Fórum

Becenév: envagyok2
Csatlakozott: 2018-06-03 18:02:52
Utolsó belépés: 2021-03-15 16:35:21
Fórum hozzászólás: 2305

Fórumhozzászólásai

Előzmény: pumpedli72 #146 hozzászólásamondjuk ha amperkijelzős akku töltőre raktad, megnézhetnéd mekkora ampert mutat a töltő
ugya 35 watthoz 3 ampert kéne mutatnia. vagy ampoermérőt is berakharsz a töltő körére, és akkor látod, hogy mennyi a tényleges felvétele.

Előzmény: pumpedli72 #146 hozzászólásaakkor papír szerint nem vehet fel több áramot, de ettől még lehet hogy kicsi kínai azt rakott a zacskóba, amit épp talált a földön... mérj feszültséget amikor be van kötve...

Előzmény: pumpedli72 #143 hozzászólásateljesítményben van különbség a led és a h4 között? melyika nagyobb teljesítményű?

Előzmény: pumpedli72 #141 hozzászólásaés rátetted a led lámákat egy akku két sarkára? ott is csak pislákolnak?

Előzmény: pumpedli72 #139 hozzászólásafeszültséget mértél?
nem lehet, hogy a ledeknek nem elég a 12 v, hanem mondjuk 24-eset vettél?

Előzmény: drónkövetelő #3240 hozzászólásabórt most? a földnek? meg annak a levélnek, ami jövő márciusra tövig le lesz rohadva?
látsz fómát is?
szerintem várj még kicsit, és akkor kell karambázni. esetleg megosztva azt is.
várni kell, a későn kelők növekedjenek, és akkor regulátorozni, mikor 6-8 leveles lesz. nincs ez nagyon szétcsúszva, össze lehet ezt várni.

Előzmény: Sk Laci #3239 hozzászólásavizes földet végén forgózunk.

nem tudja valaki, hogy 8270-8280-asoknak a jobb oldalán azt a cső alatti hidraulika szűrőt hogy kell cserélni? van ennek valami trükkje, hogy kell a csövet visszatenni a helyére? baromi kínlódással, feszegetéssel megy csak nekem, el nem hiszem, hogy ennek így kell lennie.
plusz valami gumidarabot találtam a szűrőbe, vagy valami o gyűrű átment a fogaskerekek között, és attól ilyen, vagy ez mi lehet vajon?

Előzmény: GREVEN #54396 hozzászólása"A Budapesti Műszaki Egyetem vízi közmű és környezetmérnöki tanszékének vezetője, Koncsos László által jegyzett évtizedes kutatások, számítógépes modellek szerint a Tisza mentén a „használaton kívüli” mélyárterek bevonásával, modern vízügyi szakértelemmel felvértezett emberi beavatkozással a változó vizet fokról fokra vezetnék ki a főmederből, precízen szabályozva az elöntés mértékét. Kétségtelen, hogy a ma szinte folyamatosan szivattyúzott belvizes szántóföldek ezzel kikerülnének a művelésből. Koncsos munkáiból tudható, hogy Magyarország 4,7 millió hektár szántóföldjéből 500 ezret érintene a funkcióváltás. Ezek a sekély, az év egy részében tocsogós, vadban gazdag területek ugyanakkor a magasabban fekvő szomszédos területek vízellátását is szavatolnák, pótolva az elsivatagosodással fenyegető krónikus talajvíz- és csapadékhiányt."

ez tetszene? mennyi főded menne víz alá?

Előzmény: mtz1221 #11517 hozzászólásaa matif meg ment 10%ot felfelé.

Előzmény: mtz1221 #12286 hozzászólásajah még egy, azért ha egy ilyen bikát összenézel egy nagussal, hát mit mondjak, még ahhoz képest se nincs hátulja, pedig az angusnak is ezt a hibáját róják fel leginkább. én csak azért, hogy az üszőket meg tudjam tartani feketének, biztos nem tartanék ilyen bikát. akkor inkább angus tisztavérbe.
ha az üszőket nézed, és ahhoz keresel bikát, akkor inkább már azt nézd, hogy a bika homozigóta szarvatlan legyen, inkább...

