Gázolaj árak 623 Ft Benzin árak 616 Ft EUR 390.47 Ft USD 358.68 Ft CHF 403.71 Ft GBP 463.39 Ft

Fórum

Becenév: szantofold22
Csatlakozott: 2018-01-21 22:56:10
Utolsó belépés: 2021-03-07 20:47:39
Fórum hozzászólás: 1634

Fórumhozzászólásai

Előzmény: A.I. #9591 hozzászólásaA sziu indiánok is felvagdaljak aztán jobb esetbe több részletbe berakják a kukába .Már ha fizeti a kukadíjat és nem erdőszélre dobja. Tényleg ideje lenne ezt a szemétkérdést rendbe tenni!

Előzmény: szantofold22 #8366 hozzászólásaKb úgy eltüntek az állat felvásárlók is mint a terménypiacon. Nincs már kereskedő, csak kereskedő ház , ahova leadja az ember. Max 1 -2 nagy kamionos tétel 1 hónapos fizetés mindenféle vérvételes és ha tarka fehér kell ha fehér fekete kell cimű szokásos igényekkel kevesebb pénzért.Ezért van vége.

Előzmény: Ares 826 #8363 hozzászólásaCsak azt nem tudom az alapanyag a termelőnél emelkedik e? Nsgyon kevesen maradtunk kissebb állattartók elfogytunk.Kiölték vége van! Nagyüzemi hajtatott húst adnak drágán nem a gyümölcsön krumplin saját szénán kukoricán buzán felnőttet.Lehet 1 évre hizik de egeszseges. Viszont nem gazdaságos...

Komolyra fordítva a szót esélyes az , hogy az értéktőzsdéről áthozta valamelyik Róccsil a zsozsót az árutőzsdére.S elkezte a manipulálást.Ez az oka annak hogy ugrál. Sokan el is adták ez végett mert végül is hasonló év volt a többihez. Váratlan pénzügyi manőver. Ahol szokott ott elsült a kukorica ahol esett ott termett. Spekuláció.Afféle egyszer volt Budán kutyavásár. Legközelebb már Legó részvénybe teszi ki tudja..
Adok neki egy tippet innen 10% hasznért( vegyen fejős tehenet az nem kell senkinek, tuti sok "részvényt" tudna venni olcsón...

Előzmény: k-roy90 #8358 hozzászólásaMinden évben elsütik ezeket az okokat.
Maradjunk annyiban ,csak azt tudja aki csinálja a feszkót.Isten tartsa meg a jó szokását!

Azt már mindenki tudja ha esik az eső azért ha nem azért megy le vagy épp esik az ára .Aztán jön a déli félteken sokat termett cimű jön a gabona cunami duma..Van alapja de csak módjával.
Magyarországi kupec duma amikor épp nincs mire fogni az a "Alacsony a Duna vízszint" ami szállóige lett számomra. Nem lehet exportálni.. Az idei kukorica biznisszel elegedett vagyok a 67 re.Jól sült el. 10 éve megy a lehúzás.

Előzmény: kukaccsosz #5250 hozzászólásaSzia! Nekem azt mondta a forgalmazó , ne kódorogjak nagy táblában. Azért teszi a gép a mag alá hogy felfele száll a"füstje"..Mindenesetre jó szer.Most van egy új valami S betüs változata ugyanazzal a hatóanyaggal Teflo..akármi. Arról tudsz valamit? Állitolag ugyanott készül, és ugyanaz...( nem a mikrogranulátumosra gondolok)

Előzmény: Hús Futár #5247 hozzászólásaIgen azt én is mindig szeretem bedolgozni, kiváltképp hogy úgy a gyökér zónába kerül ily módon. Csak ez a búzánál olyan Plátóinak tűnik...

Előzmény: csontii #64387 hozzászólásaIgy van, mindíg is a józan hülyékkel van a gond!
Ez alapigazság!

