Gázolaj árak 682 Ft Benzin árak 652 Ft EUR 391.85 Ft USD 370.51 Ft CHF 405.19 Ft GBP 452.69 Ft

Fórum

Becenév: shazi
Csatlakozott: 2010-02-15 11:18:15
Utolsó belépés: 2022-04-26 07:49:33
Fórum hozzászólás: 350

Fórumhozzászólásai

Előzmény: A.I. #5033 hozzászólásaszia
jutottatok valamire? kuplungházban ahol bemegy 2 cső jobb oldalt c1 c2 kuplungba ahol a vezérlő olajat kapja, cseréltetek gumigyűrűt? illetve a 3 akasztós gyűrűt is cseréltétek? nem emlékszem a tengelyen van vagy a házon ami bemegy a kuplung közepébe gondolom ezeket cseréltétek.

Előzmény: A.I. #5031 hozzászólása1500 as fordulaton 12 bar nak kellene lennie hivatalosan a kis kör nyomásának, feltöltő nyomásnak bemelegitve stb.

Előzmény: barazdabetyar. #4576 hozzászólásaAlmát almával összehasonlítva nem annyira rossz ez sőt!
Van 339nm es milwaukeem meg rokon vett ma parksideot, nem sokkal tud többet a piros, nyílván más meg jobb meg ütősebb, akksi technológia meg tartósság meg kisebb helyeken elfér, könnyebb szebb összerakottabb precízebb és mánia is van benne részemről de egyszerü embernek untig elég a parkside még mezőgazdaságban is persze nem berohadt illetve nagy csavarokra abban az esetben a pirosból is vagy bármelyikből nagyobb nyomatékú kell... ráadásul ha nem napi szinten megy sokáig jó lehet.. én sem tudom teljes mértékben kihasználni a pirosakat csak a mánia...

Végül ki mennyiért vet idén esetleg talajozik?

becker 4 soros géppel kevés műtrágya tő mellé mennyiért reális?

ezen felül talajmunka ásóborona pl?

Előzmény: zsati #8316 hozzászólásaAz ő gépén az utóverő közvetlen a cséplődobot hajtja, nem úgy mint nálad, hogy az alsó variátorról hajt a dobra...

Előzmény: Anonimus82 #8312 hozzászólásaAmiről kérdezed, hogy eladó-e az neked nem jó, vagy variátorostul kell cserélned.. de nemtudom, hogy úgy felszerelhető-e... már csak ránézésre is kicsi fogszámú a képen szereplő lánckerék.

Előzmény: Anonimus82 #8295 hozzászólása76-os dominátoron 7-8 éve cserélgetem, elöször 450 re vittük a fordulatot, most még nagyobb lánckereket csináltattunk a dobtengelyre így 320 kb a dobfordulat.

Előzmény: Anonimus82 #8291 hozzászólásaRá lehet tenni, csak le kell venni mind a kettő variátort, utóverőre a kisebb lánckerék dobtengelyre a nagyobb plusz csinálsz egy spanolót, annyi különbség, hogy nem lesz állítható a fordulat plusz nemtudsz szecskàzni feltéve ha nem oldod meg annak a hajtását is.

Előzmény: Nyikos Csaba #6604 hozzászólásaFelejtsük már el az axialt én csalódtam bennük nem1x árakban, meg azt mondják nincs csak újabb verzió jóval drágábban. közben máshol simán lett volna odavaló alkatrész amire szükségem volt fele áron érdekes.... ja és eredetiben nem raktári maradék. 10 éves dolog, azóta én kombelt es vagyok de vannak más cégek is ahol lehet kapni eredeti és utángyártott dolgokat.... kombeltnél nettó 400 ezer a facsapágyas hátsótengely most a weboldalon de nincs kizárva, hogy drágult valamennyit, a másik tengely ami gondolom a "normál" csapágyas szerelve 710 ezer. nettó

amit belinkelt kolléga 1 millióért párban tengely szerelve nem olcsó, de nagyon baráti ár.

Vissza a régi felületet, akármilyen módon!!!! Nemtudom hány napja van így de visszataszító az oldal, inkább nem nézem, igaz nemvagyok egy túl aktív tag inkább csak olvasó de sokkal kevesebbet nézem, hozzászólásokból ítélve vannak vagy idő kérdése és lesznek még így páran.

Előzmény: gti1800 #3283 hozzászólásaSebesség.smile cowboy

Előzmény: sulla #4042 hozzászólásaÁltalánosra szerintem felesleges, igaz még nem dolgoztam olyannal, nem is láttam. De csak plusz hibalehetőségnek tartom. De egyébként biztos nem olyan rossz.

