Egyébként egyet értek veled, ha grúber kontra szántás vesszük akkor biztos, hogy a szántás nyer.
Más technológiai beavatkozás is kell és akkor viszont sokkal jobbat is el lehet érni még kevesebb talajmunkával. De az elég nehéz és hosszadalmas út. Illetve senki meg nem tudja mondani, hogy ott neked mi a menete, ha valaki megmondja a tutit így látatlanba az nem biztos, hogy szavahihető.
Vannak olyan elemek amik használhatóak szántás talajművelésnél is. Pl. a zöldtrágya növények igenis jól működnek ott is. Persze megfelelő kombinációban. (itt nem a gyári keverékekre gondolok, magának is keverheti az ember, úgy olcsóbb)
Idén pl. a szántás sokkal jobb volt, mint a kevésbé művelés.
Válasz mtz1221 #5385. hozzászólásáraMég jó hogy megy ekével a keményen difizárral 14tonnás izével.
Cultussal meg a 200mm után akar a foson szárnyakkal.... Amatőrök
Válasz mtz1221 #5385. hozzászólásáraElőtte mindig szántottba volt, és ez a legjobb idáig (na nem sokkal) amúgy bruttó 118és 124 között voltak 18-19 közti vízzel. Idén lazításba menne de kezd a hajó elúszni, lehet már csak szántani lehet mert feszt esik 1 hónapja
Válasz Bárány #5367. hozzászólásáraNem szaki kell hanem az asszonytól egy 10-15 évvel fiatalabb.Ott mások a nedvek,és beindítják a mellékveséd hormon működését.
Válasz csferri #5363. hozzászólásáraMondtam akkor is felezve,akkor fogsz hinni.Ha a szántottban 118 lett volna a fizető,akkor másképp gondolkodnál.Mondtam akkor is nekem a 6 évből egyszer volt amikor csak 8 mázsa volt különbség,a többiben 20-30%-ék.De nem akarok okoskodni lehet valakinél működik,felénk nem.A másik dolog most hozott egyik ismerős Zákányszékről egy 8320-as johnit egy 420-as cultussal.6x45 centi fogásszéleségű ekével megy gond nélkül 30 centi mélyen,a cultussal meg 25 centin megáll egy helyben a nehezebb részeken.
Válasz Bárány #5380. hozzászólásáraNyáron lazítás, nyár végén RT és takaró szórva vetés Tavaszra a fagy rendezte egyik felét a maradékot a glifo. Egy kombinátor aztán vetés volt.Ennyit mertem kipróbálni...
Válasz Bárány #5360. hozzászólásáraMondhat itt bárki bármit csak magadra hallgass . Ha rám hallgatsz akkor bérben megcsináltatsz 2-3 parcella felét,másik felét meg csinálod ahogy szoktad.Ősszel meg külön mázsázod őket,és ennyi.
Válasz szanberg #5377. hozzászólásáraEz a mély hátizom húzódás nekem még sose volt, most pont edzés közben sikerült összeszednem. Az akarat megvolt, de azért megmutatkozott, hogy már csak nem vagyok húszéves. Nesze neked egészséges életmód!
Ha pár nap alatt nem akar komolyabbat javulni, akkor elmegyek Pécsre egy ismerősömhöz, aki pillanatok alatt rendbe tud rakni ilyesmiket.
Na, ezt jól szétoffoltuk...
Válasz Bárány #5375. hozzászólásáraGyógyszer, de az injekció sem ért xart sem, sokan mondják kenegesd ezzel azzal xarral, de szerintem csak a direkttermő működik
Válasz Bárány #5375. hozzászólásáraSajnos nekem is 5 éve először meg kellett tudnom mi az amiről beszélsz, azóta is volt többször hasonló, meg más ízületi rákfeném is van, de kegyetlenül leveri a parasztot a lábáról...
Viszont mikor bevettem a hatóanyagot ilyen közben, nekem sokkal jobb volt
Válasz Bobo77 #5361. hozzászólásáraBiztos hogy nem akar rosszat, sőt!
Ahigy írtam, azért vannak kétségeim. Hogy mást ne mondjak, amit lentebb írtam: itt egy fellángolás után visszajöttek az ekék. És nyilván z itteniek sem hülyébbek másoknál, csak nem ugyanazt a földet túrjuk.
Én egy középutat látok logikusnak, ahol az eke fontos marad, de van helye a grubbernek is.
Válasz mtz1221 #5356. hozzászólásáraEmkékszel, ? Tavaly őszön grúberral csináltam alapművelést a kuk alá, jó 30+centin, a traktor majd megszakadt a 9 kapás előtt, meg jó meg is untam a végére a kaparászást, ugrálást. Bő 110 fizető lett az átlag igaz hogy az idő is rájárt.
Válasz Mézga #5359. hozzászólásáraIgen új, de többen vettük közösen. Egyenként a gazdaságok mérete miatt nem is lenne értelme és hát úgy még ez is drága lenne.
Ez az első szezonja, ezért hogy megérte-e arról majd csak később lehet/tudok bármit is.
Válasz Bárány #5316. hozzászólásáraIlyen termés átlagok mellett amilyen neked van,meg azokon a földeken ne mennyen el öreg korodra az eszed hogy grubert vegyél.Az csak arra való ha tavasszal kerül hozzád föld.5 évig felezgettem különböző táblákat,a kukorica mindig rosszabb lett az őszi gruberozottban.Annyi hogy tavaszra marad pár hektár trágyának,és ott majdnem mindig hozza a tavaszi gruberozott az őszi szántást.
Válasz Bobo77 #5346. hozzászólásáraTörténtek régebben olyan irányú személyeskedések ami miatt a komolyabb atrocitásokat elkerülve ezt láttam jobb megoldásnak. Akivel jóban voltam az az ember úgyis megismer.
Válasz Bobo77 #5345. hozzászólásáraNem mondom, hogy nulla, de nagyon elenyésző. Kukorica után meg pláne.
Egy időben többen is elkezdték de aztán visszatértek az ekékhez.
Válasz Bobo77 #5335. hozzászólásáraVan egy qva köves tábla, szántani is rémálom. Egy római twlepülés romjai vannak a föld alatt, néhol csak pár centire.
Ez miatt lenne jó valami rugós biztosítás, de ha csak ezen múlik a megfelelő gép, engedek belőle.
7444 hozzászólás
Válasz *** HM *** #5284. hozzászólására
igen
Válasz mtz1221 #5385. hozzászólásáraAzért a 420 Cultus elé kell minumum egy 280 lóerő olyan mélységbe, de 320 lenne az elé való.
Egyébként egyet értek veled, ha grúber kontra szántás vesszük akkor biztos, hogy a szántás nyer.
Más technológiai beavatkozás is kell és akkor viszont sokkal jobbat is el lehet érni még kevesebb talajmunkával. De az elég nehéz és hosszadalmas út. Illetve senki meg nem tudja mondani, hogy ott neked mi a menete, ha valaki megmondja a tutit így látatlanba az nem biztos, hogy szavahihető.
Vannak olyan elemek amik használhatóak szántás talajművelésnél is. Pl. a zöldtrágya növények igenis jól működnek ott is. Persze megfelelő kombinációban. (itt nem a gyári keverékekre gondolok, magának is keverheti az ember, úgy olcsóbb)
Idén pl. a szántás sokkal jobb volt, mint a kevésbé művelés.
Válasz Bobo77 #5389. hozzászólásáraTényleg csak 270...

