Válasz #815. hozzászólásra
Norbert nem tudom milyen gyomirtót használtálde nékem ugyan ez a problémám. Wing 4 L/ha adag után kiadós esöt kapott 62 mm. Lemosta a vegyszert a gyökerekhez és megált a növés , ráadásul totál lila az egész. Az a része ahol késöb volt fujva csak lila foltok vannak a levélen és kétszer akkora mint ahol esö elött volt fújva. A mostan növö levelek már zöld szinüek, remélem kinövi. Ha a tied a foszforhiány miatt lenne lila foliálisan adjál neki Zn levéltrágyát 5 és több levélnél. A Zn segíti a P felvételt.
igazából ez még csak egy kisérlet mindössze 600 négyzetméter gyomírtót ez a föld soha nem látott... komplexet nem kapott csak pétisót vetés előtt akkor ez lehet a baja a többieknek is köszönöm
Ki mit gondol a kukorica levelének a széle mitől lilulhat?? van olyan rész ahol már szinte az egész levél lila... Mitől lehet?? és van-e valami negatív hatása??
Válasz #801. hozzászólásra
Hát amúgy semmi gond nem lenne csak sorközművelni nem kellemes na meg a kombájnos tuti nem alszik el Én is hallottam ez a "mondást", hogy görbe sorba több fér, de ez már egy kicsit extrém
Ez pont így van direkt vetve mert görbék a sorok és így nem 60.000 tövet lehet vetni hanem minimum 80.000 tövet hektáronként. Gondos tervező gazda!!!!!
Azim van már valakinek??Az agrion nagyon tuti itt van már több belöle és jo véleménnyel vannak a gazdák, bérvállalkozok rola.Árba alatta van a neves gyártok portékájának és ugyanazt tudja.Az Azim még jobb árba csak nincs referencia.
Válasz #787. hozzászólásra
menyi hektárt vetettél el már vele? Valami kilengés a pro kerék csapágyaknál, vagy a vágótárcsánál? A prospektus szerint a vágótárcsa szilonperselyen szalad. Csak azért kérdem, mivel idén a kiálitáson eléggé szemeztem az agrion vetögéppel, és lehet hogy jövöre mellette döntenék.
Szerintem ezért kellene egy kísérlet hogy ha kevesebb N-t kapna és kapna mellé P-t és K-t akkor lenne e különbség. Persze a kuki fajtája is befolyásolja ezt. Én 100 kg körüli N-t teszek ki idén és kapott egy kevés P-t és K-t.
Énis 72-73000 rel vetem a kukoricát. Kap 160-180 N hatóanyagot/ ha mást nem nagyon. P, K-t nem is szoktam. Idén is csak mikrostarterrel kapott. Jó években a 9-10t megvan. Tavaly 4 t lett 25-27 Ak-s földeken
Mi is 65körül vetettük soksoksoksok évig.
Most emeltem rajta egy erős 10%-ot, annyival több a kaja is. Tőszámos kisérleteink alapján 4évre lebontva 80%-ban a 72000-es kukoricák hozták a legtöbbet, van egykét hibrid ahol mindig a 82000volt a nyerő meg egyiknél mindig a 62000-es tőszám hozta a legnagyobb termést.
Viszont mi a közéspőbe tartozó magokat vetettük hehe
Igen jó mert a fölek teteje kegyetlenmód cserepessé vállt az utóbbi időben, ez rendbehozza reméljük.
Alul van viz egyébként, az a sok nemtud egykettőre elpárologni hehe
Wing-ek is megáznak igy 5napon belül az sem hátrány, igaz szóját vetettem tegnap is még, ha tudom 100%-ra hogy bejön 8kor kimentem volna mégegy tartállyal elkaparni, csak magam nemvolt kedvem 9-10mázsát bezsákolni vállamról már akkor ,elégvolt egésznap.
Válasz #770. hozzászólásra
hát én 2012-ben 60-al vetettem kapott rendesen kajcsit 3-szor is és mégis szar lettszerintem sok a 70 de még a 60 is necces, de azt azért lehet bróbálgatni!! Ha kicsit ritkább az álolmány és van eső szerintem nagyobbak lesznek a csövek és akkor is meghozza amit kell!!
Illetve idén a tőszám emelésén kivül a tenyészidőket is emeltem a jó fele területen!
420-asok is vannak bőven illetve 380fao-számos kukoricák V52 P0017 N01 A24, a többi P9025 A79 310-es Pioneerek.
Elég későn lettek vetve a tervezettektől eltérően időjárás talajviszonyok végett ugye, de remélem utolérik magukat.
1113 hozzászólás
Válasz #818. hozzászólásra
ha jól emlékszem van is itthon valamilyen lombtrágyám
Rendben köszönöm, mindenkinek
Válasz #808. hozzászólásra
Üdv, a PDF 36.oldalán mutatja a foszforhiány tüneteit.
Hiánytünetek
Norbert nem tudom milyen gyomirtót használtálde nékem ugyan ez a problémám. Wing 4 L/ha adag után kiadós esöt kapott 62 mm. Lemosta a vegyszert a gyökerekhez és megált a növés , ráadásul totál lila az egész. Az a része ahol késöb volt fujva csak lila foltok vannak a levélen és kétszer akkora mint ahol esö elött volt fújva. A mostan növö levelek már zöld szinüek, remélem kinövi. Ha a tied a foszforhiány miatt lenne lila foliálisan adjál neki Zn levéltrágyát 5 és több levélnél. A Zn segíti a P felvételt.

