Fórum
- Recept csere-bere, 100% HUpdate !!!!!!!! új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- AÖP-Agrár Ökológiai Program új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Napraforgó-termesztés új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
Cikkajánló
_fill_540x300_0.jpg)
Ezer vízügyi szakember segíti a gazdákat az aszály elleni védekezésben
A tartós vízhiány közepette komoly erőforrásokat mozgósít az agrártárca a..._fill_540x300_0.jpg)
831 hozzászólás
ti mikor javasoljátok a repce tavaszi regulátorozását? még szárba indulás előtt, környékén /nekem ez lenne a logikus, ekkor még nem indult magszárba, ekkor tud többet elágazni/,
vagy virágzás kezdetén?
Válasz #128. hozzászólásra
Jólvan...akkor még van egykis időnk
A meleg még odébb van
Válasz #128. hozzászólásra
Gyere át a közép kategóriás kombájnok topicba.
Válasz #125. hozzászólásra
A szárormányosnak kell napközben legalább 15 fok nappal, éjszaka meg legalább ne fagyjon. Úgyhogy egyenlőre nyugi, a betelepüléshez kell kegalább 1-2 hét utána kb 3-4 nap a rajzás, majd utána petézik. Akkor lell odaba***ni neki. Tegyél ki sárgatálat, egy kis szappanos vízzel, majd ha a fenti hőmérsékletek jönnek de lagalább 10 fok legyen, ha van a tálban bogár akkor figyeld a napi növekedést, amikor már a számuk nem nől tovább 3 napon belül suhints oda nekik. Nurell, vagy Talstar jó. Felénk évek óta ez a módi és semmi petelerakás, semmi kártétel gyakorlatikag.

márciús vége de csak ha jön a jó idő mert a dögöknek is kell a melegebb levegö

még nem.
Mikor indultok neki az első kártevőirtásnak?

Még nem jelentkeztek senkinél?
Mit nyomtok?
Nurelle-t használ valaki? Tapasztalatok?
Válasz #122. hozzászólásra

hektikus az ország keleten is vannak jó-jóbb részek de a dunántúl sem fenékig tejfel
Válasz #121. hozzászólásra
sokoldalú az ők ajánlása persze!! nyomasd rá az inputot hisz megéri és persze a nagyobb termésen nekik is több haszon lehet!tudnak amit tudnak egy biztos én még nem is kérdeztem mennyire szerzödnek mert nem érdekel!ők sem hozzták fel:)rossz érzések vannak a múlt szezonban mindenkinek!én bizom a jó árban a nyár folyamán!
Válasz #119. hozzászólásra
Felénk szerencsére nincs akkora baj mint a keleti részen, bár vizenyös terület azért akad itt is
Válasz #112. hozzászólásra

Na és Ő honnan tudja ?
Már most is magasak az árak ennél rosszabb ne legyen akkor nem lesz gond csak lehessen megmunkálni a területeket.
Igaz az Ő főnöke azt mondta senki ne szerződjön semmit csak mindenki a betakarítás után adjon el mindent.
Lehet már tud valamit?????
Válasz #118. hozzászólásra

Tedd ugy
Válasz #118. hozzászólásra
ez a viz nem megyen el már el addig mire vetni kell
hiszen már látszik nem tudunk bevetni közel sem mindent hektárt........
Válasz #117. hozzászólásra
jól mondód!!a tavalyi gyászos volt !
van ahol korán lekerülö növényeink útán másodban T. kukit tervezek az öntözött táblákon !
Válasz #116. hozzászólásra

Egy kiválo év szerintem mindenkinek jol jönne
Válasz #115. hozzászólásra
az idén nem fellengzöség azt mondani hogy nem lehett rosszul dönteni !a kérdés nem azt mit vessünk hanem mennyit birunk !!!!
Válasz #114. hozzászólásra

A szerencsében is lehet bizni de mint tudjuk az forgando
Válasz #113. hozzászólásra
nem kötünk le semmit !!ez most más, akármelyik év sem hasonlitható az ideihez!!
Válasz #110. hozzászólásra

Mondjuk nem kéne telhetetlennek lenni mert erre már ráfáztak sokan. Egy részét lekötöm valoszinü. A többit meg majd késöbb
Válasz #111. hozzászólásra

igy van!!
az IKR üzletkötönk ajánlotta nagyon vigyázzunk a repcére mert irtozatos ára lesz!!
Válasz #109. hozzászólásra

A rántotthus is körettel az igazi
Válasz #108. hozzászólásra

irásodat nézve még nem akaród!!
és jó teszed!!
Válasz #107. hozzászólásra
lényegében olyan anyagok amik kezdenek kiürülni a talajokból a trágya és mészpótlás hiánya miatt szóval ezekre oda kell figyelni már!!
Válasz #106. hozzászólásra

Ezeket az árakat az idei termésre kötnék akár azonnal ha akarnám. Csak kérdés,hogy akarom-e
Válasz #105. hozzászólásra

Ha most nem akkor soha. Ezek a "kozmetikai anyagok" nem drágák és több hasznot hoznak mint amennyibe kerül.
Válasz #103. hozzászólásra

amit irtál ezévi termésre repce-búza árat már tuti szerzödések??mert elég jóknak látszik!!
Válasz #103. hozzászólásra

megnézzem mit tehetek!!
nagyon rálihengünk most a őszi növényeinkre!!búza-repce
Válasz #102. hozzászólásra

biztató !!még ha lehüjéztek volna is kipróbáltam volna
amúgy 650 kilója kb., megéri szerintem is
Válasz #101. hozzászólásra

