Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak610 FtBenzin árak600 FtEUR400.96 FtUSD368.05 FtCHF426.8 FtGBP480.31 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz fendt309 #2332. hozzászólásáraNekem a forgóborona sohase tekert fel semmit.
Kukorica aratás után lazító ment, majd tavasszal forgóborona. Szépen szétterítette a szármaradványt.
Kertben egyenesen a kukoricatarlóba engedtem. Igaz, hogy csak pár ár volt így csinálva, de ott se volt gond.
Válasz Nyomasek Bobo #2331. hozzászólásáraA forgóborona szántásra való, de oda tényleg jó.
Ha tárcsázol vagy gruberelsz marad szármaradvány, esetleg gaz, na azt szépen feltekeri...
Vetőgép:
Szerezz egy három méteres csúszóst, osszad el négy sorba a csoroszlyákat és nem húzza össze a szárt.
Ennyi.
Válasz apuci #2313. hozzászólásáraSzia.Ezt a John Deert latszik , hogy megbecsülöd.Akár céges akár saját. Látszik a kipufogón fényes fekete még.Nem őzbarnára égett.A kárpit is szép fehér.
Válasz szanberg #2319. hozzászólásáraHmmm... ahol tegnap a prontot körönként pucoltak mert dugultak a vetőtárcsák azt ma én folytattam a megaseeddel amíg rá nem jött az eső. Akkor is az ékgyűrűs henger miatt kellett megalni, már nem bírták a kaparok pucolni, megálljt, bedúrt...
Válasz szanberg #2320. hozzászólásáraEz megy és a 740a. Pedig a kd-t el akartam adni. De nem fogom. Be akartam fogni a jumbo rapidot is, amit tavasszal szereztem, de ma reggel letettem róla.
Válasz kukaccsosz #2309. hozzászólásáraSzia Kukaccsősz, van tapasztalatod, hogy az ExpertMet vagy az AllyMax viszi jobban a napra árvakelést? Köszi előre is
Válasz halihó #2307. hozzászólásáraSok éven keresztül azzal vetettük meg rövid tárcsával bedolgoztuk. Nem volt vele gond igazából, pont ugy nézett ki mint ami vetőgéppel lett vetve, termésben se tudott kevesebbet.
Tavaly vetettünk először vetőgéppel(Horsch Pronto) azzal azért szebb a kelés.
Válasz Pilátus" #2305. hozzászólásáraA videós táblára ha gondolsz,
Fendt+cultus volt, eső előtt, majd megázott, beéredt és az Allrounderrel megjártuk.
Ez egy barna erdei talaj, de nem itt a titok.
Az alul van... Térségben nagyon vékony a termőréteg és alatta meg masszív agyag van, ezért is van az sokszor, hogy látszatra nem vészes de aztán még nem bírod mélyebben megművelni.
A vetőgép meg király, nem tudsz itt mással ezekbe vetni. Olyan mancsos alul hogy ha elébe dolgozol akkor két nap alatt sem szárad ki, arra meg nincs idő.
Így egy menetben magágy készül s vetünk is közben.
Frappáns!
De aki nem látja ezt élőben el sem tudja képzelni...
Válasz GREVEN #2295. hozzászólásáraMennyire röges? Ha jól rémlik a fényképeid alapján, homokosabb területen gazdálkodsz. Ha nem lófej-morzsás, én a helyedben nem bántanám. Lazított terület teteje nálunk is hamarabb szikkad, grúberozott+rövidtárcsázott kevésbé.
Válasz GREVEN #2302. hozzászólásáraJa ha nix cucc az baj. Az'hogy 2hét mulva vetünke lutri. Az irás alapján ha esős lesz akkor pihenünk. Meg hideg is lesz.
Válasz .Richard. #2301. hozzászólásáraNem tudjuk elkaparni sajnos. Nincs még itt a műtrágya meg a vetőmag. Meg attól tartok mivel kicsit szikre hajló foltokban össze ne szaladjon a viz.