Előzmény: mtz1221 #12286 hozzászólásanem tudom, nem simerem ezt a fajtát, élőbe se láttam még sose. de olyan nagy csodák nem lehetnek, valszeg ez a japán angus. kb ezt tudom elképzelni. olvastad már, azért tartok angust, mert kicsi a fogyasztása, könnyen ellik, jól szoptat, kezelhető. cserébe hús tömeg termelésére nem való, sztéknek a legjobb, de a mohamed nem sztéket akar enni, hanem húst. mindegy mi, csak fehérje legyen, és szó szerint kilóra fizet. amennyi fehérje van rajta, azt fizeti. ha neki akarod eladni, akkor a hús tömeget kéne növelni, erre valók a limuzin bikák, jó hibrid lesz a a borjú, ilyet már láttam. télen kis tehénnel áttelelni, tavasz közepén ott a borjú, tavaszi legelőn tehén nem rottyan le, ősz végén pedig csengjen a kassza. gondolj bele, az ausztrál meg új zélandi paraszttal versenyzünk, aki évente egyszer látja a teheneit, amikor leszedi a borjakat. ilyen ktgszinten kéne működnünk...
a papír dolgot meg nem a küllem fogja megoldani, hanem az inszeminátor.

Előzmény: mtz1221 #11511 hozzászólásaa mutyizáshoz nem bika, hanem inszeminátor kell. nem lesz látványos borjú, nem lesz hátulja, mint ahogy az angusnak sincs.

Előzmény: mtz1221 #11509 hozzászólásafelőlem, hahahha
de minek az neked, mi a getvát akarsz a borjakkal csinálni? nézegetni? kifizeti neked valaki, hogy valami szent tehenet tenyésztesz? vagy ott is csak a húskihozatalt fizetik meg, neked ktg meg a tehén tartás? mert ha ez utóbbi, akkor inkább limuzint engedj rá. láttam egyszer egy kék belga * angus borjat, azt biztos kifizették. de inkább hagyd, jó lesz neked a limuzin is.

Előzmény: Koczka József #27291 hozzászólásadehogy fél tőlünk, nézd meg a tanárokat, totálisan kiszolgáltatott csoport, mégis hányan állnak ki naponta. ehhez képest tizedannyira nem vagyunk kiszolgáltatottak, és mégis hány parasztot látsz naponta kiállni?
tőlük vásárolunk inputot, és nekik adjuk el az outputot, aminek a forgalmazását lefölözik, nem kicsit.
a 480as gázolajon meg a mol halálra keresi magát, mert az orosz olajat olcsóbban veszi, mint a háború előtt, és hol votl akkor a gázolaj?
nincs itt semmi látnivaló.

hozzátartozik az is, hogy aki ehhez az egész akcióhoz a határ menti magtárát, átrakóját, infrastruktúráját adja Júdás pénzér, az is azt üzeni mindenkinek, hogy kapja be.
hogy soha, soha, soha, de soha nem fogtok piaci árat kapni, mert inkább megvesszük máshonnan drágábban, de ti akkor sem fogtok piaci árat kapni, mert nehogy hozzászokjatok, ás rájöjjetek, hogy mi a getvából telik a német, holland, francia, belga, osztrák parasztnak arra a gépparkra, arra a munkakörülményekre, amit láttok a videókba.
abból. abból, hogy piaci árat kap, és a nyeresége ötször több, mint a miénk, hiába a bevétele csak 20%!kal több.

Előzmény: ..,-:) #11498 hozzászólásaazt üzenik a hazai ipari kukorica felhasználók (izocukor, etanol) a kukorica termesztőknek, hogy kapjátok be. kapjátok be tövig.
ha nem tudtok jóval a világpiaci ár alatt adni, akkor majd veszünk máshol. mert ugye csak az eggyel való osztást tanulták meg, azaz minden az övék, hogy a termékpályán keletkező haszon egy részéről lemondanának, és kettővel elosztanák, az már nem megy nekik.
verik továbbra is a paraszt farkával a csalánt.

Előzmény: cyclo-400 #27280 hozzászólásanem, csak volt egy régi öreg mérnök kollégám, ő mondása volt, hogy egy szám vagy pontos, vagy kimondani sem érdemes.

