Gázolaj 705 Ft Benzin 638 Ft EUR 406.5 Ft USD 393.08 Ft CHF 414.25 Ft GBP 470.15 Ft

Fórum

Becenév: taktoros
Csatlakozott: 2009-11-07 12:07:57
Utolsó belépés: 2018-08-26 14:24:37
Fórum hozzászólás: 99

Fórumhozzászólásai

Előzmény: gjoni #4151 hozzászólásaA V agrós nem vitatom, hogy jobb viszont az ára is annyival jobb.

Tisztelt fórumozok!
Tárcsát szeretnék vásárolni mtz 50 után, arról szeretnék érdeklődni a törő féle tárcsákról mi a vélemény milyen gépek?

Jó napot mindenkinek!

Arról szeretnék tájékozódni, hogy kisebb területek(párszáz négyszögöl) művelési költségét hogyan lehet ésszerűen meghatározni? Gondolok itt szántás tárcsázás vetés stb. árára.

Moderálási elveink miatt törölve: 2016-02-17 11:24:22

Előzmény: Myrrdin #265 hozzászólásaBorsod megyéből írok, és jelenlegi állás szerint megoldódni látszik a helyzet. De mindent meghallgatok.

Előzmény: medikus #263 hozzászólásaSajnos nincs gépkönyvem, így a cikkszámát nemtudom. De megoldódni látszik a helyzet, igaz egy hetet kell várnom de megéri. Viszont az ötlete az érdekelne. Emailcímem: f_lacko24@freemail.hu

Előzmény: medikus #260 hozzászólásaValószínűnek tartom, hogy a kombájnos nem húzta meg a két csavart ami a kuplungházat a vázhoz rögzíti, kiesett és eltört a tengely, meg a ház is.

Előzmény: taktoros #258 hozzászólásaMár gondoltunk rá le is tudnák gyártani de nem tudják hőkezelni, na meg az anyagminőség sem mind1 amiből kifaragná az esztergályos.

Előzmény: medikus #257 hozzászólásaA tengely amire szükségem lenne 130-150e ft, ennyit mondtak rá ha lenne. De sajnos nincs.smile sad

Előzmény: arpi12 #255 hozzászólásaÜdv! Attól függ, hogy mennyire sérült az a kuplungház. Mert még a miénk is "menthető", ha jobb nem lessz. De a tengely az amit nem tudok szerezni. Ha az is van vevő vagyok rá.
Az emailem: f_lacko24@freemail.hu

Előzmény: medikus #253 hozzászólásaMár próbáltuk, sajnos nincs. De mindem megoldás érdekel.

Tisztelt uraim!
Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy hol tudnék 524-es kombájnhoz nyelestengelyt és nyelestengely házat venni? esetleg valakinek van-e ilyenmije?

Válaszaikat előre is köszönöm

Tisztelt gjoni!
Nem zárkóznék én el attól az ekétől sem, de csak kis gazdaságban(7 ha) dolgozok.Ezért inkább olcsóbb ekét szeretnék venni.

Tisztelt uraim!
Azzal a kérdéssel fordulnék önökhöz, hogy a videón látható típusú ekét szeretnék vásárolni mtz 50-es után. Van-e valakinek tapasztalata, ilyen ekével kapcsolatban? de minden véleményre kíváncsi vagyok.http://https://www.youtube.com/watch?v=_YBAsYp6ebU

Az a baj, hogy azt a 4 hekit 2-3 nap alatt "ledarálom vele , aztán ott áll az udvaron. Egy kisebbel el tudnék menni legalább kertet szántani ősszel de ez elég sok helyre be sem fér. Ezen tényezők miatt jött a gondolat.

Jóestét mindenkinek!

Van 4 hektárom,egy 50-es mtz-vel művelem, de ennyire kár fenntartani egy mtz-t. Az lenne a kérdésem, hogy milyen kisebb gépre érdemes lecserélni? T25 esetleg rába15 traktorokon gondolkdtunk, de nemtudom, hogy a "kisrába" bírnmá-e a "kiképzést".

http://www.youtube.com/watch?v=nJWQCLM-jNw


A baj az, hogy sárban is arratévedtek már páran. Ilyen "defektelős" cuccokat azért nem merek kitenni, mert ha aratáskor én is találnék benne az nekem sem esne jól. De egy kis ráhatás hátha jobb belátásra bírja legalább a trágyahordó öreget akk legalább az egyik oldalon nem lenne taposva. Az árok pedig nemjó megoldás mert bérelt a terülket.

Jóestét mindenkinek!

