Sajna ez nem számít, nekem is van lazítózott földem és mégis áll rajta a víz mert annyi eső esett, hogy a talajvíz jött fel, a duna visszaduzzaztó hatása miatt.
Hol,mikor lehet vetni a tengerit?Hajduban még 10nap kell a jó földön is.Még tegnap is voltak nagy záporok.Pedig épp kezdett szikkadni.Van ahol még 30-50cm víz van.Van ahol jó,de még annak is 8-10nap,nagyon nyers.Jól megcsúszunk.Szopás lesz a 400as tengeri.
Vetni,nem várni...én meg csak várok,várok tétlenül hetekig...de megmondom őszintén hogy ez a szerencsém,mert nagyon belemélyedtem egy valami egészen másba,így éjjel-nappal tanulás van
Koma nézzél rá a repcémre légyszíves, "a milyen a búza és a repce" rovatban van kb. az 1-2. oldalon, ma (záporokat ígér)-holnap? időjárás függvényében mennék rá jello+ rovar+ regulátor Vélemény? Jah tegnap 6 db ormit fogtunk
papírforma szerint
8-12 °C-nak kell lenni a talajhőmérsékletnek a vetés mélységben. a reggeli órákban szokták mérni, mert ugye délutánra felmelegszik a talaj, éjszaka meg valamennyit hűl. a vetésmélység 5-7cm, homokon kicsit mélyebbre is lehet tenni.
Felénk ma álltak neki a tavaszi árpának,talán holnap a tavaszi búzának vetni...de ahogy elnézem holnaptol 17fok lesz nappal...sztem csütörtök fele lehet simitozni aztán műtrágyaszorás akár szombat vasárnap vetni???
Igen voltam, de mondta drusza, hogy nagyon mehetnéked volt csajozni, és nem sokat töltöttél nála az nap!!!Hát mocsok egy világ van nálatok, és még kaptatok arra a rengeteg vízre még 10 milit pénteken!!!
Pont ezért agyalok rajta mert mi is vetünk mindig miháncs lehet,meg haladjon is.De ugy ahogy irtad hideg földbe-idöbe lassan vontatottan kel.Ha minden optimális robbanás szerü a kelés.De ha ilyen esös idö lessz akkor meg nyomni kell mert telik az idö meg vegyszerezni is kellene már nagyon.A hormon szerek megint kannába maradnak nyilván.
a kukoricát is 10 fok körüli talajba vetitek?? vagy hány fok lenne az optimális?? a hőmésrsékletet milyen mélységbe és a nap melyik szakába méritek?? bocsi a sok kérdésért de idén csinálom először
Válasz #647. hozzászólásra
Üdv!
A talajt el kell húzni amint nem ragacsos nedves, a vetést meg 8 fok talajhő felett, mi régebben mindig vetettünk korán a hideg talajba, tavaly 10 fok körüli talajba vetettünk, nagyon szépen, gyorsan kikellt minden 10nap alatt, régebben meg volt hogy 3 hét kellett a napraforgónak mire kikelt.
Ki mikorra tervezi az indulást??????Mondogatja a jo idöt.Ha bejön az igért meleg felénk pár nap és a talaj munkálhato állapotba lesz,de még hideg és annak idö kell mire optimális talajhömérséklet beáll.Ha elvetünk ott kuttyol a mag a földbe ha hideg van vagy várunk???????????
Hát voltam a Tisza tulsó oldalán is még átmentem Szarvason is, és voltam Gyomaendrődön, na arra van csak cudar világ!!!! De nálam is van rendesen van olyan földem amit nem kell megművelni a következő kettő héten, az biztos!!! Lehet az idén átállok az állattartásra és veszek vadkacsákat!!!!
Hát vizzel erre fent homokon nincs baj de ha átmész a tiszán na ott már vannak bajok az a 40-es tábla az meg szerintem csak úgy "véletlen" kint lett hagyva, tegnap én is jártam arra néztem is meg picit meg is lassítottam nem ismerem a főnüküket szerintem azt a rengeteg pénzt amúgy értelmesebb dologra is ellehett volna költeni
Hát arra nálatok nem állt a víz, megint voltam arra péntreken! Csak azt nem értem csinálják arra a kerékpárutat kecskemét felöl lakitelek irányba de szerinted mi a fasznak van kint a másik oldalon is a 40-es tábla!! Esett az eső senki nem dolgozott a tábla meg kint volt, hát kapják be ott kellett cammogni 40-50-el!!!!!!Ha ismered a melósok főnökét üzenem neki.
Háát ritkának semmiképpen de túl sűritett sem az biztos.
Tavaly 67ezer volt jól is jött az aszályban a kevesebb.
Lehet mondjuk, hogy akkor 75ezer körül vetjük majd ki a következő áttételre akasztva a vetőgépet nem 71ezerrel.
Szanberg arra magasabb fao számú magra amit beszélhetünk mikor számíthatok?? Hétvégén megcsinálom a helyét utána már csak a jóidő kellene a vetéshez (nem azért hogy nagyon sürgesselek csak gondoltam emlékeztetlek, nem-e kiment a fejedből )
Na megnéztem a videót, és hát nem 18 hehe
rosszúl emlékeztem, régen szúrtam be.
Nekem a fele is eléglenne 20körüli vizzel bruttóban összterület átlagára.
Amit szerintem sosem fogunk elérni, a gyengébb és partos táblákon sokkal gyengébbek az átlagok mégha a laposokon lehet is felé menni időnként.
1113 hozzászólás
Válasz #659. hozzászólásra
A jövő héten végig csapadékot mutat a köpönyeg! pár milit, minden napra!
Válasz #661. hozzászólásra

