Gázolaj árak 593 Ft Benzin árak 573 Ft EUR 382.26 Ft USD 354.74 Ft CHF 404.86 Ft GBP 445.63 Ft

Fórum

Becenév: marajah
Csatlakozott: 2009-02-11 20:49:01
Utolsó belépés: 2018-05-20 16:22:45
Fórum hozzászólás: 31

Fórumhozzászólásai

Az idei anyatehén támogatás igénylésnél futottam az alábbi érdekességbe: az enar-tól lekértem a tenyészetkódunk alatti adatokat és meglepődve tapasztaltam, hogy két olyan fülszámú egyed is be van jegyezve, aminek nem kéne ott lennie. Az egyik teljesen ismeretlen, a másik pedig már egy éve elpusztult...Az állatorvossal beszéltem, kiderült, hogy ő van a háttérben, szándékosan forgatja így a kártyákat. Nálatok is így működik??? Ebbe bele kell törődni, mert teljesen normális ma Magyarországon?? smile sadsmile sadJa, nem beszélve arról, hogy tavalyelőtt már egy hasonló eset miatt nem kaptuk meg a támogatást...

Előzmény: avm #363 hozzászólásaTudnátok segíteni, hol lehet megnézni, hogy haszonbérlettel terhelt-e a meghirdetett terület?

Előzmény: #181 hozzászólásaEnnél pesszimistább vagyok , sztem nemigazán akarják ők az osztatlanokat felosztani, mert azzal ártanának a minden település határában ezer hektárokon felüli osztatlanon garázdálkodó "nagybirtokosoknak". Ez egy olyan intézkedés, amivel a mi szánkat is be akarják fogni, meg az EU-ét is: tessék, csináltunk vmit, meg nem is. Ha fel akarnák osztani, akkor miért kellett törv. módosítás?? A 2005-ös korm. rendelet pont erről szólt, csak mérni kellett volna a több százezer kérelem alapján, amit azóta bevettek az fh-k - de eddig sem csinálták tisztességesen.

Előzmény: #215 hozzászólásaAnnyi "előnyöm" van, hogy nálunk a szóba jöhető 80 tulajból csak kb.hárman fogjuk kérni a megosztást. Ezzel kalkuláltam és így nem tűnt olyan vészesnek a dolog, ráadásul ők az tárgyalóképes kategóriába tartoznak ,vagyis a ktg megosztható is lenne. De az én olvasatom szerint az fh-nak ki kell kalkulálnia a várható ktg-et és arról tájékoztatni a kérésemre. Ez logikusnak is tűnik, mert csak konkrét összeg ismeretében nyilatkozhatok, hogy vállalom.

Előzmény: #213 hozzászólásaHa gyorsítani szeretnéd, nézd meg a törv. módosítást,van egy mondatnyi rész a soronkívüliségről.Annyi a hátulütője, hogy ebben az esetben nem ingyenes. Én megpróbálkozom vele, hátha... Talán nem lesz olyan hatalmas összeg és megéri bevállalni, mint megint hosszú éveket várni a semmiért.
Az fh-ra már nem hallgatok , ők vezettek meg az előző kérelemnél is, ti. ott is soronkívüliséget szerettem volna kérni - na, szóban megmagyarázták, hogy az tul.képpen nincs is soronkívül - így nem is kérelmeztem írásban smile cursing

Előzmény: #210 hozzászólásaJúnius 1. a határidő és nehogy benthagyd az osztatlanban! A fodhivatal.hu-n van róla egy rövidebb tájékoztató, nézd meg, ott letöltheted a szükséges formanyomtatványt is.
A végrehajtási határidő most ugyanúgy nincs nekik megállapítva, ahogy a 2005-ös rendeletben sem volt: 7 év alatt a 240 ezer kérelemből 30 ezret sikerült teljesíteniük.

