Gázolaj árak 627 Ft Benzin árak 606 Ft EUR 394.79 Ft USD 367.51 Ft CHF 412.03 Ft GBP 466.42 Ft

Fórum

Becenév: jani13
Csatlakozott: 2008-01-01 17:22:04
Utolsó belépés: 2024-05-15 13:48:00
Fórum hozzászólás: 164

Fórumhozzászólásai

Előzmény: Bigyófelügyelő #11384 hozzászólása


Az már szebb ár, itt sajnos a környéken 5400 ft volt a teteje.

Előzmény: jani13 #11380 hozzászólása


Szerintem ha Szabolcsban közelített volna a takarmánybúza ára a 6000 Ft-hoz, sokkal többen odaadták volna, de sajnos nagyon alatta maradtak.

Előzmény: jani13 #11380 hozzászólása


Akkor most kell tranzittámogatás, vagy sem?
https://www.agroinform.hu/gazdasag/ukran-gabona-magyar-agrarium-egyeztetes-63895-001

Előzmény: Attikaa #11379 hozzászólása


Ez pedig az ellencikk kicsit későbbről.....
https://www.agrarszektor.hu/noveny/20230818/ez-mar-a-trendfordulo-vege-a-keresleti-gabonapiacnak-44798

Előzmény: zoli79 #12214 hozzászólása


Én is várok a szórással a fagyok végéig, ha mutat esőt csak akkor szórom. Ha mégsem érne ide az eső, az inhibitor kicsit javít a helyzeten.

Üdv!

Inhibitoros karbamid (Utec) mennyit bír ki kiszórva bemosó csapadék nélkül komolyabb hatóanyag veszteség nélkül?

Előzmény: Farmer. #8293 hozzászólása


Üdv! Húzz ki a fonnyadtakból, nem e rágja valami a gyökerét. Nekem a lucerna után vetett kukoricában van ilyen tünet, hangya rágja a gyökerét.

Előzmény: csferri #24089 hozzászólása


Legalább 10000 problémamentes üzemórát kívánok hozzá! Az enyém márciusban fog beérkezni az Agrokerhez, csak már 27 M felett van az ára. Azért is tetszett meg, mert elég nagy az önsúlya. Még nem kérdeztem a forgalmazótól, hogy a 6714 szoftverét rá e lehetne tölteni. Az 1221.3 nekem is majdnem könnyű a lazítóhoz, emeli szépen, csak nem ártana még pár mázsa súly az elejére.

Előzmény: csferri #24072 hozzászólása


Üdv! Hogy szuperál a 6713-as, meg vagy elégedve vele? Önsúlyát mérted?

Előzmény: TYLLA46 #7292 hozzászólása


A Hasso 1,12 kg malmi búzáért akar 100 Ft-ot adni. smile angry

Előzmény: TYLLA46 #7287 hozzászólásaA felvásárlási árakban szerintem ezután fog még megmutatkozni valamennyire, attól függ mennyire tartós lesz ez a felbolydulás. Kukoricára 82-83 körül mondtak, malmi búza 92-93 (ennél nem is volt még magasabb nálunk).

Előzmény: Mtz1wi #7284 hozzászólásaMúlt péntek óta minden tőzsde és minden termény "zuhan". Én is aggodalommal figyelem. Az omikron variáns felbukkanása indította ezt be, azt mondják.

Előzmény: juha1 #3316 hozzászólása


Üdv! Én 203+ komp árat tudok náluk.

Tárcsát alsóhúzóval vagy függesztőlapokról húzgáljátok vele? Az én tárcsám függesztőlapos, de lehet egészségesebb lenne a hátuljának alsóhúzóval húzni.

Előzmény: dnsv #672 hozzászólásaKöszönöm szépen! Fejlesztgetem lassacskán.

Előzmény: dnsv #669 hozzászólása


Bizony, már 3 van Tiszalökön.

Én eddig 3,6-os Bácsagrogépes "nehéztárcsával", 5 késes Balmazterra sekély,középmély lazítóval, 3 fejes Rabewerk ekével dolgoztam vele. Magágykészítés 4,5-es Güttler Földmester kompaktorral lesz.

