Hát, nem ajánlanám, épp tegnap volt szó a Xanthomonasról, olvasd vissza.
Viszont van itt SKandináviában 1 csapat, legalább 20 éve monokulturában termel karfiolt igencsak intenziv körülmények között, és müködik Nekik.
Valamit nagyon jól csinálnak
köszi szépen a segítséget azért gondoltam az öntözés mellett mert reggel mikor felszárad a harmat már nagy meleg van félek hogy megperzeli este meg mikkor lehült a levegő akkor már nincs idelye, tudom hülye kérdés te mikkor szoktad permedezni, mostmár meg nem is nagyon szárad majd fel így ősszel
Szerintem ezt a gondolatot máris verd ki a fejedből, mert az öntözés ha ágyús a legegyenetlenebb kijuttatást biztositja.
A konzolosnál már jobb a pontosság, de ha beleszámolod az adagolóegység árát, akkor sokkal 1szerübb belekeverni a permetlébe, úgyis fogod kezelni sokszor
Ahogy vissza olvastam a forumban látom régota foglalkozol káposzta termesztéssel, én csak második éve még csak tanulom mit szolsz ahoz h a nem permetezem hanem a öntözöberendezéssel jottatom ki a lombtrágyát
Szevasz, abban az állapotban alkalmaztuk, amikor a káposzta lombja a az egymással szomszédos sorokban összenőtt, tehát a kijuttatott lombtrágya nem a földre jutott
A NAAAAGY krumplisok aszongyák, hogy preventiven insekticidhálló alá kell helyezni az állományt,azaz 10-14 naponta meg kell szó szerint öntözni Calypsoval vagy vlmi mással.Aztán utánna kell számolni, majd jön a felismerés, h mennyi pénzt fújtál szanaszét értelmetlenül
A Xanto foltokban támad, ha időben észreveszed lehet még ezt-azt korrigálni a vegyszerekkel, ha elhatalmasodik, akkor a káposztád már nem a tiédcsak volt
1997 től 2005 ig termeltem káposztát, ezidő alatt asszem 2x-3x kelett védekezni ellene, vannak teljesen tünetmentes évek is. Pont úgy, mint a Stolbur a krumplinál
És ezt, hogy érted: "Xanthomonas olyan, mint a mese, hol volt,hol nem volt."
Annyira jó rá a szer, hogy rögtön hat vagy, ha belemegy a betegség akkor mindent visz.
Kb 14 nappal a palántázás után esedékes az első sarabolás, persze ez már a 2. 25-30mm es vizadag után következik,Ha nem mosódik ki a vegyszer, akkor majd a saraboló hazavágja a pendimetalint mindenestül
A Kasumint persze a Xanto ellen alkalmaztuk, most meg nem mondom milyen adagban, asszem 7 naponta nagy adag vizzel
Más betegség ellen nemigen volt indokolt kezelni, ha be volt tartva a vetésforgód meg nem termeltél repcét
Szükség szerint, alapban bedolgozva Treflan, Synfloran, állományba Butisan sc aztán itt-ott fellelhető Lentagran , mert ugye azt is kivonták, esetleg Bitrex meg a graminicidek garmadája.........
946 hozzászólás
Válasz #341. hozzászólásra
ammeddig magyarán mondva
rá
nem
baxol
Válasz #344. hozzászólásra

Nemtudom, meg azt sem, h hová adják el az árujukat
Válasz #343. hozzászólásra
azt kérdem kik azok?
Válasz #342. hozzászólásra

Ne mond, h nem jártál arra, vagy sosem láttad a karfiolföldjeiket
Válasz #340. hozzászólásra
és kik azok bakker?
hova adják elfele??????
Meddig rakhatok egymásután következó évben káposztát szerintetek
Válasz #338. hozzászólásra

A New Castle i vasútháromszög, ahol az Párkány és az asszem Léva felőli vágányok találkoznak
Válasz #336. hozzászólásra

És a borként hová kened?
Válasz #337. hozzászólásra

nonono
Válasz #335. hozzászólásra

Hozzád közelebb mint hozzám,mondjam a pontos koordinátákat???
Válasz #329. hozzászólásra
borkén a legolcsobb és a legtutibb.
Válasz #333. hozzászólásra
ki a franc az?
és hol?
megnézzük a térképen.........
Válasz #331. hozzászólásra
inkább nem
Válasz #331. hozzászólásra

Hát, nem ajánlanám, épp tegnap volt szó a Xanthomonasról, olvasd vissza.
Viszont van itt SKandináviában 1 csapat, legalább 20 éve monokulturában termel karfiolt igencsak intenziv körülmények között, és müködik Nekik.
Valamit nagyon jól csinálnak
Válasz #330. hozzászólásra
Actara??????????Az nem jó....Nálam nem..Reldan meg az enduro voltak tök jók..Calypsot csak bogarakra fújtam eddig..krumpliba..
Válasz #328. hozzászólásra
Bocsi tényleg itt írtad nem rég. Még egy kérdesem lenne mit szólsz a monokulturás termesztéshez érdemes-e így probálkozni
Válasz #329. hozzászólásra
Actara, Calypso meg még 1 rakás, ami nincs regisztrálva
Válasz #328. hozzászólásra
Kukac ellen mi a zsír???Melik méreg???
Válasz #327. hozzászólásra

Ha figyelmesen olvastad volna a hozzászóllásaimat, akkor tudnád, h 2005 ben " Letészem a lantot " volt
Válasz #326. hozzászólásra
mennyi területen termelsz káposztát?
Válasz #325. hozzászólásra

