Gázolaj árak 623 Ft Benzin árak 616 Ft EUR 390.32 Ft USD 358.55 Ft CHF 403.23 Ft GBP 463.39 Ft

Fórum

Becenév: t.romsics
Csatlakozott: 2016-10-27 21:29:00
Utolsó belépés: 2024-05-15 21:50:14
Fórum hozzászólás: 430

A felhasználó hirdetései

10.000.000 Ft
7 éve hirdető
2024. július 9. 18:56 Szántóföldi, vontatott permetező Bács-Kiskun, Kalocsa
Eladó egy 2500 literes, 20 méteres Kertitox Revolution vontatott permetező. A gép 2017-es évjáratú, kiváló állapotú. Főbb jellemzői:...
Használt 2500 l Munkaszélesség: 20 cm 2017 Magasság állítás
150.000 Ft
7 éve hirdető
2024. június 29. 15:19 Ikerkerék Bács-Kiskun, Kalocsa
Eladó 2 db hátsó ikeragy ikerkerekekhez. Rendkívül erősek, egy Belarus 1221-esen (Belarus 1523-asra is tökéletes) voltak használva. 300 mm a...
Gyári Használt
1.500.000 Ft
7 éve hirdető
Új
2024. június 29. 15:18 Kerék Bács-Kiskun, Kalocsa
Eladó egy sorba férő Kleber Traker kerékgarnitúra, állítható felnin, kihasználatlanság miatt. Az első kerekek méretei: 380/85R28; a hátsóké:...

Fórumhozzászólásai

Előzmény: mtz1221 #23902 hozzászólásaA terület nem az a sütős fajta (mély, vízállásra hajlamos). Szinte egész júliusban forróság van felénk is, minden sül kifele, már azért ezen is látszik, hogy bánja, hogy elvetettem.
Elővetemény kukorica volt, műtrágya az volt bőven, 1-1 q Dap, Kálisó télen, összesen 4 q AN(34%).
Szinte semmi sem a terveim szerint alakult, főleg talajelőkészítés során, az időjárás miatt. Októberben még porolt minden, november első két hetében meg állandóan esett, így mire észbe kaptam, február közepe lett. Február végén, alapműtrágya szórás, tárcsa, rögös felszín, mert csak a teteje porolt, az alja teljes nyirok. Április elején, vetés előtt műtrágyaszórás, kombi, vetés, henger. Elég jól kelt viszonylag, de lassan fejlődött, június elejétől, az első esőktől megindult. Szerencsére a nagy kánikula előtt, még június végén, porzott, csövet hozott (ezt felénk mindenképpen el kell érni, mert ha júliusban virágzik, termékenyül a kukorica, az biztos teljes kapufa). Most itt tartunk, aratni kell, csak a kérdés, hogy mennyit.


Volt már jobb is! Pio 9415, április 5. vetve, eső kb. 100 mm eddig, kizárólag csak júniusban esett (a zöme június 1.,2.,3.; 3 nap 3 zivatar).

Előzmény: Devyd #24832 hozzászólásaKészülök vetni, 50 ha körül. Hogy milyen fajtát, azt nem tudom. Évek óta azt vetek, amit aznap, amikor eldöntöttem, hogy vetek (hihető eső előtt másfél nappal), odahoznak hozzám. Felénk már hozzászoktak az “ügynökök”, hogy nincs előrendelés, feleslegesen.

Előzmény: MrPoke #23762 hozzászólásaEz egy kirívó tábla felétek, vagy ilyen a nagyátlag?

Előzmény: K__K #112090 hozzászólásaNem dobnék egy hátast, ha eccer a távoli jövőben kiderülne, hogy egy kis empátiáért cserébe még egy golyót is bevállalna Trump bácsi a testébe. Nagy franc az összes. Bezzeg, ha sikerült volna, akkor ilyen gondolatok eszembe sem jutnának…

Előzmény: SzikiSzokeveny #13801 hozzászólása“Márpedig a nem termelő mezőgazdaság csak ideig óráig működhet.”

