Gázolaj árak 593 Ft Benzin árak 573 Ft EUR 381.68 Ft USD 354.36 Ft CHF 402.58 Ft GBP 444.64 Ft

Fórum

Becenév: Erdőjaro
Csatlakozott: 2019-02-03 13:13:55
Utolsó belépés: 2023-12-04 12:18:30
Fórum hozzászólás: 716

Fórumhozzászólásai

Tud valaki információt arról,hogy marad e a jelenlegi 8napos határidő a hatósági bejelentéseknél,vagy visszaállnak 21 naposra januártól?

Előzmény: Zoli1437 #287 hozzászólásaKöszi!

Hozzáértők segítségét kérném.
Gyep-legelő művelési ágú földterület beleszámítható e a kötelező pihentetett területbe?

Előzmény: medikus #1913 hozzászólásabaxamegsmile sad
Az mtz orosz hüvely dugó garnitura helyett marad a kinai,a voltyre helyett meg az alliance meg a többi,de azok fele olyan erösek

Szerintetek az orosz gumi és alkatrészimportot örökre elfelejthetjük?
orosz Mtz alkatrész, voltyre,...shina gumik eltűnőben vannak

Egy biztos,hogy a bezárás miatt átmeneti hiány és áremelkedés lesz a hazai és egy két külföldi országban !

Előzmény: Pont #1242 hozzászólásana igen,sajnos az előhántóknak sincs sok hely,szerintem marad a beforgatólemez

Előzmény: Balázs. #1243 hozzászólásaEgy 3fejes Rabewerk váltvaforgató ekéről.

Üdv mindenkinek!

Idei nagy kukoricaszár maradvány leforgatásához mit ajánlotok jobban? Beforgatólemez felszerelése,vagy előhántó felszerelése lenne jobb? Van mindkettő.

Előhántóval sajnos már jártam úgy,hogy bedugult,de ha jol elkapja,szépen forgat. Kinek mi vált be jobban?

Köszönöm.

Előzmény: szolo001 #3341 hozzászólásaelérték a céljukat,sőt lesz sok terület amit felvásárolnak majd bagóért...
smile hammer

Sziasztok! Törött szalmarázó tengelyt érdemes hegeszteni,vagy nem lesz jó?

Előzmény: Praetor #2149 hozzászólásaE lenne az alap ahogy írod,de erről semmi hivatalos állásfoglalás vagy rendeletbeli bekezdés nincs sajnos .

Előzmény: Praetor #2147 hozzászólásaEz nem csak a legelső vizsgákra volt érvényes? Jogszabályban rendeletben le van ez írva valahol egyébként?

Előzmény: Sylva #2145 hozzászólásaElvileg a rendelet szerint csak érvényes felülvizsgálattal lehet. Most beleolvastam a rendeletbe, ami még elég furcsa,hogy csak érvényes vizsgával adható el a használt gép. Na ezt is tényleg érdemes lenne átgondolni az alkotónak.

Előzmény: Maros1979 #4708 hozzászólásaphűűűsmile hammersmile censored

katasztrofális lesz a napraforgó ára is.. a gabonák után a kapások is deficitet hoznak leginkább...

Romániai aktuál árakat kerestem , a napraforgó tonnája 1620 lej, a kukorica 800 lej.

Előzmény: Zetoros Gyerök #3321 hozzászólásasokkal kevesebb szőlő lesz,mint amit vártak!

Előzmény: MTZ1221.3 #6619 hozzászólása


Pl ilyen:

Előzmény: MTZ1221.3 #6619 hozzászólásaKöszi!
Patika állapotúak vannak eladók,de túl sok és mtz van a háttérben :D Akad persze sok külföldről behozott szemét is túlárazva elmunkálóhenger nélkül szinte mind lándzsás kapával,szárny nélkül. A 11kapásat én soknak tartom mtz után,emiatt kezdtem el 9kapásakat nézni,de számomra ez a fenti dolog fura,hogy miért adnak el tökéletes állapotu 9kapás vogelt ,regentet mtz mögül -

Üdv!

Mtz 82 után milyen grubert ajánl,aki már tapasztalt is a témában?
Rengeteg 9kapásat adnak el regent,vogel,pöttinger stb...2m és 2.2méterest látni
ez azért lehet,mert nem bírja a gép?