jaa és pioneer a mag
Válasz #813. hozzászólásra
gyomírtót ez a föld soha nem látott... komplexet nem kapott csak pétisót vetés előtt akkor ez lehet a baja
a többieknek is köszönöm 
igazából ez még csak egy kisérlet mindössze 600 négyzetméter
Válasz #811. hozzászólásra
Teljesen igazad van! Összekevertem ... Lilaszín - foszfor, sárgás-fehér csíkozás cink!
Valószínűleg megfogta a gyomirtó, majd kinövi. Nekünk is van ilyen. A Dekalbokra kicsit még jellemzőbb.
Válasz #810. hozzászólásra
Duplasugaras fúvókával megoldható, hogy csak a sort fújja...
Válasz #809. hozzászólásra
Valószínű,hogy hiány de nem Zn hanem P.
Válasz #809. hozzászólásra
A lombtrágya legtöbb része ilyenkor nem a kukoricát éri.
Valószínű cinkhiány... Orvosold lombtrágyával!
Ki mit gondol a kukorica levelének a széle mitől lilulhat??
van olyan rész ahol már szinte az egész levél lila... Mitől lehet?? és van-e valami negatív hatása?? 
csak sorközművelni nem kellemes na meg a kombájnos tuti nem alszik el
Én is hallottam ez a "mondást", hogy görbe sorba több fér, de ez már egy kicsit extrém
Hát amúgy semmi gond nem lenne
Válasz #805. hozzászólásra
Tavaly volt itt is hasonló,de ott ráadásul a keréknyomas köz,szélesebb volt mint a másik kettő.
Na ez kiakasztott.:))
Moderálta: (575) 2013-05-17 18:39:13

Vajon akarnak kultivátorozni?
Ejj, hogy fog ennek örülni a kombájnos

Ez pont így van direkt vetve mert görbék a sorok és így nem 60.000 tövet lehet vetni hanem minimum 80.000 tövet hektáronként. Gondos tervező gazda!!!!!
Itt elkelne az RTK!!!

Válasz #799. hozzászólásra

"csak" 20 perc volt
Válasz #796. hozzászólásra

látom ráérsz
Válasz #795. hozzászólásra
szotyi van még bőven

Aludni fogol ha beázik mindjá minden....
Máté fiam hivj fel,elveszett a számod
Vasárnap fogunk még vetni egy 10hektáros táblát. A többi mind kivan már kelve, ez vízállásos volt talán holnap tudunk talajt csinálni.
Van aki vet még?
Válasz #792. hozzászólásra
Az azimot jobban megnéztem vásárhelyen,hát az agrion után nem kellene.Hosszútávon,nem azt a 2-300 ezer árkülönbözetet kell nézni.
Válasz #790. hozzászólásra
Be,érdemes beruházni,aki többet vet.Én 120 ha vetettem vele.A tök is szépen sorol.
Azim van már valakinek??Az agrion nagyon tuti itt van már több belöle és jo véleménnyel vannak a gazdák, bérvállalkozok rola.Árba alatta van a neves gyártok portékájának és ugyanazt tudja.Az Azim még jobb árba csak nincs referencia.

