Gázolaj árak 639 Ft Benzin árak 650 Ft EUR 394.01 Ft USD 368.32 Ft CHF 402.41 Ft GBP 458.93 Ft

Fórum

Becenév: hargi
Csatlakozott: 2023-01-27 11:18:45
Utolsó belépés: 2023-02-13 10:30:49
Fórum hozzászólás: 31

Fórumhozzászólásai

Előzmény: Igazi Földönfutó #2544 hozzászólásaMert akkor nem lehetne eladni neked minden évben :)
Egy gramm talajban jó esetben van száz millió baci. Ha kijuttatsz mellé négyzetméterenként ugyanennyi bacit kívülről és beforgatod mondjuk a felső 10 cm-be (kb 100 l, vagyis kb 160 kg talajba), az vagy megmarad és elszaporodik, vagy nem. Főleg, ha azt szereti, ha van élő növény a talajban, aminek a gyökérzónájában él, te meg aratás után betárcsázod a földet és bevetetlenül marad tavaszig

Előzmény: Praetor #2542 hozzászólása


Ezt beszéld meg a NÉBIH-hel, ők csinálják az eltarthatósági vizsgálatokat az engedélyezéshez

Előzmény: Ohaza63 #2534 hozzászólása


Előre jelzem, hogy bizonyos mértékig érintett vagyok a témában, de próbálok nem elfogult választ adni.
Aki azt mondta, hogy 6-8 év után lesz hatása, baromságot mondott. Ha egy bacinak van hatása, az kijuttatás után pár héten belül látszani fog (amennyiben életben marad a kijuttatás után, és van esélye találkozni a növénnyel). Önmagában egy baktérumtrágya nem fog csodákat tenni. Normál esetben egy egészséges talajban vannak olyan baktériumok és gombák, amelyek serkentik a növények növekedését, javítják a tápanyagfelvételt, és egyéb módokon kölcsönösen hasznos módon együttműködnek a növénnyel.
Mindenesetre láttam (saját szememmel) olyan kísérleti eredményeket, amikor a kezelt talajba vetett magok hamarabb keltek, a növények pedig jobban nőttek. Ha majd ennél is többet tudok, arról is beszámolok (ha érdekel) :)
Amúgy zárt kannában is sokáig el tudnak állni, nyilván nem úgy, hogy kint tartod a tűző napon.

Előzmény: Ohaza63 #107251 hozzászólásaMert ha annak a barátja vagy, akit senki nem mer bántani, akkor hátha téged se mernek...

Előzmény: Ohaza63 #107120 hozzászólásaHa feláll neki, még most is az ölébe ülhet :)

Előzmény: zsozsi51 #14622 hozzászólása


Talajtól függ. Nagyapám nyírségi homokján a szomszéd egy lóval megszántotta a földet egy ásónyom mélységben.

Előzmény: madle #883 hozzászólásaA 147/2010 kormányrendelet szerint

"Ivóvízbázis környezetében csak olyan öntözés engedélyezhető, ami nem eredményezi az ivóvízbázis biztonságának csökkenését sem mennyiségi, sem minőségi szempontból."

Amúgy Mórahalom környékén 30 m körüli mélységben egészen jó víz van, bár kicsit vasas de az EC-je 0,5 mS/cm körüli. Ismerős sokáig azt használta ivóvíznek a tanyáján, míg nem fúratott mélyebb (50 m körüli) kutat

Előzmény: Koczka József #103557 hozzászólásaNormális ember a saját érdekeit helyezi előre. Ami nekem jó, az ellen nem tiltakozom, hanem örülök neki, ami árt nekem, azt meg ellenzem. Nem tudom, hogy a nyugati gazdák tiltakoznak-e Ukrajna EU tagsága ellen. Az biztos, hogy nekünk semmi hasznunk nem lenne belőle, ezért rohadtul nem örülnék neki. Te szeretnéd, hogy kevesebb támogatást kapj, cserébe dömpingáron bejön a konkurencia, te meg nem tudod eladni, amit termeltél? Gondolkoztál már azon, hogy ezt miért kellene támogatnod?

Nem értem, hogy egy agráros fórumon épeszű ember miért támogatná Ukrajna EU csatlakozását? Elég volt, hogy megkönnyítették a gabona behozatalát, máris mekkora szívás lett belőle. Ha a mostani tagok támogatásának egy részét még odaadnánk nekik, és utána szabadon bejöhetne minden, azzal biztosan jól járnánk...

