Gázolaj árak 657 Ft Benzin árak 618 Ft EUR 389.41 Ft USD 358.81 Ft CHF 407.83 Ft GBP 454.96 Ft

Fórum

Becenév: máris szomszéd
Csatlakozott: 2015-12-04 19:44:15
Utolsó belépés: 2024-02-11 22:13:00
Fórum hozzászólás: 2224

Fórumhozzászólásai

Előzmény: mtz1221 #106936 hozzászólásaVolt valami cikk,hogy szerbiának belengették,hogy akarja-e,hogy vízummal lehessen beutazni az eu területére. Mindezt azért,hogy így vegye rá,hogy szigorítson az eddigi hozzáálláson a migrációhoz.
Nem tudom mennyire motiválta ez a szerb vezetést,de azért felénk nyugalom van pár hónapja. Pedig itt volt a legnagyobb nyomás,egy egész könyvet tudnék írni mik is történtek erre felé.

Remélem marad is így továbbra is.

Előzmény: TYLLA #106909 hozzászólásaGyere le a déli határra és meglátod,hogy a migráció 99%-ban vissza szorult. De ez nem a hazai csapat eredménye hanem a szerbeké. Keményen odacsaptak és rögtön megszűnt a migráció felénk.
Igaz olvastam valami olyat,hogy megkérdezték a szerbeket akarnak-e vízummal átjönni az unió területére.

Előzmény: Traktoros30 #13498 hozzászólásaSárgarépa nagybani piac Szeged,petrezselyem az vagy piac vagy olyanhoz aki feldolgozza (ahogy a kombájn felszedte,ezt szeretjük kicsi így a munka)és onnan a multinak megy.Itt megjegyezném,hogy a lidl a legkukacosabb vevő,viszont ami nála a pulton van az tuti nem vegyszermaradékos.
Burgonya az meg zömében egy nagyon régi vevőnek.

A nagy vezírünk szavai.
Akkor most van-lesz víz? Csak,mert eddig az volt a probléma hogy nagyon fogy.

"kis Magyarország egy nagy medence, a folyóink vize szinte beömlik az országba, és csak rajtunk múlik, mennyi vizet tartunk itthon, sőt, még a szomszédainknak is jut bőven."

Előzmény: Traktoros30 #13488 hozzászólása


Több tényezős az amiért lecsökkentettem a területet.
1.Kevés földem van kb 10 ha. Húsz év alatt az intenzív vetésforgó nélküli termelés miatt leromlott a termőképesség. Nem tápanyag hiány miatt,hanem felszaporodtak különböző olyan gombák meg mittudomén mik amik miatt csökkent a termésszint és a minőség. Most próbálom visszaállítani valamelyest a kondícióját a földeknek.2-3 éves vetésforgó és amikor "üres" a föld akkor valami zöldtrágya.
2.Kb még 10 aktív évem lehet hátra,54 éves vagyok. Nincs aki tovább vigye az egészet.
3.A nulláról indultam szó szerint,nekem ennyi már elég nem akarok tovább fejleszteni. Így mindjárt kevesebb lóvé kell.
4.Ha 3ha-ból nem tud egy kertész félretenni (ha már nem akar tovább fejleszteni)10 misit akkor akassza szögre a kapát.Előzmény: barkaspisti #13478 hozzászólásaOnnan vesszük kamion tételben. Mindig ősszel megvesszük előre-és most kivételesen lejebb ment az ára.
Már csak félgőzzel termelek max 4 hektár a "pénz csináló" növény. Petrezselyem,burgonya,sárgarépa és zeller. De az idén csak burgonya és petrezselyem.

