Fórum

Becenév: csferri
Csatlakozott: 2010-11-28 10:33:17
Utolsó belépés: 2022-01-30 17:02:14
Fórum hozzászólás: 4588

Fórumhozzászólásai

Előzmény: gandalfcappy #4064 hozzászólásaA Voltyre-től nem rosszabb nyugi, ruszki gumi minősége erősen függ hogy melyik nap kerül ki a gyártásból. Voltyre volt kombájnon 2 év alatt szétrepedezett az oldala, pótkocsin 8 évet bírt. Altayshina (ami ugyan az mint a Nortec) művelőkeréknek 7 éve van használva semmi baja, jó már kicsit kopott.

Előzmény: atisgyulai #11504 hozzászólásaArra azért figyelj hogy a prillezettetnek körülményes tud lenni a szórása ,szélcsend kell és egyébként sem szórja minden szóró egyformán úgyértve hogy nem egyenletesen teríti , állítgatni kell. A granuláltal nincs gond.

Előzmény: csferri #79957 hozzászólásapót=pótot

Előzmény: pamko #79956 hozzászólása


De nekik van hogy 3-4 pót is húzsmile thumbupsmile thumbup

Előzmény: Gandhy #2900 hozzászólása


A kompaktor meg a rövidtárcsa mekkora?

Előzmény: mtz1221 #79953 hozzászólása5 éve hogy eladtam, de nem kell terepezni szerintem , felező meg abba is ugyan úgy van csak az is szinkronos. Jó volt annak sebességkiosztása igazából nekem sosem hiányzott az a + 4 fokozat ami amazokba van. De van azokból gyorsított felezős is azt nem tudom milyen, az enyém lassított volt.

Előzmény: mtz1221 #2897 hozzászólásaEnnek a traktornak a nagy tengelytávja és nagy motorja ellenére nem jó a 3 pont függesztési pontja szerintem. Vagy csak szimplán sokat várunk tőlesmile thumbup

Előzmény: mtz1221 #79951 hozzászólásaNekem volt én szerettem, bár akkor még nem sokat pótoztunk,amúgy hasonló mint a 6 hengeres szinkronja.Csak ugye ezzel nem tudsz úgy szinte power váltósmile lol szerűen mint a 9X2-essel a 7-8 vagy 4-5.

Előzmény: Gandhy #2890 hozzászólásaVárjál ,neked ugye fronthidrós úgy azért jóval nehezebb az eleje . Hány mázsa a grúber? Irdatlan nehéz tud lenni az ékgyűrűs henger a végére rakva. Nekem Nor-an 2,2-es van de nem vagyok biztos benne hogy tudná egésznap emelni, főleg ha megragad kicsit , komoly mennyiségű föld tud rajta lennismile sweatdrop

Előzmény: Gandhy #2887 hozzászólása


Ezt nekem hidegen csinálja de nem mindig ,a másik igaza van a kollégának az nem f@sza ha 4x5x felemeli aztán nem ,az enyém is hidegen melegen olyanokat felemel hogy necces vele közlekedni még 200 kiló + orrsújjal is.

Előzmény: szanberg #159 hozzászólásaGratula!smile thumbup

Előzmény: Mtz 550E #79897 hozzászólásaA /85-öt vedd az felel meg a 11,2R20-nak.

Előzmény: fexco #79854 hozzászólása


A Ferga papíron ugyan ennyi volt mint a 1221, a valóság ferga +10ló mínusz kb. 30Nm 1221 + 38 ló és +100Nm, ezt kb érezni is lehetett.

Előzmény: máris szomszéd #79843 hozzászólásaDe hogy van a TLT is megtuningolva hogy 181 lovat átviszsmile confused

Előzmény: fexco #79842 hozzászólása


Ennyi az enyém, csak a vákumcsavar van beljebb tekerve más minden gyári.smile thumbup

Előzmény: Gumiarzenál #3998 hozzászólása


köszi!

Előzmény: Gumiarzenál #3996 hozzászólása


Szia. 8,25R20 14 pr cordiant az mennyi idő még megjön, az ár az annyi ami írva van? Mit lehet tudni erről a márkáról , hol készül?

Előzmény: Gergő1220 #6049 hozzászólása


Szia , én azt agyaltam berénybe (nekem 10-en pár km) olyan 160ft/q és lenne egy minimum ár ha csak pár tonna van a kocsin , olyan 16 ezer kb. Szerinted? Aratásra milyen tarifa lenne jó?

Előzmény: Kisvuk #10299 hozzászólása


Ilyesmire gondoltam köszi. Meg azért a többieknek issmile thumbup

Előzmény: kajszi_71823 #10292 hozzászólása


Ha jól nézem ez inkább zsíroldó, nekem nem föltétlen az kell, meg jobb lenne valami elterjedtebb, könnyebben beszerezhető dolog.

Srácok! Nem találtam jobb topicot. Milyen tisztítószert érdemes venni gépmosásra, ami ér valamit ? Olyanra gondolok ami ráspriccelve föloldja rásült koszt aztán nagynyomsú szépen lehozná.

