Gázolaj árak 623 Ft Benzin árak 616 Ft EUR 393.7 Ft USD 363.9 Ft CHF 404.53 Ft GBP 467.07 Ft

Fórum

Becenév: Gabi6
Csatlakozott: 2008-02-23 10:25:53
Utolsó belépés: 2015-12-27 13:17:39
Fórum hozzászólás: 72

Fórumhozzászólásai

Válasz Büressz Szia Büressz. Én Solton lakom,azt javasolnám, hogy a 44-es útról Kecskemét fele haladva a repülős körforgó után következő körforgónál, ahol jobbról az axon gyár van a sarkon fordulj el jobbra, ahol egy szélmalom van a legelső lehetőségnél fordulj balra(kb 300m a körforgótól)Ezen az úton haladva autó kereskedések vannak mindkét oldalon . Tuti,hogy hivatalosan ezen az úton traktorral nem lehetne menni, de így az autópályát és a várost is kikerülöd. Ezen az úton haladva, átmész a Halasi úton, több lámpás kereszteződésen. A lényeg az, hogy mindig egyenesen haladj. Egészen addig, míg egy lámpás kereszteződésnél( a Toyota szalon lesz a sarkon),itt Kanyarodj el balra, ez már az 52-es út lesz, ami elhoz Dunaföldvárig.Én ezt az utat már többször megtettem traktorral is, és kombájnnal is nem szabályos, de ez a legrövidebb út. Szabályos út nincs!Remélem segítettem.


smile wink

Előzmény: #2171 hozzászólásaSzia!
Mondta édesapám,hogy beszéltetek telón a kosról itt vannak a képek, ha bármi kérdésed van csak hívd nyugodtan. Sajnos csak egy képet enged feltölteni.(Esetleg ha megadod az e-mail címed oda többet is tudok!)

Előzmény: #2168 hozzászólásaSzia!
Nekünk van egy 2 éves törzskönyves szuffolckunk eladó, nagyon szép kifejlett példány, ha komolyan érdekel Soltiak vagyunk ezen a számon:06-30-976-25-82 érdeklődj!

Egy ha-/az természetesen 10 000 négyzetméter én 1-tized ha irtam a beállitásra ennek a hossza a beállitásnál atol függ,hogy milyen széles akeret.Az elfogyott lé mennyiségnek a 10 *-ese fogy el ha/-on ként.

Előzmény: #2146 hozzászólása


Hello Fagyis Több féleképpen is be lehet állitani a lé mennyiséget ,az egyik,hogy ami a gyári leirásban van .Itt le va irva a fuvoka méret a nyomás,és a sebeség ennek a 3-adat alapján lehet változtatni a kiszorandó lé mennyiséget.Én ugy szoktam ezt csinálni,hogy feltöltöm a gépet,és kimérek0.1hat-ennek a hossza atol füg,hogy milyen széles a permetezö-a10-m-nél100-méter-12-nél83-méter-stb.A nyomást én 3barr-ra szoktam állitani a 0.4-es fuvokáknál amenet sebeséget pedig ugy válaszd meg hogy a keret ne nagyon vágodjon.Ha jo a beálitásod 3barr-on 0.4-es fuvokánál6-7km/ó-nál olyan 260-280l/ha-jönki.Ám ezt lehet csökenteni,vagy növelni vagy a sebeség vagy a nyomás változtatásával.Ha ezt igy beállitod ennek a szántoföldön is ennyinek kell lennie. Remélem tudtam segiteni valamit.

Előzmény: #2106 hozzászólásaHelló én merem ajánlani a Csolyosi-Malupés permetezöket ugyanaz az olasz udor szivatyu van rajtuk mint a Foráson önbeállos keret öblitö rajta árban 1/3-ával olcsobb a forrástol 10-évet nyustöltem amit elöször vetem töluk aztlecseréltem egy ugyancsak malupés nagyobra remélem ez sem lessz roszabb mint az elödje volt.

Az lenne a kérdésem tud-e valaki bárányszállítást kamionba vagy hizlalásra van 18db-om 18-30kg- ig. Ha valaki tud valamit jelezzen előre is köszi.