Előzmény: beginneragro #13474 hozzászólásaTöbb okból áltam át pelletáltra. a legfőbb ok,hogy nincs benne mindenféle gyommag és nincs gyomirtó maradvány.
Egy kultúra simán megkap 5 tonnát vagy többet is hektáronként,plussz műtrágya.
Nálunk homokon nagyon gyors a tápanyag kimosódás a folyamatos öntözés miatt.Mértem a tápanyag szintet és a műtrágya pár öntözés után már eléggé gyorsan mélyre ment.A pelletált nagyon lassan mozog lefelé.Stabilan lassan folyamatosan adja le a tápanyagot,mellé van a műtrágya ha hirtelen kell plussz kaja neki. Eléggé drága,most 125.000ft/t volt a 4/3/3-as,viszont a kertészet elbírja.Egy hektáron mostanában megvan a bruttó 10 misi átlagban.Erre sokan használják,persze mind kertészek semmi gabonaféle. Ez egy teljesen más világ.(szerintem jövedelmezőbb is)

Előzmény: hashtag #13469 hozzászólásaFurcsa,erre sokan használnak pelletált szerves trágyát köztük én is már 5 éve,igaz ők szántóföldi kertészek.
És köszönjük a véleményt nekünk megéri.

Előzmény: medikus #106034 hozzászólásaDa addig is a jogszabály szerint kövér lászló az ideiglenes elnök.Sz..t a fo..al.

Előzmény: A.I. #941 hozzászólása
Egy lengyel faszi vezette az mtz-ét,előtte vette az egyik szomszéd faluból a szervező aki egy Ásotthalmi pacák volt. Előtte levő napon kb. fél tízkor a házam előtt elakadt a földúton az mtz,és mint utólag kiderült akkor már meg volt pakolva. Mikor láttuk a médiában a hírt rögtön jeleztem egy ismerősnek mi is történt előttünk. Másnap már kopogtatott is az NNI.Jó kis szövevényes ügy volt.

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/31-illegalis-migrans-rendorkezen-veszprem#1

https://magyarnemzet.hu/belfold/2021/03/harminc-migrans-ugrott-elo-a-szenakazalbol

Előzmény: Ohaza63 #105852 hozzászólásahttps://www.facebook.com/reel/842452480977162

Ez meg itt volt a szomszédban.Nehezen lett csend-rend a környéken,erre jönnek ezek.
https://www.facebook.com/istvan.kamaras/videos/1732038083986684

Előzmény: medikus #105861 hozzászólása


Hát most vagy egy nagy házban laksz-vagy rossz a hőszigetelés a házon. Én utólagosan bővített kádár kockában lakok jól szigetelt. Amikor árammal fűtöttem max 7000 kWh ment el fűtő patronnal 23.5 fok. Na ezt számold át fa kg-ra,számold a kazán hatásfokát is.

Előzmény: MTZ1221.3 #93 hozzászólása


A telepítés előtt végig zongoráztam a lehetőségeket,és több ajánlat is volt kb ennyiért. Ráadásul volt egy Solar Edge inverterrrel szerelt is de a végén fronius let. Sma,growatt kilőve még az elején a javíthatatlanság miatt.
Akkor ez volt az egyik legjobb,és ha mégis tönkremegy javítható relatív olcsón.Ha most csinálnám akkor valami asszimetrikus termelésre képes 3 fázisú inverterben gondolkodnék.
Annyi,hogy a paneleket mi raktuk fel,ami kb 1 misi mínuszt jelent azaz 13 misibe került volna.

Előzmény: Ohaza63 #88 hozzászólása


4 éve 50 kWp napelem+2db 20kW-os inverter 12.000.000 ft.És az akkori technika jobb minőségű összetevőivel.
Szóval átbaszták az ismerősödet.

Isten malmai lassan őrölnek,de őrölnek. EGY kattintással lehetett tiltani a sütiket!
Az a malom őrölhetne tovább a linkek beillesztésének egyszerűbbé tételén.

Előzmény: Gandhy #58864 hozzászólásaCsak a kerekei.smile lol

Előzmény: MTZ1221.3 #2019 hozzászólásaLusta vagyok,valaki fordítsa már le.

Előzmény: mtz1221 #11871 hozzászólásaRomániában a népnyelv kékszesz-nek hívja.Van aki meg is issza.

kékszesz

Előzmény: medikus #886 hozzászólása


Most nem fogom megkeresni,de az itteni réteg rendszer sajátossága miatt bizony van összefügés a talajvíz és a rétegvíz között. Ez igaz 70m-ig.
Sőt ameddig volt tisztességes talajvízszint addig nem is kellett mélyre fúrni.
És visszajutottunk a kályhához,nem stadionokra kellett volna költeni.

