Szerintem 185 elég szársértősbe de 210es se okoz gondot neki szerintem.
A 185cm sima 450kg a sértővel 550Kg a 210es önsúlya 550kg sértővel 690kg.
Nekem 185 ös van 80as MTZ simán elbír vele súlya pedig még előny mert én partoldalakat is kaszálok vele és az sokat tart a gépen azért a szársértőjét meg kardánnal hajtják meg szóval azzal nem lehet gond.
De attól függ mekkora területeket akarsz kaszálni,hogy érdemes e 210est venni. A súlya még egyenetlen talajnál is előnyt jelenthet és az RK kaszák is hasonló tömegűek HA módodba áll próbálj ki egyet tetszeni fog
Tartanod nem kell tőle mert alaktrész ellátáts biztosított és olcsó a többihez képest! Német minőségű és mert piacra készültek leginkább. Nekem 185ös van de sokkal könnyebben viszi a gép mint a 165ös RK-t pedig az kisebb volt. 4 szíjas és nagy lomba sem csúszott meg de ha már megcsúszik talán az akkor jobb is.
Mi a véleményed a samasz / szálsértős /185, vagy 210-es kasza MTZ 82-es hajtásáról? Van aki azt mondja, hogy nehezen viszi a 82-es, sőt a nagy súlyt is felhozzák hátrányaként.Nekem tetszik ez a kasza, csak nem igazán elterjedt, ezért egy kicsit tartok tőle.
Érdemes szétnézni Nekem Samasz van 185ös dobos Z010/1es eddig bevált pedig kapta az ívet a nyáron szerintem könnyebben hajtja mint az Rk-t előtte 165ős rk volt az jobban tehelte a gépet pörgetésnél meg indításnál is meg hangosabb is volt ez meg csak suhog alig van hangja 4szíjas vágtam vele nagy lomot is olyat ami rátekeredett a dobra de nem volt észrevehető a csúszás. Ha már a 4 megcsúszik akkor az már nem is baj szerintem mert valaminek szakadni kellene akkor. Féltem én is a lengyel kaszától de több embernek van hasonló Z119es azokkal sem volt baj és kipróbáltam egyet h h dolgozik és megtetszett. Árát tekintve is csábítóbb mint 1RK hiába jó az Rk mire az árát kikeresi le is lehet tenni 2Samasz 1RK áráért 3db Z119es 1RK ért. Vigyázni kell rá és nem lesz vele gond szerintem mert mindent meglehet ölni akár már az első útján is.Nekem is RK ra fájt a szívem mert hát azzal kezdtem de az árával nem voltam kibékülve és így lett ez amit nem bántam meg eddig http://www.szalagro.hu/
Akkor te szerencsés voltál mert én pont kifogtam 1nagyobb esőzést ami kárt tett.Egyébként az időjárásnak sem lehet mindíg hinni hiába nézi az ember. Idén is volt számtalanszor h perceken mult a betakarítás mert reggel még esőt sehová nem jósoltak délutánra meg itt volt a felleg és jött a felhőszakadás
Hát ez az.. az első a legjobb meg a leg nehezebb eltalálni a kaszálást mert olyankor még elég nehezen szárad vagy harmatok vannak vagy sok a csapadék és nem tudod időbe levágni és nagyra felnő alatta meg már sarjad az új hajtás.
2010 ben vettük a nagy kaszát szársértővel a széna nem ázott meg egy cseppet sem a lucerna meg első 2 kaszálás ami nehezebben száradt az ázott meg annyira hogy nem zöld volt hanem sárga pár csepp miatt a többi essőt se kapott!!!
amugy a sodroval még sose terítettem szét lucerna rendet én a szalmát szoktam vele szétszoratni a földön mert zúzó az nincs!!
ismerős körben is van olyan emberke hogy feketén hordja be a lucernát mert eső előtt 1 nappal vágja mindig, ehhez is tehetség kell szerintem !!! nagy műveszet amugy ez a lucerna!!!! de ha az első kaszálás jó időpontba lett kiválasztva akkor a többivel gond nem lesz!!!
Úgy látom nagyon okos vagy te is meg ügyes gratulálok ha neked még nem ázott meg szénád soha!
2011es éve száraz volt nekem sem ázott meg 1 rendem sem de pl 2010ben nagyon kikellett lesni az időt!
