1. Csányi Sándor 210 (+) Félelmetes évet produkált az OTP-s bankvezér, ingatlanbefektető és élelmiszer-ipari vállalkozó Csányi Sándor: a becslés szerint egy év alatt 56 milliárd forinttal gyarapította vagyonát. Már pusztán ezzel is a nyolcadik leggazdagabb magyar lehetne, a 210 milliárdos összvagyonával végképp kiemelkedik a mezőnyből, még úgy is, hogy az OTP-részvények veszítettek az értékükből (Csányi 2,7 millió darab OTP-részvény tulajdonosa). A Blikk közvéleménykutatásában olvasóink Csányi Sándort választották a leghitelesebb üzletembernek.
/ a behozott olcsóbb disznók is hoztak a konyhára,tőlünk meg elvitt !!! /
6. Rákosi Tamás 63 (0)
2. Demjén Sándor 165 (-)
7. Széles Gábor 62 (-)
3. Leisztinger Tamás 90 (+)
8. Veres Tibor 56 (0)
4. Várszegi Gábor89 (+)
9. Wáberer György 55 (+)
5. Bige László 88 (0) milliárdja van ,jövőre emelkedni fog a vagyona ezzel a műtrágya árakkal!!!!
10. Kovács Bence János 54 (0)
Válasz #1523. hozzászólásra
A talajmintákat 5ha-onként kell szedni,tehát egy 15,1 ha-os területről 4 minta szükséges.Ez sajna minden gazdálkodó számára kötelező (5évente egyszer),egy egész léhűtő bagázst szerveztek az ellenőrzések elvégzésére...Itt a környéken sokakat ellenőriztek .
A szűkitett vizsgálatnál a Ph,humusz,mész N,K,és P tartalomra és az Arany-féle kötöttségre kapsz eredményt.Hozzám a mohácsi labor van legközelebb,ott 3500ft-ért elvégzik.(áfásan annyi)
Válasz #1518. hozzászólásra
Szevasz!
Az egyszerűsített területalapú támogatások és a vidékfejlesztési támogatások igényléséhez
teljesítendő "Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot", illetve a "Helyes Gazdálkodási
Gyakorlat" feltételrendszerének meghatározásáról szóló, a 156/2004 (X. 27.) FVM rendelettel
módosított 4/2004. (I. 13.) FVM rendelet előírásai alapján a vidékfejlesztési támogatások
igénybevétele esetén a gazdaság teljes területén szűkített talajvizsgálatot kell végeztetni 5
évente, ha jogszabály másként nem rendelkezik ("Helyes gazdálkodási gyakorlat" (156/2004.
(X. 27.) FVM rendelet 2. melléklet 3/1 pont).
tudja valaki hol található a neten a műtrágya aktuális tőzsdei ára, úgymint a többi terményé amiről mindenhol informálnak, csak éppen erről hallgatnak mélyen..
Talajvizsgálatról tudnál egy kicsit mesélni? Nem csak AKG-ban résztvevőknek kötelező? Meg mit jelent ez az egyszerűsített vizsgálat. Mi régebben csináltattunk de akkor az drágább volt. Minden parcellából külön kell?
Válasz #1516. hozzászólásra
Azt írja, hogy 2-5mm a szemcsemérete. De ha keverjük akkor ki kell neki vinni sztem. A monosemnél úgy van az adagoló, hogy kis csigák húzzák 2 oldalról egy garatba a sót, és az leesik szabadon a csőbe. Még nem tuhadt el, bár npk-t se szórtunk még vele.
Válasz #1505. hozzászólásra
Üdv!
Ha szakszerűen akarsz eljárni érdemes egy szűkített talavizsgálatot elvégeztetni(3500ft áfásan,mellékesen 5-évente kötelező is)és így valóban azt szórod amire szükség van.
Hali! A véleményetekre lenne szükésgem!
Azt szeretném kérdezni, hogy a kuki alá a pétisón kívül (3q/ha) milyen npk vagy más káliumtartalmú műkakit kellene még szórni??? Ki mit használ a kukinál?
Köszi előre is!!!
Hát szerintem ezek az új növények nem csak repce már tecnólogiai növények ami alatt azt értem akkor teremnek ha valaki a termesztésüket betartja. aki meg kisebb termést céloz meg annak megfelelően válaszon tápanyagot és vetőmagot is.
Szívesen veszek minden tanácsot !
Az igaz, hogy tavaly sem és az idén sem semmi alapműtrágya csak tavasszal nitró tolás lesz de majd ez is változik, mert ez sem működik állandóan !!!
anál jobb a péti ns-25-20-as és most 71500 és azt is eltárolják tavaszig.kb 200 to eladam már belöle nagyon jó olodik igaz nem granulált de ez nem gond már 3 . éve használom 2q/ ha meg mellé még a fitohorn repce csomagját
idén is 3 tona fölött volt. ha kell leirom neked nálam mi a technológia a tapasztalat csere sose árt.
nics de most van bevizsgálás alatt nagyon poros volt a laboros szerint felület kezelve nincs az hogy a hatóanyag megvan -e benne csak pár nap múlva tudom meg.
de árba se olyan nagy már a különbség szerintem, hogy meg érje a kockázatot.
külföldiből eddig ami szerintem jó volt linzi és a duslói. kutinai is van a piacon itt mifelénk de én ma is adtam el Barcson. tehát nem tom szerintem ha jó lenne akkor több fogyna belőle pár évvel ezelőtt már volt a piacon de akkor is kikopott. ráadásul most pét eltárolja ha vaki igényli tehát szerintem most az éri meg igazán.
persze a személyes kapcsolatok, tapasztalatok is számítanak.
14183 hozzászólás
Nitrogént csak kéne venni
Válasz #1529. hozzászólásra
65-ért hozhatod
Válasz #1528. hozzászólásra