Előzmény: Praetor #103 hozzászólásana ezt a szakmai választ vártam én is!
köszi!smile cowboy

Előzmény: MrPoke #88 hozzászólásaKöszönöm! smile cowboy

"amennyiben a fentiek szerinti betakarítás és a vetés között 30 napnál több idő telik el, úgy a tarlót mindaddig fenn kell tartani, míg a vetés előtti max. 30 napot elérjük, "
Pont elég az ha gabona után gabona esetét nézzük. Szerintem sokan vetnek gabona után gabonát és nagyon nem szeretik ha szármaradványos vagy szalmás a talajuk,amibe vetni kell. Pentozán hatás,vírus vektor kártevők és nem sorolom ...

Magyarán ha nem akarom,hogy bajba kerüljek, a tarlót szeptember közepéig fent hagyom :D úgy tuti nem csuszok ki a 30napból a vetéssel. Kivéve ha igen,mert esik az eső,vagy elromlik a gép... Cserébe marad két három hete a parasztnak eltüntetni a szármaradványokat,megfelelő érett magágyat késziteni az őszi vetéseknek.

2023tól a támogatások követelménye lett a talajtakarás


1. Ha jól olvasom,"fekete" talaj max 30nappal repce,buza,árpa vetés előtt lehetséges??
Mi van ha a talajt elkészítik ,de 30nap után sem kerül bele a tervezett növény (időjárás,vetömag,nem lehet jó magágyat késziteni ,meggondolom magam stb)
Elvesztem a területalapú támogatást?

2. ha kapásnövény következik Szeptember 30ig vagy a termesztett kulturnövénynek,egyéb zöldtrágya vagy takarónövénynek,vagy tarlónak,max sekélyen munkált tarlónak kötelező lennie a területen ?

3. kérdés Szeptember 30 után már lehet szántani,vagy sem?A szántás tavaszi kapások alá úgy anblock mikortól lehetséges ?

Ugye nem tiltották ki az őszi szántást?Mert ha igen,ki fog 30nappal napraforgó és kukoricavetés előtt szántani tavaszon ?smile oops

Előzmény: Viszlai Péter #912 hozzászólásaBe kell menni az illetékes megyei NKH hatósági helyre ügyfélfogadási időben és mindent elmondanak,vagy felhívni őket. Megyénként is változó és szinte havonta is változik valami. Emiatt teljesen lehetetlen szinte biztosat mondani. Annyi biztos,hogy műszakiznia kell,szígorítotton,hiába lefelé minősitik. Viszont mindent a gépkönyv alapján fognak eldönteni,így kelleni fog gyári tipushoz,amit ők is elfogadnak,ha nem,akkor müszaki tanusítványt adnak ki miután beviszed a gépet,s az alapján fogják tovább engedni lassujármünek,vagy megtartani mg vontatonak. Nem húszezres történet lesz arra készülj,hanem jóval több.

Előzmény: Viszlai Péter #908 hozzászólásaMegyei NKH hatósági engedélye alapján vagy az ő hatósági vizsgahelyükön (általában megyeszékhely) vagy arra kiadott külön engedélyben szereplő vizsgahelyen (ez elég ritka). Lefelé bizonyos KW és Km/h alatt gépkönyvi adatokból általában működik,pl mtz,de onnan visszafelé már soha nem kaphat fekete rendszámot.

Előzmény: agronavigátor #1002 hozzászólásaDéli,nyugati kitettségű,cseres-kocsánytalan tölgyes,domb és hegyvidéki területeken az idei év talán ami még jónak mondható,de a többi az brutálisan xar . Régen a csipkével,iszalaggal,szederrel kellett bajlódni felszabadítani tőle a csemetéket,most már szinte mediterrán jellegű és kopárosodó minden ilyen vágásterület,annyira kevés a csapadék (ideit kivéve) illetve ha van is,az eloszlása teljesen hektikus,extrém uv sugárzással és hőmérséklettel. A tölgy csipkéspoloskáról nem is beszélve,szerintem már mindenhol jelen van az országban.

Előzmény: agronavigátor #1000 hozzászólása25éve ezt csinálom,nem a jogszabály fogja megváltoztatni az időjárást...én a gyakorlati oldalát emlegetem jelenleg,nem a jogit... sőt amit beidéztél azzal tisztában is vagyok,amiről beszélek az az,hogy már nem úgy működik egy felújítás,mint 20éve,vagy 30

Előzmény: agronavigátor #998 hozzászólásaez az egész metgint kicsit túl lett billentve,megint a felügyelők kezébe adja a bitó kötelét... ha akarják megrántják,ha akarják nem rántják.

