Gázolaj árak 593 Ft Benzin árak 573 Ft EUR 382.26 Ft USD 354.74 Ft CHF 404.86 Ft GBP 445.63 Ft

Fórum

Becenév: Josku
Csatlakozott: 2010-06-25 17:14:23
Utolsó belépés: 2023-10-19 20:14:08
Fórum hozzászólás: 599

Fórumhozzászólásai

Előzmény: endypapa_20120 #1178 hozzászólásaVagy 3-4 éve kezdtem el azt hallani, eleinte csak a hátam mögött, de most mát face to face, hogy KÖNNYŰ NEKTEK!
Gyűlőlnek, még a saját rokonaink is. Mostanság jöttem rá hogy mennyi haragosom van.
Minden baj, ha libák 7 kor gágognak, ha a traktort indítom, ha este megy az udvari reflektor, ha elindítom a ter.darálót....

Előzmény: Jules75 #29022 hozzászólása14 én szárzúzóztam egy parlagot, az isten hátamegett, lent az Ónodi vár alatt a Sajó parton, és ott rohangásztak fel alá a fehér vitarájukkal. Még sosem találkoztam velük azon a környéken, lefotózta a munkám, de velem nem akart beszélni, fotózta még a szomszédokat is, tarlókat, szántásokat is.
Elmentek, vusszajöttek, ezt kb 3x. Bevannak pörögve... a lóvét meg jegelik!

Előzmény: Aslan #29019 hozzászólásaBAZ. Bőcs semmi, de Szomszédoknál Sajólád, Tiszalúc már néhányan megkapták.
De az ügyfél tájék.ban sincs semmi. Már nem is idegelem magam! Ez úgy is csak adható.....smile rolleyes

Előzmény: Ohaza63 #13376 hozzászólásaAz a rostély tényleg jó ötlet! Most óránként belevágok 2 fangli búzát a parázsba, meglepően jól ég. Világ nem látott már ilyent, búzával meg kukoricával fűtünk, apáink meg forognak odalent.

Előzmény: A.I. #24366 hozzászólásaVeszek 2 zsákkal, ez már nem oszt/szoroz. Ha kimegy az egész (12ha),elvetek 4 ha-t. A maradék 8 ba meg nézek valamit. Az aöp miatt kell a 4 növény, így is vannak, gondok mert az árpát kivettem, és 70 ha ban még sosem volt ilyen nehéz 4 gazt szétosztani.smile thumbup

Sziasztok!
Nagyon trééűl kelt a repcénk.
Kitárcsázom, de eszembe jutott hogy van tavaszi repce is a rapolnal, érdemes lehet kipróbálni egy kissebb területen, max 5 ha?
Valakinek tapasztalata?

Előzmény: rxrally #1161 hozzászólása


Csak akkor ment volna ha a górédban pátrohai kukirica lenne, azt az 1 et lehet visszavetni, de azt is rostálva csávázva!
Nekem a visszavetett 21-ben 66mázsát adott, mellettem a piós szomszéd 90 mázsával jött le, úgy hogy mindent rákent, és a vetőgépe drágább volt mint a házam. Én meg csak lazán az spc vel rötyögtem.

Előzmény: boldizsár1988 #1151 hozzászólásaKérdés hogy az aknamentesítést ki fizeti majd.

Előzmény: barazdabetyar. #2122 hozzászólásaHajdúnánáson a piac bejáratánál láttam eggyet.
Nem igazán tolongtak az népek.

Csak érdemes volt ma is felvenni a munkát, és emberek közé menni.
Értelmiséginek látszó manusz mondja nekem, nem tudom mi a bajod, állandóan panaszkodsz. Amikor a tv ben volt hogy mennyi pénzt fogtok kapni. Meg a búza úgy is kinő magától, neked csak lekell aratni.....vagy az az árpa?!smile thumbupsmile rolleyessmile laughsmile oops

Előzmény: Tys #526 hozzászólásaBorona.