Előzmény: VMisi #6209 hozzászólásaÉs ha a felsőn zárnál merre változik?

Előzmény: R Sándor #5542 hozzászólásaAzért azt nem mondom szórás akad utánam, de nem 5q...

Előzmény: Ká01 #5540 hozzászólásaSzerinted mennyi lenne reális aratásért? 7-8t búza 0.3-6 ha os darabok de több az 1 ha körüli... alkatrészek is elég jól drágultak eredeti facsapágy 9000 netto volt kb most 16.000.... claas 4 ládás, ládatengely 210.000. Netto, tavaly motorfelújítás...., + 2 hátsó gumi 150brutto, hidraulika szivattyú még nem volt bántva bármikor jöhet gond vele, első gumin bordák jók de kezd repedezni... ha jól emlékszem,ezen felül van még ez az nem írok le mindent... és altalában mindig van valami. Nagyobb gépen meg mégdrágábbak az alkatrészek jóval..
Legyen bármilyen márka, ami összetettebb mégtöbb hibalehetőség, és kb elveszik az a dolog, hogy idős vagy új esetleg alig használt... szerinted mennyi a reális? Ez éppen kisgép, de nagy gépen pl rostaszekrény ott kezdődik hogy 2 millió amit éppen hallottam mástól, de lehetne bármi. Mennyi lenne a reális szerinted? Ja és annak a 27.000.nek x része gázolaj stb stb...egyébként én sem megyek 27 ért de érdekes téma...

Előzmény: krokodil007 #21831 hozzászólásaTipikus genius, többek között ezért álltunk át másik fajtára pedig sokáig vetettük, ahogy egyik kolléga írta cellule lényegesen jobb nálam verte kukorica után is 1t többet hozott mikor versenyeztettem őket, de! nem rábeszélni akarlak volt akinek nem vált be nálunk.

Előzmény: ...:::Pisti:::... #21485 hozzászólásaEgy másik topikban egy nagy tudással rendelkező emberke állítása szerint nem érdemes kifújni mert nem ér semmit már, azt várod, hogy valaki azt mondja mehet megnyugszol és végül kifújod feleslegesen? én biztos adnék a szavára! ugyan nem moddust, hanem next-et használok olcsóbb mint a moddus de így se olcsó, viszont 100x jobb mint egy cycocel, stabilan szerintem és aránylag sokáig lehet felhasználni a leírása szerint.

hello!
kukorica vetésért 4 soros csúszó csoroszlyás becker aeromat vetőgéppel tő mellé 170kg műtrágyával mennyit lehet elkérni ha-onként? 4ha egybe, nem sok kis darab.

Előzmény: gyorfy10 #501 hozzászólásaSzia!
Granit vagy kramp-nál vannak cuccok, kombelten keresztül szoktam vásárolni ezt azt de más kereskedő is elintézi ha van közeledben csak kellene cikkszám. Vagy valami hogy betudd azonosítani.neten töltöttem le hozzá katalógust nagy segítség. Megpróbálom átküldeni.

Előzmény: shazi #3902 hozzászólásaKombájn esetében 30as fejű anyát fix hajtóval kétoldalt plusz cső rádugva húzzuk lazítjuk, egyenlőre nem tört el. 46 nál feljebb viszont nem igen kell azt hozzáteszem de még a 41,46 se sűrűn. Nem egy beta az biztos. De használható és a racsnis hajtó is jó még.

Előzmény: atyu80 #3896 hozzászólásaAlkalmi használatra bőven jó lehet anno mi is inkább vettünk meg nem mondom milyen márkát 20 ezerért, doboza szar műanyag stb nem egy márkás készlet de egyenlőre nincs gond vele, hangsúlyozom kb alkalmi hassználatban van. 100+ezerért nekem nem érte volna meg a márkásabb készlet. Ja és racsnival is meglazítok egy két dolgot ha nem full összeállt csavarról van szó, akár 12es csavart is lazítjuk, hogy ne a fél colos készlet terhelődjön.

Előzmény: sulla #475 hozzászólásaSzia!
Van több mint tíz éve egy tm1600 semmi baj nem volt vele felhasználás vegyes, van mikor többet megy van h kevesebbet. Ez mellett van egy 200 as kombinált imig200 as típus co, bevont elektróda, baja nem volt még én szeretem de co része inkább 3 4 mm vastagságig használom felette inkább bevont elektróda ez a gép kb 5 éves de taláb 3 db 5 kg os huzalt használtam csak el, talán 4. Lényeg a lényegben nálam tökéletesen beváltak de valaki itt már panaszkodott rájuk. Így utólag ugyan nincs baj velük de lehet inkább iweld irányba mennék de azokkal nincs semmi tapasztalatom csak egy két embertől de nekik tetszik.

