Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak590 FtBenzin árak585 FtEUR394.79 FtUSD354.36 FtCHF418.76 FtGBP469.7 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #649. hozzászólásra
6 soros vízszintes tengelyű van de már vagy 5 éve nem zúzzuk a napra tarlót. elég neki a tárcsa azt a kis gázolajat is meg kell fogni
Sziasztok!
Vettem egy vízszintes tengelyű szárzúzót.
Mi a véleményetek, tapasztalatotok- szabadonfutós kardán elég, vagy tengelykapcsoló is kell rá.
Köszi.
Válasz #632. hozzászólásra
Az ikr nél nagyigmándon a a volt nyuholand javitó műhelyben a fiuk pontosan tudnak centirozni olcson és megbizhatoan én is ott centiroztattam.űdv john deere 1075.
Válasz #642. hozzászólásra
Az y kés fűre és lágy szárú nővényekre való, ted fől arővid kalapácsot éskb 3-cm tarló magasságot durván probáld tartani,leirhattad volna milyen tipusu zuzod van milyen trakival űzemelteted, it egy teló szá , ha gondodvan hivj bátran segitek. űdv john deere 1075.20-4 930 255.
Jó napot. Ismeri vagy próbálta valaki ezt a saját motoros szárzuzót? Csak gyepet nyírni lehet jó, vagy megbirkózik a méteres gazzal is?
http://starex.hu/index.php?c=181&p=2755
köszönöm az infót ,az Abonyit kérdeztem ,de csak a sajátjukat centrírozzák.
vízszintes tengelyről van szó 3,00m
továbbra is köszönettel veszem az infókat.
Kérdezd meg Abonyba a Komáromi Béla cégét, ugye ők gyártanak is vízszintes zúzót, és gondolom hogy vállalják a centírozást is...de meg kell kérdezni...
www.komaromigep.hu
azota mind a 2 tengelyt ki kellett szedni mind 2 fogaskereket is egyszerübb volt lefelé ütni a tengely közepét ovatosan és magátol kicsuszott a fogaskerékböl ..... de köszönöm mi is ezt a gyürü készitést gondoltuk csak épp sok idö lett volna amugy meg már csukott szemmel szétszedem minden spec szerszám nélkül remélem most már sokáig birni fogja
Még Rába gyárban-ban úgy csináltuk anno, hogy csináltunk eszterga padon egy lépcsős körgyűrűt, a körgyűrűbe meg esztergáltunk egy tányért aminek a közepén durván 1 mm-el nagyobb átmérőjű lyuk volt mint annak a tengelynek (csapnak) az átmérője amin a kúpkerék ült, a tányér külső átmérője pedig passzolt a lépcsős gyűrűbe, úgy hogy a lépcsős gyűrű pereme jó 10-15 mm-el aláfogta, A tányért a középső lyuk felé kb. 5%-ban (vagy amennyit kíván) kúpra húztuk, és a tányért eccerűen kettévágtuk. Ráhúztuk a lépcsős gyűrűt a kúpkerékre és a kúpkerék pereme alá szépen belecsúsztattuk a két fél tányért, és az egészet a külső gyűrűnél fogva 3 körmös lehúzóval lehúztuk. remélem érthetően írtam le.
ki hogy szokta levarázsolni a függöleges tengelyröl a kuptányérkerék párját mert ugye kupos az alja is igy nem akad meg a csapágylehuzo sehogysem és ne makarom szétszedni mégjobban csak lehuzni rola és párban cserélni hátha tud valaki valami könnyüt egyik elképzelés gyürüt rakni alá amiben megakad a lehuzo is .....
3 m-es Komáromit húztunk 82-essel, amíg az volt. Simán vitte, csak a felpörgetés ment nagyon nehezen, ezért a tábla elején egyszer meg lett indítva, és kézigázzal pörgött a végéig, amíg el nem fogyott a munka.
De menet közben simán bírta, még ha földet is fogott néha.
Probléma inkább a hidraulikával volt. Ki kellet tökölni a függesztők hosszát, hogy úszóban vigye, mert különben forralta az olajat.
1960 hozzászólás
Válasz #662. hozzászólásra
Szerintem semennyire,csak szép egyenletesen elteríted,hogy jövőre mindenhol legyen belőle!
Szárzúzásnál mennyire sérülhetnek meg a gazmagok?
Bizonyos %uk elintéződhet?
egy mondjuk 200 cm-es szárzúzó tengely y késekkel mennyi lehet újonann vagy mennyiből lehet összehozni?? Egyáltalán házilag legyártható-e??
