Fórum

Becenév: JD 4630
Csatlakozott: 2008-02-10 09:22:48
Utolsó belépés: 2021-09-10 12:41:36
Fórum hozzászólás: 6705

A felhasználó hirdetései

15.000 Ft
10 éve hirdető
2022. augusztus 8. 16:51 Szántóföldi betakarítógép alkatrészek Alkatrész Baranya, Peterd
A képen látható JD kombájn alkatrész eladó vagy cserélhető.
Gyári Új 1980

Fórumhozzászólásai

Előzmény: A.I. #4985 hozzászólásaIgen az, bevált és nem is nagyon variáltak rajta.

Előzmény: karcsesz #4983 hozzászólásaMelyik fajta kormányod van?

A régebbi vagy az újabb(az újnál van egy szeleptömb a kipuffogó csonk környékén).

Ha a régi akkor faragd át, ha az újabb akkor egy hidrós lehet fel tudja a kormányművet újítani, néha elég új tömítés és gumigyűrű bele.

Előzmény: karcsesz #4978 hozzászólásaIgen, rossz volt a tömlő és nyomásra ment, próbálj tömlőt cserélni.

Kiiktatni nem próbálnám, az szerintem lehet máshol okozna nagyobb galibát.

Előzmény: ZZ #22712 hozzászólásaFizesd ki a magas árat, pio se rossz, ha váltani akarsz.

Nálam 21-ben a pio 7-10 t/ha, syng. az -30 % a mennyisége is gyengébb volt és a fajsúlya is, habitusra viszont szebb volt a syng. (mindegyikből 2-2 a legjobb kategóriából és eggyel alatta kategóriából, mindegyik rovarölős csávázással és teljesen azonos körülmények között)kb 4 millát buktam azon hogy spóroltam nem egész 600 eFtot.

Drága lecke volt de megtanultam.

Előzmény: mtz1221 #22638 hozzászólásaFügg nyilván a mennyiségtől, de én 4-500 eurt nem adnék 1 hektárért itt 200-300 eur/ha a bérleti díj és bizony azt is elég kipengetni.

Ekkora input költségnél lehetnek komoly bajok hamar, itt full precíziós szomszéd cégnek is befigyelt most 20q tengeri, na most akkor én az antik gépparkkal mire toljam full intenzíven?

Előzmény: .Feco. #22633 hozzászólásaSzerintem viszont most is magadból indulsz ki, igenis vannak tájegységek, ahol át kell értékelni mindent, és variálni a vetésforgón meg a technológiákon.

Sok helyen a kukorica felejtős lesz 20 éven belül, nézd meg, hogy húzódik északabbra a termeszthetősége.

Lassan komolyan gondolkodom egy oliva ültetvényen.

Előzmény: ..,-:) #8259 hozzászólásaLesz ott több is, sőt lesz amelyikből halkaja lesz, drága pénzen az arab sem vesz szemetet.

IH 490-es tárcsához nincs valakinek esetleg gépkönyve/alkatrész katalógusa?
Hálás lennék érte ha megosztaná velem.

Előzmény: hasutas1 #86907 hozzászólásaA németek ziher, hogy csaltak, minden ára elszállt durván mégis kisebbre hozták ki mint nálunk.

Előzmény: Vén cigány #86906 hozzászólásaNem tudom, ahogy te sem, amit viszont tudok, h az osztrákoknál élő család (3 tagú) tavaly kijött kb 50 eur -ból hétvégi nagy bevásárláskor, most ugyanez kb 150 eur, tehát senki ne akarja beadni, h csak nálunk van áremelkedés.

És mellé több a rezsi(bár erre most kapnak kompenzációt majd, de nem az egészre) az üzemanyag stb..,saját bevallásuk szerint is jelentősen csökkent a félretehető zseton.

Előzmény: Vén cigány #86905 hozzászólásaNálunk 1 héten 1-1.5 l elfogy, vasárnapi rántott hús és zöldségek.

Előzmény: JD 4630 #86902 hozzászólásaosszad

Előzmény: Vén cigány #86897 hozzászólásaTe gazdasági guru, nézz körbe Európában, aztán böfögj, ott nem volt Viktor uralom meg NER, mégis amit a németben, osztrákban élő rokonok mesélnek az elég durva.

Konkrétan leburzsujoztak a németből jött rokonok mert bundás kenyér volt reggelire, náluk az 3 hónapja nincs mert kell hozzá étolaj.

Úgyhogy .....meg az inflációs százalékaikat, meg az árfolyamukat, ott is beütött a kaki.


Moderátor által módosítva: 2022-08-10 08:50:11

Moderálási elveink miatt törölve: 2022-08-10 08:49:26

Előzmény: atisgyulai #10323 hozzászólásaHa ilyen bajod van lehet olyant kéne nézned ami ekevázra van rakva, az nem dúr be.