de hogy mindenkitől ezt hallom mostanában...
Válasz #1529. hozzászólásra
SOPIZ!
A kukorica áras topicba nézz át, kérdeztem tőled.
Válasz #1527. hozzászólásra

78 ezerért helybe viszem
Válasz #1527. hozzászólásra

mi már meg se kérdezzük!A jövő évi műtrágya árát másba FEKTETJÜK!
Mi lesz itt jovore?
Ma erdeklodtem mutragya arakrol, kb 10-11ezer ft-ba jon ki 1 mazsa roman mutragya minimum 25 tonnas tetelben...
Feletek mennyi?
1. Csányi Sándor 210 (+) Félelmetes évet produkált az OTP-s bankvezér, ingatlanbefektető és élelmiszer-ipari vállalkozó Csányi Sándor: a becslés szerint egy év alatt 56 milliárd forinttal gyarapította vagyonát. Már pusztán ezzel is a nyolcadik leggazdagabb magyar lehetne, a 210 milliárdos összvagyonával végképp kiemelkedik a mezőnyből, még úgy is, hogy az OTP-részvények veszítettek az értékükből (Csányi 2,7 millió darab OTP-részvény tulajdonosa). A Blikk közvéleménykutatásában olvasóink Csányi Sándort választották a leghitelesebb üzletembernek.
/ a behozott olcsóbb disznók is hoztak a konyhára,tőlünk meg elvitt !!! /
6. Rákosi Tamás 63 (0)
2. Demjén Sándor 165 (-)
7. Széles Gábor 62 (-)
3. Leisztinger Tamás 90 (+)
8. Veres Tibor 56 (0)
4. Várszegi Gábor89 (+)
9. Wáberer György 55 (+)
5. Bige László 88 (0) milliárdja van ,jövőre emelkedni fog a vagyona ezzel a műtrágya árakkal!!!!
10. Kovács Bence János 54 (0)
Szevasz!

