Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak601 FtBenzin árak590 FtEUR400.96 FtUSD366.97 FtCHF427.35 FtGBP479.39 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Jó anyag jó áron.Monsoon+Colombus+Pallos.Viszont a fehér libatopot nem 100%-ban viszi.Én 90%-ban ezt használtam.Most 3ha újra kell fújnom a muhar miatt.
Ha nagyon hamar akarsz megnyugodni akkor húzd le holnap 4-5liter Amalgerollal és szép zöld lesz majd...Igazából ha jól meg nézed akkor a Motivel után is sárgul egy kicsit a kukorica közepe...De oszd már meg velünk miért épp ezt a szert választottat??? Fajta érzékenységben is lehet a kérdés megoldás de ezt viszont a nemesítőtől kell megkérdezni...Ha nikoszulfuron van benne akkor nem fog kidőlni az a kukorica ...Jaa tényleg is Monsoon eltünt a polcokról ésszinte minden egysziküs csak is milagro van még néha...
Kiégeti rendesen...Főleg ha csak 90%vízet raksz bele a vegyszerezőbe mint amennyit szoktál...De ha csak muhar van(???) akkor a Colombus belőle nem kell azt kiveheted nyugodtan....A többi mind megy bele...
a hektáronkénti dózis mennyi volt?
a kukorica mekkora?
( a gat motion az 40g/l nicosulfuron , M.O.-on nincs forgalmoban ezzel a kereskedelmi elnevezéssel, ha a maximális 1.5 l/ha -os adagot adtad , akkor lehet, hogy azt lesz a bűnös)
Kiskun Zsuzsanna hibridet permeteztem ZEAGRAN 340SE + GAT MOTION 4SC csomaggal tegnap reggel 9 korul, hasznalati utasitast betu szerint betartva... egy nap alatt megfekezett mindent, meg a kukoricat is... szep sarga lett az egesz tabla!!! Most mit lehet kezdeni, magahoz ter valaha a kukoricam? Vagy lehet kitarcsazni az egeszet?
Tökéletes ... Ezt a Kite rakja össze csomagba ,egész jó az ára ,de el is fogyott minden...Jaa kukorica felül kezelésre szinte az összes szer elfogyott az orszában ,van aki nem is válogat amit kap azt szórja "másodszor"..........Ez nem semmi év volt a vegyszergyártóknak...Ismét...
de közölted. Amúgy én is erre gondoltam. És a mostani esők nem verik fel a szert az 1 szíkűek levelére h kicsit visszafogja? Vagy totál 0 a hatása már? Mondjuk 62,5 cm-re vetettük, megpróbálom meghúzatni.
Abban reménykedem én meg, hogy a földeken több volt, mint itt. Nagyjából öt km-es körzeten belül vannak nyugatra-keletre-északra-délre...Szóval esély volna rá....
Idén már nyomtunk belőle egy teljes adagot , meg ezt a kicsit pótlásként . Jó szer , csak ilyenkor már inkább jobb volna valami kíméletesebb ... (Laudis , Shado)
De hát a kényszer nagy úr...
Reméljük a javasolt nagyobb dózis se fogja vissza a Kukit.
Idén Milagro-t nyomtunk mis úgy 7-10 leveles kukiban kis muharra.
De Milagro-ból is két féle van :
- az új MILAGRO OD (aminek 60 gramm /liter a hatóanyag tartalma)
- és a régi MILAGRO (aminek 40 gramm /liter a hatóanyag tartalma)
Mi az újat használtuk 0,3 literrel és az gyengének bizonyult a kis muhar ellen is , csak tompítgatta. A lényeg hogy kellett volna belőle a 0,4-0,5 liter minimum ! Bár azt mondta a képviselője , hogy ilyen későn már nem szabad sokat . Viszont az ő ajánlásuk meg kevés . Úgyhogy a vegyszeresetek véleményét is ki kéne kérni a dózisról .
Bírt az vele régebben csak most már rezisztensebbek a muharok....Ami a leg rettenesebb az,hogy Szekszárdon ki alakultak egyszíkű"írtóra rezisten" fenyércirok területek...Szekszár -Dúsnok vonal az igen fertőzőt fcirokkal talán az országban a legjóbban...
