pozderka58 adatlapja

Becenév: pozderka58
Csatlakozott: 2018-02-12 21:30:19
Utolsó belépés: 2022-05-03 06:01:33
Fórum hozzászólás: 51

Fórumhozzászólásai

Előzmény: clanki #18410 hozzászólása


Kérdezed, hogy éri meg ezeknek a termelőknek?
Egyszerű. Nem főállású termelők. Munka mellett van pár ezer, tízezer néhány sátorban és szabadföldön. A család elég a termesztéshez. Van más munkája és letolja a gatyát nagyon könnyen, mert nincs sem kereskedője sem kiépített értékesítési vonala. Random bárkinek odaadja csak szabaduljon tőle.
Mindenkinek jogában áll hülyének lenni.
Ha önerőből főállásban kellene felépítenie a termelést értékesítést..... meg sem próbálja, mert elvérezne.
A kereskedői siserehad meg röhög a markába és mutogat az olcsó árura holott tisztában van a te költségeiddel és problémáiddal, de nagy ívben..... Nem az az érdeke, hogy kiegyenlített legyen az áru mozgása és ára hiszen szezonális termékről van szó.
És még sorolhatnám, de mindezt pontosan annyira tudod, mint én és még ezen a fórumon néhányan.

Előzmény: Csyzy #18406 hozzászólása


A szedd magad nálunk is vereség. Az a "szerencsénk", hogy nem volt bő termés. Érdekes módon munkavállaló probléma nem volt olyan vészes, mint a korábbi években. Talán annak tudható be, hogy több korábbi paprika, hagyma termelő feladta és inkább szántóföldi kultúrára váltott. Ott nem annyira vészes a munkaerő megtalálása. Mi már mondtunk vissza nem kevés palántát. helyette nem csinálunk tápkockásat. 30-40 ezerrel csökken az állomány. A biztos piacot ki kell szolgálni. És még nem is kalkuláltuk bele az időjárási szeszélyeket. Érdekes évnek nézünk elébe.

Előzmény: nferry #18396 hozzászólásaMár megbocsáss, ha elégedett vagy ezzel a hozammal és jövedelemmel, akkor Te a zsíros kenyéren is elélsz. Én /és itt többen/ szeretnénk néha enni mást is. Ugye érted?

Előzmény: medikus #18330 hozzászólásaKöszönöm, de én jelenleg kies hazánkban élek épp ezért a labancok ára nem releváns számomra.
Amennyiben neked az szimpatikusabb és megéri akkor megnyugszik a lelkem, hogy tudtál választani smile thumbup

Előzmény: csuti0 #18331 hozzászólásaSzia!
Köszönöm a választ.
Értem az indokaidat azaz érteni vélem.
Tudom nem egyszerű, ha bőven a te árad alatt is kínálnak epret.
Ez akkor is a letolt gatya szindrómát juttatja az eszembe.
Az én infóm szerint azok a bizonyos olcsó szedd magad nem minőségi árualapot kínál és nem kulturált felületen. Mi több a mennyiségekkel és minőségekkel is bajok vannak.
Nem láttam, de több ott próbálkozó vevő mondta el mindezt.
Errefelé négy éve volt ilyen ár a szedd magadban.
Nem akarok tovább agyalni ezen.
Max privátban :-)
Üdv!

Előzmény: csuti0 #18326 hozzászólásaSzia Csuti!
Én egy apró porszem vagyok a nagy epertermelő társadalomban, de ma reggel felkaptam a fejem a beírásodon.
Amennyiben jól értelmeztem már beáraztad a szedd magad formációban az árat. Én nagyon, de nagyon karcsúnak érzem.
Azt gondolom, hogy a munkád és a pénzed ellensége vagy.
Véleményed szerint mi indokolja ezt a nagyon alacsony árszínvonalat?
Apró lesz? Több éves az állományod és a minőség nem üti meg a mércét?
Megtisztelnél, ha leírnád a véleményed mi indokolta ezt az eladási ár tervet.
Köszönöm!