Előzmény: Hús Futár #5245 hozzászólásaSzerintem azért a kémikusok is ismerik a fellépő problémákat.Tudják hogy a kinti viszonyok azok nem éppen petri csészében játszódnak. Valamilyen szinten védett kötött kell legyen különben a talaj szerkezetéből is képes lenne "kiszállni a gázosodás folyamán.Lásd force . A vetés után a földön nem ajánlatos mászkálni a gázosodás miatt.
Az egyik általam sokra tartott de sajnos igen drága műtrágya a sulfammon. Mely védett burokban van és lassan hat.Pont mint a lassan oldódó mütrágyák ahogy a burok sérül a tápanyag elkezd szivárogni mint egy olajos hordó.
Jól emlékszem még apámék vaskerekű spc-s korszakára.Natúr vetőgép semmi ez az semmi flanc a talajfertőtlenítő mérgeket hirből sem ismerték kukorica bogár a világon sem volt . .A román műtrágyát 10 kilós kalapáccsal verték szét és kiszórni is elég volt nemhogy preciziós gazdálkodni. Ha valakinek összeállt hivott egy szalagos Tornádót és menekült a darabos kövek elől ahogy szórta. Akkortájt kiszórták a tölcséressel amin volt egy csirkedrót és azon verték keresztűl a 20 kg os darabokat.
Aztán általában vagy jött egy eső és 1 hétig rá se lehetett menni elsimítani nemhogy vetni vagy semmi sem jött és úgy vetettek. Tisztán emlékszem apám egyhetes mérgelődésére mikor szolgáltatásba kiszórták és jött az eső vetés előtt a kukorica magágyra.Oda lesz kimosódik mire kel a mag meg még gyökeret vált és egyebek.Elvetették a magot és ugyanolyan lett mint előző évben.Onnantól az öreg is legyintett ha valamiért eltért az optimálistól. Persze nyilván nem hátrány amit csinálsz , de én nem láttam különbséget így leálltam erről a rohangálásról.
Ha annyira illanna repülne ahogy kinyitnánk a zsákot odabaxna a szalmiákszesz én ezen nem rugózok.Nemsokára jön az eső csipi a pára, pl ma is tiszta dér volt minden mikor elolvadt meg enyhén ragadt, kötödik az a talajkolloidokhoz és vegyül az lassan. Picit szerintem túl van ez már lihegve. Nyáron a szervestrágya szóró füstöl ahogy górja.Gondolom ott aztán megyen kifele a bukéja ami benne van.Mégis meglátszik a növényen hol érte.

Előzmény: krokodil007 #5242 hozzászólásaSzerintem inkább a karbamid szublimál, mind amellett hidroszkópos nagyon a párától is összeáll hamar..

Valamiért megakadt és többet rakott be , de azért igy se rossz....

Előzmény: apuci #5239 hozzászólásaIGY VAN! 7730 at nehogy besározd belül, Remélem olyan tiszta mint szokott!!!Az nagyon tetszett!

Előzmény: krokodil007 #5237 hozzászólásaNem sértödtem meg . Én ezt a fagyon szaladgáljunk a sötétbe éjjel cimű történetet inkább kihagyomVolt rá példa hogy leszakadt a sárba huzzuk ki vágjuk össze. Stb.. Szük hónapja kellett menni Békéscsabára. Mezőtúr stb alsóbb utakon.Sok búza meg volt nyomolva kerék vágás ,az uton meg közöltem a sarat... A növényi fejlődéshez viz hőmérséklet levegő és tápanyag kell. Ha az egyik hiányzik nem megy az egész.
Ez az oka hogy a későn vetett búzák is vontatva kelnek ki. Vess el valamilyen magot és tedd be hűtőbe a másikat pedig szoba hőmérsékleten.Meg fogod látni hogy van benne valami amit mondok.Nekem ez a tapasztalatom.
Semmilyen hátrány nem lesz ha most szórtad ki Az viszont ha kap egy őszi komplexet az elég jó löketet ad. Tavaly a rohamtempóba való gányolás miatt elmaradt ez és benne is volt /lesz végig.Dehát örült az ember hogy el tudott vetni. (Ezért is lesz jó ára, reméljük neki) Következőt én április közepén fogom és kalászoláskor pedig folyékonyat kap.Én igy csinálom. Azt nézem mikor kezd megtorpanni .Az szerintem hiú ábránd hogy februárba kiszórom és ossza be magának.A szárbaszökkenés a sejtek nyúlása igen nagy nitrogén igényű.De ha túlzott adagot kap pl egyszerre a sejtek fala megnyúlik és elgyengül.Ezért ledől az egész.Én ezért látom jobbnak az "etetést" .
Semmi baj sincs a kritikáddal ez benne a jó hogy mindenki másképp csinálja.Esetleg lehet tanulni abból is ha valaki megkésett vagy preciz vagy épp hanyag.Miből mi lesz.smile wink

