Gázolaj árak 639 Ft Benzin árak 650 Ft EUR 394.01 Ft USD 368.32 Ft CHF 402.41 Ft GBP 458.93 Ft

Fórum

Becenév: szelindi1965
Csatlakozott: 2023-06-08 12:38:39
Utolsó belépés: 2023-06-08 15:10:10
Fórum hozzászólás: 147

A felhasználó hirdetései

10 hónapja hirdető
2024. április 4. 06:00 Kukorica Jász-Nagykun-Szolnok, Rákóczifalva
Kukorica,napraforgó,búza ,árpa eladó,zsákolva egalizálva.
1
8.000 Ft
10 hónapja hirdető
2024. március 4. 19:45 Búza Jász-Nagykun-Szolnok, Rákóczifalva
Idei búza 50 kg-os kiszerelésben,zsákolva eladó.
1
10.000 Ft
10 hónapja hirdető
2024. március 4. 19:44 Kukorica Jász-Nagykun-Szolnok, Rákóczifalva
Kukorica felzsákolva,50 kg-ra egalizálva,folyamatosan kapható.
20 tonna
520.000 Ft
10 hónapja hirdető
2024. március 4. 15:26 Rendsodró, rendkezelő, rendterítő Jász-Nagykun-Szolnok, Rákóczifalva
Eladó jó állapotú,megkímélt,keveset használt, INVENTOR 227/2 rendsodró.Gyári ,teljesen használható állapotban/tartalék gépként...
Használt Gépigény: 0-80 LE Munkaszélesség: 300 cm Vontatott Mechanikusan Oldal

Fórumhozzászólásai

Itt 4 mm,hadd jöjjön még,utána melegedjen a föld és indulhat a vetése a középkoraiaknak,a naprát meg elvetjük Majáliskor.

Előzmény: Radocz #1411 hozzászólása


Dolar,Pelikán,Pactol,Occitan nem releváns példa,sokszor elcseszték a vegyszerezést,nem bírtak egy-két hatóanyagot.

Előzmény: Radocz #1404 hozzászólása


Sokismeretlenes egyenlet az az idén,ha nem lesz eső itt továbbra is akkor blokkoljuk a tavalyi gabonát/mivel van jószág/és nyári trágyaszórásban valamint föld pihentetésben gyakoroljuk a többnyomásos gazdálkodás módját-mikéntjét.

Előzmény: Radocz #1403 hozzászólása


Megreszkírozzuk a várakozást.

Előzmény: ClaasIsti #2858 hozzászólása


Amíg a felesleget itt vezetik le,s amíg amit termelünk nem óhajtják megfizetni,én elengedném a bárkivel történő versengést.Ezt értem alatta ,kolléga.

Előzmény: Radocz #1399 hozzászólása


Nem hamar kell vetni,hanem hamar kell aratni! Ennyi év alatt megtanultuk,de ilyet mint az idén ,hogy a teljes kapás területre úgyszintén megvettük a napra és a kukorica vetömagot,és lehet hogy gyereknapi vetés lesz a vízhiány miatt,nem volt példa.Ha marad a sivatag,pihentetünk.

Előzmény: ClaasIsti #2844 hozzászólása


Ahol esélytelen vagyok ,ott nem állok starthoz,amúgy teljesen igaz amit írsz.

Előzmény: Gatti #59355 hozzászólásaÁlljuk a pofonokat,nem szabad feladni,meg is változhat az idő,de ha mégsem van tartalék,hisz épeszű ember nem adhatta oda bagóért a tavalyi féltermést.

Előzmény: erik18 #261 hozzászólása


Rohadtul bebokrosodik,és semmivé válhat,ha pedig kedvezel neki ,lefekszik.Nincs jó döntés,ezért is kell nála betartani a vetési normát.

Előzmény: Gatti #59348 hozzászólása


Kukorica az alapja mindennek,persze hogy vetünk. Van akik már megtették mi még várunk a vízre, /amúgy 30 mm körül járunk csapadékkal/.

