Válasz #1087. hozzászólásra
simán elvetheted,itt tavaly 1 cég szinte aratás előtt vetett mert annyira elqrták a földet hogy jdvel se lehetett elvetni,ennek ellenére jó napra lett!
Ma voltam körülnézni,hála istennek nem áll sehol a kukoricán a víz.De még sáros nem lehet vegyszerezni.Milyen szert ajánlotok,amivel kicsit fel lehetne élénkíteni őket,mert eléggé satnyák?
Miért nem lesz lehetőség desszikálásra?
Egyébként el lehet vetni, csak valahogy be kell, hogy érjen. Az a napraforgó amit április 20-án vetettem, az sem nagyobb mint 1 arasz. Az elmúlt hetekben semmit sem fejlődött....lehet, hogy a tiéd is utoléri.
Amiket írtam az mind olcsóbb !!!
Azt nézd, hogy van aki 80.000, szemet van aki 70.000, van aki 50.000 szemet tesz egy zsákba !!!
Vissza kell mindent számolni egy adott 1000 szemre és lehet hasonlítgatni.
No meg az MV500-as a maga 510-es fao-ával az azért egy kissé sok még Mór-on is.....
Ennek lista ára durván nettó 31.000-volt a 70 ezer szem, szóval ettől vannak olcsóbb és nevesebb, bizonyítottabb magok is.
Azt a Jóisten se tudja h. meddig.... meghogy ÉRDEMES e 1általán dolgozni vele.....
1 későbbi vetés ami tuti lever 1 korait ami nem tuti.
Ez 1 alapszabály.....
..... nálam legalábbis.
Nekem van egy 12 ha-s táblám. az egyik fele szép lapos. Oda búzát vetettem tavaly ősszel. A másik oldala meredek szar. Oda napraforgót 1 hónappal ezelőtt. a Hirtelen lezúduló esőtől, most a napraforgó rácsúszott szinte a búzára....
Válasz #1058. hozzászólásra
Ez igy van!! De még talán jövöre is..Sajnos tapasztalatbol mondom!!! Hietetlen plusz energiával és sok sok felzárkoztató mütrágyára lesz szükség!!És ami a leg durvább az az hogy mire néhány év elteltével ujbol feljavulna az eredeti álapotra a terület kezdödik minden elölröl...
Itt mostmár van ojan terület is amit szépen bemüveltek és utána került viz alá!! Szoval van ojan elképzelés is amiszerint lehet hogy egyes területeket kár volt begyötörni..Mert pl a kukorica korai fejletségnél abszolult nem szereti a vizet a tövén!!És baromi roszul reagál rá!! Tehát talán még jobb is ha a raktárban van a mag mint a sárban vagy a vizben!!!!
3842 hozzászólás
simán elvetheted,itt tavaly 1 cég szinte aratás előtt vetett mert annyira elqrták a földet hogy jdvel se lehetett elvetni,ennek ellenére jó napra lett!
Ma voltam körülnézni,hála istennek nem áll sehol a kukoricán a víz.De még sáros nem lehet vegyszerezni.Milyen szert ajánlotok,amivel kicsit fel lehetne élénkíteni őket,mert eléggé satnyák?
Mi 2 éve újravetettünk május 20 körül E82-est. 34 q-t termett. A deszikkálást azért ilyen kései vetésnél már számba kell venni. Az ősztől függ.
Válasz #1088. hozzászólásra
gondolom se repcsi se hidaspermetező!
Miért nem lesz lehetőség desszikálásra?
Egyébként el lehet vetni, csak valahogy be kell, hogy érjen. Az a napraforgó amit április 20-án vetettem, az sem nagyobb mint 1 arasz. Az elmúlt hetekben semmit sem fejlődött....lehet, hogy a tiéd is utoléri.
NEOMA-t ilyenkor még elvetnétek?
Meddig vethető?
30 ha-ra valómagom van de deszikálásra nem lesz lehetőségem.
nk Occitian
80000 szem 22500 bruttó alku nélkül
kell ennél jobb?
Válasz #1083. hozzászólásra

Amiket írtam az mind olcsóbb !!!
Azt nézd, hogy van aki 80.000, szemet van aki 70.000, van aki 50.000 szemet tesz egy zsákba !!!
Vissza kell mindent számolni egy adott 1000 szemre és lehet hasonlítgatni.
Válasz #1082. hozzászólásra

