Tudom, hogy már volt róla szó, de megkérdezem hátha vett valaki azóta Agromerkur lazítót? Ami a Maschio Pinoccio-ra hasonlít. Oldalszárny késeket feltéve végezhet olyan munkát mint a Pinoccio vagy inkább grúbert húzzon az ember?
2 éve volt lazitva az a tábla. Mondjuk jogos hogy volt tárcsázva, de nem hinném hogy jelent annyit. Kukorica tarló volt, kapott egy sor nehéz tárcsát, kuki árva ki volt bújva mikor húztuk.
Másik, igaz hogy nyári szárazság volt, de azért hozott fel vizeset mikor csináltuk, nem is tul mélyről, réti kötöttet mikor csináltuk az meg kapott egy jó erős 25 mm-t pár nappal előtte.
Igazából néztük, nem volt különbség a két eszköz munkájában gabona tarlón. Eső előtt húzta az ismerős szárnyakkal, dettó olyan munkája volt mint nálunk a VN-ek, de mégis sokkal nehezebb volt húzni.
Azért az sem mindegy, hogy a Lemkent novemberben húztad, jól beázott, tárcsázott földön, ami előtte való évben lazítva volt, mintha ezt írtad volna, bár lehet rosszul emlékszem. A Vogelt meg száraz, kemény búzatarlón, gondolom ez nem kapott mély művelést sem előtte. Persze, ha jóval nagyobb volt a fogyasztás, akkor már lehet azon tűnődni, hogy valószínűleg ezt az eszközt nehezebb húzni. Szerintem egymás mellett kellene összemérni a két eszközt, akkor lenne tuti. Én még a Kverneland CLC Pro-t is ajánlanám, szép munkájuk van, érdemes lenne abból is demót kérni
Hát ez tuti nem igaz. A 9 kapával majd beszart a gép 30 cm-en, mig a lemkennel 32-35-cm-en a 11 kapával ugy ment mintha semmi se lett volna mögötte.
Semmi pénzért rugósat. No meg az a 5-6 ezer juró felár nem ér annyit, még ha a dalai láma akar meggyőzni akkor sem.
kötött száraz földön a hajlított rugós kapaszárú terraflex ugy reszketett a földbe mint a nyárfalevél. Szerintünk veszített is a mélységből meg talán egyenesedett a kapa szöge is és talán azért volt nagyon nehéz húzni.
Válasz #2738. hozzászólásra
nyirócsavarost akartok vagy rugós biztosításút?
Kötött földre az előbbit nem javasolják, hiába jóval olcsóbb.
Esetleg még a kvernelandot nézd meg, bár az se lehet olcsó.
Holnap úgy néz ki pont kerül a grúber téma végére. Megy az agyalás piszokul. VN árban sokkal jobb, de a Lemken utólag visszagondolva meggyőzőbb volt. 3m-en több kapa, sűrűbb osztás, míg a multkori 4 méteres közepéből a 9 kapát alig birtuk elhúzni, addig a lemken 11 kapával meg repült. Lehet hogy ezek a rugós kapák nem is annyira jók mint gondoltuk. Azon agyalunk hogy mély művelésnél kemény talajba veszít a rugok miatt a mélységből plusz kicsit kiegyenesedik a talajba és mintha derékszögbe húzná az ember és lehet azért mocsok nehéz?
Tegnap dolgoztam rövidtárcsával a demózás mellett ugyanabban a táblában, hát.... lehetett fokozni még a munkaminőséget. Lehet hogy nagy jelentősége van hogy esett azóta 50 mm eső, de az biztos hogy a Terradisc sokkal szebb munkát végzett mint a grúber bármilyen beállítással. Szóval az lett a vélemény, hogy tarlóápolásra rövidtárcsa való, nem lehet még csak hasonló munkát se végezni akár szárnyakkal vagy anélkül grúberrel. 5 méteres Terradisc csak 48q, szinte tök fekete a föld mögötte.
Gondolom az elöl lévő szám a kések száma, az utána lévő a gerendelyek számát jelöli. Tehát a 11/3 az 11 késes, 3 gerendelyes. Nyilván ha több a kés, akkor nagyobb a munkaszélesség, és nagyobb a Le-igény is. De azért nem árt tudni a kések osztását sem.
hali olvasgattam meg nézelődtem a grúberek után de nem értem hogy mi a különbség a 11/3 és 9/3 között mert lóerőre ugyan annyi kel. és mék jobb a másiktól? (kb 110-130 le gép után)
Válasz #2713. hozzászólásra
Igen tudja a 30 cm-es mélységet, ha van elég erős géped ami meghúzza tud az többet is. Egy valami ami nem egészen igaz amit írnak róla, hogy 110 Le géptől lehet használni. A 110 ló csak kínlódik vele. Meg vagyok vele elégedve, de tavaly kipróbáltam a lazítót, és inkáb lazító párti vagyok mint grúber párti.
7444 hozzászólás
Tudom, hogy már volt róla szó, de megkérdezem hátha vett valaki azóta Agromerkur lazítót? Ami a Maschio Pinoccio-ra hasonlít. Oldalszárny késeket feltéve végezhet olyan munkát mint a Pinoccio vagy inkább grúbert húzzon az ember?
Válasz #2760. hozzászólásra
Nyíró csavarral 12 ezer juro, terra grippel 15 ezer juro.
Válasz #2754. hozzászólásra