Előzmény: #173 hozzászólásaKeresgélés közben találtam választ a földbérleti szerződéssel kapcsolatban a GYIK-re adott válaszok közt: " .. a részarány tulajdonban lévő osztatlan közös területek megosztását követően a jelenlegi földhasználók (pl. haszonbérlők) NEM kapnak tájékoztatás a megosztás megtörténtéről. A megosztási eljárás nem szünteti meg a fennálló földhasználati szerződést. Az újonnan kialakítandó földrészlet helyrajzi száma, területi változása miatt a földhasználati szerződés viszont módosul, ezért javasoljuk, hogy a földrészlet tulajdonosa gondoskodjon a szerződés módosításáról."

Előzmény: #173 hozzászólása


A földhivatalban tudsz kérni, de felesleges ezért bemenned, a foldhivatal.hu-n letölthető vagy ha adsz emil címet, átküldöm. A bérleti szerz-hez nem szólnék hozzá, mert fogalmam sincs - az enyémet jogcím nélkül használják jelenleg.

Előzmény: #171 hozzászólásaSziasztok, a törv. módosítás 63.par. (2)/(4) bekezdésben az szerepel, h " a soron kívüliség szabályait a Kormány rendeletben állapítja meg." - Melyik ez a rendelet??? már előlről , hátulról végigböngésztem a netet, de nem találok ráutaló nyomokat...

Az ilyen emberek adnak mindig újabb erőt ahhoz, hogy tovább küzdjek, mint Radocz. Köszönöm!
Legalább látszik, hogy van még magyar paraszt (és nem a szó pejoratív értelmében!), akiben még van vér!
A passzív ellenállás asszem utoljára Deák Ferencnek, meg Gandhi-nak jött be a történelemben, el kéne felejteni a kivárásra játszani.
Lehet, h elcsépelt, de igaz: segíts magadon és onnan föntebbről is megsegítenek.

Előzmény: #789 hozzászólásaKöszi, de úgy látszik a szükség tényleg nagy úr smile rolleyes, megtaláltam közben

Tudna vki adni egy linket a címlistáról, ahová a J04-et be lehet küldeni postán? Asszem elvesztem ezekben a NAV-os összevonásokban...smile confused , a kitöltési útmutatóban meg már nem találom.
Köszi, előre is!

Sziasztok,
nem találok erre megfelelő topic-ot, ezért itt kérdenélek Benneteket: nem tud vki ajánlani ügyvéded, aki a földtörvénnyel vmennyire tisztában van és esetleg még korrekt is? Gödöllő, Vác környéke, É-K Pest megye , még estleg Hatvan környékén érdekelne.Köszi, előre is!

Előzmény: #1533 hozzászólásaA polgármesteri hiv-ban volt kifüggesztve? Tudom, hogy egyik társtulaj anno eladta az államnak a részarány tulajdonát, nyugdíjkieg. ellenében. Keves, keves, de nekem jól jönne. Köszi!

Tudtok vmit az NFA-s földek haszonbérbe adás pályázatáról? Itt az "aktuális"ban aug. közepén volt róla utoljára szó, még nagyon nagy általánosságban. Máshol azt olvastam, h szeptemberre várható a pályázat kiírása, aztán novemberről is volt szó vhol...

Előzmény: #608 hozzászólásaNálunk a tehéntejtől pár nap után hasmenés alakult ki. Ami bevált: a Purinának van egy 5 napos kortól adható kiegészítője apró granulátum formában. Rövid idő alatt rászoknak és imádják (még én is rágerjedek, olyan jó vaníliás illata van smile biggrin)
Viszont az anya is szereti és egy idő után eleszi a kicsit elől, úgyhogy elkülönítve próbáld adni nekik.

Előzmény: #323 hozzászólása


Szívesen veszem, ha megosztod a véleményedet és nem hieroglifákat kell olvasni

Az őszi vetést még soha nem mertük megkockáztatni , mindig tavasszal vetünk, zabbal együtt. A zabot tejes érésben kaszáljuk, így viszonylag hamar lesz a területről egy nagy volument adó szálastaki és a luci fölül pont időben lekerül a takarás.