Inkább csak azon agyalok hogy csináljak-e talajt vagy sem?
Vetni lehet 2 hét múlva is. Mivel hosszuak az őszök mostanában nem baj ha később van elvetve.
Kérdés. Búza alá kénytelenek voltunk lazitozni pár táblát. Elég röges lett.
Kaptunk 10 mm esőt és ígér kB 30 mm-t hét elejére.
Ha megpirkad most lenne érdemes adni neki egy sor rövidtárcsás vagy ha sok eső lenne jobb lenne ha szellősebb maradna és hamarabb pirkadna? Vagy a sok eső után nagyon megnyomja a tárcsa?
Válasz Nyomasek Bobo #2293. hozzászólásáraMostaniaknak más a vázszerkezete.
Régebben mindent összesüritettek, hogy minél közelebb legyen a súlypont a traktorhoz. Az öreg Zetoroknak nem volt erős hidraulikájuk, hogy megemeljen nehéz függesztett gépeket. Régen Zetorok voltak 90-95%-ban.
Válasz agrogal #2286. hozzászólásáraHa annyiért lenne mondjuk magnyomó kerékkel! olyasmi vetőgép, (mint a hdk) akkor azt megpróbálnám beszerezni. Mert az nagy előrelépés. Ugye ott a vetésmélységet az beszabalyozza. Míg a tiednél is a pálya egyenletessege szükseges hozzá. Amit normalis henger nelkül bajos belőni.
Válasz Nyomasek Bobo #2281. hozzászólásáraHa a tárcsát tudod húzni akkor a vetőgépet is.A normális vetőgép beszerzése hosszútávon nem elkerülhető.Nekem europa hdk van ezek használtba 1 misi körül vannak .Előnye,hogy nem kell túlkésziteni a talajt.Persze a jótól ez is messze van de a csúszócsoroszjához meg fényévre
3135 hozzászólás
Válasz cimbike. #2316. hozzászólásáraMilyen a kelés utánna?
Mifelénk volt egy 3 m-es, de nagyon csíkozott-sávozott. El is adták.
Válasz fendt309 #2332. hozzászólásáraNekem a forgóborona sohase tekert fel semmit.
Kukorica aratás után lazító ment, majd tavasszal forgóborona. Szépen szétterítette a szármaradványt.
Kertben egyenesen a kukoricatarlóba engedtem. Igaz, hogy csak pár ár volt így csinálva, de ott se volt gond.
Válasz Sz_Pisti #2330. hozzászólására4-es az.
Válasz Nyomasek Bobo #2331. hozzászólásáraA forgóborona szántásra való, de oda tényleg jó.
Ha tárcsázol vagy gruberelsz marad szármaradvány, esetleg gaz, na azt szépen feltekeri...
Vetőgép:
Szerezz egy három méteres csúszóst, osszad el négy sorba a csoroszlyákat és nem húzza össze a szárt.
Ennyi.
Válasz fendt309 #2323. hozzászólásáraHát...még időben regélj, ha nem... Akkor inkább nem veszek semmit, az a legolcsóbb...
Válasz szantofold22 #2328. hozzászólására A vetőgép Väderstad Rapid, sztem 3 méteres
Válasz apuci #2313. hozzászólásáraSzia mekkora géppel mit húzol? Vader 4m?
Válasz apuci #2313. hozzászólásáraSzia.Ezt a John Deert latszik , hogy megbecsülöd.Akár céges akár saját. Látszik a kipufogón fényes fekete még.Nem őzbarnára égett.A kárpit is szép fehér.
A vetőgép az Tume?
Válasz szanberg #2319. hozzászólásáraHmmm... ahol tegnap a prontot körönként pucoltak mert dugultak a vetőtárcsák azt ma én folytattam a megaseeddel amíg rá nem jött az eső. Akkor is az ékgyűrűs henger miatt kellett megalni, már nem bírták a kaparok pucolni, megálljt, bedúrt...