ne szunyálj, no Terránóra mit mondtak 4,5?
Válasz #2754. hozzászólásra

clct vlm 9300 9700 ért szokták hirdetni nem?
biztos henger, kopók, meg tárcsák nélkül mi......
Válasz #2732. hozzászólásra
A Farmet biztos ad demót is, bátran merem javasolni, legalább egy próba erejéig!
Válasz #2756. hozzászólásra

ezt a gépet ismerem
Válasz #2753. hozzászólásra
Körbe kell kérdezni,lehet valahol van demó gép eladó.Az enyémet is csak néhány bemutatón húzták.
Válasz #2750. hozzászólásra
Kvernelandot meg se merjük kérdezni. Utoljára a rövidtárcsával kértünk árat tőlük, majdnem többé adták volna mint a Vaderstadtot. Ékszerészek.
Válasz #2751. hozzászólásra
nyolcezer-háromszáz juró plusz fa
Válasz #2750. hozzászólásra
2 éve volt lazitva az a tábla. Mondjuk jogos hogy volt tárcsázva, de nem hinném hogy jelent annyit. Kukorica tarló volt, kapott egy sor nehéz tárcsát, kuki árva ki volt bújva mikor húztuk.
Másik, igaz hogy nyári szárazság volt, de azért hozott fel vizeset mikor csináltuk, nem is tul mélyről, réti kötöttet mikor csináltuk az meg kapott egy jó erős 25 mm-t pár nappal előtte.
Igazából néztük, nem volt különbség a két eszköz munkájában gabona tarlón. Eső előtt húzta az ismerős szárnyakkal, dettó olyan munkája volt mint nálunk a VN-ek, de mégis sokkal nehezebb volt húzni.
Válasz #2749. hozzászólásra
Pöttinger-re mi árat mondtak?
Válasz #2745. hozzászólásra

Azért az sem mindegy, hogy a Lemkent novemberben húztad, jól beázott, tárcsázott földön, ami előtte való évben lazítva volt, mintha ezt írtad volna, bár lehet rosszul emlékszem. A Vogelt meg száraz, kemény búzatarlón, gondolom ez nem kapott mély művelést sem előtte. Persze, ha jóval nagyobb volt a fogyasztás, akkor már lehet azon tűnődni, hogy valószínűleg ezt az eszközt nehezebb húzni. Szerintem egymás mellett kellene összemérni a két eszközt, akkor lenne tuti. Én még a Kverneland CLC Pro-t is ajánlanám, szép munkájuk van, érdemes lenne abból is demót kérni
Válasz #2748. hozzászólásra
Nem tul ideális a körülmény az első videon. :D
Válasz #2747. hozzászólásra
Második sor rögtörővel ment,32 mázsa/ha napraforgó lett benne.
Válasz #2745. hozzászólásra

