Fórum

Becenév: madle
Csatlakozott: 2016-02-27 15:00:11
Utolsó belépés: 2021-01-22 17:20:38
Fórum hozzászólás: 452

A felhasználó hirdetései

50.000 Ft
6 éve hirdető
2021. február 3. 12:13 Öntözőberendezés, öntöződob Mezőgazdasági gép Csongrád, Balástya
Eladó képen látható két darab Nagypál Imre féle zártlapátos szivattyú. Sárga: 600 liter/perc, 4bár, kútról üzemeltethető. Piros 250...
Használt

Fórumhozzászólásai

Előzmény: bali #9317 hozzászólásaSzia!
Nekünk is van egy, teljesen átalakítva mosósra, ahogy a kolléga is írta a gyári formációban nem szereti a parét, nálunk a parézó forgása meg is van fordítva, mert bakhát zúzóval letakarítjuk a táblát, ami meg benne marad, azt egy ember kidobálja, viszont az nagyon veszélyes játék még így is, főleg ha figyelmetlen a delikvens, de ez minden kombájnra igaz.
Nálunk lassítva van a gép szalagja, mert a gépen már mossuk és rekeszezzük. Egy problémája van, keskeny a szája és ha széless bakháttal dolgozol akkor a Red Scarletet például vágja. Vizes homokot se jó vele ásni mert rövid a felhordószalag és nem rázza le jól, mondjuk ez a lassítás miatt is van.

Nekem is a napokban történt sok státusz dátum változást követően tegnap végre jóváhagyott lett a kifizetési kérelmem, Kert. gépes pályázat első ütem kifizetés. Cso megye

Nálam is szinte az elmúlt 2-3 munkanapban mindig volt dátum változás, szóval foglalkoztak vele, de maradt feldolgozás alatt a státusz. Kert gépes pályázat, kifizetési kérelemre várva..

Sziasztok, MTZ 820.1-esen cseréltünk teljesen új hidraulika vezértömböt és új szivattyú is van rajta viszont egy krumplikombájnnak a fika kis hidromotorját nem tudja hajtani, csak köhögteti néha néha ha gáz fröccsöt adok rá. Nem lehetne esetlek valami nyomást emelni az áramlásnak? Fent sem akad a hidraulika kar mikor ráadom az olajat a kombájnra.
Bocs nem értek annyira hozzá.

Előzmény: gabikeri1989 #2773 hozzászólásaKöszi a válaszod! Minden világos! smile thumbup

Üdv,

pénteken adtam be kifizetési kérelmet az első mérföldkőre kert gépbeszerzéses pályázatnál, várható, hogy a kifizetés előtt kijönnek ellenőrzésre? Vagy az a végén szokott lenni az utolsó mérföldkőnél? Kb mennyi idő a kiutalás a jóváhagyást követően?

Előzmény: Dávid #2929 hozzászólásaSzerintem lassan fognak azok reagálni. A 2018-as géppályázatnál nekem a kifizetési kérelemre 1 hónapon belül jött utalás. Én is mielőbb meg akarom valósítani és beadni mert borzasztó emelkedések lesznek itt jövőre is. Nem tartom kizártnak a 450-es eurót sem.

Sziasztok!

5100M hajtomuolaj szuro cserehez le kell engedni az olajat vagy van benne valami visszacsapo?

Előzmény: Sk Laci #9248 hozzászólásaKöszi! Azért nálunk is rizikós, dehát ez van. Volt olyan itt a környéken aki január végén vetett fátyolost.. smile scared

Előzmény: madle #9246 hozzászólásaElőzmény: Sk Laci #9245 hozzászólásaIgen, viszont ket hettel kesobb vetettuk a fatyolosokat a tavalyihoz kepest, Marcius 14-en.
Tegnap mar szabadosok is mentek.

Előzmény: ..,-:) #2534 hozzászólásaA 7,5 tonna felett "piaci áron" kijelentést úgy kell értelmezni, hogy ott már nem aktuális az "üzemanyagárstop" rendelet?

Sziasztok,

Csak kíváncsiságból, pétisót azt nagy tételben mennyiért tudjátok most beszerezni? Nekem 32 ezerért adták mázsáját a gazdaboltban, csak hajt a kíváncsiság, hogy a kisker mennyit rak rá.