Előzmény: Sanyee #3393 hozzászólása


Ha 350 FAO felettiről van szó,nyugodtan visszavehetsz 30%-ot , alattit ne is vess.

Előzmény: Gatti #59327 hozzászólása


Milyen csapadék? Itt kaszálják a lucernát.

Előzmény: Traktoros30 #6202 hozzászólása


Vannak ma már feltárást nem igénylő fajták is. 40-50 évvel ezelőtt megoldották egy vastálcán az üstház tetején.

Előzmény: Jóskabáttya #3434 hozzászólása


40x4,5,ezt írja a 4 soros SPC könyv, a táblázatban kismillió variáció van de szerintem nem kell azt olyan sűrűre vetni,amit a könyv eredeti tulaja bejelölt 75 cm-re ezen tárcsával,10 hajt 16 -ost a tőtávolság 5,5 cm,400 000/ha db körüli az érték.Meg kell húzni az udvaron és rögtön tudod mennyit vet egy méteren és korrigálod kívánalom szerint.

Előzmény: hasutas1 #59215 hozzászólása


Amen barátom,de sajnos azt tapasztaljuk hogy ha a két folyón és a sivatagon átjut is valóban, csak néhány mm jut nekünk,vagy felemészti a távplság sokszor. Saját megfigyelés viszont,ha tőlünk D- DNY-ra kb.40-50 km-re hirtelen a semmiből kialakul egy zivatargóc nyáron,abból kaphatunk,ha a szélirány és a föld fogásiránya+sebessége engedi,amikor távolabb alakul ki a Tisza megfogja és nézhetjük a tüzijátékot a túlpartról.

Előzmény: Gatti #59212 hozzászólása


Nyugatról jön valami front,de ahogy látom ÉNY magyarország kap belőle vizet ,tegnap voltunk határszemlén,itt újra lehetne forgatni a MAD MAX-et.

Előzmény: Igazi Földönfutó #2700 hozzászólása


Kár érte??? Légy ez mind egytől-egyig,közösen viszik romlásba az országot.

Válasz rongyos #2693 hozzás

Darwin nagy ember volt!

Előzmény: TYLLA #2690 hozzászólása


Nem járok moziba,nekem itt a valóság.

Előzmény: TYLLA #2685 hozzászólása


Nem hiszem hogy szervezetten fog bekövetkezni,szikra kell és bumm.Vagy sok olyan apró dolog amelyek összessége átüti a tűréshatárt.

Ha már felemlítettétek ezt a Magyar Péter-t,meghalgattam a felvételt amit közreadtak,csak egy vélemény,ez a felvétel két normális ember beszélgetése,amit szerintem közösen vettek fel,szerintem.

Előzmény: TYLLA #2677 hozzászólása


A kutyát nem érdekli hogy mi mozdítja ki ezt a lakosságot a tespedtségből,ha egy eldobott almacsutka miatt kel fel ,én azt is elfogadom.

Előzmény: Gatti #59156 hozzászólása


Felhívnám a figyelmed a 35 mm által lefedett területre,itt már a lakosság is pedzegeti mi a francért vagyunk kis honunk száraz pontja.

Előzmény: TYLLA #2671 hozzászólása


Nem ismerem a fiatalember qualitásait,de ha arról van szó hogy ne kerüljön kalapács alá az országunk,nem is lennék válogatós hogy ki hajtsa el ezt a komplett parlamenti patkót mindenestől.

Előzmény: Ohaza63 #2669 hozzászólása


Tévedsz kolléga,nem aprózzák el,eladják komplett kis hazánkat,velünk együtt.

Előzmény: JD 4630 #2653 hozzászólása


Csak annyit amennyit szoktam,itt sincs több eső mint a kollégánál ,viszont elsiklik mindenki azon lehetőség fölött hogy ha egy piszkos vagy néhány Mt-ás bombát beküld egy vodkagőzös hajnalon Ukrajna mezőgazdaságilag frekventált régióiba valaki,onnan egy marék termény nem jöhet ki évekig.Ne így legyen,de mint szokták volt mondani -Szerelemben-háborúban mindent lehet-.
Viszont nagy túlélő show vár ránk akárhogy is lesz, az biztos.

