Ha a 82-es elég nekem akkor örülnék ha a 95-ösre lenne zsé. De nem újat vennék, hanem csak ezt a 9540est. Forterra meg ilyen Proxima nem is kéne.
Úgy mint a MTZ .2, .3ast se fogadnék el ingyen se.
Itt a faluba van egy faszinak 16040-es úgy irigylem, hogy elromlik valami átmegy szlovákba és gyári alkatrészt vesz, nem drágábban mint ha én veszek az MTZ-hez silány alkatrészt. Minden kisipari már az MTZ-hez, aztán bírja 1 évig.
Szerinted! Még fele sincs, és mégis drágák ezek a fosok! Akkor az milyen szegény aki csak használt mtz-t vesz mert még erre az új fosra sem telik neki.
Először gabonavetőgépet, aztán egy komolyabb kukorica vetőgép kellene.
Zetorból nekem is a 9540, 10540 tetszik még. De ezek azért elmaradnak a John Deeretól meg hasonlóktól, mert még adagolósok, a John Deere már common rail vezérléses.
A Zetor viszont nemcsak többet tud az MTZ-től, de nemsokkal drágább az alkatrész és sok mindenki ért ehhez is. És szlovákba átszaladva feleannyi az alkatrész is mint Mo-n. Ha lenne pénzem tuti 9540 lenne.
Válasz #788. hozzászólásra
Ismerősöm venni akart egy új forterrát , de letett róla mert azt mondták neki hogy 60-tól 100le-ig ugyanaz a motor van benne.
Akkor azt is tudod,hogy a két gumihevederes jd mellett a kiszolgáló traktorok mind 1025.3 már évek óta és meg vannak vele elégedve.Csak ezeket vásárolják.
Válasz #772. hozzászólásra
Szerintem amit említesz az tudatos piacvásárlás volt a zetor elől,ehhez értenek az amerikaiak(meg ártatlan irakiakat megölni . . .),de most már nincs zöldre festett zetor.
minek 4,5,6 millákért mtzt venni? mikor már 2 ért aránylag jó orbitosat kapni. nekem 82.1 van de ami ujabbakkal mentem azokat rosszabb volt vezetni mind ezt.
Túl hosszu bennük a váltó meg jobban is zörögnek.
Azt a +10 15 lóerőt a régi motor is tudja turbóval és a fogyasztása is jobb a régi fajta motorosoknak.
Mi csak permetezni ekézni meg szállítani használjuk de kezdetben 110 hektárt csináltam vele,azt is simán bírta csak a termés nem annyi volt azzal a fajta műveléssel mint mostanában.
kicsi falunkban van 1 dohánytermelő ember 3db 82.1es és 1 7340es zetorja van.
nem szeretik a zetort több traktorosával is szoktam beszélni,nem birja ugy a 3mas ekét meg hasonlók.sokszor láttam már a műhelyben nem mondom az mtzt nem de hát ez van.környéken nincs hozzá alkatrész,mtzhez 10kmen belűl van.
Válasz #769. hozzászólásra
Nekem sincs mtz-m ,mégis megértem őket.A 20 éves nyugatiakat meg inkább ne emlegessük , lehajtott , lepusztított vasak mind.Addig voltak javítva míg a tsz-ben voltak , attól kezdve csak rosszabodtak.Lásd példának :jd4650:már nem lehet jó állapotút találni.
Válasz #770. hozzászólásra
A 9540-es is házi fejlesztés de a végén annyira jó lett hogy JD is forgalmazta zöldre festve hogy legyenek ilyen kis szériái is közép európában de vele együtt a 7745-ös szériát is forgalmazta .
Szerintem 1990 óta csak vergődik a zetor.Eladásban biztos jóval lejjebb mentek,fejleszteni is csak más gyártókkal tudnak.Szerintem,de lehet ,hogy nincs igazam.
Én nem értem, hogy miért fáj az Nektek mtz-fanoknak, hogy sok gazdálkodónak már felnyílt a szeme és nem veszi meg ennyiért az újnak gúnyolt szart ami éppen lehet, hogy rosszabb lesz mint egy most 20 éves.
Nekem 892.2 van. Dombos földjeim is vannak. Ih 6200,15mázsás ganajszóró,kukivető,12tonnás pótkocsi,6 soros szártépő, 3200literes permetező,ezek a munkagépei amikkel szerintem szépen elboldogul. Voltak már gondjai,nem is kevés,de pillérekből meg lehet úszni.Ami a kényelmet illeti egy jó ülés kell bele oszt kész.A lényeg az,hogy nekem megfelel,persze nem mondom,hogy jobb egy nyugati gépnélDe ennek az ára csak a fele.
Válasz #760. hozzászólásra
Pedig ennyibe vannak . Szomszéddal voltunk egy hete neézni egy 9540-est azért 4 milliót kérnek de az tényleg nem ér annyit mert le van pukantva a gép
Válasz #754. hozzászólásra
A suliban egyszer csináltunk hasonlót akkor olyan 70-ember fogta meg a 82-es MTZ-t de a landini mistarlt 40-est 13-an megfogtuk .
