Gázolaj 681 Ft Benzin 617 Ft EUR 412.54 Ft USD 394.17 Ft CHF 418.41 Ft GBP 478.7 Ft

Fórum

Becenév: Josku
Csatlakozott: 2010-06-25 17:14:23
Utolsó belépés: 2022-06-05 13:42:48
Fórum hozzászólás: 424

Fórumhozzászólásai

Okt. 22-23. Vetés, jup fajta, 21ha. Szerencsére vírus és bogármentes, bejött a későbbi vetés.SörgyáriSörgyári 2.

Előzmény: öcsi 1986 #27551 hozzászólásaSzintén zenész!

Nov.legvégén szoktam az előleget, dec közepén a zöldítést. Már rég nem idegelem ezen magam, mert voltak évek amikor mályus legvégén kaptam meg a nagyját, semmilyen logika nincs benne. Én már nem is várok változást, mert kevesebb van már előttem mint mögöttem!smile w00t

Agroker, Nyiregyi, 290-et mondott a pétire, ter.képv. azt ajánlotta várjam meg a januárt, mert az árak elindulnak lefelé.

Előzmény: Koczka József #28685 hozzászólásaNem kell vezetni, csak annak aki belép az ökológiai termesztői körbe, plusz 80-140 euro/ha, az alapon felül.
Ma volt kötelező jelenésünk néhány gazdatárssal együtt, a Miskolci ag.kamarában.
Én biztos hogy nem lépek be, mert az akg.-tól 5xnehezebb feltételeket kellene teljesíteni, és én inkább a nyugodt életet választom.

Előzmény: Balázs. #2090 hozzászólásaDe. Szokott!
Odaképzelem.Sz.

Előzmény: Gumóka #2088 hozzászólása50 múlt februárban.smile thumbup

Előzmény: DDT #22755 hozzászólásaBorsodban meg konkrétan megaszondták hogy drága a gáz, oszt vigyed a kukoricád ahov akarod.
Így aztán jól megbíztattak a kukorica termesztéssel 23-ra.
Annyi lesz csak amennyit a csőtörő és a tákolt mákolt góré elbír!smile helpsmilie

Előzmény: trikolor5 #246 hozzászólásaÉn már 30 ha. Nál főállásba kerültem.
A tikkot is elárulom, évekig, 10 évig termeltem az olajtököt orba szájba, szívtam vele, mert 4-5 ha on még elmegy meló mellett, de 10 felett már ott kell lakni benne.
Még is hálás vagyok neki, mert ez indított meg igazán a szeren.

Előzmény: Gumóka #2070 hozzászólásaNálam 100 ha. Két 80-as és egy 165-ös Jd. Ezekkel urasan lenyomom.
Még bírnék is többet csinálni, de akkor nem jutna idő a pecázásra.smile thumbupJd

Kuk.Kuk.2

Balról jobbra, Szegedi 386, Mv. Tarján, Pátrohai pk 01.
Ne is szóljak semmit, mert még cső is van, de kérdezném hogy más is járt már így hogy a szegedin még zöld a csuhélevél, és bőven levan maradva a másik 2 től? Pedig egy azon tábla, egy idejű vetés.

Előzmény: zsoltrs #3201 hozzászólásaNyugodtan rámehetsz a hengerrel. Ha kissebb a darab, 4-5 ha. Úgy csinálom a forgót hogy körbejárok 5×. Amazon után megtiportam az ékgyűrüssel. A kelés ha lessz egyszerre fog történni, amióta van hengerem mindent ledöngölök.

Előzmény: szanberg #311 hozzászólásaÉn már lovat is vettem, de lehet hogy jön még két szamár is, összetákolunk egy szárazmalmot, hogy legyen lisztünk, lehet hogy karácsonyra szamárpörkölt lesz a menü, ha ránk köszönt a sötétség.????

Előzmény: Kisvuk #11446 hozzászólásaÉn már azon gondolkoztam hogy veszek egy használt csőtörőt, és azzal bejárom, csak az a gond, hogy minden ezköz adott a munka elvégzéséhez, csak munkást nem találunk aki segít a csöves betárolásban.

Előzmény: Mihály #722 hozzászólásaGépkönyv azon részének másolata ahol a műszaki adatok vannak. Biztosítás, körbefotózva szinesben vagy 8 oldalról, külön alváz és motorszám. Adásvételi, kb 8 soros kérelem, saját kútfőből, mvh reg.szám ról határozat. 3 napi hidegélelem. Én Borsodban 4 okmányt próbáltam, elhajtottak, Hevesben meg megcsinálták, talán szerencsém volt, helyet szándékosan nem mondok, mert az ügyintéző csajosnak mást is igértem, amit be is hajtott rajtam, és ez nem mindenkinek lehet opció, sajnos ez egy ilyen ország.