Előzmény: Wilde #20839 hozzászólása


Megvolt tárcsázva, ami akart kikelt utána. minden egyes szem nem fog kijönni így se úgyse idén ilyen lett máskor nincs gond ezzel.Lehet a milyenkre érted, hogy úgy fordít ahogy és a tárcsa sem olyan mint egy neves darab DE nem is kerül annyiba és ugyanúgy megteszi amit kell. Ja nem ugyanolyan minőség? Amíg a "jobb" tárcsával lejárt tarló és lemken ekével szántott földön is ugyanúgy kijön a búza árvakelés repcében addig nincs szükségem nevesebb gépre 50 ha-on..ja és a termésmennyiségem sem rosszabb pedig csak sup-al vetünk. DE akkor amikor én akarom!

Előzmény: Wilde #20836 hozzászólásaNem értem mire akarsz kilyukadni, repce kikelt nem sokra rá jött zuhany ami faszán letömörítette. Igen búza mélyebben van de az ekék nem fordítják fejtetőre a földet szóval ne úgy képzeld el, hogy full egyenletesen csak alul van. node mélyebben van ezmiatt ősszel mikor ildomos lenne fújni nem kelt ki de "tél" -en kelegetett ami mostanra nem túl sok de éppen zavaró mennyiségben megjelenne a magtartályba is.

Előzmény: gazda001 #20831 hozzászólásaIgen ez így menne általánosságban, csak eléggé beverte az eső és a búza árvakelés nem jött, repce kikelt 3-4. Napra ahol jó volt a víz ellátottság de nagyrésze kint volt azt jött a zuhé elég jól leverte. Ősszel búza sehol se volt. De télen csak kijött itt ott. Nincs sok de éppen elég...

Előzmény: gazda001 #20829 hozzászólásaHiába akarja az ember ősszel ha nincs kint a gyom, búza árvakeléssel vagyok ugyanígy.

Repcében egyszikü gyomírtót ki lehet tenni koratavasszal ha a fedettség engedi? Ősszel nem volt búza árvakelésem most azért akad..(trepach) van itthon

Előzmény: lakatos gabesz #2490 hozzászólásaÉn a termosztátokat is helyreállítanám ha volt benne ha nem, nem véletlenül van az benne.

Előzmény: k-roy90 #4044 hozzászólásaNem ismerem a körülményeidet se a szomszéd föld tulaját, de trógerségnek tartom ezt a rájekentkezés témát, ha a tulaj vakakivel megköti a szerződést akkor azzal a gazdálkodóval akar üzletelni nem pedig a rájelentkezővel.

Möller-es szerszámos kocsit vett már valaki, esetleg látott élőben? Általában töltve vannak nyílván a szerszámoktól nem várok csodát, a kocsi része lenne fontosabb. Nem ipari felhasználásra. Vélemények?

Előzmény: Dvili #147 hozzászólása3. Pontnál elég taknyosra sikerült a hegesztés. Csoda, hogy nem szakadt még le.

Előzmény: Dvili #131 hozzászólásafőleg ha az első ha elején elkezd kihagyni, a 3.nál észreveszed aztán mehetsz pótolni, jó buli lehet!
dombnak felfele nem 1x előfordult, hogy bejelzett mert egyenletes volt a föld és beállt a mag a tartály aljába a torokba, meg lett rázva a vetőkocsi azt ment tovább ahogy kell. ugyh jó kis dolog az a vetés ellenőrző még ha "csak" vet típusú is mert ugye sok dolog be is tudja zavarni a működését.

Előzmény: MrPoke #1679 hozzászólásamilyen fúvókákból áll a 4 garintúra? és melyiket mire használod milyen nyomással? had tanuljunk...

hello!

Budaörsi szakál metál motorfelújítósokkal van valakinek tapasztalata? mik a vélemények? illetve a tatai perfekt kft esetleg?

Előzmény: Nyomasek Bobo #2592 hozzászólásaSzerintem nem attól rak többet, inkább a rázkódástól több potyog ki a magadagoló kerék és nyelv között feltéve ha ilyen típusú a géped mechanikája. Egyébként az sem mindegy, hogyan forgatod, ha nincs vízszintbe a gép méréskor, vetéskor meg be van állítva már más fog kijönni. Próbáld ki előre és hátrébb döntött gépnél mást fogsz forgatni.

Előzmény: medikus #829 hozzászólásaJa jó lenne, idén 20-22 körül vannak vagyis voltak a kicsit korábbiak, többi 25 ha lesz..

Előzmény: Mf-es? #826 hozzászólásaAz jó de egyébként állítottam már le a rendszert a rázóasztalnál már nem kielégítő a szem.. de mondom lehet én akarok túl jót..