Előzmény: madle #883 hozzászólása


Ruzsa.
A 70m-es kutak nyugvója most kb 5-6m-en van,augusztus vége felé elkezd csökenni a hozam.Talajvíz tíz év alatt 2m mínusz,ahol horgásztam két éve száraz.
Az biztos,hogy a környéken rengeteg vizet vesznek ki.
Két okból.
1. Itt kertészetek vannak alapból vízigényes minden kultúra.
2. Mivel homok különböző fokozatai a talajok így gyenge a víz tartó képességük.
Az öntözés korszerű mindenhol,dob/vízágyút kevesen használnak. Mikroszóróval van lefedve zöme terület.

A duna "normál" vízhozama 2300m3/sec azaz óránként 8 millió m3 = 40.000ha egyszeri 20mm-es öntözéséhez.
Ha a régi terveket idejében leporolták volna,és pár stadion árát ráköltik akkor nem írkálnánk itt.
Ha csak egy heti víz hozamot juttatnának az alföldre évente az simán megoldaná a problémát.

Előzmény: Dvili #870 hozzászólásaAz lemaradt,hogy 50 m-től mélyebbek a kutak. Vagy 70-80 m-sek vagy pedig 200 m körüliek. A 200 m-esek adnak 1500 l/perc körül.

Előzmény: VJ #855 hozzászólásaItt az alföldön ahol 10.000 szám felett van olyan kút amit legalizálni kellene. Szerintem egy ezreléket se éri el aki meg is próbálja,magyarul szarunk-nak az egészre. Majd ha jobban álla kormány hozzá akkor esetleg. Mert ugyanaz a kút ami elvileg nem jó ,akkor már jó ha másfél misiért lesz pecsétes papír.Közben meg semmi nem változik.

Előzmény: vilag89 #550 hozzászólása


Mivel ragaszkodtam ahhoz az opciókhoz amik nekem kellettek,így egy cég kivételével mind elvéreztek. Mászó sebesség,gyárilag 9.5-ös művelőkerék,és így is vizsgáztatva
Végül egy fülke nélküli kubota 5092-es lett. Itt mondtam mit akarok ők meg mondták mennyi,és vagy kell vagy nem.
Másfél éve szűken 20 misi volt az ára,az alapon felül front hidraulika,harmadik hidraulika kör,szerelhető nyomtávval a felnik.
A traki sima szinkron váltós, kuplung nélküli irány váltó ,még taposós difizár is van rajta. Egyszerű mint a faék a motor kivételével,mert az adblu mellett van már sajna dpf szűrő is.
Amire nekünk kell kicsit túlméretezett-feleslegesen nagy (kínai 45-ös foton helyett) de legalább így mondhatni könnyű munkákat végez,így mondhatni megkímélt lesz még 10000 óránál is.Viszont sorművelésre kisebb már nem olyan jó.
Teszi a dolgát nekünk maximálisan jó,most van benne 1200 óra csúnya is lenne ha valami baja lett volna eddig.
https://ketkatakft.kubotaimportor.hu/termek/m5-092-rops-hu/

Előzmény: Maszek Zs #85226 hozzászólása
A grippenek futóművében használják a csapágyakhoz,kb. úgy néz ki mint a faggyú.Nem volt olyan gépzsír állaga,inkább kemény krémszerű. Elvileg nem olvad ki és hidegben se dermed le.
Szóval ha nincs grippen karbantartó a közeledben........
Lehetséges létezik-megvásárolható, dehogy minek nevezik fogalmam sincs.

Előzmény: nemhektarharcos #85219 hozzászólásaA kínai traki (6-7000 óra) generátor csapágya elkezdett morogni nyáron.Egy ismerős szétkapta-újra zsírozta (nagyon speckó zsír) és azt mondta,hogy még ennyit kibír.
És tuti eredeti kínai csapágy ban benne.

Előzmény: rigás #5681 hozzászólásaRégebben az iveco izítása szívatott hasonlóan,ráadásul következő télre még a gyertyák egy része is kipurcant.
Ki lett belőle bobva az egész és lett helyette egy relé+ nyomógomb. Gyújtás-gomb nyom pár másodperc és lehet indítani. Ha hideg van pár 10 másodpercig nyomva tartom.
Kb 10 éve hibátlan.