Előzmény: mzsgy #2923 hozzászólásaSzerződés függő, én úgy egyeztem meg velük, ha nem valósítom meg a nyertes pályázatot akkkor is illeti őket 60% sikerdíj. Sajnos ez ilyen.
Egyébként amit mondotok valós. Nekem is benne volt egy fülkenélküli Kubu fólia alá, módosítanom kellett, mert közben kitaláltam, hogy keskenyebb nyomtávú legyen. Abból a szempontból nagyon korrekt volt az értékesítő, hogy felhívta a figyelmem, hogy a közben kialakult helyzet miatt 1 azaz egyetlen egy darab kis gépet kapnak idén abból a fajtából ami nekem kell, és be is írta a nevem mellé. Amire eredetileg pályáztam nem is lett volna már csak 1,5 év múlva kb..Mondjuk az is igaz, hogy 33,5 ezer euróból lett 39 "csomagolás" nélkül....... előre felkészülve az évvégi vételre.. Szóval gép sincs, meg az árak is eszeveszetten mennek fel. Lehet hogy ezen kaszálnak is, de úgy összességében is az infláció miatt.

Sziasztok,

nem teljesen sorközművelés, inkább műtrágya kijuttatás lenne a kérdésem. Adott egy Gaspardo műtrágya adagoló egy 4 soros bakhátazón. Mi tud elkopni benne, ami miatt egyik másik kevesebbet juttat ki valamennyivel? Az a gumi lapát? Fizikálisan semmi rendelleneset nem láttam rajta..

Előzmény: A vasalás témája #2907 hozzászólásaCsongrád

Ma jöttek már határozatok ügyfélkapura.

Előzmény: Anicska #2902 hozzászólásaMVH felületén, elektronikus ügyintézésbe belépsz és ott az általános tájékoztatási felületet megkeresed.

Előzmény: Balu86 #2900 hozzászólásaMég én sem kaptam, de már dec. 16 óta jóváhagyott.

Előzmény: Norbi94 #9220 hozzászólásaYaramila Complex az azt hiszem 12-11-18 vagy ilyesmi...

Előzmény: traktorajtóhajtogató #9214 hozzászólásaVégül a Blaukorn Classic lett alaptrágyának, Patentkálival megtoldva, mert nem volt LAT elérhető a környéken sehol. Fejtrágyának is lehet kiszórom majd a Blaukornt, vettem belőle eleget, meg van még maradék Yaramila pár raklappal, aztán majd kiderül mit hoz a jövő év. Pétisót nem vettem, mert botránynak tartom az árát 30 rugóért. Eddig viszont azzal dolgoztunk és azt ismerem, hogy reagál rá a növény. Keresni kell valami alternatívát csak ezektől a váltásoktól mindig félek.

Sziasztok! Olyan kerdesem lenne hogy 5100-ban a TLT-t rakapcsolom 540-re es az indito kapcsolot rateszem, elindul es kb 10-15 masodperc mulva megall. Fordulaton is, es alapjaraton is, utana ujra kell kapcsolgatni. Ez miert van? Hibakodot semmit nem tarol be, csak legfekre valamit…
Sosem volt hasznalva meg a TLT, teljesen uj.

Sziasztok! Olyan kerdesem lenne hogy 5100-ban a TLT-t rakapcsolom 540-re es az indito kapcsolot rateszem, elindul es kb 10-15 masodperc mulva megall. Fordulaton is, es alapjaraton is, utana ujra kell kapcsolgatni. Ez miert van? Hibakodot semmit nem tarol be, csak legfekre valamit…
Sosem volt hasznalva meg a TLT, teljesen uj.

Előzmény: madle #76705 hozzászólásaSziasztok,

úgy néz ki megoldódott a hidraulika szivattyú probléma. A szivattyú lehetett a rossz, mert levettük és kézzel is nagyon könnyen tudtam tekerni a csonkot.
Kapott új szivattyút és szelepes vezértömböt is, mert az is folyt, és ha már le volt bontva minden akkor mondom ideje cserélni.
Ráadásul ezen a 820.1-en a lapos ovális szivattyú van, amire mindenki azt mondta kevesebbet szállít, ami lehet. Viszont összeállt a rendszer és szépen mozgatja a kombájn hidromotorját és a munkahengereket is alapjáraton.

