SzDeni adatlapja

Becenév: SzDeni
Csatlakozott: 2009-08-31 11:32:39
Utolsó belépés: 2021-06-25 10:30:14
Fórum hozzászólás: 1407

Fórumhozzászólásai

Sziasztok, Valaki találkozott már az Agrofutura nevű céggel, milyenek a termékeik, szolgáltatásaik, ár/érték arányban?

Előzmény: Gergő1220 #5524 hozzászólásaSzia, Gyomaendrődön (tavaly) 8000Ft/kocsi volt a rakodás+szórás (1km.-ig) +1000Ft/km

Előzmény: halihó #13290 hozzászólásaÉs miért adod el?smile sad

Még egy kérdés: Szerintetek, hogy fog változni a pályázat kiírása, az adózási módok változása miatt? Értem azalatt, hogy megengedték a FIG egyéni vállalkozónak , hogy őstermelőként fejezze be a pályázatot.Lehet, hogy ezután őstermelőként is lehet majd pályázni?

Másik kérdés :aki KATÁs egyéni vállalkozó és a MÁK az adott évben 3mFelett utal neki, a feletti rész után a MÁK befizeti a 30% adót, ezt levonja a gazdától vajon?

Előzmény: madle #13280 hozzászólásaSzia, Te sem bántasz meg smile smile Viszont nem olvastad el pár kommentel előrébb, hogy nem én hanem a nejem pályázna. És jelenleg mind a ketten a gazdaságon kívül is dolgozunk.
Csakhogy értsd nagyából a kockásfüzetet. A gazdaság termel Xösszeget én egyik biztosítónál vagyok Mg.i szakértő 2/3Xösszeget keresek. Feleségem meg 1/3Xet. Na ezt az egyharmadot szerettem volna 0,5xre felhozni. Vagy másik munkahely, vagy pályázat. Eredmény mindkét esetben szabadidőből vesz el, vagyis kevesebb ideje jut a családra. Még rosszabb esetben emiatt az én jövedelmem is lecsökken 0,5xre. Megéri?

Előzmény: Maximus08 #13276 hozzászólásaSzia, Nem nem sértődök meg, sőt amúgy igazad van egyre inkább azt érzem nem nekem való ez a FIG pályázat.Azt nem írtam le, hogy amúgy agrármérnök vagyok, ezért lehet máshogy látom a dolgokat. Nekem ha valami nem jön ki a kockás füzetbe akkor azzal már nem is foglalkozom, ha ki is jön, akkor sorra veszem a kockázati tényezőket és ezek alapján döntök.
És ez a FIG pályázat eddig nem akar kijönni sehogy sem smile hammersmile blink De nem adom fel és ezért kérdezek, szeretek minél több mindenkit meghallgatni, hátha valami elkerülte a figyelmemet, vagy tanulhatok belőle.

Előzmény: Mihály #13272 hozzászólásaAz a baj,hogy a kút engedélyeztetése valószínű később lenne meg mint a FIG pályázat vége smile sweatdrop:-)
Nálunk az a réteg amivel öntözni lehet az 200m alatt van. Ekkora kút meg tizenmilla+áfa. Vagyis az összes pályázaton nyert pénz lehet kis em futja a kutatsmile wacko

Előzmény: Mihály #13267 hozzászólásaKöszönöm a megtisztelő hozzászólást, és a biztatást. Úgy gondolom így van értelme egy fórumnak.
Csakhogy az én gazdaságomról is írjak egy kicsit: Telep: Békés megye Gyomaendrőd. Gazdaságom:1 Tanya és körülötte 47ha ebből 23gyep 16ha napraforgó, búza 8ha Lucerna vetőmag. Tavalyi év 16000STÉ És feleségemmel közös őstermelőink volt.Tehát fejenként fele-fele. Így kiesünk a Kistermelői 5mFt-os támogatásból. Mindkettőnknek van másik állása is, de szeretném , hogy a feleségem inkább gazdasszony legyen, ne kelljen minimálbérét robotolnija.
Na kb ebből kellene valamit kihozni.

Előzmény: hasutas1 #13266 hozzászólásaSzia. Köszönöm.
Most elgondolkodtam. Lehet hogy a félelem tart vissza sok dologtól. Pl szamócázásba vagy görögdinnyébe ilyenekbe pl nem mernék belefogni. Ja mondjuk öntözési lehetőség sincs.

Előzmény: hasutas1 #13264 hozzászólásaHm hát jósmile blink
Eddig csak olyan gazdával találkoztam aki csak negatív dolgokkal árasztott el. Még életképes dologgal nem találkoztam. Kíváncsi lennék Te honnan indultál, és a FIG pályázattal hova jutottál? Miket vállaltál be? Újra belefognál-e?
Aztán majd jöna a többi kérdés...smile laugh

Előzmény: hasutas1 #13261 hozzászólásaSzia. szekelydeni@gmail.com címre küldesz egy tel.számot?

