Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak618 FtEUR414.25 FtUSD395.1 FtCHF445.24 FtGBP500.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Jo estét Gazdatársak.Érdeklődnék,hogy Ki mit szól hozzá,van-e tapasztalata abban,hogy Neomát szeretnék vetni a tavaszon.Lehet-e vetés előti bedolgozós vegyszert használni,vagy vetés utánit,vagy csak elég neki a pulsár?Az éven press-el vegyszereztem hát mit mondjak nem voltam tőlle elájulva.(nem lehetett pulsárt kapni)
Nálam meg pont fordított a dolog, ahol állt a víz 2010-2011-ben ott sokkal de sokkal szebb a napra mint ahol nem állt a víz!!! Ez is érdekes jelenség tudom, nálam az artimis nem viseli jól a pulsart az idei évben!!
Néhány forgóra, meg tavaly víznyomásos aljakra mi is duplán mentünk a pulsarral, de nagyon visszaverte a neomát. Kb fele akkorák, mint a többi, de dobja ki a bimbót. Bár ha hagytuk volna, akkor meg a gaz folytotta volna meg
Válasz #1886. hozzászólásra
A pulzárt nem szabad vastagon szórni mert odavág a napraforgónak 1.2is elég tűrhetően dolgozik. egyebként a neoma jobban besárgul tőle mint a többi imis fajta főleg hidegbe
Nem teccik a neoma!
Foltokban megvan sárgulva pulsartól! De nem az egész hanem foltosan pedig fújva szépen lett!
Volt olan folt ahol kemény acat volt és túlfejlett, ott belassíttattam a traktorost ohgy menjen vastagon a szer, mondom ha viszi a naprát is sebaj de kinyírjuk a mocsokját. Itt nyílván foltosabb de amúgy kinövi a makuka gordony viszont kihalt ahogy kell.
Aztán gyengébben is fejlődik szerintem mint az LE pio anyag.
Remélem lesz jó termése 250kg 3x15-öst kapott ősszel talajba dolgozva és 150kg 27-est vetéskor sormellé.
Biztos a nyúl is rágta, mert pár hete ez még egy 10cm magas citromsárga cucc volt, úgy nézett ki hogy kampó. Mondjuk fejet most se fog hozni gondolom. Érdekes módon itt permetezési hibáról van szó, mert egy ideig semmi, aztán 10cm-rel arrább egész permetező szélességben ez az ágas-bogas valami van, aztán 20m-rel arrább megint mintha elvágták volna. Hálistennek ez nem az enyém, csak az alsó képek, amiknél itt-ott egy tő sárgult meg. Azok lent is maradtak, a többiek föléjük nőttek.
Kösz a választ! Úgy tűnik az apró, ködszerű permetezés a barátja a Pulsar-nak. A mellékelt képeken jól látszik hogy miért csináltam újra Targa Superrel. Sok egyszikű kimúlt a Pulsartól, de sajna nagyon sok volt a túlélő és az utólag kelő. De most nem bíztam a véletlenre. Ismerősöm most vett Lechler IDKT 04-es fúvókát, elkértem tőle tesztelésre. Gondoltam hátha a napraforgó levele alá is több vegyszer jut ezzel, mint a sima IDK-val. Azt kell mondjam hogy akkora pozitív csalódás volt, hogy jövőre az első beruházás egyike lesz. A levél alatti hatásról majd később tudok nyilatkozni, de a napraforgó levelén szemre legalább dupla a fedettség. Ahogy szinte mindig, most is elég jó szél volt, de elsodródás alig volt. Az IDK 03-as 4 bar-on adja ki a 200L-t kb. 8,5 km/h sebességnél, az IDKT 04-es 2,25-2,5 bar-on, de a fedettség ég és föld. Kalászkezelésnél vagy napra gombaölésnél meg 3,5 bar-on kijön 250L ugyanazzal a sebességgel, apróbb cseppekkel. Egy fúvókával meg lehet csinálni mindent.
És íme a képek:
5095 hozzászólás
Helló.Azt ismerem én is,az imis-re gondoltam volna.De azért kösz.
Válasz #1893. hozzászólásra
Üdv!
