Válasz csoppika #3608. hozzászólására Hello. Pendigan-Galigan kettőst fújtam én eddig vetés-hengerezés után. Jött rá eső, tiszta maradt végig mint a patyolat.
3 napja volt vetve, amit kikapartam 5 mm-es csírája volt. Ma reggel vettem 03- as légbeszívásos fúvókát, estefelé enyhült a szél, lefújtam. Vagyis tegnap :-))) most értem haza fél órája.
Válasz pamko #3601. hozzászólásáraNem a másik vegyszert kel nézni, hanem a vizet.
Ha 200 l/ha fújod, akor 3 l/ha glyphpszát, min. 1,5%, de legjob ha megvan a 2% koncentráció, ami 4 L/ha. Ezért nem ajánlatos pre gyomirtóval egyben kijutatni a glyphot. A pre gyomirtóknál jobb ha több vízel mész 300-400 L/ha,esetleg töbel ha van időd kirakni nagyob menyiséget, a glyphonál jobb ha kevesebel 150-200 L/ha, hogy minél magasab legyen a koncentráció.
Válasz Sk Laci #3600. hozzászólásáraSuccessor t dózisa 2.5-4l/ha....mondjuk 3.5 l/ha esetén,mert igy jon ki a 10 l -es kupa,mennyi lenne a hozzakevert glyfo adag/ha?
Válasz pamko #3595. hozzászólásáraKeverhető, magában nem bántja, csak a magról kelőket. Ha tényleg csak kis foltban van azért kár a teljes felületen totálozni, döntsd el te.
Duracer csomag lesz az alapgyomirto.
Ma volt a vetes,2 napja kombinatorozas,de maradt nehany acat folt.
Erdemes lenne totalozni a foltokat
,alapgyomirtas elott?
Vagy esetleg keverheto a duracer csomag a glifozattal?
Vagy az alapgyomirto is hatasos lenne az acatra?
Az eddigi olvasatokból ha jól értem akkor expresses napraforgót nyugodtan lehet fújni a fele annyiért beszerezhető granstar 50sx+ Trendel ? :)
Esetleg aki így csinálja vagy csinálta írhatna pár hasznos infót ^^
Előre is köszönöm szépen! :)
Ha már a Winget nem fogom használni, de nagyon jönnek a gyomok, viszont a napra is napokban bújkálni fog. Most néztem sötétedéskor, kb 1-2 centi és kint lesz. Reggel merjem még totálissal fújni, vagy már elkéstem?
Ha Express-es, akkor semmi gond, mert az szépen viszi az acatot
=> A másik megoldás: 3 liter RoundUp Mega, mert ez hat a leggyorsabban, ilyen esetben nem jók a másik a glifozátok. A gond az lesz, hogy még nincs kint az összes acat, és ami később bújik elő, azt nem találkozik a glifozáttal.
Banvel vagy valamelyik 2,4D hatóanyagú szerhez mit szólna a napraforgó ha lenne a kelés előtti fújáshoz téve ?? Laposokban van acat,jó lenne megcsípetni valamivel.
Vasárnap délután végeztünk a napraforgó vetéssel, majd este le is fújtuk (DuRacer csomag). Ma meg kapta a 15mm esőt remélem jól sikerült. Ha több esőt kap mint 15mm ronthat a gyomirtó hatásán?
Válasz gazda001 #3579. hozzászólásáraÉn tavaly 1,5 liter Dual Goldot + 2,5 liter Racert toltam ki, alig volt eső utána 2 hétig csak néha csöpörgés, de szép tiszta maradt a napraforgó.
Csupán 1 - 2 folt fenyércirok jött ki, meg a táblaszéleken vagy fordulóknál némi parlagfű, de azt két délelőtt mechanikusan megoldottuk (4 kapa, 8 liter fröccs)
Válasz Sz_Pisti #3578. hozzászólásáraTegnap hajnalban pont ennyit kapott a naprám, ma reggelre meg 5 mm esőt, tudom hogy nem éppen ennyi a csapadék igénye, de azért ez már segíthet a pree hatás kialakulásához? Naprában nincs nagy tapasztalatom.....