Ezzel nem értek egyet. Az egyéni rövid és középtávú érdekeim szerint, ha a mannát fizetné meg a tisztelt felvásárló, akkor mannát termelnék minden területemen. Azzal ami eszembe jut, a lehető legtöbbet, tennék a mellettem lévő növényvilágra, az ízeltlábúakra, a négylábúakra és a kétlábúakra. De szabályok közé vagyok szorítva, ehhez alkalmazkodom, és ebből hozom ki a tudásom szerinti legtöbbet.

Előzmény: SzikiSzokeveny #13797 hozzászólásaMindent lehet mindenkinél jobban csinálni. Lehet egy másik szomszéd gazdálkodó hasonlóan gondolkodik rólad. Nem lehet mindenki a “szakma mestere”.

Előzmény: SzikiSzokeveny #13791 hozzászólásaErre nem tudok mit írni. A “kicsi” szomszédodnak nyilván finanszírozható a kettő kisdarab parcella, felénk is vannak ilyen gazdálkodók. Haszon és legfőképp köszönet sincs benne, amit művel. De ez van.

Előzmény: Szlovákiából #13789 hozzászólásaTöbb a zsé a dunyhában, van mit pacsálni, egy másik üzletág majd betömi a veszteség lyukakat. Csak elhatározás kérdése az egész…

Előzmény: RkTomi #3271 hozzászólásaÉn, délen a 450e szemet favorizálom. Ha mind kikel, akkor sem sűrű, ha rossz a kelés, akkor sem ritka. 400e szem alatt csak akkor, ha már szakad, mikor veted. A duplagabona vált be nálam is a legjobban.

Előzmény: ..,-:) #251 hozzászólásaMilyen bajok lesznek jövőre? Emelni akarom a tétet, jövőre már 3,5 ha árpát akarok vetni. A felesleggel (a négylábúaknak kell egy kb. 12 tonna) meg akarom támadni a sörárpa piacot.

Előzmény: envagyok2 #31863 hozzászólásaA túlzott magabiztosságon van a lényeg. Csak hogy mindenki értse, az AÖP-ben az elutasítottakra szánt forrásokat tegnap kiutalták a jóváhagyottokra, szerintem a teljes keretet kiszórták, nem maradt benne semmi. Na ilyet akkor csinálunk, csak akkor, ha a büdös életbe nem fordulhat elő, hogy az elutasító határozatokat érdemben megváltoztassák. Persze, abban igazad van, hogy az a 15% pénzösszeg aprópénz az államkasszában.

Az elutasító határozatok jogszerűségére vonatkozóan nagyon magabiztos a hivatal… minden forrást kiszórtak tegnap az egyes jogcímekre. A fellebbezéseknek így nem sok értelmét látom, de majd meglátjuk.

Előzmény: Chillout #23666 hozzászólásaEgy kicsit, hátha megvigasztallak. 2021-ben jártam így (nálam az volt a rendkívül aszályos év, nem a 2022). Egy táblám kapott a jégből, kb. 25 mm esővel, ilyen fejlettségi állapotban, pont címerezés előtt. Szűk 7 tonna lett a vége, a többi megállt bő 4 tonnánál. Jégkár +3 tonna, nem reklamálhattam. Pár kilométerrel arrébb, másik zivatarból már így jártak a kukoricák:

Előzmény: agronomusnorbi #24806 hozzászólásaA minőségi paraméterek kialakulása (most az utóéréstől tekintsünk el, mert az is jelentős) egy-két nappal később következik be. Ha minden nap mintáztad a búzád, és egy adott napon végre érettnek mutatkozott, akkor várj az aratással kettő napot. Hátha mást látsz majd a certin… csak hát mondja a monszunt, vágni kell.

Előzmény: k-roy90 #9138 hozzászólásaSok sikert kívánok, tényleg, tiszta szívemből! Majd kiváncsi leszek, hogy a rövidülő nappali órák száma mennyire befolyásolják. A tapasztalatokról egy rövid összefoglalót majd egyszer írhatnál.