Tönkölyre van valakinek ára?

Moderálási elveink miatt törölve: 2022-06-16 16:57:40

Előzmény: .Feco. #7713 hozzászólása"Kellett a sok hülyének egy ex-KISZ-es komcsit megválasztani, az ex-komcsi haverjaival…"

Mintha a "másik oldalon" nem ugyanaz lenne, lehet a tükörben nagyobb dinka néz rád vissza, mint amekkora a "sok hülye".

Egyébként a modik mindkét(az enyémet is) hszt kiradírozhatnák, mert vajmi kevés köze van mindkettőnek a témához.

Előzmény: #bandi #83153 hozzászólása"És még ebben a cikkben is méltatják, hogy az oroszok minden nap szétrakétáznak valamit egy idegen ország területén. Betegek smile sweatdrop"

Akkor a HVG kommentelők 99%-a is beteg ezek alapján.

Előzmény: mihaszna #83139 hozzászólásaNem a megfelelő emberrel beszéltél, sajnos a közigben sok szabotőr dolgozik, aki lepattintja magáról a melót, de pl eleve írásban kell panaszt tenni az adott hatóság illetékes igazgatójának/osztályvezetőjének címezve és lehetőleg több hatóság részére elküldve, hogy lássák van érintett másik társhatóság, na akkor más lesz rögtön a történet.

Előzmény: mihaszna #83139 hozzászólásaMikor kaphat azonnal fogyasztóvédelmi bírságot egy vállalkozás? Mire kell odafigyelni, hogy a bírságot elkerüljék? Ezek a legégetőbb kérdések, amelyek a kereskedőket foglalkoztatják. Szeretnének fogyasztóbarát és jogkövető magatartást tanúsítani. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Budapesti Békéltető Testület legújabb kampányának újabb részében számba vesszük azokat a legfőbb eseteket, mikor kerülhet sor bírság kiszabására.

Nem árt tudni, több fogyasztóvédelmi feladatkörrel rendelkező szerv is van, de az általános fogyasztóvédelmi előírásokat a fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálja. Első fokon a járási hivatalok, illetve a megyeszintű járási hivatalok, másodfokon pedig a Pest Megyei Kormányhivatal. Ugyanakkor például a bankok, biztosítók esetében már a Magyar Nemzeti Bank lát el fogyasztóvédelmi feladatokat. A közművek szabályozásáért is más hatóság felel, de a Gazdasági Versenyhivatal szintén befolyásolja döntéseivel a fogyasztóvédelmet.

Az anyagban most a fogyasztóvédelmi hatósággal és az általános fogyasztóvédelmi előírásokkal foglalkozunk. Ezeket javarészt a fogyasztóvédelmi törvény tartalmazza, de például a kereskedelmi törvényben is vannak ilyen szabályok, mint például a Vásárlók Könyve kihelyezésére, vagy a nyitvatartás kiírására vonatkozó előírások.

A fogyasztóvédelmi törvény szerint például a hatóság vizsgálja, hogy a vállalkozások betartják-e a forgalmazással, szolgáltatásnyújtással kapcsolatos szabályokat, vagy épp azokat az előírásokat, amelyek a gyermekek és fiatalkorúak védelmére vonatkoznak. Ellenőrzi, hogy a panaszkezelési, ügyfélszolgálati tevékenységre a szabályok mentén kerül-e sor, illetve, hogy az érintett vállalkozások, amelyek külön erre kötelezettek, foglalkoztatnak-e fogyasztóvédelmi referenseket. Szintén vizsgálja a fogyasztóvédelmi hatóság azt, hogy a vállalkozás eleget tesz-e a békéltető testület eljárásában őt terhelő együttműködési kötelezettségnek. Emellett ellenőrzi például, hogy az áru értékesítésére, a termékek minőségére, összetételére, csomagolására, megállapított árára, a fogyasztói panaszok intézésére vonatkozó szabályokat betartják-e. Rendkívül széles tehát a fogyasztóvédelmi szabályok köre.

A jogsértésekkel szemben pedig széleskörű hatósági eszköztár áll rendelkezésre.

Milyen szankciókat alkalmazhat a fogyasztóvédelmi hatóság és mi alapján mérlegel?

A fogyasztóvédelmi bírság csak egyike azoknak az eszközöknek, amelyeket a fogyasztóvédelmi hatóság alkalmazhat, ha a szabályok megsértését tapasztalja. Minden eset más és más, és sokszor nincs is szükség bírságra, amely a legszigorúbb szankciók egyike. Többször ugyanis elegendő lehet akár a jogsértő magatartás folytatásának megtiltása, vagy épp csak egy figyelmeztetés (ez utóbbi alkalmazása például – néhány kivétellel – egyenesen kötelező a kis- és középvállalkozások esetében).

