Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Őszi gyomirtás új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Kukorica várhatóan........! új
- Lajta Super 32 vetés táblázat, gépkönyv új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kukorica vetőmagok új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
Jelentős kamattámogatás érhető el az élelmiszeripari vállalkozásoknak
A program célja az ágazat működésének fenntartása, likviditásának erősítése, és...
34 hozzászólás
Válasz R Sándor #33. hozzászólásáraNem vettem kötekedésnek nyugi. Azért ha a betonoszlopot is vitték az már durva.
Válasz Gyurkesz1 #31. hozzászólásáraJó indulattal írtam nem kötekedésből. Én is villanypásztorztam régebben szinte szart se ér /így meg pláne/ nagyon sok vele a munka , állandó fűnyírás, vagy gyomírtó , akksi cserék .Végül vettem kerítést. De az saját föld . Az első 2-3 évben még az is szét volt szakítva többször egy évben, volt olyan év 9 betonoszlopot cseréltem
6 hektár az egész
Válasz .Richard. #26. hozzászólásáraSzakaszolás nemrossz ötlet.
Ami a betonvasat illeti 60-70cm mélyre sikerült leütni. Hamarabb szakad a zsinór mint hogy azt kihúzza, max elgörbül.
Válasz R Sándor #29. hozzászólásáraŐsszel kukorica után búza van tervbe, majd mutatkozik hogy kell e modosítani a villanypásztoron. Egyenlőre enyire tellett.
Válasz csontii #27. hozzászólásáraSzerintem ha ugyanolyan dámszarvas forgalom lenne ott mint a villanypásztor előtt akkor már rég szét szedték volna vezetéket.
Válasz Gyurkesz1 #24. hozzászólására Ez így kb szart sem ér!
Legalább 180 cm magass és 6-8 szál vezeték Akkor esetleg fog vissza valamit.
Válasz csontii #27. hozzászólásáraNekem is sokan mondták,hogy,á,láttam videón a vaddisznó visitva nekifutott, akkor is bement. Be. De valahogy nem jószántábol fog benne falatozni,ha eleve idegből megy be. Ha menekül,bemegy. Ezt egy olyan mondta, aki házakat fest. Földet csak az út mellett lát. Egy másik meg,szintèn nem földkedvelő,szerintem is bemegy a villanypásztoron is. Hát igen. Nem betonfal. Ha nem 20lakmározik benne neki hanem csak kettő,az nem rossz arány. Èn többször láttam,hogy a Gím, sètál a mèteres drót mellett,de nem ment be. Mikor menekült,beugrott,aztán vagy 5kmet meg sem állt. Valahogy bezártságban nem eszik,ha van helye mozogni droton kivül. Valamit jelenthet a drót,mert az ország nagy rèsze be van keritve.
Válasz Gyurkesz1 #24. hozzászólásáraEbbe csak az a vad nem megy bele amelyik nem akar.
Válasz Gyurkesz1 #24. hozzászólására
üdv a klubban. Lehet kaszálni alatta,gyomirtozni,kètnaponta körbejárni. Mèg három madzag, aztán a disznó miatt is jó. De nem betonfal! Biztosan nem megy bele,max az őz. Az beugrik a drotok között is. De az csak kostolgat meg sètál. Szarvas valahogy máskèpp látja. 100 mèterenkènt èrdemes szakaszokra venni,mert ha szakad, akkor csak az a köz szakad,nem egy egèsz oldal. A vassal az a baj,ha belerongyol a szarvas,beleviszi lehet még sem találod a betonvasat. A karo az barátságosabb.
Válasz Gyurkesz1 #24. hozzászólásáraTopic offolásért pedig elnézést.
Válasz .Richard. #22. hozzászólásáraSzia, igaz megkésve mivel már elég sokat letarolt a vad de elkészült a villanypásztor. 40cm es 100cm magason lett kihúzva vezeték. Karónak 14es vasbetonok lettek leütve. Több mint hét napja sértetlen a vezeték, szerintem ha azóta mentek volna bele akkor vezetéken vagy karón csak észre lehetne venni. De nemtudom megmondani 100% hogy azóta nem e járnak bele. Ha pedig tényleg enyi kell ahoz hogy megszüntessem a vadkárt akkor megéri bele fektetni. Első év hogy használam az adott parcellát ugyhogy nemtudtam mire szamitsak.
Válasz mihaszna #19. hozzászólásáraAz a baj egyik sincs a környéken se 18 méteres vágóaasztal se quados ????