Előzmény: apuci #5234 hozzászólásaMa reggel voltam Borsodba elég fagyos volt a hangulat..Nagyok az eltérések

Előzmény: Hús Futár #5228 hozzászólásaSzia.Kutya baja nem lesz a föld tetejen sem.Az érvényesülés ideje függ majd az esőtől. Mikor mosódik be s addig mennyit fejlődik vagy nem fejlődik a búza. Akár folyékonyat is lehet rá verni pillanatnyilag kizöldül ahogy felveszi levélen keresztül, de pl ha nincs hozzá hőmérséklet mint most is vagy csapadék akkor nem tud nőni. Az a lényeg ,hogy ki legyen szóra .Ahogy kapna egy esőt és megsüti a meleg megindúl. Általában március derekán szokott is lenni.A februári szórást korainak látom.Elmés gondolat , hogy a hó bemossa ez igaz is.Viszont pár nap jó idő volt s megint jött a hideg.Tulajdonképp 1 hónapja aki kiszórta ott a tápanyag de a búzák mind egyformák.Nincs rá meleg. A héten majdcsak ki is tart még a hideg.Reggel minden tiszta dér.Volt aki északon -10 et mért. Semmit sem nő a búza ilyenor az ég világon.Áll. Tehát a februári tápanyag májusra rég oda lesz.Érdemes 2 részletbe adni a szár sem
Ugrik úgy meg.Kalászolás idején egy azospeed es permetezés a sikerfehérje képzéshez ajánlott ez nállam a 3.menet.
Én is hengereltem már bele nyugtattgattam magam aztán elmaradt a hatás.A változást mindig a környezeti tényezők hozták meg.Csapadék és hőmérséklet. Felfagyás nincs igy én meghagyom a 400 ft os üzemanyagot Garancsinak meg az araboknak. El viszont biztos nem rontottad vele. Üdv.

Előzmény: Bigyófelügyelő #2955 hozzászólásaEbben egyetértek veled .Olyan mértékű drágulás vette kezdetét , hogy egyszerüen nem adja oda az ember. Nem adhatja oda mert nem tud megélni fejleszteni üzemelni. Nem mindenki van eladósodva és gyakran az emelkedés mértéke is nagyobb mint egy kamatteher.Pl most....

Előzmény: szantofold22 #2954 hozzászólásaÉn úgy gondolom a távoli jövőben évtizedek multán a fehérje növényeké a jövö. A műhúsok az állatvédelem a vega divathóbort ( ugye azok nem ásnak gödröt nem kell az erőnlét az irodába) könnyen eltörölheti a mészárszékek vilagát. 1-2 agymosott zöld a házi vágást berakja allatkinzásnak büncselekménynek és tetszik vagy nem a bóvli kaját kell enni... Mindig megvan a módszer hogy jól járjon a kereskedelem.
Az állati fehérjét viszont pótolni kell.Ugye az ember mindenevő gumós zápfoggal rendelkező állatfajta.

