Fórum
- Kalászosok műtrágyázása új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Aszály új
- Zöldtrágya új
- Napraforgó-termesztés új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Mezőgazdasági balesetek új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
Cikkajánló

A kukorica ára zuhan, a búza drágul – mit tehet a magyar gazda?
A MAGOSZ szerint alkalmazkodni kell a piaci fordulatokhoz, nincs mese._fill_540x300_0.jpg)
261 hozzászólás
4 hetes MAXI

Válasz #6. hozzászólásra
Ha jó, fizet mint a köles!!!
Válasz #6. hozzászólásra
Ha szedsz egy tartállyal, elég lesz a kombájnnak odébb vinni! Nehéz,mivel apró a mag.Szalmát a birkának!
*birkák
A szalmája milyen minőségű a kölesnek? Lucernától rosszabb azért nem? Bírák szereti?olyasmi árba van mint lucerna bála?
Válasz #3. hozzászólásra
Igen, hallottam róla. Szerintem kap majd egy kis reglone-t!
Nektek mennyit termett? 2 t/ha-ra. árpa után másodvetésbe lehet számítani? (30 Ak föld).
Válasz #4. hozzászólásra
Beszéltünk több felvásárlóval is, azt mondták ha van egy teherautóval vihetjük és megveszik!
Válasz #1. hozzászólásra
"Azt viszont nem tudtam kideríteni hogy melyik lehet a jobb?! "
Üdv, amelyikre van piac, termelés előtt egy kis piackutatás bizony nem árt meg.
Válasz #1. hozzászólásra
Nem egyszerre érik! Vagy desszikálni kell,vagy rendre vágni.Mikor félig érett, már a verebek lepik!
Úgy néz ki, GK Piroska fajta lesz!
Azt mondták hogy ennek rövidebb a tenyészideje és többet is terem mint a Lovászpatonai! 27.000 Ft mázsája, a vetőmagnak (első szaporítási fokú).
Szóval őszi árpa után szeretnék kölest vetni, piros szeműt, mert azt olvastam hogy azt jobban megveszik madáreleségnek, és a tenyészideje is rövidebb. Két fajtát találtam a GK Piroskát és a Lovászpatonait. Azt viszont nem tudtam kideríteni hogy melyik lehet a jobb?!
Otthon van valaki köles termesztésben? Milyet érdemes vetni? Mennyi termésre lehet számítani másodvetésbe, árpa után? Valami extra amit tudni kell a termesztéstechnológiájáról?