Előzmény: nferry #18321 hozzászólásaSzia! Felkaptam a fejem amikor azt olvastam "Megtehettem volna èn is hogy kezdek akár több hektár szabadossal"
Ennyire túl vagy csordulva munkavállalókkal?
Ha így van küldhetnél hozzám belőlük smile wink

Előzmény: hasutas1 #17986 hozzászólásaHa vasárnap megy a templomba fohászkodni akkor elkésett. Én már holnap megteszem smile innocent

Előzmény: csuti0 #17223 hozzászólásaSzia!
Megértem az indokaidat. Valóban nyomasztó, ha melletted féláron sem kínálnak lehetőséget.
Sokan megfordultak nálam olyan vevők akik azokat az említett szedd magad földeket bejárták. Mind panaszkodott a körülményekre és a minőségre. És arra, hogy "szervezett" bandák jártak lerabolni az epret. Nálunk is le kell szedni minden érettet, de ezt már mindenki megteszi ez a kialakult szokás. Az árat meg a hónap végén meglátjuk. Nem vagyok elájulva a várható mennyiségtől.

Előzmény: csuti0 #17219 hozzászólásaSzia Csuti!
Érdeklődve olvastam és vártam a válaszokat Csyzy felvetésére a szedd magaddal kapcsolatban.
Első nekifutásra az ötletét az 1000 ft-os árral leizzadva fogadtam. De a Te elemzésed és okfejtésed is. Ezek szerint a Ti értékrendetek szerint a szedd magad csupán szórakozás a számotokra. Gondolom azzal semmi tennivalótok nincs a kötelező termesztési munkákat a melósok ajándékként csinálják, mi több a növényvédelem tápanyagozás stb ingyen van. Évek óta közel 20000 m2 közelében van a szedd magad területem. Nem egyszerű kezelni, de eddig mindig megoldottuk a vásárlók igényét. soha senkinek nem kellett üres kézzel hazamenni. Ezt mutatja az évről évre növekvő vásárlóerő. nyilván van egy lélektani ár határ ami már tisztességesnek nem mondható. De az 1000 ft-os ár már sértő. Nekem igen, de nektek nem biztos. Sértő az elvégzett belefektetett munkánkba és beruházásba. Nekem sem adnak semmit olcsóbban, ha vásárolok bármit bárhonnan. Max nem veszem meg, ha soknak találom. A mai eperárak tükrében amit már magam is kissé túlzónak találok úgy 1500-1700 ft/kg közé merném beszintezni a szedd magad árat. Aki azt gondolja ez irreálisan sok, hát nosza rajta próbálja meg.

Akiket érint, őszinte részvétem. Szolnok: 1m magasan -8.1: Fólia Asia egy sor takarás +1: fólia Clery két sor takarás virágos bogyós állapot +1.5: egy másik sátorban "melegebb" talajon szintén két soros takarásos Clery +3.2. A szabadföldiről nem is merek véleményt mondani. A múlt évben előrehaladottabb állapotban érte -7. Nem is volt teljes termés. Most sem várok smile sad

Előzmény: jacint.baranyi #16564 hozzászólásaSzia! Tudom nem engem szólítottál, de nyugi van nem lett, nem lehet nagy gond, ha becsuktál betakartál. Én sem szedem le a fóliát télire, mert nincs annyi ember aki azt időben segítene felhúzni. Én már a nagy fagy előtt leleveleztem nem gondolva, hogy ilyen erős hideg lesz. De amúgy is megindult már előtte a gyökérfejlődés. Lényeg, hogy bezártunk és három sor fátyollal takartunk. A leghidegebb a fóliában 1 m magasan -15,3 C volt. Na gondoltam itt a vég. A fátyol alatt -2,3 C. Már kitakartunk és meglepődve láttuk, hogy kb 5-6 cm növekedés történt sok új fehér gyökérrel. Vágtunk több helyen rizómát és fagyásra utaló jelet nem láttunk. És mindez frigó palánta. A szabadföldi Asia frigón és a többin is a legnagyobb hidegben 5-6 cm hótakarás volt. Mindezek ellenére a levélen itt-ott látszik fagyásnyom. Ja és a leghidegebb -17,9 C volt. Majd lesz valahogy smile smile

