Nyerj Volkswagen Amarokot vagy iPadet! Regisztrálj és indulj a nyereményjátékon!
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Segítség villanypásztor vételhez új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Napraforgó gyomirtás új
- Újvidéki mezőgazdasági kiállítás. új
- Lucerna telepítése, termesztése új
- Permetezés új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
Cikkajánló

Imádod a virágzó mákföldeket? Itt egy hely, ahol legálisan és károkozás nélkül szelfizhetsz!
Egyre több gazda alakít ki kijelölt fotópontokat a virágzó táblák mellett, hogy...
309 hozzászólás
Válasz bali #258. hozzászólásáraenyem 2007es, folyekony starter kiepitessel.
Válasz horvath.agro #257. hozzászólására2002 evjarat, granulatum szoroval , 1.6 millio volt.
A tied is ez a model?
Válasz bali #256. hozzászólásáramennyiert vetted, mikori evjarat? en is eladom az enyem jovore vetes utan, kivancsi vagyok az arara.
Sziasztok
Vasaroltam egy Gaspardo MTE 6 soros vetogepet, sajnos kezelesi utmutato nem volt a gephez. Nem lenne esetleg valakinek hozza kezelesi utmutatoja? Elore is koszonom.
Válasz plantek.kriszta #253. hozzászólásáraKözben megtaláltam, már lementettem gépre... akkor csak úgy beteszem ide, akinek kell
:
Gaspardo M300 vetési
Válasz plantek.kriszta #253. hozzászólására5.00-15 keréknél:
1/40 ha-ra (250m2) 74 fordulat
1/100 ha-ra (100m2) 30 fordulat
6.00-16 keréknél:
1/40 ha-ra (250m2) 68 fordulat
1/100 ha-ra (100m2) 27 fordulat
1/40 hektárnál: leforgatott mag súlya x 40
1/100 hektárnál: leforgatott mag súlya x 100
Megpróbálom beszkennelni az útmutatót, ha sikerül akkor e-mailbe el tudom küldeni. Magyar nyelv nincs, de angol német olasz van, meg piktogrammok...
Válasz horesz #245. hozzászólásáraHeló elárulnád nekem mennyit kell tekerni az m300 on és mennyivel kell szorozni ? Köszi
Segítene nekem valaki gaspardo m300 mechanikus fokozatmentes nortonos Vetőgépet hogy kell leforgatni? Sajnos nincs táblázatom hozzá, mennyit kell tekerni és mennyivel kell szorozni köszi szépen a segítséget előre is!!
Válasz Cajg #249. hozzászólásáraKöszönöm, átrágom majd
Válasz Nyomasek Bobo #248. hozzászólásáraÉn a leforgatási táblázatra gondoltam, ami egy iránymutatás. Természetesen mindig le kell forgatni, de nekem ezen van megadva az is hogyan kell leforgatni és számolni.
Válasz Soros #246. hozzászólásáraSzia!
Kezelési
Angol és olasz nyelvű, de a képlet az képlet minden nyelven.
Válasz Nyomasek Bobo #247. hozzászólásáraNe menj a tablazat után, mindig forgasd le! Esetleg 2 kerülő utan megint. Mert ha zötyög a placc, tömörödik a mag, és többet vethet, mint a kezdéskor mért.(tavalyi tapasztalat)
Válasz Soros #244. hozzászólásáraLehet a gugli keresés: gaspardo nina 300 anleitung, az nem ment.
De azért majd a lapozas meg a gugli fordító remelem oké lesz.
https://www.manualslib.de/manual/253249/Gaspardo-Nina.html?page=13#manual
Válasz horesz #245. hozzászólásáraNekem nina 300
Nincs meg sajnos…
Válasz Soros #244. hozzászólásáraNekem gaspardo m300 van nem tudom mennyire hasonlít a tiedre? Neked nincs meg a hozzá való táblázatod?
Senki többet harmadszor?

Lassan jönna buza vetés
Leforgatásban tud valaki segíteni?
Pontosan hogyan kell meg utána hogy kell számolni?
Köszönöm
Értem köszönöm.
Hogyan csináljam?
Válasz Soros #239. hozzászólásáraA leforgatás mindig kell!
Ha meg nagyon zötyög a pálya, akkor pl buzából többet vetnek a hagyomanyos gépek. Akkor egy két kör után újra leforgatás.
Válasz Soros #239. hozzászólásáraRepcét egyszer vetettünk vele de nem volt valami tökéletes, búzánál meg kellene leforgatást csinalni. Táblázat után nem mehetsz mert minden búza más.
Gaspardo nina vetőgépen milyen beállítással nyomjátok a búzát és repcét?
Nekem tavaly valahogy nem jött össze, repcéből többet vetett, búzából meg kevesebbet pedig könyv szerint állítottam? Nektek pontosan szokta kirakni a mennyiséget?
Válasz Lackó #237. hozzászólásáraSzia! Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, lehet megpróbálom felvenni velük a kapcsolatot. Ha nem sikerül akkor rád írok, hátha jó lenne a tiéd is hozzá.
Válasz csarpad781 #236. hozzászólásáraSzia!
Nekem a Gaspardo MULTICONTROL EVO (RDS változat) könyve meg van PDF-ben. Írj rám privátban és átküldöm email-ben.
Ez a Pinta vetögéphez van, de a kezelés szerintem hasonló, ha nem azonos. Amúgy nekem az Interat Zrt küldte, nagyon segítökészek voltak. Esetleg megpróbálhatod náluk is.
