Gázolaj árak 653 Ft Benzin árak 641 Ft EUR 392.93 Ft USD 369.14 Ft CHF 403.71 Ft GBP 459.56 Ft

Fórum

Becenév: Netparaszt
Csatlakozott: 2009-12-09 23:59:41
Utolsó belépés: 2020-04-02 16:39:50
Fórum hozzászólás: 2599

Fórumhozzászólásai

Érdekes, hogy ezen a fórumon a rágalmazás korlátlanul folyhat, majd a hozzászólásaim törlésre kerülnek, amelyben leírom a tényeket a hamis vádakra.
Tietek a pálya, pocsékoljátok tovább az időtök.

Előzmény: Bobo77 #12287 hozzászólása

Naja, nehéz úgy szakmai párbeszédet folytatni, amíg nincsenek letisztázva az alaptalan rágalmak, de valamiért nem érdeke ez az újdonsült moderátoroknak.
A linkben érthető is, hogy miért.
A talajmegújító mezőgazdaság gondolkodó embert kíván

Előzmény: MrPoke #12227 hozzászólása

wellnessen megbeszéljük, készülök egy részletes előadással, hogy hol tartunk és milyen lehetőségeket látok a szekta számára.
Szanberg okos, mindenhez is ért, ő nem kér tőlem tanácsot.smile thumbup

Előzmény: szanberg #12222 hozzászólása

az a szép az internetben, hogy lehet keresni. Így aki keres, az láthatja, hogy ezen a fórumon vitavaxról rajtad kívül senki nem beszél, kizárólag a te hozzászólásaidban fordul elő.
A szójatechnológiámról volt szó egy előadásban a novemberi Talajélet Konferencián. A kolléga a saját technológiájú 36 mázsás szójahozama helyett 52 mázsát aratott az általam javasolt technológiával. Első éves volt a tábla, sosem volt előtte benne szója. Sok helyen a különbséget is elfogadnák, de szerintem náluk megcsináljuk a magyar szója rekordot éveken belül.

Emlékeztetnélek, hogy még mindig nem írtad le a mellélövéseim listáját.

Ha tudod, mit kellene csinálnod és mégsem teszed, annak ellenére, hogy ezzel kárt okozol magadnak...nos ez már nem agrárprobléma...

Előzmény: Filler #12211 hozzászólása

Többszöri kis adaggal hatékonyabb lenne a meszezésed, a csapadékkal gyorsan mozog a mész. Meszet csak sűrű vetésű növényzet elé szabad szórni, hogy azonnal fel is vegye valamilyen növény és szerves kötésben eltárolja, ezért jó takarónövény előtt szórni.

Előzmény: Filler #12207 hozzászólása

a előadásoktól behálózott ismerőseid akkor nem figyeltek különösebben az előadásokon, mert minden alkalommal számos alkalommal hangsúlyozom, hogy a fizikai-kémia-biológia minden elemének rendben kell lennie. Attól, hogy valaki ekéről grubberre vált, még nem sok csoda fog történni, de ezt is sokszor leírtam már itt is. A TMMG lényege, hogy mindhárom terület összefüggéseit meg kell érteni és hatékonyan alkalmazni, ehhez tanulni kell, amihez több kell, mint ezt a fórumot olvasgatni. Például hiába takarónövényezik és vakarózik valaki, ha mellette a mikrobiológiára és a kémiára nem fordít gondot - nem fog emelkedni a humusza, nem fog javulni a művelhetőség és nem tudja csökkenteni a műtrágya és a növényvédő szerek mennyiségét.

Előzmény: szanberg #12161 hozzászólása

Ingyen volt a tanács, de milliókat takaríthattál volna meg vele minden évben, amióta gazdálkodsz. Kiszámolhatod a melléklet táblázat értékei alapján, hogy a pH függő műtrágya hatékonyság alapján mennyi pénzt vesztettél minden egyes kg kiszórt műtrágyán a savanyú talajaidon. Ezt a számolást ajánlom mindenkinek, vicces számok szoktak kijönni. A takarónövényekkel megelőzhető tápanyagkimosódás összegei is csodás képet mutatnak, de ez majd egy másik táblázat lesz.