Ez a te géped.
https://www.youtube.com/watch?v=EJl1MwBWzbs
a videóban mutatja a helyes kapaállást
ha már eltér az optimálistól akkor nehezebb húzni ezzel a fogyasztás is megnő
Válasz #2744. hozzászólásra
Hát ez tuti nem igaz. A 9 kapával majd beszart a gép 30 cm-en, mig a lemkennel 32-35-cm-en a 11 kapával ugy ment mintha semmi se lett volna mögötte.
Semmi pénzért rugósat. No meg az a 5-6 ezer juró felár nem ér annyit, még ha a dalai láma akar meggyőzni akkor sem.
Válasz #2740. hozzászólásra
Pont az a lényege, hogy rezegjen mint a nyárfalevél, így jobb húzni.
Láttam már Horsch nonstop kapás grubbert húzatni, ott is folyamatosan zongoráznak a kapaszárak.
Válasz #2741. hozzászólásra
Szőlőbe használják.Ősszel betakarni a tőkéket.Fordítva van fent a fej.Vagy tavasszal így nyitja .
Válasz #2741. hozzászólásra

Ott írja mire való.Egy menetben gruberoz és szŕnt. Kell ennél job?
Azt tudja valaki, hogy ez így mire jó? Leveszem a kapákat és lehet krumplit tölteni??? Vagy mi???

http://www.agrarkereso.hu/fooldal/megmutat.php?hird=118754&keresendo=&hkategoria=&lang=hu&limit_ablak=1&kereses=
Válasz #2739. hozzászólásra
kötött száraz földön a hajlított rugós kapaszárú terraflex ugy reszketett a földbe mint a nyárfalevél. Szerintünk veszített is a mélységből meg talán egyenesedett a kapa szöge is és talán azért volt nagyon nehéz húzni.
Nyíró csavarosba gondolkodunk ezek után csak.
Válasz #2738. hozzászólásra
nyirócsavarost akartok vagy rugós biztosításút?
Kötött földre az előbbit nem javasolják, hiába jóval olcsóbb.
Esetleg még a kvernelandot nézd meg, bár az se lehet olcsó.
Válasz #2737. hozzászólásra
Nincs a közelbe és nem tudtuk se megnézni se kipróbálni különösebben.
Mi a baj az Amazone -al?
Válasz #2734. hozzászólásra
no????
Nagyon tetszenek ezek az ilyen kamera felvételek. Baromira tetszik ahogy mozog a föld az eszközben.
Válasz #2733. hozzászólásra
Igen, elég sértőt mondtak az axiáltól a 3 méteres FX-re :S

H. Terranotól olcsóbbak(sokkal) amiket írtál ??
Válasz #2731. hozzászólásra
Horsch, Vader ár probléma meg demozás hiánya, Amazon meg ugy alapból nem volt szimpatikus.
Válasz #2730. hozzászólásra
Horsch ?
Vader ?
Amazone ?
Miért maradtak ki ????
Holnap úgy néz ki pont kerül a grúber téma végére. Megy az agyalás piszokul. VN árban sokkal jobb, de a Lemken utólag visszagondolva meggyőzőbb volt. 3m-en több kapa, sűrűbb osztás, míg a multkori 4 méteres közepéből a 9 kapát alig birtuk elhúzni, addig a lemken 11 kapával meg repült. Lehet hogy ezek a rugós kapák nem is annyira jók mint gondoltuk. Azon agyalunk hogy mély művelésnél kemény talajba veszít a rugok miatt a mélységből plusz kicsit kiegyenesedik a talajba és mintha derékszögbe húzná az ember és lehet azért mocsok nehéz?
Válasz #2728. hozzászólásra
Válasz #2726. hozzászólásra
Ha ránézel a többi videójukra
EZT is ott találod
Ezt a típust ismeri valaki MTZ után: link
Ebből a munkából, hogyan lesz jó talaj tavaszra? Vagy sortisztítós vetőgéppel nyomják bele a magot? Elég lenne az elővágó tárcsa a vetőgépre?
ma vettem 1 gruber íme ez lenne az http://www.agroinform.com/aprohirdetes/5888134/Vogel&Noot-11-kapas-gruber.html
Válasz #2723. hozzászólásra

