Errefelé egy környékbeli faluban tradíciója volt a káposztatermelésnek. Mostanában alig van 1-2 tábla, átálltak az olajtökre. De aki meghagyta, az így már el tudja adni.
Üdv mindenkinek!!
Az kerdezném tölletek hogy nem-e tud valaki Bácskiskun vagy a környező megyékben aki vesz át káposztátt? Kb 12000 fejröl lenne szó! Köszönöm előre is a válaszokat!!
Madárriasztó rendszerekkel foglalkozunk, melyek hosszú távú, hatékony megoldást nyújtanak a kártevő madarak, kiemelten a seregélyek és varjak ellen. További infók itt:
A fiatal káposztám káposztalégy lárváival fertőzött, ilyenkor ha sikerül is kiírtanom őket modjuk sherpával,
akkor még van esélyem rá, hogy helyrejönnek a növények és rendes termést hoznak.
Ez okés, csak én a Devrinolt kérdeztem Garfildtól, hogy bírja-e azt a dózist mint amit egy kifejlett palánta ültetés előtt szórnának.
(Régi Olitrefes dolgok után inkább 3x kérdezem mint egyszer sem.)
És mekkora dózist használtok magvetés után kipermetezve?
Azt, hogy előtte belocsolják az azért van, hogy a permet jobban megtapadjon és utána is kap egy kis vizet a bemosás képpen.
Ezt nem nagyon értettem:
"az összes tépet palántot is ezzel gyomirjuk..."
Butisant nem nagyon ismerem. Ott mennyivel tér el a dózis a feltüntetettnél, ha magvetés után lenne használva és persze kelés előtt. (Karfiol, brokkoli, kel, és fejes kultúrában.)
Válasz #416. hozzászólásra
igy csináljuk csak permetezés után ötözünk,az összes tépet palántot is ezzel gyomirjuk,ha nem sikerül 100%-ban akkor kelés előtt kap egy perzselést gázperzselővel.
Kis palántaneveléses segítség kéne. Valahol hallottam, hogy mikor elvetik a magokat (saját termesztés), akkor belocsolják majd Devrinolal lepermetezik a földet majd ismét kicsit meglocsolják, hogy a permet kicsit bemosódjon. Ez jó dolog lehet, de azért egy 100000 magvetésnél nem próbálkoznék csak félinformáció alapján. Valaki használ ilyet vagy valamilyen gyomirtási rendszert palántaneveléskor?
Melyik gyártóé annyira nehéz ? Mert nekem omikronos csukható ,6 soros ,3q megy a szóróba,felemelve 82-el csak hirtelen indulással tudom megemelni az elejét,mert felemelve magasan van a 3q mütrága.
Árpát tettem most,bízok benne,hogy június végén letakarodik,egy gyenge lazítózás (esetleg),meg sok-sok tárcsa.Öntözési lehetőségem van,dobbal.Palántázás az elképzelés.
Most az árpa alá már tettem 2q 8-24-24+8S,műkakit.
Ültetés előtt tervezek még 2q 8-24-24 komplex, 3q karbamid, és 3q pétisót.
Palántázás előtt: 0,15 command, 3 litri Devrinol,és 2-3 litri stomp.
A mikroelemek meg lombtrágyával,állományba.
Hozzáértők véleménye(nekem még soha se volt,csak dinnyém meg csemegém)?
Hát ja..A ceruza vastagság a legjobb..De még ki tudja milyen lesz a tél...Sárgarépám is van.Nyári vetés..90napos október elején lejárt a 90nap..De mint akisúlyam olyanok..Úgydöntöttem benne hagyom a földben..Lesz ami lesz..Ha megfagy így jártam..
Képzeld nekem van egy júilius közepei ültetésem 110-120napos fajta kápi illetve karfiol..Semmi nem lesz belőle..Tavaly ugyanez a fajta ugyanezzel az ültetéssel október közepén vágható volt..Buzi idő..Pedig a nitrogénnel is csínnyán bántam ne húzódjon nagyon el a tenyészidő..
946 hozzászólás
Válasz #445. hozzászólásra
Ózd környéke
Válasz #444. hozzászólásra

Az errefelé merre van?
Válasz #438. hozzászólásra
Errefelé egy környékbeli faluban tradíciója volt a káposztatermelésnek. Mostanában alig van 1-2 tábla, átálltak az olajtökre. De aki meghagyta, az így már el tudja adni.
Válasz #442. hozzászólásra

CALYPSO 480 SC, 0,1-0,15 L hektárjára
Tetű ellen mi a leghatásosabb cucc????