Előzmény: #18489 hozzászólásaSzia kérdésedre válaszolva az adagoló elején a furatos tárcsával előtöltést lehet állítani. A negyedik hengert a (fülke felőlit) állítsd szelepváltásra, bal oldalon a kuplungháznál a motor felől találsz egy tizes csavart aminek a külső fele egy hosszabb menet nélküli rész.A csavart kicsavarva ezt a menet nélküli részt a lendítő kerék furatába kell bele dugni úgy, hogy szelep váltás után lassan tekered a főtengelyt és mikor a len keréken lévő furatba bele tudod nyomni ezt a csavar véget akkor kell az adagoló furatos tárcsályát szét akasztva tekerni kulccsal. Ezt úgy szoktuk csinálni, hogy kézigáz teljes töltésen legyen az a legjobb megoldás ha egy orrcseppes kis üvegecskét egy parafadugó segítségével rászerkesztesz egy nyomócső darabra amit az első henger adagoló elemére teszel. Ahogy emelkedni kezd üvegcse legvékonyabb részén ott felül a gázolaj abban a pillanatban ne fordítsd tovább az adagoló tengelyét és a 2 csavart tedd vissza a furatokba.( ne felejtsd el kivenni a lenkerékből a csavart) Jó munkát!:)

Előzmény: #1028 hozzászólása
Sziasztok:Nekem ugyan már a földbe van a kukoricám, de van itt egypár dolog ami nem egészen tiszta számomra.A vetögép tagognál a rugokat mennyire kell megspanolni? Mi a gyári értéke ? Nálam a csoroszlya elején a lánc hat szemet log jo e ez igy nem tom .Az lenne a kérésem hogy olyan irjon aki biztosan tudja. köszönöm.smile confusedsmile helpsmilie

Előzmény: #504 hozzászólásaÉn is csatlakoznék az előttem szólókhoz és minden fórumozónak:kegyes időjárást,magas termésátlagot,és a 2011évhez hasonló termény árakat kívánok!smile cowboy

Előzmény: #3856 hozzászólásaajánlatot tett a nagy TRIGÓ?smile confused

Előzmény: #8634 hozzászólása


milyen a felnid küllős vagy egybe van?

Előzmény: #3771 hozzászólásaki forgalmazta a vetőmagot?

Sziasztok megtudná e valaki mondani hogy a 820.2 -be az első hajtásba a hidba és a lehajtásokba mennyi olaj kell és milyet szoktatok bele rakni ?Előre is kösz a választ.smile confused

Előzmény: #781 hozzászólásaTud e valaki mostani kukorica árat?

Előzmény: #2792 hozzászólásaHelló szerintem is érdemes megnézni a könyök tengelyt egyszer én is jártam igy ugyanez a szitu volt mint nálad és a könyöktengely bevolt ugyszorulva,hogy csuda .Minda 2-be esztergáltatunk uj vékony rézpersejeket a régiek ugyanis tropáramentek ,és már jo is let a dolog.Hozáteszem ezek nem igazán veték a zsirt sem elöte. Dehát proba cseresznye .Jo munkát kivánok hozá.smile confusedsmile thumbupcool

Előzmény: #66 hozzászólásaNekemis tetszik ez a hasito de a kup méreteivel kapcsolatban lenne egy két kérdésem :Más más kup kell-e pl csomoros nehezenhasadó fához mint a könyenhasadó puhafához?Milyen legyen a kup szöge hosza menetrajta STB ? Irtam már a cimedre várom a válaszod . Köszi.smile confused

Előzmény: #171 hozzászólásaHello én dolgoztam 150-es mb-trak-al csak jokat tudok rola föleg ami a fogyasztását illeti.Miután a váltobol a retestelő ki lett véve a 65-öt simán vite.Ezfőként trágyaszorásra lett használva ,talajmunkára már nem anyira ok-kicsi a difi háza alig van benne olaj ,szoval nem arra való,hogy kétmuszakba szántpgason az ember vele,de amugy király a gép....Ja és még valami ,hogy egyik jo ismerösömet idézem ,ha ez elromlik ez akor is merci marad és ajavitásmeghát! egy komolyabb összeg.smile confused

Előzmény: #3 hozzászólása


Nekem is volt egy ijen keceli ekém de nem igazán voltam elájulva tőle egy100-asal volt olcsobb mint a csolyosi eke de sokmindenben kulönbözött is töle.Kezdve a váz eleve nem ugy van kialakitva az ekefejek igaz hogy ihk de csak ugy fel van hajigálva avázra és itt most nem arra gondolok hogy hossz irányban mert azt még meg is oldom hanem a vázon oldal irányba anyit csavarodhat amenyit a cug enged.Egyszovalnem olyan mint a csolyosi közel se csinál olyan munkát. Azota már én is csolyosi ekével szántok és teljesen meg vagyok vele elégedve csak ajánlani tudom bárkinek.

Előzmény: #795 hozzászólásaSZia engem is érdekelne a dolog ,ha megtenéd ,hogy elkuldöd-faragog@tvnetwork.hu-ra ngyon köszöném. Helló.

Előzmény: #215 hozzászólása


Ma reggel kaptam meg az energia kukorica támogatást.
kb.10000/ha-körüli összegre jön ki.Tavaj is kb . ebben az időszakban kaptam meg.Szerintem hamarosan ki küldik mindenkinek.Sajnos mi az idén már nem tudtunk energia kukoricára szerzödni.