Előzmény: #43 hozzászólásaez a márka vagy hasonló kategóriás másik típus? érdekelne több info róla.. kösz

Előzmény: #34 hozzászólásaOK, köszi, nekem csak kinn a földön kellene.Mondjuk kicsit szívom a fogam a nettó 105e miatt, de lehet, h csak az árakkal nem vagyok tisztában smile wink

Pfeuffer HE Lite - van vkinek tapasztalata vele? Tényleg olyan csodáltos, mint amilyennek láttatni akarják?

Előzmény: #59 hozzászólásaKiszedtem a rendelet extraktumát, h ne kelljen molyolni vele:

63/2005 Kormány rendelet

A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének részletes szabályairól.

A teljesítés sorrendje
1.§
(1) Egy adott földrészlet vonatkozásában az oszttlan közös tulajdon megszüntetésére irányuló kérelmeket – tekintet nélkül a benyújtás évére – összevontan kell teljesíteni.
.
.
(4) A… körzeti fh összesítia nyilatkozatokat és megállapítja az elsőbbségre jgosultak körét, a teljesítési sorrend vonatkozásában pedig a következők szerint jár el:
a) az illetékességi területéhez tartozó települések.. sorrendjét… sorsolással állapítja meg
.
c) az eljárást az elsőnek kisorsolt településen, a legmagasabb százalékos aránnyal rendelkező, elsőbbségre jogosult kérelmezők földrészletén kezdi meg
.
(5) Amennyiben a feladat végrehajtásásra a költségvetésben biztosított fedezet a tárgyévben felhasználásra került, a fh a (6) bekezdésben foglaltak szerint végezhet további megosztási munkát.
(6) .. A körheti fh – a költésgvetésben a tárgyévben számára biztosított előirányzat felhasználása után – összesíti a nyilatkozatokat, .. megállapítja a megosztás költéségét és erről írásban értesíti a földrészlet megosztására kérelmet benyújtott tulajdonostársakat azzal, hogy ha befizetik a kiszámított költséget, úgy a körzeti fh – a (4) bekezdésben foglalt telejsítési sorrend figyelembevételével – megkezdi az eljárás lefolytatását. Erre csak a földrészlet megosztásához szükséges teljes költségfedezet rendelkezésre állása esetén kerülhet sor.

(7) A megosztás költségei …


Ebből úgy értelemezem, hogy ha adott évben elfogy a ktgvetési keret, akkor előveszik a meghitelezést vállalók listáját és a sorsolási és jogosultsági sorrend alapján folytatják a megosztásokat.
Az fh álláspontja az, hogy csak az adott évben a sorsolás alapján sorra kerülő településen - a zsé elfogytával - folytatják a megosztást annak, aki a meghitelezésre hajlandó. Na , ezt érzem sántítósnak, csak nem tudom : egyrészt, h jól gondolom-e, másrészt, ha igen, akkor hogyan lehet továbblépni.

Előzmény: #59 hozzászólása63/2005 Korm.rendelet és 3/2006 FVM utasítás. Ahogy most újra átolvastam, sztem a korm.rend. 1.par. 6. bekezdést értelmezik különbözőképpen az fh-k.

Előzmény: #55 hozzászólásaEzzel a földhivatali elsőbbség kérésével, meg költségek meghitelezésével továbbra is gondom van. Na, nem a pénzzel, mert nekem megérné, hogy végre használhatnám a saját földemet. Megint mentem (az fh-ba), kopogtattam: aszonták, hogy kérhetek elsőbbséget, meg fizethetek is, de ők akkor is csak abban az évben vesznek majd előre, amikor a településünk egyébként is sorra kerülne. (erre meg minden év elején azt mondják, h kb. 5 év múlva). Vagyis semmit sem érnék el az egésszel. Na, ezt nem tudtam überolni. A vonatkozó rendeletben nincs ilyen kitétel , lehet h van vmi belső földhivatali munkautasítás erre vonatkozóan, amit halandó nem ismerhet?? Vagy csak szimplán megint hülyére vesznek...
Vki méretett már ki így tulajdonhányadot? Mik a tapasztalatok?