Előzmény: Viktor 12045 #16464 hozzászólásaA fátyolnál már december végén tapasztaltam én is jelentős drágulást. Majdnem dupla áron vettem, mint tavaly.Szerencsére a növényvédőszer 90%-át még novemberben beszereztem. Addig nem is panaszkodok amíg legalább hasonló áron tudjuk adni az ide szezonban az epret, mint tavaly. Ámbár az ősszel amerre jártam epres helyeken talán még az ereszcsatornában is volt ültetvény smile tonguep

Előzmény: Viktor 12045 #16462 hozzászólásaSzia Viktor! Mit vettél vagy szerettél volna venni amiknek így emelkedett az ára? Vannak dolgok amiknek utána kell néznem, de még nem vettem magamon erőt, de így nagy kedvem nem is lesz hozzá smile sad

Előzmény: viktor2131 #16396 hozzászólásaSzia! Alapvető, hogy ne száradjon ki a bakhát, de ez a minimum. Ennél több kell.

Előzmény: hasutas1 #16394 hozzászólásaVolt tápkockás Jolym, de még vettem is hozzá, mert nem volt elég. Etettem ittam és elégedett vagyok velük.

Előzmény: jacint.baranyi #16390 hozzászólásaSzia!
Szeptember elején visszakaptam a befizetett összeget. A környékemen még három kollégáról tudok akik szintén visszakapták.

Előzmény: hasutas1 #16361 hozzászólásaSzia Hasutas!
A visszafizetés sem igaz. Eddig csak ígéret van mindig húzódó határidővel. Mint korábban írtam nekem 30 ezer Joly lett kidobva amit a cég Dorinán keresztül elismert, hogy rossz. Ez már nem egyszerű hiba, hanem gazdasági kár.

L.M. !
Holnap telefonon kereslek, csak hogy tudj róla smile smile

Előzmény: djohn #16333 hozzászólásaNem veszem kötözködésnek.
Vizes vödörből max 1-5 darab kipakolva, a talaj tömörítve, mint minden évben. A sorok felírva, ki melyiket ültette.
Dorina is elismerte, hogy sok hibás tétel került eladásra.
Mi több a Clery 800-as frigó is megállt 3 nappal az ültetés után. Nem csak nálam. Ugyanazon időpontban szállított és ugyanazon kamionon egymás mellett volt a raklapon mindkettőnknek. Az ismerős korábban ültette, mint én, de az első virág megjelenése után kezd törpülni a gyökérfejlődés megállt. Mindennek elmondható csak egészségesnek nem.

Fragaria!
Rád írtam emailen.

Csuti! Bocs, de most látom nem is köszöntem amikor válaszoltamsmile sad
De most pótolom.
Szia ! smile smile

Előzmény: bujdi1985 #16305 hozzászólásaSzia!
Nem volt egyértelmű a feketedés. Így utólag látom, hogy meg kellett volna mosni a gyökereket a földtől, de ez akkor is fekete.

Előzmény: hasutas1 #16304 hozzászólásaHasutas!
Eddig szóbeli igéret van, hogy az ára visszajön. A kompenzáció felejtős, hisz nem fogadom el a felajánlott csere palántákat. Az idő tényező szerintem nekik nem számít. Nem is rágódok tovább, mert ez egy igazi rémálom. Úgy tűnik keresni kell másik forgalmazót a jövőben.