Hello Roland én 106-tal jártam igy ugyanez volt a szitu amit irsz ,ha nem menetközben uritetem csak ugy ment a dolog ,hogy folyton elöre,hatra kelett agépet mozgatni másként nem voltak hajlandok a kerekek aláfodulni.Egy esös napon mi is felemeltuk a hátulját,és kiszedtuk a könyök tengelyeket egy nagyon vékony réz persely van benne ez be volt rágodva vágoval kiszedtuk esztergáltatunk bele ujat zsirzo furatal ellátva öszerakásután lezsiroztuk ,és meglepödve tapasztaltuk,hogy álló hejben is alá lehetett tekerni a kormányt. Ha gondolod nézd meg te is a perselyeket nem e it is hasonló a szitu .Én igy jártam. Csáo.

Előzmény: #1 hozzászólásaA foliasátor épitésre még csak- csak lenne is tippem, de a mostani helyzetben aki tuti tipet tudd neked adni,hogy mit is érdemes bele teni az már tudhat valamit.

Előzmény: #64 hozzászólásaA megával hetekig arathatsz,hogy a mutató a zöld háromnegyedéig megy csak fel.

Előzmény: #15 hozzászólásaHelló! Szabolcs Mennyit kérsz a habositoért? Lehet,hogy engem is érdekelne.

Előzmény: #697 hozzászólása


Helló nekem ugyan ez volt a problémám, és nekem is a ball oldala kapott be mindig föleg akor,ha hoszabb ideig állt a gép.Szétszedtem a ball oldalát ,és a nyomó lapban agolyokat megzsiroztam,valamint a féktárcsáknak a bordáit háromszög reszelövel körbe reszeltem, hogy atárcsák szinte lötyögtek a tengelyen. nekem azota jol muködik a fékem.

Előzmény: #1330 hozzászólása


SZerintem ha olyan tul nagy gubanc nincs vele akkor nem olyan rosz uzletnek tunik ez.Már végig olvastam az oldalt.A tsz-ben, és maszeknál sokat dolgoztam 106 -108-218-al.Szerintem nem rosz gépek ezek, csak terulet legyen nekik.

Előzmény: #43 hozzászólásaNemvolt semmi gond a hatosággal,a terepes ifákat simán megfogtam az emelkedökön.

Előzmény: #41 hozzászólásaSziasztok Én Köszeg melöl hoztan egy szervestrágyaszorot SOLT-ra 150-es Merci trakival,65-tel tudutt meni.

Előzmény: #609 hozzászólásaHelló 40 liter kell bele az ujabb tipusoknál van oldalt nivó pálca a régebieknél meg nivó csavarvan.

Előzmény: #83 hozzászólása


Húsfutár te oda jártál??

Előzmény: #7 hozzászólása


Müködnifog, az már más tészta ,hogy az mtz-nél egy fékezés után mennyi tartalék levegő marad.Sik terepen elmegy,de lejtön riziokós.

Előzmény: #5 hozzászólása


Helló Géza a sárga a viszatérö ág. Nemszámit,ha légrúgos is a kocsi müködni fog a fék ahogy az elöző hozászoló is irta.Persze nem mindegy, hogy mekora teljesitményü komprestor nyomja a lavegöt a töltő ágon.

Felénk 18-ért aratnak zuzva/ha,és, ha én aratnék a szálitásért sem kellene fizetni igy jön ki az öszeg.A kukorica adoptert nevezuk brodnak.

Előzmény: #983 hozzászólása


Sziasztok! kombájn vásárlás elött állok, az lenne a kérdésem ,hogy:szerintetek van e abban ráció, ha 40 ha- földemhez venék egy nagyon jó álapotú-14-est.Hozáteszem én még soha nem dolgoztam ilyen géppel,csak calas-sal a tsz -ben.Ám ez a kategoria class-ból 7-8m.Évente közel1m-et fizetek ki aratásra szóval én úgy látom ,hogyha egy jó 14-est ki tudnék fogni pár év alatt bejönne az áára.Kérném, hogy akinek ezzel kapcsolatban van véleménye irja le.A14-es menyiből arat le 1ha -t és lehet e hozzá cumót kapni ,KB- menyiért menek ezek brodal együtt. Akinek van véleménye a témával kapcsolatban az kérem irjon.!!

Előzmény: #25 hozzászólása


Én dolgoztam ijen trakival.Négy fejes rábaverk forgosekét nagyon szépen vite. Nagyon sok trágyát szortam el vele-T-088-AL.Nem kellet a hidrolika kart ki be kapcsolgatni vite mint a rongyot. DE!-EZ atraktor ,ha elromlik akor is merci marad és a javitása az nem egy mtz kategoria. Jo pár ével ezelöt Kunszentmártonon volt a szervizuk Tölük halotam,hogy 50-db van az országban belölük.Meg azt is ök javasolták,hogy ha huzamosabb idejig szánt a traki a difiböl sürüven ajánlatos az olajat lecserélni,mert maga a ház elég kicsire van méretezve ,és nagyon kevés olaj férbele.