Meg ki mondta h nem szoktuk kifigyelni az időjárást?A másik meg ki szid itt valamit is? Neked szársértős a kaszád hát legyen örülj neki. Előnye is van meg hátránya is nem is kevés. A sodrós szétszórást nekem meg ne mutasd be mert ha te láttál már olyan lóhere rendeket amik a 185ös kasza után egymást érik olyan vastag akkor akkor szerintem elgondolkoznál h bele állj vagy sem nekem is van 7 csillagos sodró de csak sodrok vele az amire jó egyedül. Láttam én már sodróval teritést de az leginkább csak mocskolás meg sodrásnál is szoktak gondok lenni ha vastag a rend még az alja zöldes és súlyt tesznek a hátsó kerékhez h ne faroljon ki meg hasonló szóval küszködtem már én is sok mindennel meg láttam már pár megoldást. Nekem ez bevált módszer eddig h szétszóratom a lóherét meg a lucit, réti szénát ritkább esetben mert az magától is meg szárad hamar. Egyébként szerintem a szársértővel is van némi töblet fogyasztás javítsatok ki ha tévednék
én ha látom hogy esni fog én nem sodrom össze ha pedig összesodrom és mondjuk estére beborul akkor bebálázom!!!
a sima 6csillagos német sodrommal szét tudom sodorni a rendet bármikor!!! olyan szélesre mint amilyen széleset fog a sodró... de amugy a kaszálás időpontja is fontos mert ha pl előrejelzést nem néz valaki akkor ne a gépet szidja meg a kaszát!! hogy nem szárad meg!!
Rétifű biztos h megszárad de a jó lóhere vastag renden nem szárad meg könnyen azt meg én is tudom ázott már meg lóherém amiatt mert az eső miatt nem lehetett levágni megnőtt szép nagyra levágtam 1hét alatt nem birtam bebálázni hiába sodróztam jobról balra megázott fekete lett mint a kv szóval van előnye azért a teritőnek is. Viszont ha megázik a takarmány renden vagy éppen sodorva akkor meg hasznát veszed ha szét kell löketni nekem mondjuk 3 rendet visz de létezik nagy méretű is és azért nem eszik sok gázolajat vele mert mintha semmi nem lenne a gép után annyit meg megér h ne rohadjon el a drága takarmány
Gyors kérdésem lenne:
Mi a különbség a BCS 404 és a BCS 775 Vogel&Noot kasza kötött?
Válaszokat előre is köszi.
Bocs a többszörözésért, de ezt a kérdést a "tárcsás kasza" c. topikban is felteszem.
Üdv: I.
Én Rk-t vagy Claas-t javasolnám mert egy az hogy hazai gép alkatrész könnyen beszerezhető és aránylag olcsó is.
Szársértő az nagyobb hibalehetőség is és többlet költség a vásárlásnál.Annyiért vehetsz használt rendterítőt amit ha megázik a takarmány forgatásra is használhatsz. Nekem külön van rendterítőm amivel nyári kánikulában a lóherét 3.nap bálázom aminek máskor alsó hangon 1hét kellett mert az alja még zöld volt.
Ajánlanám figyelmedbe még a Samasz gépcsaládot Miskolcon a Szalagró és Tiszakécskén Tempel kft forgalmazza ott vannak nagyméretek is nem csak 185-210cm én rk után vettem ezt és nekem bevált eddig csendes és könnyű hajtani is és az alkatrész is olcsó hozzá.
az árakat én nem tudom de mindenhol ahol csak tudod érdeklőd meg hol mennyi ahol a legolcsobb akkor az nyert!!! a szársértő pedig ér valamit... azért egy nappal hamarabb szárad vele minden!!!nekem Y késes van de talán jobbnak tűnik bár még nem használtam a spirál hengeres vagy hogy hívják....
újat,és abban is egy 3m munkaszélességűt,kérdőjel bennünk a szársértő ,illetve,az ,hogy megéri-e az a plus költség,amit a szársértőért fizetni kell,egy easycut 320,mennyi a reális ár ma?(új)
milyen kaszát érdemes venni,claas,pöttinger,krone,vagy a jó öreg rk? körülbelül 40hektár lucerna kaszálásását kell elvégezni vele,ami biztos.Milyen tapasztalatok vannak az alábbi márkákkal?