Előzmény: cyclo-400 #27276 hozzászólásaezek túl kerek számok, hahaha
nem kötekszem, de pontosan nem tudja valaki?
Tudom, szedjem elő a tavalyi határozatokat. hátha valaki már megtette, hahaha

Előzmény: Sk Laci #5502 hozzászólásamind a két előművelő megvan hozzá, a simító és a vágóhenegeres is. azt ne képzeld, hogy azt a tárcsasort bele tudod nyomni 10 cm mélyre, az nem talajművelő tárcsa ott, hanem aprító tárcsa. aszem 60-100 bar nyomással terhelheted, ez azért nem olyan sok. szépen a föd tetején gurul kb.
fix kapás, nem a rugós.
250 le-vel, de mint mondtam, nekem a hátsó gumikba 7000+ óra van, és súly is kéne bele, szóval nem a motorerő a kevés elsősorban. domb nem sok van, de nyilván ez már határeset, kenni kell neki rendesen fölfelé, vagy ahogy Máté mondja, had visítson, azér van.
itt is van homokos, kavicsos, vályogféleség, oda a 250 elég. és van kötött, árterületi igazi agyag öntéstalaj is, oda már kevés, és oda már a gumi meg a 10 tonna is kevés. oda 280-300 le kéne, de szerintem még nem túl rossz viszonyok között nem max mélységre berakva azt is ki lehet hozzá kötni simán, de ilyen földön ugye bármennyi lóerő kevés lehet, itt nincs olyan, hogy elégséges. én úgy saccolom, hogy 280-300 le és 12 tonna körül már élhető lenne a dolog.

Előzmény: Sk Laci #5500 hozzászólásanekem is van, és én írtam nem oly régen, hogy mit tapasztaltam. ez a teljesítmény az 5 meshez is nagyon kevés tud kenni, persze nem futóhomoknál.

Előzmény: cyclo-400 #27274 hozzászólásaha már itt tartunk, mennyi az euro alap+saps?

Előzmény: barazdabetyar. #253 hozzászólásaössze lehet vakarni ebből a sárból?
felétek milyen az idő, szárad valamit? azért 2 napos, páramentes nap mindenképp kell neki, ha nem 3.
ez meg a 30 bálás rozs 230as kaszával.

Előzmény: barazdabetyar. #251 hozzászólásamennyi jön ebből le hektáronként? érdemes? tökig érő kefe sűrű rozsból lesz 30 bála. ebből lehet 3 is lenne? meg ugye rozsot is magasan vágod, meg igyekszel nem földet kaparni bele, árvakelésből a levelek végét tudnád lecsapni. nem hiszem, hogy megéri.

Előzmény: GREVEN #183 hozzászólásaAz egyik olyan helyszínen volt jégkár csütörtökön, ahol a nyári halálos fenyegetés miatt nem kapcsolták be a jégkármérséklő rendszer generátorait − közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.
Az Orosházát sújtó jégeső ott pusztított, ahol a korábbi, generátorkezelőket ért halálos fenyegetések miatt több generátor sem működött, ezáltal romlott a védekezés hatékonysága − közölte az Infostart.

ha nem lenne abszurd, röhögnék rajta. de ez már túlontúl az.

Előzmény: JDfan90 #87986 hozzászólásahát ez kérdés nélkül is bukta.
a csőd az, amikor nem tudja határidőben teljesíteni fizetési kötelezettségeit. és ugye a szerződés módosításhoz két fél egybehangzó akaratnyilvánítása szükségeltetik. az, hogy hitelt még kap, annak semmi köze a csődhöz, argentona is kap hitelt most is, kérdés a reálkamat.
a másik része, hogy az mnb nyomtat forintot, és abból finanszírozza a ktgvetést, azér már 300 évvel ezelőtt is felakasztottak királyokat is. utoljára ezer éve sikerült úgy reszelgetni az arany érmék szélét, hogy ne vegyék észre az írástudatlanok. az írástudók már akkor is tudták, hogy ebből nagy baj lesz. ezt ma már senki nem lépi meg, még latin amerikába se, hogy a jegybank beröffentse a pénzverdét. ez kb. két napig megy, aztán jön az újabb világrekord magyar infláció, volt már ilyen. egyébként erre jogszabály is van, meg minden pénzügyi szervezet alapszabálya úgy kezdődik, hogy a jegybank nem finanszírozhat államháztartási hiányt. sem közvetlenül, sem közvetetten. és bár igencsak elmosódtak a határok, és ész nélkül locsolták a pénzt fiskális és monetáris oldalon is, de ezt a határt még nem lépték át.
eurót azért nem vezetik be, mert amikor orbán még fogékony és tanulékony volt, akkor surányitól annyít értett meg, hogy csúszólerétékelés, és ezt összerakta azzal, hogy akkor ő akármennyit osztogathat büntetlenül, majd elinfláljuk, és máris kész az örök kétharmad receptje, ugyanis írástudatlanból van bőven. a dolog addig működik, amíg pontos a nyilvántartás, hogy összesen mennyit lehet ellopni, és ki mennyit lopott.

