Gázolaj árak 657 Ft Benzin árak 618 Ft EUR 389.41 Ft USD 358.81 Ft CHF 407.83 Ft GBP 454.96 Ft

Fórum

Becenév: JD 4630
Csatlakozott: 2008-02-10 09:22:48
Utolsó belépés: 2022-12-03 12:13:49
Fórum hozzászólás: 7068

Fórumhozzászólásai

Előzmény: Ohaza63 #3504 hozzászólásaEz katona berkekben régóta téma. A régi g merci 2-3000 alkatrész az új több mint 100000, a sivatagban rengeteget szívtak vele.
De a Lynx-ről is olvastam olyat, hogy hadgyakorlaton 30 dbból nap végére 1 volt működőképes.

Eleve nem értem, hogy katonai járműben miért kell euro minősített motor, mikor anélkül jóval egyszerűbben(olcsóbban) és sokkal megbízhatóban üzemeltethető a haditechnika.

Előzmény: medikus #3503 hozzászólásaVan rá esély, ha túltolják a biciklit, hamar érezni fogják a felmelegedést, lesz van 6000 fok Kievben.

Előzmény: Ohaza63 #3499 hozzászólásaMaffia ország, náluk ez a természetes mentalitás, és a brüsszeli elitnek ez sem probléma.

Egyébként nem szép dolog részemről, de napról napra egyre inkább azt kívánom, hogy az oroszok kenjék el a bazi nagy pofájuk.

Előzmény: apuci #24888 hozzászólásaJó ár, nettó 2400 ért vettem talán 2 éve.

Előzmény: hashtag #3496 hozzászólásaAz egész Bolonyai rendszer úgy szar, ahogy van.

Bsc 3 év msc 2 ez tök szép, de msc már szakmérnökit kapsz, ami égen 5+2 év volt.

És bizony nem egy oktató szájából hallottam, hogy mscn az elfeledett bscs anyag felelevenítése veszi el az idő jelentős részét és a régi képzéshez képest jó ha 50-60% a megszerzett tudás.

Az is gond, hogy a gyakorlat előrébb van, mint az oktatás, bár ebben látok pár intézmény esetében próbálkozásokat, csak a legtöbb felsőoktatási intézményre, amelyekhez volt szerencsém, rátelepültek komplett familiák, akik néha ellenérdekeltek a fejlődésben.

Előzmény: Jóskabáttya #5171 hozzászólásaVan még élet ebben is.smile thumbup

Előzmény: TeljesenMindegy #3468 hozzászólásaA tanult nem egyenlő a művelttel, ezt 7. általános iskolába belém verte a magyar tanárnőm, akkor nem értettem, ma már igen, van kőműves a falunkban, aki műveltebb mint a magyar átlag diplomás. És meg lehet nézni, nem bántásból, de olyan dolgokból lehet diplomázni, hogy aki elvégzi sem tudja mire jó, de ő diplomás, ezek közül a legrosszabbak a bölcsészek, elhiszik magukról, hogy mindenhez is értenek, közben segg hülye az összes, nem tudást és alázatot tanul az egyetemen, hanem hatalmas egót növesztenek neki. Tisztelet a kivételnek, ezt hozzá kell tennem, mert nem mindenkire igaz a tanárok között is lehet találni értékes, művelt embert csak sajnos arányaiban kevesebbet, mint 25 éve.

Előzmény: Praetor #3478 hozzászólásaAz az ember nem a gerincességéről volt híres eddig sem, igazi megélhetési politikus, a tökéletes mintapéldánya a jelenlegi európai politikai elitnek.

Előzmény: apuci #24886 hozzászólásaKonkrétabban?

Indítókulcsra gondolsz? Akkor a válaszom igen, pár évente veszek 1-2 csomaggal, 1 csomagban 2 db van ha jól dereng, szeretem ha minden gépben van kulcs, meg az autómban és sajnos sokszor elhagyom fáradtan.

Előzmény: Vargáné Tünde #316 hozzászólásaKöszönöm a válaszát!

