Sziasztok megmaradt multévről kb 2 szőlős ládaban egy kis karbamid. Rongyal volt csak letakarva. Van abban még valami nitrogén vagy az ki tud párologni belőle? Köszönöm.
Válasz kanyo #6115. hozzászólásáraSzólóba nagyságrendileg 5-6 liter 2-300 liter vízzel felel meg egy lombtrágyának. Én raknék bele 2-3 kg/ha keserűsót.
Válasz Sk Laci #6107. hozzászólásáraMárcius 26-án kaptak 150liter nitrosolt meg 150liter vinaszt
Most a második adag ugyan ez lessz.
Az a tábla repce uttán vetve.
Ez pedig napra uttán
Válasz lakatos gabesz #6106. hozzászólásáraAmég nem jelenik meg a zászlós levél, addig igen. Egy hét mulva kb az enyém is ilyen fejletségi állapotban lessz. 150 L - 195 kg /ha nitroszol a terv kijuttatni.
Mennyi idő alatt illan el a pétisó nitrogénje a napfény hatására ha nincs bedolgozva?
Ilyen szeles időben csak négy részletben tudom (két éjszaka szélcsendben) bemosatni a mikroszórókkal.
Nem kalászos, hanem hagyma.
Válasz MrPoke #6082. hozzászólásáraCellerate -t is használsz? Érhet valamit? Adtak fél területre ajándékba. Ha visszajön a jó idő akkor akarom fújni a bluen-nel együtt. A bluen megy az összes búzára, de csak felére való cellerate van. Melyikre fújjam szerinted? Arra ami le van maradva és ritkább is, vagy arra ami szebb, nagyobb?
Válasz rtamas1976 #6074. hozzászólásáraAz oldaott karbamid nagyon hamar elpárolog. Ezért nincs értelme sokat kirakni. 5-10kg naplamente után harmat megjelenésekor a legjobb.
DAM ban lévő ammónia azonnal elpárolog és ráadásul égethet. Valamint nem képes a növény felvenni.
Damból 15% nitrogén vehető fel. Karbamidból 46% tehát az 50l dam kiváltható 17kg karbamiddal. Ami szintén nem fog hasznosulni úgysem.
6122 hozzászólás
Válasz szabobence9904 #6121. hozzászólásáraUgyan ez a koktél megy ki holnap, csak keserüsóból 3kg/ha
Búzára gömbaölő, rovar, ill 12kg keserűsó mehet egymenetben?
Köszi
Üdv. Karbamidot szeretnék fújni zabra. Kérdésem lenne hogy mecomorn gyomirtóval ki lehet egy menetben kijuttatni?
Válasz kanyo #6114. hozzászólásáraTelibe töményen fújtak itt egy 10 hekist, úgy is mindegy mi lesz vele és patika lett !
Válasz termelo #6116. hozzászólására
Nem perzsel?
Sziasztok megmaradt multévről kb 2 szőlős ládaban egy kis karbamid. Rongyal volt csak letakarva. Van abban még valami nitrogén vagy az ki tud párologni belőle? Köszönöm.
Válasz kanyo #6115. hozzászólásáraSzólóba nagyságrendileg 5-6 liter 2-300 liter vízzel felel meg egy lombtrágyának. Én raknék bele 2-3 kg/ha keserűsót.
Üdv. Van régebbi maradék adblum hogy kell higitani? Van értelme?
Válasz rtamas1976 #6111. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz Sk Laci #6110. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz szgyuri82 #6109. hozzászólásáraNelegyen vizes a növénysem!
Kicsit megcsípi de hamar kinövi.
Próbáldmeg eső előtt közvetlen.
Válasz szgyuri82 #6109. hozzászólásáraCsak töményen, mert amikor vízzel kevertem mindig megégette. Töménynél csak az átfedéseken.
Válasz Sk Laci #6107. hozzászólásáraSzia! Ilyen fejlettsègnèl még lehet tömènyen a nitrosolt, vagy kevered vízzel?
Válasz Sk Laci #6107. hozzászólásáraMárcius 26-án kaptak 150liter nitrosolt meg 150liter vinaszt

Most a második adag ugyan ez lessz.
Az a tábla repce uttán vetve.
Ez pedig napra uttán
Válasz lakatos gabesz #6106. hozzászólásáraAmég nem jelenik meg a zászlós levél, addig igen. Egy hét mulva kb az enyém is ilyen fejletségi állapotban lessz. 150 L - 195 kg /ha nitroszol a terv kijuttatni.
Sziasztok. Ebbe az állapotba még nitrosolt lehet kijutattni?150litert szeretnék adni.