Helló ! Ha tudtok légy szíves segítsetek.
Vásároltam egy KUHN GMD-55 ös kaszát.Igen egybe van csak az a gondom,hogy felcsukásnál nem megy fel teljesen 90
fokba. Arra gondolok,hogy a rajta lévő munkahenger nem
az övé. Azt kérném,ha valakinek ilyen kaszája van mérje
meg a munkahenger hosszát és írjon. Köszi!
Én mikor kaszát vettem sok helyen érdeklődtem ilyen kaszára akartak rábeszélni használótól kértem ki a véleményt fűre nagyon jó gyümibe is jó a kisméretű de ledült lucernába okozhat meglepetéseket ráadásul az alkatrészcserék is szerintem körülményesebbek mint a hagyományos kaszáknál.
válasz erre >> | #1. hozzászólás, JUSZUF küldte be 2011-10-02 18:59:23-kor a
Hali! Ki akarom cserélni használt PZ kaszámat nagyobbra.(165-ös)Nézegetem a diskes kaszákat 210-230-asokat viszonylag jó árba vannak használtan,de semmit sem tudok róluk,hogy mi szól melletevagy ellene a tárcsással szembe.Néztem 185-ös RK kat de azok,havalahogyan kinéznek horror áruk van. Azért gondoltam egy diszkes 2m körüli kaszára.Azt már látom a képeken is,hogy pl a kések cseréje csavarral van és nem csak egy mozdulat: Ha tudtok segítsetek.Kösz!
nekem sip3.40es rotoros rendsodróm van... egyszerű, szükség esetén házilag is könnyen javítható szerkezet. A függesztő pontjainál elrepedt azt kellett eddig hegeszteni rjata. gondolom ez anyagminőségi probléma. ausztriából hoztuk, akkor úgy adták hogy a fogaskerekek össze törtek benne.... de csak csapágy problémája volt és egy a görgőpálya volt benne kicsit elgörbülve... de ezek nagy valószínűséggel kezelői faxságból eredtek... szóval meg vagyok vele elégedve. Ár-érték aranyban pláne...
Akkor ezt nézzétek h mit tud ez az MTZ:) nekem 185 ös van Lengyel de én azt vettem észre h könnyebben visszi az MTZ mint a 165ös RK-t. Valamivel jobb a hajtása nem zúg annyira és könnyebb is.
a lóerő az a sebességet fogja meghatározni mennyivel mehetsz max nekem a 230 as kasza megfogta már a nyuszit rendesen nagy fűben!!a szársértőhöz nem kell annyi plusz lóerő ami ne lenne a traktorban amit elviszi szársértő nélkül is!!
de mióta tegnap előtt láttam egy mtz 50 est nagy 4 korongos kaszát huzni energiafűben ami majdnem méteres volt terep 1 ben azota már bármit elhiszek
Konkrétan nem tudom. De itt a faluban egy 90lovas fend egy 270es class cortoval amin gumihengeres szársértő van iszonyatosan porol... 15km/h fölött megy vele a srác... és nagyon szép tarlót vág brutál nagy fűbe is.
így hirtelen nem de nem tudom ki forgalmazza a Fella kaszákat mármint melyik cég mert ha megtudod és van a közeledben szerintem akár ingyen is kinyomtatnak neked egy kezelési útmutatót de ha nem akarsz utána járkálni akkor csak annyira kell meghuzni mint ahogy Sz J írta hogy kaszáláskor ne csukódjon hátra....
meg attól függ milyen kasza!! mert nekem a pöttinger gépkönyv meg van de neked is meglehet mert interneten ingyen letöltheted benne van a beállítási érték ha más akkor úgy ahogy Sz J írta
Úgy hogy kibírjon oldani. Feszítsd a rugót de annyira hogy még legyen elég hely neki aZ ÖSSZENYOMÓDÁSHOZ HA KELL. Megfeszíted meghúzod, ha könnyen old akkor még feszítesz rajta. Ha NORMÁL TEREPEN NORMÁL TEMPÓBAN TUDSZ KASZÁLNI kioldás nélkül akkor biztos jó.
Sziasztok!