Előzmény: Garfield #76703 hozzászólásaEz egy atalakitott Bergman kombajn, ami maradt rajta az egy kis hidromotor a valogatoszalagnak, illetve a munkahengerek a kerek, ros kormanyzas es az asztal le-fel. Sajat vezertombbel.
Volt mar 892-es MTZ-n es az tokeletesen hajtotta.
Nekem 820.1-van, eredeti szivattyuval es hidro rendszerrel. Meg az ukran ovalis fajta Gidrosila van rajta.
A vezertomb mar kicsit ereszt, vettem egyebkent szivattyut is meg vezertombot is Hydrosilat. Holnap lesz elhozva. Kicsereljuk mert mar szet van bontva a gep, akkor mar az ujjal rakatom ossze.
A JD szivattyuja 114 literes, de en tobbre gondoltam az MTZ szivattyujat mint 32 liter, azt kevesellem azert, a kis roman traktorunk tud annyit

Előzmény: Garfield #76693 hozzászólásaDe van visszafolyó ága, egy körön van a kombájn. (Felső csatlakozón van a nyomó, alsón a visszamenő) forgatnia kellene az olajat a traktornak, hogy menyjen a rendszer rendesen.De nem teszi, csak ilyen vérszegényen. Kihúztam a visszamenőt és levettem a pöcsös végét, néztem kb ceruza vastagságban folyik az olaj, nagyon gyengusz. Ha rávezérlek a távirányítóval mondjuk a kerékkormányzásra, akkor lök egy nagyot és csinálja a munkád, de utána ennyi....

Előzmény: mtz1221 #76686 hozzászólásaVégülis a 3. pont emel, de ott is volt már, hogy melegen nagyon gyengén emeli a függesztett eszközt.
Keresek valakit aki tud mérni teszterrel, mert nekem nincs rá eszközöm.

Üdv, egy 820-as-on próbáltunk egy krumpli kombájnt, ami nem tudja alapjáraton hajtani a kombájn válogató szalagjának hidromotorját... a kerékkormányzást és egyéb munkahengeres feladatokat megcsinálja, de a hidromotort nem viszi (csak szakaszosan megindítja, nagy gázra stb), ami ugyan azon a rendszeren van és alapból mennie kellene vezérlés nélkül.
Rátettük egy JD-re a gépet, az azonnal megküldte rendesen. Még eredeti 18 éves az MTZ hidraulika szivattyúja, lehet nem tud elég mennyiséget szállítani már?
Esetleg tudtok ajánlani melyik szivattyút érdemes megvenni rá, ami a legtartósabb és literre is a lehető legtöbbet tudja?

Előzmény: goodwinmatthew515 #9215 hozzászólásaInkább csak küldjetek kézpénzt a nigériai barátaitokkal férgek...

Előzmény: rigás #76654 hozzászólásaSzia! Köszi, fórumból nem tudtam megnyitni, de így, hogy válaszolok és felugrik újra, meg lehet nyitni!
Köszi!

Üdv,

820.1-hez tudna valaki küldeni hidraulika rendszer gyári bekötési rajzot? Annó aki használta a gépet elkötögette (kikerülte) a helyzeterőszabályzót stb.. és a két hátsó kihelyezett sem okés. Csak nyomni tud, meg visszaengedni, ejteni...

Előzmény: ND #300 hozzászólásaIgaz, erre nem is gondoltam, hogy ilyen brutális szelet csinál. smile sad

Sziasztok,

nagyon érdekel a drón téma, viszont nekem még mindig kétségeim vannak a növényvédőszerek töménységi beállításánál. Korlátozott a felhasználható szerek listája. Mint ahogy előttem írták. Viszont ha reagálnak rá a gyártók, akkor van benne potenciál.
Nekem burgonyára kellene, viszont nagyon agyalok rajta, hogy nem-e képes lenne későbbiekben esetleg magas légterű vándor fólia alatt átrepülni, remélem lesznek erre is írott szoftverek, akkor mindenképp beruháznék egyre.
Kilátások szerintetek?