Előzmény: medikus #87979 hozzászólásaannak az lesz majd a végeredmélnye, amit már kitaláltak. a kérdés az, mit találtak ki? mit akar orbán a nípre fogni, mit fog a níp nevibe szavazni, igent vagy nemet?

jah, még egy dolog eszembe jutott.
Sanyi hol vagy?
meg hígító?
meg a másik feltételes módos töröltetős?

Előzmény: medikus #87975 hozzászólásaaz államcsődöt? persze, hogyne. azt normális dolgozó emberek szokták várni, hogyne. még akkor is, ha mindent megtettek, hogy ne következzen be, akkor is várják. hátha úgy alakulnak a dolgok, hogy jól fognak kijönni belőle. (hmmm).

Előzmény: medikus #87974 hozzászólásanem érted a kérdést.

jah, jut eszembe, az államcsődre is lehet fogadni.

nah, ki mire fogad?
mit találtak ki, mi lesz a szankciós nemzeti konzultáció végeredménye?
milyen fölhatalmazást talált ki magának orbán a szankciók meghosszabbítása kapcsán, igennel vagy nemmel akar szavazni a nép nevibe?

Előzmény: DDT #8367 hozzászólásaazt meg úgy hívják, hogy közösségi politika

Előzmény: Gandhy #11560 hozzászólásajah, nem a kénre gondolok, hanem az ammóniára. a januárba szórt ammóniából felvehető nitrogén április előtt nem igen lesz. kb. de akik foglalkoznak "talajkémiával", azok javítsanak ki.

Előzmény: ..,-:) #87898 hozzászólásakván elő kéne kapkodni a tankönyveet, és megnézni, hogy mi a teendő ilyenkorra. mi fog történni, és mit lehet tenni, mit lehet menteni.
azt azért könyvek nélkül is tudni lehet, hogy adott társadalmi berendezkedés ritkán szokott túlélni egy olyan kataklizmát, ami állítólag vár ránk...
kva életbe, az az igazság, hogy itt van az ideje, már régóta. 2008ba még túlélte a világ a jeles kondratyev barátunkat.

Előzmény: Gandhy #11554 hozzászólásaa biokémia működik nálad is, tudósemberek becsüljük ennyire a tudományt, bár nemsokára már az egyzeregyről is a többség fogja eldönteni, hogy mennyi is.
inkább az lehet a helyzet, hogy volt elég felvehető nitrogén a talajba, és nem hiányzott akkor ott...

Előzmény: Sk Laci #1748 hozzászólása


jah még valami, a jonagold kocsánya egész hosszú, vékony, az idaredé rövid, vaskos.
de nem vagy egyedül, akit átvertek, nézd meg a mátégyereket, nyuhollandot akart venni, aztán kiderült, hogy rosztelmas, hahahaha.

Előzmény: Sk Laci #1748 hozzászólásadehogynem hiszem, hogy úgy vetted, de hogy nem az, az kb. biztos. hahaha

Előzmény: Makói 70-es #87894 hozzászólása


nahát itt meg ekkora a baj, ez meg a magyar vezetés:

https://444.hu/2022/09/27/kijott-a-rendelet-jovore-dollarban-es-euroban-is-fizethetunk-iparuzesi-adot

ezt kb úgy hívják, hogy pénzrontás, és volt amikor halálbüntetés járt érte.

Előzmény: Sk Laci #1742 hozzászólásanyilván kép alapján nehéz, de szerintem ezek egyikse se jonagold. a jonagoldok sárgásan érnek, szoktam mondani, ha gyümölcsöt mész lopni, és a gazda már ott üti a hátad, neked meg már csak egyet lekapnod aradt időd, akkor milyen színűt keresel? nah a sárgásat, mert az az érett, mindenből. szóval a jonagoldok sárgásan érnek, és édesek, nincs fanyar, savas ízük. bő levűek. össze nem téveszthetőek mással, főleg az idareddel. a húsuk is kicsit sárgás, míg az ideres fehér, főleg így ősszel, szedéskor.
a felső nagyon idared szerű nekem, a bal asló az monduk lehet jpnagold, de a zöls is akár. ha megkóstolod, a jonagold így zölden, kicsit éretlenül is "ehető", szóval nem olyan rossz, míg mondjuk egy idaredtől kimész a világból éretlenül.
harmat van felétek reggelente? errfelé szép pirosak lesznek az almák idén, ha érted mire gondolok...

