Válasz #2108. hozzászólásra
Valószínű,hogy ez történt .Nem akarom bántani a szomszédot,több darabot is lefújt alapkezelővel,van neki elég baja . Majd csak kinövi az enyém.
Köszi a segítséget.
Válasz #2107. hozzászólásra
Ha csak 60 m széles a parcella, nem-e lehet hogy mégis csak átsodródot a permet a te napraforgódra? Erös szélben való permetezés nem megfelelö fúvókával és magasra emelt permetezökaroknál ez lehetséges, de nem biztos hogy ez történt.
Nékem volt hasonló tünet a napraforgón, de az a bór /150g/l/, 3 l/ha adagnál jelent meg, da a napraforgó kinötte.
Válasz #2105. hozzászólásra
Ma reggel ismét átnéztem tüzetesen a naprát. Az a helyzet,hogy még a gyomnövényeken is láthatóak ezek a kis sárga foltok. Alapkezelve nem volt,a szomszéd csinált egy kis malőrt,alul kezelővel lefújta a napráját. Mondanom se kell mit művelt vele.Ő felőli oldalt az enyémet is kezelte a dolog, de azok konkrét perzselési nyomok.A terület kb 60 méter széles,és a másik oldalt is vannak sárga foltok a leveleken.Tavaly kukorica volt benne,Gardien-tetra volt alapba,Basis volt állományba.Rovarok nincsenek rajta sehol.Most már nem tudom mi lehet az oka.Gondoltam adok neki egy Amalgerol-os permetezést, hátha segít rajta.Ha van még tippetek megköszönném.
Üdv.Mindenkinek.
Egy kérdésem lenne a napraforgót termelő tisztelet gazdatársaimhoz.
Noemát vetettem az idén, a leveleken apró sárga foltok jelentkeztek. Nem tudom hogy, gomba vagy tápanyag hiány ,vagy valami rovar szívogatásának nyomai lehetnek?
A segítséget előre is köszönöm.
Katt a beszédpanel és a smilek alatti "Fájl kiválasztása" téglalapra. A gépedről kiválasztod a beilleszteni kívánt képet. (Csak jpg-formátumút lehet itt. ) Aztán katt arra, hogy "Feltölt", majd katt legalul arra, hogy "Mehet". És menni fog.
1 liter is elég a Pulsarból, csak jól kell eltalálni és törekedni kell a jó permet lefedésre. Apró cseppes porlasztás a titka én azt vettem észre akkor nagyon szépen dolgozik. Igaz egyszikűre én inkább fújok 10 nappal később Panterát.
Sziasztok. Nekem most van először expresses naprám ,még csak 2-3 levélben van ,meg egy része ki sincs kelve,de a gaz már szépen zöldül,főleg szulák.Szerintetek lehet már gyomirtani,hogy csak ekkora a napra?
A naprámat lefújtam vetés után 4l wing-el,most kapott kb 2 hétre rá 10mm esőt.A kint levő fenyércirokra kb15cm,valamint a most kelő muhar,tarack kb 3-5cm-es lesz e valamilyen hatással vagy le kell fújjam panterával? Kultivátorozva is lesz 2-szer.A panterát azt bármilyen naprában lehet fújni? Mivel egyszikűirtó gondolom igen.Válaszokat előre is köszönöm.smile rolleyes
Válasz #2072. hozzászólásra
évelö gazokra glyphosát tartalmú permettel augusztus végén gabonatarlón, vagy repcetarlón. Föleg hogy napraforgó vagy kukorica megy a parcellára. Állományban való kezelés évelö gazokra pénzigényesebb és sokkal rosszabb hatásfokot érsz el mint elözö évben totálozással. És még számold hozzá a terméskiesést is amit az évelök elvesznek, a vegyszer visszafog,...
Azt tanították hogy 15-20 mm két héten belül. Nyílván ha kevesebb esik az attól még hatni fog ha lejut a hatóanyag a gyommagvak mélységébe. Az talán fontosabb hogy minnél előbb megázzon.....
A naprámat lefújtam vetés után 4l wing-el,most kapott kb 2 hétre rá 10mm esőt.A kint levő fenyércirokra kb15cm,valamint a most kelő muhar,tarack kb 3-5cm-es lesz e valamilyen hatással vagy le kell fújjam panterával? Kultivátorozva is lesz 2-szer.A panterát azt bármilyen naprában lehet fújni? Mivel egyszikűirtó gondolom igen.Válaszokat előre is köszönöm.
Válasz #2070. hozzászólásra Az jo ha nálatok volt már eső mert itt már vagy kb 40 napja semmi épp ez a baj csak a perje jött ki a gyomok közül a magrol kelők várják az esőt a napra meg kb 4 leveles már ami kikelt.
Pulsar nem ment. Kétszikű nincs benne.Legalább is abban a táblában, alapba kapott gardoprim-t csak kicsit későn jött rá az eső (majdnem két hét) és addigra megindultak a gyomok. Kecvés bükköny van benne de ahogy néztel elég jól utánanyúlt a gardoprim a 10 centi alattiak mind kezdenek felsárgulni és szikkadni a nagyobbak viszont élik világukat.
Másik táblában pedig hamvasszeder, szulák, vaddohány trió tombol. Na azzal nem tudom mit tegyek. Ma megsorközműveltük (mostmár legalább látszanak a "sorok"). De koránt se nevezhető elfogadhatónak az állapota. Ha kicsit beerősödne benne a napra akkor lehet még egyszer meg kellene sorközművelni.
5362 hozzászólás
Válasz #2111. hozzászólásra