Amikor a hatóság ezekről dönt, figyelembe veszi először is a jogsértés súlyát. Mérlegeli, hogy az csak egy fogyasztót érintett, vagy pedig akár több százezer fogyasztót. Az sem mindegy, hogy - akár egy országos áruházlánc esetében - csak és kizárólag egy kisebb községben került sor a jogsértésre, vagy pedig az több városban lévő üzletet is érintett. A jogsértés súlyánál emellett az érintett áruk értéke szintén jelentőséggel bír. Ahogy az is, meddig állt fenn a jogsértő állapot: egy napig, egy hétig, egy hónapig, vagy akár több évig. A jogsértő magatartás ismételt tanúsítása olyan újabb elem, amelyet a fogyasztóvédelmi hatóság értékel. Vizsgálja azt is továbbá, hogy az adott jogsértéssel mekkora előnyt ért el az adott vállalkozás.

Mikor kötelező azonnal bírságot kiszabni, mikor nem?

Kis- és középvállalkozások (KKV-k) esetében például, ha először fordul elő a vállalkozás életében jogsértés, akkor fogyasztóvédelmi bírság kiszabása helyett kizárólag figyelmeztetést lehet alkalmazni. Azonban, még a KKV-k esetében sincs lehetőség a bírságtól való eltekintésre, ha például a jogsértés emberi életet, testi épséget vagy egészséget sértett vagy veszélyeztetett, vagy például általa olyan előírásokat sértettek meg, amelyek a kiskorúak (18 éven aluli személyek) védelmét szolgálják. Ez utóbbi körbe tartoznak például az alkohol- és a dohánytermékek értékesítésére vonatkozó korlátozások.

Egyébként, ha a kereskedő jogsértő magatartásával környezetkárosodás következett be, vagy pedig - koruk, hiszékenységük, szellemi vagy fizikai fogyatkozás miatt - kiszolgáltatott fogyasztókkal szemben tanúsítottak jogsértést, szintén azonnal bírságol a hatóság. De ugyanúgy ide tartozik például az az eset, amennyiben a vállalkozás megsérti a békéltető testület eljárásában fennálló együttműködési kötelezettséget.

Ha az érintett vállalkozás nem minősül KKV-nak, úgy már szélesebb körben érvényesül az azonnali bírságkiszabás kötelezettsége.

Mekkora lehet a fogyasztóvédelmi bírság összege?

A fogyasztóvédelmi bírság összege sok-sok tényezőtől függ.

Általánosságban viszont kijelenthető, hogy a fogyasztóvédelmi bírság összege 15.000 Ft-tól akár 2 milliárd forintig is terjedhet. Ezen belül is azonban széles a hatóság mozgástere attól függően, hogy nagyobb árbevételű vállalkozásról van-e szó, és az is számít például, webáruház-e az adott vállalkozás.

Előzmény: mihaszna #83110 hozzászólásaFogyasztóvédelmi bírság, kap egy csinos 10 számjegyűt és pisloghat, mint hal a szatyorban.
Várd ki a történet végét, nekem van egy érzésem, hogy ki nyeri meg.

Előzmény: barazdabetyar. #6731 hozzászólásaNem is törekedsz nagy termésszintre gondolom.

Előzmény: pe88 #6729 hozzászólása200 eur nevetségesen alacsony költség.

Előzmény: #bandi #83500 hozzászólásaNe mosd össze a cigányokat a négerekkel, mert rohadtul más a két történet, nálunk nem voltak rabszolgák, és szerintem jelenleg Európa jobban megszenvedi mind a diszkriminációt, mind a rasszizmust, sepregessenek előbb a saját portájukon.

Előzmény: Földönfuto #83496 hozzászólásaA híres nyugati tolerancia eddig tart, sajnos a nagy "demokráciájuk " sem jobb.

Előzmény: #bandi #83493 hozzászólásaA qva gáz az, hogy a sportolók legalább fele nem ért egyet vele, csak félti az egzisztenciáját, és ezért megy bele, és aki ellenvéleményt formál nyugaton annak reszeltek, ráadásul ez a "probléma" történelmünk okán minket eleve nem érint.

Előzmény: #bandi #83488 hozzászólásaHa vendégségbe mész nem sz*rsz a küszöbre ez alap, legalább is kéne legyen, otthon bohóckodhatnak, itt a kutya se kér belőle.

A hazai válogatott sem csinál semmilyen aktuálpolitikai állásfoglalást pl migráció ellen fél perc egyszerre ugrálás, vagy a túltolt homok lobbi ellen jelképes seggre pacsi stb stb...