Előzmény: csuti0 #16303 hozzászólásaA tárolásról van egy tapasztalatom, áttételesen, de végig tudtam követni. Az itteni kollégám is kisérletezett saját frigó előállítással már több éven keresztül. Szigorúan betartva a minimum hőmérsékletet ami legkisebb -1,5 C volt. Úgy adódott, hogy bent maradt egy olyan Joly tétel a múlt év nyarára ami már 2018-ban a tavaszi kacsokból volt betárolva. Az idén termett, de akkora termés mennyiséget még nem láttunk frigóról, mint ami ott volt. A véleményem és többek véleménye, hogy a Mazzoni bizony túlfagyasztott bizonyos tételeket amit még is piacra dobott. Fél órája hívott egy ismerősöm akik a Cleryvel járt így az idén, de szerencsére nem ekkora tételben. Ez nincs előre visszavágva, hanem az ültetővilla lenyomásakor vágódik el, mivel a gyökér nem kanyarodhat vissza. Minden ültetés előtt egy napot szokatjuk a kinti hőmérséklethez, ez bevett gyakorlat. A Radifarm? Ártani nem árthat smile unsure

Előzmény: jacint.baranyi #16301 hozzászólása10 nap után még nem képződött jószerével elvétve sem fehér gyökér. Ami a lombból elindult az csak a rizómából élt. Egy-két frigónál kezd új gyökér növögetni a rizómából. Tapasztalatom szerint abból sem lesz rekord termés. De nem kisérletezgetünk mindet kidobjuk. Megy helyette tápkockás. Ültetéskor Radifarmos vízben megforgatva és ültetés után hat nappal Radifarmos öntözés. A talajhőmérséklet a gyökérzónában 22-24 C a legmelegebb órákban is. Úgy gondolom nincs mire várni.

sziasztok,
ez a 10 napja ültetett 600as frigo jolly
mi a véleményetek?

Előzmény: L. M. #16284 hozzászólásaAz ismeretségi körömben is néhányan többet ültettek. Mi maradtunk a szokott mennyiségnél. Ha netán kimagasló termés lenne még megbirkózunk vele. Írom én ezt hajnalban smile rolleyes A dömbinget nem tudjuk kikerülni, mert a fóliasátrak "segítenek" belecsúszni. Kár is találgatni. majd az akkori helyzet eldönti hova merre kell lépni.

Előzmény: hasutas1 #16287 hozzászólásaNálad a pont smile rolleyes

Előzmény: hasutas1 #16281 hozzászólásaAz említett két fajtát kerülöm :-) De mint L M-nek írtam valamit ültetnem kell.

Előzmény: L. M. #16279 hozzászólásaKöszönöm, hogy gyorsan válaszoltál, reméltem, hogy Te is megszólalsz:-) Dorina a vételi ár visszatérítését is ajánlotta, de azzal nem sokra megyek, mert az idei telepítés negyede kiesne ezzel a mennyiséggel. Nem tudnám kiszolgálni jövőre a vásárlóim. Nem beszélve, hogy a terület minden földi jóval el lett látva ami a biztonságos termésmennyiséghez kell. Persze optimális időjárás esetén. Az ültetési költségeket meg sem merem említeni, mert az is kitesz egy jó summát. Szabadföldi termelésbe menne, de van valamennyi tápkockás palánta is és valószínű azt elültetem. A Cleryn még gondolkodom. A zöld palántától nagyon idgenkedem. Alszok még rá 1-2 éjszakát :-)

Szia Mindenkinek!
A fórumban korábban szó volt a Mazzoni Joly frigók minőségi problémájáról.
Tisztelettel megkérdezném, hogy kinek milyen eredése van és milyen minőségű?
A helybeli kolégám 800-ast rendelt, én 600-ast. Előttem egy héttel ültette /ma kéthetes/ de az első levelek visszaszáradtak és új gyökér nem képződött. Az enyém egy hét után ugyan ezt a tüneteket produkálja,de sok növény el sem indul maximum a mellékrügy erőlködik. Azt már látom ebből semmi nem lesz. Felvettem a kapcsolatot Dorinával aki a jövő héten tudna biztosítani cserére frigót. Abban kérnék segítséget tanácsot, hogy egyáltalán el merjem-e még ültetni vagy már késő egy normális termésre. 20 év termelés után most nagyon bizonytalan lettem :-( Köszönöm, ha megírjátok a véleményeteket. 30 ezer frigóról van szó.