Keresek diszkes kaszát kis trakesz után. Minél könnyebbet, minél kisebb teljesítmény igényűt. Max 160 cm, de az sem baj, ha 130.
Szerintetek mit érdemes venni? 250 eft körüli pénzem van rá.
nekem pöttinger y ujas van én szeretem nincs tapasztalatom dobos kasza után hogy szárad a rend de 4 ik nap reggel sodrás ha kell este bálázás de 5 ik nap szoktuk bálázni a széna meg másnap sodrás 3 ik nap bálázás
már kaszáltam vele olyan ledőlt füvet vele amin még víz is állt arra kell figyelni hogy feltekeri a dobra pedig a 230cm es kaszának nagy dobja van de feltekerte a terelőlemezeket meg el is hajlította a szársértőre meg faszán feltekeredett a lucernában száguldani lehet vele a szénában is lehet vele csak eggyel megyek lassabban mint a luciban
én azon mondjuk elgondolkoznék hogy jobb lenne e hengeres szársértő!!! de olyat is még csak láttam szóval semmi összehasonlítási alapom nincs mert ez előtt meg alternáló kaszám volt szőnyegre vágta azt is 4 ik nap sodortam
1165 hozzászólás
Válasz #262. hozzászólásra
a szársértőjét meg kardánnal hajtják meg szóval azzal nem lehet gond.
HA módodba áll próbálj ki egyet tetszeni fog 
http://www.traktorpool.co.hu/haszn%C3%A1lt/a-legel%C5%91-technika/11/b-kasz%C3%A1l%C3%B3-adapter/124/c-SaMASZ/1242/netgross/1/page/1/sort/ASC/sortby/price/
Itt nézelődhetszhttp://www.samasz.pl/samasz/en/offer/drum-mowers/rear-drum-mowers?table=2#zakladki
Szerintem 185 elég szársértősbe de 210es se okoz gondot neki szerintem.
A 185cm sima 450kg a sértővel 550Kg a 210es önsúlya 550kg sértővel 690kg.
Nekem 185 ös van 80as MTZ simán elbír vele súlya pedig még előny mert én partoldalakat is kaszálok vele és az sokat tart a gépen azért
De attól függ mekkora területeket akarsz kaszálni,hogy érdemes e 210est venni. A súlya még egyenetlen talajnál is előnyt jelenthet és az RK kaszák is hasonló tömegűek
Milyen kaszád van most egyébként?
Válasz #262. hozzászólásra
Tartanod nem kell tőle mert alaktrész ellátáts biztosított és olcsó a többihez képest! Német minőségű és mert piacra készültek leginkább. Nekem 185ös van de sokkal könnyebben viszi a gép mint a 165ös RK-t pedig az kisebb volt. 4 szíjas és nagy lomba sem csúszott meg de ha már megcsúszik talán az akkor jobb is.
Válasz #261. hozzászólásra
Szia! Jó kasza az is. Alkatrész van hozzá de a váza szerintem véknyabb anyagból van mint a samasz vagy a többi.
Válasz #247. hozzászólásra

Mi a véleményed a samasz / szálsértős /185, vagy 210-es kasza MTZ 82-es hajtásáról? Van aki azt mondja, hogy nehezen viszi a 82-es, sőt a nagy súlyt is felhozzák hátrányaként.Nekem tetszik ez a kasza, csak nem igazán elterjedt, ezért egy kicsit tartok tőle.
Mi a véleményetek, tapasztalatotok a Wirax Z-069 lengyel fűkaszáról?
http://www.tempel.hu/images/stories/main/prospektus/Trommelmahwerk.pdfhttp://www.tempel.hu/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1&lang=hu
Nekem Samasz van 185ös dobos Z010/1es eddig bevált pedig kapta az ívet a nyáron
szerintem könnyebben hajtja mint az Rk-t előtte 165ős rk volt az jobban tehelte a gépet pörgetésnél meg indításnál is meg hangosabb is volt ez meg csak suhog alig van hangja 4szíjas vágtam vele nagy lomot is olyat ami rátekeredett a dobra de nem volt észrevehető a csúszás. Ha már a 4 megcsúszik akkor az már nem is baj szerintem mert valaminek szakadni kellene akkor. Féltem én is a lengyel kaszától de több embernek van hasonló Z119es azokkal sem volt baj és kipróbáltam egyet h h dolgozik és megtetszett. Árát tekintve is csábítóbb mint 1RK hiába jó az Rk mire az árát kikeresi le is lehet tenni
2Samasz 1RK áráért 3db Z119es 1RK ért. Vigyázni kell rá és nem lesz vele gond szerintem mert mindent meglehet ölni akár már az első útján is.Nekem is RK ra fájt a szívem mert hát azzal kezdtem de az árával nem voltam kibékülve és így lett ez
amit nem bántam meg eddig
Érdemes szétnézni
http://www.szalagro.hu/
Válasz #258. hozzászólásra
.