Ennek a 12000 fejnek is az lesz a sorsa ha nem tudják eladni!!
Hát ha te ki tudsz jönni 30 Ft/kg akkor csinálj sokat.
Mondjuk kukoricával nincs ennyi gond és az eladásával is lehet várni.
hát ---- ára van most,és nem is köllöt ahogy mondod..Van nekem is valamennyi.De ez őszre jön majd be..Gondolom fátyolfoliásat forgat be a manyus
Moderálta: (575) 2011-09-01 16:59:05
Emberek érdemes még az effajta xxxxxxxxx mint káposzta kel karfiol töketlenkedni?
1 paraszt koma most szántja lefele a kutyának se köllött.........
Moderálta: (575) 2011-06-26 09:09:44
Válasz #436. hozzászólásra
Címet telefonszámot tudsz adni? kösz
Vecsés Csendes Pistabácsi 30 ft papirral.És ez komoly.
Üdv mindenkinek!!
Köszönöm előre is a válaszokat!!
Az kerdezném tölletek hogy nem-e tud valaki Bácskiskun vagy a környező megyékben aki vesz át káposztátt? Kb 12000 fejröl lenne szó!
Válasz #432. hozzászólásra

Modik ezt miért engeditek?
ott az apróhirdetés....
Válasz #432. hozzászólásra
Madarak? Azok mik?
Jó Napot mindenkinek!
Madárriasztó rendszerekkel foglalkozunk, melyek hosszú távú, hatékony megoldást nyújtanak a kártevő madarak, kiemelten a seregélyek és varjak ellen. További infók itt:
www.birdcontrol.hu
erika@birdcontrol.hu
30/7005121
de ha már elhervadtak akkor
ha sikerül és még nem tették tönkre a szöveteket, akkor van
ültetés előtt actarával locsold be a palántokat,az segít.
A fiatal káposztám káposztalégy lárváival fertőzött, ilyenkor ha sikerül is kiírtanom őket modjuk sherpával,
akkor még van esélyem rá, hogy helyrejönnek a növények és rendes termést hoznak.
Üdv Sanyee. Veteményezed már azt a 100 000 magot ? Ki milyen magot vett és vet?
Válasz #422. hozzászólásra

Majd ezt is megnézzük. Köszönöm válaszod!
Válasz #425. hozzászólásra
Ez okés, csak én a Devrinolt kérdeztem Garfildtól, hogy bírja-e azt a dózist mint amit egy kifejlett palánta ültetés előtt szórnának.
(Régi Olitrefes dolgok után inkább 3x kérdezem mint egyszer sem.)
Válasz #424. hozzászólásra

Bammeg pont abban az adagban, ami rá van irva a flakonra
Válasz #423. hozzászólásra
Értem!
És milyen dózisban alkalmazzátok?
minden palántát amit nem tálcában nevelünk /paradicsom káposzta karalábé/
Válasz #420. hozzászólásra

A Butisanban épp az a pláne, hogy bármilyen fejletségi állapottól használható még brokkoliban is
Válasz #419. hozzászólásra
És mekkora dózist használtok magvetés után kipermetezve?
Azt, hogy előtte belocsolják az azért van, hogy a permet jobban megtapadjon és utána is kap egy kis vizet a bemosás képpen.
Ezt nem nagyon értettem:
"az összes tépet palántot is ezzel gyomirjuk..."
Válasz #418. hozzászólásra
Butisant nem nagyon ismerem. Ott mennyivel tér el a dózis a feltüntetettnél, ha magvetés után lenne használva és persze kelés előtt. (Karfiol, brokkoli, kel, és fejes kultúrában.)
igy csináljuk csak permetezés után ötözünk,az összes tépet palántot is ezzel gyomirjuk,ha nem sikerül 100%-ban akkor kelés előtt kap egy perzselést gázperzselővel.