Tehát a 270es eke mekkora szárnyas grubbernek felel meg emberek ha azzal a foson kapartatsz?
Válasz csferri #5387. hozzászólásáraMármint idén lazítva lenne a jövőévi alá! nem jól fogalmaztam.
Válasz mtz1221 #5385. hozzászólásáraMitől nem működött szted?
Válasz mtz1221 #5385. hozzászólásáraDe az a Cultus 35% nagyobb mint az eke
Válasz mtz1221 #5385. hozzászólásáraMég jó hogy megy ekével a keményen difizárral 14tonnás izével.
Cultussal meg a 200mm után akar a foson szárnyakkal.... Amatőrök
Válasz mtz1221 #5385. hozzászólásáraElőtte mindig szántottba volt, és ez a legjobb idáig (na nem sokkal) amúgy bruttó 118és 124 között voltak 18-19 közti vízzel. Idén lazításba menne de kezd a hajó elúszni, lehet már csak szántani lehet mert feszt esik 1 hónapja
Válasz Bárány #5367. hozzászólásáraNem szaki kell hanem az asszonytól egy 10-15 évvel fiatalabb.Ott mások a nedvek,és beindítják a mellékveséd hormon működését.
Válasz csferri #5363. hozzászólásáraMondtam akkor is felezve,akkor fogsz hinni.Ha a szántottban 118 lett volna a fizető,akkor másképp gondolkodnál.Mondtam akkor is nekem a 6 évből egyszer volt amikor csak 8 mázsa volt különbség,a többiben 20-30%-ék.De nem akarok okoskodni lehet valakinél működik,felénk nem.A másik dolog most hozott egyik ismerős Zákányszékről egy 8320-as johnit egy 420-as cultussal.6x45 centi fogásszéleségű ekével megy gond nélkül 30 centi mélyen,a cultussal meg 25 centin megáll egy helyben a nehezebb részeken.
Válasz Bárány #5380. hozzászólásáraNyáron lazítás, nyár végén RT és takaró szórva vetés Tavaszra a fagy rendezte egyik felét a maradékot a glifo. Egy kombinátor aztán vetés volt.Ennyit mertem kipróbálni...
Válasz Bárány #5360. hozzászólásáraMondhat itt bárki bármit csak magadra hallgass . Ha rám hallgatsz akkor bérben megcsináltatsz 2-3 parcella felét,másik felét meg csinálod ahogy szoktad.Ősszel meg külön mázsázod őket,és ennyi.
Válasz Bobo77 #5378. hozzászólására
Naah ettől meg a "feje fáj" majd!
Válasz Bárány #5380. hozzászólásáraJa, bocs, csak az utolsó képet néztem!
Válasz Bobo77 #5378. hozzászólásáraElőtte mi volt? Kukitarló, és grubber?
Válasz szanberg #5377. hozzászólásáraEz a mély hátizom húzódás nekem még sose volt, most pont edzés közben sikerült összeszednem. Az akarat megvolt, de azért megmutatkozott, hogy már csak nem vagyok húszéves. Nesze neked egészséges életmód!

