Azért pörög fel mikor kifogy a nafta mert akkor lesz jó a benzin levegő keverék aránya, ha televan és feketén kormol akkor meg benzinben dús a keverék, tehát nem tökéletes az égés azért kormol!!
Mondom a megoldást, a membrán mozgatja a tűszelepet egy kis rézlemez segítségével pici csavarhúzóval hajtsál úgy a lemezkén egy picit hogy a membrán kevesebbet tudjon mozgatni a tűszelepen, és akkor jó fog lenni! A lemzkét távolabb kell hajtani a membrántól hogy kevesebbet mozdítson rajta. Ha nem volt érthető akkor csináljál képet, tedd ide fel és megint nekifutunk!!
2-szer kb 1/3 tankot kihajtottam belőle. Ahogy fogy az üzemanyag úgy emelkedik a fordulat és jön az erő. Amikor kifogy természetesen felpörög néhány másodpercre és leáll.
Úgy látom keves üzemanyaggal a tankban használható és talán stabilnak is nevezhető.
Ha úgy van ahogy mondod akkor dolgoztasd meg a gépet fél tankkal és ha jól dolgozik akkor jó érdemes vele tovább küzdened.
Ha nem jól dolgozik kevés benzinnel akkor lehet hogy a szelepszárak lötyögnek a házban és ott olajat szív ezért kormolja a gyertyát.
Azért mondom hogy dolgoztasd mert a kevés benzines működés lehet csak véletlen volt.
Csak kezdem előlről:
3,5 lovas Briggs motor. Nem mai gyerek...
A gond az, hogy lekormolja a gyertyát, ill azt gyanítom hogy még mindíg sokat kap.
Lett benne membrán és gyertya cserélve, de akkor is fennáll a tünet. Azt vettem észre hogy amikor kevés üzemanyag van a tankban akkor "normálisan" működik, de ha öntök a tankba (kb 3/4-ig szoktam) akkor szinte azonnal elmegy az erő, gyertya tiszta korom. Fogyogat a motorolaj de annyira nem vészes, ill. az üzemanyag szint változásra ahogy írtam azonnal reagál.
Kicseréltem a membránt a karburátorban. Örültem mint majom a farkának hogy megy mint állat. Igen, kb 5 percig, azután elmegy az erő. Nézem a gyertyát tiszta korom.
Köszönöm! Ennél van olcsóbb. Pl ITT
A kérdés már csak az, hogy érdemes megvenni? Mennyit bír?
Körbe érdeklődtem, de a normális minőségi szivattyúk marha drágák.
Pedrollo, wilo, grundfos stb.., mind kb 100e-től indulnak.
Köszönöm a segítséget!
Sikerült megoldani. Találtam egy rossz akksit, rendeltem hozzá egy csomag cellát. DHL-el, németektől 8000 pízért jövő héten meg is érkezik.
A hétvégén befosott a szivattyúm.
Egy sokéves 1kW-os wilo csőbúvár volt. Kéne helyette valami pénztárca kímélő alternatíva. Sajnos éppen nem volt betervezve szivattyú vásárlás, így nem is nagyon van most keret rá.
A lakóházat, és a kb 300nm-es kiskertet látta el vízzel, egy 125-ös, kb 35-40 méter mély csőkútból.
Milyen típust, merre, hol keressek?
Az olcsó kínaival érdemes próbálkozni? 20-25000-ért már láttam 1,1kW-os szivattyúkat 5000l/h teljesítménnyel. {:rolleyes: EZT a fajtát. QJD5-100/8-1.1 a típusa. Még talán meg is próbálnám, csak attól félek, nehogy teleszarja olajjal a kutat ha tönkremegy.
Nézd meg a levegőszűrő alatt a pillangószelepet hogy gázadásra mozdul-e valamerre, illetve nézd meg hogy a karbiban az úszó nincsen-e beragadva, (esetleg kilyukadva). Az olajat nem tudom hogy cserélted-e ha nem akkor cseréld ki mert egy idő után pláne ha régóta nem ment akkor szétesik és elkezdi enni még ha nem is látod hogy nagyon kéken füstölne tőle!
Ne csinálj semmit csak a karbi alá vegyél egy új tömítést. Ha volt benne benzin és úgy állt egész télen akkor tuti hogy ez a tömítés a ludas megnyúlt elkocsonyásodott stb.
Ezen túl vagyok, látható hibát nem találtam, de itt többek véleménye megegyezik azzal amire először tippeltem, hogy sokat kap. Nem mai gyerekmár, igaz ma már nincs agyon nyúzva sem, lehet beáldozok egy új karbit neki.....
és ,hogy füstöl????
Mert ha szét van kopva egy motor akkor eszi az olajat általában nehezebben indúl kékesen füstöl és több a fogyasztása nehezen pörög ki...
De neked az üzemanyag mennyiségével lehet gondod
A négyütemű motorban is le tud a benzintől kormolódni a gyertya? Én arra gondolok hogy kopik/kopott a henger és a motorolaj kormolja. Igaz egyből fuldoklik a motor, szinte sehova nem megy....
Levegőszűrő nélkül sem jobb. Erőtlenül jár a motor, nem veszi fel a fordulatot csak pöcörög. Ezen a karbin én semmilyen csavart nem láttam amivel bármit is lehetne állítani.....
Nem ,nekem már nem lesz kombim soha....
Az én volt fergámat semmi nem übereli ....
Kifúrtam beállítottam és traktoros cérnával biztosítottam
így már nem tud ki lazúlni(elállítódni)...500 km alatt nem vettem észre fékhatás csökkenést....
Azért köszi....megyek egyel...
Vedd le a szelepdeklit(a kipufogó mellett van)ha jól emléxem és nézd meg van e szelep hézag...valamint a korom tökéletlen égésre utal levegőszűrő nélkűl járasd egy piciny ideig és utána nézd meg a gyertyát...valamint ha jól emléxem van a karbi elején egy sliccelt csavar azon lehet állítani az üza mennyiségét(fogyasztás)próbálj neki kevesebb anyagot adni...
sorjában egyessével és úgy nézd mi változott...
egyszerre csak egyet....
ennyit bírt vegyél másikat,állítási lehetőség nem nagyon van rajta,de nézd meg nem-e szív falsot,a tömítéseknél,vagy esetleg a pillangószeleptengelynél nagy a kopás
Nos, senki nem árulja el miért kormolja le a Bridge motor a gyertyát?????????????????
Levegőszűrő tiszta....gyújtáson nincs itt mit állítani....karbin sem....
13549 hozzászólás
Válasz #2297. hozzászólásra