Előzmény: Ohaza63 #2650 hozzászólása


Mindenképp vess kukoricát! A napra a kutyát nem érdekli de a kukorica az takarmány és alapanyag szinte mindennek.Persze csak szántásba és később.

Előzmény: Sk Laci #168 hozzászólása


Jól tetted hogy begépesítettél amit kellett.

Előzmény: Sk Laci #5786 hozzászólása


Megane 3-as amin használ a család ilyet,tetszetős a mintája jó a vízkivezetés és az anyaga is,az ára is,nyári gumi,teljesen jó.

Előzmény: TYLLA #2593 hozzászólása


Arányosítanak,már nem számítunk,kolléga.Gazdasági érdekeiknek tökéletesen megfelel ami felé sodródunk,a választás pedig csak számmisztika.Párhuzamosság fedezhető fel az ötvenes évekbeli történések és a ma között,először szeminárium/termelj modernebbül-hatékonyabban/ utána takarodj a földtől és mindentől.Te azért írtad amit írtál mert normálisan gondolkodó ,logika mentén élő, jóindulatú ember lehetsz,itt más pennával írnak,és tök egyszerű eszközökkel megvezetve a gazdatársadalmat és mindenkit ,no ez már dühítő.
Nézd meg társadalmunk összetételét-életvitelét-morálját,egyén és a rétegek is egymás ellen fordítva amennyire csak lehet,megbocsáthatatlan.Ami velünk történik csak látlelete,pici szegmense az egésznek,ezért is nem állhatja a sarat a gazda másokért,és nem is fogja.Ja ,és nem fordulnak ellen semminek a gazdáink ,én sem,a fősodor kikerülésével éveket lehet nyerni,szerintem. Így lehet néhány évtized alatt prosperáló országból, kuncsorgót csinálni.

Előzmény: TYLLA #2589 hozzászólása


Amin nem lehet keresni,arra nincs szükség.Nem látod kolléga mivé vált az országunk/?/,a legutolsó malackupec is hosszabb távra tervez, itt a bizonytalanságban tartás lételeme a rendszernek,így lehet vezetgetni a rétegeket, támogatási formulákkal sok hülyeségre rá lehet venni,MINKET is.Szerinted olyan időket élünk hogy pont a gabonafelvásárlás a vezetés legnagyobb gondja? Egyszerűbb félre-sarokba állítani a rohamosan fogyó,valódi befolyással nem bíró gazdatársadalmat,mindenki csak saját magára és szerencsés esetben családjára támaszkodva kell megoldania a megélhetését illetve az elkövetkezendő évek problémáit.
A Bálanya szerepre nem alkalmas a termelőréteg,nemsokára rájönnek előljáróink,no onnastól lesz nehéz.

Előzmény: Gatti #104 hozzászólása


Itt kell megélnünk,én nem vágynék máshol termelni,megvan a negatív oldala ott is a gazdálkodásnak.Helyben kell változtatnunk,van aki a trendy dolgok után megy ,mennyiséggel kompenzálni a potyatermelést, és van aki hátrál három lépést ,nem akar eltartani élősködő réteget magát és családját kizsebelve-kiszolgáltatva. Egyelőre még nincs kényszertermeltetés,és ezt kell kihasználni,próbálkozni.Személy szerint nem a déli gyümölcsöket preferálnám,ahhoz még itt mindig túl jó földünk van.

Előzmény: Gatti #59122 hozzászólása


Itt meg vetjük mint a bolondok a lucernát.A pockok meg a száraz hideg rendet tett.

Előzmény: k-roy90 #7563 hozzászólása


Nem hülyegyerek volt aki elvitte,néhány éve akcióban volt az új kb.9 ,könnyű patent gép,de a mi állományunk nem érdemelte meg.

