Fórum
- John Deere 4630-4650 traktorok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Homlokrakodók, targoncás, törzscsuklós rakodók új
- Vadkártérítés új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Búza és árpa vetőmagok a gyakorlatban új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
Kálium a talajban: kulcstényező a hozam és a minőség szempontjából
A káliumhiány már korán felismerhető tüneteket mutat, de sokan mégsem értelmezik...
370 hozzászólás
60ezerért volt már

de nem látott semmit
nem csinált semmit
nem mondott semmit
csak elment...
Nem semmi!
Kb úgy jártam mint Szanberg a drónok harcában!
"Nem lettem beljebb"...
Válasz Pilátus" #266. hozzászólásáraKamerás kút vizsgálat!Vannak videók,keress rá!Találsz szakembert!
Válasz medikus #267. hozzászólásáraPl nálam 70 méteres a kút de 20 méternél szűkül és a hat colos búvár ott elakadna ha esetleg beszakad.
Válasz Pilátus" #266. hozzászólására12 méteren áll?Nem ment le?
Kútba szakadt szivattyút ki tud venni valaki ill pontosan ki?? (12m körül)(56m a kút)
Válasz apuci #264. hozzászólásáraRendben, reméljük nem viszi el a vírus azt is.
Válasz nferry #263. hozzászólásáraRendben, hátha a legközelebbi vadászbálon!
Válasz apuci #262. hozzászólásáraRendben, köszönöm a segítséget! :)
Ha legközelebb találkozunk szólj hogy te vagy akivel itt beszéltem. :)
Válasz nferry #261. hozzászólásáraÉn tudom ki vagy apósoddal jól ismerjük egymást, már találkoztunk is!
De szerintem nemkell kútfúro csak vedd le azt "flajsnit" amit a 6 csavar összefog és vidd el L. Attilához, mond el neki az elképzelésed és meg fog oldódni a gondod!
Válasz apuci #260. hozzászólásáraIgen. :D
Ismerjük egymást? :) :)
Sajnos nem tud segíteni, ő sem emlékszik már rá.
Régen volt a kút használva.
De akkor marad a kútfúró.
Köszönöm szépen. :)
Válasz nferry #258. hozzászólásáraG.I. Az apósod? Ő nem tud segíteni?
Válasz nferry #258. hozzászólásáraKútfúró!!
3" -os szivattyú megy rá.
Anno egy Tz4kval öntöztek a kúttal, de sajnos nem tudom már megkérdezni hogy mivel csatlakoztak hozzá.
Válasz medikus #256. hozzászólásáraDe én sejtem!
Válasz apuci #255. hozzászólásáraNem írta mit akar?
Válasz medikus #254. hozzászólásáraAkkor 3" ,de nem hiszem hogy neki olyan nagy teljesítményre lenne szüksége!
Válasz apuci #253. hozzászólásáraKár volna szűkíteni!
Válasz medikus #252. hozzászólásáraErre rá kell varázsolnia egy kb.: 2" menetes csővéget és utána úgy variálja ahogy akarja!
Válasz apuci #251. hozzászólásáraEgy nagy Norton,(ami a vasútállomásokon volt)passzolna oda rá,ahogy nézem!
Válasz medikus #250. hozzászólásáraVagy egy helyi esztergályost.
Válasz nferry #249. hozzászólásáraHívj egy kútfúrót!Az majd igényeidnek megfelelőre alakítja ki!
Sziasztok!

Kis segítséget szeretnék kérni!
Lenne egy ilyen kút nyílásom:
A kérdésem az lenne hogy erre milyen csatlakozót tudok rárakni? Belső mérete 8cm, külső 14,5cm. Három lábas kút.
Válasz csontii #247. hozzászólásáraCsőszivattyú van betéve. Remélem így már érthető.
Válasz B.Bali #242. hozzászólásáraA kút mélysége 30m,26m-re van leengedve a szivattyú és még 4m magasra van feltéve egy tatály. Oda nyomja fel a vizet. Onnét pedig szabadesésben megy a legelőre és az istállóba az önitatókba.
Válasz csontii #241. hozzászólásáraAz a kutad melysege. A Pedrollonak is 8 meter a vege. Alatta mar nem tudja felhuzni.