Sziasztok! A képen làtható monitorom van egy Gaspardo Nina 300 típusú vetőgéphez. Magyar nyelvű használati utasítást keresek hozzá, ha lenne valakinek megköszönném! ????
Válasz gykaroly1959 #233. hozzászólásáraSegítek. Hívj fel: 06305372982.
Vásároltam 2 éve egy új Gaspardo MTR vetőgépet Ausztriában amihez német nyelvű leírás van.
Ezért a Möller precimat monitort nem tudom használni, nem tudom be állítani ebben szeretném
a segítségeteket kérni.Akár egy magyar nyelvű leírás vagy bármi .A hajtó lánckerék 23-23-rom
nem tudom.hogy milyen impulzus szám kel a beállításhoz /szinte semmit sem tudok/
Természetesen a felmerülő költséget megtérítem.
köszönöm a segítséget.
Sziasztok,
Gaspardo szemenkénti vetőgépről írjatok hideget-meleget.
Főként a pár éves, fiatal gépek felől érdeklődnék, hogy milyen üzemelési tapasztalatok vannak vele.
Gaspardo NINA 300 Bealitasara Keresek utmutatot.
Válasz galpetra0216 #207. hozzászólására
Válasz t.romsics #228. hozzászólásáraPersze. Szerdán vagy csütörtökön kezdjük a vetèst majd.
Válasz bendix #227. hozzászólásáraSzívesen. Majd az első munkatapasztalatokról, pontosságról véleményt kérhetnék?
Válasz t.romsics #226. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz bendix #225. hozzászólásáraIgen. Az már nem befolyásol semmit.
Válasz t.romsics #224. hozzászólásáraLepróbáltuk ma a gyári impulzus értéket, összehasonlítottam a traktorral, ilyen 1 tized km/h eltérés van maximum, ez elfogadható tartomány ugye?
Válasz t.romsics #223. hozzászólásáraVisszatérve az impulzus számhoz. Nagyon fontos, hogy jó legyen beállítva, mert akkor pontos a magszám visszajelzés, vetett terület, egyszóval minden. 8 km/h-val vetek, elég pontos gépnek tartom, megfizethető áron.
Válasz bendix #222. hozzászólásáraNem szoktam túllihegni. A belső le van állítva teljesen, a másik 9,10-es állásban van. A kihajtható nézőkén könnyen tudod ellenőrizni. Szóját is vetek vele, na ott aztán mindent kiszedek belőle, ami akár egy magot is visszafog.
Válasz t.romsics #221. hozzászólásáraA maglesodró beállításáról nem sok mindent ír a kezelèsije. Napránál ès kukoricánál milyen állásban használod?
Válasz bendix #220. hozzászólásáraIgen a plusz-minusz gombbal, azután az enter gombbal okolod. Ha újból megnyomod az impulzus gombot, ellenőrződ.
Válasz t.romsics #219. hozzászólásáraA mienken 23-23-as fogaskerekek vannak. Holnap akkor összenézzük a traktor által mért sebességgel és meglátjuk mit mutat. Akkor ezek szerint ezt az értéket akár egyesével is tudom változtatni? Köszönöm szépen a hozzászólást!
Válasz bendix #218. hozzászólásáraSzia. Nekem a 16-23-as fogaskerékkel 130. A legkönnyebben úgy tudod beállítani, hogy a traktor sebességmérőjét, esetleg a gps-t hasonlítod a vetésellenörző által kijelzett sebességgel. Addig állítod az impulzus számot, amíg egyforma értéket jelez mindkettő. Ha a kerekek fogaskerekeit változtatod, ugyanezt el kell játszani.
Üdv! Adott egy új Gaspardo MTR vetőgép Müller Precimat vetésellenőrző monitorral.
Bekapcsolás után az Impulzusok száma 100 m-en gyárilag 136-os értéket mutat, ezt a gyári adatot elmenthetem neki, hogy eszerint számoljon, vagy inkább mérjek le 100 m-t és aszerint kalibráljuk le?
Köszönöm! Nekem is szimpatikus! jobban tetszik mint a monosem! A csúcs gépek pedig árban elérhetetlenek!
Válasz ertzu #213. hozzászólásáraNagyon jó massziv gép.
7-8 km/h-val szinte tökéletes a tőtáv, 10-11-nél már nem annyira. Kezelhetősége pofon egyszerü.
Válasz ertzu #213. hozzászólására Ezzel sem szabad vágtatni, és akkor jó lesz
Válasz ertzu #213. hozzászólásáraNekem vetettek egyszer Gaspardo vetőgéppel napraforgót. Soha se volt szebb állományom napraforgóból. Ha évente több ha kukoricám, vagy napraforgóm lenne, akkor nyugodt szívvel vennék egyet.
HOGY VÁLTAK BE EZEK A VETŐGÉPEK?
TŐTÁV,MEGBÍZHATÓSÁG TEKINTETÉBEN?
Válasz Roli74 #209. hozzászólásáraVagy itt:
https://www.maschio.com/assets/Uploads/Operation-Manual-NINA-2010-05-G19502553-IT-EN.pdf
Amúgy full egyszerű!
Válasz Roli74 #209. hozzászólásáraTalán itt:
http://www.manualsdir.com/models/maschio-gaspardo/nina-300.html
wirax kft a török vetőgép tömöritője ugyan az 2"gumi és kb fele annyiba kerül tavasszal cseréltem