Talán nem ebbe a topicba való, de ti mit gondoltok az AHWI zúzókról? Használtok ilyet?
Ezt a cikket találtam róluk:
AHWI – Profi erdészeti gépek a területek rekultiválásához
Válasz #655. hozzászólásra
Mid van Komáromis vagy nyugati?
Hány lovas traktorral?
Válasz #650. hozzászólásra
Eső előtt is próbáltátok? A zöld szárat is aprítja? Most igen szépen megy szét alapból a szár.
Válasz #656. hozzászólásra
Szép a munkája Ezután milyen művelet jön?? Jövő héten én is lejáratom ezzel a hengerrel, és utána szántás. Nem tömöríti meg nagyon a földet.??
6 soros vízszintes tengelyű van de már vagy 5 éve nem zúzzuk a napra tarlót. elég neki a tárcsa azt a kis gázolajat is meg kell fogni
Válasz #653. hozzászólásra
sorban járóval hogyne
de ma láttam 8Rest is zúzni
úgyhogy van remény ha nincs kistraktor
Válasz #651. hozzászólásra
Kizárólag sorban járó géppel lehet csinálni vagy amit a kerek letapos azt is lezuzza?
Válasz #650. hozzászólásra
Laza homok talajon is osszevagja vagy csak belenyomja a földbe? Erről tapasztalatok?
rz3
rz6
vogel tst
maschio
falc......
stb
ilyenek mozognak a tanyán
4sor a traktor pedig minden esetben 4 hengeres soros
Ki milyen zúzót használ napraforgó szár zúzására? Milyen széles milyen traktorral mennyi ha/óra?
Válasz #647. hozzászólásra
szf
Sziasztok!
Vettem egy vízszintes tengelyű szárzúzót.
Mi a véleményetek, tapasztalatotok- szabadonfutós kardán elég, vagy tengelykapcsoló is kell rá.
Köszi.
Válasz #638. hozzászólásra
15 ló ?
ez gyakorlatilag ott fog elmenni ahol fűnyírótraki.
1800 2000 vagy több is akár
Az ikr nél nagyigmándon a a volt nyuholand javitó műhelyben a fiuk pontosan tudnak centirozni olcson és megbizhatoan én is ott centiroztattam.űdv john deere 1075.
Az y kés fűre és lágy szárú nővényekre való, ted fől arővid kalapácsot éskb 3-cm tarló magasságot durván probáld tartani,leirhattad volna milyen tipusu zuzod van milyen trakival űzemelteted, it egy teló szá , ha gondodvan hivj bátran segitek. űdv john deere 1075.20-4 930 255.
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen fordulaton kell menni a vízszintes tengelynek egy Y késes zózónál?
540-es karnádfordulatnál mi lenne az ideálís?
SziasztokKérnék véleményt,hogy kukoricához a kalapácsos vagy az Y késes szárzúzó a jobb.
Hajdúnánáson a ventilátor gyárban ki tudják centírozni, ha egyeztetel velük, meg is várhatod.
http://www.ventifilt.hu/index.php/hu/elerhetosegunk
Válasz #638. hozzászólásra
lehet megbirkózik .....ha te húzod csigatempóval
Jó napot. Ismeri vagy próbálta valaki ezt a saját motoros szárzuzót? Csak gyepet nyírni lehet jó, vagy megbirkózik a méteres gazzal is?
http://starex.hu/index.php?c=181&p=2755
Válasz #634. hozzászólásra
Valamiért nem szépen dolgozik, kés élezés utan sem.
540 vagy 1000 fordulaton kell müködtetni?
Válasz #633. hozzászólásra
Mit kell rajta ismerni?
Üdv Mindenkinek! Agrokom s.p Komarno sp1-030 tipusú vizszintes tengelyű y késes szárzúzot ismeri valaki?
köszönöm az infót ,az Abonyit kérdeztem ,de csak a sajátjukat centrírozzák.
vízszintes tengelyről van szó 3,00m
továbbra is köszönettel veszem az infókat.
Válasz #629. hozzászólásra
Kérdezd meg Abonyba a Komáromi Béla cégét, ugye ők gyártanak is vízszintes zúzót, és gondolom hogy vállalják a centírozást is...de meg kell kérdezni...
www.komaromigep.hu
Válasz #629. hozzászólásra
ha az rz3 as tengelyét szeretnéd akkor nem kell mert 8 e ft egy uj ha vizszintes tengelyüt akkor meg passz .....