Előzmény: jambo #8698 hozzászólásaMekkora területet fújtál? Ha nagyon keveset, akkor szermaradvány nem lehetett-e? Soha nem tapasztaltam, hogy a Laudis bántotta volna a kukoricát (pedig hallottam már olyat is, aki címeres csemegében szórta ki, hogy ne tapogatással találja meg a csövet benne).

Előzmény: Ohaza63 #11954 hozzászólásaAhogy írod (úgy van)! Akkor örökkön-örökké marad a nyomorúság?

Előzmény: Soma123 #11948 hozzászólásaÖssze kell állnia 6 megye valamennyi termelőinek, az már talán elég volumen lenne, hogy az olasz kitörölje a jelenlegi telefonszámot a mobiljából, és elmentse az újat…
De erre képtelenek vagyunk, sajnos, marad a nyomorúság.

Előzmény: Balázs. #426 hozzászólásaMeg ha teljeskörűen engedélyezik a szereket légi úton történő kijuttatásra, befellegzett a hidasoknak.. Fele árból ki lehet hozni egy trakit, amit másra is lehet használni, egy böhöm nagy vontatott permetezőt, meg egy drónt… a másik fele meg hiányzik a gépgyártó lobbynak.

Előzmény: R Sándor #9100 hozzászólásaNem ajánlatos, már a Pantera is megviseli a forgót (fop-os).

Előzmény: termelo #8670 hozzászólásaHello! 10 év átlagában, azért az már mértékadó, mennyi a duos kukorica termésátlaga nálad. Nagy vonalakban, fejben számolva. Én is cirok gonddal küzdök, kb. 5 éve, de még szerintem nem értem el a “váltópontot”. Magamban azt határoztam el, ha 10t/ha termésátlag alá csökken a kukorica átlagom, akkor váltok. Addig marad a gyakoribb vetésforgó váltás (két év kukorica egymás után, már nem járható út - legalábbis az idén ez kiderül), tarlókezelés, szántás, de a végeredmény nem meggyőző. Egyre több, nagyobb a cirokfolt.

Előzmény: Ganajos #59971 hozzászólásaAz én csapadékmérőmet meg már beszőtte a pók..smile sad Mit nem adnék már én is egy akkora esőért, ami legalább 10 centi mélyen átnedvesítené a talajt.

Előzmény: Devyd #59920 hozzászólásaJó nektek! Február 1. óta nem kaptunk 50 ml-t, kb. 12 részletben.

Előzmény: envagyok2 #24778 hozzászólásaEgy nyilvános fórumon erre úgy sem kapsz választ, max. annyit, hogy háromnaponta piretroid. De klórpirifoszt már semmilyen körülmények között nem szabad bevállalni, a hatóanyagot egy mintavétel során biztosan keresik.

Előzmény: t.romsics #24777 hozzászólása

Sajnos nincs későbbi, ez március közepe, akkor még szépek voltak…

Előzmény: envagyok2 #24775 hozzászólásaÉvek óta nem a bogár a szívás a repcével, legalábbis felénk. Ha nem szeptember végén kellene vetni, mert addig semmi eső, ha tavasszal is esne kétheti átlagban 5 ml-nél több, amit nem fújna ki a 25 fokos szél rögtön, ha nem egyszer fagyban, máskor meg két hétig tartó közel 30 fokos kánikulában virágozna kettő hétig, akkor le se ízélném, hogy kivonták. Egyébként is van más alternatíva.

https://www.facebook.com/reel/422178184010807?fs=e&s=TIeQ9V

Nézzétek meg, nem kell ezt a permetezést túlbonyolítani. smile sweatdrop

Előzmény: BBK #9024 hozzászólásaKb. 4 éve használom, mert annyi a vad (galamb, varjú, fácán, nyúl, őz, seregély, pint ilyen sorrendben), hogy lassan ellehetetlenítik a napra termelést. A galamb a legnagyobb kártevő, az ellen nem véd. Az őz egy kicsit magas már, simán jár benne, annyira nem zavarja a büdös. A nyúl is rágja a kezelt naprát, de ha tippelnem kellene, akkor dupla annyi időt töltene benne, azt azért sokkal jobban zavarja a kén szag.

