Fórum

Becenév: Anonymus
Csatlakozott: 2007-10-24 08:40:02
Utolsó belépés: 2014-06-16 20:58:31
Fórum hozzászólás: 552

Fórumhozzászólásai

Előzmény: #743 hozzászólásaAha! Pontosabban! Felvásárló száranélkülveszi még ma 80-ért holnap talán tefizetsz!!! Innétkezdve,hogy rázott,vagy szedett a kutyátseérdekli!

Előzmény: #733 hozzászólásaMint a magar TÉSZ törvényt!! Ha nemtudnád törvényesen csak tészednekértékesithetsz!!!!

Érdi amitláttamkiirva a80Ft!! Innentőlkezdve lényegtelen,hogy LENYULLAK TÉCS Vagy Nagy Ló.......... F....A popódba tecs! árkarterről nemisbeszélhetünk..................mert!! Bizonyitanikellene!!!!! Ám közgázilag képbenlévő elmagyarázhatná, miért 80Ft a kicsi pirosbogyó a nagytiszteletü técs 150 kilóméterrel odébblevő telepén,ami központi telepén ugyanugy 80! Valahogy nemigazántiszességes piacimagatartás!!!

Előzmény: #37 hozzászólásaEzt "Privátbankelletvolna"!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: #22 hozzászólásaARES Dejónektek! Van pláza! sajna nekünk ugymond internetis postagalambaljön!!!! Multhétennéztem,ahol falugazdinkdolgozna régi eMagyarországpont! valami 512-veljön a net! De láttam egy uj matricát valami miliárdosösszeggel!!!!!!! mármint netileg!!

Előzmény: #26 hozzászólásaEgyszerüsitettmintavételkell!!!! 1 minta az max 5 hektár,ha ettőlnagyobb megkellbontani! Esetleg ha valakitérdekel 1mintára alkudtam 3300 meg sarc! Labornál rámkellhivatkozni! Kérdéseketmegelőzve! Üzlet nekem az árvolt, kialkudott mintaszám márteljesitve!

Előzmény: #14 hozzászólásaAres!! Érdekes! Falugazdid tudottróla? esetleg sugtadneki?? Nitrátosterületeket januárban elégvoltelőkeritenem,ugyanis MEPAR csak támogatásrahozta!!!! Ami követelmény a NEBIH-es adatküldéshez ,sajna honlapjukon 2012-2013 évreelérhető az ABEVES nyomtatvány!!!!!!!!!!!!!! De Te mint jólértesült, NEBIH mikorteszifel a nyomtatványokat 2013-2014 évre amibőlküldhetjük a nitrátot! Esetleg aktuális naplókat? Tudod! KÖLCSÖNÖS MEGFELELTETÉS!!!!

Előzmény: #7 hozzászólásaKamarai szórólapokban kihagyták! Valahogy nyilik zsebemben a bicska! Ami a nevetéstárgya falugazdiksemnagyontudnakróla!

Előzmény: #2202 hozzászólásaNincs lájk vagy like!!! Küzdök a beregisztrált "kamaraitagokkal közösőstermelőinél" Speciel nekem " Őskövület falugazdik" megfelelnek!!!!!De... kiváncsilennék! ki volt az a 8 elemis aki nemfőlaponlévőket kamarainyilvántartásbavette??? Elméletileg 2014-ben bevalláshoz érkeztek dokumentumszerint levelek! Amit nálunk senkinemkapottmeg!!!!! A 2013-as levél kódjaivaltudtambelépni ami elméletileg egyszerhasználatosak mint az óvszer!

Előzmény: #421 hozzászólásaPapir midentelbir!!!

Előzmény: #2993 hozzászólásanemmutathatóki! Uniós átlag négyzetkilóméterenként 5 méhcsalád! Nálunk Hála "fiatalgazdáknak" 15-17 köztvan! Ha van 1 vödör moslékod 5 disznónak,nemhinném,hogy eléglenne 15-nek! Ismerősömet feljelentette méhész mertrepcéjevan! Neki meg hullanak a méhei! Érdekeskérdés? Mavrikkalpermetezte! Méhekre nemhat! Okiratszerint! Akkor jöhet a kérdés? Területemenlegeltet,kérhetekértepénzt? Esetleg méhészeket Jogcimnélküligyarapodásértfeljelenthetjük?