Ma hazafelé az eggyik "búzatáblám" felé vettem az irányt és nemmindennapi látvány fogadott. Két oldalán is földút van,mindkét oldalon végig össze van járva az egész 3-4 méteres szélességben, mert az út szinte járhatatlan a helyi agrár rt-nek köszönhetően. De az ő gépei is ott járnak, mert a műhelykocsijuk most is a szemem láttára ment végig rajta. Meg az eggyik paraszt is ott jár ki trágyával rajta. Az a baj ha meg is verem őket azzal nem oldok meg semmit, inkáb nekem lessz bajom ha nagyot ütök. Mitévő legyek? hová forduljak?

Előre is köszönöm

Lehet, hogy nembírná el a gép. Ami most rajta van az olyan 35-40 cm közötti.

A lap szerintem nem gyenge, inkáb vékony. De igen el szoktak hajlani. A csapágya pedig 6310-es golyóscsapágy. De a tengelye 35x35-ös, a 460-as lappal meg nemtudom boldogúlna-e az 50-es.

Jóestét mindenkinek!

Van egy 3.2-es román xt tárcsám, 50-es mtzvel húzom és szeretném felújítani legalább az első sort. És az lenne a kérdésem, hogy mekkora lapokat vegyek rá?

Előre is köszönöm.

Jóestét mindenkinek!

Most újítunk fel egy 303-as zt-t és affelől érdelődnék , mekkorák a meghúzási nyomatékok a motor különböző elemin( hengerfej, nyugvócsapágy, hajtókarok).
Előre is köszönöm.

Előzmény: #5719 hozzászólásaJó estét!
Igen a támcsapágyakkal volt a baj, kiestek, "felkapta" a főtengely és a nyugvócsapágy és a főtengely közé volt szorúlva. Szerintem a fötengely olajzófurata fogta meg. Holnap anyagbeszerzés és mehet össze.


Válasz az5674.hozzászóláshoz.

Üzem kötben elkezdett nehezen járni, lefulladt, és azóta nembírjuk megforgatni a főtengelyt. Délután kivettük a motort, hengerfej le dugattyúk ki, de még semmi nem látszik. Annyit vettünk észre hogy a főtengelynek elég nagy az axiális "kotyogása". De hogy miért nem forog még mindíg nemtudjuk. holnap szétszedjük az elejét, hátha a vezérlésnél van a hiba oka, ha mégsem akkor ki a főtengely, aztán majd okosabbak leszünk.

Nem a lendkerék áll keresztben, hanem a főtengely lendkerekes vége áll olyan félre vagy oldal irányba eltolódva. Ott hátúl nincs valahol ilyen csapágy ami "kimehet"?

Jóestét mindenkinek!

A következő problémában kérném a segítségüket, eggyik ismerősöm 80-as mtz-jével az a gondunk, hogy a karterben csapágygolyók(görgők) voltak, és "keresztbe áll" a főtengely lendkerék felőli vége. Az lenne a kérdésem hol található itt csapágy és a motor kiszerelése nélkűl hozzáférhetünk-e kicserélni ha csak a lendkereket vesszük le?

előre is köszönöm

Jóestét mindenkinek!

Kombinátort szeretnék venni 50-es mtz után, mekkorát érdemes, mert ugytudom hogy ahhoz sebesség is kell.
Előre is köszönöm.

Jó meglátás, de inkáb a tipusa , gyártmánya ilyesmi érdekelne.

Jóestét mindenkinek! Arról szeretnék felvilágosítást milyen ekek látható a képen?
Előre is köszönöm

Jóestét mindenkinek!
Van egy 3.2-es román tárcsám és erre szertnék új lapokat tenni. De milyen átmérőt a kisebb 350 vagy a nagyobb 460 mm-es lapokat vagyem meg rá? a kisebbel nem fog "betúrni", a nagyobbnál pedig lessz elég nagy kerületi sebesség?
Előre is köszönöm.

Jó estét mindenkinek!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy a Lajta és az Sa 32 vetőgépek tényíleg ugyanazon gépek-e csak más névvel, mert állítólag csak abban különböznek h a lajta nortonszekrényes és keskenykerekű, az Sa széleskerekű és nincs nortonszekrénye.De alapjábanvéve ugyan az a gép. Engem az érdekelne, hogy az alkatrészreik mennyire csereszavatosak egymáséival, pl: a széles kerék átszerelhető-e a lajtába, a csoroszlyák megegyeznek-e?
Előre is köszönöm.

Miért pirosra? De nem 100-ért még 80-ért is a tiéd lehet.

Jó estét mindenkinek!
Az érdekelne, hogy önök szerint, szerinteteek mennyiért eladható a képen látható eke.
előre is köszönöm

A tarlót olyan 5-8 cm mélyen vágta, hogy nézegettem. sztem az 56-os lap az már nagy, mert ahhoz már sebesség is nagyobb kell amit az 50-es márnem bírna.

Néztem, és szerintem igen öntényből vannak a távtartók. Sztem sem volt drága azért is nem szalasztottam el.

Üdv mindenkinek!