Jövőre az a terv , hogy Adengoval kezdünk , mikor kijönnek azonnal korai post-ba. Majd ha kell úgy 6-7 levélnél max Ordax vagy Laudis. Legalább is én ezt javasoltam , aztán majd meglátjuk nem úgy 5 levélnél az ára miatt Basis Solution-t választ a tulaj az ára miatt...
Az a baj , hogy alapkezelést csak úgy érdemes ha felszín szármaradvány és rög mente , mert csak úgy hatnak jól . De ugye ezeket elkerülni a Disk Ripper után nem egyszerű.
Ezért gondoltam a korai post-ra , így jut is marad is.
Akkor csak is azért lehet mert abemoso csapadék fogja a gyökerét mert a levélen semmi hatás nics...Na DEEE azért van mindenre megoldás ,mert sokan meglepődnek most a Basagrán bizony kukorica gyomírtó is és 4liter éget minden levelet amit ér,...csak kicsit az árra el van szabva...
Azért itt felétek nem árta egy kis alapkezelés,mert ez így nagyon bundás,bár kivan égetve rendesen...De ha csak be bxna ilyenkor egy hetes eső akkor kapaszkodni kellene...
és ha nem adod le akkor mi van ?
van erre is ember aki jön és ellenőrizgeti, hogy XY úr maga vett 1 liter gyomirtót és elfelejtettee visszaavinni a flakont ?
amúgy itt is van ilyen begyűjtősdi, de senki se foglalkozik vele
de a Titus az csak kéne vigye?
amit még észrevettem, hogy a tarackot is és a csillagpázsitot is megállitotta a nővésben az A. , persze nem pusztitotta ki meg nem is sárgitotta , de a kukorica az birt létezni mellette (volt kontroll is ahol nem kapott A-ot és ott virult a tarack)
nem mertem mellé tenni ,mert mi van ha még 1 x kell kezelni 2 szíküirtóval az már nagyobb stressz a kukoricának , ahova kellett ott szórtam dikambás 2.4d-t később
0.4 volt az A . ami jókor volt szórva ott tökéletes a hatás , de amire jött a hideg ott nem 100%os szerencsére olyan kevés volt
igen itt megdöglött (vagyis ilyen maradt ameddig be lehetett látni a sorok közé) , pedig úgy volt , hogy lefogjuk fújni még valami 2szíküirtóval, de nem kellett
( majd ha járok arra akkor belemegyek és megnézem, hogy elpusztult e vagy sem )
de itt már ki volt kelve rendesen az acat amikor fújtuk
ahol később bújt ki azt nem vitte ki
Na ez baxna be nálunk, mi ilyet nem csinálhatunk, hol vagytok ti másik bolygón???????????????????????? Itt Győr megyében szépen kimosva le kell adni az Agroker gyűjtőhelyén az üres göngyöleget, ott átvételi elismervényt adnak róla, tavaly még ingyenes volt, remlem idén is az lesz. Ez múltszázadi technológia ezt már nem szabad!!!!!
Az a véleményem , hogy a túlfejlett muharra mindenből a legnagyobb dózis kell + Pallos . Mert minden egyszikű irtónak ez a gyengéje kivétel nélkül (mondjuk a Principal-t még nem próbáltam ilyen esetben )
Tíz ével ezelött volt 16000 hektáronként a Mikado és a nagy muharon fehérítés után szépen el is vérzett...nagyon nagyon érdekes hogy a laudis és clio is úgyan úgy fehérít..(na nem a fogakat,de kilehet próbálni
8741 hozzászólás
Válasz #2780. hozzászólásra
Jó anyag jó áron.Monsoon+Colombus+Pallos.Viszont a fehér libatopot nem 100%-ban viszi.Én 90%-ban ezt használtam.Most 3ha újra kell fújnom a muhar miatt.