menyi hektárt vetettél el már vele? Valami kilengés a pro kerék csapágyaknál, vagy a vágótárcsánál? A prospektus szerint a vágótárcsa szilonperselyen szalad. Csak azért kérdem, mivel idén a kiálitáson eléggé szemeztem az agrion vetögéppel, és lehet hogy jövöre mellette döntenék.
Válasz #789. hozzászólásra
Akkor be vált a gép szerinted is?
Válasz #788. hozzászólásra
10,6 km/h.
Úgy nézki szép egyenletes a mag kiosztás
Milyen sebességel volt vetve?
Válasz #785. hozzászólásra

A szomszédok néznének nagyot.
TERMINATOR
Van valakinek tapasztalata a kisérleti debreceni 285-el?
Válasz #782. hozzászólásra
Szerintem ezért kellene egy kísérlet hogy ha kevesebb N-t kapna és kapna mellé P-t és K-t akkor lenne e különbség. Persze a kuki fajtája is befolyásolja ezt. Én 100 kg körüli N-t teszek ki idén és kapott egy kevés P-t és K-t.
Énis 72-73000 rel vetem a kukoricát. Kap 160-180 N hatóanyagot/ ha mást nem nagyon. P, K-t nem is szoktam. Idén is csak mikrostarterrel kapott. Jó években a 9-10t megvan. Tavaly 4 t lett
25-27 Ak-s földeken
Válasz #778. hozzászólásra

Napraforgó tőszámkísérletet nem csináltál még?
Válasz #778. hozzászólásra

Sok sikert!!
Válasz #776. hozzászólásra
nálunk özönvíz volt! kicsit összekapom magam és megnézem, hogy mit tudok ma csinálni. a farmit igér mára még csapadékot
Válasz #774. hozzászólásra
Mi is 65körül vetettük soksoksoksok évig.
Most emeltem rajta egy erős 10%-ot, annyival több a kaja is. Tőszámos kisérleteink alapján 4évre lebontva 80%-ban a 72000-es kukoricák hozták a legtöbbet, van egykét hibrid ahol mindig a 82000volt a nyerő meg egyiknél mindig a 62000-es tőszám hozta a legnagyobb termést.
Viszont mi a közéspőbe tartozó magokat vetettük hehe
Válasz #773. hozzászólásra
Komplexeket ősszel kapták meg a területek, 10-26-26 illetve 3x16-os műtrágyákból 200-250kg-ot.
Válasz #771. hozzászólásra

Most pont elég nem porol az ásóborona legalább ma, és holnap lehet menni vetni!!

Még nem néztem a "bilit" de nem több szerintem 1-2 milinél!!
Nálunk most esik, 13mm lejött eddig.

Igen jó mert a fölek teteje kegyetlenmód cserepessé vállt az utóbbi időben, ez rendbehozza reméljük.
Alul van viz egyébként, az a sok nemtud egykettőre elpárologni hehe
Wing-ek is megáznak igy 5napon belül az sem hátrány, igaz szóját vetettem tegnap is még, ha tudom 100%-ra hogy bejön 8kor kimentem volna mégegy tartállyal elkaparni, csak magam nemvolt kedvem 9-10mázsát bezsákolni vállamról már akkor ,elégvolt egésznap.

hát én 2012-ben 60-al vetettem kapott rendesen kajcsit 3-szor is és mégis szar lettszerintem sok a 70 de még a 60 is necces, de azt azért lehet bróbálgatni!! Ha kicsit ritkább az álolmány és van eső szerintem nagyobbak lesznek a csövek és akkor is meghozza amit kell!!
koma! te aztán jól el vagy eresztve zsetonnal. gondolom öntöd bele a P, K-t is
Illetve idén a tőszám emelésén kivül a tenyészidőket is emeltem a jó fele területen!
420-asok is vannak bőven illetve 380fao-számos kukoricák V52 P0017 N01 A24, a többi P9025 A79 310-es Pioneerek.
Elég későn lettek vetve a tervezettektől eltérően időjárás talajviszonyok végett ugye, de remélem utolérik magukat.
Válasz #769. hozzászólásra
mennyi esőt kaptál?
Válasz #769. hozzászólásra
Ne aggódj jólessz az!
Adni kell neki többszörre enni és ha még vizet is kap akkor gyengébb talajon is tud produkálni, meg a tőszámot is lebirja..
160-185kg/ha Nitrogén hatóanyagot kapnak...