Eleinte Stompot használtam, de később a Butisan jobban tetszett

Eleinte Stompot használtam, de később a Butisan jobban tetszett
Kis palántaneveléses segítség kéne. Valahol hallottam, hogy mikor elvetik a magokat (saját termesztés), akkor belocsolják majd Devrinolal lepermetezik a földet majd ismét kicsit meglocsolják, hogy a permet kicsit bemosódjon. Ez jó dolog lehet, de azért egy 100000 magvetésnél nem próbálkoznék csak félinformáció alapján. Valaki használ ilyet vagy valamilyen gyomirtási rendszert palántaneveléskor?
Válasz #385. hozzászólásra
Melyik gyártóé annyira nehéz ? Mert nekem omikronos csukható ,6 soros ,3q megy a szóróba,felemelve 82-el csak hirtelen indulással tudom megemelni az elejét,mert felemelve magasan van a 3q mütrága.
Dr. Karfiol még nem talált ide...
Válasz #412. hozzászólásra

Szikleveles állapottól mehet, és müxik
Válasz #411. hozzászólásra
Nem nagyon találtam a Butisant engedélyezve kápiba...
Ami nem jelenti azt,hogy nem műxik.
Válasz #409. hozzászólásra

A BUTISAN jobb, teljesen szelektiv post-ban
Válasz #409. hozzászólásra

Elpalántázol, megbontod a géppel a vegyszerréteget és kivirágzik a sorod , persze gazzal
Válasz #407. hozzászólásra
Miért nem jó a command?
Az olajtökbe patyolat tiszta terepet hagyott, csak 1-2 évelő bújt ki,de csak úgy óvatosan.
Kápiba miért nem ajánladod?
Válasz #405. hozzászólásra

Minden valamirevaló vetőmagcégnek van 90-110 napos káposztája, Őket kérdezd, én már nem is ismerem a mostani fajtákat- 6-7 éve már NO CABBAGE
Válasz #404. hozzászólásra
Én a Commandot hanyagolnám a káposztába
Válasz #403. hozzászólásra
kinek???
Visszatérve a legelső kérdésemre.Szóval milyen fajtát ajánlotok, és miért?
Árpát tettem most,bízok benne,hogy június végén letakarodik,egy gyenge lazítózás (esetleg),meg sok-sok tárcsa.Öntözési lehetőségem van,dobbal.Palántázás az elképzelés.
Most az árpa alá már tettem 2q 8-24-24+8S,műkakit.
Ültetés előtt tervezek még 2q 8-24-24 komplex, 3q karbamid, és 3q pétisót.
Palántázás előtt: 0,15 command, 3 litri Devrinol,és 2-3 litri stomp.
A mikroelemek meg lombtrágyával,állományba.
Hozzáértők véleménye(nekem még soha se volt,csak dinnyém meg csemegém)?
Üdv
Válasz #402. hozzászólásra

Add el baby répának......
Válasz #401. hozzászólásra
Hát ja..A ceruza vastagság a legjobb..De még ki tudja milyen lesz a tél...Sárgarépám is van.Nyári vetés..90napos október elején lejárt a 90nap..De mint akisúlyam olyanok..Úgydöntöttem benne hagyom a földben..Lesz ami lesz..Ha megfagy így jártam..
Válasz #399. hozzászólásra

Szerintem igen, mert a szikleveles állapot, amiben van nemigazán télálló
Válasz #398. hozzászólásra
Van egy kevés nekem is..De ez dughagymáról van..
Válasz #398. hozzászólásra
Megfagy???
Válasz #397. hozzászólásra

EZ A MOCSKOS ŐSZ SZIVAT MINDENKIT
Aki vetett őszihagymát szerintem nem keld majd a növényvédelmén gondolkodnia, mert nem éri meg a tavaszt
Válasz #396. hozzászólásra
Képzeld nekem van egy júilius közepei ültetésem 110-120napos fajta kápi illetve karfiol..Semmi nem lesz belőle..Tavaly ugyanez a fajta ugyanezzel az ültetéssel október közepén vágható volt..Buzi idő..Pedig a nitrogénnel is csínnyán bántam ne húzódjon nagyon el a tenyészidő..