Tavaly homokban Gardoprim alapkezelés szinte kivitte az összes napraforgómat, idén a Raceren gondolkodom minimális dozissal, mit gondoltok jó lehet? LE25 lesz többségében
Válasz Berkó_ #3571. hozzászólásáraén használtam már racert winget goalt de mind után olyan gyomos volt a szotyi hogy vártam a büntetést mindig.
növényvédős úgy mondta nincs elég humusz amin kialakulhat a "filmréteg" nem tud hatni. lehet nem tudományos de számomra is érthető volt
azóta csak pulsar max dózisban bár vannak kissebb nagyobb foltok ahol már kinőtte pulsárt mire fújom de még eddig ez volt a legjobb kompromisszum
Köszönöm Nektek a hasznos infót. Viszont felmerül a kérdés, hogy miért ajánlotta a Winget a növ.védősöm, ráadásul sok-sok éve a szakmába van, meg elég sok ügyfelének van homokja... Öregszik biztos. Nincs még itt a vegyszer, ezért inkább nem is rizikózok vele. Köszönöm mégegyszer!
Válasz Berkó_ #3567. hozzászólásáraHomokon nagyon csúnya munkát tud csinálni, volt hogy a derékig érő napraforgót meg csavargatta 60 mm után, gondolhatod a kicsivel mit csinált volna
Válasz kis Zombi #3566. hozzászólásáraNa majd kiderül,mert most először fogok használni pre gyomírtót naprában, és winget ajánlott a növ.orvos homokra is.
Válasz nagyzoli5 #3562. hozzászólásáraSpectrum/Inspector csak az egyszikűeket viszi! Kell mellé kétszikűekre is valami.
Pl.: Goal Duplo, Pldege, Racer, Gardoprim. Azonban ezekkel homokos talajon vigyázni kell. A Goal perzsel, a Gardoprim ki is viheti a napraforgót. A Racer tapasztalatom szerint nem bántja a naprát, cserébe jó drága. Jelenleg én a Wing-et látom a legjobb megoldásnak.
5362 hozzászólás
Válasz kis Zombi #3603. hozzászólásáraÉn sajna megkéstem vele, illetve inkább már nem mertem. Visszább olvasva látod a képeket.
Válasz csoppika #3608. hozzászólására Hello. Pendigan-Galigan kettőst fújtam én eddig vetés-hengerezés után. Jött rá eső, tiszta maradt végig mint a patyolat.
Válasz LehelLehel #3606. hozzászólására1,5 l/ha, a több se hoz többlet hatást, esetleg silwett vagy nitrogén.
Válasz LehelLehel #3606. hozzászólásáraSztem max dózis, mert rizómás.
Adama pendigant fújt már valaki szotyira? 2000m2 kimaradt, csak ez lenne vmi maradékom...
3 napja volt vetve, amit kikapartam 5 mm-es csírája volt. Ma reggel vettem 03- as légbeszívásos fúvókát, estefelé enyhült a szél, lefújtam. Vagyis tegnap :-))) most értem haza fél órája.
Mekkora dozis ajánlott pantera 40 ec gyomirtóból fenyércirok ellen?
Válasz kis Zombi #3603. hozzászólásáraMult héten szerdán vetetem, ma elmentem megnézni, hát már kel. Glyfózás nálam lefújva.
Válasz kis Zombi #3603. hozzászólására7-8 nap, a de kotorászd meg, hogy mekkora a csíra
Ebben a meleg idöben hány napra bújik ki a forgó ? Glifózni kellene.
Válasz pamko #3601. hozzászólásáraNem a másik vegyszert kel nézni, hanem a vizet.
Ha 200 l/ha fújod, akor 3 l/ha glyphpszát, min. 1,5%, de legjob ha megvan a 2% koncentráció, ami 4 L/ha. Ezért nem ajánlatos pre gyomirtóval egyben kijutatni a glyphot. A pre gyomirtóknál jobb ha több vízel mész 300-400 L/ha,esetleg töbel ha van időd kirakni nagyob menyiséget, a glyphonál jobb ha kevesebel 150-200 L/ha, hogy minél magasab legyen a koncentráció.