Egyébként továbbra is várom a mellélövéseim listáját tőled, mert szeretnék rájuk válaszolni. Menni fog gondolom a listázás, még véletlenül sem csak a levegőbe beszélsz, ugye?

Előzmény: Filler #12201 hozzászólása

több, mint 160 millió hektáron notilleznek, Ausztráliától Alaszkáig, éves 2000 mm csapadéktól 180 mm-ig. Ezek egy része talajmegújító módszerekkel teszi, így amiatt nem kell aggódnod, hogy nálad valami különleges időjárás vagy talaj van, amin nem lehet tmmg technológiával dolgozni.
Ezt mondjuk már leírtam évekkel ezelőtt itt és már sok ezer embernek mutattam meg az előadásokon a hazai példákat is.
Kattints rá a nevemre és olvasd vissza a hozzászólásaim, mindent megtalálsz. Januárban jövő héten Bonyhádon, utána Cegléden lesz még egy előadásom, ahol az eredményeket és az oda vezető utakat mutatom be.
Ha érdekel, el tudsz jönni.

Előzmény: .Szabi. #12124 hozzászólása


Valóban sok minden változott, de egy nem: már az első hozzászólásomban a talajélet és a gyökérkapcsolatos gombák szerepét emeltem ki.
Én az elmúlt 9-10 évben még többet tanultam a talajéletről és egyre kerekebb a rendszer, amihez a szektások az egyesúlet megalakulásával már mind hozzá fognak férni.

Előzmény: szanberg #12125 hozzászólása


Ermikétől a neveket kértem, te sorolhatod a mellélövéseim.
Kezdd, lássam a listát.

Szakmai javaslatot te is kaptál tőlem, ingyen és bérmentve, úgy hallottam a mai napig nem csináltad meg, annak ellenére, hogy évente milliókat szórsz ki az ablakon, ha nem teszed meg, amit mondtam. Arra is van indokod?

Előzmény: ermike #12117 hozzászólása

nem kedves barátom, ez nem így megy.
Nyilvánosan rágalmazol, terítsd a neveket.
A fényképeket ne bolygasd, mert nem szeretném megmutatni, hogy nem mondasz igazat. Az én fényképeim nyilvánosak a munkámról a facebookon, nálam a fejem fölé ér a napra,nem a hónaljamig.

Előzmény: ermike #12095 hozzászólása


Nagyon ráértek.smile lol
Szeretném, ha itt megosztanád ugyanolyan nyilvánosan, ahogy engem rágalmazol, hogy például ki bukott miattam rengeteg pénzt.
Várom a neveket.

Előzmény: ermike #11616 hozzászólása

Tegyél, hajrá. A facebookon van fent, megkeresheted, én nem érek rá.

Előzmény: ND #1972 hozzászólása

köszönöm a javaslatot, jó volna ilyet is csinálni, de erre kaptam felkérést. Ha másra kapok, mint a dunamenti borászoktól, akkor a szőlőre csinálok, minden csak igény kérdése. A fosóhomoktól elvonatkoztatva kifejezetten és többször felhívtam a figyelmet, hogy mi a legfontosabb az agyagos talajok javításában is.
Ami biológiai javítás működik a homokon, ugyanúgy működik az agyagon is. Az északi régióban is dolgozom együtt néhány termelővel, a vakolókavicsos földtől az erodált váztalajon át az agyagig minden megtalálható, táblaszinten kell alkalmazkodni.

Előzmény: ND #1968 hozzászólása


A növényvédős kolléga olyan elemi szintű kreténségeket kezdett mesélni a gmoról, ami egy nőklapján felnőtt várositól még elmegy, de egy szakmabelitől elfogadhatatlan.
Ez nem vélemény kérdése, hanem tény és nincs helye egy szakmai fórumon, ennek megfelelően intéztem. Később azonban vele is beszéltünk normális hangnemben, amikor releváns témát hozott fel.
Az eladás kérdését majd visszahallgatom a hangfelvételen, mert soha, semmit nem szoktam értékesíteni az előadásokon, azokat a cégeket említem csak meg, amelyekkel jók a tapasztalataink és tudnak segíteni speciális inputokkal vagy gépekkel. Aztán mindenki hazamegy és azt vesz, amit és ahol akar.