Műtrágyát,? én pár napja adtam el a nagykombinátort hogy tudjak a gépbe ü.anyagot venni. 18 ha búza, felébe gyári felébe fogott mag, és ágyebugye. Majd tavasszal ha még élünk kapja a vizben oldott pétisót, 2 menetben. Itt nálunk a templom egere is gazdagnak számít hozzánk képest.smile thumbup

Előzmény: Megmondó #23443 hozzászólásaÉn nem tudom hogy hogy ég? Vegyestüzeléses kazánban, fával vegyesen , vagy magában? Világ sem látott már ilyet hogy csöves kukoricával fűtsünk.

Előzmény: MTZ1221.3 #932 hozzászólásaHát a paprikás topikban már vagy 1 éve nem írt senki, gondoltam azért bepróbálom itt, aztán vissza a paprikásokhoz.

Sziasztok!
Érdeklődném ,hogy fűszerpaprika termesztési tapasztalatokkal van e valaki a fórúmon? Továbbá f.paprika felvásárlót tudtok e Borsod-Heves környékén?

Előzmény: Istike1 #23422 hozzászólásaNézni kell egy régi szénáscsűrt, alulra kétsor raklap, az oldalára meg vasháló, szalagos felhordóval lehet feltőlteni de csak csöveskukoricával!
És tudjátol hogy a górék mért keskenyek és hosszúak? Ha egy 5x12 es alapterületű épületbe benyomsz 240 mázsa csövest, még az is betud indulni. Ezért az ép. Közepébe vashálóból hajtani kell egy szellőző kéményt. Ha ez megvan, akkor Karácsony környékén lehet kezdeni a morzsolást.

Előzmény: Istike1 #23422 hozzászólásaFelejtős! Nem kell hozzá sok, beindúl, akkor lehet vakarózni.

Előzmény: MTZ1221.3 #13288 hozzászólása


Nem a forumra gondoltam.
Környékünkön rajzolgatnak egymásra a 300-400 ha-osok, karók kövek, betonoszlopok, vándorolnak ide oda napiszinten. Megy a kurv@ anyázás.
Még jó hogy nekünk már 30 éve ugyan ott van minden.

Előzmény: MTZ1221.3 #13285 hozzászólásaHallod!? Én azt hittem a narancsfanok összezárnak, e helyett itt úgy vágják egymást mint a répát, még jó hogy csökkent értelmű vagyok, mert mire megértem a dolgokat, meg hogy hova kéne húzódni, addigra mindíg szétb@szódik minden.smile thumbup

Előzmény: Radocz #884 hozzászólásaHelyzet az hogy ezt tanúltam, genetikailag is erre vagyok kódólva, most 45 évesen én és az asszony, már nem tudunk új életet kezdeni.
A gyerek azt elüldözöm a h.f@szára, hogy még véletlenűl se akarjon ezzel foglalkozni, mi meg nyomjuk még kinem tolnak a szelesbe.
Termeljük az uborkát, meg amit bírunk, ha kell kiviszem Lengyelbe. Környékünkön most is jól sikerűlt a hagyma, fokhagyma, de volt aki a kapron szakítktott.
Meg természetesen mindenféle jószágokat hízlalunk mert enni kell.

Előzmény: Radocz #880 hozzászólása4 ha krumplival mentünk régen, ástuk el verembe 60-70 tonnát, fagymentes legyen, november decemberben meg ástuk ki, vittük piacra jó áron. Hagyma ugyan ez, kihalt parasztházak plafonig rakva. A nébih lecidázná magát ha látná! A nadrágon kevés volt a két zseb, már nem fért bele több ezres. De szar világ volt!smile thumbup

Előzmény: fannika0172 #871 hozzászólásaAmúgy így van!
1 ha paprika=20 ha szántóval!
Aludni meg kamatyolni se kell hazajárni, ott mehet minden a paprikásba!smile thumbup