Azért arasson is valamit......
Én nem ragaszkodok egyikhez se mert nem ismerem őket csak azt írták hogy drága pioneer.
Válasz #1080. hozzászólásra
még a Gazda is olcsóbb egy 10 S-el , ha ragaszkodik a MV-hoz
Válasz #1080. hozzászólásra
köszi.
Válasz #1079. hozzászólásra
Asszem ez mind olcsóbb, mint az MV 500-as:
PR37M81
PR37K85
PR38R92
DK 391
DK 440
DKC 4860
Válasz #1078. hozzászólásra
HA van egy kis időd akkor leírsz nekem egy pár hibridet amelyik már bizonyított. előre is köszi.
Válasz #1076. hozzászólásra
No meg az MV500-as a maga 510-es fao-ával az azért egy kissé sok még Mór-on is.....
Ennek lista ára durván nettó 31.000-volt a 70 ezer szem, szóval ettől vannak olcsóbb és nevesebb, bizonyítottabb magok is.
Válasz #1076. hozzászólásra
Vannak köztük olcsóbbak is mint némely mv.
És ezeket megéri megvenni mert marha drágák az MV-hez képest?!Ár érték arányuk jó?
Válasz #1072. hozzászólásra
Mondjuk olcsóbb hibridekből a norma ami nem rossz sztem.
Csak poén volt mert régen Móron laktam.De Szabi mesterre hallgathatsz!!!
Pio,dekalb,ragt,syng
akkor milyet ajánlasz?
akkor milyet ajánlasz?
Válasz #1068. hozzászólásra

Móron csak ezerjót!!!!
Válasz #1068. hozzászólásra
Nekem volt már, többet nem vetnék...
Hali mindenkinek.
Még kezdő vagyok, ez lesz az első vetésem.
Azt szeretném megkérdezni hogy jövőre Móron érdemes-e vetni MV500-ast?
Válasz #1066. hozzászólásra
Kiskun TC-190
Hali
Tudtok valami korai kukoricát, amit még junius elején is el lehet vetni és azért terem is?
Válasz #1061. hozzászólásra
simán
Válasz #1060. hozzászólásra

fordítva kellett volna
most már csak valami rövid tenyészidejü kukoricában érdemes gondolkodni
Válasz #1061. hozzászólásra

Azt a Jóisten se tudja h. meddig.... meghogy ÉRDEMES e 1általán dolgozni vele.....
1 későbbi vetés ami tuti lever 1 korait ami nem tuti.
Ez 1 alapszabály.....
..... nálam legalábbis.
Üdv. mindenkinek. Az lenne a kérdésem, hogy a DK 391-es hibridet meddig érdemes még elvetni? Kinek mi a tapasztalata?
Válasz #1059. hozzászólásra

Nekem van egy 12 ha-s táblám. az egyik fele szép lapos. Oda búzát vetettem tavaly ősszel. A másik oldala meredek szar. Oda napraforgót 1 hónappal ezelőtt. a Hirtelen lezúduló esőtől, most a napraforgó rácsúszott szinte a búzára....
Válasz #1058. hozzászólásra

Ez igy van!! De még talán jövöre is..Sajnos tapasztalatbol mondom!!! Hietetlen plusz energiával és sok sok felzárkoztató mütrágyára lesz szükség!!És ami a leg durvább az az hogy mire néhány év elteltével ujbol feljavulna az eredeti álapotra a terület kezdödik minden elölröl...
Válasz #1057. hozzászólásra
ha most lejön 50 mm azokra a területekre ahol már most is sok a víz akkor ott game over az idei évre
Válasz #1056. hozzászólásra
Szerintem ez néhány nap mulva eldöl??? Az biztos....
nehéz eldönteni hogy ki jár jobban aknek zsákban vagy a föjdben van a magja

Válasz #1054. hozzászólásra
Itt mostmár van ojan terület is amit szépen bemüveltek és utána került viz alá!! Szoval van ojan elképzelés is amiszerint lehet hogy egyes területeket kár volt begyötörni..Mert pl a kukorica korai fejletségnél abszolult nem szereti a vizet a tövén!!És baromi roszul reagál rá!! Tehát talán még jobb is ha a raktárban van a mag mint a sárban vagy a vizben!!!!
nekem is a raktárban a vetőmag óriási a sár bodrogközben
Válasz #1052. hozzászólásra

Egyáltalán nem!!Felénk hatalmas nagy a baj!!!És szerintem naprol nagyobbb!!!
mindenkinek sikerült elvetnie?

köszönök mindent jó éjt!
Válasz #1047. hozzászólásra

na jó ne fokozzuk mert a szerencsétlen buzija jelző után még kapok vlm. hardosabbat is majd a jövőben.......
nah, eldzsaltam, jó éjt mindenkinek!
Válasz #1040. hozzászólásra
Merlinnek ez az egyik jellegzetessége,egyébbként kinövi és vissza zőldűl.
Válasz #1045. hozzászólásra

remélem kiheveri
Válasz #1044. hozzászólásra

Válasz #1039. hozzászólásra
no problemo.
Válasz #1040. hozzászólásra
csapadékos időben a merlin rendesen megfogja a kukoricát , szerintem csakis ez lehet az oka a sárgulásnak