Előzmény: Ares 826 #13257 hozzászólásaSzia. Ez is érdekes. A hektár kérdése másodlagos. 2010es STÉ táblázat a releváns. 275ös Euróval számolvasmile ohmy. Az én olvasatomban, ha nyerni akarsz, legyen a gazdaságod, öko, és 50vagy80%-ban állattartó, vagy kertészet.(STÉ szerint) De mindemellett legyen olyan üzleti terved ami meg hozza is a számokat.
De jó lenne ha írnának nyertesek is, hogy ki mivel nyert!
Pl itt van zolee76 beszéltem vele(hát nem volt meggyőző nem volt életképes ( bocsismile surrender) )Szerintem nem véletlen adná át a szarvasait másnak.

Előzmény: Ádám05 #13250 hozzászólásaJa még csak annyi. Én legalábbis akárhogy matekozom, 6000STÉ értékű gazdaságból megélni nem lehet. De még a duplájából sem. (Vállalkozóként). 14mFt ma a mezőgazdaságban semmi.Ez kb 15éves 8000üó JD ára. Ha ez az összeg + ilyen feltételek maradnak, akkor ez a pályázat részemről felejtős.

Előzmény: Ádám05 #13250 hozzászólása


Szia. Ha indulni akarsz akkor eleve min. 6000STÉ nek kell lenni. Ha 50nm-en elkezdesz gombát termeszteni az 5640STÉ +az 1ha on valami azzal megvan a 6000. És akkor erre építkezhetsz. De amit tudni kell, kicsi a területed tehát valami nagyon intenzív dolgot kell csináljál. Ami nagy szaktudást és odafigyelést igényel, de még akkor sem biztos hogy a terméked versenyképes lesz, így az üzleti terved nem tudod megvalósítani.

Amúgy én is folyamatosan gondolkozom mivel induljunk, hogy nem csak felmarkoljuk a pénzt és várjuk hogy leteljen az öt év, hanem ténylegesen értéket állítsunk elő.

Előzmény: agrogal #2755 hozzászólásaSzia. Szálas fehérje támogatás miatt csak fémzároltban gondolkozz 15kg/ha.(Támogatás kb 24eFt/ha) Ha ezt kevesled akkor csak tisztítottat,(mágnespadon is) keverj hozzá. Szerintem Szarvason megoldható. Mivel több évre telepítesz, vetőmagon spórolni 1-2 ezer forintot nem éri meg. Amúgy valószínű emelkedni fog még a lucerna mag ára, mivel egyre kevesebben termesztik. Amíg a búza,napraforgó, kukorica terem 3-400eFt/ha, addig nem éri meg lucernamagot fogni!

Előzmény: Sk Laci #6073 hozzászólásaBékés megye kis tétel:
61e MAS
64e Péti
78e AN
és csak emelkedni fog

Előzmény: uff #340 hozzászólásasmile cool Természetesen nem gondolok!!! Kár bejelentéstől számítva 5napon belül kimegyünk. Nincs az a gyom ami 5nap alatt akkorát tud nőni.smile tonguep

Előzmény: szantofold22 #337 hozzászólásaAlapból én piaci biztosító kárszakértője vagyok. Az tudom jobban. De nagy valószínűleg veszélynem függő hogy 30 vagy 50%. Mert alapból a Díjtámogatott növény biztosítánál az állami rész kárküszöb pl jég viharnál 30% Aszály fagynál 50%. Ezért gondolom hogy náluk is így lehet. De amúgy hogy számolnak , szeretném én is rég megtudni, falugazdász sem tudta még eddig megmondani.

Előzmény: Radocz #335 hozzászólásaGondolok olyan esetre, mint mikor kimentem kárt rendezni és a tábla szélénél nem tudtam eldönteni milyen kultúrát is kellene lássak, olyan gyomtenger volt az egész. És lehetett ott jégeső, meg belehetett biztosítva a búza 300eFt/ha ra. Nehéz bemesélni, hogy a jégeső miatt nem lesz termés.