Hagyományosban használtam Racer-t bekeverve , a jövőben nem fogom.
Jo estét Gazdatársak.Érdeklődnék,hogy Ki mit szól hozzá,van-e tapasztalata abban,hogy Neomát szeretnék vetni a tavaszon.Lehet-e vetés előti bedolgozós vegyszert használni,vagy vetés utánit,vagy csak elég neki a pulsár?Az éven press-el vegyszereztem hát mit mondjak nem voltam tőlle elájulva.(nem lehetett pulsárt kapni)
Válasz #1891. hozzászólásra
Nálam meg pont fordított a dolog, ahol állt a víz 2010-2011-ben ott sokkal de sokkal szebb a napra mint ahol nem állt a víz!!! Ez is érdekes jelenség tudom, nálam az artimis nem viseli jól a pulsart az idei évben!!
Válasz #1888. hozzászólásra
Néhány forgóra, meg tavaly víznyomásos aljakra mi is duplán mentünk a pulsarral, de nagyon visszaverte a neomát. Kb fele akkorák, mint a többi, de dobja ki a bimbót. Bár ha hagytuk volna, akkor meg a gaz folytotta volna meg
Aztán nehogy úgy járjál mint ami képeket belinkeltem. A nagyobb dózissal csak a naprád fingik ki, az acat biztos nem.
Válasz #1882. hozzászólásra
Van belőle sima és légbeszívásos változat is. A sima TTJ60, a légbeszívásos az AITTJ60 névre hallgat.
A pulzárt nem szabad vastagon szórni mert odavág a napraforgónak 1.2is elég tűrhetően dolgozik. egyebként a neoma jobban besárgul tőle mint a többi imis fajta főleg hidegbe
Válasz #1885. hozzászólásra
http://www.teejet.com/hungarian/home/products/spray-products/broadcast-spray-nozzles/air-induction-turbo-twinjet-twin.aspx
Nem teccik a neoma!
Foltokban megvan sárgulva pulsartól! De nem az egész hanem foltosan pedig fújva szépen lett!
Volt olan folt ahol kemény acat volt és túlfejlett, ott belassíttattam a traktorost ohgy menjen vastagon a szer, mondom ha viszi a naprát is sebaj de kinyírjuk a mocsokját. Itt nyílván foltosabb de amúgy kinövi a makuka gordony viszont kihalt ahogy kell.
Aztán gyengébben is fejlődik szerintem mint az LE pio anyag.
Remélem lesz jó termése 250kg 3x15-öst kapott ősszel talajba dolgozva és 150kg 27-est vetéskor sormellé.
Válasz #1884. hozzászólásra
1878ha nekem nem hiszel
Válasz #1883. hozzászólásra
1876 vadmalac már berakta
Válasz #1882. hozzászólásra
képet,nem hasonlít a miénkre
Válasz #1881. hozzászólásra
engem átbaxtak, mert nem légbeszívásos
Moderálási elveink miatt törölve.
(3932)
2013-11-19 08:27:31
Válasz #1879. hozzászólásra
barna?
Válasz #1877. hozzászólásra
na hazaértem légbeszívásos és tee-jet,és nettó
Válasz #1877. hozzászólásra
De az.
Válasz #1876. hozzászólásra
olyan barna van nekem is, de az nem légbeszívásos
Válasz #1874. hozzászólásra
Szerintem a tied ez: link
Válasz #1865. hozzászólásra
netto?
Válasz #1873. hozzászólásra
http://www.agroinform.com/files/forum/agroinform_20120519091857_004.jpg
Válasz #1872. hozzászólásra
http://www.agroinform.com/files/forum/agroinform_20120519091919_005.jpg ez mi mert nem vagyok otthol
Válasz #1871. hozzászólásra
akkor megnézem pontosan
Válasz #1870. hozzászólásra
Teejet-ben nincs IDKT. Akkor az valami más.
Válasz #1869. hozzászólásra
stimmel,de tee-jet
Válasz #1865. hozzászólásra
Hogy pontosítsunk, ez Lechler IDKT 120-04-es kettős réses fúvóka műanyag kivitelben?