Nagyon helyes, ne sajnálj semmit. Még keserüsot is tehetsz oda ha már kifogytál az ötletekböl
Válasz #100. hozzászólásra

Nem egy költséges dolog szerintem és a hatás sem maradhat el ha a növényre permetezed.
Válasz #99. hozzászólásra
Solubór -om van 2 mázsa elfekvöben rányomok vagy 6 kilót két szórással...
Válasz #99. hozzászólásra
biztam benne pont ilyenre gondoltam !!!Thiovit Jet használtam már másban prima cucc szinte egy árban van a két anyag!!
na szuper!!
Válasz #98. hozzászólásra
Miért lenne az. Mi is használtunk eddig is ként /Thiovit Jet/ 5 kg/ha mennyiségben
nagy ökörségnek találjátok azt az ötletemet e hogy növényvédelem során a permetezöbe teszek mondjuk Kumulus-t/Kén por/ s ezzel ugymond pótolom a növény igényeit??ha mégis jó ötlet vajon feltudja e venni és mennyit kellene tenni belöle??

Válasz #96. hozzászólásra
azért jó megosztani a nitrogén hatzóanyagot, hogy a tavaszi induláskor ne nyurguljon fel a repce. perzse ez csak ott igaz, ha később is lesz legalább annyi csapadék, hogy a második műtrágya adag is tudjon oldódni
n jövőhéten akarom kezdeni a szórást, még nem döntöttem, hogy kirakjak e egyből minden nitrogént.
Felénk álltalában nem osztják meg az N hatóanyagot, hanem kinyomnak mindent egyben február végén március elején.
Én is max annyi rációt látok az osztott szórásban, hogy később szárbaszökés környékén már jobban látni mit ígér a repce és esetléeg akkor megérdemel még egy kis plusszt.
Azt nem értem miért jó, ha most meg aztán 2 hét múlva újra szórva van, ennyi idő alatt nem veszik el semmi lehet hogy még eső sem lesz.
Válasz #93. hozzászólásra
csak az a baj hogy kb 61 ezer Ft/ha és ez csak a műkaki rggulátor min 6000Ft ha rá kell menni gyomírtóval 10 ezer és még a bór kén lombtrágya, ja és a rovarölő gombaölő szerintem ez min 160 ezer/ha bár azért ezzel a technológiával azért 2,5t/ha várunk az meg ha 110 ezer/t akkor már megérte
Válasz #93. hozzászólásra

de a péti kiszórását majd az ár dönti el
jól hangzik a technológia
Válasz #89. hozzászólásra
mi is várunk egy kis fagyra de mihelyst fagy kezdjük most úgy nézu ki jövőhét eleje 1.5q timac sulfamo utána amikor ténylegesen megindul szerintem 1-2 hét kap 2 q 34 est a többit meg majd meglátjuk de szerintem virágzás előtt még meg lesz szórva 1,5 q pétisóval.
Válasz #86. hozzászólásra
igen
Az Ns 25-20 Péti most ment ki kis faggyal nem sok 2,5 q.
de elkésve nincs szerintem a repce olyan 4-5 C fok körül már éledezik és meg indul a keringés. Mikor melegszik
akkor megy majd a sima nitrogén.
felénk zalába még senkisem dobta,meg ahogy kinéz még 1-2hét...
Már mindenki elkezte a mutrágya szorást? Mert még nálunk esténként vannak elég nagy fagyások és még jovohétre is ad . De még a foldeken annyi a ho hogy csak most kezd látszani a repce levele , még nálunk senki nem szorja. Tik mit gondoltok errol a mondásrol? Az elso szorás adja a tonnákat a második a mázsákat a harmadik a kilokat. Van benne igazság? mert még ilyenkor csak éledezik a repce nem hiszem hogy feltudna venni nagyonsok tápanyagot. Én inkább másodszora szoktam tobbet adni. Ezt ki hogy csinálja ?
Válasz #86. hozzászólásra
Üdv!
Tudnátok nekem erről mondani valamit,ahonnan rendelném ott a kén tartalmát sem tudják.
Válasz #85. hozzászólásra
400 kg megy a 23/10 ből + méga lombtrágya magas kéntartalmú. és meg is van az általad említett kéntartalom..
can27%+s szórt valaki Repcére?Véleményt szeretnék kérni!
Válasz #83. hozzászólásra
A 10 kén kicsit kevésnek találom, vagy mindig ezzel szóród, akkor kicsit drága nem? A kén főleg a virágzás elejétől kell én úgy tudtam de akkor nagyon sok, van aki 50-60 kg/ha ról beszél...
Válasz #83. hozzászólásra
Tegnap kapott 3*15 NPK + 3 % kén +Mg+Ca Linzert.jó minöségü anyag
Válasz #82. hozzászólásra
nekem idén szilárdban Linzer Vario 23+10 megy, aztán rovarölővel Jello Oil.
szerintem kell folyékony kén is.
Kérdés: ki mivel végzi a fejtrágyázást, itt főleg a ként kérdezem, folyékony vagy szilárd formában és konkrétan milyen anyaggal végzi? Én a polifoska 21 (21N 35S) nevű terméket jónak látom első nekifutásra a szilárdak között, erről esetleg valakinek konkrét tapasztalata? korábban szórtunk npk-t ettől a gyártól és szinte nem is porolt jó anyag volt...