A sportot ki kéne ebből hagyni, mert az embernek elmegy a kedve tőle.

Előzmény: #bandi #83069 hozzászólásaTudod mi különbözteti meg a bolondot a normálistól?

Hogy Ők vannak kevesebben, de a falon belül Ők is szentül hirdetik, hogy Ők a normálisak, és aki kint van az a bolond.

Előzmény: mihaszna #83087 hozzászólásaLátszik szépen a kormányképesség az ellenzéki vezetésű önkormányzatokban.
Egymást marják, miközben nem történik semmi előrelépés.

Nézd meg a héten mi volt a fővárosban, szerinted az normális lenne ha a parlamentben is ez menne?

Előzmény: TYLLA #82585 hozzászólásaÁmen.

Be sem kellett volna.

Előzmény: JD 4630 #5982 hozzászólásaHollywood trónfosztói


https://youtu.be/BhG9I2KdOOY https://www.youtube.com/watch?v=BhG9I2KdOOY

Előzmény: JD 4630 #81757 hozzászólása
81754

Előzmény: JD 4630 #81756 hozzászólásaErre ment volna ha a technika nem ellenkezik

Amikor az ember elkezdi leépíteni az elveit, annak sosincs jó vége.

Először a jobbik a moslékban, most meg már az azov nácik.

Előzmény: .Richard. #81720 hozzászólásaSe urán, se olaj/gáz, se ritka földfém, se más bányászott érc, se gabona, se alkatrész annak az országnak vagy cégnek aki a listán van kb. ennyit.

A lista összeállítására 10 napot kapott az orosz közigazgatás.

Előzmény: GREVEN #4525 hozzászólásaAhol kicsi a humusz tartalom ott lehet galiba, a többi része viszont szép lesz.

Előzmény: Mihály #80685 hozzászólásaJogod van hozzá, én viszont fakockákkal nem vitatkozom.

Előzmény: csuti0 #80681 hozzászólásaNem bukhat el pénzt nyertes ügyfél, csupán a jogállami vizsgálat ideje alatt nem fizeti ki az EU, a hazai költségvetésből megy, és ha nem megy át akkor utólag sem fizeti ki M. országnak, ami jó nagy szemétség, mondjuk van már rá B terv, ahogy a madarak csiripelik.

Előzmény: Mihály #80679 hozzászólásaAz agrárforrásokat nem érinti a jogállamisági eljárás, a közbeszerzéses pályázatokkal van gondja Brüsszelnek.

Előzmény: #bandi #79835 hozzászólásaElmennek aztán 2-3 hónap múlva hazakullognak, nincs már akkora szakadék a nyugati és a hazai életszínvonal között, a csóró(sok ingyenélő gyurmaszakos diplomás) kint is csóró, akinek meg van szorgalma és szakmája, az itthon is úriasan megél.

Előzmény: Gandhy #79655 hozzászólásaA brüsszeli elvtársaknak szabad zsebre dolgozni, az nem korrupció, és mi köze, ahhoz egyáltalán bárkinek.

Moderálási elveink miatt törölve: 2022-03-30 10:03:04

Előzmény: vén cigány #77933 hozzászólásaEzzel csak annyi a bajság, hogy akkoriban az emberek jó részének -képletesen értve- nem volt forintja, a teszkoba mondjuk nem voltak lepucolt polcok és a wellness sem volt tele.

Előzmény: Gandhy #77894 hozzászólásaA.C.A.B.smile lol

Előzmény: Tyba44 #5068 hozzászólásaHáti permetező glifozát és egy autó, annyi, hogy 2 ember kell hozzá, apámnál így csináltuk.

Előzmény: 5465 #77703 hozzászólásaDe rögtön egy tucatot smile lolsmile lolsmile lol

Előzmény: #bandi #77699 hozzászólásaA támogatásnál meg a termény értékesítésnél viszont nyersz a gyengébb forinttal, ha nem vagy veszteséges összességében jól jársz vele.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Kemény idők: ez történik a gázárakkal Európában
Kemény idők: ez történik a gázárakkal Európában
Európa megfeszített erőkkel küzd a energiafüggetlenség eléréséért.
Hogy lehet ez? Nincs még egy ország az EU-ban, ahol akkorát drágultak volna az élelmiszerek, mint nálunk

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

Pöttinger Servo25 3+1fejes v.f. eke
Pöttinger Servo25 3+1fejes v.f. eke

2.690.000 Ft

IH Talaj lazító
IH Talaj lazító

800.000 Ft

Sportcsikó
Sportcsikó

1.500.000 Ft

Eladó
Eladó

220.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2022 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]