Előzmény: Batka #1960 hozzászólása

nem az én érdekem, hogy valaki nagyobb haszonnal termeljen, mindenki maga dönti el, akar-e változtatni. Volt idén, aki a segítségemmel a saját legjobb technológiás szójájához képest 17 mázsával vágott többet, jóval kevesebb költséggel. 52 mázsát nem sokan aratnak, különösen nem minimum technológiával, de a haszon jelentős. Ez az az út, amire rááll valaki a biológiával segített forgatás nélkülivel.
Be haradudj, de nem fogok udvariaskodni azokkal, akik évek óta csak a kifogást keresik és engem akarnak meggyőzni, hogy szántani bizony kell. Ez a forgatás nélküli téma, senki nem kíváncsi a szántásos sztorikra.

Előzmény: ND #1963 hozzászólása

Köszönöm, hogy jelzed, hogy voltál. Nem tudom, ki vagy, sokan írnak levelet meg üzenetet, de úgy látszik még neked is válaszolhattam. A kérdéseid alapján azonban úgy tűnik, még mindig nem tiszta a rendszer, úgy tűnik, nem tudom elég érthetően elmagyarázni egy nap alatt sem.
Ilyen pár soros hozzászólásokban vszeg még kevésbé fog menni a felfogás.
Programokat a facebookon szoktam osztani, itt csak utolsó helyekre osztok meg bármit is.
Miskolcon elég sok emberrel beszélgettem az előadás szüneteiben és utána is, nekik nem volt bajuk a reakciókkal. Neked mi volt a bajod?

Előzmény: határjáró #1928 hozzászólása

Még az amishok is megoldják a kukoricába takarónövényezést lóvontatta, hidas aprómagvetővel.
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen.

Előzmény: ND #1948 hozzászólása

négy éve olvashatod a TMMG topikot. Sok ember fel tud hívni, ha érdekli valami a TMMG-vel kapcsolatban és jónéhány gazdaságnak segítek rendszeres tanácsadással a TMMG átállási folyamatban, szántóföldtől, kertészeten át a szőlőig, gyümölcsig.
Két éve szervezünk ingyenes gazdaságlátogatásokat és legalább ennyi ideje tartom az alapfogalmakat tisztázó előadásokat szerte az országban, újabban már azok is ingyenesek az Agrárkamara segítségével.
Egyiken sem láttam egyikőtöket sem innen a fórumról, miközben várjátok a bölcsek kövét és az A/4-re leírt receptet.
Én nem fogok egy téesztraktorost sem győzögetni már, hogy nagyobb haszonnal termeljen.
Az időjárás és az új támogatási rendszer segít majd a tisztulásban.

Előzmény: Pont #1900 hozzászólása

ha úgy gondolod, hogy a baktériumok gyártják a humuszt, meg a leforgatott anyagokból, nagyjából 30 évvel vagy lemaradva a tudásban.
A gyökerek pedig több méter mélyre mennek azoknál, akik már mintillre és notillre váltottai.
Az aszálytűrés és tápanyagok elérhetősége ettől lesz kiváló, de ezt szántogatós soha meg nem tapasztalja, hacsak nem csernozjomon termel, mert azokban még mindig van tartalék, még ha le is romlottak az elmúlt 50 év intenzív mezőgazdaságának pusztításának köszönhetően.

Előzmény: Pont #1907 hozzászólása

160 millió hektár notill már nem tapogatózás. A biológiával kiegészítve a notillt még csak kérdésként sem merül fel semmilyen talajmunka.
A forgatás nélküli segít elvezetni a notillhez egy olyan biológiára és ökológiára épülő keretrendszerben, aminek még nincs magyar tankönyve sem, de a gyakorlatban eredményesen alkalmazzák, akik felfogják, mit, miért kell csinálni.
Már rég nem téma egyébként a szántás a világ kultúráltabb régióiban, ha átléped az osztrák határt, Hegyeshalom után egymást érik a le nem szántott takarónövényes táblák és két kézen meg tudod számolni a szántott táblákat Bécsig. De elég az oroszok vagy ukránok felé indulni, ott is már rég hatalmas területeken notilleznek.
A talaj teljesen lényegtelen, mindenhol működik a biológia a fosóhomoktól a 70-es feletti kötöttségű békési vagy bánáti földeken is, ahol van, akú Nodettel veti direktbe a kukoricát.
Nincs lehetetlen, csak tehetetlen.

