Válasz #2401. hozzászólásra
Nem célszerű hamar ha csak nem muszáj mert ha hamar szórod a később kelőkkel lehet baj igaz az Expresszt osztva is lehet szórni!!!
Sziasztok!
Véleményetekre lenne szükségem!
Szerintetek érdemes Expresszes napra alá még egy alapgyomirtót is kitenni, (pl. WingP), vagy elég lenne csak az Expressz és hozzá valamilyen egyszikűirtó posztban?
syngenta brió napraforgóhoz kéne valami jó gyomirtó ha valakinek van tapasztalata vagy tanácsa segitsen kérem gyomok 1 szikü meg 2 szikü ami dominál a muhar
Általában feketére munkált gyommentes földbe vetünk.A napraforgót
2-4 leveles korába már szoktam pulsározni ha a gyom úgy kívánja
akkor még nincs fejlett gyom.Utána a többit meg rendezi a sormüvelés
és a naprafogó növekedése.
nálam a napra nem kínlódott -pedig 2010-ben volt eső bőven- de a gyomok sem. repcsényretek úgy feljött hogy már kultivátorozni sem tudtunk
azóta Pulsar. ezzel annyi a gond hogy foltokban túlfejlett a gyom és ott csak visszafogja őket ill. ha ez pont az úthoz közel van vmi okos egyből jajgat a parlagfű vagy a kender miatt. ja meg egyik táblám kegyetlenül tarackos és a pulsar pont annyira csapja meg hogy nem tudom leopardal lefújni a napra levéltakarása előtt.
Válasz #2376. hozzászólásra
Nálam a vegyszerfelverődés csak a Goalnál volt gond, Wingnél még nem tapasztaltam semmi rendellenességet.
Ha libatop van a parcellán az a pulzározási utánni keléssel is át tudja nőni a napraforgót, és ha aratás előtt nincsen reglonozva a terület még a kombajn tartájából is gond kiengedni a terményt, és még nem is beszéltünk a nedveségről vagy a tisztaságról.
Nálam nincsenek évelő gyomok.A pulsár azért nem tetszik mert visszafogja
a napraforgót.Az alap gyomírtásnál meg eső kell hogy hason a szer.Ha meg
kelés után nagy eső van nagyon csúnyán le tudja rendezni a napraforgót a
vegyszer felverődés.
Itten kéne hatnia mindenre amit felsoroltál, de ne felejtsd el hogy a csapadékon is múlik. / elöbb kimaradt hogy a szerbtövisre se hat. De akadhat más gyom is. Legjobb lenne ha kinyitnád a BASF oldalt és elolvasnád a hatásspektrumát/. Lehet hogy te is kifelejtettél valami gyomot. Még egy valamit: ha homokon termelsz gong lehet a legtöbb pre hatású szerrel a bemosódás miatt! Ilyen esetben tényleg csak a poszt. szerekben lehet a legbiztonságosabban termelni károsodás nélkül.
Válasz #2371. hozzászólásra
ezekhez nem tennék wing-pt, ha tudnál szerezni acetoklórt az is megtenné, vagy spectrumot vagy dual-t , de csak azért hogy a kellemetlen egyszíkűekkkel ne legyen gond majd később, kukoricában.
Mert azok későn meg hullámokban kelnek.
Válasz #2370. hozzászólásra
a gyomok nem egyformán nőnek, ha a legnagyobb 5 centis akkor ott még sokkal kisebbek is vannak amik nem takarják a földet.
Április közepén végén még nem jellemző a teljes gyomborítás.
Akkor kell magágyat csinálni amikor kel az apró gaz, utána 15-20 napra meg vetni.
Így az első gyomhullámot elviszi a kombinátor, a másodikat meg a totál , de én amellé csak valami olcsó cuccot tennék. A harmadikat meg elviszi a pulsar, ha még ez se jó akkor lehet ekézni.
Totál szőnyegnél nem, de tisztában kell lenni azzal is hogy gyenge növényzetről van szó és az elhalás után feltételezhető a vegyszer másodhatása a bomló növényből. De ez csak másodhatás és nem lehet rá alapozni.
Válasz #2365. hozzászólásra
A kigazosodott parcellát kb 5-max 10cm magas kétsziküekre értem. Ha méteres gazok lesznek, azok tényled felfognak a Wingből rendesen. Jobb lenne ha leírnád milyen gyomok találhatók a parcellán. Ha van selyemmályvád, azzal gond lesz így is úgy is. Az a gyom egész idő alatt fog kelni még kint van a napraforgó.
Válasz #2363. hozzászólásra
Nem gondolod ha a Winget bekombinálod a Goal duplóval hogy a napraforgó nem fogja díjazni esős időben kelésnél? Igaz hogy a parcella tiszta lesz, de a napraforgó rendesen fog kínlódni 30cm magasságik, főleg ha kap párszor hirtelen esőt.
ha egy korán elkészített magányba vetek, ami már szépen kigazosodott és totállal lefújnám a napra kelése előtt, akkor a totálhoz adott WingP nagy része is a gyomokra kerülne, nem a talajra, nem ? eredményes volna e a WingP hatása ???
