Kb 10 éve is láttam már 3 pengés tárcsásat, hogy melyik márka azt nem tudom.
A betorkolásnak nincs köze a pengék számához, hiszen a talp előtt torkollik be.
Régebben az 50-es mtz-vel vígan kaszáltunk a 210-es kaszával, vinné az bármelyik 240-t ha nincs rajta szársértő.
ma tudtam meg hogy a viconnak az uj kaszái 3 pengés tárcsásak!!! más gyártonak is iylen van már vagy csak 2?? azt mondták hogy e miatt még lucernában sem torkollik meg meg rakodik be!!! és 50lóerő a 240 es kaszának a lóerő igénye!!!
Hát nemtudom de áfásan lenne reális az az ár nem még +áfa.
Egyébként annak idején én is vele tárgyaltam. Annyival meg nem ér többet. Annyiért már lehet venni SIP kaszát vagy pultalól RK-t
Korábban már írtam,hogy eddig elégedett vagyok vele szinte mindent kaszáltam vele Tisza töltést,lóherét lucernát,rétifüvet,kukitarlót,parlagfüvet szinte mindet amit lehet nem volt baj vele, Rk után van ez a kasza és eddig nekem jó. Féltem tőle én is meg előitéleteim voltak de ahogy használtam úgy el is multak. Mert ennyi pénzért vehettem volna használt rk kináltak pöttingert is használt kicsit lelakott Claas Cortot de úgy voltm vele ,hogy inkább ezt választottam és tudom h új és ha vigyázok rá el kell h menjen évekig hiba nélkül. Majd a vallatáson kiderül h fogja bírni
Szia! Most 1éve vettem Miskolcon a szalagronál áfásan 550 volt.De A Tempelnél Tiszakécskén valamivel olcsóbban meglehet venni de ez az Euró árától is függ
Gyorsabban áll le mint a dobos. Ha leállítás után kézzel megforgatva megy könnyedén akkor nincs gond.
Akkor tud gyorsan még leállni amikor a tányérok és a váz közé berakodik sok anyag.
Azt szeretném kérdezni valaki hozzá értőhöz,hogy diskes kaszánál a leállítás hasonló mint a dobos kaszánál?
Vettem egy 2m-es Kronét,racsnis kardán van hozzá,de olyan hirtelen áll le ha kikapcsolom,hogy félek összetör valamit,vagy nem?! JUSZUF
nekem a 230 as kasza vág le 2 hektárt 1 óra alatt!!!a gépkönyvébe 2.5 hektár van írva....ha tudnék vele simán gyorsan menni 100 hektáros táblába akkor simán meg lenne de 2-3-4 hektáros táblákba ritka!!!
"...egy 185ös dobos kaszának óránként 2hektárt tudni kell ha jó a talaj és a takarmány se dőlt de még ezt eddig nem mértem le pontosra."
Sok lesz az a 2ha. 2ha=20000nm ez osztva 1,75 (mert ugye van egy kis rátartás) az = 11428 métert kell kaszálnod óránként. Ez azt jelenti, hogy legalább 15km/h-val kell menned, ha figyelembe veszed a fordulókat és a pengecseréket is.
+ 400 000 Ft és mégis " csak " lengyel. Ezt itthon szerelik össze, minden csavart itt raknak be / meghúznak / a csapágyakat átzsírozzák, ezért döntöttem mellette. Minden alkatrész elérek 40 percen belül, olcsó az alkatrész, ennyi.
Kinézetre se pont olyan súlyba sem,szíj feszítés is máshogy van megoldva szóval szerintem nem egy gyártósoron készülnek,3pont felfogatásban is vannak különbségek stb
AGROM Z169/185, azt azonban elmondhatom, hogy szinte minden lengyel fűkasza típus ugyan az, minimálisat változtatnak, és átnevezik,átfestik, átárazzák, semmi nagy különbség nincs közöttük, még a samasz is ugyanaz.
Végül is nem vettem szársértőset, mert nem éri meg a plusz ötszáz ezret, lengyelben.
Válasz #366. hozzászólásra
A dobossal is lehet szaladni nem csak a tárcsással. MTZ -be 7el is ment ez az ami talaj függő meg takarmány függő. mert ha ledőlt a cumó akkor nem éri meg sietni
Az viszont igaz h éles penge kell ha szép tarlót akar az ember de szerintem a tárcsásnak körülményesebb a javíthatósága. egy 185ös dobos kaszának óránként 2hektárt tudni kell ha jó a talaj és a takarmány se dőlt de még ezt eddig nem mértem le pontosra
az már nem sokat számít!akkor legyen napi 15 hektár én ami nekünk van 4-5 hektár körüli fű az is ősgyep szerű valami 3 óra hossza és nem egy könnyű kaszáló amin lehet száguldani!!!
1165 hozzászólás
28km/h....
Válasz #413. hozzászólásra
Nem dob..
Válasz #412. hozzászólásra
Nem SIP ?
SUP kasza van valakinek??
Válasz #410. hozzászólásra