Előzmény: Sanyee #9211 hozzászólásaÉn nem tudok mit csinálni, mert meg kell venni a kertészeti drága műtrágyát sajnos.. Mi fóliás és fátyol fóliás takarással csinálunk új burgonyát. Ha nem a szűk piaci réseket aknázza ki a termelő, akkor baromira ráfizetéses már az biztos...
Nagybanin most a szép polírozott rekeszes kb 180 Ft. Viszont megjött az import Mozart 150-ért szóval....
Szokott lenni tarló vetésbe 3-4 hektárom, ez is erre a kis piaci szegmensre, meg van időm rá a TV paprika alatt és elhordom a nagybanira, van kis vevőkör, de hogy meddig az kérdés.. A tarló is lényegesen kevesebbet tud mint a nyári krumplik, szóval annak igen-igen ezen az áron vagy inkább 200-on kellene lennie, hogy legyen valami rajta. 400-450 mázsánál nem igen tud többet fullos technológiával.
Egy raklap Cropcare most kb 400 körül van, de szerintem megveszem még idén akkor, ki tudja mi lesz itt még, de még rákérdezek a Linzerre...

Üdv,
Mostani műtrágya árak mozgásával kapcsolatban merült fel bennem, hogy a YaraMila lassan megfizetethetetlen kategória, viszont van egyáltalán minőségben konkurenciája klórmentes kategóriában?
Beszéltük itt régebben az LAT 15-15-15 komplexet, hogy kevés kloridot tartalmaz, esetleg más kifejezetten klórmentes műtrágya, ami árban kedvezőbb lehetne?
Attól tartok, hogy ha eltérek a megszokott technológiától, teljesen újra kell tapasztalnom mindent és az drága szokott lenni.

smile bored

Előzmény: JOSEY #4391 hozzászólásaKöszi a videókat, homokra milyen megoldást javasolnál, hogy minél szélesebben bontsa a talajt? Késekre szárnyak működnek? Mennyivel fogja jobban a gépet? Esetleg pálcás elmunkáló a tüskés henger helyett?
Nem kell zárnom vissza a talajt lazítóval, csak egyenletes felületet szeretnék(ezért gondoltam a pálcás elmunkálóra), mert azonnal a lazítás után ásógéppel megoldom a visszazárást.

Előzmény: JOSEY #4389 hozzászólása100 Le-s 5100M John Deere, meg egy 820-as MTZ. 50cm-en elég lenne, nagyon max 60cm. A mostanin is az a felheggesztett szakító rész 60cm-ig van, de eddig sose mértem le és eszeetlenül leengedtem gerendáig. De a 3 késessel az amugy is esélytelen lenne, meg utólag felesleges is volt 70cm-en lazítgatni, mert csak több gázolaj fogyott.
Mit javasolsz vakoló homokra? Ami a közöket is jól meghúzhatná?

Sziasztok,

gondolom nem sokat gazdálkodtok alföldi homokon, inkább kötötteken.. Olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék egy egy 3 késes lazítót a jelenlegi két késes helyett, úgy, hogy 1500mm-es nyomtáv középén legyen a két szélső kés (traktor nyom közepén) és középen a harmadik.
Ami a kérdésem, hogy nekem nem kiemelt a talaj lezárása, mert egyből lazítás után ásógépezek rajta, amin van tömörítőhenger, sokkal inkább egy szép egyenletes felületet akarok mint tárcsázás után. Szerintetek jó lehetne a lazító mögé egy pálcás elmunkáló? Vagy jobb a tüskés henger?
Másik: a kések nálam homokon nem igazán robbantják a talajt, inkább vágják mint a vajat a kés. Érdemes lehet szárnyakat tenni rá? Mennyivel fogja jobban traktort?

Előzmény: máris szomszéd #6138 hozzászólásaKöszi az infókat a gépről! Akkor valószínűleg már úgy tervezem, hogy fronttartályos megoldás lesz. :)

Előzmény: Lackó #6134 hozzászólásaSajna nekem a Johni az igásló, amivel talajmunkázok( kertészetben sűrűn ) és nagy meló lenne folyamatosan cserélgetni a szettet. Az MTZ-re tennék olyat a gyári 42" helyett, csak nem vagyok biztos az átmérő váltóban, pl, hátra jobb lenne egy nyugatiról 44 vagy 48"-os hátsónak, előre pedig akkor nem tudom mi menne a 11.2 R20" helyett. Szöghajtásos. Kíváncsi vagyok máris megoldására. Csólyospálosi gazdáknál láttam már fotókon frankó megoldásokat szöghajtásos MTZ-re, csak nem tudtam adatokat kérni róluk.