Előzmény: hasutas1 #16253 hozzászólásaIgen a talaj megvan, de újra kell marni mivel jól ledöngölte az eső. Az Olympia volt amit a múlt évben behoztunk, de számomra olyan lett, mint a mesében. Egyszer volt, hol nem volt.... 1 kg felett volt az átlag termés. A növény növekedése habitusa hasonlít az asiara, nemhiába az egyik szülő. Nagy bogyójú, de világos rózsaszín a héja és nagyon idegenkedve mustrálták a vevők. Az ízéről nem is beszélek. Nagyon nehezen tudtuk eladni. Néhány csatornából hallottam, hogy van aki tud ízt adni neki, de én még nem kóstoltam, tehát nem hiszem. Ez valami önmegnyugtatás lehet az illetőnek smile rolleyes Ellenben beszéltem olyan termelővel aki kipróbálta és esküdött, hogy soha többet, de most értesültem, hogy még is ültet. Nekem és a barátommal együtt csak a "szentháromság" marad Clery Asia Joly. A méretekben meg teljesen egyetértek, mert mi is azt tapasztaltuk, nincs sok értelme erősebbet ültetni. Volt egy év amikor csupán 1000-s Clery jutott, de nem panaszkodtunk akkor sem.

Előzmény: clanki #16250 hozzászólásaEzek szerint az idén olcsóbban mérték a frigót, de sebaj, nem lehet mindenkinek szerencséje. A spanyol vonal nálunk is befigyel. van egy román kapcsolatunk, de mi óvatosak vagyunk nehogy nagyon mellényúljunk. Messziről jött ember ...... a hazai frigóról hallottam, de ez még számomra olyan, mint a mese. Még nem beszéltem találkoztam olyan termelővel akinek ez lett volna elültetve és van tapasztalata. Minden rosszhiszeműség nélkül mondom. Visszatérve a spanyol vonalra a román kapcsolat mondta, hogy vannak számunkra ismeretlen fajták is amik nálunk is megállnák a helyüket, de szerintem ezek arra klímára vannak kihegyezve, nem pedig a hazai szokásos tavaszi fagyokra. Kíváncsi vagyok kinek mia véleménye.

Előzmény: hasutas1 #16249 hozzászólásaA tavalyi beszerzés Olympia volt és kimentünk érte. Az utazási költségekkel kb 68 ft-ra jött ki, mert csupán bróbára hoztunk 10 ezer db-ot. Az idei Asiat akkor 60 ft-ra mondták, 600-asról van szó. A hollandoktól 70 ezret hozattunk. a szállítással együtt 50 ft-ra rúg, de 800-as frigóról beszélünk. Sajna még nincs a földben, mert itt igazi ragadós tapadós talaj van amiből nagyon nehéz jó bakhátat húzni. Pont most vonult el egy nagy fél órás zivatar jó 16 mm-re újra dagonyává változtatta a területet smile mad

Előzmény: hasutas1 #16245 hozzászólásaElőre utaltuk a teljes összeget ami az átvétel előtt kb két héttel volt. Mivel július végén már nem volt erre hűtőkamionos szállításuk, így kimentünk érte, 24 órás forduló volt. Hőszigeteltük becsomagoltuk és jószerével majdnem abban az állapotban raktuk a hűtőbe , mint átvettük. Ebben az évben is terveztük, hogy megyünk Asiáért, de a korlátozások miatt lemondtuk. Így inkább Hollandiából rendeltünk és kaptunk Asiát.

Előzmény: hasutas1 #16243 hozzászólásaSzia! Fordítani nem tudom, de épp egy éve voltunk a geoplant hűtőházában frigó palántáért és megmutatták a zöld palántákat is amik le voltak tárolva. Amit láttunk azok dupla nagyságú tőzegben voltak 5-6 leveles tenyérnyi levelekkel. Sajnos a fajtát nem láttuk. Elmondták, hogy a zömét a németeknek viszik.