Előzmény: BBK #9021 hozzászólásaAnnyi, ami már ártana, megfizethetetlen. Egyébként 6-10 kg vagy liter/ ha. De nem csodaszer.

Előzmény: mtz1221 #24692 hozzászólásaKereken 3 hónapja kéthetente kb. esik 2,48 mm. 2017 óta ez van (a tavalyi korrekt volt, az kivételes év volt), nehezebb lehozni az őszi kultúrákat, mint a tavasziakat…

Előzmény: mtz1221 #24688 hozzászólásaProti+ tebu. De nagyon rossz rapasztalataim vannak a sokkolt gabonák gombaölőszeres kezeléseivel kapcsolatban az elmúlt években. A maradék levélfelületed, vagyis ebben a gabonában a zászlóslevél is megy a picsába… Várj meg egy esőt, ezt a gabonát elnézve, bár szar a fotó, de esőt nem látott mostanában az biztos, nem lehet gombabetegség. (Ha az elővetemény remélem nem kalászos volt.)

Előzmény: mtz1221 #24681 hozzászólásaKomoly aszály tünetek is látszódnak a búzádon, én mikroelem (ezen belül is réz) hiányra gondolok. Nem tudja, tudta felvenni.

Előzmény: train #108763 hozzászólásaUgyanezt gondolom én, Borkait is megválasztották anno… smile thumbupsmile surrendersmile sweatdrop{:thumbdown:smile tonguep

Előzmény: Ganajos #6033 hozzászólásaHu, nem tudom, direkt átfutottam egy pár oldal hirdetéseit, számítva az ilyen jellegű kérdésedre. Visszaolvasva a fórumban, láttam is, hogy miért keresel keskeny vontatott tárcsát. “Nevesebb”, függesztett használtat vennék 3 méteresben, csak hát ugye a traki… Írod, nem nagy területre keresel, akkor gazdatárstól bérbe, vagy barterbe nem lehetne megoldani?

Előzmény: Ganajos #6031 hozzászólásaNem ismerem a gépet, de így ránézésre nem merném megvenni. Vasárba nagyon drága lenne, és minden rövid tárcsánál előforduló konstrukciós hiba valószínűsíthető rajta. Cserébe mondjuk nem egy széles gépet néztél ki, de akkor sem hiszem, hogy jól működne.

Előzmény: cross #666 hozzászólásaAz ilyen oldalakról rendelt fúvókát milyen permetezőre rakod fel? Gondolom, jól működik.

Múlt héten lekaszáltunk mindent, de ma reggel már látok rá esélyt, hogy “ázásmentesen” lesz felbálázva a cucc. Azt azért sajnálom, hogy minden esővonzó praktikát nem vetettem még be…

Előzmény: Attila000 #59696 hozzászólásaNálam a remény hal meg utoljára, hátha itt is az éjszaka megakad egy. Három hónap utáni sivatagban bolyongást követően már megérdemelnék a növénykék…

Előzmény: Georgosz #6275 hozzászólásaAz idei szezonban a másodfokú durum vetőmagomban több volt az idegen (ugye ez most már gyönyörűen látszik), mint a saját termelésűben. Repce vetőmagban számtalan ragadós galaj mag. Napra vetőmag tele volt nekem is szármaradvánnyal (mondjuk csak egy nemesítőház tételeiben). Kukorica speciel rendben volt. És ez mind prémium mag, a felső ársávból.
Évekkel ezelőtt a szója vetőmagban ebszőlő, napra dögivel, amit meg is értetettem, de a rengeteg kb. 5 cm hosszú kalászos szalmaszálakat már végképp nem tudtam hova tenni. Na, ott már reklamáltam, persze foganatja semmi, fémzárszám rajta, ők már onnan nem tehetnek semmiről…
Minden szutykot becsomagolnak, és eladnak, a csávázásuk meggyőződésem szerint semmit érők, halovány szarok az enyémhez képest (ugyanazokkal kenem meg én is). Amit lehet csávázatlanul kérek már évek óta, megoldom magamnak.

