kulakman adatlapja

Becenév: kulakman
Csatlakozott: 2009-12-21 18:15:46
Utolsó belépés: 2022-05-20 18:25:53
Fórum hozzászólás: 1286

Fórumhozzászólásai

Válasz oprita #54312 hozzászól

Igaz!
Ma legeltetés közben megállapítottam ,hogy most már van szúnyog , és a fecskék eszik , szerintem éppen azért nem mentek el , mert esznek , hátha jó lesz a kondi az útra!

Emlékeztek néhány éve repülővel akarták őket elvinni, csak arról nem beszéltek ,hogyan szállnak fel rá!

https://www.startlap.hu/gazdasag/sirjaba-dolt-a-forint-az-mnb-bejelentesere/

Lehet ,hogy önző vagyok de akkor már szept 30án legyen egy jó-számunkra kedvező- záróár!

Előzmény: medikus #54298 hozzászólásaNálunk júliusig kb 80, kis részletekben, azóta 170, f@sza kis év!

Előzmény: Zoli 63 #8188 hozzászólásaNem !

És az utána jövő esőket látva , a szerencsét , is emlegetjük!

Nem messze tőlem egy idióta juhász olyan dicsekvős hozzá nem értő , de valahonnan van pénze, a minap vágták a napráját amire azt mondta 50 mázsás, , legeltetés közben megszámoltam 7 kerülő után ürített a kombájn, én 8 mázsára saccoltam előtte , kb annyi is lett!

A naprám learatva, a gyep nő , egész nyáron nem nőtt ennyit, de lassan vetni , vagy inkább előkészíteni kellene pl az árpa elé, a meddő tengeri szára amit a jószágnak báláznék szarrá ázik, több fórumon azt mondtam az elmúlt hetekben ,hogy én eddig a belvíz elleni küzdelem élharcosa voltam , de az idén lábhoz kellett tenni a fegyvert, nos ezek után , hogyan viszonyuljak az időjáráshoz, azt kell mondjam ez van, majd a ballagó idő hoz valamit!

Előzmény: ASRFeri #3024 hozzászólásaJa a tavasszal elvetett lucerna szegély here+ szarvaskerep közül a here gyönyörűen kikelt , a lucerna is sorol már , egész nyáron csak szenvedett , kaszálni csak a gazt tudtuk róla , még várok azzal ,hogy nagyon jónak nyilvánítsam, de 50mm eső a csoda!

Előzmény: kulakman #8153 hozzászólása


A felső képen levő tábla , kb 29 q/ha az alsó 21q/ ha átlagot adott, így lett 23,5 mázsa az idei fizető naprám!

Előzmény: GREVEN #53788 hozzászólásaAzt nem mondanám ,hogy ne rendezkedjenek be , én azt mondanám , fátyolfellegre nem kell üttyre-füttyre riasztást kiadni , ha a Bánátba esik , engem Hajdú északon ne vegyen bele, ha nem viszek esernyőt megázok , na bumm , csak sajnos az esőt egyébként csak mi várjuk a jónép nem, mert akkor nem tudja a legújabb bikinijét megmutatni, az idén kb 40 riasztást adtak ki nálunk, egyszer sem esett, de a hőséget, na azt eltalálták.

Én sokáig a belvíz elleni harc élharcosa voltam , most fegyverszünetet hirdettem!

De van egy emlékem 74-ben bevonultam Bajára , nyáron aszály volt , de ősszel már vittek bennünket Sárospatak mellé dolgozni , és nem látszott Bodrog túlsó partja!

A jóisten amit elront , azt helyre is hozza , ha akarja!

Előzmény: kulakman #1099 hozzászólásaAkinek van ilyen otthon az járt traktorral tüntetni "pesten" a többi csak áltüntető!

Gyerekek!

Most még benézegetünk néhány óránként de ami az offtopicban folyik az engem elborzaszt, nem sokáig fogok ide járni, nem fenyegetés én csak 1 vagyok , de ha ez a valóság az meg még borzasztóbb!

Előzmény: kulakman #52881 hozzászólásaVégül 14 mm lett az egy kilométerre levő mérőben , és van olyan lucernám amin mikor kimentem állt a víz , és ez kb 2-3 órával az eső után és már a lucerna kezdett zöldülni ,a természet csodálatos, egyébként amit a jóisten elront azt helyre is tudja, hozni, ha akarja!

Az idén talán először van az ,hogy ülök a piros radarkép alatt a technika szerint és valóban esik, kösz természet, a mérőt sajnos a borjak lepiszkálták a seprűnyélről , de nem baj , kb 5-8 mm lehet eddig hajdú!