Igy természetellenes csak zöldségen élnie.
S ahogy a hallliszt dögliszt koncentrátumok helyére belopta magát a szója esélyes hogy az emberi takarmányozásba is meg fog jelenni egyre jobban.
A világ változik de a trükkök halmaza végtelen és semmi se drága ha valamin kaszállni lehet. Ezt hozza majd el az új világrend.

Előzmény: kiskertész #2951 hozzászólásaErre már kevés az esély.1-2 hónapja 140 ről esett 131 re .Még az is jónak tünt. Egyébbként.
Aztán felkúszott 150 re.
Megszakadni látszik a lehúzások kora.Ugyanis a világpiaci kereslet nagyobb emiatt a régi szük értékesitési csatornákra befészkelt kizsákmányoló kupecek és multik egyeduralma megbomlott. S betört a piacukra az erőssebb kereslet. Ezt már nem tudták visszafogni megjelentek sz erőssebb felvásárló erők. Ergo erőssebb kutya...
Azon ismerősöm aki kivárt bizony 210 e ft on adta el komppal.Ugyhogy ha a boltok drágák had legyen csak az alapanyag is az!

Én szabadjára hagyom.Ha veszik had vesszen! Anno 135 on meginogtam aztan már elengedtem volna 15 e ft ot és még el se vetettünk.! Majd kialakúl...

Előzmény: B.Bali #7983 hozzászólásaHa az eső rájár akkor nincs baj vele.Csak ha szíjjasan szikkad mindennek vége.

Előzmény: B.Bali #7981 hozzászólásaEzt a technikat akkor szabad alkalmazni ha masnap már vetik is.Ez tapasztalat. Ha bejon egy szarazság semmi nem lesz belőle.Elkesett müvelet. Itt ekét nem szabad alkalmazni.Inkabb mehéztárcsa és kombi vagy fogas de ekét nem használnék az biztos.

Előzmény: kis Zombi #2942 hozzászólásaAz a baj már mindenki húsboltba , szupermarketbe gondolkozik. Én igenis tartok 1-2 malacot.Nem derogál enni adni neki. Van egy ismerősöm aki finom recepteket tud.Jó kolbászt és egyebeket. Pár mázsa tengeriből árpából el van.És ilyenkor jön a ha eladod és nem kell kinlódni. Na itt jön be a nem mindegy mit eszel szerintem. Az ipari malacot vagy pl ősszel almát körtét tökön hízottat.Azt ettek akkora amekkora lesz nem érdekel.Az abrak oda van szánva es a disznótor se a hagyományos már.Olyan kábítók vannak hogy hajnalba már nem ébred a fél lakosság a visításra. A kertben a gyümölcsöt ha nem fagy el és sok kötött megritkitom.A levéltetűt kivéve semmit se permetezek. Tavaly egyedűl a szőlő rohadt le de azért meg tudtuk kóstolni. Ezek a dolgok megfizethetetlenek.

Az is biztos hogy 200 e ft os napraforgóból benzinnel alkohollal és egyebekkel még a rezet is ki fogja oldani.Itt hagyományos hideg sajtolás veszteséges.Az olajpogácsás tsákon még át üt az olaj annyi benne marad.Ezt egy gyár nem fogja tűrni. Ilyen árakkal.

Előzmény: Selvin #7974 hozzászólásaEgyebbként ha kötött a föld, én már most tavasszal semmiképp nem szántanék.Nagyon gyors lezárást igényel mert fenékig fog száradni.Én szántás párti vagyok de az tavasszal hülyeség. A hót lágy földet elevenen taposni. Ha nagy tárcsával hülyére tárcsázod is 1-2 nap pirkad és el kell müvelni majd vetni mert a sekély müvelés miatt fel fog törni a gaz az árvahajtás.
Ide most a no till es technika gruber izé mizé hátvakaró kellene . Kérdés a gyökeret birja e hasgatni.De tavasszal a homokon kívül már nem jó szántani és tárcsázni se.Ez őszi idény munka.