Előzmény: trikolor5 #867 hozzászólásaCsak a nagygépsort adom el!
2 mtz meg annak a szerszámai megmaradnak, 12 éve abahagytuk a hagymát, krumplit, tököt, most vissza beleállunk.
Kevesebb terület, de 3x több munka! Imádunk szenvedni!smile thumbup

Jóreggelt! Meghírdettem itt az oldalon, egy ekém, és egy gruberom.
Traktoron még gondolkodom, a gépek a hírdetéseim felületen megnézhetőek.
Elkezdtem lefelé építkezni, mert egyszerűen nem látok más lehetőséget.
Tegnap eladtam a napraforgót, kemény 100 Ft-ért. 60 napos kifizetésre. (Borsod)
Sok erőt a további küzdelemhez gazdatársak!

Előzmény: Samubácsi #782 hozzászólásaNem is az a baj hogy nincs semmi mondva, sem kormánytól sem ellenzéktől, hanem az a nagy baj hogy a jövő évre nézve sem mond senki semmit!
Mit termeljünk, kifogja megvenni? Itt az informon megjellennek sejtelmes cikkek, hogy kivezeti a búzát a forgójából, át áll a bióra stb.
De semmi konkrét! És már nagyon vetni kéne, de ha jövőre 80 ft lesz egy kg búza megtermelése, és csak 50 ért veszik meg, akkor már borítékban a köcetkező bukta!
Valahogy ennek kéne elé menni!

Előzmény: Rideg Valóság #4822 hozzászólásaMa beszédem volt egy szaktanácsadóval, kötetlen beszélgetés volt, valami magasabb körökben is mozog, és szóba került a parlagoltatás, és elmondta hogy 24 ben bármelyik kultúrát is termeled, veszeséges leszel!
És hogy nagyon gondoljam meg hogy vetek e, mert az ugar biztos bevétel, a termelés meg lehet megint bukta.

Előzmény: MTZ1221.3 #678 hozzászólásaEhez viszont kell egy jó apa is, aki már viszi a 6 éveseket is magával a határba, erdőbe, nem feltétlenűl traktorozni, csak úgy szétnézni, vetést, kelést, aratást. És egyszercsak azt veszi észre a 6 éves hogy hopsz, elszaladt még 20 aratás, és már a saját 6 éveseivel járja a határt, és mutogassa nekik a vetéseket, erdőt, őzet stb.
Ezért bízony nagyon hálás vagyok apámnak, hogy így lefertőzőtt a határbajárással!
Viszont mostanában alig látok már ilyet.

Előzmény: Josku #598 hozzászólásaBammeg a kép meg lemaradt.Jd

Előzmény: MTZ1221.3 #596 hozzászólása21-ben majdnem átűltünk egy 21esbe, tényleg jó gép. De most még marad ez, örök mint a nyomorúság.

Előzmény: g4444brielsmith #28891 hozzászólásaHízlaljál jószágokat, amennyit megbírtok enni, mert az itt az igazi támogatás a családnak, nem anyagi, de sokkal többet ér, mert akkor vágsz mikor kedved van, nem úgy mint a támogatás, hogy vagy jön vagy nem.

Előzmény: K__K #28900 hozzászólása

smile thumbupsmile thumbupsmile thumbupsmile thumbupsmile thumbup
Néha a hírtv-is meg kell nézni.
Van itt olyan ismerős hogy van neki m1, hirtv, tv2, sport, m5, a többit meg kitörölte, mert állítasa szerint, ott manipulálják az népeket!?

Előzmény: sulla #261 hozzászólása

smile thumbupcool

Előzmény: CirokMan #575 hozzászólásaJó lesz az a magtárim is, mostanában töltögetjük big zsákba csigával.
Gk arató fogott mag, nem kell senkinek, kivan írva a kapumra, hogy eladó búza, kérdezik hogy mennyi? 7000. Hat mét ennyi? A tv be azt mondták csak 5000, akkor erigy el a tv-be oszt vegyél tőlük, mert ebből fogok vetni.smile thumbup

Előzmény: MTZ1221.3 #259 hozzászólásaIgen, úgy ahogy írod.
Nekem 1000 res a tartály és arra keverek 80 kg ot.
De akkor elbírja a 100 at is. Csak én nem mertem még annyit beletenni.