Este,szürkületkor....
Válasz #324. hozzászólásra
köszi szépen a segítséget azért gondoltam az öntözés mellett mert reggel mikor felszárad a harmat már nagy meleg van félek hogy megperzeli este meg mikkor lehült a levegő akkor már nincs idelye, tudom hülye kérdés te mikkor szoktad permedezni, mostmár meg nem is nagyon szárad majd fel így ősszel
Válasz #323. hozzászólásra

Szerintem ezt a gondolatot máris verd ki a fejedből, mert az öntözés ha ágyús a legegyenetlenebb kijuttatást biztositja.
A konzolosnál már jobb a pontosság, de ha beleszámolod az adagolóegység árát, akkor sokkal 1szerübb belekeverni a permetlébe, úgyis fogod kezelni sokszor
Válasz #322. hozzászólásra
Ahogy vissza olvastam a forumban látom régota foglalkozol káposzta termesztéssel, én csak második éve még csak tanulom mit szolsz ahoz h a nem permetezem hanem a öntözöberendezéssel jottatom ki a lombtrágyát
Válasz #321. hozzászólásra

Szevasz, abban az állapotban alkalmaztuk, amikor a káposzta lombja a az egymással szomszédos sorokban összenőtt, tehát a kijuttatott lombtrágya nem a földre jutott
Adorex, hogy érted azt h akkor kezded használni Kalciumot ha öszenött a káposzta ezt kifelytenéd bövebben válaszodat elöre is köszönöm
Válasz #318. hozzászólásra
Igaz. A megelőzés a fontos.
Válasz #317. hozzászólásra

A NAAAAGY krumplisok aszongyák, hogy preventiven insekticidhálló alá kell helyezni az állományt,azaz 10-14 naponta meg kell szó szerint öntözni Calypsoval vagy vlmi mással.Aztán utánna kell számolni, majd jön a felismerés, h mennyi pénzt fújtál szanaszét értelmetlenül
Válasz #314. hozzászólásra

csak volt

A Xanto foltokban támad, ha időben észreveszed lehet még ezt-azt korrigálni a vegyszerekkel, ha elhatalmasodik, akkor a káposztád már nem a tiéd
Válasz #316. hozzászólásra
Krumplinál csak a nagyon nagy melegbe jön, de akkor is csak néha. Nem hiszem, hogy nagyon meg tudnád azt is fogni 100%-osan valamilyen vegyszerrel.
Válasz #314. hozzászólásra

1997 től 2005 ig termeltem káposztát, ezidő alatt asszem 2x-3x kelett védekezni ellene, vannak teljesen tünetmentes évek is. Pont úgy, mint a Stolbur a krumplinál
Válasz #312. hozzászólásra

Szerintem is akkor, ha vizet, de nem vizözönt
Válasz #293. hozzászólásra

És ezt, hogy érted: "Xanthomonas olyan, mint a mese, hol volt,hol nem volt."
Annyira jó rá a szer, hogy rögtön hat vagy, ha belemegy a betegség akkor mindent visz.
Válasz #308. hozzászólásra

Kb 14 nappal a palántázás után esedékes az első sarabolás, persze ez már a 2. 25-30mm es vizadag után következik,Ha nem mosódik ki a vegyszer, akkor majd a saraboló hazavágja a pendimetalint mindenestül
Válasz #308. hozzászólásra

Szerintem a Stomp épp akkor hat ha vizet kap
Válasz #310. hozzászólásra
már csak az a kérdés a parasztok mikor fogják szelni a vágott káposztát?????
Válasz #307. hozzászólásra

Kezdem szelegetni a vágnivalót
Válasz #306. hozzászólásra
A Kasumint persze a Xanto ellen alkalmaztuk, most meg nem mondom milyen adagban, asszem 7 naponta nagy adag vizzel
Más betegség ellen nemigen volt indokolt kezelni, ha be volt tartva a vetésforgód meg nem termeltél repcét
Válasz #305. hozzászólásra

no ne hülyéskedj!!!!!!!
lyagripapa mit szól kendtek ehhez hozzá????????????????
Válasz #298. hozzászólásra
na csak neked mivel új gyerek vagy itt
mindent nem tudhacc mégha túl sokat is tuccc....
aki szeli a témát azt elneveztük itt vágósgyereknek
aki nem szeli az meg a nem vágós
vágod most éppen nemvágóskám?????????
Válasz #293. hozzászólásra
Kasumint a Xanto-ra értetted vagy a káposzta fuzáriumra?
(Bocs, de kicsit álmos vagyok így a koncentratione micsit off.)
Kasumin megfogta 2x-3x ezt milyen dózisba és milyen időközönként kell, hogy tényleg mefogja, mert szerintem a 10 napos fordulónál már késő lehet.
Válasz #304. hozzászólásra

A Stomp az szerintem az, az első 2 öntözés kimossa, és annyi
Válasz #296. hozzászólásra
stomp devrinol az fing?
Válasz #300. hozzászólásra

Gratula!!! ezttöt tán mögúsztuk
Válasz #296. hozzászólásra
Szükség szerint, alapban bedolgozva Treflan, Synfloran, állományba Butisan sc aztán itt-ott fellelhető Lentagran , mert ugye azt is kivonták, esetleg Bitrex meg a graminicidek garmadája.........
Válasz #299. hozzászólásra
háakkor mi a francba?????????
ha káposztatopik akkor kecske ha kecske akkor kecskemét
itt minden mindennel összefügg.......
mindent átlehet kötni akárhova........
Válasz #292. hozzászólásra
De ne négyzetbe gondolkodj. Ne legyél kocka.
Válasz #289. hozzászólásra

Most ezt mégegyszer lécci tagolva ismételd meg, hogy fel tudjam fogni
Válasz #291. hozzászólásra

de ha belegondolok tényleg jó hely lehet az a Mekkelek-mét
tanítanak ott jósok eszperente textet??????
mekk elek eme helyen nevelkedhetett fel?????