Előzmény: #687 hozzászólása

Anno valamikor 1923-1945 ötközt! Nagyapámmondta! Kereskedők koratavasszaljöttek,megalkudtakszilvalekvárra, küldték a hordókat!
Ősszel jöttek lekvárért, fizettek! És Ennyi!!!!
Most? a" nagytiszteletü tész"? Egy hiéna!!!!! Termelő nekiértékesit! Utána técs eladja sajáttulaj cégnek.......... técs veszi 100-ért,mert "paraszt" annyiértisleszedi! Tész az nullás.Jön az államitámogatás meg amit müködésiköltségkéntbefizetünk!! Jön az "okosság"? Tész főnök cége megveszi 100 Ft-ért! Tész változatlanul nullás......de magáncég técs telepen tulad kicsi pirosbogyókon 200-ért! 'keresett 100 at okosban!

Előzmény: #2184 hozzászólása"Bár azon lettünk volna! Akkor vaddisznópörkölt kerül a rányérra! " Igazadvan!!!!!!! Mondjuk mintamenza? http://www.csabatv.eu/node/592

Előzmény: #2180 hozzászólása

smile thumbupcoolsmile thumbupcool

Előzmény: #2179 hozzászólásaFalugazdi22! Nemértem a Főszakácsot,vagy aki a "menüt" prezentálta! Ez a 20 deka anno oviskeresztfiamnáliskivertevolna a biztositékot!!! Marhalábszárpörköltnél indulunk husilag 50 dekától!!!! Ehez hagyma,paprika,paradicsom,zsir,füszerek!! Köretnek burgonya,igaz macerás! Tarhonyakényelmesmegoldás! Amittáladbakapsz! Nagyonreformkonyhánvoltatok!!!!!

Előzmény: #237 hozzászólásaSpeciel "vadásztársaság emberre"! Idén vaddisznókatkaptunk,hivatkoznak.... nehézkilóni meg egyebekre!!! De amit irtál érdekes........... valahol a kes eltünt......... 5-éventul megnekeressük!

Kishantosi videón "elgurultgyógyszerü " emberkét nemértem! 300 állatavan+1? Amihezkell az a potyaföld?

Vadászatijogilag? Ha Társaságnemfizetbérletet? Kihezkellfordulni?

Előzmény: #2167 hozzászólása

Kedves Pottinger!! Ha lehet nekem név kintvan! Viszont neked???? Esedleg Her Genere Pottinger???? Eredetibetétlapot tudodkineklehetodaadni??? De Egyszerüsitsünk! Akinek a régizöld őstermelőinincsmeg,vagy selejtezésijegyzőkönyv az egy különprocedura! Nevem ami ittvan! ip cim 192.168.1.20

Előzmény: #503 hozzászólásaRadocz! Gazdakörösflottalevanzárva!!!!!!!!!!! Speciálisan nekemjobbantettszene a katasztrófásflotta ott valami 4 Ft másodpercen meg lebeszélhető iszonyukevés előfizu! Követi az Operaházas,meg iszonyusok nempublikusflotta! Speciel cirka 400000 hőstermelő? Flottailag?

Érdekeskérdés a támogatásidén! Falugazdik gépén nemtámogatott XP fut! Adatomat megszerzi valami barom,félmagyarországraigényel? Számlaszámotváltoztat?

Tisztelt Falugazdászok! Támogatásigénylőknevében, megköszönöm korektmunkátokat!

Előzmény: #500 hozzászólásaMahallottamrádióban! "kamara tárgyal mobilflottaügyben!"....................... cirka 9Ft nettóért másodpercalaponlenneflotta!! Ez valami partner csomag,önkormányzatoknak,meg akik soktelefontvisznek!

Előzmény: #2143 hozzászólásaNyugi Falugazdi22! minimum kirugással-felmégyelésselfenyegethetnekmeg!!!!!!

Előzmény: #2107 hozzászólásamuskátli!Amintvalakimonitoringozza,hogy Temégeste 22-kor melózol!!!