Előzmény: #40 hozzászólása


Nekem az a véleményem hoy nemjó az a gépnak ,ha csak ugy magában (járatgatod) lehet azal csinálni mindent,csak ésszel figyelni az olajra meg a vizre ,de a legfontosabb hogy olyan fokozatba kapcsolj, hogy egyaltalán ne fustöljön a gép és ne sokat pötyögjön ,hanem pörgesd rendesen.

Előzmény: #37 hozzászólásapl ,ha nemtérsz ki rá fagyálló nem lessz benne mondván, hogy a ruszki igy küldi be az automata vonofarok +30000 (vétel után)

Előzmény: #35 hozzászólása


Még anyit ,hogy nemtudom hol veszed a gépet ,de elöre fixáljatok le mindent még a jelentéktelenek tünö aproságot is mert bizony vétel után változik a szitu.

Előzmény: #30 hozzászólása


SZia Tibi! Nekem van egy 820.2-őm tavaly öszel vettem.Igaz még nem sok uzemora van benne de eddig még egykét kissebb hibán kivül nem volt vele komojabb bajom.Én töbnyire talajmunkára használom ,és tetszik az egyenes hid is alata.

Előzmény: #5 hozzászólásaKonkrétan az a problémám, hogy a2006-os évben a föld tulajdonos testvére muvelte a földet,ingyenes használat jogcimén.Ö 2007-tavaszán elhunyt, azota én bérlem a földet a tulajtol .Hol keressem a bázis jogot?

Én konkrétan azokra a teruletekre gondolok amik 2006-ban még nem voltak a tulajdonomban,vagy a2006-utáni bérleményekre.

Mifelénk 3000+komp-ért veszik az árpát,de erre is kötni kell szerződést, azt mondják ha nem kötsz rá a napi ár még lehet ,hogy ennyi se lessz.Hát tiszta tébolyda az egész.

SZia SAF Mennyit szánsz permetezöre,és mekkorát akarsz venni."

Szevasz Lackó . Szerintem az áraid nagyon is barátiak , ezt mondom neked ugyis mint gazda,meg mint kombájnos is .Egyébként pedig a legjobb reklám maga az elvégzett munka,és az elöfordul felénk is ,ha félnapal elöbb megy valaki arra szemrebenés nélkül levágasák mással.Hiszen mindenkinek a sajátja a legfontosabb legyen az bármekora darab.De ha jó munkát végzel ezeken az árakon amit irtál ,és nem sokat csuszol az odaérkezés terén , akor nemtudom mi lehet a bajuk a gazdáknak.

Előzmény: #1 hozzászólásaÉn spc-vel szoktam vetes közben kijutatni 100kg/ha,ami hatoanyagban34kg/ha.Voltolyan is ,hogy vetéskor szortam ki a keveréket ami 15-21-21-es volt 100kg/ha-és ekézéskornyomtam neki a nitrogént.

Előzmény: #153 hozzászólásaAtarlos kereked neked is hátul van? Én azt vettem észre,hogy jobban megy az eke után ,ha hátul van a kerék, de persze ehez kell egy jó hidrolika is ami szintbe tartsa az elejét.

Előzmény: #143 hozzászólásaNekem van egy három felyes csolyosi ekém. Alaplyába véve meg vagyok vele elégedve,nem mondom.hogy nincs jobb eke nála, de 25-30 ig-szépen szánt ,és jol is fordit.Az enyém a közép mély szánto kormánylemezekkel van szerelve.

Előzmény: #12 hozzászólásaKriszta szerintem ezeken a dolgokon ne huzdd fel magad .Nyugaton is bele ülnek a trakikba a nők . Mondjuk ott nem is szur stemet senkinek a dolog. Lehet,hogy az emberek mentalitássával van a probléma nálunk.

Előzmény: #23 hozzászólásaHa már dk szerintem rosz nem lehet nekem tavaly dkc 4005-ös volt 56M/HA

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Meglepő adatok érkeztek. Ismét nőhetnek az árak?
Meglepő adatok érkeztek. Ismét nőhetnek az árak?
Az új adók negatívan hathatnak az inflációra.
AM: Folytatódik az egyik legnagyobb állattartó telep fejlesztési program
AM: Folytatódik az egyik legnagyobb állattartó telep fejlesztési program
A pályázók maximum 5 milliárd forintnyi összegre pályázhatnak.
MTZ első és hátsó gumik
MTZ első és hátsó gumik

10.000 Ft

Csemege kukorica
Csemege kukorica

100 Ft

Tömő gép eladó
Tömő gép eladó

220.000 Ft

2 db. asztali körfűrész eladó
2 db. asztali körfűrész eladó

50.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]