Válasz Bobo77 #2324. hozzászólásáraÉn az ő békési célzóvizétől két hétig csak cikkcakkban tudtam menni, nem ám így!
Válasz Bobo77 #2324. hozzászólásáraUgyanazt a képet variálja Photoshoppal.
Válasz apuci #2313. hozzászólásáraBékési célzóvíz hatása ez úgy látom
Válasz Nyomasek Bobo #2276. hozzászólásáraSzerinted...
Majd beszéljünk, ha ráérsz!
A 750 A sem kellene kihagyni a beszerzésből! (Elfér)
Válasz szanberg #2320. hozzászólásáraEz megy és a 740a. Pedig a kd-t el akartam adni. De nem fogom. Be akartam fogni a jumbo rapidot is, amit tavasszal szereztem, de ma reggel letettem róla.
Válasz cimbike. #2316. hozzászólásáraKirály! Talán ezmegy a legtovább el a határban ilyesmi időkben
Válasz Nyomasek Bobo #2315. hozzászólásáraA tárcsás vakarók nem vetőgépek, csak vető alkalmatosságok. Most nincs alkalom számukra
Válasz cimbike. #2316. hozzászólásáraNyakig "benne vagy"!?:))
Válasz kukaccsosz #2309. hozzászólásáraSzia Kukaccsősz, van tapasztalatod, hogy az ExpertMet vagy az AllyMax viszi jobban a napra árvakelést? Köszi előre is
Válasz Nyomasek Bobo #2312. hozzászólására
Válasz szanberg #2314. hozzászólásáraA féltárcsás is beragad ilyenbe?
Válasz Nyomasek Bobo #2312. hozzászólásáraHorsch co, sprinter, köckerling ultima
Hozzákezdtem a sajáthoz is!
Válasz Pilátus" #2305. hozzászólásáraMilyen géppel lehetne ebbe a mancsba vetni?
Válasz halihó #2307. hozzászólására
Mire vagy konkrétan kíváncsi?
"Lánctalpat rá"!!
Versenyfutás az idővel. Árpa vetés sötétedés után sikerült egy tankcsapdát fogni.
Válasz halihó #2307. hozzászólásáraSok éven keresztül azzal vetettük meg rövid tárcsával bedolgoztuk. Nem volt vele gond igazából, pont ugy nézett ki mint ami vetőgéppel lett vetve, termésben se tudott kevesebbet.
Tavaly vetettünk először vetőgéppel(Horsch Pronto) azzal azért szebb a kelés.
Valaki műtrágya szóróval vet búzát? Ha igen mik a tapasztalatok? Előre is köszi!
Válasz Pilátus" #2305. hozzászólásáraA videós táblára ha gondolsz,
Fendt+cultus volt, eső előtt, majd megázott, beéredt és az Allrounderrel megjártuk.
Ez egy barna erdei talaj, de nem itt a titok.
Az alul van... Térségben nagyon vékony a termőréteg és alatta meg masszív agyag van, ezért is van az sokszor, hogy látszatra nem vészes de aztán még nem bírod mélyebben megművelni.
A vetőgép meg király, nem tudsz itt mással ezekbe vetni. Olyan mancsos alul hogy ha elébe dolgozol akkor két nap alatt sem szárad ki, arra meg nincs idő.
Így egy menetben magágy készül s vetünk is közben.
Frappáns!
De aki nem látja ezt élőben el sem tudja képzelni...
Máté cseréld le ezt a vetőgépet minél előbb!
Pontosítok: AZONNAL!!!
Nem tudom mivel de tökéletes pályát csináltal azon a nyirokon"! Ez neked "nehéz föld"!??? Cimbora ez játék hagyma föld!
Ha a fendnek a cultussal van ebben része akkor már megérte a gép az árát...