Holnap megnézem mit tudok ártani neki, de én nem vágom hogy abban lenne tűszelep. Ilyen karbi van rajta.
Válasz #2295. hozzászólásra

Azért pörög fel mikor kifogy a nafta mert akkor lesz jó a benzin levegő keverék aránya, ha televan és feketén kormol akkor meg benzinben dús a keverék, tehát nem tökéletes az égés azért kormol!!
Válasz #2295. hozzászólásra

Mondom a megoldást, a membrán mozgatja a tűszelepet egy kis rézlemez segítségével pici csavarhúzóval hajtsál úgy a lemezkén egy picit hogy a membrán kevesebbet tudjon mozgatni a tűszelepen, és akkor jó fog lenni! A lemzkét távolabb kell hajtani a membrántól hogy kevesebbet mozdítson rajta. Ha nem volt érthető akkor csináljál képet, tedd ide fel és megint nekifutunk!!
sziasztok.paprikába szeretnék gyomirtót használni kétszikű gyomok ellen.szerintetek afalon mehet????vagy tudtok valami mást??sajnos sürgős lenne.
Válasz #2294. hozzászólásra

2-szer kb 1/3 tankot kihajtottam belőle. Ahogy fogy az üzemanyag úgy emelkedik a fordulat és jön az erő. Amikor kifogy természetesen felpörög néhány másodpercre és leáll.
Úgy látom keves üzemanyaggal a tankban használható és talán stabilnak is nevezhető.
A nagy kérdés hogyan tovább?
Válasz #2292. hozzászólásra
Ha úgy van ahogy mondod akkor dolgoztasd meg a gépet fél tankkal és ha jól dolgozik akkor jó érdemes vele tovább küzdened.
Ha nem jól dolgozik kevés benzinnel akkor lehet hogy a szelepszárak lötyögnek a házban és ott olajat szív ezért kormolja a gyertyát.
Azért mondom hogy dolgoztasd mert a kevés benzines működés lehet csak véletlen volt.
Válasz #2292. hozzászólásra
Shell benzint tegyél bele.A legszuperabbat.
Tisztelt Kollegák,
Csak kezdem előlről:
3,5 lovas Briggs motor. Nem mai gyerek...
A gond az, hogy lekormolja a gyertyát, ill azt gyanítom hogy még mindíg sokat kap.
Lett benne membrán és gyertya cserélve, de akkor is fennáll a tünet. Azt vettem észre hogy amikor kevés üzemanyag van a tankban akkor "normálisan" működik, de ha öntök a tankba (kb 3/4-ig szoktam) akkor szinte azonnal elmegy az erő, gyertya tiszta korom. Fogyogat a motorolaj de annyira nem vészes, ill. az üzemanyag szint változásra ahogy írtam azonnal reagál.
Erre tud mondani valaki valami okosat.
Köszönöm,
köszi
Válasz #2289. hozzászólásra