Válasz Sk Laci #3600. hozzászólásáraSuccessor t dózisa 2.5-4l/ha....mondjuk 3.5 l/ha esetén,mert igy jon ki a 10 l -es kupa,mennyi lenne a hozzakevert glyfo adag/ha?
Válasz pamko #3598. hozzászólásáraNyugodtan keverheted, de arra figyelj, hogy a glyfoszátnak meglegyen az előírt minimális koncentrációja!
Válasz pamko #3598. hozzászólásáraÉn ma fújtam így. Csak Syngentás a napra, de ennek szerintem nincs jelentősége.
Válasz Dave #3596. hozzászólásáraKifoltozassal megoldottam kulon tankeverekkel.
És vajon kovetkezo eset,ha Successor T az alap gyomirto Pioneer napranal,ebbe keverheto glyfozat?
Válasz Dave #3596. hozzászólásáraKifoltozassal megoldottam kulon tankeverekkel.
És vajon kovetkezo eset,ha Successor T az alap gyomirto Pioneer napranal,ebbe keverheto glyfozat?
Válasz pamko #3595. hozzászólásáraKeverhető, magában nem bántja, csak a magról kelőket. Ha tényleg csak kis foltban van azért kár a teljes felületen totálozni, döntsd el te.
Duracer csomag lesz az alapgyomirto.
Ma volt a vetes,2 napja kombinatorozas,de maradt nehany acat folt.
Erdemes lenne totalozni a foltokat
,alapgyomirtas elott?
Vagy esetleg keverheto a duracer csomag a glifozattal?
Vagy az alapgyomirto is hatasos lenne az acatra?
Van megmaradva wingem és racerem szerintetek fujam egybe vagy külön? Ha egybe mennyi legyen a dózis mennyiség?
Válasz mtz1221 #3587. hozzászólásáraRondUp Mega
Mi biznisz baszdki :D
Válasz Magic #3590. hozzászólásáraAzzal, hogy a granstar nincs engedélyezve a napraforgóban, hiába ugyanaz a hatóanyag...
Mivel vétek a törvény ellen ha ugyan azt a hatóanyagot használom ? :O
Válasz Magic #3588. hozzászólásáraHa ellenőrzèst kapsz alsó hangon 150 abünti, ezt kalkuláld bele.
Hali ! :)
Az eddigi olvasatokból ha jól értem akkor expresses napraforgót nyugodtan lehet fújni a fele annyiért beszerezhető granstar 50sx+ Trendel ? :)
Esetleg aki így csinálja vagy csinálta írhatna pár hasznos infót ^^
Előre is köszönöm szépen! :)
Válasz Sz_Pisti #3584. hozzászólásáraLe 25-ös,később megoldom csak most ami kint van,azt szeretném kifektetni.
Válasz Berkó_ #3585. hozzászólásáraA föld persze még takarja a csírát, csak én kapartam azt az 1-2 centit a kép kedvéért.
Ha már a Winget nem fogom használni, de nagyon jönnek a gyomok, viszont a napra is napokban bújkálni fog. Most néztem sötétedéskor, kb 1-2 centi és kint lesz. Reggel merjem még totálissal fújni, vagy már elkéstem?

Válasz mtz1221 #3583. hozzászólására=> Először is milyen hibridről van szó?
Ha Express-es, akkor semmi gond, mert az szépen viszi az acatot
=> A másik megoldás: 3 liter RoundUp Mega, mert ez hat a leggyorsabban, ilyen esetben nem jók a másik a glifozátok. A gond az lesz, hogy még nincs kint az összes acat, és ami később bújik elő, azt nem találkozik a glifozáttal.
Banvel vagy valamelyik 2,4D hatóanyagú szerhez mit szólna a napraforgó ha lenne a kelés előtti fújáshoz téve ?? Laposokban van acat,jó lenne megcsípetni valamivel.
Vasárnap délután végeztünk a napraforgó vetéssel, majd este le is fújtuk (DuRacer csomag). Ma meg kapta a 15mm esőt remélem jól sikerült. Ha több esőt kap mint 15mm ronthat a gyomirtó hatásán?