Kis csobuvar a leheto legjobb megoldas, es erdemes a 125mm-ben gondolkodni
Válasz ND #243. hozzászólásáraIgen,de nem tudom érdemes-e egy 125-kútat furatni mert màr azt elég drága mulatság + hozzá egy jó búvár. Biztos hogy így lenne az igazi,de a gazdája eldönti megéri-e neki.
Válasz csontii #241. hozzászólásárade az csőbúvár, nem?
B.Bali meg a felszíniről beszél
nem ugyan az :-)
Válasz B.Bali #240. hozzászólásárakatalógus szerint biztosan.
Az ELMÉLETI vízvételi mélység 9,81m (a g értéke, ehhez tökéletes vákuum kellene
Ezt csökkentik a veszteségek:
- a szivattyúnál
- a csatlakozásoknál
- a cső tömítettlensége miatt
- csősurlódás
- stb
De a kollégánál, aki fúratná az új kutat a jelenlegi talán 20m-es.
Onnan nincs az a felszíni, ami felszívná.
vagyis van (pl a tűzoltóknak, mélykúti sugárszivattyú, ha jól emlékszek), de sztem az sem fér bele az 50es csőbe, amit medikus javasolt, meg nem hiszem, hogy olcsóbb mint egy 125ös kút meg bele egy 90-100as csőbúvár
És mint gcastle is írta, tolni gazdaságosabb, mint húzni
Válasz csontii #241. hozzászólásáraAz szerintem a kutad mélysége,nem ugyanaz mint a nyugvó víz szint.
Válasz B.Bali #240. hozzászólásáraNekem a pedrollo 30m-ről tolja fel a vizet.
Válasz ND #238. hozzászólásáraA pedrollo,leo stb.9m-is dolgozik
Válasz ND #238. hozzászólásáraén is csinálni fogok egy 2 méter mély aknát a kút köré. Fagymentesítés miatt is, valamint nehezebb plusz 2 méterről szívni mint plusz 2 méterre tolni...
Válasz medikus #237. hozzászólásáraha 7-8méter alatt van a nyugvó vízszint, muszály beledugni, mert a felszíni nem tudja felszívni...
az a fránya fizika
Válasz csontii #235. hozzászólásáraMuszáj beledugni?Ha akarják,attól még ellopják! 50-es re csak rátolom a szivattyút és már megy is!
Válasz agrogal #229. hozzászólásáraKüldtem privátot.
Válasz medikus #233. hozzászólására50-es csőbe nem fér bele a szivattyú.
Válasz medikus #233. hozzászólására
Válasz csontii #228. hozzászólásáraMit csinálnak azok a tehenek?Fürdenek?Itatni 200literes kút is elég,azt meg egy 50-es pvc is adja!
Válasz subikiss #230. hozzászólásáraAjáljatok komolyabb kútfúrót a környéken.
Válasz subikiss #230. hozzászólásáraDe,olyan apád korú.
Válasz agrogal #229. hozzászólásáraTe nem ujfalusi vagy?
Válasz csontii #228. hozzászólásáraSzia ez megfelelne nekem is.Milyen szivattyút használsz?Privátba irhatnál egy kútfúró kontaktot,én nem ismerek egyet sem.
Válasz agrogal #226. hozzászólására30m mély és 110 cső van benne. Azt nem tudom milyen a vízhozama,de nyáron negyven marhát kényelmesen kiszolgál.
H-B MEGYE KELETI RÉSZE.Lakásnál van 40 szegedi kút 18-20 méteres elég vasas a vize,attól egy kicsit jobbat szeretnék.
Válasz csontii #225. hozzászólásáraÉs ez milyen kút,mekkora?átmérő,hozam,?
Válasz agrogal #219. hozzászólására2 éve 5000ft/m volt nálam az ára.
Válasz gcastle #220. hozzászólásáraNagyon nagy szórás van az árakban. Én kértem árajánlatot ivóvíz tisztaságúra, háztartás kiszolgálásra, itt (Alföld) állítólag 140 méteren van (pozitív) és szivattyúval együtt félmillió forint. Hivatalos kútfúrónál ugyanez 2 millió forinttól indul + engedélyek százezrek...
Válasz bandigh #221. hozzászólásáraÍgy van, nagyon sokrétű a dolog...
Válasz Ares 826 #218. hozzászólására3 méter mély és 3x2.
Válasz gcastle #220. hozzászólásáraKérdés h az iszapba lehet e pisztolyfúróval lemenni, vagy köves, sziklás a talaj mert akkor nagyságrendekkel több