Elmehetnének a "Tisztelt Vadásztársaságok"!! A Tudjátokhova!!!!!!!!!!!!! Földért bérletet nemfizetnek............ ! Belterületen ugymint házikert Becses őzikéjükokoztakártnemfizetik!!!!! De Kutyámat házikertmellett 1 méterrel lelőhetik!!!

Figyeljetek!! Speciel maolvastam kamara aktuális Hirlevelét!!! Földbizottságról semminincs!!!!! Akkor kapásból a " Tisztelt Kamara ! Értesitenebennünket az aktuálisdolgokról??? Ugymint mikor hova és miértkell? Aktuális infótkérünk!!!!!!!

Speciel kamaraikártyahiányában, ami 10Ft-t kedvezmény! Sajna másik kuton valami kagyló a cimere... cirka 12 Ft kedvezményvan reggel!!! Indulóár ugyanaz!!!!!!!!!!!!!! Mobilkutak egésznap jóval alatta a kamaraikedvezménynek!!

Boldog Nőnapot Kivánok Minden Nő Falugazdinak!!!!

Tisztelt Falugazdik!!! Köszönöm a sorstársim nevében a a 2014.03 00 mittudomén dátumszerint,hozzáállásotokt, az igzolásokhoz!!! Sajnos fényképet nemtehetekközzé a különböző állampolgárijogokmiatt,, de ha 1 irodában ami cirka 4X4-es! Ebben van 4 falugazdi! Kérdésemlenne az olvasgató illetékesekhez!!!!! Adatvédelmiszempontból elfogadhtó??? Ha a reget meg évest befizetem akkor elvárhatnám,hogy, falugazdim különirodábanfogad? Hatékonyságról itt nyilatkozok!! Falugazdik akik résztvettek a heti anomália "mármint földhasználatigazolásban" 100/100!!!!!!!!!

Akinek majött mailben falugzdikhoz,hogy a multhétenküldött Földhivatali érkeztetett fénymásoltpapirokat nemfogadjákel????????? Bár csak nevet telefonszámotkaptak!!!! Azt,hogy mi hunyó,azt nem!!! Elméletileg bejelentett földhasználattalrendelkezünk,ami a támogatás alapfeltétele!!!!! A bejelentett a törvényben, amit igazolhatsz tértivevénnyelis!!!!!!!!! Vagy Földhivatali érkeztetettel!!!! Ha Földhivatalnak leadatm. innétkezdve 1 hivatlnak tudomásavnróla? Közig törvény idevágó paragrafusait lehetlinkelni!!!! Szomszéd vagy kamarai földbizottság igazolását azonnalra összeszedni képtelenség, főleg ha többtelepülésedvan!!!!!

Előzmény: #1982 hozzászólásaNálunk az érkeztetettek is lógnak a levegőben!!!! Ismerős futja a köröket az 1 példányosbeadásmiatt!! Netuddmeg mivanitt!!!!

Előzmény: #1980 hozzászólásafalugazdász 22! Nekemráverve bélyegző!! Sőt amit postánküldtem tértivevény,meg társai!!!

Magánvéleményem erről a papirozásról? 2012-2013 év leadott földhasználat Földhivatalfelé!! Földhivatal érkeztetésen nincs iktatószám? Akkor ki a hunyó?? Földhivatalnak leadsz 1 lapot normálisesetben másik ami náladvan azon van 1 pecsét! Érkezett ekkor...iktatószám! Esetleg ügyintéző aláirta "eredetivel megegyező másolat!" A másodikesetben korrekt! Ezek bevannakjegyezve!!!

Előzmény: #1972 hozzászólásamuskátli ha gondolod és kolléga előttemvannálad,mint sorstársam! Én fixtanuzok!! Mármint előttemtette a nyilatkozatot!!! Amugy emlékeztek a Tanu cimü filmre?