Előzmény: Joco7211 #2048 hozzászólásaNagyapám meg nagybátyám is ilyen bort csinált, csak nem tudták hogy ez a neve :) Azért nagy duzzogva megittuk...

Előzmény: korrektuzlet11 #848 hozzászólásaA 72/1996 kormányrendelet szerint a kutad engedélyezése a jegyző hatáskörébe tartozik (24§), ha, amint írod, a lakóingatlan vízellátását biztosította. Őtőle szerezhetsz rá engedélyt, ha erre használnád a vizet (évi 500 köbméterig, de ezt a kutya se ellenőrzi, mert a jegyző nem fog rá órát tetetni) Egy ilyen engedély 1-2 százezer körüli összegbe kerülhet. Ha öntözésre szeretnéd használni, akkor a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 45/N § vonatkozik rá, de akkor is van bejelentenivalód és órát kell rá szereltetni, ha jól értelmezem:

Az (1) bekezdés szerinti mezőgazdasági öntözési célú kutat a létesítő vagy üzemeltető a Nemzeti Földügyi Központhoz 2023. december 31-ig a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló kormányrendelet szerinti adatlapon bejelenti és kútvízmérő órával felszereli. Az (1) bekezdés szerinti rendelkezés akkor alkalmazható, ha az (1) bekezdés szerinti mezőgazdasági öntözési célú kútra vonatkozó bejelentést a kézhezvételétől számított hatvan napon belül a Nemzeti Földügyi Központ írásban visszaigazolta.

Előzmény: Koczka József #1998 hozzászólásaEz sem igaz, mert Szentgyörgyi igen

Előzmény: Koczka József #1992 hozzászólásaCsak Karikó és Krausz tanult a cuclista rendszerben, az összes többi vagy előtte, vagy külföldön. Oláh György határeset, de 56-ban lelépett, gondolom, nem véletlenül...

Előzmény: Gumóka #102302 hozzászólásasmile lol Én voltam egy vajdasági barátom tejfakasztóján, mindenki legalább fél liter pálinkával érkezett, más ital nem is volt.

Előzmény: skorgamor #3317 hozzászólásaAz őszi fokhagyma homoktalajon is egészen normálisan terem. A tavaszit is próbáltam, de az valóban nem szerette.

Előzmény: medikus #99920 hozzászólásaPedig ez már az OFF-ban is sok. Ez a "minden más" beszélgetések helye lenne, nem az ész nélkül nyomott propagandáé. Az, hogy egyetlen hozzászóló folyamatosan tolja, szerintem kimeríti a flood-olás fogalmát, ami sok helyen kizárást von maga után (Nem, én sem jelentem, majd a modik kigyomlálják, ha már őket is zavarja)

Előzmény: Rabó001 #8431 hozzászólásaKöszi! Én is úgy láttam itt az oldalon a növényvédelem listában. Keresek mást, ugyanezzel a hatóanyaggal, hátha az van, vagy megnézem másik boltban :)

Előzmény: hargi #8429 hozzászólásaKözben tárgytalanná vált a kérdés, mert a gazdaboltban mondták, hogy a kedves EU ezt is betiltotta...smile thumbdown

Kedves hozzáértők!

A Stompot tényleg ki lehet fújni már kikelt kukoricára? Milyen fejlettségig, és milyen koncentrációban? Előre is köszi!

Ajánlanám néhány kollégának a Sedacur Forte-t. "Nappal nyugtat, este altat, és nem okoz függőséget" Amúgy, jól vagytok?

Előzmény: Ebcsont #923 hozzászólásaAkik csak az orruk után mennek :) (amúgy jogos az észrevétel)

Előzmény: endypapa_20120 #920 hozzászólásaAzt hitték, hogy megelőzik őket az orrvadászok :)

Előzmény: Boldizsar90 #689 hozzászólásaA környező legális kutak rétegsorából, amit a vízföldtani naplóban szokás rögzíteni. A kút fúrásakor fel szokták jegyezni, hogy milyen mélységben milyen talajokat találtak. Az ilyen (és egyéb) fúrások adataiból földtani szelvényeket is szoktak csinálni egy adott területre.