Válasz #756. hozzászólásra
Szerintem az a gép el kelt mert ez év 7.24 volt az utolsó frissítése . ennek a szériának igencsak 3-4 millió között van az ára .
2403 hozzászólás
Válasz #800. hozzászólásra
Szerintem az mtz-nek jó a motorja
a maxterát mikor is fogják elkezdeni gyártani?
Válasz #794. hozzászólásra
szintén heves
Válasz #797. hozzászólásra
nem baj, félre ne érts. Csak az MTZ - Zetor motorjának a működésébe nincs annyi külség mint az MTZ - John Deere, New Holland, Massey Ferguson...
Az újak közt értem. Az "új fejlesztésű" MTZ meg ugyanaz, kis változások max.
Válasz #793. hozzászólásra
Nekünk évekig vitte egymaga a 100-has gazdaságot talajmunkában és semmi baja nem volt .
Válasz #791. hozzászólásra
Mikor ezek bejöttek akkor még a JD is adagolós volt ha rosszul emlékszem .

Mé baj az ha egy trakiba hagyományos adgoló van
Válasz #793. hozzászólásra

Ha a 82-es elég nekem akkor örülnék ha a 95-ösre lenne zsé. De nem újat vennék, hanem csak ezt a 9540est. Forterra meg ilyen Proxima nem is kéne.
Úgy mint a MTZ .2, .3ast se fogadnék el ingyen se.
Itt a faluba van egy faszinak 16040-es úgy irigylem, hogy elromlik valami átmegy szlovákba és gyári alkatrészt vesz, nem drágábban mint ha én veszek az MTZ-hez silány alkatrészt. Minden kisipari már az MTZ-hez, aztán bírja 1 évig.
Válasz #790. hozzászólásra
akkor jól átkúrták mert 60-105-ig proxima vagy proxima plussz a neve a forterra 90-130-ig megy .
Ha jól tudom a motor alapjaiban azonos végig
Válasz #785. hozzászólásra
Te merre vagy

Ha sokat akarsz velle talajozni akkor lehet, hogy jobban jársz a 105-el, mert annak a váltóján is van olajhűtő.
Válasz #655. hozzászólásra
Szerinted! Még fele sincs, és mégis drágák ezek a fosok! Akkor az milyen szegény aki csak használt mtz-t vesz mert még erre az új fosra sem telik neki.
Először gabonavetőgépet, aztán egy komolyabb kukorica vetőgép kellene.
Zetorból nekem is a 9540, 10540 tetszik még. De ezek azért elmaradnak a John Deeretól meg hasonlóktól, mert még adagolósok, a John Deere már common rail vezérléses.
A Zetor viszont nemcsak többet tud az MTZ-től, de nemsokkal drágább az alkatrész és sok mindenki ért ehhez is. És szlovákba átszaladva feleannyi az alkatrész is mint Mo-n. Ha lenne pénzem tuti 9540 lenne.
Ismerősöm venni akart egy új forterrát , de letett róla mert azt mondták neki hogy 60-tól 100le-ig ugyanaz a motor van benne.
Hát a 10 milliós zetor árán már biztos bírnál venni egy jó new hollandot.
Válasz #787. hozzászólásra
Én kis gépben zetor párti vagyok a nagyok között meg a New-Hollandot részesítem előnyben .
Válasz #786. hozzászólásra
Azt nem állítottam, vannak más márkák is a JD-n kívül, még ha a JD is az egyik legjobb.
Válasz #783. hozzászólásra
Mert mit vennél JD-t ?
Válasz #776. hozzászólásra
Akkor azt is tudod,hogy a két gumihevederes jd mellett a kiszolgáló traktorok mind 1025.3 már évek óta és meg vannak vele elégedve.Csak ezeket vásárolják.
Válasz #783. hozzászólásra
azt mondják it lejjeb hogy majd 10 millió de egy 100 lovas forterra már szerintem van 11 -is
Válasz #781. hozzászólásra
Én csak akkor ha mtz árban lenne. De már 7-8 millióért vehetek traktort is. Az új zetor meg kb 10 lehet.
Válasz #779. hozzászólásra
Igazából komoly piac vásárlást nem hajtottak végre azzal a KB 10 darabbal amit itthon eladtak .
Válasz #777. hozzászólásra
Én vennék simán bármikor új zetort ha lenne rá keret .
Válasz #774. hozzászólásra
Részben én is. Kisegítőnek bla-bla kellenek, de nem 5 miska plusz áfáért, ami 100-szor szarabb az öregebbeknél.
Válasz #772. hozzászólásra
Szerintem amit említesz az tudatos piacvásárlás volt a zetor elől,ehhez értenek az amerikaiak(meg ártatlan irakiakat megölni . . .),de most már nincs zöldre festett zetor.
minek 4,5,6 millákért mtzt venni? mikor már 2 ért aránylag jó orbitosat kapni. nekem 82.1 van de ami ujabbakkal mentem azokat rosszabb volt vezetni mind ezt.
