Hirdetés
Fórum
Becenév: | andris91 |
---|---|
Csatlakozott: | 2018-12-23 09:33:10 |
Utolsó belépés: | 2018-12-23 13:20:40 |
Fórum hozzászólás: | 8 |
Fórumhozzászólásai
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Rövidtárcsák új
- Szója termesztése új
- Árpa termesztése új
- Agrártámogatások kifizetése új
- AÖP-Agrár Ökológiai Program új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Epertermelés új
- Deutz Fahr traktorok új
Előzmény: ND #40 hozzászólása
Rendben. Köszönöm! Az úszófedeles körül ha parafin olaj van akkor hogy tudom gazdaságosan kénezni, ha esetleg érzem hogy pezseg vagy forr? Mindig fejtsem ha kénezni akarom?
Előzmény: ND #37 hozzászólása
Inkább édes. De mivel még nem csináltam ilyet, hogy megállítsam a forrást különböző szerekkel ezért tartok tőle.
Előzmény: ND #29 hozzászólása
Egy flakonnal kiengedtem és hűtőbe téve 2 nap alatt szépen letisztult és a pezsgős,csípős íz is eltünt, finom édeskés, aromás. Egy fejtés esetlegesen segítené a bornak? Vagy próbáljam meg beélesztőzni, meggyorsítani az erjedést? Vagy esetleg várjam meg amíg magától lassan kiforr?
Előzmény: ND #31 hozzászólása
Köszönöm szépen! Úszófedeles műanyag tartályban van. A következő szüretig lesz tárolva mert ebben az esetben csak 100 literről van szó.
Előzmény: ND #26 hozzászólása
Köszönöm szépen a segítséget!
Előzmény: sonkabence #23 hozzászólása
Köszönöm a segítséget. Másoktól is hallottam, hogy be piszkáljam előbb vagy utóbb kiforrik.
Előzmény: Matyi50 #22 hozzászólása
Köszönöm szépen! Az élesztőre én is gondoltam, milyen élesztőt használják? És mi a pontos menete a tevékenységnek? Ilyet még nem csináltam.
Sziasztok!
Kezdő borász vagyok, furmintról lenne szó.
Meddig forrik a borom? Normális, hogy nagyon halkan még így 3 hónap elteltével is forrik és zavaros?Elég magas 24 fokos volt a must szüreteléskor. Préselés után pincébe 15-16 fok körül volt tartva, majd a zajos forrás után lefejtésre került a bortartályba, itt talán hibáztam egy kicsit mert egy nagyon minimális kén port adtam hozzá. Okozhatja ez hogy még nem forrt ki és nem tisztult le? Mit lehetne tenni?illata, íze jó, viszont csípős-pezsgős.
Köszönöm szépen előre is a segítséget.