5362 hozzászólás
Válasz #2411. hozzászólásra
És melyiknek van engedélye Express toleráns naprában?
Meg még ki tudja mi van benne................
Válasz #2410. hozzászólásra
az express 50SX és a granstar 50SX ugyan az a hatóanyag csak a kiszerelés más ill express olyan 30-40%-al drágább
már ha jól tudom
Válasz #2409. hozzászólásra
Kösz,igen nem granstar.
Válasz #2406. hozzászólásra
Expressel!!!
Válasz #2407. hozzászólásra
Akkor granstar,és a másikat vagy viszi,vagy nem.
Válasz #2406. hozzászólásra
mivel a pulsar engedélyezett lucernában nem hiszem hogy megfelelő lenne .
Melyikkel lehet irtani,a lucernát,és sóslorjom-ot napraforgóból?Granstar,vagy pulsarral?
Válasz #2404. hozzászólásra
Volt amikor osztottam volt mikor nem!!
Volt mikor csak 40 grammal és elég volt a többit el intézte a kulti vagy a töltő!!!
Válasz #2403. hozzászólásra
Te nem osztottad meg?
Válasz #2401. hozzászólásra
Nem célszerű hamar ha csak nem muszáj mert ha hamar szórod a később kelőkkel lehet baj igaz az Expresszt osztva is lehet szórni!!!
Válasz #2396. hozzászólásra
köszi
Válasz #2400. hozzászólásra
Ezeket hány levéltől lehet nyomatni?
Válasz #2399. hozzászólásra
Én csak Expresst meg Targát használtam!!
Sziasztok!
Véleményetekre lenne szükségem!
Szerintetek érdemes Expresszes napra alá még egy alapgyomirtót is kitenni, (pl. WingP), vagy elég lenne csak az Expressz és hozzá valamilyen egyszikűirtó posztban?
Válasz #2397. hozzászólásra
Gyökér váltás előtti pillanatban!!
Válasz #2393. hozzászólásra
Mikor szogtad ki fújni
Válasz #2392. hozzászólásra
PANTERA 40 EC is jó egyszikűek ellen.
Válasz #2393. hozzászólásra

Köszönöm szépen
Válasz #2392. hozzászólásra
Én ezt használom, mást nem tudok de van ez biztos!!!
Targa Super és milyenek vannak még mert nem tudom mit tudok be szerezni azért jó lenne még egy pár név de valami jók
Válasz #2390. hozzászólásra
Kétszikűre csak alap gyomirtás van ennél a fajtánál!!!
Válasz #2389. hozzászólásra
2 sziküre mi van?
Válasz #2387. hozzászólásra
Például Targa Super de sokfajta jó egy szikű irtó szer van!!!
Válasz #2387. hozzászólásra
A muhart a legkönnyebb ki irtani belőle!!!
syngenta brió napraforgóhoz kéne valami jó gyomirtó ha valakinek van tapasztalata vagy tanácsa segitsen kérem gyomok 1 szikü meg 2 szikü ami dominál a muhar
Válasz #2383. hozzászólásra

Racert ha van parlagfű. Wing helyett meg Dual-t

konkrétan valami alapgyomírtóra gondoltam még a WingP mellé, de a víz sem rossz ötlet
mert ahogy néztem vannak a WingP-nek is gyengeségei egyes gyomokkal szemben

Vizet?
WingP mellé érdemes-lehet rakni valamit ??
Válasz #2381. hozzászólásra
Valamilyen klórpirifosz féleség jöhet szóba, (pl pyrinex 48 EC ) magágykészítés előtt közvetlen kipermetezve.
Van valamilyen bedolgozós talajfertőtlenítő szer, ami a Cruiser helyett lenne a talajlakók ellen?
Válasz #2379. hozzászólásra
ezek ilyen 2-3 négyzetméteres foltok de ez legyen e legnagyobb gondom
Válasz #2378. hozzászólásra
Általában feketére munkált gyommentes földbe vetünk.A napraforgót
2-4 leveles korába már szoktam pulsározni ha a gyom úgy kívánja
akkor még nincs fejlett gyom.Utána a többit meg rendezi a sormüvelés
és a naprafogó növekedése.
Válasz #2367. hozzászólásra
nálam a napra nem kínlódott -pedig 2010-ben volt eső bőven- de a gyomok sem. repcsényretek úgy feljött hogy már kultivátorozni sem tudtunk
azóta Pulsar. ezzel annyi a gond hogy foltokban túlfejlett a gyom és ott csak visszafogja őket ill. ha ez pont az úthoz közel van vmi okos egyből jajgat a parlagfű vagy a kender miatt. ja meg egyik táblám kegyetlenül tarackos és a pulsar pont annyira csapja meg hogy nem tudom leopardal lefújni a napra levéltakarása előtt.