Előzmény: sulla #255 hozzászólásaMeg számoljál már 1 kicsit, 1000 literben nem lehet 350 kg szilárdat feloldani, az annyira tömény, hogy azt még 3x hígítani kelkene hogy ne csavarja le a növényed, max 60-80 kg, de azt is próbáld el előtte egy hátiba arányosan bekeverve, hogy menyire gyötri meg a levélzetet.

Előzmény: boldizsár1988 #249 hozzászólásaAz az a fertilla. Az tényleg 100 ban oldódik és kevés is elég belőle, 12kg/1000 liter.
A sörárpások sokat fújják.

Előzmény: sulla #255 hozzászólásaNem fer bele, vagyis én szoptam vele.
Egy üres ibc be 3-4x er is oda vissza át kellet szívattyúzni mire fel oldódott. Próbáltam több fajtával is, a legjobban az ukrán/orosz nitrogén oldódik. De így is sok dugulás volt a 4 es sz.fejjel. Az 5 ös el meg nagyon jön.

Előzmény: ..,-:) #572 hozzászólásaMázsája volt 9 ezer?
Az nagyon jó ár, a V. Tünde is küldi az ajánlatokat asszem 140 alatt nincs is semmi. A tavalyi Gk arató is 185 brutto. Egy igen jó búzának ismertem meg.

Előzmény: Bekre Pál #562 hozzászólásaPersze! Mindenféle képpen kérek halasztást.
Meg alapvetően jó a kapcsolat a F.bérlőkkel.
Az a nyugger bá írogat itt olyanokat hogy hajmeresztő, ez eddig egy jó csoport volt, remélem az is marad.
Soklábon állás ecetera, ludakat hízlalunk, tojó gyúkozunk, erdőt telepítettünk, minden nap 6 napot dolgozunk 0-24 ben, ez egyálltalán nem hasonlít a fotel gazdálkodásra. Minden gazdatársam a környéken, tehenezik, bírkázik, malacozik, nem tudom az az ember hol látja amiket állít.

Előzmény: Ares 826 #535 hozzászólásaEzért nem szabad kihagyni a haloperidolt, mert előjönnek a másik ének! (Bendegúz! De sokan vagytok!)smile drool

Előzmény: Ares 826 #8193 hozzászólásasmile rolleyes

Előzmény: envagyok2 #522 hozzászólásaÜgyvédem tanácsára, jártam el, amikor értesítettem a főniket hogy gond lehet a kifizetéssel.
Mondta hogy sajátot semmi képpen ne adjak el, ráadásúl az egyik parcellám település rendezés/telkesítés előtt áll, így ott kicsitt magasabb a telek ár.
Az itt a gond hogy a kicsiknek elfogyott a levegő. És semmilyen érdemleges segítség, vagy annak látszó valami sem hangzik el a kormányzat részéről.
Pedig most volna rá igény.
A kukoricások kapnak egy kis kompenzációt, de pl én rögtön aratáskor eladtam tav. és nem volt áthozható készletem, ebből is kimaradok.
Most 1 mtz és a nagygépem Jd.+ munkarzközeit meghírdrtem. Volt már ilyen a gazdaságunkban, a 90 es évek első felében amikor a sőrgyár úgy döntött hogy nem vesz több árpát tőlünk, mert bezárja a malátázó üzemet.
Akkor Apámnak elkellett adnia pár gépet.
Ez van.

