Szerinted melyik a jobb választás? Gömbsüveges vagy egyenes lap? Nekem az egyenes tetszene a Carrieren is az van, de kérdés dolgozik e ez olyan minőségben? Ez csak jobban aprítana mint egy IH tárcsa? Most abba a dilemmába vagyok, hogy ez vagy egy Komáromi zúzó, mert csak egyet enged a pénz.
Ott.Beváltotta a hozzá füzött reményeket.Kuki tarlot mindenképpen elöször 1.2 sorral nehéztárcsa utolso fogásra a rövid,elég jol simitotta a talajt és tömöritett is.Igy kivolt lazitva elötte és a tuskok is kilettek marva keverte az anyagot rendesen.Napra földet 2x jo vetöágyat készitett.4m széles halad a munka vele.892-e is elhuzza,de a 1025-ös a neki valo.Lazább talajon 2-3 sorral elfogathato munkát csinált direktbe kukitarlon is.Száraz körülmények között nem sok mindent csinálna a földnek biztos föleg nem elsöre.Nem is az a cél vetöágy készités mütrágya bedolgozás.Szántás elmunkálás ha olyan a terep.Szántott kukitarlot egysorral lehuztuk vele és az ih-val toltuk bele a buzát.Lapok kopottasak csipkés része már odavan néha bedugul de lehet vele boldogulni.Pl ma 20mm esö után 1x nehéztárcsával lehuzott kukitarlot törettem vele elég jo munkát csinált nem szalonnázott jo vizes volt még de morzsásra munkálta.Holnap délután ha szikkad vethetö lesz simán.A normál tárcsa beragatt volna.Jövö nyárra kap uj lapokat nem tom majd akkor mit produkál,pláne ha szárazság lesz.892-es kaliberü gép minimum kell hozzá meg a segéd emelö mert van sulya föleg amikor telehánnya földel a váz tetejét meg megragad a henger.
Ismerősnek van, csak nem egyenes, hanem gömbsüveg lapokkal. MTZ-vel húzza, el van tőle ragadtatva, könnyű húzású, és úgy aprít, hogy öröm utána ránézni a tarlóra. Lehet rajta sorviszonyt állítani is, így kukorica tarlón is szép a munkája. Kb olyan 35-45 közötti kötöttségű földeken gazdálkodik ő is. Eddig kárt még nem tudtak benne tenni, pedig abban igen csak nagy mesterek az emberei
Szerintem azon nem topdánnnal tárcsázgatott hehe.(persze lehet, hogy nem ismertem föl hehe)
Meg ott akkora hullámokat hagyott hátra, hogy a balatoni másodfokú viharjelzés eltörpül mellette hehe.
Itt mekkora a Ferga ami húzza 240 le?Ezen a szántáson egy sima 8méteres Rexius is csinál ilyen földet és nem kopik ennyi csapágy(szántás egy Rexius és vetés...ez megy erre a legkönnyebben,viszont Röfik féle kétszeri nehéztárcsánál,na meg az Terradignél-Artigliónál is biztos ezt ill egy tárcsás eszközt használnék)
Az uj-nekünk uj játék.Utolso menetre tökéletes nehéztárcsa után.Szotyi tarlot 2x megjárva vele jo a buza kelés.Tengeri után 1-2x nehéztárcsa és befejezésre a rövid.Igy nyomulunk most.
Múltkor pont ilyenen álmodtam,mikor grúbereztem.Szóval akkor van ilyen.Mi lehet egy 3 méteres ára?De én elöl forgópontra tenném,ne fesziget se a traki elejét.
Eme remek szerkezetet néztétek már ?
Nem épp egy spanyol viasz, mert egy mezítlábas emberke egy bivallyal vontat egy nagy farönköt amiben keresztben élek vannak és valami nád féleséget aprított vele az egyik vidijóban :) ez itt meg az Eu verzió .
Az mtz megcsinálja, ott pedig a legkomolyabb elektronika a lámpa. Az pedig sokkal magasabban van. A nagy vasakon amivel a tárcsa megy a gumi többe kerül mint az mtz. A zúzásnál a sorközben megy a traktor a tárcsázás pedig szögben megy. Nehezebben csinál kárt a zúzás.
Válasz #1725. hozzászólásra Nálunk csináltak a traki elejére egy csövet keresztbe 15-20cm magoságba hasonló mint a gally törő de van aki előtte le zúza meg van akinek alapból zúzós az adapter és vágáskor le is zúza.
Napraforgót tárcsáznék le, de állandóan hiába kötözöm fel a vezetékeket a gép alján valami érzékelő leszakat a napra szárától, ti ezt hogyan oldjátok meg???
Farmet Softer tárcsa valaki számára ismerős e közelről. Üzemeltetési tapasztalatok érdekelnének. Milyen minőségű gépek ezek? Közelről láttam kiállításon ott jónak tűnik, de tapasztalatból érdekelne...
Láttam ma egy náluk vásárolt rövidtárcsa csapágyat. (12.000ft volt) ami ránázésre dettó úgy néz ki mint a carier csapágya csak még pluszba benne van egy menetes tengelycsonk is amivel fel lehet rögzíteni a lengőkarra. Ha ezt a csonkot ki lehet belőle venni anélkül hogy a csapágy sérülne és a tengelyátmérő olyan mint a carieré akkor féláron lehet a kiténél carier tárcsacsapágyat venni. Aztán már folyamatban van a kínai utángyártás is... akkor lesz kánaán. :) Kiváncsi leszek rá az mennyibe fog kerülni.
6408 hozzászólás
Válasz #1757. hozzászólásra
Zúzó!
Válasz #1755. hozzászólásra
Szerinted melyik a jobb választás? Gömbsüveges vagy egyenes lap? Nekem az egyenes tetszene a Carrieren is az van, de kérdés dolgozik e ez olyan minőségben? Ez csak jobban aprítana mint egy IH tárcsa? Most abba a dilemmába vagyok, hogy ez vagy egy Komáromi zúzó, mert csak egyet enged a pénz.
Válasz #1746. hozzászólásra