Előzmény: dnsv #652 hozzászólásaMegelőztél, én is ezt a videót akartam belinkelni, hogy felénk milyen méretes munkagépeket is húzgálnak vele. Ezen kívül még 4,2 méteres nehéz IH tárcsát is húzgál ez a gép. Én is azért mertem venni, mert ez is jól bírja és Mikiéké is, amelyikről a többi videó készült.

Előzmény: csferri #605 hozzászólásaHány üzemórásan kezdett el cseperegni az emelőtengely? Az enyémnek az 50 üzemórás szervíznél már olajos volt a hátulja, pedig addig komoly munkát még nem végzett. A 300 mm-es ikeragy kell hozzá? Lényegesen kevesebb a taposás ikerkerékkel? Meg gondolom nagyobbat is fog lényegesen. Ilyen csapadékos tavaszon lehet biztonságosabb elakadás szempontjából ... Ennyi LE-höz lehet tehettek volna gyárilag 20,8 gumit alá.

Előzmény: jakabanrdas #603 hozzászólásaKöszönöm a tippet! Nem ment el a kedvem tőle. Remélem míg van rajta garancia, addig jönnek elő az ilyen hibák és utána már nem lesz gondom vele. Van még két ilyen traktor Tiszalökön, meg vannak elégedve vele, azért mertem megvenni.

Előzmény: Gandhy #600 hozzászólásaIgen. Megvakarta a fejét a szervizes, mikor mutattam neki. Mondta, hogy nem túl egyszerű elállítani, de ha nem áll be, megcsinálja.

Előzmény: jakabanrdas #457 hozzászólásaÜdv! Tavaly nyáron vettem egy 1221.3-t. Van rajta Belarus Traktor Kft-s matrica. Látszott a felnicsavarokon az áthúzgálás és utána is húztuk, de 100 üzemórásan fellazult az egyik hátsó kerék. Szerencsére időben észrevetten és nem nagyon verte el a felnit. Azt mondta a szervizes, hogy biztos nyúltak a felnicsavarok, azért lazult fel. Azóta minden munkanap előtt átnézem, és néha tudok utánahúzni... Az automata difizár nem működött, jeladót kellett cserélni, valószínűleg az első zsírozásnál túlnyomatták (óvatosan kell zsírozni a bal alsó talpast). Az adagolóját beállíttatta a szervizes, azóta lényegesen erősebb. A kormányszervónál folyt egy tömítés. Az emelőtengely tövénél csepereg az olaj és mostanában olyan hülyeséget csinál a hidraulikája, ha beindítom, szép lassan felemeli a függesztőkarokat teljesen, ha leállítom leengedi. Így elég nehézkes a munkagép felakasztása. Mitől lehet ez? Ikerkereket használtok hátul?

Előzmény: tanker #8187 hozzászólásaNekem már múlthét kedd óta ezt az 5700 Ft-os árat hajtják. Kíváncsi vagyok, mikor ér el hozzájuk az áremelkedés, máshol többet adnak.

Üdv! Friss felvásárlási árat tudtok Szabolcsban?

Üdv!

Szerintetek merre fog mozdulni a kukorica felvásárlási ára a mostani kismértékű árcsökkenés után rövidebb, hosszabb távon?

Üdv!

Olyan 1523.4-es traktor van közületek valakinek, amelyiknek a váltójában 4 fokozat terhelés alatt kapcsolható? Milyen megbízható konstrukció ez az " orosz powershift"? Élettartamban, megbízhatóságban mire lehet számítani? Köszönöm előre is a válaszokat!

Üdv! Használ valaki közületek 4,5 méteres hidraulikus Güttler Földmester kompaktort? Tapasztalatok érdekelnének. Köszönöm előre is!

Üdv! Nagytételben mennyiért veszik a spárgatököt mostanság?

Üdv! Valaki ismeri esetleg közületek ennek a gépnek az előéletét?

Előzmény: zsigo9191 #1562 hozzászólása


Üdv! Telefonszámot kérnék a janika1983@freemail.hu email címre. Köszönöm!

Üdv! Nyíregyházán vesznek már át valahol meggyet?

Mennyibe fáj egy váltó, vagy motor felújítás?

Köszönöm szépen a válaszokat! Normális karbantartás mellett motor, váltó mennyit bír felújítás nélkül?

Köszönöm szépen a válaszokat! Normális karbantartás mellett motor, váltó mennyit bír felújítás nélkül?

Üdv!

