Válasz #1283. hozzászólásra
Ha nincs gyom akkor kizárólag a tápanyag hiány okozhatja. Földjeidet elnézve nem kellene nagy tudás a 10t-ás átlagok eléréséhez.(csak 120 kg N/ha hatóanyag)
Sziasztok! Új tag vagyok az oldalon és egy fontos kérdésem lenne:Tudja-e valaki, hogy az spc vetőgép (változatlan, szokásos beállítás mellett) kevesebbet ad-e ki a granulált pétisóból, mint a normálból és ha igen, akkor mennyivel??
Előre is köszönöm a választ!
Nekem nincs konkrét tapasztalatom ,de az biztos, hogy az idén sok gond nem lehetett vele a sok eső miatt, de egy jó szerkezetű művelőtalptól mentes talajon elvileg még száraz évben sem lehet rosszabb.
én kukorica alá kérdezgetek de arra még a nagy csökkentett számú talajművelős emberkék is szántanak úgy hogy az lesz szerintem csak sokan mondogatták hogy tárcsába rakták a kukoricát és kíváncsi vagyok milyen lett
itt van egy 3 sor tárcsába de nagyon szép csak hát vetés előtt is tárcsázták tavasszal amikor már szárasság volt és ha nem esett volna ennyi esső akkor ki se kell szerintem
Ez igy van!Söt egy haver pont igy járt a szomszéd meg szántota és feketére müveltea direkt vetésü az 30-40 cm el magasabb és jobb kelésü sok sok mázsával töbet is fog teremni..Tehát van ilyen is..
úgy-úgy ahol jönne a feje,ott szépen lerágják és annyi...hihetetlen.eddig csak kelés után eddig míg kicsi a forgó,de most már a nagyobbakat is ledézsmálták!gyönyörű egy év....
Van olyan sejtésem h. megejtjük a j7en az idei 2. elakadást.
Rosszak az előérzetek.
Belefogunk fúródni a helyi Bajkálba csőrrel.....
Még jó h. vannak izomgépek a tanyán akik ugranak ha CHATTTintünk.........
sziasztok!
hát kukorica vetés már nem lesz idén úgy döntöttünk!de persze az idei évre még kellet vmi balszerencse.Ma voltunk kint a forgóföldön, és mit láttunk...hát persze h kiette a nyúl a fél vetést!erre mondjatok vmit...hihetetlen!!nyúl ellen egyébként vmi ellenszer!??
itt egy kép , ezt tavaly árpa aratás körül vetették , búza aratásra má ilyen lett , de termés az nem sok lett belőle
( valameyik a képen látszik a 110q-ás Y12-esem )
3842 hozzászólás
Válasz #1289. hozzászólásra
előtte ősszel még 1-2q kálisó
Válasz #1288. hozzászólásra
Milyen és mennyi kaja?
Válasz #1287. hozzászólásra
lökjél neki még 50-60 kg Nitirogént, meg egy cinkes lombtrágyát és tuti meglesz a 70q az eddigi 50q-ával szemben
Válasz #1286. hozzászólásra
Tápanyagot nem sokat,de most megakarok adni neki mindent kivéve a meleg hiányzik.Talaj minta nem volt.Napraforgó 4.5 tonna gabona 3.5-4 tonna
Válasz #1287. hozzászólásra
Ehez a tö állományhoz sok sok kaja kel jó meleg és majd nagy korában viz akkor minden ok lesz persze egy jó hibrid sem árt
Válasz #1284. hozzászólásra

Most ilyen a terület
- mennyi tápanyagot szokott kapni?
- többi növény milyen termést tud ugyanott?
- talajvizsgálat, levélanalízis?

Hol van itt megfelelö idöjárás
Ha nincs gyom akkor kizárólag a tápanyag hiány okozhatja. Földjeidet elnézve nem kellene nagy tudás a 10t-ás átlagok eléréséhez.(csak 120 kg N/ha hatóanyag)
Mitől függ a kukorica termés mennyisége ha az időjárás megfelelő?
Nekem 5 tonna körül megáll.
Sziasztok! Új tag vagyok az oldalon és egy fontos kérdésem lenne:Tudja-e valaki, hogy az spc vetőgép (változatlan, szokásos beállítás mellett) kevesebbet ad-e ki a granulált pétisóból, mint a normálból és ha igen, akkor mennyivel??
Előre is köszönöm a választ!
Nekem nincs konkrét tapasztalatom ,de az biztos, hogy az idén sok gond nem lehetett vele a sok eső miatt, de egy jó szerkezetű művelőtalptól mentes talajon elvileg még száraz évben sem lehet rosszabb.
de ezen felül is érdekel hogy kinek hogy sikerült eddig a tárcsás kukorica!!!!
Válasz #1278. hozzászólásra

ez igaz
Válasz #1277. hozzászólásra

Addig gondolkozol akkor területen, hogy közben felszántasz.
Válasz #1276. hozzászólásra