Ott.Beváltotta a hozzá füzött reményeket.Kuki tarlot mindenképpen elöször 1.2 sorral nehéztárcsa utolso fogásra a rövid,elég jol simitotta a talajt és tömöritett is.Igy kivolt lazitva elötte és a tuskok is kilettek marva keverte az anyagot rendesen.Napra földet 2x jo vetöágyat készitett.4m széles halad a munka vele.892-e is elhuzza,de a 1025-ös a neki valo.Lazább talajon 2-3 sorral elfogathato munkát csinált direktbe kukitarlon is.Száraz körülmények között nem sok mindent csinálna a földnek biztos föleg nem elsöre.Nem is az a cél vetöágy készités mütrágya bedolgozás.Szántás elmunkálás ha olyan a terep.Szántott kukitarlot egysorral lehuztuk vele és az ih-val toltuk bele a buzát.Lapok kopottasak csipkés része már odavan néha bedugul de lehet vele boldogulni.Pl ma 20mm esö után 1x nehéztárcsával lehuzott kukitarlot törettem vele elég jo munkát csinált nem szalonnázott jo vizes volt még de morzsásra munkálta.Holnap délután ha szikkad vethetö lesz simán.A normál tárcsa beragatt volna.Jövö nyárra kap uj lapokat nem tom majd akkor mit produkál,pláne ha szárazság lesz.892-es kaliberü gép minimum kell hozzá meg a segéd emelö mert van sulya föleg amikor telehánnya földel a váz tetejét meg megragad a henger.
Válasz #1751. hozzászólásra