Itt ülök a modern technikával felszerelkezve ,mely szerint eső van itt fölöttem , jelentem a modern technika sz@rt sem ér ,egy nem esik , kettő nem is igen fog, három , riasztás van ha a riasztások összeadódnának akkor most csónakkal közlekednék , szerintem zárjuk be az időjósokat , vagy akik arra kényszerítik őket ,hogy riasszanak!

Azért mert az eső összepettyezi szép poros autót még nem kell riasztani, aszály van eső kéne , de honnan!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: csuti0 #8154 hozzászólásaNem irónia , bár szeretem az iróniát,, ha az eső topicban visszaolvasol barázdabetyár kolléga értekezett erről !

Én vitáztam erősen ,hogy igenis érdemes beküldeni egy 10 mázsás termésbe is , én remélem az enyéim a képen nem 10 mázsás lesz bár a második képen levő kb 12-15 mázsát fog adni , de levágom!

Két táblában van naprám az egyik jobb a másik meg nem !ez a gyengébb

Szerintem ezek még abba a kategóriába vannak amibe érdemes lesz a kombájnt beküldeni.

Az eső topicba ígértem képet de ott hál isten visszaállt az esőjelzés ezért idevalónak gondolom a témát, ugye délután az volt valakinek a véleménye ,hogy 10 mázsás forgóba nem küld kombájnt, szerintem meg bele kell küldeni!ez a gyengébb

Előzmény: barazdabetyar. #52532 hozzászólásaA 10 mázsa az nem rendes , mert nem ahhoz vagyunk már szokva , de a mostani helyzetben az a semminél pont 10 mázsával több , én egyébként a rettenetes aszály ellenére , látok 12-20 mázsás várhatókat a hétvégén teszek fel képet, majd, hátha a becslés jobban megy másnak!

Előzmény: Földönfuto #52530 hozzászólásaVitázom , a naprát le kell vágni , még ha 10 mázsa a várható termés akkor is , nem értek egyet ezzel , amikor 98-ban kezdtünk naprát termelni még a 8 mázsást is levágtuk , mert kellett a pénz, nem volt támogatás!

Tegnap belenéztem a tour-defrance , közvetítésbe , nem semmi naprák voltak az út mentén, nem is irigyeltem magamat se, meg őket se!!

Búza árról valamit esetleg valaki?

A jégernek van topicja , ott kellene kibeszélni!

Délután néztem körbe , azok a naprák amik már hoznak magot , na azokat a varjak gőzerővel ütik-verik, mert imádják a zsengés naprát!

Lesz még itt fura világ!

Ha az az eső amit megjósoltak az időjósok , mind leesett volna , most csónakkal közlekednénk a határban!

Ennyit az időjóslás pontosságáról, de a hőséget , még sosem tévesztették el , persze, nem mindenki gazdálkodó , van aki örül neki!

Aszály volt 10-20-30-40-50 éve is , sőt régebben is mert az Indiánok nem azért jártak esőtáncot mert sok volt, hanem azért mert kevés , már az ősmagyarok is kedvelték azokat a sámánokat akik tudtak esőt csinálni!

Nem bántva a meteorológusokat azt azért megjegyzem ,hogy az esőt elvétve , a hőséget 100%-ban eltalálják, de én mint gazdálkodó ezt fordítva szeretném, a strandolók lelke kevéssé érdekel!

A másik elegem van a riasztásokból , különösen a felhő nélkül elvonuló eső és zivatar, riasztások zavarnak!

Előzmény: hegesztocsabi #7827 hozzászólásaNálam pont fordítva van, a hl súly jó mégis tak, mert olyan földön gazdálkodok ahol ha bizonyos mennyiség fölött terem a búza akkor nincs sikér , de nem gond , most pl a jó földeken is inát szakítja az 50 q , nekem ezen a 10 koronáson lett átlag 46q , csak le ne szaladjon az ára!

Előzmény: szmarton131 #7822 hozzászólásaNem , pedig 2 napja levágtam egyenlőre raktárba került , majd 2 hónap múlva visszatérünk , amíg nem tudják mennyi termett úgyse szólnak hozzánk!

Előzmény: Gandhy #83529 hozzászólásaNézetem szerint ilyen nő minden országban van-volt ezerszám ,csak nem tesszük meg miniszternek, és mindenki jól jár!

Előzmény: GREVEN #50942 hozzászólásaMert a jóisten is píárpoltikát folytat ,ott esik a hol sokan látják , mert ha nem látják értelmét veszti a riasztás, ezért itt is még nyomát sem leltem az esőnek , a faluban ott volt 5, vége lesz a dalnak rövidesen!

A tavalyi év meg bevonul a történelembe mint a legkiválóbb évek egyike!

Előzmény: nemerdőmérnök #50928 hozzászólásaCsak hisszük ,hogy aratunk , (hajdúban) ma néztem bele az árpámba , csalódás , olyan árpaszemek amiket át lehetne fűzni egy zsákvarró tű fokán , siralom!