Előzmény: mtz1221 #11728 hozzászólása


Nem változik a világ,az adós,adós marad,mindegy ki a kölcsönadó,lekötelezettje-bábja vagyunk bárkinek aki lök valamit is, kis országunk meg fejreáll megint,kár érte.

Előzmény: mtz1221 #11721 hozzászólása


Fogjuk meg egymás kezét,hisz ugyanoda tartozunk,mármint Kínának.

Előzmény: trikolor5 #2923 hozzászólása


Úszik minden a cégek fölvásárlásai miatt mennek a bérlemények is,más nem fér hozzá.

Előzmény: TeljesenMindegy #107279 hozzászólása


Nyomdász.Az ONCSA házakhoz képest nagy ugrás volt hidd el ,amúgy ezen ingyenes tervek megelőzték KÁDÁR-t,csak alatta teljesedett ki a dolog,az ország lakosságának szerencséjére.

Előzmény: mtz1221 #7551 hozzászólása


Nem kell elé ekkora gép,mert elkanászodsz és szétszaggatod a bálázót.Régi madzagos VELGER licensz volt az alapgépe ezeknek,a lengyelek kiküszöbölték a hibáit és megalkották a MINDENEVŐ néven nálunk is reklámozott Z-507-est,ami előtt fejet kell hajtanom,sokáig használtam,azt finomítják-drágítják-bonyolítják, felszereltségi szintenként,hálós-hálós-rotoros,hálós-rotoros-szecskázóssá.Nem vagyok mérnök ,de szerintem a rotorosság a határa annak amit ez a változatlanul hagyott gépészet elbír.Ezeket a gépeket más színben és más néven a világ több távoli részére is exportálják,igaz bután fordít a program de volt módom ír-új-zélandi-angol-és azt hiszem valamely nyugat-afrikai ország gazdáinak egymás közti chatelésébe beleolvasni,meg voltak elégedve.Szerintem a tömörítőhengerek tengelyhegesztései nem bírnák huzamosabban a nyers-szecskázott anyag súlyát-nyomását.Normál szálastakarmányra ,szecskázott csutkaszárra,és szalmázni is megfelel számomra,hálóval-madzaggal is gazdaságosan bánik,de az hogy nem automata mint a Z-507-es az örök bűne marad,hisz azzal vakon,akár elektromosság nélkül is lehetett dolgozni ezt meg kezelni kell.

Előzmény: mtz1221 #7546 hozzászólása


Z-562 R, ezen csak a helye van meg a szecskázónak,de az + 15 le igény a tlt-n és +200 kg önsúly,így kihagytam.

Előzmény: sulla #1 hozzászólása


Minél keményebb búzát használj,egészséges-tiszta legyen ,ha nincs malmod többször daráld át lisztté és hajrá.Nem lesz olyan szép mint a reklámokban de egészségesebb a boltinál.Ismertem egy idős hölgyet, a férje a GAZDAGRÉT-i lakótelepen a kerékpár tárolóban darálgatta lisztté a kenyerüknek valót,azt állította itt nálunk a semmi közepén teremnek a legacélosabb búzák.
Mi is daráljuk,igaz jószágnak,ahogy figyeltem eddig a GENIUS-nak,és most az APEXUS-nak volt jó fehér a lisztje,nem művészet belőle kenyeret gyártani, a triticale nagyon puha erre a célra/szerintem/.

Előzmény: ..,-:) #7538 hozzászólása


Rotoros fixkamrásra váltottunk,a területnövekedés miatt,minőség maradt ,a sűrűségnek így is határt kell szabni,ha kellene szenázsolhatna is,szerintem ez az optimális megoldás számunkra.Lucerna van csak,plusz amennyi szükségeltetik szalma és csutkaszár amit előtte lezúzunk.A közúti szállíthatóság miatt maradt a méret,kézzel még mozgatható legyen,és ami a legfontosabb a vonóerőigény sem kellett másik traki,és persze ki ne hagyjam a mechanikus zár nagyon fontos rajta,egyik hátránya hogy ez már nem autómata a másik hogy a rotor miatt nagyon védi magát.