Ismerősnek van, csak nem egyenes, hanem gömbsüveg lapokkal. MTZ-vel húzza, el van tőle ragadtatva, könnyű húzású, és úgy aprít, hogy öröm utána ránézni a tarlóra. Lehet rajta sorviszonyt állítani is, így kukorica tarlón is szép a munkája. Kb olyan 35-45 közötti kötöttségű földeken gazdálkodik ő is. Eddig kárt még nem tudtak benne tenni, pedig abban igen csak nagy mesterek az emberei
Válasz #1749. hozzászólásra
Szerintem azon nem topdánnnal tárcsázgatott hehe.(persze lehet, hogy nem ismertem föl hehe)
Meg ott akkora hullámokat hagyott hátra, hogy a balatoni másodfokú viharjelzés eltörpül mellette hehe.
Válasz #1749. hozzászólásra
25 tonna vas 1900 l nafta a hosszú munkanapokra,3,99 széles 37-el csikar mint légy a mártásban...
Válasz #1751. hozzászólásra
Homokra való...
Ilyen Agromasz típusú rövidtárcsát érdemes venni? Hogy bírják ezek a klímát? MTZ után egy 2,7-es biztos elég lenne. Valami jobb hengerrel.
http://youtu.be/h5MTVh6kNyg
Válasz #1732. hozzászólásra
Inkább ez mint a Dalbo,mert az úgy összetömörít mint az "úthenger"...Na és itt 18 méteres után mit csinálnak,milyen művelet következik?
Válasz #1748. hozzászólásra

Ez nem ugyan az a videó??
Válasz #1741. hozzászólásra
Legközelebb ilyet látok azonnal lementem, aztán addííg töltöm fel újra és újra, amíg be nem perel a vakerstadt hehe.
Válasz #1738. hozzászólásra

Ezt most vetted vagy ez már megvolt neked?
Plázába vettétek?
Mötözövel húzzák szerintem
Válasz #1740. hozzászólásra
Kukiszárral is kezd valamit?
Milyen, mekkora géppel húzod és milyen talajon?
Próbáltad tarlón is húzni?
Válasz #1724. hozzászólásra
Itt mekkora a Ferga ami húzza 240 le?Ezen a szántáson egy sima 8méteres Rexius is csinál ilyen földet és nem kopik ennyi csapágy(szántás egy Rexius és vetés...ez megy erre a legkönnyebben,viszont Röfik féle kétszeri nehéztárcsánál,na meg az Terradignél-Artigliónál is biztos ezt ill egy tárcsás eszközt használnék)
Válasz #1720. hozzászólásra
Aztzt írja ki,hogy privát videóóó...nem lehet nézni
Válasz #1737. hozzászólásra

Akiknél eddig az első sor carrier után sok álló napraforgó szárat láttam, ott a crosscutterrel olyan talaj lett, hogy alig látszik mi volt belevetve.
Mennyibe került?
A csőpálcás henger hogy dolgozik?
Feri bácsi! Neked hogy vált be a száraprító a carrieren?
Kühne KRT-6-os rövid tárcsát használ valaki, mik a tapasztalatok?
Válasz #1734. hozzászólásra
Múltkor pont ilyenen álmodtam,mikor grúbereztem.Szóval akkor van ilyen.Mi lehet egy 3 méteres ára?De én elöl forgópontra tenném,ne fesziget se a traki elejét.
Eme remek szerkezetet néztétek már ?
Nem épp egy spanyol viasz, mert egy mezítlábas emberke egy bivallyal vontat egy nagy farönköt amiben keresztben élek vannak és valami nád féleséget aprított vele az egyik vidijóban :) ez itt meg az Eu verzió .
Válasz #1725. hozzászólásra
Még ha csak vezetéket nyomna le de, nekem a 102-es same-n a nívópálcát lökte ki olajcsere után , szerencsére a szervíznek volt tartaléka!!
Jövőre felteszek egy nagy darab vasat előre mert ha zúznám akkor is a gép megy elől!!
Meg összetörte az akkumlátor tartó boxot!!
Fél off
Rövidtárcsa mííí ?
Drága csapágy mííí?
8 csapágy akár 18,3méter munkaszélesség :)
Válasz #1730. hozzászólásra
Az mtz megcsinálja, ott pedig a legkomolyabb elektronika a lámpa. Az pedig sokkal magasabban van. A nagy vasakon amivel a tárcsa megy a gumi többe kerül mint az mtz. A zúzásnál a sorközben megy a traktor a tárcsázás pedig szögben megy. Nehezebben csinál kárt a zúzás.
Válasz #1726. hozzászólásra