Egy erdőfelújítás ma már közel sem olyan ,mint 20éve. Eleve a határidők sem tarthatóak,és nem az erdőgazdálkodó trehánysága miatt,hanem az időjárás szélsőségei miatt. 2év alatt 20éve meg lehetett oldani a felújítás átvételét,ezt ma már minden erdész tudja,hogy rohadt nagy szerencse kell hozzá,hogy teljes terület átvehető legyen. Szerencsére sok felügyelő tudja és látja is ezt,mert ha a mostani törvényeket vaskalaposan alkalmaznák,akkor az összes állami erdészetet is le lehetne bontani pár éven belül . Ja és nem csak a tölgyfélékről,hanem szinte az összes fafaj,beleértve az akácot is,felujítása más már a gyakorlatban sajnos.

Hello! Mennyi az átvételi ára most a nagy kocka bálának és mennyit fizetnek a szalmáért a tulajnak bálánként az országban?

Üdv gépészek!E516os alsó variátora szét-össze szereléskor hogy engedhető szét ?
A nagy rugóhoz kell célszerszám,vagy mivel lehet összehúzatní,hogy a zéger gyűrű kívehető legyen?
Köszönöm

A szőlők sokfelé betegek,egyszerre több kórokozó járványszerüen van jelen szerte az országban.
A termést leszüreteli a botritisz meg a feketerothadás,a lisztharmat meg a tetejébe.

Előzmény: agronavigátor #983 hozzászólásaEleve az erdőtörvény is fél évente változik már, lehetetlen felkészülni belőle. Pl ez a fásításra vonatkozó módosítás f@xa lesz...nekem is új ami a felújítást illeti. Bele is olvasok mindjárt.

Előzmény: agronavigátor #981 hozzászólásaEddig sem jegyeztek be földhasználatot erdőre,az esetleg lenti formában bent maradottakat törlik. A szabad rendelkezésű erdőknél viszont érdekes helyzet ,mert az marad elvileg bent,művelési ág sem változik.

Előzmény: sydny #978 hozzászólásaAkkor csak annyi van,hogy most vette észre a földhivatal,hogy ezt már régen ki kellett volna vennie földhasználati bejegyzésből mert nem az ő feladatuk hanem az erdészeti hatóságé a felügyelet.

Előzmény: sydny #972 hozzászólásaEzek új telepítésű erdők?Mert,ha nem,leve furcsa hogy jegyezhettek be rá földhasználatot,ha már régóta erdő művelési ágúak.

Sziasztok!Mennyi a béraratás tarífája idén?

Előzmény: Sylva #952 hozzászólásaSzakirányítódnak ezt tudni kéne!Egyértelmüen lehetséges!Eleve rengeteg olyan terület van,ahol az erdőrészlet nagyobb,mint a törvényben engedélyezett letermelhető terület maximuma és több ütemben lehet csak termelni vagy pl a természetességi alapelvárás miatt sem engedik 1,5 vagy 5hektárnál nagyobb területen. Mi van ha kisebb az erdőrészlet és nálad ez áll fenn.A termelés papiron úgy néz ki hogy ha december elsején kéred ki az engedélyt,az dec 31el lejár,amit egyszer lehet meghosszabbítani egy naptári évre. Ha ez idő alatt nem történik meg a teljes erdőrészletet érintő munka(gyérítés esetén teljes,tarvágás esetén ha kulturerdő max 20ha,hegyvidéken 5ha, vagy felujitási biztosíték elkerülése végett5ha,átalakítás esetén 1,5ha), időjárás,munkaerő, vagy bármi okból kifolyólag ,jön a kérdőjel,hogy na most hogyan tovább. Hozzáteszem hogy pl adózás miatt is megállhat vele a gazdálkodó,hogy pl ne lépjen át egy bizonyos bevételi határt adott évben, vagy pont fordítva költség oldal miatt,vagy még ezer előre nem látott oka lehet. Nem kötelező a teljes területet érinteni,pláne tarvágással,még akkor sem ha lehetőséget ad rá. A törvényben ütemekről van szó,de arról,hogy ezeket később hogy kezeli,arról már nincs.
Felügyelője válogatja,nameg a terület adottsága.
Akácnál nem fognak külön erdőrészletet berakni,1-2-3éves különbségek miatt. Ha a terület jól van kezelve,az évek multán meg se fog látszani,hogy ott az egyik rész 2évvel később lett letermelve.
Teljesen más a helyzet ha felújítási kötelem alá tartozik a még le nem termelt terület is, kiszáradt,leégett stb..vagy az még erdő és gps koordinátás térképet beadva a felügyelő átlátja miről is van szó.
Ha ez utóbbi,akkor még jobb is lehet,mert a törvényben eddig ugy volt,hogy ha magánerdőben a terület fele lábon marad,miközben a másik felén megkezded a felújítást,akkor nem kérnek felújítási biztosítékot. Na ez most változik juli 1 től.Át kell nyálazni,mert még a szakirányítók se jogtárak smile censored

Előzmény: Sylva #904 hozzászólásaA KRESZ 48. § (11) bekezdése alapján: „Gépjárművel, mezőgazdasági vontatóval és lassú járművel csak olyan pótkocsit szabad vontatni, amelynek vontatását – a hatósági engedélybe tett bejegyzéssel – engedélyezték.” A forgalmi engedély „O” rovatában a „Vontatási adatok (kg)” adat szerepel.