Válasz termelo #6103. hozzászólásáraVan ilyen.
Válasz rtamas1976 #6097. hozzászólásáraMajdnem.Az epso top inkább.
Válasz Igazi Földönfutó #6098. hozzászólásáraHáh, jól kioktattak a semmiről

Szerintem még a kérdést sem értik
Válasz Sanyiii70 #6096. hozzászólására30 nap
A Bigéék szerint napi 1 %
Válasz Igazi Földönfutó #6098. hozzászólásáraFolyékony karbamid=. ad blu
Válasz Igazi Földönfutó #6098. hozzászólására Minden UAN oldat tartalmaz karbamidot. Tehát létezik folyékony karbamid.
Válasz Sanyiii70 #6096. hozzászólására Gyere át a fokis topikba. Szerintem bőven kibírja azt az időt ameddig bemosatod.
Válasz erik18 #6095. hozzászólásáraSima szilárd karbamidot oldok fel,folyékonyról nem tudok.
Válasz erik18 #6095. hozzászólásáraVízben maradék nélkül oldódik!
Mennyi idő alatt illan el a pétisó nitrogénje a napfény hatására ha nincs bedolgozva?
Ilyen szeles időben csak négy részletben tudom (két éjszaka szélcsendben) bemosatni a mikroszórókkal.
Nem kalászos, hanem hagyma.
Válasz Igazi Földönfutó #6080. hozzászólásáraSzia lehet hogy hülye kérdés de karbamiddból szilárd granulátummot odjátok föl vagy van folyékony formában is.?
Válasz beginneragro #6093. hozzászólására Köszi
Válasz skorgamor #6092. hozzászólásáraAmintra perzsel, mikramidot szoktam én személy szerint ha nitrogén a cél. Ill. ügy tudom a karbamid sem perzsel.
Válasz beginneragro #6091. hozzászólásáraLombtrágyaként használható?
Válasz skorgamor #6090. hozzászólásáraA csepegetetős rendszernél használtakat szokták zsírmentesnek hívni. Yara amintra.
Mit jelent az,hogy zsírmentes ammónium nitrát ? Mennyiben más mint az átlagos AN ?
Válasz VMisi #6088. hozzászólásáraIs is. Eddig még nem fújtam. Én is kapok egyszer ajándékba.... :D
Válasz MrPoke #6082. hozzászólásáraCellerate -t is használsz? Érhet valamit? Adtak fél területre ajándékba. Ha visszajön a jó idő akkor akarom fújni a bluen-nel együtt. A bluen megy az összes búzára, de csak felére való cellerate van. Melyikre fújjam szerinted? Arra ami le van maradva és ritkább is, vagy arra ami szebb, nagyobb?
Ma szórtam a búzára damot.
Ősszel kapott legato triót, egy szál gyom nincsbenne!
Válasz MrPoke #6083. hozzászólásáraés miért javasolja a gyártó,hogy a tavaszi fagyok elmulta után történjen a kijuttatás?
Válasz MrPoke #6083. hozzászólásáraKöszi akkor megy együtt.
Válasz termelo #6081. hozzászólásáraKöszi.
Válasz Igazi Földönfutó #6080. hozzászólásáraGrandstar mindent is elbír.
Válasz VMisi #6079. hozzászólásáraMost jött meg. De nem fog beleférni a permetezésbe.
Ma lehet csak fújni és a kalászos gyomírtó az első ahoz meg nem teszem hozzá.
Válasz Igazi Földönfutó #6080. hozzászólásárami már régóta így szórjuk
Válasz MrPoke #6076. hozzászólásáraA Granstarral mehet együtt a karbamid +keserűsó kombináció?
Válasz MrPoke #6076. hozzászólásáraBluent fújtad már idén?
Válasz btempfli #6077. hozzászólásáraLehet, max 5% koncentrációban!
Válasz ZZ.ZZ #6075. hozzászólásáraKeserűsót esetleg meg lehet növelni 10 kg/ha-ra is? 10 kg karbamid+10 kg keserűsó?
Válasz rtamas1976 #6074. hozzászólásáraAz oldaott karbamid nagyon hamar elpárolog. Ezért nincs értelme sokat kirakni. 5-10kg naplamente után harmat megjelenésekor a legjobb.
DAM ban lévő ammónia azonnal elpárolog és ráadásul égethet. Valamint nem képes a növény felvenni.
Damból 15% nitrogén vehető fel. Karbamidból 46% tehát az 50l dam kiváltható 17kg karbamiddal. Ami szintén nem fog hasznosulni úgysem.
Válasz rtamas1976 #6074. hozzászólására

30 karbamid, 5 kg keserűsó, gomba+rovarölő...
Itt (saját hibámból) kb 100 méter hosszan duplán kapott , tehát 2 alkalommal szórtam le
Dupla dózis ennyire "csípte meg"
Válasz btempfli #6072. hozzászólásáraA barátom 20kilóig is elszokott menni.
Én szoktam 50l dam30, 6-7keserűsóval is.
Csak a gombaölöt netedd bele!!!
Válasz btempfli #6072. hozzászólásáraMehet simán napközben 200l el harmatban akár 150l is elég.