Ma utánnajártam, hogy itt a környéken ki milyen véleménnyel van, és megvettem a tárcsát 110 ezerért. Ott egy jumz 65-ös húzta, ugy voltam vele h a 15 Le különbség nem olyan sok. Ki is próbáltam, 5.-el vitte a tarlón, szántáson 4.-el. Igaz könnyűtárcsa, asszem olyan 40 cm-es lapok vannak rajta csak.

Jó estét mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, hogy mekkora tárcsát vegyek az 50-esem után, mert van itt egy 3.2-es román vontatott tárcsa, de ezt nagyollom egy kicsit, vagy megvegyem utána? el fogja bírni?
Előre is köszönöm

Jóestét mindenkinek!

Arról szeretnék érdeklődni, hogy a felsorolt árak mennyire életszerűek. szántás 25 cm-en 15.000 ft/ha, tárcsázás 5.000 ft/ha, vegyszerezés 4.000ft/ha, vetés 4.500 ft/ha, magágykészítés(fogaskombinátorral) 5.000ft/ha

előre is köszönöm

Szép jónapot mindenkinek!

Engem az idei "tarifa" érdekelne, ki mennyiért fog aratni? Mennyi az elfogadható ár?

előre is köszönöm

Üdv mindenkinek!

Az a problémám, hogy vettem ehgy kis függesztett vetőgépet, de semmilyen magtakaró nincs rajta.
Az lenne a kérdésem , hogy milyet lenne érdeme csinálni rá, vagy maradjak az egyszerű magtakarófogasnál.

Előre is köszönöm

Jó estét mindenkinek!

Engem az érdekelne. hogy mire figyeljünk ilyen traktor vásárlásakor, mert nemigazán ismerjük ezt a gépet.

Előre is köszönöm.

Jó jó, hogy el kell találni a tökéletes tömegűt, de mégis mennyi az a pár 100 g? Mert az lehet pl 100 vagy 900 gramm is. De kb mennyi legyen?

Attól kicsit kevesebb súlyra gondoltam.

Üdvözletem mindenkinek!

Az lenne a prolémám,hogy vettem egy vetőgépet aminek "súlyozni" kell a csoroszlyáit, mert nem rúgóterhelésűek. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy valaki meg tudná-e mondani mekkora tömegű súlyokat tegyek rá?

Segítséget előre is köszönöm.

Üdv mindenkinek!

Az lenne kérdésem, hogy az eladó szerint neki 3 napig kell visszavennie amit eladott, és nem működik. Mert neten lett nézve és ugy lett megvéve. Valóban van ilyen és valóban csak három nap?

Segítséget előre is köszönöm

Üdv mindenkinek!
Egy függőleges tengelyű gépről van szó és a derékszöghajtással van vmi, mert vhogy nemjól forog. Csak eléfekteti a szárat nem vág rajta szinte semmit. Az adásvételi csak arról szól h saját tulajdon, és h nincs rajta tartozás, a rejtett hibák ismertetéséről nincs szó benne. És nem kereskedötől, hanem egy "maszektól" van.

Üdv mindenkinek!
Az lenne problémám, hogy az a kiskabinos 50-esre széles(15,5r 38) abroncsokat szertnék tenni. eggyik ismerős szerint kintebb kell tenni a kerékagyakat a féltengelyen mert nem fér el a szélesebb abroncs a sárvédőnél. Ezzel kapcsolatban lennék kíváncsi észrevételerkre, tapasztalatokra. Elfér-e vagy tényleg kintebb kell tenni az agyat?
Előre is köszönöm.

Üdv mindenkinek!
Az lenne problémám, hogy az a kiskabinos 50-esre széles(15,5r 38) abroncsokat szertnék tenni. eggyik ismerős szerint kintebb kell tenni a kerékagyakat a féltengelyen mert nem fér el a szélesebb abroncs a sárvédőnél. Ezzel kapcsolatban lennék kíváncsi észrevételerkre, tapasztalatokra.
Előre is köszönöm.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Ők már biztosan ott lesznek a PREGA-n
Ők már biztosan ott lesznek a PREGA-n
Kettő agrárstartup csapat kapott páros belépőt a PREGA-ra.
Hogyan maradjunk talpon gazdasági válság és rekordmagas infláció mellett?
Hirdetés
Hogyan maradjunk talpon gazdasági válság és rekordmagas infláció mellett?
Ma már szinte mindenki a bőrén érzi a gazdasági válság hatásait.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

Holstein ×limuzin bikák és üsző eladó
Holstein ×limuzin bikák és üsző eladó

280.000 Ft

MTZ 1221.3
MTZ 1221.3

17.000.000 Ft

HORDÓ
HORDÓ

60.000 Ft

Detk 205 pótkocsi alváz
Detk 205 pótkocsi alváz

360.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2022 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]