Előzmény: #19 hozzászólásaErre mondták azt a mezőgazdászok a földhivatalban, hogy ún. túlhasználatban van és ez "csak egy dolog". Különösebben nem is magyarázkodtak.

Előzmény: #18 hozzászólásaKöszi, ez egy korrekt, teljesen kimeritő válasz . Ezt most el kéne mondanom az ügyvédemnek is....smile smile

De legalább van remény.

Előzmény: #10 hozzászólásamondjuk az AKG-t én sem értem, hogyan tudta megigényelni így, de biztos megvan hozzá a kiskapu, amit ügyesen ki is használtak

Előzmény: #12 hozzászólásaez az 50%-so infod honnan van? Nekem megvolt a 60%-os tulajdonostársi hozzájárulás a megosztási vázrajzra, a megosztási szerződésre mégis minden ügyvéd (háromnál jártam) azt mondta, hogy a PTK szabályozása az irányadó, amiben a közös tulajdon megosztásához a tulajdonostársak 100%-os hozzájárulása szükséges. Viszont ezt az 50%-os dolgot több helyről hallottam én is, de igazából senki nem tudta alátámásztani, hogy honnan eredezik.

Előzmény: #8 hozzászólásaAz egyeztető megbeszélésen már túl vagyok, voltam bent a föld használójánál. Persze, szóban mindent megígért, hogy megvizsgálják, melyik másik táblában tudna arányos területet adni. Kérte, hogy adjam be írásban is a kérésem. Ez megtörtént, mire írásban megérkezett a választ, hogy sajnos nincs lehetősége erre a megoldásra, mivel az AKG programban "elkötelezte" magát az összes általa használt területre.
Érzem, hogy az orromnál fogva vezet, csak nem tudom megfogni a dolgot.
Az ötlet jónak látszik a jegyzővel kapcsolatban, köszi. Egyetlen problémát látok benne: hogy a jegyző is az ő érdeküket fogja képviselni (tapasztalatból beszélek)és nem lesz pártatlan, így nem vagyok benne biztos, hogy az egyeztetés vége egy megosztás jellegű jegyzőkönyv lesz.

Előzmény: #5 hozzászólásaDe hogy jegyeztessek be földhasználatot és mi alapján? Nekem anno azt mondták, hogy 1 osztatlan táblának csak egy használója lehet.

Nincs haszonbérleti szerződésünk vele, nem is volt soha. Direkte nem emlitettem haszonbérlőt, ti. a föld használójának csak a tulajdonosok kb. 75%-ával van szerződése, a többiekét használja ingyé. A földhivatalban azt mondják, hogy a földhasználatot igy is bejegyzik a nevére, ún. túlhasználattal.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Mi lesz, ha elfogy az utolsó kenyér?
Mi lesz, ha elfogy az utolsó kenyér?
Hogyan jutottunk ide? Mi a kiút ebből a zsákutcából?
Hirdetés
Alapozd meg a jövő évi termést! Így lesz egyöntetű és jól fejlett a növényállomány
Alapozd meg a jövő évi termést! Így lesz egyöntetű és jól fejlett a növényállomány
Biológiai csávázószer segíti és támogatja a növények fejlődését.
Takeuchi TB290 / 2014 / 6400üó / Lízing 20%-tól
Takeuchi TB290 / 2014 / 6400üó / Lízing...

33.900 EUR

Takeuchi TB260 / 2015 / 6000üó / Lízing 20%-tól
Takeuchi TB260 / 2015 / 6000üó / Lízing...

31.000 EUR

Eladó Mt bika
Eladó Mt bika

215.000 Ft

Surrantócső kopásálló D200 6m-es szálban
Surrantócső kopásálló D200 6m-es szálban

102.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2023 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]