Válasz #2703. hozzászólásra
Tegnap dolgoztam rövidtárcsával a demózás mellett ugyanabban a táblában, hát.... lehetett fokozni még a munkaminőséget. Lehet hogy nagy jelentősége van hogy esett azóta 50 mm eső, de az biztos hogy a Terradisc sokkal szebb munkát végzett mint a grúber bármilyen beállítással. Szóval az lett a vélemény, hogy tarlóápolásra rövidtárcsa való, nem lehet még csak hasonló munkát se végezni akár szárnyakkal vagy anélkül grúberrel. 5 méteres Terradisc csak 48q, szinte tök fekete a föld mögötte.
Válasz #2721. hozzászólásra
nálunk nincs kötőt föld, meg amúgy a vetőelem mait gondolkodok rajta (zöldtrágya vetés egy menetben).
Válasz #2720. hozzászólásra
könnyebb talajhoz jó lehet, de kötött földnél nem lesz elég a pálcás henger
máskülönben, ha a váza ép, akkor csak kopórészpeket kell cserélni
hali szerintetek ez már jó valamire? http://www.agroinform.com/aprohirdetes/5865921/Vogel&Noot-11-kapas-gruber.html
Válasz #2717. hozzászólásra
vegyél 11 késest és tarló hántás után felhajtod a szélső 2 kést, aztán tudsz menni mélyebbre is vele
Válasz #2717. hozzászólásra
Gondolom az elöl lévő szám a kések száma, az utána lévő a gerendelyek számát jelöli. Tehát a 11/3 az 11 késes, 3 gerendelyes. Nyilván ha több a kés, akkor nagyobb a munkaszélesség, és nagyobb a Le-igény is. De azért nem árt tudni a kések osztását sem.
hali olvasgattam meg nézelődtem a grúberek után de nem értem hogy mi a különbség a 11/3 és 9/3 között mert lóerőre ugyan annyi kel. és mék jobb a másiktól? (kb 110-130 le gép után)
Válasz #2715. hozzászólásra
egyelőre 155paci van, de ha minden jól megy, mire jönne a grúber, addigra lesz előtte 175. azzal a földjeink többségén vígan kellene h vigye 30on.
Válasz #2713. hozzászólásra
Igen tudja a 30 cm-es mélységet, ha van elég erős géped ami meghúzza tud az többet is. Egy valami ami nem egészen igaz amit írnak róla, hogy 110 Le géptől lehet használni. A 110 ló csak kínlódik vele. Meg vagyok vele elégedve, de tavaly kipróbáltam a lazítót, és inkáb lazító párti vagyok mint grúber párti.
Válasz #2710. hozzászólásra
Úgy emlékszem amikor egyszer mázsáltam 95+ mázsa volt. De megmérem mihelyt lesz rá alkalmam.
De szerintem maga a gém csak 770 kg, az alapja nincs benne ebbe a súlyba, az meg irdatlan vastömeg még a hasa alatt.
Válasz #2712. hozzászólásra
Ezt elég jó árban adják.
Meg vagy vele elégedve? papír szerint 30cm-ig állítható, tudja ezt?