Ez alapján valóban lehet fekete rendszámossmile whistlingha a kg adat megfelel.

Sziasztok!

Mtz váltóba milyen márkájú csapágyakat ajánlotok,ami nem SKF és nem Fag,mert azokkal tudom,hogy jó,csak horror lett az áruk.

Zkl van most benne, ami kiment egy alul is meg egy felül is.

Előzmény: (csaba) #913 hozzászólásaKöszi!
59-eddig kérelmezni kellett az erdőrészlet megosztást,viszont ezután a megállapodás alapján bejegyzik,ha jól olvasom használati megosztásnál.
61-Felújítás lehet sarj vagy sarj és mag vegyesen minden fafajnál.
62-Kultúrerdőnél nem lesz felújítási biztosíték,ha az az 5hektárt nem éri el?
magánerdőnél a tulajdonos is kötelezhető lesz innentől rá ha nincs erdőgazdálkodó
106-ha a magánerdőgazdálkodó nem teljesít,kényszergazdálkodót rendelnek ki amibe most már belekerült a fásítás és a szabadrendelkezésű erdő is,ahol a tulajdonoson is behajtható legmagasabb szolgáltatási árral,magyarán pofátlanul sokat el lehet érte kérni és behajtani már a tulajdonoson is erdőgazdálkodó hiányában.

106A- a szakirányító vállalkozás listából bárkit kijelölhet ajánlattételre a hatóság a kényszergazdálkodáshoz

106c-a kényszergazdálkodó adhat is el fát belőle ha fahasználat van
70- szálalásban a kézi pótlás határideje április 15ről május 15re módosul

Előzmény: (csaba) #911 hozzászólásaHol érhető el a tervezet?

Előzmény: Őszpapa #2608 hozzászólásaA költségek tekintetében sem kellett fizetni egy tulajtársnak sem semmit soha,akkor valószinű többe kerül a leves mint a hús fenyőnél ez előfordulhat. viszont a letermelt területet ujra kell neki erdősíteni,ez a minimum.

Előzmény: Őszpapa #2606 hozzászólásaha eddig ő volt a bejelentett erdőgazdálkodó és többlethasználati vagy egyéb formában végezte,és elszámolt a többi tulajdonos felé minden évben,akkor a letermelt területre eső tulajdonos a letermelt fatömeg ellenértékére jogosult,vagy a lábon álló erdőbe került tulajdonosoknak akkor vissza kell fizetniük a már letermelt fa értékét . Elviekben,,, ezt peren kivül már nehéz lesz megoldani.

Azt amugy észrevettétek már,hogy jó ideje a társadalom egy állatot többe néz,mint egy embert,az állatnak több joga lesz lassan,mint egy embernek az élethez. Egy borsodi unokázós gyilkolászás nem kapna ekkora felháborodást és vendettát,mint ez a farkasos ügy. Ez ma magyarország.
Ettől függetlenül mélyen elitélendő ez a cselekmény,de ez az uszítás meg "nyírjuk ki.." nyíltan megy...az elkövető fotója is megjelent a neten már családostul,azért ez már túlmegy egy bizonyos határon szerintem,hogy nyíltan ennyire vérbosszút esküdnek emberek. Ezt egy unokázós gyilkossal miért nem csinálják?Talán mert már a tek kopogtatna az ablakukon?

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Szigorításra készül az EU: betiltják a gázkazánokat
A Lengyelországba beáramló ukrán gabona ellehetetlenítette a termelőket
A Lengyelországba beáramló ukrán gabona ellehetetlenítette a termelőket
Csak búzából több mint 500.000 tonna lépett be az országba.
Mitsubishi Pajero Sport,  L200 osztómű,  terepváltó
Mitsubishi Pajero Sport, L200 osztómű,...

100.000 Ft

Termény roppantógép
Termény roppantógép

10.000 Ft

Bkt 460/85 R38 új gumik
Bkt 460/85 R38 új gumik

360.000 Ft

385/65R22,5 használt pótkocsi gumi 385/65R22.5 385 65 R22.5 385 65 R 22.5
385/65R22,5 használt pótkocsi gumi...

28.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2023 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]