Sajna ez nem számít, nekem is van lazítózott földem és mégis áll rajta a víz mert annyi eső esett, hogy a talajvíz jött fel, a duna visszaduzzaztó hatása miatt.
Üdv! Én arra lennék kíváncsi az esetedben, hogy a földed szántva volt vagy kultivátorozva? Valamint mikor volt utoljára altalajlazítva?

Nyíregyháza mellett is ez a helyzet nem tudom mi lessz
Hol,mikor lehet vetni a tengerit?Hajduban még 10nap kell a jó földön is.Még tegnap is voltak nagy záporok.Pedig épp kezdett szikkadni.Van ahol még 30-50cm víz van.Van ahol jó,de még annak is 8-10nap,nagyon nyers.Jól megcsúszunk.Szopás lesz a 400as tengeri.
Vetni,nem várni...én meg csak várok,várok tétlenül hetekig...de megmondom őszintén hogy ez a szerencsém,mert nagyon belemélyedtem egy valami egészen másba,így éjjel-nappal tanulás van
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=7E24b7z-NOM Esetleg valaki le forditaná??Biztos sok érdekeset tudnánk meg belölle..

Válasz #652. hozzászólásra
Vélemény? Jah tegnap 6 db ormit fogtunk
Koma nézzél rá a repcémre légyszíves, "a milyen a búza és a repce" rovatban van kb. az 1-2. oldalon, ma (záporokat ígér)-holnap? időjárás függvényében mennék rá jello+ rovar+ regulátor
Válasz #654. hozzászólásra
ismerem nyugi
csak azért kérdeztem hogy a tapasztalat mit mond 
okés köszi
Válasz #649. hozzászólásra

papírforma szerint
8-12 °C-nak kell lenni a talajhőmérsékletnek a vetés mélységben. a reggeli órákban szokták mérni, mert ugye délutánra felmelegszik a talaj, éjszaka meg valamennyit hűl. a vetésmélység 5-7cm, homokon kicsit mélyebbre is lehet tenni.
amúgy gúgöl a barátod

Ha az idő enged jövő hét vége, csak nem tudom mivel is kezdjek kukszi vagy épp napra.
Felénk ma álltak neki a tavaszi árpának,talán holnap a tavaszi búzának vetni...de ahogy elnézem holnaptol 17fok lesz nappal...sztem csütörtök fele lehet simitozni aztán műtrágyaszorás akár szombat vasárnap vetni???
Válasz #646. hozzászólásra

Hát mocsok egy világ van nálatok, és még kaptatok arra a rengeteg vízre még 10 milit pénteken!!!

Igen voltam, de mondta drusza, hogy nagyon mehetnéked volt csajozni, és nem sokat töltöttél nála az nap!!!
Válasz #648. hozzászólásra

Pont ezért agyalok rajta mert mi is vetünk mindig miháncs lehet,meg haladjon is.De ugy ahogy irtad hideg földbe-idöbe lassan vontatottan kel.Ha minden optimális robbanás szerü a kelés.De ha ilyen esös idö lessz akkor meg nyomni kell mert telik az idö meg vegyszerezni is kellene már nagyon.A hormon szerek megint kannába maradnak nyilván.
Válasz #648. hozzászólásra

bocsi a sok kérdésért de idén csinálom először 
a kukoricát is 10 fok körüli talajba vetitek?? vagy hány fok lenne az optimális?? a hőmésrsékletet milyen mélységbe és a nap melyik szakába méritek??
Üdv!
A talajt el kell húzni amint nem ragacsos nedves, a vetést meg 8 fok talajhő felett, mi régebben mindig vetettünk korán a hideg talajba, tavaly 10 fok körüli talajba vetettünk, nagyon szépen, gyorsan kikellt minden 10nap alatt, régebben meg volt hogy 3 hét kellett a napraforgónak mire kikelt.
Ki mikorra tervezi az indulást??????Mondogatja a jo idöt.Ha bejön az igért meleg felénk pár nap és a talaj munkálhato állapotba lesz,de még hideg és annak idö kell mire optimális talajhömérséklet beáll.Ha elvetünk ott kuttyol a mag a földbe ha hideg van vagy várunk???????????

Válasz #643. hozzászólásra
Megkaptam az üdvözleted

Hallottam hírét hogy jártál felénk
Válasz #644. hozzászólásra
igen...
Válasz #642. hozzászólásra

Kerékpár út lesz Kecskemétig?????????
Válasz #642. hozzászólásra

De nálam is van rendesen van olyan földem amit nem kell megművelni a következő kettő héten, az biztos!!!