Egy kis tájékoztató:
Ha nincs piaci növénybiztosításod akkor kárenyhítési alapból a megállapított károd max 50% téríthető.
Ahhoz, hogy a károd max 100%át térítse az egész gazdaságban, kell a növényeid értekének legalább a felét bebiztosítani.(Pl ha van 50% gyeped bebiztosítva, akkor az 50ha kukoricádra a kárenyhítésből nem vagy jogosult a teljes összegre.)
Tegyük fel ha jó gazda módjára van jég+tűzkárra biztosításod. És ér egy jégkár, akkor először a biztosító fog helytállni, és ha ez nem fedi le a kárigényedet akkor fog csak a kárenyhítési rendszer fizetni a KÜLÖNBÖZETET.
De ha van pl jég+tűzre biztosításod, és aszálykár fog érni akkor teljes egészében a kárenyhítési rendszer fizet.
Még amit érdemes tudni, hogy csak akkor beszélhetünk kárról, ha a törvényben foglaltak szerint következik be, és KÜLÖN kockázatok szerint értendő.
És a legfontosabb egyik sem BOLONDBIZTOSÍTÁS! (Gazda hibájából következett károkat nem téríti) Na ezt nehéz megértetni egy gazdával!!!!

Előzmény: hegesztocsabi #2817 hozzászólásaAkkor lehet reménykedni még a csodákbansmile thumbup

Előzmény: hegesztocsabi #2815 hozzászólásaSzia. Lemaradtak a nullák, vagy tényleg 1,5ha 200eFT?

Bocsi lehet írtátok már valahova csak nem találom. Ha elfogadom netalán az értékbecslést és meg kívánom venni a földet annyiért, akkor még ezek után ki kell függeszteni? Vagy ez a licit már kifüggesztésnek minősült, és egyből mehet az adásvételi?

Előzmény: subikiss #2789 hozzászólásaNem. Mert a bank csak a saját álltaluk kirendelt értékbecslőt fogadja el. Őkálltalában alacsonyabbra becsülik a föld értékét. (tapasztalat) .Az NFA álltal kijelölt értékbecslő meg vélhetően magasabbra fogja becsülni. Viszont a két értékbecslés közt nem szabadna nagy eltérés legyen, mert akkor mi értelme az egésznek!!!!

Sziasztok. Szerintetek ez az értékbecslés megegyezne, ha úgy döntök meg kívánom vásárolni a földet és bemegyek a bankba, és az ő értékbecslésükkel?

Köszönöm a hozzászólásokat.
Most már lassan jöhet a matek. Mekkora állomány tartja el a pályázót + egy 8órás alkalmazottat.

Előzmény: stamas #3824 hozzászólása


Köszönöm a leírtakat. Én ezért szeretek mindenkit meghallgatni, mert más hibájából jobb tanulni. És ezek birtokában jobban lehet előre tervezni. Olvastam egy cikkben hogy az új ciklusban már 100.000euro lesz az ifjú gazda. Abba azért sok minden beleférne, ezért szeretnék körültekintően nekifogni.

Előzmény: agrogal #3818 hozzászólásaKöszönöm a tanácsot. Majd ifjú gazda pályázaton szeretnénk indulni,és ennek tervezgetésében vagyok benne. Értelmes fenntartható dolgot szeretnénk. Terület adott, 24ha gyep, 1ha fásított füves rész, 25ha szántó amiből 5-10ha lucerna szokott lenni. Erre a területre tervezek egy állományt. Ezért minden ötletet szívesen veszek.

Előzmény: subikiss #3816 hozzászólásaSzia. Bocsi kicsit nehezen értelmezem amit írtál. Tehát hús jellegűt válasszak, fehér színűt. Rackákat feketéket meg mindenszínűt minta amit kinéztem kameruni-t hanyagoljam?

Sziasztok. Juhtenyésztésben gondolkozom. Ki milyen fajtát ajánlana? Én a Kamarunit néztem ki, valakinek tapasztalat? Kereskedő ugyan úgy át veszi azt is?
Minden építő jellegű segítséget szívesen vennék!
Köszi előre is!

Sziasztok ! A madáreleség kukoricának mennyi lehet most az ára?

Van e tapasztalat abban hogy az értékbecslést mennyire befolyásolja, hogy van a földön adott esetben még 15 év bérlet. És kb25eFT/ha bérleti díj.
(Mert azért egy 1,5mFt/ha os földet elég nehéz lesz 25eFt/éves bérletből kigazdálkodni. De ha befektetésnek szánom a 1,5mFt/ha at akkor a az 1,66% jövedelem az nem valami fényes)

Sziasztok, csak én értettem volna félre az értékbecslési díj megfizetését? Enyém a legmagasabb ajánlat 2ha ra.Ma megjött az értékbecslőtől a számla, és mellékelve van, ha befizetem az értékbecslés díját továbbítják az NFK felé, hogy felhíjon az ügyvédjük, hogy megveszem-e az általuk kitalált áron.
Én olvasatomban úgy lett volna hogy megcsinálja az állam az értékbecslést és ha elfogadom, akkor mint vevő a vételi áron felül még kifizetem a becslési díjat is.