Nyomjad neki!
Mi a véleményetek vegyesen kelt napraforgó pulsározásáról
6-8 állapotban van,de sok most bujkál.A gyomok meg kívánnák
a vegyszert.
Válasz #2108. hozzászólásra
Valószínű,hogy ez történt .Nem akarom bántani a szomszédot,több darabot is lefújt alapkezelővel,van neki elég baja . Majd csak kinövi az enyém.
Köszi a segítséget.
Én továbbra is gyomirtóra gyanakszok valahogy .
De szerintem ezt simán kinövi napok múlva .
Ha csak 60 m széles a parcella, nem-e lehet hogy mégis csak átsodródot a permet a te napraforgódra? Erös szélben való permetezés nem megfelelö fúvókával és magasra emelt permetezökaroknál ez lehetséges, de nem biztos hogy ez történt.
Nékem volt hasonló tünet a napraforgón, de az a bór /150g/l/, 3 l/ha adagnál jelent meg, da a napraforgó kinötte.
Válasz #2105. hozzászólásra
Ma reggel ismét átnéztem tüzetesen a naprát. Az a helyzet,hogy még a gyomnövényeken is láthatóak ezek a kis sárga foltok. Alapkezelve nem volt,a szomszéd csinált egy kis malőrt,alul kezelővel lefújta a napráját. Mondanom se kell mit művelt vele.Ő felőli oldalt az enyémet is kezelte a dolog, de azok konkrét perzselési nyomok.A terület kb 60 méter széles,és a másik oldalt is vannak sárga foltok a leveleken.Tavaly kukorica volt benne,Gardien-tetra volt alapba,Basis volt állományba.Rovarok nincsenek rajta sehol.Most már nem tudom mi lehet az oka.Gondoltam adok neki egy Amalgerol-os permetezést, hátha segít rajta.Ha van még tippetek megköszönném.
Válasz #2101. hozzászólásra
A levél tetű asszem alulról sérti meg a leveleket és a levél felső részén minden seb helyén hólyagos és kissé gyűrött lesz a levél.
De nem sikerült a képet betenned , amin látnánk...
Válasz #2104. hozzászólásra
Nem lehet hogy gyomirtó perzselés , felverődés nyom ?
Korán volna még gomba betegséghez és a rovarok se lehetnek , elvileg ilyenkor még a csávázás védi valamennyire...(cruiser)
A képek lemaradtak...

Üdv.Mindenkinek.
Egy kérdésem lenne a napraforgót termelő tisztelet gazdatársaimhoz.
Noemát vetettem az idén, a leveleken apró sárga foltok jelentkeztek. Nem tudom hogy, gomba vagy tápanyag hiány ,vagy valami rovar szívogatásának nyomai lehetnek?
A segítséget előre is köszönöm.
Válasz #2100. hozzászólásra