vagyis CLAAS
Válasz #409. hozzászólásra

nekem lengyel van...a gyárit váltottam CLASS-ra és sokkal jobban dolgozik
Válasz #408. hozzászólásra
német drágábbat, nekem pöttinger van és a legszélesebb legvastagabb! az eredetiket amit a kaszával kaptam már vagy 10 edjére élezem ujra és tökéletes!
ki milyen késpengét használ dobos kaszához?
Vontatott kaszával van valakinek tapasztalata?
Kaszák minden mennyiségben! Lehet böngészni.
http://www.agroinform.com/aktualis/Gephirek-Kaszak-minden-mennyisegben-+Videok/20120420-19373/
Srácok! Valaki vett a Habitól vagy a Keletagrótól CM120-as kódszámú kaszapengét? Milzen minőségű lehet? Vagy inkább rendeljek az e-bayről németektől?
Válasz #403. hozzászólásra
Kb 10 éve is láttam már 3 pengés tárcsásat, hogy melyik márka azt nem tudom.
A betorkolásnak nincs köze a pengék számához, hiszen a talp előtt torkollik be.
Régebben az 50-es mtz-vel vígan kaszáltunk a 210-es kaszával, vinné az bármelyik 240-t ha nincs rajta szársértő.
ma tudtam meg hogy a viconnak az uj kaszái 3 pengés tárcsásak!!! más gyártonak is iylen van már vagy csak 2?? azt mondták hogy e miatt még lucernában sem torkollik meg meg rakodik be!!! és 50lóerő a 240 es kaszának a lóerő igénye!!!
Válasz #401. hozzászólásra
Hát nemtudom de áfásan lenne reális az az ár nem még +áfa.
Egyébként annak idején én is vele tárgyaltam. Annyival meg nem ér többet. Annyiért már lehet venni SIP kaszát vagy pultalól RK-t
Válasz #400. hozzászólásra

Pedig a Tempelnél mondta, Basa János Úr. Ezért is álltam el a vásárlástól. Szerintem nincs benne annyi plusz.
Válasz #399. hozzászólásra
Nemtudom. Mondjuk mikor kérdeztem őket akkor azt az árat mondták amit írtak + - euró változása
Válasz #396. hozzászólásra
nehogy azt hidd hogy a tiszakécskeiek a tractorpoolra a legfrissebb árat írnak ki!!! lehet hogy az már 1 éves ár !!! meg persze reklám....
Válasz #397. hozzászólásra
200+áfa a különbözet..
Akkor nem így hírdetnék
Válasz #396. hozzászólásra

Nekem telefonon mondták az árat, két ünnep között.
Válasz #395. hozzászólásra

Szia! Hol kérdezted ezt az árat? Mert itt egy hirdetés a kécskei cégnek a 185ös csak 478+áfa. De ha meg ekkora áremelés lesz mint amit te mondasz akkor valószínűleg minden gép ára emelkedni fog ha így haladunk
http://www.traktorpool.co.hu/hu/details/kasz%C3%A1l%C3%B3-adapter/SaMASZ-Heck-Trommelmaehwerk;-Neu;-1,85-Meter-/1133622/
Válasz #383. hozzászólásra

Ez az ár már a múlté.
A 185-ös 648 ezer + Áfa
A 210-es 743 ezer + Áfa
A szártörős 821 + Áfa, ha jól emlékszem.
Ez tavaly december végi ár.
Válasz #389. hozzászólásra
Köszi szépen!
Válasz #392. hozzászólásra
Majd a vallatáson kiderül h fogja bírni
Korábban már írtam,hogy eddig elégedett vagyok vele szinte mindent kaszáltam vele Tisza töltést,lóherét lucernát,rétifüvet,kukitarlót,parlagfüvet szinte mindet amit lehet nem volt baj vele, Rk után van ez a kasza és eddig nekem jó. Féltem tőle én is meg előitéleteim voltak de ahogy használtam úgy el is multak. Mert ennyi pénzért vehettem volna használt rk kináltak pöttingert is használt kicsit lelakott Claas Cortot de úgy voltm vele ,hogy inkább ezt választottam és tudom h új és ha vigyázok rá el kell h menjen évekig hiba nélkül.
Válasz #390. hozzászólásra
És milyen talasztalod van egy év után?
Válasz #390. hozzászólásra
Köszönöm válaszod!
Válasz #383. hozzászólásra