Összegezve, most tényleg kifizettetik a becslési díjat előre hogy mondjanak egy vad számot amin nem vagyok hajlandó földet venni?smile helpsmilie

Hogy van ez?smile surrender

Előzmény: Szabi. #2718 hozzászólásaSzia. Ne bántsd télire! Majd tavasszal kapja meg a pulsart. Utána a kaszálástól az acat is kimegy szépen.

Előzmény: broll79 #26543 hozzászólásaSzia, arra hogy volt e valakinek üzleti kapcsolata, megéri mennyire segítőkészek, megéri e velük dolgozni.?

Sziasztok!

Valakinek van tapasztalata a Magyar Vidékért Kft-vel?

Illetve az augusztus 1-e beharangozott Nemzetiparkos földbérletekkel kapcsolatosan valaki látott már valami kiírást?

Előzmény: envagyok2 #2678 hozzászólásaIgazad van nem "Határozat" a levél pontos megnevezése hanem: "Tájékoztatás vételi ajánlat érvényességéről"

Sziasztok, segítséget kérnék mit jelent az ha megkaptam határozatot , hogy én tettem a legmagasabb érvényes vételi ajánlatot. De csak a minimális ellenértéken vehetem meg, erről majd tájékoztatnak. Ezt az értéket miért nem közlik előre?

Előzmény: zolee76 #13199 hozzászólásaSzia, én szívesen meg hallgatok mindenkit.Valami elérhetőséget tudsz megadni?

Sziasztok! Van olyan fiatal gazda itt a fórumon aki juhászattal nyert pályázatot? Konzultáció céljából keresném.

Előzmény: _NB_ #194 hozzászólásaSzia. Köszönöm. Tanulságos volt. Meg az utána lévő videó is. Ezeket még nem láttam.
Viszont ha összefoglalom akkor: Ma csak EU-s jogszabály van. Magyarországon még nincs. Ebből kifolyólag Magyar állam által szervezett képzés és vizsgáztatás sincs. Mezőgazdasági drónokról(permetező drónokról) szó sem volt.
Ma Magyarországon akkor milyen jogszabály szerint végezhetnek permetezést drónnal? smile surrender

Sziasztok! Egyre többet botlok bele mg.-i drónkezelő képzés hirdetésbe. Valaki vett már ilyenen részt? Mik a tapasztalatok?
Én még ott le vagyok ragadva, hogy jogilag nincs kiforrva a dolog. Ahhoz képest meg jó drágák a képzéseksmile scared

Sziasztok.
Rk-4 Kasza dobjának robbantott rajza van valakinek ?smile surrender

Sziasztok. Békés megyében a repce virágzatok kezdenek elszáradni a vízhiány miatt.
(Vagy mástól lehet ez a jelenség? Másnál is vannak hasonló virágzatok?)smile surrender

Sziasztok.
Unalmamba elkezdtem az idei területalapú támogatási kérelmet csinálni.
Vetőmagtermesztésnél kéri a vetőmag származási bizonylat számát (10karaktert ír betűt nem enged beírni). Ez melyik szám??? Fémzárszám lenne?(az nincs 10számjegy smile helpsmilie

Előzmény: .Szabi. #5726 hozzászólásaLajos Szabi ez egy kicsit megnyugtatott köszi smile thumbupsmile thumbupcool

Előzmény: .Szabi. #5722 hozzászólásaAz opten sok mindent elárul. És így félve utalna át előre az árúért az ember.smile bored

Sziasztok!

A Vulcanagro Kft-vel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Elég érdekesen nyomják. Mennyire megbízható cég?

Cikkajánló


Repce őszi lombtrágyázása – 10+1 érv a YaraVita Brassitrel Pro mellett
Hirdetés
Repce őszi lombtrágyázása – 10+1 érv a YaraVita Brassitrel Pro mellett
Önt is érdekli, mivel érhet el nagyobb termésbiztonságot, jó télállóságot a...
Ilyen földje lesz annak, aki odafigyel a megfelelő talajbiológiára
Hirdetés
Ilyen földje lesz annak, aki odafigyel a megfelelő talajbiológiára
Bellus József a Natur Agro termékeivel műveli a földet a Nyírségben

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

Birs cefrének eladó
Birs cefrének eladó

140 Ft

Kaposkeresztúron zártkerti erdő eladó
Kaposkeresztúron zártkerti erdő eladó

1.200.000 Ft

Eladó Toyota 1,8 tonnás targonca (V-3742)
Eladó Toyota 1,8 tonnás targonca...

2.750.000 Ft

LEMKEN VARIOPAL 140, 4 fejes (3+1) váltvaforgató eke új kopóalkatrészekkel
LEMKEN VARIOPAL 140, 4 fejes (3+1)...

2.850.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2021 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]