Sziasztok!
Bocs, hogy beleszólok a bakháthúzásba, de mi is szívunk, mint a torkos borz.
Ámbár tegnap már elég jól sikerült.
Saját tapasztalat, bakháthúzó csak henger tömörítéses lehet. A tárcsa minimum 500-as. Nálam kb 25 cm mélyen van megmarva a talaj, de így sem vagyok elégedett. A nedvesség jó, de nem lett szántva csak altalaj lazítózva és utána művelve mivel újra telepítés van azon a darabon. Az idén ötször kellett megmarni mile elfogadható lett. A koporsó belső palástjának fényesnek kell lenni, mint a Salamon tökének különben ami ráragad magával sodorja az oldalfalról a földet. Ami bakháthúzó be van linkelve és valóban könnyű az maximum homokozóba jó. nem véletlen nem segít a gyártó. Véleményem szerint meg kell pakolni súllyal, hogy ne emelkedjen ki. Hasutassal egyetértve rengeteg apró nüansz van amin finomítani kell egy elfogadható bakhát eléréséhez. Sok sikert !
Aprópó, ha már itt vagyok: Asia tápkockás palánta érdekel, értesítést privátban kérek.
Kösz!

Előzmény: clanki #13913 hozzászólásaAzért kérdezem, mert tavaly és tavaly előtt is pártoltad. Meg is fordult a fejemben újra kellene próbálkozni, de ezek után amit írtál inkább hagyom elmenni. 11 éve Próbáltam kb 1000 tövet, de hiába termett sokat és darabosat az íze pocsék volt. A lengyelek kedvelik ezt és ott is érzi jól magát. Maradok a bevált fajtáknál, holnap lesz az utolsó nagy szedés és vége ennek a szezonnak. 30 napig tartott a szabadföldi. Szeretnélek megkeresni privátban, ha lehet.

Clanki!
Ha jól emlékszem neked van Roxánád. Hogy szerepelt ebben az évben ?

Előzmény: hasutas1 #13785 hozzászólásaTegnap is-is. Ma nemrég beszéltem a kollégával, katasztrófa. Fóliás vége pocsék minőségben ami nyomja az árat. Nagy 3000 /6kg/ kicsi 2000. A héten már döntöttünk, csökkentjük a területet. Ingyen nem lehet termelni. Ja és nincs vásárló smile karateka

Clanki!

Igazat adok neked sok mindenben. Nem tudom a korod, de az enyém már előrehaladott egy kicsit. Az én, mi gyerekkorunk nem kimondottan a higiéniáról szólt, de akkor azok voltak a lehetőségek. A mai, jobb szót nem találva, mű májer világban, életmódban már nem elfogadott gyakorlat ami a mi életünkben volt. Sokkal érzékenyebbé vált az emberek életképessége. Néha bosszankodok is amikor látom ahogy az unokám mennyire védve óvva van rém egyszerű dolgoktól és milyen ételeket eszik, ehet. Én meg "elrontom" smile tonguep. Az eperföldön nagyon ügyelek, hogy mosatlanul egye meg a gyümölcsöt.

Javítás a 13679 hszre.

Eredeti: úgy szalmázzuk, hogy ne érintkezzen a szalmával.
Helyesen: úgy szalmázzuk, hogy ne érintkezzen az eperrel

Lacka és Jacint!
Elnézést, ha valakinek a lelki világába gázoltam, de nincs szándékomban továbbhegyezni a dolgokat.
Mint korábban írtam mindenki más elven más gyakorlattal termel, mások a saját mércék elvárások önmagával szemben.
Természetesen rossz szándékot senki részéről nem feltételezek. A higiéniáról a magam részéről annyit, szedéskor mobil kézmosós wcket hozatok és a cigarettaszüneteket kizárólag kijelölt helyen folyóvizes kézfertőtlenítős szappannal ellátott rendszerben lehet megvalósítani. A kézmosást szigorúan ellenőrizzük. Mi ezt vezettük be. A túl vegyszerezést épeszű termelő nem követi el, de mindig vannak kivételek. Kikerülhetetlen. Véleményem szerint akik ezen a fórumon aktívak vagy csupán információkat szereznek több rálátással rendelkeznek és lehetőleg nem követnek el ilyen hibákat. Üdv és munkára fel!