Válasz #2787. hozzászólásra
Ha nagyon hamar akarsz megnyugodni akkor húzd le holnap 4-5liter Amalgerollal és szép zöld lesz majd...Igazából ha jól meg nézed akkor a Motivel után is sárgul egy kicsit a kukorica közepe...De oszd már meg velünk miért épp ezt a szert választottat??? Fajta érzékenységben is lehet a kérdés megoldás de ezt viszont a nemesítőtől kell megkérdezni...Ha nikoszulfuron van benne akkor nem fog kidőlni az a kukorica ...Jaa tényleg is Monsoon eltünt a polcokról ésszinte minden egysziküs csak is milagro van még néha...
Válasz #2782. hozzászólásra
Kiégeti rendesen...Főleg ha csak 90%vízet raksz bele a vegyszerezőbe mint amennyit szoktál...De ha csak muhar van(???) akkor a Colombus belőle nem kell azt kiveheted nyugodtan....A többi mind megy bele...
Üdv! Tényleg használható az Adengo 5 leveles fejlettségű kukoricában is?
Válasz #2785. hozzászólásra
csak 1 liter/ha dozisban volt kijuttatva, a kukorica meg 5 leveles korban van, ahogy a hasznalati utasitas eloirja.
nagyon kivancsi vagyok, milyen mertekben jon helyre...
Válasz #2769. hozzászólásra
az új Milagrobol 0,5-0.75-öt ajánl a S., úgyhogy a 0.3 az tényleg nagyon kevés
Válasz #2783. hozzászólásra
a hektáronkénti dózis mennyi volt?
a kukorica mekkora?
( a gat motion az 40g/l nicosulfuron , M.O.-on nincs forgalmoban ezzel a kereskedelmi elnevezéssel, ha a maximális 1.5 l/ha -os adagot adtad , akkor lehet, hogy azt lesz a bűnös)
Hívd ki azt aki eladta a szert és nézze meg ő,ha mindent betartottál nagy baj nem lehet.
Udv mindenkinek!
Gyors segitseget kerek, minden perc keso!!!!
Kiskun Zsuzsanna hibridet permeteztem ZEAGRAN 340SE + GAT MOTION 4SC csomaggal tegnap reggel 9 korul, hasznalati utasitast betu szerint betartva... egy nap alatt megfekezett mindent, meg a kukoricat is... szep sarga lett az egesz tabla!!! Most mit lehet kezdeni, magahoz ter valaha a kukoricam? Vagy lehet kitarcsazni az egeszet?
Válasz #2781. hozzászólásra
Kb. 10-15 cm-es muhar ellen milyen a hatása?
Tökéletes ... Ezt a Kite rakja össze csomagba ,egész jó az ára ,de el is fogyott minden...Jaa kukorica felül kezelésre szinte az összes szer elfogyott az orszában ,van aki nem is válogat amit kap azt szórja "másodszor"..........Ez nem semmi év volt a vegyszergyártóknak...Ismét...
Üdv! Armada nevű gyomirtó csomagot használt már valaki? Tapasztalatok?
Válasz #2768. hozzászólásra
de közölted. Amúgy én is erre gondoltam. És a mostani esők nem verik fel a szert az 1 szíkűek levelére h kicsit visszafogja? Vagy totál 0 a hatása már? Mondjuk 62,5 cm-re vetettük, megpróbálom meghúzatni.
Válasz #2777. hozzászólásra
Abban reménykedem én meg, hogy a földeken több volt, mint itt. Nagyjából öt km-es körzeten belül vannak nyugatra-keletre-északra-délre...Szóval esély volna rá....
Válasz #2776. hozzászólásra
szerintem jobb ha az ilyen elkerül , ha jól látom a radaron akkor az én földjeim sem kaptak belőle, majd reggel kiderül
Válasz #2775. hozzászólásra
Ne idegelj!!! Épp hogy csepergett.... Nem mérhető.Délután volt hét mm, azóta semmi. Csak dörög-villámlik.
Válasz #2774. hozzászólásra
milyen az idő most a szomszédba?
itt a flaszteron 20 perc alatt 34 mm
Válasz #2773. hozzászólásra
Van - sajnos bőven. Csak egy baj van velük: úúúúúúúútálnak dolgozni.