Előzmény: vargapal1979 #5169 hozzászólásaCsányoszrón van. Vasárnap vagy hétfőn járok arra(apám telephelyén van 50kmre tőlem).

Előzmény: vargapal1979 #5167 hozzászólása150 eFt, ha érdekes csinálok képet hétvégén(írd meg melyik részét szeretnéd látni) és átnézem még egyszer, kb 3 éve vettem, úgy rémlik nem volt nagyobb bűne, mindenképp felújítani szükséges.

Ha valami miatt a gépműhelyben találnak valami nem javítható hibát, akkor visszatérítem a blokk árát.

Előzmény: vargapal1979 #5165 hozzászólásaBlokkom van olyan amelyiket fel lehet újítani.

Főtengelyből sajnos kifogytam.

Előzmény: A.I. #5163 hozzászólásaÉn is futottam már össze hasonlóval, tavaly nyáron a kombin az asztal visszafordító hajtómű lett felújítva, ott is ludas volt a túlzásba vitt paszta, a tűgörgős csapágy sem szereti.

De találtam már szétszedett power shiftben is, meg sok sok helyen az évek alatt.

Előzmény: A.I. #5160 hozzászólásaEz meg, hogy?

Előzmény: A.I. #5157 hozzászólásaVillamosságot ne is mond, a Dániából hozott gépen annyi kanóc volt pluszba befűzve, hogy a hajunk égnek állt, több hónapnyi munka volt kibogozni, a panelt is át kellett forrasztgatni, de most majdnem minden kerek rajtra.

Elől kell a királycsapot vonalfúrni és felperselyezni, mert csak ideiglenesen van megszögelve, meg a fülke ventilátort cserélni.

Előzmény: A.I. #5157 hozzászólásaTurbó felújítás mennyi volt?
Új garettet vettem a 4955 ösre 315+faért 2022 decemberben.
Rezgéscsillapítóból útóljára 60+fa volt, igaz az már 6-7 éve.
Főtengely kb 1.2- től van új, spanyol csoda 450-től, de a régit is meg lehet köszörülni, az is jó.

Előzmény: A.I. #5155 hozzászólásaMár a 90-es évek vége óta nincs ha jól tudom, környezetvédelmi okokból, de a jenkiknél is nézegettem és úgy tűnik ott is újjáépített van csak.

2012 körül csináltunk utoljára akkor bruttó 2 körül volt.

Egyébként érdemes szerintem is megcsinálni, de azzal a tudattal, hogy utána vagy 4-5 évig nem szabad eladni, mert a piac nem fizeti ki a bele tolt pénzt.

Előzmény: A.I. #5152 hozzászólásaÚj nincs már évtizedek óta, felújított meg nem olyan veszélyes árban megy szerencsére.

Előzmény: vargapal1979 #5151 hozzászólásahttp://fortunamotor.hu/kapcsolat/

Náluk volt, felújított blokk köszörült vagy új spanyol főtengellyel.

Előzmény: Selvin #313 hozzászólásaB*meg, majdnem azt vettem. Kösz, hogy felhívtad a figyelmet.

Akkor 1 értelmű, hogy a rendeletben előírt 15 kg csak akkor van meg ha + 33%al veted.

Előzmény: Selvin #311 hozzászólásaMi?

Előzmény: Selvin #309 hozzászólásaSzerintem itt valami félreértés van
ha le van fémzárolva a címke a mérvadó, de azt nehezen hiszem, hogy oltóanyagon vagy csávázószeren kívül lehet benne más is, azok meg nem foglalják el az 1/3át.

Előzmény: Selvin #307 hozzászólásaHol?

A rendeletben én nem látok ilyet.

Szálas fehérje támogatás előlegről jött papír tegnap, másik ismerősnek is itt Baranyában, talán beindulnak.

Előzmény: margitradnai50 #1714 hozzászólása"Netán úgy gondolják, h. a kombájn minden telitartállyal betotyog akárhány km-ről is a telephelyre? "

Ezt most komolyan gondolod?

Nálam a bálázás is véget ér a bálázónál, ne legyél önmagad ellensége, miért kell mindent túlgondolni.