Előzmény: Pont #1892 hozzászólása

Lehet, hogy félreérthető voltam. Nem a termelés fog lenullázódni, hanem az a folyamat, amivel el tudnád érni a gyarapodó humuszt és növekvő termékenységet. Ez egyszerű tény, ami a kutatásokkal megfelelően alá van támasztva és a gyakorlatban széles körben igazoljuk mi is, nem csak a külföldi példák.
Az első lépés mindig a szántás felszámolása.

Előzmény: Pont #1887 hozzászólása

Remélem lehetőségünk nyílik arra, hogy ellátogathassunk egy olyan 4500 hektáros gazdaságba, ahol 2015 óta semmiféle talajmunkát nem végeznek már, miután 2008-ban elhagyták a szántást.
A 2017-es évben 15-16 tonnás direktvetett kukorica átlagaik voltak, miközben a régióban 6 tonnás volt az átlag a KSH szerint.
A szántás teljesen felesleges és jelentős kárt okozó eljárás, ami helyett sokkal hatékonyabb technológiák állnak a rendelkezésünkre.
A szénveszteség, kibocsátás csökkentése és a szénmegkötés alapvető fontosságú eleme volna a mezőgazdaságnak, amelybe nem fér bele a szántás.
Nincs olyan, hogy "forgatni kell".

Előzmény: szanberg #1880 hozzászólása

a talajnál egy fontos játékszabály van, ha egyszer is szántasz, mindegy mit csináltál és hányszor előtte, visszakerülsz a kiinduló pontra.

Szerintem először egy bővített talajvizsgálatot kell készíteni és az abban található adatok alapján határozni meg, hogy milyen meszező anyag és milyen mennyiségben a megfelelő.

Előzmény: Tobszi #11609 hozzászólása

nem ebben van, ez egy 1000 ha feletti, hagyományosan dolgozó gazdaság területe, akik ennyit tudtak kihozni a földből napraforgó után.
A későn kapott búza fajtateszteknek már nem jutott hely saját területen, ez a búza talán csak a mai esővel tud kicsírázni, hónapok óta nem esett értékelhető csapadék ott.
A gazdaság Rapiddal vetett, az szebb pályát hagyott maga után, de csírázásról ott sem beszélhettünk.
A szép búza több éves tmmgs területen növekszik, ott már van talaj.

Előzmény: Mf-es? #11593 hozzászólása

Makó mellett így nézett ki két sor nehéz rövidtárcsa után a föld búzavetésre. Na itt is tudott vetni a RAD.

Előzmény: Becő #1698 hozzászólása

az Év Agrárembere választásán is elmagyaráztam neki, amikor személyesen beszélgettünk, hogy mész nélkül nem fog menni a talajainak a javítása, nomeg a megfelelő mikrobiológiai oltás nélkül. Milliókat spórolt volna évek óta a tápanyagon és ingyen adtam a tanácsot. Na jó, én nem vagyok mérvadó smile lol

Előzmény: Sk Laci #11564 hozzászólása

Évek óta nyilvános minden adat a RAD-ról, az ára is. Minden lehet más, csak akkor nem ennyi volna az ára. Szerinted miért kell a RAD mögé a gyűrű, hogy sűrűbbnek kellene lennie?

Előzmény: Mf-es? #11563 hozzászólása

Szeged és Makó között két hete összesen egyetlen zöld búzatábla volt az út mellett, ami RAD-dal volt vetve. A többi vetés csak ült a porban és várta az esőt. Miért mesélsz feltételezéseket, anélkül, hogy próbáltad volna?

Előzmény: Radocz #11539 hozzászólása

Fantasztikus ajánlat, de nem élnék vele, ha olyan nagy tudású társasággal dolgozol együtt, aki a tőlem lopott anyagokkal házalva kér személyenként akár 90.000 forintot is egy napos komposztálási tréningért.