2
de megfontolt vagyok és sok kicsi sokra megy....
Válasz #1275. hozzászólásra
száncsá
ne szőrmézz
pár hektáron nem kell szőrmézni
sok hektáron már lehet szőrmézni
hány hektáron is akarsz szőrmézni?
Válasz #1273. hozzászólásra
én kukorica alá kérdezgetek de arra még a nagy csökkentett számú talajművelős emberkék is szántanak úgy hogy az lesz szerintem csak sokan mondogatták hogy tárcsába rakták a kukoricát és kíváncsi vagyok milyen lett
itt van egy 3 sor tárcsába de nagyon szép csak hát vetés előtt is tárcsázták tavasszal amikor már szárasság volt és ha nem esett volna ennyi esső akkor ki se kell szerintem
Válasz #1273. hozzászólásra
Ez igy van!Söt egy haver pont igy járt a szomszéd meg szántota és feketére müveltea direkt vetésü az 30-40 cm el magasabb és jobb kelésü sok sok mázsával töbet is fog teremni..Tehát van ilyen is..
Válasz #1271. hozzászólásra
Nekem van,kiment a repce,2 sor tárcsába,1 liter baktofil,2 mázsa nitrogén mellévetve,van olyan mint szántásba.
Az idén a napra elég jol birta....De még a direkt vetést is!!De ez igazán különleges év!!

kinek hogy sikerült a tárcsába vetett kukorica már ha vetett valaki abba bár asszem halottam ilyet tavasszal !!!?????
mert erősen gondolkozok hogy meghadjak földet csak nem tom szántsam vagy majd tárcsázzam kuki alá.
Válasz #1268. hozzászólásra
nagyon sok körbekeríteni...vmi permetlén gondolkoztam ami elriasztaná őket de semmit nem találok!
Válasz #1267. hozzászólásra
úgy-úgy ahol jönne a feje,ott szépen lerágják és annyi...hihetetlen.eddig csak kelés után eddig míg kicsi a forgó,de most már a nagyobbakat is ledézsmálták!gyönyörű egy év....
Válasz #1263. hozzászólásra
drótháló, villanypásztor, vadriasztó-káli szappan, ügyvéd
Ezek a kis rohadékok még a parikát is eszik, azaz nem eszik csak kb 2 centivel a talaj felet elharapják a szárát és ott haggyák
tegnap még 2 tagot láttam az spc-vel szaladgálni, szerintem már nem sok értelme van.
Válasz #1265. hozzászólásra
golyó a seggbe
megnéznélek ahogy kopasz puskával hessegeted heheheeeehehehehe
puska
Van olyan sejtésem h. megejtjük a j7en az idei 2. elakadást.

Rosszak az előérzetek.
Belefogunk fúródni a helyi Bajkálba csőrrel.....
Még jó h. vannak izomgépek a tanyán akik ugranak ha CHATTTintünk.........
Röhögni köll kínunkbamá-------------------
sziasztok!
hát kukorica vetés már nem lesz idén úgy döntöttünk!de persze az idei évre még kellet vmi balszerencse.Ma voltunk kint a forgóföldön, és mit láttunk...hát persze h kiette a nyúl a fél vetést!erre mondjatok vmit...hihetetlen!!nyúl ellen egyébként vmi ellenszer!??
Válasz #1257. hozzászólásra
tavaaa repce után benyomták
aztán aratták is esőbe
vót rajta anyag
tehát gyííte rárooo lesz a program........
baxom 2hónapi melót köll gatyábarázni x nap alatt......
mi az nekünk........... háhááhháááááháhááááá
Válasz #1258. hozzászólásra

Azé alergológushoz nem tervezel fordulni
Válasz #1254. hozzászólásra

a mag
Válasz #1256. hozzászólásra

akkor hónap a igáslovak nyaka közé csapunk ...... lesszám gyííte rárooooo..........
Válasz #1255. hozzászólásra

az nemnagyon
de a cukrom az m1 föl ha benneteket meglátlak
esőbe már vetettem, most vízbe fogok majd a mag beszívja.............
vagy beszopja?????????
Válasz #1250. hozzászólásra

ellehet vele szórakozni....
itt egy kép , ezt tavaly árpa aratás körül vetették , búza aratásra má ilyen lett , de termés az nem sok lett belőle
( valameyik a képen látszik a 110q-ás Y12-esem )

ma fejeztem be, jövőhéten szerintem már késő.
Válasz #1253. hozzászólásra

Bocsi vizeD
Válasz #1251. hozzászólásra
merthogy mi?
Válasz #1252. hozzászólásra

minekavize

Neked má lement a vize

az biztos, hogy ki fog kelni
Témát a népnek.
Jövőheti kuk.vetéshez mit szóltok?
Válasz #1248. hozzászólásra
a vetőgépén a mikrószóróval
Válasz #1246. hozzászólásra
Megkérdezhetem, hogy mivel szórod ki a Pannon startert?
Válasz #1244. hozzászólásra

én is
Válasz #1245. hozzászólásra
Pannon starter. 14 kg/ha
Válasz #1244. hozzászólásra
Mit használsz starternek?
Válasz #1231. hozzászólásra

Mivel annyit kérdezgettél arra jöttem ma befele, fotóztam. A starter hatása talán nem olyan látványos mint tavaly, de én látok különbséget.