Tisztelt Földhivatal 2013.01.29-óta a földhasználatomatnemvoltképesfeldolgozni! Hab a tortán! 2014.01.21 és 2014.01.28-án egyeztettem, mert kétaláiráshiányzott!!!!!! Igaz kétügyintéző! Ma 2014.02.24- és földhasználat nincs a nevemen!!!! Mvh értesités 2014.02.19 keltezés!!!! Bizonyitsam,hogy beadtame? Igaz másikföldhivatal a 2013.01.29-es érkezést bejegyezte!!!!!! Náluk területükön földhasználóvagyok!!!És mindez 30nap! Amugy ma sok-sokemberkéveltalálkoztam a nagybetüshivatalban ugyenemiatt!!!!!

Előzmény: #2632 hozzászólásaTisztelt pto!! Sajna oprendszerre linuxothasználok!!! A leghosszabbillenytyüt lenyomom!!! Innétkezdve lilagőzömnincs miértvanmindenegybeirva!!!

Előzmény: #2627 hozzászólásaTisztelt Vadmalac!!! Tévedésbenvagy!! Mármint közigazgatásihatárilag!! Házikertem telepölésenvan! Viszont kertvégén külterület 20 Km en kivülvan!!!! Mármint közigazgatásilag!!!!!! Hogyisvan!!!

Előzmény: #2625 hozzászólásaNanemond!! Osztatlanközös.....3 tulaj... földhivatalnál kétügyintéző!!!! Egyiknélvan.... kétlapom követeli a megosztásivázrajzot!!!! Másiknál 1!!! Papirok összekeresése 1 óra!!! Ügyintézőkközt vita az 1/1 ről!!!!! Teirodalá? Mert Én nem! Hálózsákot meg tulélőkészletetnemvittem,igy vettem térképet,rajzoltam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: #2603 hozzászólásaFigyelj Akkor irom!! Kb 2 hete osztatlanost kikellettnálunkfüggeszteni!!!!!!!!

Előzmény: #2589 hozzászólásaAres!!! Levagymaradva? Társtulajnak,,, egyeneságirokonnak nincselővételijoga!!! Előny a 15-Km relakó családigazdi!!!! Kavara Áldásátadtará!!! Itt max lehet kicsi etikaikérdés??? Mármint mint "pairozásilag Családigazdi" belépekrá,mert enyém a törvény? Nekem az kell?? Régenmomdták "Ember az emberfarkasa"!!!

Privátvélemény!!! Nitrogéntnemhasználhatsz mintavétel meg tápanyagtervnélkül!!! Gyorsmintavétel...iránylabor!! Most cirka soknap az eredmény!!!!

Előzmény: #1885 hozzászólásaIgyvan Mézga!!!!!! Mint ahogy a nitrátosnál a háziszükségletetmeghaladóértékesitésnél! Magyarország ugymond belterülete 2013-szeptembertől Nitrátérzékeny!! Ugymint házikert!!

Előzmény: #2538 hozzászólásaMZ/X! Akkor mi nem Magyarországonélünk!!!! Osztatlan közös! Mapapiroztunk kifüggesztésre!!! Ez Szabolcs-Szatmár-Bereg legkeletibbrésze!!!!

Előzmény: #2533 hozzászólásaEgyszerü!!! "200 napvan a mesterségeselővásárlásijogra!!!!

Előzmény: #2526 hozzászólásaTisztelt Szabi!! Ugy a Fa......ba! Nemértem!!!!! Családtag,azonostelepülés....... osztatlanközös...... családiörökség!!! Belép csalárd családgazdi viszi! Messziről!!! Igaz Ez a gátlástalan .... földéhesemberkéknekkedvez!!!!!! Nemiromlemitgondolok!!!!!!!!!!!