Előzmény: Selvin #7974 hozzászólásaAzt ősszel jó mélyen ki kell szántani.
Képes a gyökeréről visszahajtani. Sumicorn kiviszi.
Előveteménynek kiválló de inkább őszi szántással.
Mivel pillangós virágú igy a gyökerén a Rhizobium nitrogén gyüjtő baktériumok a pirossas gumók formájában ott vannak.Szimbiózisban él a növénnyel. Ez hatalmas nitrogén tápanyagot képvisel 3-4 éves kiszántása után 60-70'kg hatóanyag/ ha anyagot is hagy maga utàn. Erre rátolsz 3-400 kg nitrogént és ha lesz rá jó eső meg jó a föld embertelen termés lesz.Talajfertőtlenitő ajánlott a bolygatatlan föld tele van pajorokkal egyebekkel.
Egyébbként a talajra jó hatása van ugynevezett természetes altalaj lazitó mivel a gyökerek akár 3 m mèlyre is lemennek és azok kikothadva egy nagycsomó lyukat hagy a földbe mely segíti a víz szivárgást is.

És még tepertő is van!smile thumbup

Előzmény: 5465 #2924 hozzászólásaDisznózsirt használunk a malac alig 400.....Ki veszi ezt meg????Pálmaolaj stb ...

Ez a gép megfizethetetlen egy termelőnek!!! Minden gondjat megoldja a betakarításnak.

Előzmény: ND #48 hozzászólásaSzia. Valami kis rázógép nincs hozzá? Az egész kis apró gyümölcstermesztést megmérgezi ez az emberezés dolog. Egyébbként Nagyon finom a szörpje. Tihanyban ittam egy étterembe meg a covid előtt... De finom volt..

Előzmény: ND #45 hozzászólásaLesz aki leszedje???? Érdemes végigkinlódni vajon? Falugazdász vagy a körzeti mvh irodának tudni kellene.Csak most nincs nyitva.. Valami nagyobb méretű darabos gyümölcsöt tegyél amit ha neked kell leszedni legyen szaporája...
Van pár ribiszke bokrunk de elég a kis fürtöket lecsipegetni. Szerintem ez 60% os az emberi meghatározó tényező. Ahogy a termelés/ eladás aránya meg 30-70%

Előzmény: Diesel Tibor #681 hozzászólásaSzia.Sokat elvitt már a szél a vízből szerintem.Ha meg száraz tavasz lesz jól jársz.
Legeltetni valóban nem jó a törpe iszapcsiga hordozza a májmétely cerkospóráitaz meg a pangó vízben él. 2010 ben sok jószág döglött meg miatta. A féreg ott csücsül a füszálon miután a csigából rákerült és arra vár hogy megegye valami.Emberre se valami jó hatást gyakorol.Konkrétan szétfurja a májat.A lapos helyeken nem szoktam fűszállal fogat piszkálni...smile whistling

Előzmény: endypapa_20120 #9504 hozzászólásaVolt értelme! Megnyugodhattak a szülők ,hogy mindent meg tudtak tenni akárhogy is sül el.

Nem lesz a válukon semmi kétség! Elég tapintatlan volt a megnyilvánulás.. Jó érzéssel tölt el hogy hozzájárúlhattam egy magyar gyermek gyógyulásához!! Nem kolompárosnavahó stratégiára és a tartalék munkaerő herdálasra ment a pénz a semmi hasznára!! Mert azok nem adtak egy fillert se az is biztos!