Katt a beszédpanel és a smilek alatti "Fájl kiválasztása" téglalapra. A gépedről kiválasztod a beilleszteni kívánt képet. (Csak jpg-formátumút lehet itt. ) Aztán katt arra, hogy "Feltölt", majd katt legalul arra, hogy "Mehet". És menni fog.
1
kép
Nem tesz fel a képet.
Levéltetű??
Szerintetek ezt levéltetű okozza?
Köszönöm a válaszokat
Válasz #2092. hozzászólásra
Volt hogy azonnal jött , és mégis tökéletes lett !
De a tuti az legalább 1-2 óra...
nekem tavaly előtt 1 órára jött eső de nem volt gond
pontosan nem,de 3-5óra kell neki az biztos.
A pulsal-ra hány óráig nem kell eső tudja valaki pontosan?
Válasz #2078. hozzászólásra
Milyen lett a termés?
Válasz #2086. hozzászólásra
Fölösleges az 1.4 liter és drága is . Pláne egyszikűek ellen , amire van jobb és olcsóbb szer...
A legbiztosabb az 1,1 liter , az a közepe , így baj nem lehet.
Válasz #2087. hozzászólásra Egy kicsit megsárgul de kiheveri tavaly így csináltam és minden gyomot vitt, a termés 40 mázsa volt hektáronként.
Válasz #2087. hozzászólásra
1 liter is elég a Pulsarból, csak jól kell eltalálni és törekedni kell a jó permet lefedésre. Apró cseppes porlasztás a titka én azt vettem észre akkor nagyon szépen dolgozik. Igaz egyszikűre én inkább fújok 10 nappal később Panterát.
Válasz #2086. hozzászólásra
A neoma birja a dózist? Mert a wing egy kicsit látszik rajta!
Válasz #2081. hozzászólásra Igen tegyél bele 1.4 és ne 200 hanem 300 literrel fujd.
Válasz #2084. hozzászólásra
Lehet a szulákot nem is viszi!
Sziasztok. Nekem most van először expresses naprám ,még csak 2-3 levélben van ,meg egy része ki sincs kelve,de a gaz már szépen zöldül,főleg szulák.Szerintetek lehet már gyomirtani,hogy csak ekkora a napra?
Válasz #2082. hozzászólásra
Köszi, akkor jövőhéten szórás.
Válasz #2081. hozzászólásra
Viszi , legalább is a muhar féléket ...
De ne legyenek nagyobbak 3-4 levelesnél ! (az 5 levelestől nagyobbak már neccesek ...)
Sziasztok fiúk, a Pulsar viszi a magrolkelő 1-sziküeket is?
A naprámat lefújtam vetés után 4l wing-el,most kapott kb 2 hétre rá 10mm esőt.A kint levő fenyércirokra kb15cm,valamint a most kelő muhar,tarack kb 3-5cm-es lesz e valamilyen hatással vagy le kell fújjam panterával? Kultivátorozva is lesz 2-szer.A panterát azt bármilyen naprában lehet fújni? Mivel egyszikűirtó gondolom igen.Válaszokat előre is köszönöm.smile rolleyes
évelö gazokra glyphosát tartalmú permettel augusztus végén gabonatarlón, vagy repcetarlón. Föleg hogy napraforgó vagy kukorica megy a parcellára. Állományban való kezelés évelö gazokra pénzigényesebb és sokkal rosszabb hatásfokot érsz el mint elözö évben totálozással. És még számold hozzá a terméskiesést is amit az évelök elvesznek, a vegyszer visszafog,...
én mentem tavaly 2X0,8-cal, nem vettem észre h visszafogta volna.
Válasz #2075. hozzászólásra
Azt tanították hogy 15-20 mm két héten belül. Nyílván ha kevesebb esik az attól még hatni fog ha lejut a hatóanyag a gyommagvak mélységébe. Az talán fontosabb hogy minnél előbb megázzon.....
A naprámat lefújtam vetés után 4l wing-el,most kapott kb 2 hétre rá 10mm esőt.A kint levő fenyércirokra kb15cm,valamint a most kelő muhar,tarack kb 3-5cm-es lesz e valamilyen hatással vagy le kell fújjam panterával? Kultivátorozva is lesz 2-szer.A panterát azt bármilyen naprában lehet fújni? Mivel egyszikűirtó gondolom igen.Válaszokat előre is köszönöm.
Wing-nek mennyi csapadék kell hogy érjen valamit?
Azt mondják van . De persze nem a úgy hogy elfelezi , hanem a megengedetten felüli dózissal .
Válasz #2066. hozzászólásra
nem irtja csak kb 1 hetre megfogja
Válasz #2058. hozzászólásra
De most őszintén van értelme a pulsarral osztottan menni?
pláne évelő 2 szikűek ellen
Válasz #2070. hozzászólásra Az jo ha nálatok volt már eső mert itt már vagy kb 40 napja semmi épp ez a baj csak a perje jött ki a gyomok közül a magrol kelők várják az esőt a napra meg kb 4 leveles már ami kikelt.
Válasz #2068. hozzászólásra

Na azzal nem tudom mit tegyek. Ma megsorközműveltük (mostmár legalább látszanak a "sorok"). De koránt se nevezhető elfogadhatónak az állapota. Ha kicsit beerősödne benne a napra akkor lehet még egyszer meg kellene sorközművelni. 
Pulsar nem ment. Kétszikű nincs benne.Legalább is abban a táblában, alapba kapott gardoprim-t csak kicsit későn jött rá az eső (majdnem két hét) és addigra megindultak a gyomok. Kecvés bükköny van benne de ahogy néztel elég jól utánanyúlt a gardoprim a 10 centi alattiak mind kezdenek felsárgulni és szikkadni a nagyobbak viszont élik világukat.
Másik táblában pedig hamvasszeder, szulák, vaddohány trió tombol.
Válasz #2068. hozzászólásra

Eggyütt neee
Válasz #2067. hozzászólásra a pulsállal együt nyomtad ?
Válasz #2066. hozzászólásra
Semennyire, arra tegyél leopardot vagy panterát. Én is ép most nyomtam le 5 hekit.
a pulsal az évelő egysziküeket mennyire irtja? pl perje.
Válasz #2062. hozzászólásra
Tettem mellé Atonikot a Neomában. Nem volt semien gond.
Válasz #2063. hozzászólásra
CL-es! A Saaten-Union paraiso 102 Cl lett vetve!
Tavaly tőlük volt kukorica és elég jól szerepelt ezért van ettől a cégtől a napra is!
Válasz #2062. hozzászólásra
De akkor remélem a naprád CL-es,mert ha nem akkor rábaxás lesz.Ne rakjál mellé egyszikü irtót,de a lombtrágyát nemtom.