Köszi a teljeskörű tájékozattást. Jobb lesz ha akkor mi is lépünk valamit.
Válasz #1523. hozzászólásra
A talajmintákat 5ha-onként kell szedni,tehát egy 15,1 ha-os területről 4 minta szükséges.Ez sajna minden gazdálkodó számára kötelező (5évente egyszer),egy egész léhűtő bagázst szerveztek az ellenőrzések elvégzésére...Itt a környéken sokakat ellenőriztek .
A szűkitett vizsgálatnál a Ph,humusz,mész N,K,és P tartalomra és az Arany-féle kötöttségre kapsz eredményt.Hozzám a mohácsi labor van legközelebb,ott 3500ft-ért elvégzik.(áfásan annyi)
Szevasz!
Az egyszerűsített területalapú támogatások és a vidékfejlesztési támogatások igényléséhez
teljesítendő "Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot", illetve a "Helyes Gazdálkodási
Gyakorlat" feltételrendszerének meghatározásáról szóló, a 156/2004 (X. 27.) FVM rendelettel
módosított 4/2004. (I. 13.) FVM rendelet előírásai alapján a vidékfejlesztési támogatások
igénybevétele esetén a gazdaság teljes területén szűkített talajvizsgálatot kell végeztetni 5
évente, ha jogszabály másként nem rendelkezik ("Helyes gazdálkodási gyakorlat" (156/2004.
(X. 27.) FVM rendelet 2. melléklet 3/1 pont).
tudja valaki hol található a neten a műtrágya aktuális tőzsdei ára, úgymint a többi terményé amiről mindenhol informálnak, csak éppen erről hallgatnak mélyen..
Válasz #1520. hozzászólásra
jó ha a minősége az bár az ár gyanús, ki árulja?
34%-os ammónium-nitrátra jó ár szerintetek a 7500+áfa ár?
5q big zsákban!
Ja meg elfelejtettem, hogy ellenőrzi ezt valaki?
Válasz #1506. hozzászólásra

Szervusz!
Talajvizsgálatról tudnál egy kicsit mesélni? Nem csak AKG-ban résztvevőknek kötelező? Meg mit jelent ez az egyszerűsített vizsgálat. Mi régebben csináltattunk de akkor az drágább volt. Minden parcellából külön kell?
Válasz #1516. hozzászólásra

Azt írja, hogy 2-5mm a szemcsemérete. De ha keverjük akkor ki kell neki vinni sztem. A monosemnél úgy van az adagoló, hogy kis csigák húzzák 2 oldalról egy garatba a sót, és az leesik szabadon a csőbe. Még nem tuhadt el, bár npk-t se szórtunk még vele.
Válasz #1515. hozzászólásra
Nem mindegyik vetőgép viszi egyenletesen.
Válasz #1512. hozzászólásra
Ez azt jelenti, hogy nem tom a vetőgéppel kiszórni?
Válasz #1512. hozzászólásra
A műtrágyát (pétisó), ha ég alatt tároljuk 1-2 évig milyen hatóanyag veszteséggel kell számolnunk?
nah máma megnéztem h milyen állapotu a tavaly vásárolt pétisóm meg az npk ám az npk az teljesen olyan mint a mocsár a pétisó azmeg elégé jól van!!!
Válasz #1511. hozzászólásra
Azt kalkuláld, hogy a szolnoki NPK az kompaktált és nem granulált.
Csak azon tanakodunk, hogy műtrágyaszóróval vagy vetéskor szórjuk ki a monosemmel pétivel vegyesen???
Hulye vok elírtam: kálium kellene!!! Néztük a genezis npk-t 0:10:28-ast. Azt írja, hogy ezt tavasszal is lehet tenni
Válasz #1507. hozzászólásra

Ha csak plussz nitró kell akkor szórd vastagabbon a pétit !
Válasz #1507. hozzászólásra
Értem én,de ember nincs aki jó tanácsot tudna adni,ha nem ismeri a talaj tápanyagszolgáltató képességét...
Válasz #1506. hozzászólásra