Előzmény: Mf-es? #9548 hozzászólásaRossz gondolat!
Ahogy a molinódon is látszik a bolygatatlan részbe szépen megcsinálja a fészket a pocok és az idei év pocokinváziója is ennek az újfajta hóbortnak köszönhető. Nem beszélve a zöldítéses hagyjuk csak úgy rovarinvázióról aminek az melegágya a vegyszert meg kivonta. Az eke elpusztítja a fészket a güzühordást és kipusztitja az almot.A gép felett szitáló vércse meg szépen összeszedi a szétfutó kártékony jószágot. Igen jó példa erre a lucerna és a búza képes kirágni az egészet . Nem beszélve a rengeteg felszinen hagyott gombás szármaradvánnyal.
Én azt mondom le kell cserélni egy jó vastag vázas Er-mo vagy Lemken ekére, alaposan meghasgatni azt a földet beforgatókkal és az ekére meg egy fasza szántáselmunkálót rakni , tavasszal mese megelágy lesz. Amit időben el kell munkálni egy nehéz fogassal. Aztán jöhetnek a csodagépek. Mindenféle gazos összehúzás nélkül.smile wink

Előzmény: Ares 826 #8341 hozzászólásaKamiont tudok.Nekem mar nincs, Ismerős nek a szomszéd megyében amit mondott telefonba

Előzmény: Ares 826 #8339 hozzászólása72.

Előzmény: Bán Zsolt #43389 hozzászólásaVágtad ketté ? Barna? Nállam semmi baja.Igaz nem kinti terület.

Előzmény: szantofold22 #8337 hozzászólásaNem mindegy hogy fizeti a díjat vagy csak hajózgat az óceánon....

Előzmény: bandigh #8335 hozzászólásaSzia .Ez pontosan igy van.Mint mondam 67 be oda. Itt a 8-10 e ft ra várókra gondoltam..Mert hidd el van olyan is aki a fütött szobából gondol ilyenre miközben a felhasználók az állattartók akik napi szinten kelnek feküsznek most bukta szélén állnak gyakran nem is értik mi az hogy mindennap oda közltve és ha esik ha fúj etetni kell.

A belépő "újra "természetesen nem úgy kell gondolni , hogy egy tankerhajó elkezdi ide hordani a kukoricát .Hanem pl értsd úgy .Ha tényleg ez a kínai export hajtja akkor Konstanca Fiume esetleg Hamburg kikötö. Egy nagy hajóval hogy is juthatsz oda? Vagy megkerülöd Afrikát alólról talán a "Jóreménység foknál" vagy a Szuezi csatornán fizetsz egy jó nagy sarcot hogy ne keljen Afrikát megkerülni és így a Vörös-tengeri hajóúton az Arab-félszigetnél kijutsz az Indiai-óceánra.

Vagy belép Brazília esetleg Ausztrália és Kinából a Csendes-óceánon leúszik egy hajó egyenes vizen mint egy autópályán /nem egy drága zergebaxta úton kell menni/ Ha Atgentína vagy Brazília Keleti felére kellene menni, akkor a Panama csatornán kell ismét sarcot fizetve átkellni, hogy a Tűzföld felől ne keljen kerülni Dél-Amerikát a veszélyes vizen ahol az Atlanti és a Csendes óceán áramlatai összecsapnak a zátonyos fagyos vizeken hisz onnan már egy köpés az Antarktisz.
Tehát egy egyenes Kína -Brazília út óceánon egyeláltalán nem nyűgös , míg végigmenni a csatornák szintezésein fizetni hogy elérjen Európába. Amerika kb Európai éghajlat Iowa Kansas Wyoming(Vájoming?)nak a kukorica vidékek ott most nincs termés velünk egy időben aratnak.Az majd az őszi árainkra lesz hatással ott is hogy sikerül a termés mivel a Nyugati partra megint könnyebb nyílt óceánon hajót küldeni kínának mint lekacskaringózni Európába... Tehát nem ide hozza hanem a vevő megy közelebb.
Ennek ellenére én is odaadnám látatlanba 63 ért is.De aki 8 e ret vár miközben baromfi influenzáznak a pestis miatt a vaddisznó állományt is kiirtja tehát a felhasználás kétséges,igy maximum az export tudja felhajtani és az is hajtja most , nem a hazai felhasználás .Amíg az említett módon be nem lép az új portéka mivel ott kezdődik az őszi betakarítás ugye nállunk meg a tavasz.