Akkor te szerencsés voltál mert én pont kifogtam 1nagyobb esőzést ami kárt tett.Egyébként az időjárásnak sem lehet mindíg hinni hiába nézi az ember. Idén is volt számtalanszor h perceken mult a betakarítás mert reggel még esőt sehová nem jósoltak délutánra meg itt volt a felleg és jött a felhőszakadás
Hát ez az.. az első a legjobb meg a leg nehezebb eltalálni a kaszálást mert olyankor még elég nehezen szárad vagy harmatok vannak vagy sok a csapadék és nem tudod időbe levágni és nagyra felnő alatta meg már sarjad az új hajtás
Válasz #257. hozzászólásra

2010 ben vettük a nagy kaszát szársértővel a széna nem ázott meg egy cseppet sem a lucerna meg első 2 kaszálás ami nehezebben száradt az ázott meg annyira hogy nem zöld volt hanem sárga pár csepp miatt a többi essőt se kapott!!!
amugy a sodroval még sose terítettem szét lucerna rendet én a szalmát szoktam vele szétszoratni a földön mert zúzó az nincs!!
ismerős körben is van olyan emberke hogy feketén hordja be a lucernát mert eső előtt 1 nappal vágja mindig, ehhez is tehetség kell szerintem !!! nagy műveszet amugy ez a lucerna!!!! de ha az első kaszálás jó időpontba lett kiválasztva akkor a többivel gond nem lesz!!!
Válasz #255. hozzászólásra
nekem is van 7 csillagos sodró de csak sodrok vele az amire jó egyedül. Láttam én már sodróval teritést de az leginkább csak mocskolás meg sodrásnál is szoktak gondok lenni ha vastag a rend még az alja zöldes és súlyt tesznek a hátsó kerékhez h ne faroljon ki meg hasonló
szóval küszködtem már én is sok mindennel meg láttam már pár megoldást. Nekem ez bevált módszer eddig h szétszóratom a lóherét meg a lucit, réti szénát ritkább esetben mert az magától is meg szárad hamar. Egyébként szerintem a szársértővel is van némi töblet fogyasztás javítsatok ki ha tévednék
Úgy látom nagyon okos vagy te is meg ügyes gratulálok ha neked még nem ázott meg szénád soha!
2011es éve száraz volt nekem sem ázott meg 1 rendem sem de pl 2010ben nagyon kikellett lesni az időt!
Meg ki mondta h nem szoktuk kifigyelni az időjárást?A másik meg ki szid itt valamit is? Neked szársértős a kaszád hát legyen örülj neki. Előnye is van meg hátránya is nem is kevés. A sodrós szétszórást nekem meg ne mutasd be mert ha te láttál már olyan lóhere rendeket amik a 185ös kasza után egymást érik olyan vastag akkor akkor szerintem elgondolkoznál h bele állj vagy sem
Válasz #253. hozzászólásra
Az enyem is 2-3 rendet visz, es kb 4l/ha a fogyasztas... Attol fugg, hogy mennyire sima a placc, es hogy lehet hajtani...
Válasz #253. hozzászólásra
én ha látom hogy esni fog én nem sodrom össze ha pedig összesodrom és mondjuk estére beborul akkor bebálázom!!!
a sima 6csillagos német sodrommal szét tudom sodorni a rendet bármikor!!! olyan szélesre mint amilyen széleset fog a sodró... de amugy a kaszálás időpontja is fontos mert ha pl előrejelzést nem néz valaki akkor ne a gépet szidja meg a kaszát!! hogy nem szárad meg!!
Dombokat is tudjátok tisztán tartani .