Előzmény: barazdabetyar. #685 hozzászólásaHa nem érint vízbázist, akkor az nem kút :). Viccen kívül, szerintem a rétegvízre, védett vízbázisra gondolt a költő. Az 50 m-t még talajvíznek tekintik, annak ellenére, hogy ilyen mélységig is előfordulhatnak többé-kevésbé vízzáró rétegek, amik alatt már rétegvíz-szerű vizek vannak. Egyébként ez még ésszerű kompromisszum volna. Egy 20-30 m mély, 40 mm-es csőkút az 50 l/perc vízhozamával nem ugyanaz a kategória , mint egy mélyebb, sokkal nagyobb vízhozamú kút. Az egyik kertlocsolásra elég, a másik meg hektárokra. Nem kéne a kettőt egy kalap alá venni

Előzmény: hasutas1 #18572 hozzászólásaKöszönöm a tanácsokat! Nem eper lesz, hanem paradicsom, és nem rómaiak, hanem diákok fognak lyukasztani, de ugyanúgy lesz esély a hibázásra :)

Előzmény: hasutas1 #18569 hozzászólásaHa a rómaiaknál intelligensebb légió lyukaszt, akkor hogy oldjátok meg, hogy a fólia alá behúzott cseppszalagot ne trafálják el? A lyukasztást valami ilyesmivel csináltátok?
https://www.agrowebshop.hu/product/5460/folia-lyukaszto-8-cm-specialis-talajfolia-perforalo-nature-6030397.html?gclid=Cj0KCQjwtsCgBhDEARIsAE7RYh1K5vPMlWod9OzWZAKqoa6VeLXo18kasGePmSsSDWMtTV8J8EOpfbEaAm4xEALw_wcB

Előzmény: Gatti #9389 hozzászólása


A szomszéd már múlt héten vetette (Dél-Alföld), de valószínűleg fátyol is megy majd rá. Ma reggelre is fagyott, nem érdemes kapkodni.

Ti amúgy dolgoztok is néha, vagy hivatás szerűen ide írogattok? :) (akinek nem inge, ne vegye magára)

Előzmény: #bandi #510 hozzászólásaKb. 15 éve dolgoztam vízügyi hatóságnál, akkor volt egy ilyen akció. Légifotók alapján nézték, hol vannak vízfelületek (pl. fóliázott puffertározók az öntözővíznek) aztán kimentek személyesen érdeklődni. Nem tudom, most van-e erre akarat és kapacitás, azóta átszervezték az egész hatóságot. De az biztos, hogy ha akarják, meg tudják csinálni. Azóta sokkal jobb műholdas felvételek vannak, meg drónok is....Az öntözőkutak engedélyezésének lebegtetése mindenesetre nem erre utal. Szerintem ők is tudják, hogy nagy szar lenne, ha nagyon erőlködnének :)

Előzmény: MrPoke #493 hozzászólásaEz még önmagában nem elég, lakóépületnek is kell ott lenni vagy építési engedéllyel kell rendelkezni
72/1996 Korm rendelet 24§
"épülettel vagy annak építésére jogosító hatósági határozattal, egyszerű bejelentéssel rendelkező ingatlanon van, és magánszemélyek részéről a házi ivóvízigény vagy a háztartási igények kielégítését szolgálja"

Előzmény: Traktoros30 #4506 hozzászólásaAhogy a kolléga fentebb javasolta, egy engedélykérelemben kellett volna benyújtani. Utólag is lehet módosítani a vízjogi engedélyt, azt valószínűleg olcsóbb terveztetni, mint nulláról indítva.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Mire figyeljen a gazda, aki ősszel búzát vagy árpát vetett? + VIDEÓ
Mire figyeljen a gazda, aki ősszel búzát vagy árpát vetett? + VIDEÓ
Összefoglaló és videó a Kalászos növények – aktuális munkálatok webináriumról.
Főzzük meg a gyomokat a szántóföldön!
Főzzük meg a gyomokat a szántóföldön!
Az eljárás forradalmasíthatja az egész, peszticidek nélküli gyomirtást.
4x10 féltető,  garázs,  tároló,  gépszín
4x10 féltető, garázs, tároló, gépszín

400.000 Ft

Renault Master kisteherautók (tejszállításra,  tejkiadagolásra alkalmas)
Renault Master kisteherautók...

1.000 Ft

M10-es rekesz eladó
M10-es rekesz eladó

450 Ft

KSMK 6 Soros sorközművelő kultivátor eladó
KSMK 6 Soros sorközművelő kultivátor...

650.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]