Egyébbént a vetömagos cégek is a nemesitendő fajtákat elviszik repülővel hajóval délre mig mi itt telelünk ott elvetik , majd az ott betakarítottat itt is elvetik újra igy lecsökken a nemesítési idő.

Előzmény: Borz #20743 hozzászólásaEz felvetit egy nagy kérdést bennem, akkor most érdemesebb lesz szezonban elszaladni tőle míg keresik addig , vagy tárolni és ki tudja mi lesz esetleg egy jó kukorica termés beteszi a kaput? Az idén jól felment a búza is.

Előzmény: ME109G14 #8333 hozzászólása"Anno" mikor 64-65 volt, a sygnus 60 at akart adni... Mondtam hogy ez karcsú mikor helyben több.Előjegyeztettem egy ár igényt, de senki sem jelentkezett. Többen lettünk volna úgy 5-6000q val.A végén mindenki eladta helyben 66-67 ért, Nekem ez a kikötőzés nem jött be. A paritásról ne is beszéljünk.Szerintem 1 hónapos szállítás még rájön. A 7 et elérte de néhány nap múlva március.Ami a déli félteken az őszt jelenti.Tehát belép a piacra egy új friss tétel. Kiváncsi vagyok hogy befolyásolja az árakat. Személyem szerint a hozzám hasonlók berekedtek ennél az árnál a különbözetet elteszik az exportőrök. Az is csoda hogy ennyi lett a sok évi gyenge ár után. Szerintem lassan a telhetetlen emberek megisszák a levét .

Volt értelme, vannak még jóérzésű emberek! Sikerült a gyüjtés!

https://www.szoljon.hu/?s=Zsombor

Előzmény: szanberg #27344 hozzászólásaJó bátor vagy! Én fosnék rámenni egy tóra. Vágtál léket hány cm re hízott?https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/befagyott-to-csuszkalas-figyelmeztetes/50tppsr

Előzmény: F-A-R-M-E-R \ #9491 hozzászólásaA 400 as ba 400 m van 1 kg ba.A 360 ba meg 360m/ kg. De hogy a kettő egybe ilyet még nem láttam.

Előzmény: Ares 826 #8293 hozzászólásaNem találsz a világon még egy olyan szegmenst ahol megmondják neked mennyit kapsz a termékedért.Megmondják a búza a káposzta az alma a csirke árát. Akármiért mész traktor perec kenyér bicikli stb.Nem a vevő határozza meg hogy egy kemping 10 egy csepel 20 egy verseny bringa meg 30 ft. Itt ezzel van a baj . Ha fonsz egy kötelet és kiülsz ráirod hogy 200 ft.De nem a vevő mondja meg hogy ez csak 100 at ér.Elzavarod. És erőnek erejével l is évekig lenyomva van tartva.Nagyon kivételes alkalom volt ez az év számomra mikor volt itt 7x es terményár? A búza sem lesz nagy eresztés a víz söpri kifele. Hát en nem fogom odaadni 6x be se.Aztán jön a riogatás az Ausztrál búza meg a szokásos Kanada Ukrajna kártya... Mikor elég volt eltaknyolni a kenyér meg lassan 400. Kell a 70-80 ahogy most jár. Hatalmas az infláció is.