Szia! Most 1éve vettem Miskolcon a szalagronál áfásan 550 volt.De A Tempelnél Tiszakécskén valamivel olcsóbban meglehet venni de ez az Euró árától is függ
Válasz #388. hozzászólásra
Gyorsabban áll le mint a dobos. Ha leállítás után kézzel megforgatva megy könnyedén akkor nincs gond.
Akkor tud gyorsan még leállni amikor a tányérok és a váz közé berakodik sok anyag.
Azt szeretném kérdezni valaki hozzá értőhöz,hogy diskes kaszánál a leállítás hasonló mint a dobos kaszánál?
Vettem egy 2m-es Kronét,racsnis kardán van hozzá,de olyan hirtelen áll le ha kikapcsolom,hogy félek összetör valamit,vagy nem?! JUSZUF
Válasz #386. hozzászólásra
egnézem !
M
Válasz #378. hozzászólásra
Szia Tibi küldtem a képeket.
Válasz #384. hozzászólásra
nekem a 230 as kasza vág le 2 hektárt 1 óra alatt!!!a gépkönyvébe 2.5 hektár van írva....ha tudnék vele simán gyorsan menni 100 hektáros táblába akkor simán meg lenne de 2-3-4 hektáros táblákba ritka!!!
Válasz #367. hozzászólásra
"...egy 185ös dobos kaszának óránként 2hektárt tudni kell ha jó a talaj és a takarmány se dőlt de még ezt eddig nem mértem le pontosra."
Sok lesz az a 2ha. 2ha=20000nm ez osztva 1,75 (mert ugye van egy kis rátartás) az = 11428 métert kell kaszálnod óránként. Ez azt jelenti, hogy legalább 15km/h-val kell menned, ha figyelembe veszed a fordulókat és a pengecseréket is.
Válasz #380. hozzászólásra
Helló Lacus704!
Érdeklődnék, hogy hol vetted a Samaszt és mennyi volt az ára.
Üdv.
Válasz #381. hozzászólásra

+ 400 000 Ft és mégis " csak " lengyel. Ezt itthon szerelik össze, minden csavart itt raknak be / meghúznak / a csapágyakat átzsírozzák, ezért döntöttem mellette. Minden alkatrész elérek 40 percen belül, olcsó az alkatrész, ennyi.
Kinézetre se pont olyan súlyba sem,szíj feszítés is máshogy van megoldva szóval szerintem nem egy gyártósoron készülnek,3pont felfogatásban is vannak különbségek stb
Válasz #373. hozzászólásra
Nekem is ilyen kaszám van, 1. kaszálás előtt húzd meg az összes csavart rajta.
Válasz #312. hozzászólásra

Üdv !
Nem jön a fotó?
Van némi eltérés
majd dobok fel pár képet neked meg a súlyában is van kis eltérés.

Egyébként használd egészséggel és sok hibamentes hektárt kívánok neked
Ha vigyázol rá nem lesz vele baj
Válasz #375. hozzászólásra

Hát végig tapiztam egy párat, még a présgép is ugyanaz, ami csinálja. 290000+Áfa.
Fénykép? ár?
de másodikra már nem
Első ránézésre ugyan az
Válasz #372. hozzászólásra

AGROM Z169/185, azt azonban elmondhatom, hogy szinte minden lengyel fűkasza típus ugyan az, minimálisat változtatnak, és átnevezik,átfestik, átárazzák, semmi nagy különbség nincs közöttük, még a samasz is ugyanaz.
Végül is nem vettem szársértőset, mert nem éri meg a plusz ötszáz ezret, lengyelben.
Válasz #370. hozzászólásra

És milyen típust vettél pontosan?
Válasz #370. hozzászólásra
szársértő?
Válasz #368. hozzászólásra

Üdv !
Ebben a pillanatban értem haza, Atkáron vettem kaszát. Lengyel, olcsó, bírja ameddig bírja, utána csere. Majd a vallatásnál kiderül.
ÉS a tárcsás kasza mit csinál a ledőlt lucernával egyébként? Le lehet vele egyáltalán vágni vagy csak elsiklik felette?
Válasz #335. hozzászólásra

BTibi! Találtál megfelelő kaszát?
Válasz #366. hozzászólásra

A dobossal is lehet szaladni nem csak a tárcsással. MTZ -be 7el is ment ez az ami talaj függő meg takarmány függő. mert ha ledőlt a cumó akkor nem éri meg sietni
Az viszont igaz h éles penge kell ha szép tarlót akar az ember de szerintem a tárcsásnak körülményesebb a javíthatósága. egy 185ös dobos kaszának óránként 2hektárt tudni kell ha jó a talaj és a takarmány se dőlt de még ezt eddig nem mértem le pontosra
Válasz #364. hozzászólásra
én ami nekünk van 4-5 hektár körüli fű az is ősgyep szerű valami 3 óra hossza és nem egy könnyű kaszáló amin lehet száguldani!!!
az már nem sokat számít!akkor legyen napi 15 hektár