Válasz #2772. hozzászólásra
Ha Neked lennék kivezényelném a helyi kissebséget--- biztosan van ott is--- felszerelve kapákkal, oszt neki kell lódulni bekapálni
Válasz #2771. hozzászólásra
Majd referálok.
Válasz #2770. hozzászólásra
Idén már nyomtunk belőle egy teljes adagot , meg ezt a kicsit pótlásként . Jó szer , csak ilyenkor már inkább jobb volna valami kíméletesebb ... (Laudis , Shado)
De hát a kényszer nagy úr...
Reméljük a javasolt nagyobb dózis se fogja vissza a Kukit.
Úgy 7-10 nap után lesz majd látható a hatása.
Válasz #2769. hozzászólásra
Milagro Extra 60. 0,75-öt javasolt a srác, meg tapadót.
Megnyugtattál, hogy jónak tartod. Voltak kétségeim, mert ez az este itt el sem hangzott.
Köszi-puszik!
Válasz #2767. hozzászólásra
Idén Milagro-t nyomtunk mis úgy 7-10 leveles kukiban kis muharra.
De Milagro-ból is két féle van :
- az új MILAGRO OD (aminek 60 gramm /liter a hatóanyag tartalma)
- és a régi MILAGRO (aminek 40 gramm /liter a hatóanyag tartalma)
Mi az újat használtuk 0,3 literrel és az gyengének bizonyult a kis muhar ellen is , csak tompítgatta. A lényeg hogy kellett volna belőle a 0,4-0,5 liter minimum ! Bár azt mondta a képviselője , hogy ilyen későn már nem szabad sokat . Viszont az ő ajánlásuk meg kevés . Úgyhogy a vegyszeresetek véleményét is ki kéne kérni a dózisról .
Én raknám az újból a 0,5 litert...
Válasz #2766. hozzászólásra
Pedig nem jó hírt közöltem...
Drenthe! Még mindig a muhar...
A vegyszeres srác Milagro-t hozott, nem Laudist. Szted?
Válasz #2739. hozzászólásra
tudtam h rád számíthatok!
Válasz #2728. hozzászólásra
Monsun
Válasz #2759. hozzászólásra
Bírt az vele régebben csak most már rezisztensebbek a muharok....Ami a leg rettenesebb az,hogy Szekszárdon ki alakultak egyszíkű"írtóra rezisten" fenyércirok területek...Szekszár -Dúsnok vonal az igen fertőzőt fcirokkal talán az országban a legjóbban...
Válasz #2760. hozzászólásra
Tudom .
Jövőre az a terv , hogy Adengoval kezdünk , mikor kijönnek azonnal korai post-ba. Majd ha kell úgy 6-7 levélnél max Ordax vagy Laudis. Legalább is én ezt javasoltam , aztán majd meglátjuk nem úgy 5 levélnél az ára miatt Basis Solution-t választ a tulaj az ára miatt...
Az a baj , hogy alapkezelést csak úgy érdemes ha felszín szármaradvány és rög mente , mert csak úgy hatnak jól . De ugye ezeket elkerülni a Disk Ripper után nem egyszerű.
Ezért gondoltam a korai post-ra , így jut is marad is.
Válasz #2756. hozzászólásra
ha nem kapsz ellenőrzést akkor semmi gond nincs.
Válasz #2758. hozzászólásra
Akkor csak is azért lehet mert abemoso csapadék fogja a gyökerét mert a levélen semmi hatás nics...Na DEEE azért van mindenre megoldás ,mert sokan meglepődnek most a Basagrán bizony kukorica gyomírtó is és 4liter éget minden levelet amit ér,...csak kicsit az árra el van szabva...
Válasz #2751. hozzászólásra
Azért itt felétek nem árta egy kis alapkezelés,mert ez így nagyon bundás,bár kivan égetve rendesen...De ha csak be bxna ilyenkor egy hetes eső akkor kapaszkodni kellene...
Válasz #2755. hozzászólásra
Hát igen a Titus a tarackot fogja , és látod a gxxx muharral nem igazán bír...