Válasz #1866. hozzászólásra
A másét nem tudom pontosan, de valószínű nem szántás. Az enyém viszont tuti nem az.
Válasz #1863. hozzászólásra
Biztos a nyúl is rágta, mert pár hete ez még egy 10cm magas citromsárga cucc volt, úgy nézett ki hogy kampó. Mondjuk fejet most se fog hozni gondolom. Érdekes módon itt permetezési hibáról van szó, mert egy ideig semmi, aztán 10cm-rel arrább egész permetező szélességben ez az ágas-bogas valami van, aztán 20m-rel arrább megint mintha elvágták volna. Hálistennek ez nem az enyém, csak az alsó képek, amiknél itt-ott egy tő sárgult meg. Azok lent is maradtak, a többiek föléjük nőttek.
Válasz #1861. hozzászólásra
Gyanítom ,hogy ez se szántásba vetett napraforgó ugye ?
Idén van felénk egy pár kontroll terület , amint látszik hogy valamivel jobb és tisztább is a szántásba vetett napra...
Válasz #1862. hozzászólásra
nekem van egy garnítúra fölös idkt 4-es 1300/db zsír uj dupla rendelés miatt
Válasz #1862. hozzászólásra
nekem albuz avi-twin van 2 ezer darabja
Na azért van ott nyuszi rágás is, látszik hogy a napra 3-4 hajtást hoz újból!!
mennyibe kerül ez a idkt 04 fúvóka?
Ígértem képeket a Pulsar hatásról. Íme egy csokorral:
Válasz #1812. hozzászólásra
Kösz a választ! Úgy tűnik az apró, ködszerű permetezés a barátja a Pulsar-nak. A mellékelt képeken jól látszik hogy miért csináltam újra Targa Superrel. Sok egyszikű kimúlt a Pulsartól, de sajna nagyon sok volt a túlélő és az utólag kelő. De most nem bíztam a véletlenre. Ismerősöm most vett Lechler IDKT 04-es fúvókát, elkértem tőle tesztelésre. Gondoltam hátha a napraforgó levele alá is több vegyszer jut ezzel, mint a sima IDK-val. Azt kell mondjam hogy akkora pozitív csalódás volt, hogy jövőre az első beruházás egyike lesz. A levél alatti hatásról majd később tudok nyilatkozni, de a napraforgó levelén szemre legalább dupla a fedettség. Ahogy szinte mindig, most is elég jó szél volt, de elsodródás alig volt. Az IDK 03-as 4 bar-on adja ki a 200L-t kb. 8,5 km/h sebességnél, az IDKT 04-es 2,25-2,5 bar-on, de a fedettség ég és föld. Kalászkezelésnél vagy napra gombaölésnél meg 3,5 bar-on kijön 250L ugyanazzal a sebességgel, apróbb cseppekkel. Egy fúvókával meg lehet csinálni mindent.
És íme a képek:
Válasz #1854. hozzászólásra
Igen, Pictor 0,5 l, a lombtrágya pedig ez : http://www.cheminova.hu/ChemiNova/web.nsf/Pub/ken-s_bor.html
Válasz #1856. hozzászólásra
Ezek pénzcsalások.Vegyél nitrosolt,meg pakolj bele amit akarsz.Jobb,és olcsóbb.
Válasz #1855. hozzászólásra
a fitohorm mennyibe kerül?
Válasz #1854. hozzászólásra
szerintem ezthttp://plantaco.hu/kentragyazas/ken-s-bor/
Válasz #1853. hozzászólásra
a pictor 0,5-el?
bór fithohorn?
Pictor, Kén S bór 3 l, Danadim progress 1 l/ha.
Válasz #1851. hozzászólásra
mivel fújtad?
Hátha most sikerül.
Nem rakta ki a képeket
Napra gombaölőzés + lombtrágyázás + rovarirtás
hali.Tegnap este a napraforgó le lett fújva amalgerol-al, mennyi idő kell hogy rá lehessen menni wuxal boron-al?
Válasz #1846. hozzászólásra
én is a hétvégén szórom fitohorn-nal
Válasz #1842. hozzászólásra
naprára tudnál valami csodaszer lombtrágyát, hogy észheztérjen?