Előzmény: mtz1221 #29409 hozzászólásaVigyázni kell nagyon hamar megvan a baj, ha nem jön szépszerivel, akkor inkább ráhosszabbítok csővel, sajnos én is ültem párszor le hasonló esetben, meg 1 szer hókon vágtam magam úgy, hogy a földön tértem magamhoz.

Előzmény: mtz1221 #29404 hozzászólásaApám másik újítása volt, hogy krova dugót hegesztett ilyenkor a végére, a régi magyar nem volt valami félelmetesen leedzve és ötvözve sem, azt jól oda lehetett fogatni.

Előzmény: mtz1221 #29406 hozzászólásaAmit kérnek a zsibvásárosok, abból új kínait lehet venni, annyival meg nem rosszabb az sem.

Előzmény: mtz1221 #29397 hozzászólásaMeg kell hegeszteni, keress egy másikat aminek a másik fele van elnyílva, és a száránál hegeszd össze, apámnak van jónehány, és ha ügyes vagy hosszabb lesz mint újkorában, ami azért jó mert hamarabb szétmegysmile lolsmile lolsmile lol

Előzmény: mtz1221 #235 hozzászólásaMár múlt hét csütörtökön is porolt itt.

Előzmény: pate #251 hozzászólásaLehet azt szinte bármikor, inkább a beállítás a kérdés, de látni fogod.

Előzmény: hashtag #2331 hozzászólásaVigyázz mit kívánsz, mert még megkapod, egy elég nagy cég vezetőjével beszélgettem és bizony Ő szavai szerint olyan szintre emelkedtek az 1 hektárra jutó költségek, hogy egy év alatt is komoly anyagi nehézségbe kerülhetnek ha valami beüt.
De nézz körbe itthon, akinél nincs akg vagy öko és nem jóval átlag feletti vagy öntözött a területe, azoknál most kemény a matek.

Előzmény: hashtag #2328 hozzászólásaÉs jön valami kovid 2 aztán pislognak mint hal a szatyorban kaja nélkül. Ha nem lenne stratégiai ágazat már rég be lenne darálva, pont az orosz háború tanulsága, hogy milyen sérülékenyek azok az országok akik importálják az élelmiszert.

Előzmény: A.I. #5146 hozzászólása"De akárki akár mit mond egy atom traktorsorozat!"

A jelen gazdasági helyzetben úgy vagyok velük mint az ország a paksi atomerőművel, még 20 évvel meghosszabbítom a tervezett üzemidőt. smile lolsmile lolsmile lol

Az 1.ik 4630-asunk tavaly lett 50-éves, szerintem még van benne 20-30 év.

Előzmény: A.I. #5146 hozzászólásaAzt képzeld el a jó szivattyú helyett felraktunk 1 másikat az egyik kupak csavar alól ömlött az olaj, ráhúztam, akkor láttam, hogy a két kupak között bazi nagy repedés van a szivattyúházon, a másik amit megfigyeltem, mindig a legkacifántosabb helyen lévő dugócsavar kezd el könnyezni.
Youtubeon a hülye amerikai az egész elejét(tankot, hűtőt stb) szétbombázta cserénél felfele szedi ki, pedig a 4-5 után már rutinosan megy lefelé is, pár óra alatt le és föl is van rakva.

110 bár az nem kevés már, a 30-asokon eredetileg is 157 bar volt a gyári érték, de ha 130 feletti volt/van mérésnél, már nem piszkáljuk.

Előzmény: A.I. #5144 hozzászólásaA tapasztalat azt mutatja, hogy legritkább esetben van baj a főszivattyúval(nálunk eddig 1szer sem az volt), de mégis mindig mindenki azt akarja lecserélni, aztán megesett velünk is, hogy lecseréltük, és nem lett jó(pedig meg lett előtte fogadva 4-5 fölös csere után, hogy nem azzal kezdjük) és a végén kiderült, hogy olajat kellett cserélni meg szűrőt.