Előzmény: Gandhy #11546 hozzászólásade ugye ez ammónium-szulfát, és nem nitrát. ezért első fejtrágyának kifogásolható.

Előzmény: kis Zombi #84 hozzászólásacsak mot olvaslak, ezt mind adom, kivétel nélkül.

Előzmény: csuti0 #72 hozzászólásanyilván persze, de kevés ember méregeti a barackját, normális ehető gyüömölcsöt meg normális termeléssel lehet előállítani. csak azt akartam írni, hogy a termés mennyiség beálíltása baracknál (is) fontos.
dehamár nagy gyümölcs, akkor saját tapasztalatom szerint ez: Incrocio Pieri, meg emez: elvira, tényleg nagyobb gyümölcsök, mint a red heaven, vagy annak a korai fajtája, és ráaádsaul ehetőek, finomak, nem nagyon háklisak.
írtad mariskát, az is jó, nem olyan édes, mint a red heaven, de bőven ehető, vagy éppen ezért ehető, de kicsit könnyen rohadós fajta éretten, és ha tényleg le van ritkítva, akkor szerintem túl nagy arányban nyílik ketté a mag és a gyümölcs. ez egyébként a red heavenre is igaz, szerintem.

Előzmény: Balázs. #68 hozzászólásaha megfelelő terhelés van a fán, akkor mindegyiknek nagy gyümölcse van. ha nem megfelelő, akkor egyiknek sincs.

Előzmény: subikiss #24189 hozzászólásaa különbséget azt érezheted, hogy hidegen könnyebben lehet-e megforgatni, mint melegen?
ha teszel víztartály túlföolyójára egy átlátszó csövet, meghajlítod u alakba, aljára kis vizet, és úgy, hogy kabinból lásd, hogy bugyborékol-e, ha megmelegedett, akkor láthatod, hogy belefúj-e a rendsuzerbe, tehát attól melegszik, vagy hűtés probléma van. persze ha van hűtősapka, alapban azzal kezdeném, hogy vennék rá gyári újat, hogy biztosan jól zűrjon. ha melegen leveszed, pisszen? tehát nyomás van benne, jól zár?

Előzmény: Zsolesz100 #11534 hozzászólásamérd meg a zsákot hány kiló, és ami hiányzik a kilóból, az hiányzik a hatóanyagból...

Előzmény: d-032a #87672 hozzászólásaén meg úgy látom, hogy tegnap óta egész könnyen elengedtétek ezt a szankciósgázáráemlkedés témát. vagy csak utasításra vártok, hogy mit lehet akkor mondani, ha szembe jön a valóság?

Előzmény: medikus #87674 hozzászólásahellohellohello, nem én ajánlkoztam, hogy eu-n kívül minden jobb, hahahah
én csak idéztem, lehet nem szó szerint, dehát...

Előzmény: mtz1221 #11524 hozzászólásamérd meg a sűrűségét, meg old fel vízbe. nézd meg hogy oldódik, meg milyen az oldat színe, és kémhatása. ez kb. 10 perc munka.

Előzmény: uff #11519 hozzászólásaszerintem az lehetetlen, hogy karbamid más hatóanyag tartalommal jöjjön ki. egy-két tized persze, a granulálás miatt. de felest nem lehet gyártani, az nem véletlen, meg marketing, meg izébizé, hogy 46%. az azért annyi, mert így néz ki a molekula. nincs fél karbamid, meg nem tudom mi.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Itt a segítség a bajba jutott agrárvállalkozásoknak
Hirdetés
Itt a segítség a bajba jutott agrárvállalkozásoknak
Agrárgarancia segíti az ágazat stabilizálódását
Miért fenyeget novemberben gázolajhiány? Mutatjuk!
Miért fenyeget novemberben gázolajhiány? Mutatjuk!
Egyre nagyobb a kereslet a gázolaj iránt.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

Mtz 892.2 eladó
Mtz 892.2 eladó

5.400.000 Ft

Búza vetőmag
Búza vetőmag

200.000 Ft

Búza vetőmag
Búza vetőmag

200.000 Ft

Búza vetőmag
Búza vetőmag

240.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2022 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]