Válasz #249. hozzászólásra
ázott már meg lóherém amiatt mert az eső miatt nem lehetett levágni megnőtt szép nagyra levágtam 1hét alatt nem birtam bebálázni hiába sodróztam jobról balra megázott fekete lett mint a kv
szóval van előnye azért a teritőnek is. Viszont ha megázik a takarmány renden vagy éppen sodorva akkor meg hasznát veszed ha szét kell löketni
nekem mondjuk 3 rendet visz de létezik nagy méretű is és azért nem eszik sok gázolajat vele mert mintha semmi nem lenne a gép után
annyit meg megér h ne rohadjon el a drága takarmány
Rétifű biztos h megszárad de a jó lóhere vastag renden nem szárad meg könnyen azt meg én is tudom
Sziasztok!

Gyors kérdésem lenne:
Mi a különbség a BCS 404 és a BCS 775 Vogel&Noot kasza kötött?
Válaszokat előre is köszi.
Bocs a többszörözésért, de ezt a kérdést a "tárcsás kasza" c. topikban is felteszem.
Üdv: I.
Válasz #250. hozzászólásra
az nem semmi!!!
akkor az árukat igen csak visszahozták!!!
Válasz #249. hozzászólásra

Most össze számoltam kb:1000hekit kaszáltunk le a két kronéval az rk-4-et csak három nap használtuk.
Válasz #247. hozzászólásra
nyári kánikulában ha nincs kezelve akkor is megszárad 3 nap alatt!!! mert már a 3ik kaszlástól már elég vékonykák a rendek
a rendkezelővel annyi a baj hogy kétszer mész a traktorral és plusz gázolaj!!! plusz taposás plusz munka és idő!!!
Válasz #245. hozzászólásra

Jól beszél Pici,szársértő feltétlen legyen ezt ÉN csak megerősíteni tudom.
csendes és könnyű hajtani is és az alkatrész is olcsó hozzá.
Én Rk-t vagy Claas-t javasolnám mert egy az hogy hazai gép alkatrész könnyen beszerezhető és aránylag olcsó is.
Szársértő az nagyobb hibalehetőség is és többlet költség a vásárlásnál.Annyiért vehetsz használt rendterítőt amit ha megázik a takarmány forgatásra is használhatsz. Nekem külön van rendterítőm amivel nyári kánikulában a lóherét 3.nap bálázom aminek máskor alsó hangon 1hét kellett mert az alja még zöld volt.
Ajánlanám figyelmedbe még a Samasz gépcsaládot Miskolcon a Szalagró és Tiszakécskén Tempel kft forgalmazza ott vannak nagyméretek is nem csak 185-210cm én rk után vettem ezt és nekem bevált eddig
az árakat én nem tudom de mindenhol ahol csak tudod érdeklőd meg hol mennyi ahol a legolcsobb akkor az nyert!!! a szársértő pedig ér valamit... azért egy nappal hamarabb szárad vele minden!!!nekem Y késes van de talán jobbnak tűnik bár még nem használtam a spirál hengeres vagy hogy hívják....
újat,és abban is egy 3m munkaszélességűt,kérdőjel bennünk a szársértő ,illetve,az ,hogy megéri-e az a plus költség,amit a szársértőért fizetni kell,egy easycut 320,mennyi a reális ár ma?(új)
Válasz #242. hozzászólásra
sorrend az krone pöttinger class rk..... a többi pénz függvénye!
Válasz #242. hozzászólásra
új vagy használt???
milyen kaszát érdemes venni,claas,pöttinger,krone,vagy a jó öreg rk? körülbelül 40hektár lucerna kaszálásását kell elvégezni vele,ami biztos.Milyen tapasztalatok vannak az alábbi márkákkal?
Válasz #239. hozzászólásra
Bár más fajta tárcsás kaszánál, de nekünk sem emeli fel alapból függőlegesre. A traki függőleges lakatjaival állítjuk be úgy, hogy jó legyen.
Válasz #239. hozzászólásra
Az a tárcsás kasza nem túl jó döntés volt.Kicsit vizes az alja papucsol mint állat
Helló ! Ha tudtok légy szíves segítsetek.