Válasz #2376. hozzászólásra
Nálam a vegyszerfelverődés csak a Goalnál volt gond, Wingnél még nem tapasztaltam semmi rendellenességet.
Ha libatop van a parcellán az a pulzározási utánni keléssel is át tudja nőni a napraforgót, és ha aratás előtt nincsen reglonozva a terület még a kombajn tartájából is gond kiengedni a terményt, és még nem is beszéltünk a nedveségről vagy a tisztaságról.
Válasz #2369. hozzászólásra
Nálam nincsenek évelő gyomok.A pulsár azért nem tetszik mert visszafogja
a napraforgót.Az alap gyomírtásnál meg eső kell hogy hason a szer.Ha meg
kelés után nagy eső van nagyon csúnyán le tudja rendezni a napraforgót a
vegyszer felverődés.
Itten kéne hatnia mindenre amit felsoroltál, de ne felejtsd el hogy a csapadékon is múlik. / elöbb kimaradt hogy a szerbtövisre se hat. De akadhat más gyom is. Legjobb lenne ha kinyitnád a BASF oldalt és elolvasnád a hatásspektrumát/. Lehet hogy te is kifelejtettél valami gyomot. Még egy valamit: ha homokon termelsz gong lehet a legtöbb pre hatású szerrel a bemosódás miatt! Ilyen esetben tényleg csak a poszt. szerekben lehet a legbiztonságosabban termelni károsodás nélkül.
ezekhez nem tennék wing-pt, ha tudnál szerezni acetoklórt az is megtenné, vagy spectrumot vagy dual-t , de csak azért hogy a kellemetlen egyszíkűekkkel ne legyen gond majd később, kukoricában.
Mert azok későn meg hullámokban kelnek.
a gyomok nem egyformán nőnek, ha a legnagyobb 5 centis akkor ott még sokkal kisebbek is vannak amik nem takarják a földet.
Április közepén végén még nem jellemző a teljes gyomborítás.
Akkor kell magágyat csinálni amikor kel az apró gaz, utána 15-20 napra meg vetni.
Így az első gyomhullámot elviszi a kombinátor, a másodikat meg a totál , de én amellé csak valami olcsó cuccot tennék. A harmadikat meg elviszi a pulsar, ha még ez se jó akkor lehet ekézni.
Totál szőnyegnél nem, de tisztában kell lenni azzal is hogy gyenge növényzetről van szó és az elhalás után feltételezhető a vegyszer másodhatása a bomló növényből. De ez csak másodhatás és nem lehet rá alapozni.
Válasz #2369. hozzászólásra
fenyércirok évelő-magról kelő, mufarfélék, kakaslábfű,
csattanó maszlag, parlagfű, disznóparéj, libatopfélék
a többi gyom egyártalán nincs vagy jelentéktelen mértékékben lehet
Válasz #2368. hozzászólásra
persze nem méteres gazakra értettem, de ha max 5 cm-es gyomszőnyeg akkor a totál mellé adott WingP-nek lenne értelme-hatása ?
Válasz #2364. hozzászólásra
Minden a gyomflórán múlik mi van nálad. Egyszeri Pulzár kezelés is lehet sikeres.
Válasz #2365. hozzászólásra
A kigazosodott parcellát kb 5-max 10cm magas kétsziküekre értem. Ha méteres gazok lesznek, azok tényled felfognak a Wingből rendesen. Jobb lenne ha leírnád milyen gyomok találhatók a parcellán. Ha van selyemmályvád, azzal gond lesz így is úgy is. Az a gyom egész idő alatt fog kelni még kint van a napraforgó.
Válasz #2363. hozzászólásra
Nem gondolod ha a Winget bekombinálod a Goal duplóval hogy a napraforgó nem fogja díjazni esős időben kelésnél? Igaz hogy a parcella tiszta lesz, de a napraforgó rendesen fog kínlódni 30cm magasságik, főleg ha kap párszor hirtelen esőt.
én megcsinálnám a WingP+ totáll és még állományban Pulsar
azért csak 1 Pulsart csinálni, hááátt..... nemtudom
Válasz #2362. hozzászólásra
tegyük fel
ha egy korán elkészített magányba vetek, ami már szépen kigazosodott és totállal lefújnám a napra kelése előtt, akkor a totálhoz adott WingP nagy része is a gyomokra kerülne, nem a talajra, nem ? eredményes volna e a WingP hatása ???
Válasz #2362. hozzászólásra
Wing+glifozát az már drágább mint a pulsár.Én csak pulsarozni szoktam.
Válasz #2360. hozzászólásra
általában Goal Duplo