Segítséget kérek, hajdú,borsod,heves,jász megye környékén hol tudják kicentríroztatni a zúzó tengelyét?
Válasz #627. hozzászólásra
azota mind a 2 tengelyt ki kellett szedni mind 2 fogaskereket is egyszerübb volt lefelé ütni a tengely közepét ovatosan és magátol kicsuszott a fogaskerékböl ..... de köszönöm mi is ezt a gyürü készitést gondoltuk csak épp sok idö lett volna amugy meg már csukott szemmel szétszedem minden spec szerszám nélkül remélem most már sokáig birni fogja
Válasz #625. hozzászólásra
Még Rába gyárban-ban úgy csináltuk anno, hogy csináltunk eszterga padon egy lépcsős körgyűrűt, a körgyűrűbe meg esztergáltunk egy tányért aminek a közepén durván 1 mm-el nagyobb átmérőjű lyuk volt mint annak a tengelynek (csapnak) az átmérője amin a kúpkerék ült, a tányér külső átmérője pedig passzolt a lépcsős gyűrűbe, úgy hogy a lépcsős gyűrű pereme jó 10-15 mm-el aláfogta, A tányért a középső lyuk felé kb. 5%-ban (vagy amennyit kíván) kúpra húztuk, és a tányért eccerűen kettévágtuk. Ráhúztuk a lépcsős gyűrűt a kúpkerékre és a kúpkerék pereme alá szépen belecsúsztattuk a két fél tányért, és az egészet a külső gyűrűnél fogva 3 körmös lehúzóval lehúztuk. remélem érthetően írtam le.
#1. hozzászólás, Nyokev Rodnas küldte be 2014-06-10 16:38:58-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Van-e valakinek, videója ,vagy fényképe, Reziben ,vásárolt,
Szártépőről, Szárzúzóról? Fűnyíróról. Ezeket szeretném megnézni,ha van ilyen.smile hammer
ki hogy szokta levarázsolni a függöleges tengelyröl a kuptányérkerék párját mert ugye kupos az alja is igy nem akad meg a csapágylehuzo sehogysem és ne makarom szétszedni mégjobban csak lehuzni rola és párban cserélni hátha tud valaki valami könnyüt egyik elképzelés gyürüt rakni alá amiben megakad a lehuzo is .....
Rz 3 asat elhajtja e egy 36 lovas traki?
Válasz #618. hozzászólásra
Jó a szártépőd , nekem ilyen van saját gyártmány most egy kis átalakításon esett át!Kerék csapágy csere is volt!
Kocsordon árult vízszintes tengelyű szárzúzó/220/ van valakinek ? Tapasztalat?
t25
2 méteres Törő féle szárzuzóval vágtam le 2 hektár álló kukiszárat nem gyorsan de vitte.
Válasz #616. hozzászólásra
3 m-es Komáromit húztunk 82-essel, amíg az volt. Simán vitte, csak a felpörgetés ment nagyon nehezen, ezért a tábla elején egyszer meg lett indítva, és kézigázzal pörgött a végéig, amíg el nem fogyott a munka.
De menet közben simán bírta, még ha földet is fogott néha.
Probléma inkább a hidraulikával volt. Ki kellet tökölni a függesztők hosszát, hogy úszóban vigye, mert különben forralta az olajat.
Válasz #617. hozzászólásra
nekem 4soros vizszintes tengelyü van, 52es szárfüggöen 4-6ban viszi szó nélkül
videón szemben jön :)
Válasz #616. hozzászólásra
A Komáromi KB3011 ami 2,7m-es? Az, hogy dolgozik a 3 sorban? 2 sort taposok az MTZ-vel? Olyan kéne ami el van tolva. 3m-es sok az MTZ-nek szerintem.
MTZ után van olyan zúzó ami 3 sort visz és el van tolva? Mert a 4sort RZ-vel se szívesen viszi, ha olyan a pálya. Milyen sebességgel lehetne menni?
Igy nézz ki a felsö kés Rz szárzuzójé!
Nem tudtok képet a RZ szárzuzóról hogy hova kell tenni a felsö kicsi kést?
RZ-1.5 vagy törö féle!
Válasz #612. hozzászólásra
pedig viszi igaz nem rohangál vele csak szép nyugottan
Válasz #610. hozzászólásra
No persze menten meghóna nyekkkkkk