Előzmény: mtz1221 #104240 hozzászólásaHát mutasd meg ezt az aszonynak.
https://www.facebook.com/reel/344036808258192

Előzmény: Maszek Zs #5011 hozzászólásaNekem az ivecón van egy olyan relé ami azt tudja,hogy amikor leveszem a gyújtást akkor kb 5 másodperc múlva áramtalanít.Indításkor meg kulcs elfordít-egy gomb megnyom=behúzza a relét és lehet indítani. Ez benne volt az autóban amikor vettem azóta is hibátlanul teszi a dolgát. Azt hozzá kell tennem,hogy az autó szívó diesel,szóval "modern" elektronika az nincs benne.

Előzmény: hasutas1 #58694 hozzászólásaEgy biztos,október vége óta ha esőt mond hozzánk az be is jön nekik mm-re. Nem tudom mi történt velük,de nyáron is legyenek ilyen pontos előrejelzések.

Előzmény: szeszko #2589 hozzászólásaEgy 1000-es pufferom van,nekem ez egy napra bármilyen hidegben elég ha 75 fokra fel van fűtve az alja is.
A szivattyú 70 foknál(kazán) kapcsol be,ilyenkor már szokott 'sustorogni" a kazán=keletkeznek gőzbuborékok.

Előzmény: Fórumleső #58653 hozzászólásaÜdvözöllek a klubban.smile tongue

Párszor kértük már,hogy ha egy linket ide akarok tenni azt tegyétek egyszerűbbé. Hát eddig süket fülekre találtunk.

Előzmény: csabahegeszt #246 hozzászólásaIlyesmit keress,sokan számolják fel a szőlőket. Mi már ilyennel pótoljuk a kitört oszlopot,könyű rögzíteni is a vadhálót hozzá.

https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/muhelyfelszereles-es-telepi-eszkozok/szolooszlop-letekerheto-foldhorgony-huzal-feszito-tamrendszerhez/h_7363076?ref=9b41f7f7

Előzmény: hashtag #2577 hozzászólásaKazán megforralása ellen van valami bisz-basz (olyan termosztát féle berakva nekem a kazánhoz. Nem tudom mi a neve de a lényeg,hogy 95 fokos kazánhőnél ráengedi a hidraforból a vizet a kazánra alolról és a meleg víz pedig kimegy a szabadba felülről amíg nem csökken 95 fok alá.

Valami ilyesmi.https://caresweb.hu/termikus-hore-nyito-elfolyoszelep-tnyit95c-kapillaris-csovel-6748

Előzmény: Fórumleső #7466 hozzászólásaNa pont az a lényeg,hogy én nem akarom elfogadni,.Csak hát mikor végig kell görgetni és 100 szor klikkelni hogy nem járulok hozzá a sütikhez azt senki nem teszi meg,mert k.rva sok idő. Így szépen hozzájárul.
Nem hiszem,hogy nem lehet az oldalon lecserélni a sütik elfogadása lehetőséget egy (max öt)kattintátos "nem járulok hozzá "megoldásra.

Előzmény: Fórumleső #7460 hozzászólásaGondolom nem a google dönti el milyen megoldást használtok. Én erről beszélek,egy kattintással letudom azt,hogy elutasítom a sütiket. Amelyik oldal azzal szórakozik,hogy több mint öt kattintással tudom megoldani azt nem olvasom. Remélem érthető. Egyenlőre veletek kivételezek.

Erről beszélek.

Előzmény: JD 4630 #398 hozzászólásaNem új tárolónál gondoltam,hanem a régi rossz állapotú beton "kisímítására".

Előzmény: .Feco. #396 hozzászólása
Aszfaltozni nem szokták a tárolók alját? Relatív vékonyan az tudna csak működni.