Előzmény: envagyok2 #511 hozzászólásaVan még az a lehetőség, hogy e.ü.probléma miatt vissza adható a bérlet?
Mire eljön a május, úgy is pszihopata leszek.smile thumbup

Előzmény: boldizsár1988 #508 hozzászólása65-85.
Egy fő.bérlőt már elengedtem, mert 110-re akarta emellni, de már most decemberben.
Biztos lesz aki bevállalja.

Kis érdekesség.
Az 5 főbérlőmből, mind az ötnek jeleztem, hogy gondok lehetnek a bérleti dijjal, részletben, vagy később kapják a lóvét. 3 teljesen korrekt volt, 2 úgy beszélt velem mint a kutyával, úgy hogy soha senkinek nem tartoztam még ez ügyben.
2x7 ha tulajok, előjött belőlük az állat. Ha tényleg csak később tudok fizetni, de már vettettem bele, kitud rakni belőle? Vagy ilyenkor van még olyan hogy mezei leltár?

Előzmény: szanberg #505 hozzászólása30-án Szendrői gazdanapok, érdemes elmenni? Mennek a fejesek is, nem lesz egy jó kis karate találkozó?
Csak azért kérdem mert kissé feszült a hangulat, s valakiken nehogy levezetésre kerüljön.?.smile thumbup

Előzmény: szanberg #476 hozzászólásaAkkor ti is pont úgy vagytok mint mi! Csak az az 45 km a külömbség.
Igaz hogy idegroncs lettem, meg kedden még vad gondolataim voltak, de még azért csak vetek 20 ha búzát, mert még a hitem megtartottam, és bízok az isteni gondviselésben.

Előzmény: szanberg #450 hozzászólásaHa kell segítség, keres meg. 06305252913.
Mindent elmondok hogy mit kell hozzá összerakni.
Én nem rég estem át rajta.

Előzmény: fannika0172 #452 hozzászólása30 ha saját+ 46 bérelt.
Sajnos 21-ben az egész családom bele esett a covidba, apumat elvitte meghalt, én 21 okt-től 22 januárig voltam a covidon, gépre kerültem, ez már rányomta a bélyegét a 22-es évre, mert bérbe kellett mindent csináltatni, és az nem olyan mintha te csinálnád.
Mivel az össz.területem 30,35% án alternatív (madár eleség) termesztést végzek, így a hagyományos 4 növényes forgó helyett, nálam nem ritka a 8 növényes évjárat, amiben nem megengedhető az extenzív termelés.
De alapvetően nem az én betegségem, vagy az extenzív/intezív termelés allkalmazása okozza nálunk a próblémat, hanem a mad.eleség pálya sorvadása, ami nálunk a többlábon állás alapjait biztosította.
És ez a hanyatlás már 4-5 éve elkezdődött.

Előzmény: Sk Laci #29221 hozzászólásaNálunk a telephely bent van a faluban, minden szomszédom tart jószágot, kacsáznak, nyulaznak, nálunk ludak vannak. És vannak közös állataink is, (patkányok).
A n.juhász aprítja, a méreg ritkítja, az élve fogó csapdák pedig 2 naponta fognak egyet.
De csak én írtom.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


A matematika segíthet a kukoricatermesztésben?
A matematika segíthet a kukoricatermesztésben?
Új összefüggéseket fedeztek fel a Debreceni Egyetem kutatói.
Mi lesz, ha elfogy az utolsó kenyér?
Mi lesz, ha elfogy az utolsó kenyér?
Hogyan jutottunk ide? Mi a kiút ebből a zsákutcából?
Kolaszewski 4 az 1-ben kanál készletről,  kedvezményes áron
Kolaszewski 4 az 1-ben kanál készletről,...

1.850 EUR

Lajta ekét keresek cserélek
Lajta ekét keresek cserélek

10 Ft

NAS 676 (2015)
NAS 676 (2015)

5.950.000 Ft

Takeuchi TB290 / 2014 / 6400üó / Lízing 20%-tól
Takeuchi TB290 / 2014 / 6400üó / Lízing...

33.900 EUR

Minden jog fenntartva.
© 2023 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]