jah, valamikor régen volt velük kapcsolatom, te pedig megerősítetted hitemet és azóta már voltam is náluk
Válasz #2287. hozzászólásra

Volt kitől tanulni.....
Válasz #2286. hozzászólásra
hidracél kecskemét ,seres kft pécs
Válasz #2286. hozzászólásra

gimex hidraulika győr
Nyers munkahenger szár kéne tudtok segíteni?
Válasz #2284. hozzászólásra
Fel lehet fúrni.Hódmezőn. cserélik,ha viszed a régit.
Válasz #2283. hozzászólásra
3,5 lovas Briggs robi 56
Válasz #2282. hozzászólásra

Miben van ez ember???????????
TiszteltKoleegák,
Kicseréltem a membránt a karburátorban. Örültem mint majom a farkának hogy megy mint állat. Igen, kb 5 percig, azután elmegy az erő. Nézem a gyertyát tiszta korom.
Megy a ganéra......
Válasz #2278. hozzászólásra

Jól van na
Válasz #2279. hozzászólásra

Köszönöm! Ennél van olcsóbb. Pl ITT
A kérdés már csak az, hogy érdemes megvenni? Mennyit bír?
Körbe érdeklődtem, de a normális minőségi szivattyúk marha drágák.
Pedrollo, wilo, grundfos stb.., mind kb 100e-től indulnak.
Válasz #2274. hozzászólásra
http://szerszampiac.hu/ipari_gep/kerti_gepek/uj_5000_liter_ora_1_1kw_os_csoszivattyu_melykut_szivattyu_kutszivattyu
Válasz #2277. hozzászólásra

64 hsz....
Válasz #2272. hozzászólásra
Hálelúja! Ki van a menbrán lyukadva! Köszönöm a segítséget!!!
Válasz #2272. hozzászólásra
Ezt már én is írtam neki. Nekem is ez a hibám volt és így meg is javult. Majd rájön előbb-utóbb.
Válasz #2221. hozzászólásra

Köszönöm a segítséget!
Sikerült megoldani. Találtam egy rossz akksit, rendeltem hozzá egy csomag cellát. DHL-el, németektől 8000 pízért jövő héten meg is érkezik.
Kollégák!

A hétvégén befosott a szivattyúm.
Egy sokéves 1kW-os wilo csőbúvár volt. Kéne helyette valami pénztárca kímélő alternatíva. Sajnos éppen nem volt betervezve szivattyú vásárlás, így nem is nagyon van most keret rá.
A lakóházat, és a kb 300nm-es kiskertet látta el vízzel, egy 125-ös, kb 35-40 méter mély csőkútból.
Milyen típust, merre, hol keressek?
Az olcsó kínaival érdemes próbálkozni? 20-25000-ért már láttam 1,1kW-os szivattyúkat 5000l/h teljesítménnyel. {:rolleyes:
EZT a fajtát. QJD5-100/8-1.1 a típusa. Még talán meg is próbálnám, csak attól félek, nehogy teleszarja olajjal a kutat ha tönkremegy.
Válasz #2270. hozzászólásra
Nézd meg a levegőszűrő alatt a pillangószelepet hogy gázadásra mozdul-e valamerre, illetve nézd meg hogy a karbiban az úszó nincsen-e beragadva, (esetleg kilyukadva). Az olajat nem tudom hogy cserélted-e ha nem akkor cseréld ki mert egy idő után pláne ha régóta nem ment akkor szétesik és elkezdi enni még ha nem is látod hogy nagyon kéken füstölne tőle!
Válasz #2270. hozzászólásra
Ne csinálj semmit csak a karbi alá vegyél egy új tömítést. Ha volt benne benzin és úgy állt egész télen akkor tuti hogy ez a tömítés a ludas megnyúlt elkocsonyásodott stb.
Válasz #2260. hozzászólásra

de tudom honnan kértem kölcsön..