Szemre árpa kinézete volt!

A búzákban 4-5 szem ami , hogy fog kitelni ????

Ebben az évben a jósok szerint lett-lehetett volna 300mm eső nálunk és eddig kb 50 esett le a valóságban , semmiféle tevékenységet nem igazítok a jósokhoz, attól az is pontosabb ha a szamár ordít a szomszéd juhásznál,vagy a gyöngytyúk rikácsol és tényleg!

11mm-t öntöttem ki, végre!!!!!!!!!!!!

Hajdú.

Tisztelt meteorológusok!

Ha lehetséges a jövőben az idő járását legyenek szívesek megjósolni, a riasztást már szinte magunktól is tudjuk!

Régóta csak elolvasom a mások hozzászólását itt, és egy állattenyésztéssel kapcsolatos szó az ami kristálytisztán leírja mit gondoloksokakról, BELTENYÉSZET, köszönöm nem kérek reflexiót ,elolvasgatok itt a jövőben is, üdvözlettel!

Előzmény: K__K #50020 hozzászólásaAz nem , de riasztásból már tele a tököm!

Előzmény: Ares 826 #586 hozzászólásaMegmondom én !
Azért mert ha ők nyernek ápr 3-án akkor mindenki megy a levesbe aki nem az ő kutyájuk kölyke, ha viszont így jártak , mint ápr 3 igazolta ,hogy gyurcsányék még a kutyának se kellenek akkor minek égessék magukat , ennyi!

Tudom van ennek a kamarának gyengesége is, de sokkal jobb mint ha nem lenne!

Előzmény: Mihály #82658 hozzászólásaNálunk egész pontosan 3,5x-ös volt növekedés a részvételi arányban , és ebből kifolyólag Pista bátyám , egy csomó olyan gazdával karöltve aki mint pl én eltraktoroztunk a hullagyalázó ferkó ellen annó, nos mi fogjuk képviselni a gazdák érdekeit , ha az vagy tiédet is ha nem akkor te maradsz ahol eddig voltál, akár tetszik ez neked akár nem !!!!!

..


Moderátor által módosítva: 2022-05-21 08:57:18

Előzmény: trikolor5 #564 hozzászólásaMost járunk a háromszoros részvételnél 17-hez képest, lesz legitimizáció(nk)(ja ) a kamarának , akkor is ha ez egyeseknek , esetleg, nem tetszik!

Előzmény: Cousteau #7251 hozzászólásaSzerintem rendelkezni kellett volna , hogy mi van-lesz a jogokkal, előtte tájékozódni a hivatalos átadásról, de lehet ,hogy működhet amit írsz!

Szerintem felesleges idő és pénzpocsékolás az előrejelzés, de az ,hogy elolvassuk , meghallgatjuk az mindenképp , ha csak azokra jelekre figyelek mint az őseim, pl szól a kakukk, bőg a szamár , táncol a jószág , ezen jelekből hasonló statisztikai beválással jósolok, esőt főleg , ha annyi millióm lenne ahány mm esőt jósoltak mostanában , gazdag lennék , és ha annyi amennyi ebből bevált akkor még kenyeret is a szomszédtól kérnék kölcsön , röhhelyyyyy!

Előzmény: szeszko #2272 hozzászólásaFejből nem tudom az összegeket , 8 hr számot tokkal-vonóval 246e ft-ból vontam össze , 4-et olyan 120e ft körül , egyszer van a földmérő aki a vázrajzot elkészíti az pl ha jó ismerősöm kevesebb mint ha az utcáról esik be valaki , van az átminősítés az a földhivatalnak fizeted azt hiszem az első 5 hr szám az 10000/ hr szám ,aztán fizeted az összevonás előtti hr számonként a 6,6 e ft-ot, ennyi jut eszembe!

Pár órája kint ültem a "felhőszakadás" alatt (időkép radar) egy szem nem sok annyi se esett, és ez megy évek óta, hogy előre jósolok sokat , mire a nap eljön , semmi.
Másik ha nem mondanák be , meg írnák le ,hogy ilyen figyelmeztetés , meg olyan riasztás van , röhej, és sajnos tudjuk ,hogy ez a fletó féle aug 20-a miatt van így hisz akkor is senki nem hibázott csak a meteorológia , és azért nyomják a riasztást ha kell ha nem!

Itt ülök a hajdúságban az egyik "felhőszakadás alatt "legalábbis a az időkép radar szerint, még csak nem is csepereg!

Előzmény: nils holgerson #5220 hozzászólásaNem !
Viszont az összeg szerepel (akg-nál), pedig nem szokott!
Az öko-nál meg nem szerepel, igaz van időm kivárni ,csak következetlenséget látok, máskor csak akkor jelenik meg összegszerűen ha már a számlámra van utalva!