Előzmény: endypapa #11540 hozzászólása

az vicc volt barátom, mert semmi kedvem nem volt "szakirányítást" végezni 4 éve. Aztán ha valamit elszúrsz, veszteség esetén meg majd én fizettem volna, mi? smile lol Biztos vannak ilyen konstrukciók más iparágakban, de a mg szerintem nem ilyen.
Úgyhogy kérlek ne terjessz te is zagyvaságokat rólam.

Előzmény: Radocz #11535 hozzászólása

a konferencián előadást tartott az egyik partnerem, aki jelentősen kevesebb költséggel 1.7 tonnával termelt többet a saját technológiájánál. A tesztterületen soha nem volt előtte szója, 5.2 tonnát arattak hektáronként.
Akinek én adok tanácsot, ott nincs 5 éves veszteség.

Előzmény: endypapa #11531 hozzászólása

ne haragudj, de ezt a zöldséget honnan veszed?

Előzmény: szanberg #1659 hozzászólása

mérések alapján 4,5 pH-nál 75%, 5 pH-nál 54%, 5,5 pH-nál 33% körüli a kijuttatott műtrágya tápanyagvesztesége nagyjából.
Nem ismerem a földjeid, de gondolom erősen savanyúak. Ha ezt felszorzod az elmúlt évek műtrágyaköltségével, szerintem már rég pozitívban volnál a legdrágább meszezőgéppel is.
A talaj egyéb paramétereinek változása pedig már csak bónuszcsomag, mert a művelhetőség üzemanyag és gépkopás csökkenése, mélyebb gyökerezés, jobb tápanyagkörforgás meg fog jelenni az üzleti eredményekben.

Előzmény: szanberg #11516 hozzászólása

Látom, jártas vagy a témában. Segítenél egy kis szakirodalommal, amiben megtalálom a vad és domesztikált mikrobatörzsek felosztását?

Előzmény: szanberg #1640 hozzászólása

A múlt héten egy pltan mintagazdaságban tettünk látogatást külföldi szakemberek társaságában nagyjából hatvanan, ahol minden eszköz vörös és Márta adja a tanácsot. A tulajdonos óriási adatbányász, fantasztikus precizitással végzi a munkáját, remek előadást is tartott nekünk. Kint a földön azonban elkezdtük nem érteni a látottakat, az iszonyú magas tápanyagszinteket, a túlművelést egy szuper minőségű csernozjomon.
A külföldiek udvariasan utaltak is a arra, hogy a kevesebb több volna, ha a biológiai is teret kapna, amit én is megerősítettem, jelentősen tudná emelni a nyereségét és hozamait a tmmg technológiával.
Jelenleg kissé meg van sértődve,hogy nem hajbókoltunk a gazdaság eredményei előtt, de szerintem miután kiheveri a sokkot,az ország legjobb tmmgse lehet belőle, mert hatalmas tudása van az általa ismert rendszerben.
Az általa ismert rendszer azonban totálisan nélkülözi a talajéletet, biológiát - ahpgy Mártától megszoktuk.
Szép amit csinál, fontos az a harc, ahogy igyekszik a parasztokkal felfogatni, hogy legalább ne szántsanak, de ezen már túl van a világ kb. 40 éve. Minden könyvét és írását elolvastam, de nem látom a biológia szerepét bennük. A talajtan azonban biológia nélkül csak geológia.
Sajnálom, hogy a gőgöd erősebb a tudásvágynál, mert így nem fogsz messzire jutni, pedig igyekszel. Az eredményes biológiai alapú termelés azonban paradigmaváltást igényel, amibhez már kevés az egyetemi tananyag, ami 50-60 éves dogmákra épül. A termelők már többet tudnak a gyakorlatban, mint az általam ismert tanárok.