Előzmény: Georgosz #6271 hozzászólásaNapraforgó, fekete ebszőlő magot nem látok benne. Ez így nem is olyan rossz! smile sweatdrop

Előzmény: rtamas76 #24652 hozzászólásaFebruár elején volt utoljára értékelhető eső (15mm), azóta csak porelverők. Március második fele eltelt bőven +20 fokokkal, április első fele inkább 30. Repcék virágoztak szűk kettő hetet, kalászosok már szűk kettő hete kikalászoltak, pipálnak, mint az állat. Ezért utaltam arra, hogy van vetésfehérîtő rajtuk, de amíg meg nem áznak, addig maradhatnak rajta, nem különösebben érdekel. A tavasziak ettől függetlenül szépen kikeltek (90%).

Előzmény: rtamas76 #24649 hozzászólásaMár egy hónapja van látva is minimum, de semmi problémát nem fog okozni, mert lehet, hogy a kalászos kiszárad a picsába…

Előzmény: t.romsics #59389 hozzászólásaHu, ebbe lett ám “felénk”, legalább a fele tárgytalan… smile innocent


Az árpákat már nem is fotóztam, azok már tömegével kalászolnak felénk, már húsvét előtti héten lehetett vetni felénk, most már az ideális vetésmélység száraz felénk. Bács-Kiskun.

Előzmény: Ohaza63 #282 hozzászólásaElőre leszögezem, én nagyon meg voltam (azért a múlt idő, mert nem régen eladtam, lehet, hogy megbánom) elégedve vele, ahogy használtam, nem lehetett belekötni a munkájának minőségébe. Még a PP-s srácok is logó orral távoztak zászlózás, méricskélés után.
Úgy veszem, hogy Te is meg vagy elégedve azzal, ahogy használod, akkor neked úgy jó. Csak mit csináltál, ha a motor fordulat felment egy gázfröccsre? Kibírta, azt jóvan.

Előzmény: lakatos gabesz #280 hozzászólásaRengeteg lesz a duplád, nagyobb eséllyel szív oda több magot.
Ha nem indokolt (nem volt sok hiányod, egyenletes volt a tőtáv) a kukoricánál a nagyobb vákuum, akkor nem kell a 70 sem.
És ne menj vele gyorsan, 8-9 km/h max.

Előzmény: lakatos gabesz #278 hozzászólásaSzia. 40 mbar a napra, kukorica 70-80 mbar. Ez gyakorlatilag, ha van 540 (napra) és 540e (kukorica) kardánhajtásod, akkor a traki 1500-1550- es fordulaton tökéletesen üzemeltethető.

Előzmény: mtz1221 #8229 hozzászólásaHuha! Tippem, lesz még fagy, feléd is. Április 1., húsvéti sonka elfogyasztása után, viszont már én is erősen gondolkodom rajta.

Előzmény: hashtag #107033 hozzászólásaEz a világ már csak így működik… Lehet jutalmul megkapjuk Alaszkát, és elmondhatjuk, hogy balról-jobbról körbevettük a ruszkit. smile thumbup

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Így jelentsd a vis maiort, ha az közérdekű igénybevétel során lép fel
Hirdetés
Ezekbe az ősziárpa-fajtákba kódolva van a siker
Ezekbe az ősziárpa-fajtákba kódolva van a siker
Korai vethetőség, stresztűrés, vírusrezisztencia.
Eladó 7 db bika borjú borjak borjuk
Eladó 7 db bika borjú borjak borjuk

260.000 Ft

Lamborghini R7 190 S
Lamborghini R7 190 S

5.000.000 Ft

Vogel Noot Terra Dig XS,  7 késes alátalajlazító
Vogel Noot Terra Dig XS, 7 késes...

2.990.000 Ft

Eladó egy 2013. évjáratú Steyr Multi 4095 traktor
Eladó egy 2013. évjáratú Steyr Multi...

18.000.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]