Vásároltam egy KUHN GMD-55 ös kaszát.Igen egybe van csak az a gondom,hogy felcsukásnál nem megy fel teljesen 90
fokba. Arra gondolok,hogy a rajta lévő munkahenger nem
az övé. Azt kérném,ha valakinek ilyen kaszája van mérje
meg a munkahenger hosszát és írjon. Köszi!
Válasz #237. hozzászólásra

Akkor csak jó
Nekem is SAMASZ 185 -ös kaszám van évi 60-70 hektár gyepet kaszálok 2004-es és 2 db csúszócsapágyat cseréltem benne
Én mikor kaszát vettem sok helyen érdeklődtem ilyen kaszára akartak rábeszélni használótól kértem ki a véleményt fűre nagyon jó gyümibe is jó a kisméretű de ledült lucernába okozhat meglepetéseket ráadásul az alkatrészcserék is szerintem körülményesebbek mint a hagyományos kaszáknál.
én magam is esküdtem az RK ra mert előtte az volt de nem bántam meg h jóval kevesebbért ezt választottuk.Príma az RK mai napig szeretem de kisgazdaságnak túl drága 1RK árán 2 új Samaszt veszek vagy ha kissebb az igény 3Rollpolt vagy Z119 stb hasonlót.Én nyűztem idén nagy luciba réten gáton legelőn döcögős talajon de jól vizsgázott. A 2. linken magyar forgalmazó van tőlük érdeklődhetsz. Vagy még a Szal-Agronál
http://www.traktorpool.co.hu/hu/details/kasz%C3%A1l%C3%B3-adapter/SaMASZ-Heck-Trommelmaehwerk-1,85-mtr-kompl-mit-Gelenkwelle-NEU/1152495/
Nekem ilyen van Súlyra közel azonos az RK val német piacra szánt lengyel kasza nem panaszkodom rá szépen dolgozik 4 szijjas tévhit h szar a szíjas dobos kaszák mert megcsúszik elszakad stb ha már a 4 szíj megcsúszik talán már nem is baj mert úgy i törne valami akkor lehet mondani h a kardán is elkopik eltörik
http://www.traktorpool.co.hu/hu/details/kasz%C3%A1l%C3%B3-adapter/SaMASZ-Heck-Trommelmaehwerk;-2,10-Meter,-Neu-/1133632/
Tanács kérése kasza vásárlásához

Nyitotta: JUSZUF 2011-10-02 18:59:23
válasz erre >> | #1. hozzászólás, JUSZUF küldte be 2011-10-02 18:59:23-kor a
Hali! Ki akarom cserélni használt PZ kaszámat nagyobbra.(165-ös)Nézegetem a diskes kaszákat 210-230-asokat viszonylag jó árba vannak használtan,de semmit sem tudok róluk,hogy mi szól melletevagy ellene a tárcsással szembe.Néztem 185-ös RK kat de azok,havalahogyan kinéznek horror áruk van. Azért gondoltam egy diszkes 2m körüli kaszára.Azt már látom a képeken is,hogy pl a kések cseréje csavarral van és nem csak egy mozdulat: Ha tudtok segítsetek.Kösz!
Válasz #233. hozzászólásra

nekem sip3.40es rotoros rendsodróm van... egyszerű, szükség esetén házilag is könnyen javítható szerkezet. A függesztő pontjainál elrepedt azt kellett eddig hegeszteni rjata. gondolom ez anyagminőségi probléma. ausztriából hoztuk, akkor úgy adták hogy a fogaskerekek össze törtek benne.... de csak csapágy problémája volt és egy a görgőpálya volt benne kicsit elgörbülve... de ezek nagy valószínűséggel kezelői faxságból eredtek... szóval meg vagyok vele elégedve. Ár-érték aranyban pláne...
A SIP kaszákról tud valaki valamit?előre is köszi! üdv4
Válasz #217. hozzászólásra

hello Bencsiki,ha még aktuális a kasza keresésed,azt hiszem tudnék segiteni,én 3 éve dolgozom egy osztrákból behozott 3 dobos kaszával 5211 zetor húzza dombos helyen..könnyen dolgozik.ezek mennek ilyen árban.. márka deutz
én megvagyok elégedve a E-303 és a E-304sel ,kaszáló terület csökkenése miatt a 303 as eladóvá válik
http://www.youtube.com/watch?v=rTqY0ehBHlY
Ez is nagy kasza még is bírja az MTZ:)
http://www.youtube.com/watch?v=NUXuk8ScpdM&feature=related
Akkor ezt nézzétek h mit tud ez az MTZ:) nekem 185 ös van Lengyel de én azt vettem észre h könnyebben visszi az MTZ mint a 165ös RK-t. Valamivel jobb a hajtása nem zúg annyira és könnyebb is.