Előzmény: kori01 #827 hozzászólásaHa nagyobbra engedem már hagy rajt magot, szoktam játszani vele (karral) fajtától függően melyik mit kíván. Az elején nyitok még a csavarokkal hátha.. de ez van vagy 10 éves probléma. 3-4 éve végére értem minden lehetséges problémának (azt hiszem) de innen nem javul..

Előzmény: Mf-es? #824 hozzászólásaFelújítva.. alsó rosta nincs, kalászvisszahordó kiiktatva.. kukoricás dobkosár nem univerzális,

Előzmény: medikus #808 hozzászólásaHáát, én levittem a fordulatot 320-ig óra szerint de még mindig nem vagyok elégedett a szemtöréssel, vagy túl nagyok az elvárásaim. Milyen belépő, kilépő kosárhézag lehet jó? Bár arra se igen reagál. Még a köracélból készült dobkosárral megpróbálnám de nemtudok beszerezni, az nem éles gondolom javítana rajt kicsit.

Előzmény: Koszi. #27 hozzászólásaEgy pár képet dobhatnál róla, pár embert biztos érdekelne.

Milyen kosárhézaggal dolgoztok kukoricában? Alapbeállításra gondolok és kb-ra ami bevált.

Előzmény: Nyomasek Bobo #2175 hozzászólásaNálad mi a tapasztalat? Nem túl rég nem azt írtad, hogy a sűrűbre vetett valamivel jobb volt? Felénk talajtól időjárástól függően nekem az a tapasztalatom, hogy jobb sűrűbre vetni mint az ajánlott.

Előzmény: Wilde #11 hozzászólásaAhogy írod elfogadták, vagy inkább csak bólogat az összes, a vicc, hogy van köztük olyan aki "közénk" tartozik...

Mitől szokott leszakadni a dobtakaró? Illetve a csavarok törnek el vagy a lemez reped és indul el mindenfele vagy a furatnál ahol le van csavarozva ott megy el? Ebből kiindulva x idő vagy üzemóra után érdemes lehet kicserélni?

Előzmény: Gepi #759 hozzászólásaKöszi szépen!

hello!
Ha valakinek lenne claas dominátoros használatija amiben szerepel a 76-os specifikációja magyarul az légyszíves keressen vagy írjon, legfőképpen a sebesség kellene rendszámozás miatt. Köszönöm szépen!

Üdv! Ha venni kéne tx63 vagy mega 204 közül ki melyiket venné és miért? Esetleg tapasztalatok melyik miben jobb rosszabb? Repce, búza, kukorica vágásra, kb egyenlőarányban.

Előzmény: gyorfy10 #20178 hozzászólásaNálam 8.3-9.4-ig volt, 1 kisebb tábla állt meg 7 körül de az mindig gyengébb. Idén pozitív csalódások a búzák.

Előzmény: Gumóka #26115 hozzászólása76-os dominátor van itthon 3.6-os asztallal elmegyek bárhol bármikor 99 százalékban nagyobbal előfotdulhat, hogy akasztani kéne.évente kb 90+ ha lemegy vele de ez mellett kell is rá költeni ahoz, hogy baj nélkül lemenjen a szezon de így is előfordul féltengely törés oldallehajtás váltó, motor kívételével már kb mindenhez nyúltunk. 10 éve nyúzzuk szeretem néha jobb lenne nagyobb bérmunka miatt de nem igen éri meg.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Pannonia Bio: ha kukorica helyett mást termesztenek a gazdák, nőhet az exportkitettség
Pannonia Bio: ha kukorica helyett mást termesztenek a gazdák, nőhet az exportkitettség
Interjú a Pannonia Bio Zrt. kereskedelmi igazgatójával, Lengyel Zsolttal.
6 milliárdos pályázat indul technológiaváltásra az élelmiszeripari beszállítóknak
6 milliárdos pályázat indul technológiaváltásra az élelmiszeripari beszállítóknak
Gazdaságfejlesztési Minisztérium és az Agrárminisztérium ismertette a...
4 db fajtiszta,  vemhes dorper anya árutermelésre vagy fűnyírónak eladó
4 db fajtiszta, vemhes dorper anya...

125.000 Ft

6 hónapos dorper kos törzstenyésztőtől eladó
6 hónapos dorper kos törzstenyésztőtől...

90.000 Ft

Eladó Reform Semo 88 gabona vetőgép / gabonavetőgép 19 soros
Eladó Reform Semo 88 gabona vetőgép /...

320.000 Ft

Eladó Feldherr függesztett kombinátor
Eladó Feldherr függesztett kombinátor

320.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2023 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]