Válasz Gyurkesz1 #21. hozzászólásáraSzia! Meg. Nem hülye az,hogy bemenjen egy keritèsen,hogy bezárja magát. Idegbetegen menekülve támadva átugorja de akkor nem szoktak enni. Amúgy persze nem betonfal,de visszatartja. A szèles szines villanypásztorszalag felülre jól láthatová teszi,de az meg drága. Meg egy mèter legyen a keritès sáv,hogy ne legyen takarásban az állat,ne tudjon bujkálni a bozotosban. De ugye ez sem betonfal! Egyedül erre èrdemes költeni,vagy a vadhálora.
Válasz .Richard. #15. hozzászólásáraSzia, lemondtam mindenről és rajta vagyok a villanypásztor témán, lessz szerinted értelme akkor is ha már odakszoktak ? Mert 1m magas drotot alo helyből is átugraná ha akarja szerintem. Nálad tenyleg megálitotta őket??
Válasz Csabesz555 #18. hozzászólásáraGalambra két hét, oszt rászállnak.
Válasz Csabesz555 #18. hozzászólásáraKvadosoknak , kroszmotorosoknak meg kell hagyni a terület egy sarkát, amit amúgy se lehet bevetni mert mondjuk túl dombos , vagy a kombájn már nem fér be oda a 18 méteres vágóasztallal oszt ki küldeni őket oda egy kicsit motorozni, kvadozni. Véletlen szerű időben. És pénzbe se kerül a gazdának. Őzek meg a környéken se lesznek
Válasz Gyurkesz1 #17. hozzászólásáraEgy ideig hatásos de egy idő után megszokják az őzek a durrogást és nem félnek.
Válasz medikus #16. hozzászólásáraÁlitólag ez ami háromlábon van minden lövés után mozdul 30-40°ot
Válasz .Richard. #15. hozzászólásáraAz a lényege hogy hangos! Jó de a várható támadási irányba kell fordítani!
Válasz Gyurkesz1 #13. hozzászólásáraÈn nem tudom,,nem azèrt írok,volt aki használt ilyent,de lakott terület mellett elèg zajos. de többremèsz ha már gyorsan ütsz le hamar karokat,egy szigetelővel Mèter magasra húzott drottal,baszott nagy árammal. Vagy kèt drottal. Nem kell túl agyalni, a fű is maradhat,mert nyakmagasága nem alacsony. Nekem bevált anno. Persze ha nincs disznó.
Kép lemaradt
Sziasztok, ilyen forgós ágyuval kinek mi a tapasztalata?? Kukoricába kellene mert a szarvasok takarítanak rendesen. 4ha os parcellaba elég lenne 1 vagy inkabb 2?? Jövőre lessz villanypásztor de az évet muszaj valahogy kihúzni. Köszönöm.
Éjjel nappal megy. Őzek 2-3 óránként csipegetnek, úgy hogy csak menjen.
Válasz sirhanzoltan #6. hozzászólásáranem részt vállalni, hanem közreműködni.
közreműködni meg csak abba lehet, amit valaki már elkezdett.
Válasz medikus #9. hozzászólásáraItt meg kukorica vetéstől vaddisznó meg őz ellen,azok meg éjszaka játszanak.
Válasz Földönfuto #7. hozzászólásáraNappal a madár ellen használjuk!(seregély)
Válasz Nagymami #5. hozzászólásáraAz kemény lehet.Több km-ről is unalmas állandóan hallgatni.
Válasz medikus #3. hozzászólásáraNappal meg minek?Az őzek akkor pihennek.Itt éjjel megy a műsor.
Válasz Nagymami #1. hozzászólásáraKülterületen bárhol, bármikor. A törvény szerint a gazdának kötelessége a vadkár elhárításból részt vállalni, ennek egyik ezköze a gázágyú. Teljesen legális, próbáld úgy állítani, hogy ne lakott terület fele nézzen.
Válasz Földönfuto #2. hozzászólásáraKb 700 méterre durrogatnak kb este 10 töl reggel6 ig
Válasz Nagymami #1. hozzászólásáraKülterületen használhatod!
Válasz Földönfuto #2. hozzászólásáraÉjszaka nem megy!A fotocella leállítja!

Válasz Nagymami #1. hozzászólásáraAzt nem tudom,viszont a lakosság állandóan cseszteti a gázágyusokat nálunk.Éjszaka jó néhány km-ről is zavaró lehet.
A gázágyura van valami törvény hogy hol és mikor szabad használni?