Előzmény: Mihály #8289 hozzászólásaAz ok igen gyorsan megszuntethető .Nem a kukorica árat kell leverni és nem a kiváltani alkalmasabb etetnivalót kell keresni.Hanem az érdekvédelmünknek meg kellene nézni miért van az hogy a termelő 3-400 ft ot kap 1 kg malachúsért es alig 100 ft ot egy liter tejért.Aztán kiáll a sajtó hogy drágúl az élelmiszer mert a gazda drágábban adja!Hát nem sokan maradtunk akiktöl nem 4x es áron vitték el a kilukoricát. Tehát itt nem sok mindenki keresett inkább dühösen forgolódott álmában. Viszont azt sosem fogom megérteni hogy egy fölözött tej hogy lesz 360 a boltba mikor kivették belöle a tejfölt a tejszint a joghurtot a a vajat. S nyers tejként 100 ft ha jár . S hogy lett 2000 ft a csontos hús a pultokban mikor a tarja marhánál hátszín bélszín ami 5-6000 is van de a termelö meg 600-700 ft ha kap.Na a kettő között van a baj!Ezt kell megoldani vagyis felemelnina termelőnél az állat felvásárlási árát.S nem lesz baj a 70 ftbos kukorica. Van még haszon azon mire 2000-3000 ftblesz a boltba igy is.Ilyen egyszerü ez! S mindenki boldogúl!

Előzmény: szantofold22 #27338 hozzászólásaNekem is egy baratom ajánlotta.Ez ilyen szàjhagyomány útján terjed..

Előzmény: apuci #27337 hozzászólásaSzivesen.Figyelj nem hagyod ott a gatyádat az a lényeg.Én is azért voltam.. S hasítja a földet az ócska eke,mert a vázával meg semmi baj.Akkor csak nem veszek 10 m ft ért újat...Mikor kopó baj van csak..

Előzmény: szantofold22 #676 hozzászólásaNincs az a kár amit a természet magának csinált hogy helyre ne hozná magának!

Előzmény: Diesel Tibor #645 hozzászólásaHa ez gyep akkor ennek ez egy áldás! Ha felét vágod le is több lesz rajta mint amikor az egészet.Aztán majd a júliusi 40 fok elintézi ezt. S levágod augusztusba.Ugyse lehet júli 1 ig nemzetiket vágni.Végre lesz egy fasza szénatermésed azon a vaksziken.Tavaly tavasszal elsült az egész szinte.Ára is van a gyepszénának.Az igazi az lenne ha a hólé bemosná a híg disznószart a fűbe amit tiltanak.Annó apámék verették ifa w50 el deritővel.Mellkasig ért a pipaszurkáló. És több széna volt rajta pedig a fele ott maradt a laposba azon meg savanyúfű nőtt. Az meg ment orrba szájba alá felé, Nem volt csutkabálázás meg egyebek... Aztán betiltották a trágyázást naturán parkon is..Régi szép idők.
Persze ha szántó búza akkor annak annyi. Az már egésszen más téma.De a Tiszai ártér is akkor ad jó szénát ha megcsapta a víz. Szépen kipakolt már a Tisza is az ártérre.Persze mikor 2000 be 10,4 en tetőzött az már nem volt jó. Jobb ha kiülsz vadkacsát lőni biztos szép szapurulat lesz tavasszal.Lőssz pár zöld gácsért aztán mehet a kemencébe egészbe!

Előzmény: apuci #27313 hozzászólásaIgen,én gyártattam már velük eke kopókat. A tulaj öreg szaki

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Hirdetés
Stressztűrő repcehibridek stabil hozammal
Stressztűrő repcehibridek stabil hozammal
A Syngenta bemutatja 2024-es az őszi káposztarepce kínálatát.
A gazda szerint nem könnyű az AÖP, más úgy véli, a termelők nem precízek
Műtrágyaszóró Bogballe L15 Plus
Műtrágyaszóró Bogballe L15 Plus

2.050.000 Ft

ILGI OMEGA gréder | földgyalu | 3,5-10 m munkaszélesség | Lízing lehetőség FIX 0% THM
ILGI OMEGA gréder | földgyalu | 3,5-10 m...

8.440.000 Ft

ILGI ATEGO tárcsa I 4-6 m I hidraulikus I Lízing lehetőség FIX 0% THM
ILGI ATEGO tárcsa I 4-6 m I hidraulikus...

7.740.000 Ft

Ih 856 XL
Ih 856 XL

3.500.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]