Előzmény: Mihály #715 hozzászólásaJd 4630-as, februárban mult 50 éves. 2004 ben került a tuajdonomba, teljesen felújítottam, de mivel nem voltak papirjai, nem tudtam levizsgáztatni, pedig mindent elkövettem, minden követ megmozgattam, de nem engedték. Egyszer szolt egy koma, hogy szedjem össze minden papírját, biztosítását, gépkönyvét, vigyem be egy nem Borsodi okmányirodába, és láss csodát, 15 év sunnyogás bujkálás után simán megadták rá az M rendszámot. Egyszerűen nem volt más vállasztásom.Jd.

Előzmény: Devyd #3184 hozzászólásaMindent amit még otthon találok. De pl menni fog a tutto ferti, rud anyaga, tavasszal pedig vizben oldott nitrogén. Itt véget ért az a világ hogy csak úgy szórogassunk, esetleg ha kapnánk orosz npk-t, de az meg már biztos nem lesz.

Érdeklődni szeretnék, hallottatok e már róla, hogy az állami erdőterületre lehet e majd pályázni az Nfk-nál?
Van ennek a kiszervezésnek valóság alapja, vagy csak mende monda?

Előzmény: Devyd #3182 hozzászólása0kg/ha. Majd az őszi gyomírtással 1menetben kapja folyékonyan, ha kikell egyálltalán.

Előzmény: mtz1221 #374 hozzászólásaMuszály minden lehetősèget megfogni. Pár napja kértem árat egy sima műanyag bejárati ajtóra, a cs.házunkra, azt hittem rosszúl látok. 1db ajtó kompletten szerelés nélkűl 320 ezer Ft.

Előzmény: Maszek Zs #5578 hozzászólásaMotort kellene cserélni.
Előkamrás h.fejből menetközben kijött az előkamra. Főtengely, hajtókar, hen.fej, kuka. Bontókban csak 300 e. km körüli motorokat lehet kapni, zsákba macska.

Előzmény: A.I. #28621 hozzászólása

smile thumbup

2001 es renault 1.9d kangoo-nk eltávozott a másvilágra, jól bírta a vidéki kisparaszti kiképzést, de sok volt benne a km (600 e.) és a motor feladta. Kérdésem volna hogy a suzuki wagon r. 4x4 hogyan bírná a kiképzést? Munkás szállítást kell bírnia.

Előzmény: agrogal #28617 hozzászólásaAz bekéri a 130 lovat!
3.5 ös és 660-as lapos, minden tag 8 fokozatban állítható.

Előzmény: A.I. #28618 hozzászólása


Nekem semmi bajom a Román gépekkel, itt román a vetőgép és a pótkocsi is, de pl a szerb gabonás vetőgépem is lecserélném egy sup gépre. Szomszéd román ekét húz, szépen megy, jó gépek ezek.

Előzmény: Anonimus82 #366 hozzászólásaKöszönöm szépen! Megvan az egész őszi és jövőnyári program. A csövet már meg is vettem, minden más megvan.

Előzmény: ND #527 hozzászólásaVolt 1. De dajnos meghalt a tulaj, és a vállalkozás megállt.
Sajnos azóta sem találkoztam olyan rendes céggel mint ők voltak, Cegléd mellett, johnikat hoztak be megfizethető áron. Azóta is keresem azt a 2850-es jonit amit ott láttunk.

Előzmény: fendt309 #540 hozzászólásaCsaláddal ford sierával voltunk Gdansk, Sopot, Varsó, ja és vissza is jöttünk vele, pedig már akkor is vólt vagy 29 éves. Gondoltunk már rá hogy nézünk kombájnt Lengyelországban, de az az igazság hogy ott is megkérik az árát.

Előzmény: Koczka József #983 hozzászólásaMeglehet élni 40 ha-ból.
12-évvel ezelőtt még én is ott tartottam, és nem éltem roszabbúl mint most a 100-ból. A külömbség annyi hogy kevesebb a fizikai munkám. 10 ha olajtök, 5 ha dinnye, 5 ha erdő, 2x15 szántó, 2 kúltúrával.
Mellette még volt egy kis háztályi állat. Apámmal ketten csináltuk, és szépen éltünk. Most meg az asszonyal meg a sűldőjányommal megy a gazdaság.

Előzmény: agrogal #347 hozzászólásaSzálloda lesz teheneknek, meg az elemozsiának.
Sosem gondoltam volna hogy egyszer új tehén istálót fogok építeni.

Előzmény: Anonimus82 #349 hozzászólásaAz oszlopot később állítjátok fel, vagy eleve a beton alapra állítva, vasalva betonozzátok be?

Előzmény: Anonimus82 #349 hozzászólásaEz annyira bejön nekem, meg itt egy elveteműlt gazdatársamnak, hogy megnéznénk személyesen.

Valaki találkozott már ezzel a tipussal?
Ugyan az gyártja mint az spc vetőgépet.Spc.

Én 19-20 repcét vetek, sajnos kimaradok
.
Egyébként miért is tüntetünk? Azért mert 2010 óta 8 pályázaton indultam, és egyiken sem nyertem, vagy mert gyüttment, senkiházi köcsögök vitték el az állami földeket? Úgyan már, ezek semmiségek! Ahoz képest hogy az ősöket internálták, meg félholtra verték amiért nem léptek be a kolhoszba, ezek a dolgok semmiségek. Én nem kaptam semmit a fidesztől, de nem is kell adnom vissza semmit. Én maradok itthon és dolgozom tovább becsülettel!