Előzmény: mtz1221 #2454 hozzászólása


A bérmunka fog a túlzott innováció áldozatainak hiányozni,mivel az egyszerűbb-olcsóbb megoldásoké a ma és a holnap.Hogy mi lesz holnapután már senkit nem érdekel.Itt az arányos állattartásban hiszünk,kikapcsolva az input és az output egyes elemeit.A támogatást eddig sem fordítottuk a termelés maximalizálására,ha nem lesz, még egyszerűbben-nagyszerűbben kell megoldani sokmindent,az hogy a végeredmény nem tart el majd másokat nem érdekel.

Előzmény: k-roy90 #2450 hozzászólása


Márpedig aki csak gabonabányázik,kihozom-leadom jelleggel annak létfontosságú már ma is,mást csinálni nem akar sok termelő,betartva az érintésvédelmet.A piaci árakra nem hagyatkozhatnak a későbbiekben sem,változtatni kellene sokuknak,de nem fog menni,több ok miatt,így lesz sok terület energiafarm hamarosan.

Előzmény: Gatti #59013 hozzászólása


Február végén +20 fok van, 8-10 cm-es a lucerna hajtás felső földön,persze hogy nemnormális évünk lesz.

Előzmény: boldizsár1988 #2419 hozzászólása


Kizárólag akkor és annyi területbe melyre feltétlen szükséged van a tevékenységedhez,csak a földdúrásnak vége amikor kirántják a renszerből a dotációt,de ha jószághoz kapcsolódóan és/vagy konyhakerti-zöldség-gyümölcs vonal a cél,nosza rajta,fizikai erőforrásaid határáig nyugodtan,mert pénze bárkinek lehet,esze-ereje hozzá nem biztos.

Előzmény: trikolor5 #1361 hozzászólása


ACHILLES CLP volt visszavetve,de így minden nélkül le is rendezte erőnlétileg a területet.

Előzmény: trikolor5 #1356 hozzászólása


Nem ágazott el,viszont törpült,vegyszer-műtrágya miatt nem lehetett,mivel nem kapott,viszont betakarításáig/09.01./ olyan 220 mm volt egész évben.Viszont adott kb.20q-t hektáronként,többet nem vetek fogott magból mert ez igy jó földben ami ráadásul bérföld,nem rentábilis,szerintem.Kukoricát is megpróbáltam,fogott tájfajtát,kabaré,úgy kellett felvakarnom a szárgyengeség miatt,a termés mennyiséggel nem is lett volna gond,5-6 t/ha.

Előzmény: trikolor5 #1354 hozzászólása


Letudva tavaly!

Előzmény: .Richard. #2097 hozzászólása


59-ben fagyott el a kukorica,és az éretlen gabona is nálunk ekkortájt,és már mentek is szórni-buktatni a parasztok délelőtt,újravetették a kukoricát.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Mire figyeljen a gazda, aki ősszel búzát vagy árpát vetett? + VIDEÓ
Mire figyeljen a gazda, aki ősszel búzát vagy árpát vetett? + VIDEÓ
Összefoglaló és videó a Kalászos növények – aktuális munkálatok webináriumról.
Főzzük meg a gyomokat a szántóföldön!
Főzzük meg a gyomokat a szántóföldön!
Az eljárás forradalmasíthatja az egész, peszticidek nélküli gyomirtást.
4x10 féltető,  garázs,  tároló,  gépszín
4x10 féltető, garázs, tároló, gépszín

400.000 Ft

Renault Master kisteherautók (tejszállításra,  tejkiadagolásra alkalmas)
Renault Master kisteherautók...

1.000 Ft

M10-es rekesz eladó
M10-es rekesz eladó

450 Ft

KSMK 6 Soros sorközművelő kultivátor eladó
KSMK 6 Soros sorközművelő kultivátor...

650.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]