És a zúzós traktor megsemmisithetetlen aljú vagywas?
A magyarországi felhasználói tapasztalatok alapján átdolgoztuk rövid tárcsánk rögtörő rendszerét:

Válasz #1726. hozzászólásra
Gabona vetés előtti földön én is lezúztam de az Axionnál ugyan ez volt több vezetékem is elszakadt sajna pedug felkötöztem mindent....
Válasz #1725. hozzászólásra Nálunk csináltak a traki elejére egy csövet keresztbe 15-20cm magoságba hasonló mint a gally törő de van aki előtte le zúza meg van akinek alapból zúzós az adapter és vágáskor le is zúza.
Válasz #1725. hozzászólásra
Mi lezúzzuk tárcsa előtt! A napraforgónál kár kihagyni.
Sziasztok!
Lenne egy szakmai kérdésem...
Napraforgót tárcsáznék le, de állandóan hiába kötözöm fel a vezetékeket a gép alján valami érzékelő leszakat a napra szárától, ti ezt hogyan oldjátok meg???
Válasz #1723. hozzászólásra
Ha a "HD" matrica jelent valamit............
Válasz #1722. hozzászólásra
A tanyán húzkált 1 kölök ilyet.
De nem vett, vlm agresszivebbet szerzett.
Farmet Softer tárcsa valaki számára ismerős e közelről. Üzemeltetési tapasztalatok érdekelnének. Milyen minőségű gépek ezek? Közelről láttam kiállításon ott jónak tűnik, de tapasztalatból érdekelne...
Ki milyen anyagot használna lezáró henger tengelyének, ami bírja a gyűrődést, pl egy ékgyűrűs henger esetében?
Hatalmas ílmíny lehet az ugráló cariőr munkáján a következő műveletet vígezni hehehe.
Válasz #1718. hozzászólásra
RABE fieldbird?
KIte milyen rövidtárcsát forgalmaz?
Aztán már folyamatban van a kínai utángyártás is... akkor lesz kánaán. :) Kiváncsi leszek rá az mennyibe fog kerülni. 
Láttam ma egy náluk vásárolt rövidtárcsa csapágyat. (12.000ft volt) ami ránázésre dettó úgy néz ki mint a carier csapágya csak még pluszba benne van egy menetes tengelycsonk is amivel fel lehet rögzíteni a lengőkarra. Ha ezt a csonkot ki lehet belőle venni anélkül hogy a csapágy sérülne és a tengelyátmérő olyan mint a carieré akkor féláron lehet a kiténél carier tárcsacsapágyat venni.
hátulnézetből
Válasz #1714. hozzászólásra
azért jó, hogy nem ismered a talajmüvelőgépeket
Válasz #1713. hozzászólásra
egysoros, asszimetrikus hidraulikus összecsukású lengőkaros erdészet tárcsás borona 3/2m-es
Válasz #1713. hozzászólásra

Ez a förmedvény mit keres ebben a topikban?
Válasz #1711. hozzászólásra
VN 5 méteres félig függesztett olcsóbban jött ki nekünk. De kinek a pap kinek a kutyája...
EZEK valóban jó árak ???????
Válasz #1709. hozzászólásra

Itt möndönki közöli, a szomszédból?
Válasz #1708. hozzászólásra
Szömmel azé, figyelök ám mindönt!