Előzmény: mtz1221 #84377 hozzászólása


Csak,hogy tudd mi kell hozzá.smile lol


A 80 éves bácsi elmegy a doktorhoz, mert már egy hete ágaskodik a farka, és hát elég ciki neki a dolog.
A doki erre nagyot néz, és mondja:
- Na, Józsi bátyám, mutassa!
A Józsi bácsi megmutatja, és tényleg áll ám, mint a cövek!
Na, erre a doki is csak vakarja a fejét, hisz ő csak ötven éves, de örül ha hetente egyszer feláll neki, a Józsi bácsinak meg már egy hete áll folyamatosan!
Megvizsgálom - szól a doki és felhúzza a bőrt. Látja ám, hogy valami fekete mászkál ott körbe körbe! Fog egy nagyítót azzal nézi:
- Nini, hát ez egy hangya! - kiált fel.
Azzal fog egy csipeszt és a hangyát kiveszi. Abban a pillanatban ahogy kivette, Józsi bácsi nagy gerjedelme egyből elmúlik.
- Jaj, doktor úr, köszönöm - hálálkodik az öreg. - Mivel tartozom?
- Semmivel, Józsi bácsi! - mosolyog a doki. - De a hangya nálam marad!

Nálatok,akkor itt mi van? És ez csak a töredéke.

https://www.tiktok.com/@homokhatimadmax

Mindig valami hasonló régi gépben gondolkoztam. Igazából nagy szükségem nem lenne rá de szerelmes lettem belé.
Van ezekhez még alkatrész?


https://www.facebook.com/commerce/listing/651175390201725?media_id=1&ref=share_attachment

Előzmény: trikolor5 #142 hozzászólásaÉn nem küldtem képet,mivel mikor jelezték,hogy nem találják (fátylas petrezselyem) már nem volt a földben.Mit is fényképeztem volna?

Előzmény: .Richard. #83951 hozzászólásaAblakos blokkból van a versenygépem csinálva, 180 le! Eddig semmi probléma nem volt magával a blokkal-főtengellyel.

Előzmény: Tom250 #1371 hozzászólásaKicsit bőveben ezekről a fajtákról?

"És ezekkel az új ukrán fajtákkal V kordonnal tőkénként már 20-30kilót is meglehet termelni."

Előzmény: Balázs. #63 hozzászólásaÉn még teszek hormont is a glifozáthoz és nem viszi a zsurlót. Pedig nem "sajnálom" kerítés vonalában szoktam használni.

Előzmény: Csavarkulcs #11506 hozzászólása


Hát biztos házalnak a vetőmagosok,mert megjelent egy cég képviselője itt. Pedig ha valahol nem akkor itt nem termelnek gabonát csak hobbi szinten a rossz földek miatt.A gabona itt egyszerűen nem lehet nyereséges.

Előzmény: Josku #4969 hozzászólása


Szerintem ne akarj az idén már céklát vetni,ha mégis akkor azonnal. A céklát nem vetik 75 centi sortávra,hanem 40 cm-től lefelé.Itt kb 35cmX8-10 cm a tőtáv. Viszont 75 cm-nél lehet jól kultivátorozni. A cékla rákfenéje a gyomirtás,vagy sikerül vagy nem.
Mosónál nem árt ha 3 fázisú a motor,van mikor lasssítani kell a fordulatot,azt meg frekiváltóval a legegyszerűbb.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


A technológiai újdonságok alkalmazásán fog múlni, hogy hoz-e jövedelmet a gazdálkodás
A technológiai újdonságok alkalmazásán fog múlni, hogy hoz-e jövedelmet a gazdálkodás
Interjú Szabó Leventével, a KITE Zrt. vezérigazgatójával.
Hirdetés
Készüljünk fel a repce tavaszi kártevői elleni védekezésre!
Készüljünk fel a repce tavaszi kártevői elleni védekezésre!
A rovarölő szeres védekezés ideje már február végén, március elején esedékes...
Faaprító,  ágaprító,  ágdaráló max: 6 cm átmérőig / Lignum S 60
Faaprító, ágaprító, ágdaráló max: 6 cm...

581.350 Ft

500/85R24 Vredestein Traxion
500/85R24 Vredestein Traxion

120.000 Ft

Case IH 225 eladó ERDÉSZETI
Case IH 225 eladó ERDÉSZETI

24.000.000 Ft

Sorköz művelő kapa
Sorköz művelő kapa

50.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]