Lehet az idén átállok az állattartásra és veszek vadkacsákat!!!!

Hát voltam a Tisza tulsó oldalán is még átmentem Szarvason is, és voltam Gyomaendrődön, na arra van csak cudar világ!!!!
Válasz #640. hozzászólásra
az a 40-es tábla az meg szerintem csak úgy "véletlen" kint lett hagyva, tegnap én is jártam arra néztem is meg picit meg is lassítottam
nem ismerem a főnüküket
szerintem azt a rengeteg pénzt amúgy értelmesebb dologra is ellehett volna költeni 
Hát vizzel erre fent homokon nincs baj de ha átmész a tiszán na ott már vannak bajok
Válasz #636. hozzászólásra
jó ez a kuki csak az a baj vele ha megeszi a tehén nem fog beférni az istálló ajtón...
Válasz #638. hozzászólásra

Ha ismered a melósok főnökét üzenem neki.

Hát arra nálatok nem állt a víz, megint voltam arra péntreken! Csak azt nem értem csinálják arra a kerékpárutat kecskemét felöl lakitelek irányba de szerinted mi a fasznak van kint a másik oldalon is a 40-es tábla!! Esett az eső senki nem dolgozott a tábla meg kint volt, hát kapják be ott kellett cammogni 40-50-el!!!!!!
Válasz #636. hozzászólásra

Hát ennél még a lexi 700-as is megdöglene!!!
Válasz #635. hozzászólásra
holnap majd még csörgök vagy irok egy sms-t
Szanberg a kukoricának ma kész lett a helye már csak a mag hiányzik
Válasz #629. hozzászólásra
67-68 ezerrel akarom vetni és 5mázsa pétit vettem hektárjára
Válasz #633. hozzászólásra
Vagy ilyen hehe.
Válasz #623. hozzászólásra
Háát ritkának semmiképpen de túl sűritett sem az biztos.
Tavaly 67ezer volt jól is jött az aszályban a kevesebb.
Lehet mondjuk, hogy akkor 75ezer körül vetjük majd ki a következő áttételre akasztva a vetőgépet nem 71ezerrel.
Válasz #633. hozzászólásra

ez az alap, vetéselőtt vagy vetéssel egy menetben vagy megosztva, aztán még sorközbe is kaphat ha olyan idő lesz,
Válasz #631. hozzászólásra
, ha én kiteszem a tervezett 170kg N/ha akkor az enyém kétéves kukorica lesz
de ez csak 108kg N/ha
Válasz #630. hozzászólásra

először kg-t akartam írni, aztán q lett , ezért rossz, h nem lehet szerkeszteni 

Válasz #630. hozzászólásra

Te az még decemberben is zööööööööööd lesz, annyi nitróval most!!!!
Válasz #629. hozzászólásra
400q az elég lesz vagy 100 hektárra!
Válasz #627. hozzászólásra
66.000, 400q péti
Válasz #626. hozzászólásra
Én is bízok benne
Válasz #626. hozzászólásra
milyen tőszámmal veted es mennyi műganét szánsz neki?
Válasz #625. hozzászólásra
reméljük
üdv! szerintetek az 5276 beérik májusban elvetve
Válasz #620. hozzászólásra

A gaznak már nem igy hagysz helyet?????
Válasz #620. hozzászólásra

Nem lesz ritka ebben az esős évben????
Válasz #615. hozzászólásra
352.335 bushels per acre csak ennyi lenne?
Hogyan mérheti ezt pontosan a farmőr vékával hehe(bushel) meri ki a fogadó garatbó?
Válasz #618. hozzászólásra
ha gondolod holnap munkaidőbe meg is csörgethetlek 
okés, gondoltam hogy valami ilyesmi van
18,5cm tőtáv kb71000szem/ha
idén ki milyen tőszámmal tervez? (vetés/aratás)

Válasz #617. hozzászólásra

Ilyenkor észben van, amikor a posta nyitva van akkor nem hehe
Ha holnap nem is de jövőhét elején feladom mindenképpen minden nap irj rám e végett mert rövid az eszem és nincs noteszem
Válasz #616. hozzászólásra
Hétvégén megcsinálom a helyét utána már csak a jóidő kellene a vetéshez
(nem azért hogy nagyon sürgesselek csak gondoltam emlékeztetlek, nem-e kiment a fejedből
)
Szanberg arra magasabb fao számú magra amit beszélhetünk mikor számíthatok??
Na megnéztem a videót, és hát nem 18 hehe
rosszúl emlékeztem, régen szúrtam be.
Nekem a fele is eléglenne 20körüli vizzel bruttóban összterület átlagára.
Amit szerintem sosem fogunk elérni, a gyengébb és partos táblákon sokkal gyengébbek az átlagok mégha a laposokon lehet is felé menni időnként.
Válasz #613. hozzászólásra
de: 21,1 to/ha
Válasz #613. hozzászólásra
Mármint a tonna hehe.