10. §38 (1)39 Termőföld vagy tanya eladása esetén - ha törvény másként nem rendelkezik - az alábbi sorrendben elővásárlási jog illeti meg:
a) a Magyar Államot a Nemzeti Földalapról szóló törvényben foglaltak szerint;
b) a helyben lakó haszonbérlőt, felesbérlőt és részesművelőt;
c) a helyben lakó szomszédot;
d) a helyben lakót;
e) haszonbérlőt, felesbérlőt és részesművelőt.
(2)40 Az (1) bekezdés c)-d) pontjában meghatározott jogosulti csoportokon belül az elővásárlási jog gyakorlásának sorrendje a következő:
a) a családi gazdálkodó;
b) nyilvántartási számmal rendelkező őstermelő, illetőleg egyéni mezőgazdasági vállalkozó.
(3)41 Az (1) bekezdés szerinti elővásárlási jog nem áll fenn a közeli hozzátartozók [Ptk. 685. § b) pont] közötti adásvétel esetén, a mezőgazdasági termelők gazdaságátadási támogatása feltételeként megvalósuló termőföld eladása esetén, valamint olyan külterületi földrészlet eladása esetén, amely a törvény hatálybalépéséig zártkertinek minősült.
(3a)42 Az (1) bekezdés b)-e) pontja szerinti elővásárlási jog nem áll fenn a tulajdonostársak közötti adásvétel esetén.
(4) Az (1)-(2) bekezdés szerinti sorrend az elővásárlásra jogosultak egymás közötti viszonyában is irányadó.
(5)43 Az (1) bekezdés b) és e) pontja alapján az elővásárlási jogot akkor lehet gyakorolni, ha a haszonbérleti jogviszony (felesbérlet, részesművelés) legalább három éve fennáll.
(6)44 Termőföld vagy tanya eladása (haszonbérbe adása) esetén, amennyiben e törvény, valamint a Ptk. alapján törvényes elővásárlási (előhaszonbérleti) jog áll fenn, a termőföld, tanya tulajdonosának az ingatlanra vonatkozó, és az általa elfogadott vételi (haszonbérleti) ajánlatot hirdetményi úton kell az elővásárlásra (előhaszonbérletre) jogosulttal közölnie. A Nemzeti Földalapba tartozó termőföldek tekintetében a törvény elővásárlási jogra vonatkozó rendelkezéseit a külön jogszabályban foglalt eltérésekkel kell alkalmazni. A hirdetményi úton történő közléssel összefüggő igazgatási jellegű szolgáltatásért igazgatási szolgáltatási díjat kell fizetni.
(7)45 A mezőgazdasági termelők gazdaságátadási támogatása feltételeként megvalósuló termőföld értékesítése esetén a mezőgazdasági termelőtevékenységet folytató vásárló tulajdonjogának ingatlan-nyilvántartási bejegyzése iránti kérelméhez mellékelni kell a támogatás elnyerését igazoló okiratot is.

Előzmény: #2521 hozzászólásaTévedsz!! Megszünt!!! első a családigazdálkodó !!!!

Előzmény: #2520 hozzászólásaTévedsz!!! nézdmeg az ujföldtörvényt!!!! Egyeneságurokonnak közösbensincselővételijoga!!! Előny a családigazdálkodónak!!

Előzmény: #1880 hozzászólásaPille69!! Privirenemválaszoltál!!!!!!!!! Őstermelőkközül. Szrerinted ? Százalékosan? Mennyientudják a 2009-es SAPS előirást? Ugymint 5 évenbelülitalajminta? Nitrát? Akinekmondommindenkitombol!!!! Érdekeslessz amikor Julisnénit az 50kiló házikertbőleladott meggyértmegbüntetik! Pedigkamaraitag!!! Cirka 5000 regért meg 2000 dijért! Igaz nemcsinált talajmintavételt.....táptervet....gazdálkodásinaplót.......permetezésinaplót.....nitrátbevallást!!!!

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Tűzifa: vigyázz, mert megjelentek az ügyeskedők!
Tűzifa: vigyázz, mert megjelentek az ügyeskedők!
A szükség vámszedői ellen szerencsére léteznek hatékony eszközök.
A tej és tejtermékek ára föld körüli pályára állt. Mi történik és mikor lehet ennek vége?
A tej és tejtermékek ára föld körüli pályára állt. Mi történik és mikor lehet ennek vége?
A növekvő költségeket nehezen tudják kigazdálkodni a termelők.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

Búza eladó
Búza eladó

15.000 Ft

Horsch Terrano 6FX grúber + kijuttató
Horsch Terrano 6FX grúber + kijuttató

8.000.000 Ft

Fronthidraulika több,  mint 36 géptípushoz 400kg - 4300kg-ig
Fronthidraulika több, mint 36...

830.000 Ft

IH 6200-as vetőgép eladó
IH 6200-as vetőgép eladó

420.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2022 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]