Ki kéne ezen is mérni a nyomásokat, mint a 55 ösön, aztán akkor előrébb lenne vele az ember, de ha lassan emel az inkább a kevés olaj miatt szokott lenni, ami vagy azért van mert nem kap elég olajat a szivattyú(a feltöltő szivattyú gyengélkedik, vagy az olajszűrő melletti szelep beragadt, egyszer jártunk, így nagy cián volt kiszedésnél már látszott, h nincs baja s feltöltő szivattyúnak), vagy a szivattyú után megy el a nyomás, esetleg az elsőbbségi szelep nem enged hátra elég olajat, ha jut hátra olaj akkor valamelyik kihelyezett kör lehet a ludas, de volt olyan is, hogy a hátulról nézve jobb oldali difiház tetején lévő szelepházat kellett cserélni.

2-3 nap alatt körbe lehetne rajta menni, és ha egyszer ki van javítva hálás masina mind1ik.

Előzmény: kremzner.tomi #5142 hozzászólásaPróbáld egyben eladni szerintem, kis szivattyút cserélni nem olyan nagy harci tett ha tudod a módját, de a lassú emelés az lehet még 2 másik dolog miatt is, 2 szelep is okozhatja, illetve láttam már olyat, hogy a kihelyezett kör volt rossz, áteresztett és ott ment el a nyomás.

Előzmény: kremzner.tomi #5139 hozzászólásaAz a baj sok része lesz, ami fabatkát sem ér, kár, hogy eggyel kevesebb lesz megint, annyira nem tűnik lelakottnak, papírja/rendszáma van?

Melyik része rossz?

Ami szerintem ér belőle valamit az a főtengely, de az is csak akkor ha az újabb és nem repedt vagy görbe csapágyas, a főszivattyú és a váltó, hátsó kerekek, a többi része lutri, hogy elmegy e valaha.

Előzmény: kremzner.tomi #5136 hozzászólásaEgyébként merrefelé vagy?

Előzmény: kremzner.tomi #5136 hozzászólásaMiért nem adod el egyben?

Előzmény: Ohaza63 #938 hozzászólásaEngem pár éve este lekapcsoltak, elromlott a világítás kapcsolóm, és hátra nem volt semmi világításom, de nem büntettek meg, csak felhívták a figyelmem, hogy óvatosan közlekedjek hazáig, és mielőtt újból közútra megyek javítsam ki a hibát.

Előzmény: Ohaza63 #933 hozzászólásaEzzel a hozzáállással a sportkocsik/motorok rendszámot sem kaphatnának.smile hammersmile hammersmile hammer

Előzmény: th.tibi78 #11660 hozzászólásaAz már kicsit pofátlan.

Előzmény: th.tibi78 #11658 hozzászólásaBaranya

Előzmény: petya0724 #11655 hozzászólásaTakarmány búzámra 58-59 a mai ajánlat

Előzmény: petya0724 #11655 hozzászólásaKötés vagy eladási ár?

Előzmény: termelo #107 hozzászólásaNekem nincs sztárügyvédem, nem is állítottam soha, hogy lenne.

Viszont te neked bazi nagy a pofád és konkrétumot te sem raktál le eddig az asztalra (pl. bírósági ítélet száma stb..).

Előzmény: Megmondó #105 hozzászólásaNem mind1ik, felénk elhajt a francba.

Előzmény: termelo #102 hozzászólásaFöldhasználat nélkül, hogy lehet jogszerűen szánót művelni?
Erre válaszolj nagyszájú!

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Talajjavításra van szükség? Ezeket az alapelveket kövesd!
Talajjavításra van szükség? Ezeket az alapelveket kövesd!
A talaj jó működéséhez élővilág, víz és szerves anyag szükséges.
Kellemetlen igazságok a zöld megállapodásról és a fenntartható élelmiszerekről
Hardi Zaturn 2000 axiál permetezőgép
Hardi Zaturn 2000 axiál permetezőgép

2.850.000 Ft

L 60 darus ifa
L 60 darus ifa

2.700.000 Ft

Termény daráló
Termény daráló

20.000 Ft

Krone Swadro 46 rendképző
Krone Swadro 46 rendképző

2.300.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]