Mit szoltok az E-302 és 303-hoz?Érdemes-e venni?
Válasz #225. hozzászólásra

a lóerő az a sebességet fogja meghatározni mennyivel mehetsz max nekem a 230 as kasza megfogta már a nyuszit rendesen nagy fűben!!a szársértőhöz nem kell annyi plusz lóerő ami ne lenne a traktorban amit elviszi szársértő nélkül is!!
de mióta tegnap előtt láttam egy mtz 50 est nagy 4 korongos kaszát huzni energiafűben ami majdnem méteres volt terep 1 ben azota már bármit elhiszek
Válasz #225. hozzászólásra
Konkrétan nem tudom. De itt a faluban egy 90lovas fend egy 270es class cortoval amin gumihengeres szársértő van iszonyatosan porol... 15km/h fölött megy vele a srác... és nagyon szép tarlót vág brutál nagy fűbe is.
Egy szársértős kaszához a normálhoz képest hány lóerő szükséges plusszba?
koszi a valaszokat?
Válasz #223. hozzászólásra
így hirtelen nem de nem tudom ki forgalmazza a Fella kaszákat mármint melyik cég mert ha megtudod és van a közeledben szerintem akár ingyen is kinyomtatnak neked egy kezelési útmutatót de ha nem akarsz utána járkálni akkor csak annyira kell meghuzni mint ahogy Sz J írta hogy kaszáláskor ne csukódjon hátra....
Válasz #222. hozzászólásra
Fella KM 166 típusú!
Ennek tudsz valami adatot, hogy menyire kell megszorítani a rugót?
Válasz #220. hozzászólásra
meg attól függ milyen kasza!! mert nekem a pöttinger gépkönyv meg van de neked is meglehet mert interneten ingyen letöltheted benne van a beállítási érték ha más akkor úgy ahogy Sz J írta
Válasz #220. hozzászólásra
Úgy hogy kibírjon oldani. Feszítsd a rugót de annyira hogy még legyen elég hely neki aZ ÖSSZENYOMÓDÁSHOZ HA KELL. Megfeszíted meghúzod, ha könnyen old akkor még feszítesz rajta. Ha NORMÁL TEREPEN NORMÁL TEMPÓBAN TUDSZ KASZÁLNI kioldás nélkül akkor biztos jó.
Üdv!
A 2 dobos fűkaszákon, hogyan kel beállítani a rugós biztonsági kapcsolót?
így már jobb
Ez is kasza, csak kézi, de azért jó:
http://youtu.be/B_0L8M27mTQ
Ez pedig a kistestvére:
http://youtu.be/qm-6A9Tj8dk
Sziasztok!

Keresek diszkes kaszát kis trakesz után. Minél könnyebbet, minél kisebb teljesítmény igényűt. Max 160 cm, de az sem baj, ha 130.
Szerintetek mit érdemes venni? 250 eft körüli pénzem van rá.
Válasz #215. hozzászólásra
nekem pöttinger y ujas van én szeretem nincs tapasztalatom dobos kasza után hogy szárad a rend de 4 ik nap reggel sodrás ha kell este bálázás de 5 ik nap szoktuk bálázni a széna meg másnap sodrás 3 ik nap bálázás
már kaszáltam vele olyan ledőlt füvet vele amin még víz is állt arra kell figyelni hogy feltekeri a dobra pedig a 230cm es kaszának nagy dobja van de feltekerte a terelőlemezeket meg el is hajlította a szársértőre meg faszán feltekeredett a lucernában száguldani lehet vele a szénában is lehet vele csak eggyel megyek lassabban mint a luciban
én azon mondjuk elgondolkoznék hogy jobb lenne e hengeres szársértő!!! de olyat is még csak láttam szóval semmi összehasonlítási alapom nincs mert ez előtt meg alternáló kaszám volt szőnyegre vágta azt is 4 ik nap sodortam