Előzmény: máris szomszéd #6131 hozzászólásaAkkor valamit ki kell találnom, szerinted maga a gyári művelő felni gyenge eresztés vagy keskeny a gumi és ennyi? Mert lehetne rá szerintem erősebb felniket gyártatni, csak nem tudom van-e értelme, mert az már a traktor ára.

Előzmény: Lacihunt84 #405 hozzászólásaAz engem is megszopatott már. Nekem 445DTC-n lett az, hogy felemelve elkezdett rángatni, uténa meg már ki sem emelte rendesen. 94-es a traki, gyári rendszer volt. Szétszedtük, kapott a munkahenger új hüvelyt, gyűrűket, dugót és egy új gomba szelepet. Mert az is elég berágott volt. Az összes szelepet kiszedtük, gumigyűrűket is cseréltük. Ki lett tisztítva minden. Emel, nem enged vissza mint előtte, nem rángat, de akkor sem az igazi. Hidraulika szivattyúm egy éves, bár az már török, nem hinném, hogy szar lenne, de lehet azt is kicserélem.

Jó az UTB hidraulika megoldása, de a profi szerelőket is meg szokta szívatni.

Máris és Lackó, köszönöm a válaszokat! Használt piacon nézegetek és ha létezik, mindenképpen kisebb térfogatút szeretnék keresni, 800-1000 liter, amivel megküzdene az MTZ művelőkerékkel. A Johnihoz nincs művelő szettem és a krumpliba nem akarok betaposni széles gumival.
Ebből akkor létezik ezek szerint két féle? Külön hidromotoros és amin nincs?

Sziasztok,

Hardi Twin légzsákos függesztett permetezőt szeretnék vásárolni. Valaki használ esetleg ilyen típust mire kellene figyelnem? Ezeknek külön hidromotorja van a légzsákhoz?

Előzmény: zelnikpeti #16686 hozzászólásacitromsav?

Előzmény: Norbi94 #9105 hozzászólásaÁltalában igen, másnap. De ha jó az idő semmi baja nincs a földben fátyol nélkül -5, -6 fokot simán kibír a csírázott gumó a talajban. Nekem azért fontos a fátyolozás, mert pont az a két hét előny kell a szabadosokkal szemben.

Előzmény: Tanonc #9103 hozzászólásaSzabadföldiket már ilyenkor vetik felénk is. A fátyolosokat már mi is elvetettük február 25 körül. Van egy ismerősöm aki február 05-én vetette a fátyolost. Gondolom jót tett neki az azt követő -15 fok.

Előzmény: Norbi94 #9099 hozzászólásaImants ásógép és ennyi!

Koszonom a valaszaitokat!

Üdv,

Fagyok miatt kikelt fóliás burgonyára öntöznöm kell a mostani hajnalokon és rengetek víz megy ki egy éjjel. Pétisó menne most a besorolt állományra a hétvége fele, de amíg a fátyol rajta van, és amíg minden estére vissza kell húzni rá, nem merem kiszórni, nehogy párolgása alatt megégesse a levelét. Viszont N pótlás meg baromi fontos lenne mostmár....

Mikramidot javasoljátok-e lombtrágyaként? Még nem használtam, leírása szerint nem perzsel és magas a N hatóanyag tartalma.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Fontos döntések születtek annak érdekében, hogy megkapjuk az EU-s pénzeket
Elszálltak az energiaárak, itt a segítség a feldolgozóipari vállalkozásoknak
Hirdetés
Elszálltak az energiaárak, itt a segítség a feldolgozóipari vállalkozásoknak
Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022 –...

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

Héjas dió Milotai M 10
Héjas dió Milotai M 10

700 Ft

Pöttinger 15 tip hamszter rendfelszedő kocsi
Pöttinger 15 tip hamszter rendfelszedő...

380.000 Ft

LO Napraforgó eladó
LO Napraforgó eladó

280.000 Ft

Malmi búza eladó
Malmi búza eladó

150.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2022 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]