(GRE a 30mm az eltünik pillanatok alatt ilyen év után és a 100miliseknél lesz itt a gond igazán) na ez érdekes egy év a végére is!
Válasz GREVEN #2295. hozzászólásáraMennyire röges? Ha jól rémlik a fényképeid alapján, homokosabb területen gazdálkodsz. Ha nem lófej-morzsás, én a helyedben nem bántanám. Lazított terület teteje nálunk is hamarabb szikkad, grúberozott+rövidtárcsázott kevésbé.
Válasz GREVEN #2302. hozzászólásáraJa ha nix cucc az baj. Az'hogy 2hét mulva vetünke lutri. Az irás alapján ha esős lesz akkor pihenünk. Meg hideg is lesz.
Válasz .Richard. #2301. hozzászólásáraNem tudjuk elkaparni sajnos. Nincs még itt a műtrágya meg a vetőmag. Meg attól tartok mivel kicsit szikre hajló foltokban össze ne szaladjon a viz.
Inkább csak azon agyalok hogy csináljak-e talajt vagy sem?
Vetni lehet 2 hét múlva is. Mivel hosszuak az őszök mostanában nem baj ha később van elvetve.
Válasz GREVEN #2295. hozzászólásáraeső elött tudsz vetni. Tárcsa vetés aztán megázik. Utánna nem vetőgető.
Válasz szanberg #2299. hozzászólásárana ez nem semmi
Ez meg árpa
Válasz *** HM *** #2296. hozzászólására
Válasz GREVEN #2295. hozzászólásáraElkell vetni a pba pirkadni napfelkeltekor fog
Kérdés. Búza alá kénytelenek voltunk lazitozni pár táblát. Elég röges lett.
Kaptunk 10 mm esőt és ígér kB 30 mm-t hét elejére.
Ha megpirkad most lenne érdemes adni neki egy sor rövidtárcsás vagy ha sok eső lenne jobb lenne ha szellősebb maradna és hamarabb pirkadna? Vagy a sok eső után nagyon megnyomja a tárcsa?
Nem nagyon tudom eldönteni melyik lenne a jobb.
Válasz Nyomasek Bobo #2293. hozzászólásáraMostaniaknak más a vázszerkezete.
Régebben mindent összesüritettek, hogy minél közelebb legyen a súlypont a traktorhoz. Az öreg Zetoroknak nem volt erős hidraulikájuk, hogy megemeljen nehéz függesztett gépeket. Régen Zetorok voltak 90-95%-ban.
Válasz Sk Laci #2290. hozzászólásáraGyárilag hogy gondolták?
A mostaniakon van?
Válasz Sk Laci #2290. hozzászólásáraRegóta keresek...
De aranyból csak egy eret találtam
Válasz Bárány #2289. hozzászólására
Válasz Nyomasek Bobo #2282. hozzászólásáraNem fér el, nagyon be van sürítve.
Aranygombok jöhetnek, .......
Válasz Bobo77 #2283. hozzászólásáraMásodállásban sorvezetőket kalibrál. Szemre!
Válasz agrogal #2286. hozzászólásáraHa annyiért lenne mondjuk magnyomó kerékkel! olyasmi vetőgép, (mint a hdk) akkor azt megpróbálnám beszerezni. Mert az nagy előrelépés. Ugye ott a vetésmélységet az beszabalyozza. Míg a tiednél is a pálya egyenletessege szükseges hozzá. Amit normalis henger nelkül bajos belőni.
Válasz mtz1221 #2285. hozzászólásáraAmikor fotóztam esős év volt
Válasz Nyomasek Bobo #2281. hozzászólásáraHa a tárcsát tudod húzni akkor a vetőgépet is.A normális vetőgép beszerzése hosszútávon nem elkerülhető.Nekem europa hdk van ezek használtba 1 misi körül vannak .Előnye,hogy nem kell túlkésziteni a talajt.Persze a jótól ez is messze van de a csúszócsoroszjához meg fényévre