Ha pár nap alatt nem akar komolyabbat javulni, akkor elmegyek Pécsre egy ismerősömhöz, aki pillanatok alatt rendbe tud rakni ilyesmiket.
Na, ezt jól szétoffoltuk...
Válasz Bárány #5366. hozzászólásáraA kétségeidhez pár kép a nálam lévő helyzetről (tavalytól idénig)

Az eredmény pedig mint a tied! Jó gondolkodást
Válasz Bárány #5375. hozzászólásáraGyógyszer, de az injekció sem ért xart sem, sokan mondják kenegesd ezzel azzal xarral, de szerintem csak a direkttermő működik
Válasz Bárány #5375. hozzászólásáraSajnos nekem is 5 éve először meg kellett tudnom mi az amiről beszélsz, azóta is volt többször hasonló, meg más ízületi rákfeném is van, de kegyetlenül leveri a parasztot a lábáról...

Viszont mikor bevettem a hatóanyagot ilyen közben, nekem sokkal jobb volt
Válasz szanberg #5374. hozzászólásáraÚgy beállt a hátam, hogy most messze kerülöm a murcit, mert ki sem tudnám törölni!

Na jól van témánál vagyunk...
Válasz Bárány #5372. hozzászólásárakarantén????

Inni kell! Nem győzöm mondani.
Inkább a murcitól fossál mint a betegségtől!
Válasz Mézga #5365. hozzászólásáratavasszal rendeltük, akkor 32.000 euro+áfa
Válasz szanberg #5369. hozzászólásáraAmúgy igaza lehet: ágynak vagyok dőlve, és lassan kifordulok magamból.

Válasz szanberg #5369. hozzászólásáraNa hálisten, neked aztán van egy belépőd!
Válasz Sz_Pisti #5368. hozzászólásáraKétzsákos. És nagyon drágán adom!
Válasz Bárány #5360. hozzászólásáraMég azt mondja "öreg korodra"

Válasz Bárány #5367. hozzászólására Most kéne olcsón megvennem tőled a 4 zsákos bigzsák kampót...