Á nem akarok én ilyen precíz lenni
Csak idén gondoltuk, kéne egy kis plusz a nitrogén meg a péti mellé.
Válasz #1505. hozzászólásra
Üdv!
Ha szakszerűen akarsz eljárni érdemes egy szűkített talavizsgálatot elvégeztetni(3500ft áfásan,mellékesen 5-évente kötelező is)és így valóban azt szórod amire szükség van.
Hali! A véleményetekre lenne szükésgem!
Azt szeretném kérdezni, hogy a kuki alá a pétisón kívül (3q/ha) milyen npk vagy más káliumtartalmú műkakit kellene még szórni??? Ki mit használ a kukinál?
Köszi előre is!!!
Válasz #1503. hozzászólásra
Köszi az infót!
Válasz #1495. hozzászólásra
87500 b-b drága szerintem a 27 jobban megéri.
Akkor inkább vegyél 46% az 91 000 ft.netto
Válasz #1485. hozzászólásra
péti ns 25-20 is jó, szerintem jobb mint a duslói.
71500 ft ha valaki még tud venni az első gyártásból.
Válasz #1498. hozzászólásra

baranyában 66 ezerért árulják mintha nem lenne felület kezelve ami azt eredményezi hamarabb össze fog állni.
Ha jók az információim.
Válasz #1498. hozzászólásra

baranyában 66 ezerért árulják mintha nem lenne felület kezelve ami azt eredményezi hamarabb össze fog állni.
Ha jók az információim.
Válasz #1497. hozzászólásra

nem netto 70 + fa
Szerb műtrágyáról tud vki infót? - minőség?-
Válasz #1494. hozzászólásra
bruttó 70000?
a szerves trágya már nem is játszik?
Sziasztok!
Magyar 34%-os AN árakat tud valaki?
igen a nagy zsákosra big-bag-ra. kamion tételben házhoz szállítva.
Pétisora vmi friss ár? Inkább a zsákosra? 70000-et hallottam igaz ez?
kicsit emelkedik.
Stagnál vagy emelkedik???? KI mit tud???
Válasz #1489. hozzászólásra
ment kicsit gyorsan írtam max rá fordulok még egyszer.
Válasz #1488. hozzászólásra
Címem a nevemnél megtalálod
Hát szerintem ezek az új növények nem csak repce már tecnólogiai növények ami alatt azt értem akkor teremnek ha valaki a termesztésüket betartja. aki meg kisebb termést céloz meg annak megfelelően válaszon tápanyagot és vetőmagot is.
Válasz #1486. hozzászólásra

Szívesen veszek minden tanácsot !
Az igaz, hogy tavaly sem és az idén sem semmi alapműtrágya csak tavasszal nitró tolás lesz de majd ez is változik, mert ez sem működik állandóan !!!
Válasz #1485. hozzászólásra

anál jobb a péti ns-25-20-as és most 71500 és azt is eltárolják tavaszig.kb 200 to eladam már belöle nagyon jó olodik igaz nem granulált de ez nem gond már 3 . éve használom 2q/ ha meg mellé még a fitohorn repce csomagját
idén is 3 tona fölött volt. ha kell leirom neked nálam mi a technológia a tapasztalat csere sose árt.
Válasz #1484. hozzászólásra

Duslo kenese nagyon ott van !!!!!
A linz 27-e meg túl van fújva árilag is.......
Válasz #1483. hozzászólásra
nics de most van bevizsgálás alatt nagyon poros volt a laboros szerint felület kezelve nincs az hogy a hatóanyag megvan -e benne csak pár nap múlva tudom meg.
de árba se olyan nagy már a különbség szerintem, hogy meg érje a kockázatot.
külföldiből eddig ami szerintem jó volt linzi és a duslói. kutinai is van a piacon itt mifelénk de én ma is adtam el Barcson. tehát nem tom szerintem ha jó lenne akkor több fogyna belőle pár évvel ezelőtt már volt a piacon de akkor is kikopott. ráadásul most pét eltárolja ha vaki igényli tehát szerintem most az éri meg igazán.
persze a személyes kapcsolatok, tapasztalatok is számítanak.