John Deere traktoroknál mit jelent az SE felszereltség? 6610 SE tapasztalatok esetleg?

Szerintetek merre várható a malmi búza árának elmozdulása a közeljövőben? Eddig sajnos inkább lefelé tartott ...

Üdv!

Claas Ares 566 RZ traktorról kérnék véleményeket, ha dolgozott valaki ilyennel.

Üdv! Engem is érdekelnének tapasztalatok a 6C szériáról, ha valaki használt már ilyet.

Előzmény: Tasi #31189 hozzászólása


Tiszalökön (Szabolcs) április közepe óta 100 mm környékén tartunk. Egy hete javában aratják a kukoricát.

Üdv! Szerintetek van esélye a repce felvásárlási ár növekedésének, vagy szépen fog lefelé csorogni a forint erősödésével? Mennyit ajánlgatnak mostanság? A búza ára sem akar erősödni a tőzsdei ár szárnyalásának ellenére sem.

Üdv! Érdeklődnék, hogy 80-asra érdemes e a 6 lapátos műanyag ventillátorlapátot feltenni, jobb lesz e a hűtése, mint a 4 lapátossal? Ügyanúgy fel lehet tenni, mint a fém 6 lapátost? Ilyenre gondoltam: http://agroroll.hu/termekek/ventillatorlapat-mtz-6-lapatos-muanyag

Üdv!Szabolcsban vagy a környező megyékben mennyiért megy most a takarmány, malmi, javító búza? Repcének hogy áll az ára?

Üdv! Hasmenéses nagyobbacska báránynak mit szoktatok adni?

Előzmény: mtarka #19548 hozzászólása


Üdv! Én is úgy gondolom, hogy a B célterülettel van a nagy gond. Az A célterületnél, ha van is, elenyésző lehet a visszaélés. Nyerőbb megoldás lett volna csak a B-t visszavonni, vagy eleve két külön pályázatban kiírni őket. Remélhetőleg a határozatokra nem kell hónapokat várni, hogy esetleg minél hamarabb ki lehessen okoskodni valamit. Jó lenne, ha akik sárosak, többet kapnának egy ejnye bejnyénél, amiért elvették a boldogulás lehetőséget a tisztességesen pályázóktól.

Üdv!

Szerintetek mi lesz azoknak az AKG-s földrészleteknek a sorsa a továbbiakban, amelyek az osztatlan közös megosztási eljárás során arrébb kerülnek? Azt mondták, hogy megszűnik az Akg igénylési lehetőség rájuk. Nem lehetséges, hogy lesz valamilyen változtatás a jogszabályban, amely alapján megmaradhat a támogatás? Úgy gondolom, hogy ez a helyzet sok embert érint. Főleg nagyobb táblák szétosztásánál igen nehezen kivitelezhető az adott helyen maradás.

Üdv! Lenne egy olyan kérdésem, ha egy osztatlan közösben egy tulajdonostárs a részarányát több nem egymás mellett lévő darabban használja, a megosztási eljárás során ezek maradhatnak így külön, vagy egy darabba kell kimérni?

Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy 5100M vagy 5115M típusú traktorral kapcsolatosan van e tapasztalatotok?

Előzmény: Mf-es #11960 hozzászólásaNekem tegnap olyan ajánlatot adtak, inkább le sem írom, csak annyit,hogy ennek a BÉT-es árnak a 74%-a.

Üdvözlök mindenkit!
Hogy alakul mostanában a napraforgó felvásárlási ára? 100000 ft/t jó ár?

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Még praktikusabb lesz az eGN használata
Még praktikusabb lesz az eGN használata
További fejlesztéseket hajtottak végre a rendszerben.
Július 21-ig már a levegőből is megvédhető a napraforgó- és szójaállomány!
Július 21-ig már a levegőből is megvédhető a napraforgó- és szójaállomány!
A gombás betegségek ellen a preventív védekezés kulcsfontosságú.
Kubota GT5
Kubota GT5

2.500.000 Ft

Zagroda Raptor lazító akcióban
Zagroda Raptor lazító akcióban

3.450.000 Ft

Kubota új ültetvénytraktor,  115 LE / M5112 DTNQ Narrow Dual Speed traktor
Kubota új ültetvénytraktor, 115 LE /...

21.752.500 Ft

Öntöződob
Öntöződob

380.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]