Előzmény: ND #1644 hozzászólása

Az egy nap kevés ahhoz, hogy mindenről szó essen, ez csak egy gondolatébresztő, milyen más keretrendszerben is lehet termelni, kisebb költséggel, nagyobb haszonnal és néha még magasabb hozamokkal is. Az ültetvénnyel kapcsolatban: sokkal nagyobb ültetvényeken is alkalmazzuk a folyékony oltás technológiát, mint a tied és több, sok száz hektáros gazdaság szereli fel magát jelenleg is a technológiára. Ennek a megtervezése azonban minden gazdaság egyedi igényeihez és erőforrásaihoz igazodik. Ha javítani akar valaki, akkor a látott háromlábú szék minden lába nélkül nem fog menni.
Komposztáló telepben csak akkor gondolkozz, ha nagyon sok felesleges százmilliód van.

Előzmény: Sk Laci #1651 hozzászólása

Köszönöm. Itt Magyarországon a SZIE egyik talajtani kiválóságával hoztuk létre azt a kiegészítő szakot, amelyen elméletileg a biológiára épülő mezőgazdaság gyakorlati oktatása zajlana. Sajnos azt kell látnom, hogy nem történt áttörés, új tananyagot nem írtak, a terepgyakorlatok javaslataim ellenére nem mintill/notill gazdaságokban zajlanak és a tanár helyett itt is a diák tartja meg az órát például sávművelés témájában. A termelők fényévekkel az oktatás előtt járnak az új és eredményes technológiák adaptálásában és gyakorlati tapasztalataik lassan sokkal értékesebbek, mint egy egyetemi tananyag.

Előzmény: Pont #11402 hozzászólása


A TMMG lényege, hogy minél kevesebb költséggel, minél stabilabb hozammal termeljünk.
Minden táblának saját biomassza termelési maximuma van, amelyet a biológia segítségével lehet maximalizálni. Soha nem ígértem rekordterméseket, de például a konferencián az egyik termelő 1,7 tonnával több szóját termelt tized annyi nitrogénnel a technológiámmal a sajátjához képest, így esetleg még hozamjavítás is elképzelhető.
A haszon viszont magasabb és az a lényeg, nem a tonna.
David Hulának a nagy kukoricáján sincs sok haszna, mert annyi kegyszert használ, de őt a rekord jobban érdekli.

Előzmény: Sk Laci #11409 hozzászólása


A környékén mgé sok tábla áll a vízben, valamint föld alatti öntözőcsővel dolgoznak, mégis csak 11-12 tonnás átlagaik vannak. Davidnak láncban vannak 30 tonna feletti termései, akár még jégveréses évben is ezt csak a biológia segítségével tudja megtenni.

Előzmény: Pont #11407 hozzászólása


Egy jobb direktvetővel láttam 4 méter magas lezúzott szudáni füves táblába vetni, ami után két hét múlva kint volt a mulcsból a következő növény.
A mulcs létfontosságú a termelés biztonságában.

Előzmény: Vinkó75 #11236 hozzászólása

Tegnap egész délután Bácsbokodon voltunk Hegedűs Józsefnél. Kiváló nap volt, rengeteg értékes beszélgetéssel.

Előzmény: Cafi #11217 hozzászólása

Az elmúlt két napban olyan hazai és külföldi szakemberek adták át egész nap az országban több kiváló eredményekkel rendelkező mintilles és notilles fazdaságokban tudásukat annak a néhány száz embernek, aki vette a fáradtságot és megjelent az itt is megosztott programon. Ingyen volt, nem kellett semmit venni, sőt pogácsát és kiváló birkapörköltet is kaptak a résztvevők. Előtte legalább négy ingyenes, egész napos előadást tartottam, mindarról, amit itt a topikrombolásotok miatt már nem tudok megosztani.
Mi akadályozott meg titeket, hogy elgyertek?

Előzmény: MrPoke #11184 hozzászólása

egy engem nonstop gyalázó ember napraforgó tábláját mutattam be. Mi ebben a minősíthetetlen? A tábla önmagát minősíti.

Egyébként te hogy szoktál reagálni, ha nyilvánosan becsmérelnek és hazudoznak rólad és a munkádról? Próbáltad már?