Előzmény: csuti0 #13678 hozzászólásaCsuti!
Nyilvánvalóan minden gyártó részéről, de élelmiszer termelői részről is van lobbi tevékenység. Te is én is és mindannyian ezt tesszük amikor a saját eprünket kínáljuk.
Korábban írtam én sem tudom teljesen biztonságban megtermelni az epret, de törekszem rá és amit lehet kizárok a kockázatok közül. Ha már rákérdeztél én bakháton termelek és a sorközt úgy szalmázzuk, hogy ne érintkezzen a szalmával.
Üdv!

Előzmény: jacint.baranyi #13676 hozzászólásaSzia !

Mind meghalunk smile scaredsmile tonguep

Előzmény: csuti0 #13674 hozzászólásaSzia Csuti!
Nem okoskodni akarok hidd el. Egy kicsit belelátok az élelmiszer biztonsági kockázatokba. Röviden: a szalma útját kísérd végig amíg a földre kerül, mi több amíg ott van, levegőből esőből milyen hatások érik. Szerintem több, mint sok az is ami a így a bogyóra kerül. Ne növeljük a kockázatot. Természetesen steril körülményeket nem tudunk teremteni, de ne tegyünk hozzá.
Mi nem vödrözünk nem törjük az epret. Egyenesen a ládába. Lassabban halad, de biztosabb. Néha korrigálni kell az embereket, de megtanulták. Nálam is vannak 200 m-es sorok, de hagytam keresztben hosszában művelőutakat ahol össze lehet szedni a teli ládákat. Mindenki másként csinálja :-) De ez benne a szép.
Bocs a szómenésért, de 30 mm eső után több helyen áll a víz vizes az állomány szedni nem lehet. Itt töltöm ki a bosszúságom:-) Szebb időt mindenkinek!

Előzmény: clanki #13672 hozzászólásaEgy szedőkeret ami fémből van /nálam vékony betonvasból hegesztve/ nyugisan rá lehet helyezni és vinni. A bajság ott lehet, hogy keresztszennyeződés jöhet létre. A ládára ragad a szalma az meg szépen ráesik az alatta lévő ládában az eperre. Tudom minden kockázatot nem lehet kikerülni, de ne beszéljünk addig szép üde egészséges eperről amíg mindent nem teszünk meg a biztonságért.
A vásárló aki a végfelhasználó meg van győződve, hogy bátran fogyaszthatja akár mosás nélkül is ami valójában a gyakorlat. Mi is tegyük meg a lehető legtöbbet ami tőlünk függ.

Szia Mindenkinek!
Több éve olvasom a hozzászólásokat pro-kontra érveket és sokat tanultam belőlük.
Amiért mégis megszólalok egy fotó ami nálam kiveri a biztosítékot.
Amit meglehet megteszünk a többé kevésbé biztonságos termelésért, mint tápanyag és növényvédelem, de ugyanennyit kell tennünk az élelmiszerbiztonságért is. Lacka fotója alapján nem ez látszik. Szép tetszetős az eper, de a ládában újságpapír van terítve és a láda a szalmán fekszik.
A régmúltban az ilyen talán még elment /akkor sem/, de ma már szerintem elfogadhatatlan. Nem bántó szándékkal írtam, de gyorsan át kell ezt gondolni aki így csinálja. Üdv Mindenkinek!

Előzmény: bujdi05 #9498 hozzászólásaÉn is :-)

Cikkajánló


Hogy élik túl az állattenyésztők ezt a válságos időszakot?
Sajtóközlemény
Hogy élik túl az állattenyésztők ezt a válságos időszakot?
Az állattenyésztők kihívásairól beszélt az államtitkár.
Budapesti traktoros tüntetés: a rendőrség nem engedi a demonstrációt a rakparton

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kverneland Accor DG 6 M Gabona vetőgép
Kverneland Accor DG 6 M Gabona vetőgép

4.500.000 Ft

KUBOTA U17-3
KUBOTA U17-3

14.900.000 Ft

NERO Pilisborosjenő
NERO Pilisborosjenő

160 Ft

New Holland BB 940
New Holland BB 940

4.500.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2022 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]