Válasz 5465 #3580. hozzászólásárabiztató, remélem bejön, fröccs meg van, kapa is, de azt nehezebb kézbe fogni mint a fröccsöt
Válasz gazda001 #3579. hozzászólásáraÉn tavaly 1,5 liter Dual Goldot + 2,5 liter Racert toltam ki, alig volt eső utána 2 hétig csak néha csöpörgés, de szép tiszta maradt a napraforgó.
)
Csupán 1 - 2 folt fenyércirok jött ki, meg a táblaszéleken vagy fordulóknál némi parlagfű, de azt két délelőtt mechanikusan megoldottuk (4 kapa, 8 liter fröccs
Válasz Sz_Pisti #3578. hozzászólásáraTegnap hajnalban pont ennyit kapott a naprám, ma reggelre meg 5 mm esőt, tudom hogy nem éppen ennyi a csapadék igénye, de azért ez már segíthet a pree hatás kialakulásához? Naprában nincs nagy tapasztalatom.....

Válasz DelPiero #3577. hozzászólásáraDual (1,5 liter) + Racer -(2 liter)
Tavaly homokban Gardoprim alapkezelés szinte kivitte az összes napraforgómat, idén a Raceren gondolkodom minimális dozissal, mit gondoltok jó lehet? LE25 lesz többségében
Sziasztok le25 ös szotyit vetés után kelés elött mivel a legjobb leszorni homokos talajon ? Füfélék és a tarack ami jellemzö..
Nincs nagy tapasztalatom napra terén, de én tavaly Wing miatt 2x vetettem, csúnya munkát csinál, ha több estőt kap, Winget, ha lehet ne!

Válasz csferri #3570. hozzászólásáraAkkor nekem 2x "szerencsém" volt... Itt 20mili sem szokott lenni ilyenkor már...
Válasz Berkó_ #3571. hozzászólásáraén használtam már racert winget goalt de mind után olyan gyomos volt a szotyi hogy vártam a büntetést mindig.
növényvédős úgy mondta nincs elég humusz amin kialakulhat a "filmréteg" nem tud hatni. lehet nem tudományos de számomra is érthető volt
azóta csak pulsar max dózisban bár vannak kissebb nagyobb foltok ahol már kinőtte pulsárt mire fújom de még eddig ez volt a legjobb kompromisszum
Mi a véleményetek féladag gardoprim és féladag racer homokon egyben kijuttatva????????
Köszönöm Nektek a hasznos infót.
Viszont felmerül a kérdés, hogy miért ajánlotta a Winget a növ.védősöm, ráadásul sok-sok éve a szakmába van, meg elég sok ügyfelének van homokja... Öregszik biztos.
Nincs még itt a vegyszer, ezért inkább nem is rizikózok vele. Köszönöm mégegyszer!
Válasz Berkó_ #3567. hozzászólásáraHomokon nagyon csúnya munkát tud csinálni, volt hogy a derékig érő napraforgót meg csavargatta 60 mm után, gondolhatod a kicsivel mit csinált volna

Válasz Berkó_ #3567. hozzászólásáraNe...
Válasz Berkó_ #3567. hozzászólásáraHomokon ne nagyon eröltesd,inkább expresszes felűlkezelést(földjeink 30%-a homokos tapasztalat)
Válasz kis Zombi #3566. hozzászólásáraNa majd kiderül,mert most először fogok használni pre gyomírtót naprában, és winget ajánlott a növ.orvos homokra is.
Válasz .Ropi #3564. hozzászólásáraHomokon a Wing is oda tud b.szni.
Válasz Bán Zsolt #3561. hozzászólásáraÉrtem köszönöm.
Válasz nagyzoli5 #3562. hozzászólásáraSpectrum/Inspector csak az egyszikűeket viszi! Kell mellé kétszikűekre is valami.
Pl.: Goal Duplo, Pldege, Racer, Gardoprim. Azonban ezekkel homokos talajon vigyázni kell. A Goal perzsel, a Gardoprim ki is viheti a napraforgót. A Racer tapasztalatom szerint nem bántja a naprát, cserébe jó drága. Jelenleg én a Wing-et látom a legjobb megoldásnak.
Válasz nagyzoli5 #3562. hozzászólásáraPontosat nem tudok ;kb 7-8000+fa/liter,1-1,4 liter/ha a dózis.