Túl hosszu bennük a váltó meg jobban is zörögnek.
Azt a +10 15 lóerőt a régi motor is tudja turbóval és a fogyasztása is jobb a régi fajta motorosoknak.
Mi csak permetezni ekézni meg szállítani használjuk de kezdetben 110 hektárt csináltam vele,azt is simán bírta csak a termés nem annyi volt azzal a fajta műveléssel mint mostanában.
Válasz #773. hozzászólásra

Én sem tudom, és nem is akarom megtudni!
kicsi falunkban van 1 dohánytermelő ember 3db 82.1es és 1 7340es zetorja van.
nem szeretik a zetort több traktorosával is szoktam beszélni,nem birja ugy a 3mas ekét meg hasonlók.sokszor láttam már a műhelyben nem mondom az mtzt nem de hát ez van.környéken nincs hozzá alkatrész,mtzhez 10kmen belűl van.
Válasz #769. hozzászólásra
Nekem sincs mtz-m ,mégis megértem őket.A 20 éves nyugatiakat meg inkább ne emlegessük , lehajtott , lepusztított vasak mind.Addig voltak javítva míg a tsz-ben voltak , attól kezdve csak rosszabodtak.Lásd példának :jd4650:már nem lehet jó állapotút találni.
Válasz #771. hozzászólásra
Nem ismerem az újak milyenk minőségileg mert sajnos olyanunk nincs de gondolom ott is felismerhető a nyugati tendencia .
A 9540-es is házi fejlesztés de a végén annyira jó lett hogy JD is forgalmazta zöldre festve hogy legyenek ilyen kis szériái is közép európában de vele együtt a 7745-ös szériát is forgalmazta .
A 9540-ig jobbak, a mostaniak meg tényleg szarok, 0-ák.
Válasz #767. hozzászólásra
Szerintem 1990 óta csak vergődik a zetor.Eladásban biztos jóval lejjebb mentek,fejleszteni is csak más gyártókkal tudnak.Szerintem,de lehet ,hogy nincs igazam.
Válasz #741. hozzászólásra
Én nem értem, hogy miért fáj az Nektek mtz-fanoknak, hogy sok gazdálkodónak már felnyílt a szeme és nem veszi meg ennyiért az újnak gúnyolt szart ami éppen lehet, hogy rosszabb lesz mint egy most 20 éves.
Válasz #755. hozzászólásra
miért nem mentek ki szántóföldre ahol tud kapaszkodni de én biztos hogy jól megráncigáltatam volna azt a 105 csávót
Válasz #749. hozzászólásra
De az zetor az legalább egy szinttel feljebb van mint az mtz!
Válasz #763. hozzászólásra
Szia!Ne haragudj a kérdésért , de te Heves megyében gazdálkodsz?Többször említetted a horti tsz-t.
Így van, az mtz az már megért tavaly 6 plusz áfát! Aztán semmi "extra" nincs benne.
Válasz #759. hozzászólásra
Biztos is van a körül de azért az MTZ-is olyan 5-6 milla között van hiába van most akciózva 4.4+fára .
Nekem 892.2 van. Dombos földjeim is vannak. Ih 6200,15mázsás ganajszóró,kukivető,12tonnás pótkocsi,6 soros szártépő, 3200literes permetező,ezek a munkagépei amikkel szerintem szépen elboldogul. Voltak már gondjai,nem is kevés,de pillérekből meg lehet úszni.Ami a kényelmet illeti egy jó ülés kell bele oszt kész.A lényeg az,hogy nekem megfelel,persze nem mondom,hogy jobb egy nyugati gépnélDe ennek az ára csak a fele.
Válasz #760. hozzászólásra
Pedig ennyibe vannak . Szomszéddal voltunk egy hete neézni egy 9540-est azért 4 milliót kérnek de az tényleg nem ér annyit mert le van pukantva a gép
Válasz #754. hozzászólásra
A suliban egyszer csináltunk hasonlót akkor olyan 70-ember fogta meg a 82-es MTZ-t de a landini mistarlt 40-est 13-an megfogtuk .
Válasz #758. hozzászólásra
Vagy föladta a gazda az eladást.Nem tudjuk,de az biztos ,hogy annyit nem ér.
nem csak azt. haver trakit akar venni érdeklődött a zetorok után is egy 100 ló körüli már majdnem ott jár hogy 10millió
Szerintem az a gép el kelt mert ez év 7.24 volt az utolsó frissítése . ennek a szériának igencsak 3-4 millió között van az ára .
Válasz #747. hozzászólásra
Nem értem mire gondolsz ?
Válasz #753. hozzászólásra
Szerintem azt a hirdetést megnézheted egy fél év múlva is nyugodtan , mert annyit nem ér az biztos.
http://www.youtube.com/watch?v=6h2rNfyLimw