Megvolt a kölesaratás, negatív rekord, 0.7 t/ha.
Fele ott maradt kint, annyira nem nőtt meg hogy a kombájnak ott kellett kikaparnia földből.

Előzmény: Ganajos #3159 hozzászólásaNem mondok 20-at, mert még magam se hiszem el. Rögöl egy cseppet, 10 ha. Tárcsával húztam át sekélyen, 10 ben meg megnézem a kombinátor mitcsinál.

Előzmény: Drisa #22484 hozzászólásaA gruberos jobban megtudta tartani a vizet, még most is zöld a kukorica.

Tervbe van véve egy 7x30x4.5 méretű csarnok szerű épület, ami 3 nagy helységre lenne osztva, ugymind gépszin (2db traktor) magtár, és a legvégébe szénás csűr. Ha beton villanyoszlopok lennének a fő tám oszlopok, és arra menne a tető, miből érdrmesebb ezt kivitelezni, acél vagy fából? Meg fog ezzel valami szerv kötözködni? Hasonló kisgazdaságok tapasztalatait kérdezném.

Előzmény: TeljesenMindegy #22468 hozzászólásaNem kell itt az üveg gömböt vizslatni, elég belenézni a kútba! Mintha már ezt hallottam vólna valamelyik felmenőmtől!smile thumbupcool

Előzmény: Ganajos #3156 hozzászólásaA 3-as orsót tedd át a csúszós lukba, ha van rajta olyan. Ott szépen kotyogjon úszóban, a 150-es jd nézeget is hátrafele, de belemegy, 1 baj van vele, az oldal kapa nélkűl gyártja a bakhátakat, kevés az a tárcsasor ami az enyémen van, valami komolyabb kéne.Gr.

Előzmény: Ganajos #3138 hozzászólásaGruberről kikel lökni az oldalkapákat, simán belemgy. És 10l/ha megvan. Vetés előtt egy sekély tárcsa és ágyebugya.Gru.

M -es azaz zöld rendszámos géppel mik a tapasztalatok, annak nincs forgalmija, csak egyébb dokumentumok, arra adnak vajon hatóságít?Joni

Előzmény: blink #22403 hozzászólása100 mm, vagy még annyi sem. Miskolc. A hétvégi hidegfront hozott némi frissítő záport, egyből összekapta magát.Kuk.Kuki

Hát Miskolc és környéke katasztrófa! M-es rendszámos gépet nem szolgálnak ki sehol, mert annak nincs forgalmija, kénytelen vagyok az mtz vel hordani a 20+20 km re lévő kútra mászkálni. A hétből 2 nap azzal .egy el hogy üzemanyagért járok koldulni.

Valaki traktorba tankolást próbálta már?
Őstermelő vagyok, csak kérni kéne számlát, legalább 150 l. kell tankolni.

Előzmény: csontii #28559 hozzászólásaMajd először kérdezd meg a falugazdázt, hogy mit szól hozzá, mert itt Bőcsön már 3 tehenes is kérte a félig kisűlt kukoricát, de nem vaghatom le, meg kell tartani szeptemberig, mert elvedzhet a saps miatta!

Előzmény: ASRFeri #206 hozzászólásaNem is tudom miért kinlódok vele. Idejár a nyakamra vagy 7-8 galambos, pintyes stb.. állandóan turkálnak benne, nehéz már őket elviselni, most hogy féltermés lesz, megint én leszek a g@ci. Ha pirosat vetek, fehér kell, ha církomvan, akkor csíkos napra, semmi se jó! Jövőre átküldöm az egész bagázst hozzátok, legyen ott is boldogság, meg én már felszedtem vagy 20 ezer zsákkal és elege is lett a gerincemnek. Amúgy jó buli.smile sweatdropsmile surrendersmile thumbup

Előzmény: ASRFeri #199 hozzászólásaAugusztus 10 re tervezem a kombájnolást, ezen a héten fújom deszikálom, 2.5 ha. Ha ad 30 mázsát összesen, már akkor hálát adok! Tavaly 1.9 ha-ról adott 55 mázsát. Én 200 alatt nem fogom adni.

Előzmény: Josku #201 hozzászólásaAlkatrész katalógusok

Cikkajánló


A herceghalmi mészlepedékes csernozjom lett az év talaja
Sajtóközlemény
A herceghalmi mészlepedékes csernozjom lett az év talaja
Egy marék talajban több élőlény van, mint amennyi ember él a földön.
Hogyan lehet ebből kijönni? Magyarország vétózott, a Tanács nem tárgyalt a magyar tervről

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

Mtz 82/820as komplett motor eredetileg fekete,  Zala megyében eladó
Mtz 82/820as komplett motor eredetileg...

680.000 Ft

Reform semo vetőgép eladó
Reform semo vetőgép eladó

645.000 Ft

Anya koca eladó
Anya koca eladó

850 Ft

Dióbél Szállításal Eladó
Dióbél Szállításal Eladó

99 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2022 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]