Válasz Sz_Pisti #5364. hozzászólásáraValahogy úgy lesz, meg van a "szakim".
Estére kicsit javult, talán megmaradok.
Válasz Bobo77 #5361. hozzászólásáraBiztos hogy nem akar rosszat, sőt!
Ahigy írtam, azért vannak kétségeim. Hogy mást ne mondjak, amit lentebb írtam: itt egy fellángolás után visszajöttek az ekék. És nyilván z itteniek sem hülyébbek másoknál, csak nem ugyanazt a földet túrjuk.
Én egy középutat látok logikusnak, ahol az eke fontos marad, de van helye a grubbernek is.
Válasz Zöldvíz #5362. hozzászólásárami az új ára?
Válasz Bárány #5333. hozzászólására Keresd egy gyógytornász-t, az segít a hátaddal
Válasz mtz1221 #5356. hozzászólásáraEmkékszel, ? Tavaly őszön grúberral csináltam alapművelést a kuk alá, jó 30+centin, a traktor majd megszakadt a 9 kapás előtt, meg jó meg is untam a végére a kaparászást, ugrálást. Bő 110 fizető lett az átlag
igaz hogy az idő is rájárt.
Válasz Mézga #5359. hozzászólásáraIgen új, de többen vettük közösen. Egyenként a gazdaságok mérete miatt nem is lenne értelme és hát úgy még ez is drága lenne.
Ez az első szezonja, ezért hogy megérte-e arról majd csak később lehet/tudok bármit is.
Válasz mtz1221 #5356. hozzászólásáraNálunk az nem nálatok van!Ne akarj Báránynak rosszat.Tavaszi grubernél nálunk bezár a gyár végleg
Válasz mtz1221 #5356. hozzászólásáraGondolod, nincsenek kétségeim?
)
De jár az agyam. (Vagy mim.
Bizonyos körülmények között el tudnám képzelni.
Válasz Zöldvíz #5355. hozzászólásáraújan vettétek? megérte
Válasz szatmári82 #5353. hozzászólására
Válasz Bobo77 #5354. hozzászólásáraNem tud "menni", csak s.ántani tud!
Válasz Bárány #5316. hozzászólásáraIlyen termés átlagok mellett amilyen neked van,meg azokon a földeken ne mennyen el öreg korodra az eszed hogy grubert vegyél.Az csak arra való ha tavasszal kerül hozzád föld.5 évig felezgettem különböző táblákat,a kukorica mindig rosszabb lett az őszi gruberozottban.Annyi hogy tavaszra marad pár hektár trágyának,és ott majdnem mindig hozza a tavaszi gruberozott az őszi szántást.
Válasz Mézga #5351. hozzászólásáraPneusej Fantom 3 méteres.
Válasz Bárány #5352. hozzászólásáraHa eljössz felénk idén tudok mutatni csodákat...
Válasz Bobo77 #5346. hozzászólásáraTörténtek régebben olyan irányú személyeskedések ami miatt a komolyabb atrocitásokat elkerülve ezt láttam jobb megoldásnak. Akivel jóban voltam az az ember úgyis megismer.
Válasz Bobo77 #5345. hozzászólásáraNem mondom, hogy nulla, de nagyon elenyésző. Kukorica után meg pláne.
Egy időben többen is elkezdték de aztán visszatértek az ekékhez.
Válasz Zöldvíz #5336. hozzászólásáramilyen vetőgéppel van vetve?
Válasz Claastra. #5344. hozzászólásáraTerveztem, hogy felhívlak ezügyben.
Válasz Bobo77 #5335. hozzászólásáraVan egy qva köves tábla, szántani is rémálom. Egy római twlepülés romjai vannak a föld alatt, néhol csak pár centire.
Ez miatt lenne jó valami rugós biztosítás, de ha csak ezen múlik a megfelelő gép, engedek belőle.
Válasz Bárány #5343. hozzászólásáraEléggé dombos ha nincs utána. Azért írtam, hogy olyat vegyél amin van laposvasas legalább.

Kerekek állítják, de az nincs rajta most, mert felhasználtam másra a csavarjait
Holnap teszem fel rá.
Elmenni elmegy, de jó ha egyenes a talaj.
Válasz szatmári82 #5339. hozzászólásáraMiért változtattál nevet?
Válasz Bárány #5342. hozzászólásáraNálatok ez a gruberezés nem nagyon megy?