Az a nagy az nincs,
Válasz #2268. hozzászólásra
Ezen túl vagyok, látható hibát nem találtam, de itt többek véleménye megegyezik azzal amire először tippeltem, hogy sokat kap. Nem mai gyerekmár, igaz ma már nincs agyon nyúzva sem, lehet beáldozok egy új karbit neki.....
Válasz #2255. hozzászólásra
Ebből a háromból kettő tuti nem változott, a gyertya és a gyújtás. Alakul hogy mi lehet....remélem.
Válasz #2267. hozzászólásra
Szedd le a tankot karbit gumimembránt átnézni plusz a tömítéseket , kipucolni mindent aztán ha így sem akkor menni tovább és keresni a hibát..
Válasz #2266. hozzászólásra
Nem füstöl (egyáltalán nem mondhatom), indulni úgy ahogy, elmegy.
Válasz #2265. hozzászólásra
és ,hogy füstöl????
Mert ha szét van kopva egy motor akkor eszi az olajat általában nehezebben indúl kékesen füstöl és több a fogyasztása nehezen pörög ki...
De neked az üzemanyag mennyiségével lehet gondod
Válasz #2264. hozzászólásra
A négyütemű motorban is le tud a benzintől kormolódni a gyertya? Én arra gondolok hogy kopik/kopott a henger és a motorolaj kormolja. Igaz egyből fuldoklik a motor, szinte sehova nem megy....
Válasz #2263. hozzászólásra
akkor viszont a membrános nyúlt meg és a benzin meg akarja fojtani a motort...
Válasz #2253. hozzászólásra

Szia Atis,
Levegőszűrő nélkül sem jobb. Erőtlenül jár a motor, nem veszi fel a fordulatot csak pöcörög. Ezen a karbin én semmilyen csavart nem láttam amivel bármit is lehetne állítani.....
Válasz #2261. hozzászólásra

Nem ,nekem már nem lesz kombim soha....
Az én volt fergámat semmi nem übereli ....
Kifúrtam beállítottam és traktoros cérnával biztosítottam
így már nem tud ki lazúlni(elállítódni)...500 km alatt nem vettem észre fékhatás csökkenést....
Azért köszi....megyek egyel...
Válasz #2259. hozzászólásra

Tied?a fékállító megoldódótt
Válasz #2258. hozzászólásra
Zeeger fogód van már?????
Válasz #2257. hozzászólásra

Mi is tegnap raktuk be a 12-esbe a motort....
jó a kompresszió,könnyen indúl....de a hőcserélő az egy kicsit szívatott
Válasz #2256. hozzászólásra
Holnaptól.
Válasz #2254. hozzászólásra

Helló Atis,egyik kész van, a másik keményen készül
Válasz #2255. hozzászólásra
Készülsz már Sanyi bácsi az aratásra????
Válasz #2251. hozzászólásra
Vagy sokat kap, vagy a gyertya hőértéke nem megfelelő, vagy rosszul áll a gyújtás.
Válasz #2252. hozzászólásra
Szia Gabi bácsi...
Mizujs felétek???Készítitek már a kombikat aratáshoz???

Vedd le a szelepdeklit(a kipufogó mellett van)ha jól emléxem és nézd meg van e szelep hézag...valamint a korom tökéletlen égésre utal levegőszűrő nélkűl járasd egy piciny ideig és utána nézd meg a gyertyát...valamint ha jól emléxem van a karbi elején egy sliccelt csavar azon lehet állítani az üza mennyiségét(fogyasztás)próbálj neki kevesebb anyagot adni...
sorjában egyessével és úgy nézd mi változott...
egyszerre csak egyet....

állítási lehetőség nem nagyon van rajta,de nézd meg nem-e szív falsot,a tömítéseknél,vagy esetleg a pillangószeleptengelynél nagy a kopás
ennyit bírt vegyél másikat,
Válasz #2243. hozzászólásra
Nos, senki nem árulja el miért kormolja le a Bridge motor a gyertyát?????????????????
Levegőszűrő tiszta....gyújtáson nincs itt mit állítani....karbin sem....
De ha valaki jobb vágja hallgatom.
Válasz #2249. hozzászólásra
jogosítvány, forgalmik, menetlevél, szállítólevél