Előzmény: nils holgerson #5209 hozzászólásaNálam is , vártam vagy 2 hónapot , talán az volt a "szerencsém" ,hogy mertem kérdezni és a kérdés hatására megmozdultak , de az is 2 hónap volt , van tanulság is a jövőre nézve , sajnos magamnak!

Előzmény: vén cigány #80616 hozzászólása


"Miért nem a szegények kapják, ha már elkölt rá az ország évi 1000 milliárd forintot? "

Azért mert mindenki a maga szegénye , ismert népi mondás!

Az a helyzet ,hogy most látjuk elszakadni a realitástól azt a kevés eladót aki hajlandó most eladni a tulajdonát.
Hallok olyat ,hogy a fülem ketté áll tőle, nem 8% mint a hivatalos infláció , nem 10-15 mint amit egyesek éreznek , hanem egyből 40-60 mintha azt gondolnák ,hogy a gazdák lopják a pénzt, ja és fizesd ki egyből , mert nincs időm várni , meg be akarom fektetni, mondjuk ha befekteti , akkor hogyan adja vissza ha a tab nem hagyja jóvá , márpedig mi elhatároztuk, hogy beleállunk s meggátoljuk a nagy emelkedést .

Annó egyszer nem figyeltünk oda , és a településen egyből 5 milla körüli lett a jó löszhát hektárja, mert ha egy ilyen átmegy akkor azt az eladók azonnal tudják egymástól , és megy a duma,hogy de hát az én földem többet ér mint a Marié , mert az enyém négyszög , meg az út mellett van meg tavaly trágyáztam és hasonlók.

Ráadásul most van egy rossz gyakorlat a bíróságok részéről , mert azt mondják a kamara nem tényező a szakértő aki érti azok meg , most elrugaszkodtak egy kissé!

Előzmény: hasutas1 #79425 hozzászólásaMost még nincs időm hosszan írni az élményeimet , de voltak szívesek a balosok lejönni hozzánk és megszámolták a kétharmadunkat .
köszönjük nekik!

Előzmény: jakabanrdas #79261 hozzászólásaEhhez még annyit , hogy abban a 8 évben amikor ők kormányoztak , jól kellett volna kormányozni , sajnos ezt utólag és visszamenőleg már nem tudják megváltoztatni.

A másik, olyan közvélemény kutatóra akire azt sem bíznám rá ,hogy kutassa ki ,hogyan tudok tenyészbikát feketén eladni, nemhogy a választás kimenetelét jósolja meg , nos rá nem bízunk semmit , van az életben elég dolog amit egy rátermett ember anélkül is tud ,hogy bárkit megkérdezne, náluk -balosoknál -ilyen nincs.

Voltak szívesek és leküldtek jó sok szavazatszámlálót ide vidékre - mert itt nincs tagságuk, alkalmas emberük-megszámolni a 2/3 -ot , köszönjük!

Előzmény: vén cigány #79130 hozzászólása


Ha nem ostobáznátok le akkor azt írnám ,hogy de legalább 6 marad nekünk , mert a feri+ a libás alatt mind a 10 máshova ment.

Ja még annyit ez a győzelem , egy múlott , azon a kicsin ami t minden szavazó hozzátett!

Előzmény: Földönfuto #79042 hozzászólása


Nézd ahol én számoltam bejöttek , kulturáltan kérdeztek néhány jelentéktelen kérdést feltettek , majd elmentek , hogy mi lesz a jelentésükben , nem tudom , azonnali megjegyzésem az volt , ha győzünk , -ez reggel 9-kor volt- ezek fogják legitimálni a győzelmet , igazam lett az ellen meg dőljön a kardjába , megmondtuk előre mi lesz, nem hitték , ha győzni akarnak kérdezzenek minket , mi tudjuk ,hogy lehet!

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Jövedelmező mezőgazdasági vállalkozások, illetékmentes földszerzés, dráguló üzemanyagok – hírek csütörtökön
Kizárólag robotok által megművelt szántóföld?
Kizárólag robotok által megművelt szántóföld?
PREGA Konferencia és Kiállítás 2023. február 8-9.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

Regent tukan gruber
Regent tukan gruber

2.050.000 Ft

Warynski kotró gép rakodó eladó
Warynski kotró gép rakodó eladó

1.100.000 Ft

Eladó Mv Talentum tritikálé vetőmag
Eladó Mv Talentum tritikálé vetőmag

260 Ft

Műtrágyaszóró 1500 literes,  új raktárról,  azonnal elvihető,  ponyvával,  kardántengellyel
Műtrágyaszóró 1500 literes, új...

498.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2022 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]