Moderálta: (575) 2011-06-09 10:02:29
Válasz #2757. hozzászólásra
igen arra
de mondom CSAK fogta , nem engedte nőni , de semmi szinelváltozás nem látszott rajta
Válasz #2755. hozzászólásra
Már arra gondolsz,hogy az Adengo fogta csillagpázsítot ill a tarackot???
Válasz #2749. hozzászólásra
és ha nem adod le akkor mi van ?
van erre is ember aki jön és ellenőrizgeti, hogy XY úr maga vett 1 liter gyomirtót és elfelejtettee visszaavinni a flakont ?
amúgy itt is van ilyen begyűjtősdi, de senki se foglalkozik vele
Válasz #2753. hozzászólásra
de a Titus az csak kéne vigye?
amit még észrevettem, hogy a tarackot is és a csillagpázsitot is megállitotta a nővésben az A. , persze nem pusztitotta ki meg nem is sárgitotta , de a kukorica az birt létezni mellette (volt kontroll is ahol nem kapott A-ot és ott virult a tarack)
Válasz #2752. hozzászólásra
nem mertem mellé tenni ,mert mi van ha még 1 x kell kezelni 2 szíküirtóval az már nagyobb stressz a kukoricának , ahova kellett ott szórtam dikambás 2.4d-t később
0.4 volt az A . ami jókor volt szórva ott tökéletes a hatás , de amire jött a hideg ott nem 100%os szerencsére olyan kevés volt
Válasz #2751. hozzászólásra
Mondjuk a tarackbúza ellen a Stellar is nulla...
Válasz #2750. hozzászólásra
Faxa . És akkor nem kombináltad 2.4D-vel ? Adengo dózisa mennyi volt ?
Válasz #2744. hozzászólásra
Mondanom se kell , hogy a kifehéredett füves a Stellar-os , a zöld , szinte kezeletlennek tűnő a TPG-os...
Válasz #2747. hozzászólásra
igen itt megdöglött (vagyis ilyen maradt ameddig be lehetett látni a sorok közé) , pedig úgy volt , hogy lefogjuk fújni még valami 2szíküirtóval, de nem kellett
( majd ha járok arra akkor belemegyek és megnézem, hogy elpusztult e vagy sem )
de itt már ki volt kelve rendesen az acat amikor fújtuk
ahol később bújt ki azt nem vitte ki
Válasz #2746. hozzászólásra
Na ez baxna be nálunk, mi ilyet nem csinálhatunk, hol vagytok ti másik bolygón???????????????????????? Itt Győr megyében szépen kimosva le kell adni az Agroker gyűjtőhelyén az üres göngyöleget, ott átvételi elismervényt adnak róla, tavaly még ingyenes volt, remlem idén is az lesz. Ez múltszázadi technológia ezt már nem szabad!!!!!
Válasz #2746. hozzászólásra
Ez annyira ismerős...
Mennyi dózissal használtad amúgy itt ?
Válasz #2744. hozzászólásra
Uhhh , kösz !
Ezeknek mi lett a sorsuk a továbbiakban ? Mármint az acat döglött ? Raktál mellé valamit ?
Mindjárt töltöm a képeket.
Válasz 2744 hozzászólásra
+1 bónusz
Válasz #2742. hozzászólásra
Ezeknél a fehérítés oka hogy , karotinoid bioszintézist gátló hatóanyagok.
Válasz #2741. hozzászólásra
parancsolj
Válasz #2742. hozzászólásra
Mekkora dózissal , mekkora muharra ?
Az a véleményem , hogy a túlfejlett muharra mindenből a legnagyobb dózis kell + Pallos . Mert minden egyszikű irtónak ez a gyengéje kivétel nélkül (mondjuk a Principal-t még nem próbáltam ilyen esetben )
Tíz ével ezelött volt 16000 hektáronként a Mikado és a nagy muharon fehérítés után szépen el is vérzett...nagyon nagyon érdekes hogy a laudis és clio is úgyan úgy fehérít..(na nem a fogakat,de kilehet próbálni