Előzmény: szanberg #11187 hozzászólása

Ismét valótlant állítasz a birtokommal kapcsolatban is, soha nem beszéltünk ilyenről és nem az volt az oka az eladásnak, amiről te írsz. Ezzel szemben az előadásomban bemutatom azt a pozitív változást, amelyet ott is elértem.
Az oldalamon megosztottam az idei napraforgókat, hogy nálam és a partnerenél hogyan néznek ki.
Sokszorosa biomassza volt mindenkinél, mint a mellékelt, szupertechnológiás cimborátoknál, aki nonstop engem ekéz minősíthetetlen stílusban és szórja tele a szántásmentes témát a dilettáns viccelődésével. Erről nem is ejtenék több szót, látom, mit és hogyan termeltek, miközben a TMMG-t romboljátok évek óta Magyarország legolvasottabb agrártémájú fórumán.

Biztos mindannyian kiválóan termeltek, de ebben a topikban csak témát rombolni jártok az adminok támogatásával. Tudom, hogy csípi a csőrüket, hogy nem voltam hajlandó cikkenként 50,000 forintot fizetni, hogy megjelenhessen bármi is a TMMG-ról az agroinformon, de ettől függetlenül elegen felfigyeltek már a technológiára, hogy ne is legyen rá szükség.
Csináljátok csak, ahogy akarjátok, én nem járok a témáitokba, mert nem érdekelnek a történeteitek, miért nem tesztek hasonlóan?
Az viszont elgondolkoztató, hogy kinek áll az érdekében, hogy ezt a témát dilettáns viccelődésre használja itt egy szűk csoport, miközben olyan eredményeket tudnak felmutatni a TMMG alapján dolgozó termelők, amelyeket itt senki nem mutatott még.

Előzmény: Zoli 63 #11146 hozzászólásaEz a hosszászólás a szerző kérésére törölve lett.

Moderátor által módosítva: 2018-11-12 09:28:17


Moderátor által módosítva: 2018-11-12 09:28:47

Előzmény: *** HM *** #11079 hozzászólása

Néhány nap alatt beteltek a helyek a gazdaságlátogatásra, ahol 1200 hektáron dolgoznak ezzel a módszerrel és eredménnyel. November 7.-én egy ember már ott lesz erről a fórumról is, hogy a magyar és külföldi talajtani szakértők mellett kellemeset beszélgessünk a folyamatokról, technológiáról, jövedelmezőségről.
Négy éve kezdtem el mesélni itt, mit kellene és hogyan csinálni, de szerintetek pénzéhes karrierista vagyok, aki kamuzik és parasztokat húz le.
Ezzel szemben egy 21 éves autóval járok, már több tízezer hektáron termelnek sikeresen az általam javasolt technológiákkal és személyesen segítem a gazdákat hasonló eredmények elérésben.
Tied a döntés, hogy melyik valóságot látod.

Előzmény: Kémlelő #11056 hozzászólása

A talajmegújítás egy folyamat, amivel nagyobb elérhető tápanyagkészletet, jobb vízháztartást, stabilabb termékenységet biztosító, magas humusztartalmú talajt szeretnénk elérni.
Egy dolog nem javasolt, a szántás, mert azzal visszakerül a talaj kiindulópontra, de bármi más, ami támogatja a folyamatot, megengedett.
A cél a műtrágya nélküli, biológiai tápanyagszolgáltató képességen alapuló, átlag feletti hasznú termelés volna, minél kevesebb vegyszerrel és direktvetéssel.
Van aki már harmadk éve magas hozamokkal direktvet 4500 hektáron, bejött neki a technológia.
De ő nem fog itt észt osztani.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Csapdában a magyar mezőgazdaság. Hogyan lehet kitörni?
Csapdában a magyar mezőgazdaság. Hogyan lehet kitörni?
Támogatásokra alapozni hosszú távon nagyon nehéz lesz, mondja a szakértő.
Támogatott tartalom
Így lehet benyújtani a 2024-es egységes kérelmet!
Így lehet benyújtani a 2024-es egységes kérelmet!
Fokozottan figyelj a benyújtási határidőre!
Eladó Rába 180 motor blokk
Eladó Rába 180 motor blokk

140.000 Ft

Rövid tárcsa
Rövid tárcsa

2.799.000 Ft

Kétkorongos kasza
Kétkorongos kasza

140.000 Ft

Permetezés vállalok
Permetezés vállalok

5.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]