Hypolit, Claastra köszönöm a tanácsot, közbe nekiláttam a hibafelderítésnek és úgy néz ki hogy szorul a nyomásszabályzó motor ahogy írjátok ti is.

Előzmény: Apáé #23092 hozzászólásaNálunk meg ami nem sült fölsmile w00t

Előzmény: Agrokópé #23088 hozzászólása


Én még ilyent soha nem tapasztaltam, pedig minden évbe van egy pár tábla ahová nem merünk kukoricát vetni és saját maga után megy vissza, igaz hogy szántásba, de azok a legjobb búzák általában.

Előzmény: atisgyulai #6718 hozzászólásaFügg. permetezőnél nincs ennek akkora jelentősége, nem annyira süllyed meg puha földbe, emelkedőnél nem lassul úgy be mint a nagyobb vontatottak, ha tudod tartani az állandó sebességet és tlt fordulatot( miért ne tudnád) és jók a szerelvények rajta (fúvóka ,szakaszolók ,nyom. szabályozó) akkor tuti pontos. Előnyöd csak annyi lenne hogy bármilyen sebességgel mehetnél a permetezés ésszerű határain belül, nyilván haladósabb így. Pontosságot egy elektromos fülkébe vezetett szakaszolóval növelheted 3 szög földnél kevesebb ráfedés lenne, főleg egy f@sza sorvezetővel ami mutatja is hogy hol kell szakaszolni.

Előzmény: atisgyulai #6713 hozzászólásaÉn a helyedben nem bonyolítanám a sebességarányossal, szerintem csak a dugulás , állítgatás miatt volt eltrérés, ,nagyon sokáig permeteztem egyszerű kézi beállítós géppel tökmindegy milyen anyag volt abba mindig egyformán fogyott( vegyszerre gondolok). Viszont egy elektromos főelzáró-szakaszoló esetleg nyomásszabályzó bevezetve a fülkébe nagyon jó dolog.

Sziasztok. Hardi HC2500-al olyan gondom van hogy nem akarja mindig tartani a beállított mennyiséget, ha pl. 300 a programozott van hogy megáll 320-nál és onnan nem akarja lejjebb vinni, van hogy fordítva fölfele nem akar menni, ha kézzel belenyúlok a nyomásszabájzóba rögtön be tudom állítani. Csatlakozó jó ,kézi vezérléssel minden működik, sebesség jel van és stabil. Valakinek volt már ilyen? Ja és van mikor teljesen rendben működik szabályoz, mondjuk egyre kevesebbszersmile sweatdrop

Előzmény: medikus #79358 hozzászólása


Igensmile thumbupsmile thumbup

Előzmény: Mtz 550E #6691 hozzászólása


Szerintem csak annyi van nálad hogy a szakaszolón van a nyomásmérő és az így mindig többet fog mérni mint ami a fúvókáknál van kilépő nyomás, márkásabb permetezőkön a fúvókatartó csövekről veszik le a nyomásmérést emiatt. De nem is értem hogy mersz így gyomirtózni hogy nem próbálod le a gépet tiszta vízzel egy kimért szakaszon.

Előzmény: 9020 #79354 hozzászólásaA bal oldali ha jól emlékszem, de nyomd emelésre a vezérlőt és kézzel kicsit oldalra feszítve fogd meg a csövet közbe, amelyiket csövet érzed hogy feszíti a nyomás az az emelő ág , a másik meg a visszatérő.

Előzmény: mtz1221 #7813 hozzászólásaIgen amúgy a tavalyi nagyszemű volt a tavaly előtti meg apró, akinek régebben vetettem pió-t az mindig szépen kelt, az idén is vetettem de az apróbb szemű volt ahogy írod ,lehet szar leszsmile sweatdrop

Előzmény: blink #7809 hozzászólása


Idén sureli-sumikó tűrhető, tavaly neoma szépen kelt, tavaly előtt neoma teljesen sz@rul+ még a galambok is jól megszedtéksmile cursing. A tavaly előttiből maradt tavalyra és egyértelműen látszott hogy hol fogyott el. Ettől függetlenül tavaly előtt voltak 40+os táblák, tavaly meg az aszály miatt 10-el kevesebbek.

Előzmény: Sötét Paraszt #24145 hozzászólásaNekem első nap megkapta a rövidzárat az üléssmile thumbup, az okézás is f@szság vagy elfelejted vagy sietni kellsmile sweatdrop

Előzmény: farinelli #79135 hozzászólása


Hajtóműolajat véletlen sem! A váltója kényszerkenésű nem olyan mint a hagyományos mtz-nek, a gépkönyv is 15W40 motorolajat ír bele.

Előzmény: ..,-:) #6586 hozzászólásaEgész jó áron vansmile w00t

Előzmény: Pont #5777 hozzászólásaNem így van. Ahogy előttem a kolléga is írta , bárkivel bérmunkáztathat a termelő lényeg hogy a teljesítéstől 8 napon belül legyen a számlázás akkor nem kell szerződés. Növényorvos vagy szakmérnök sem csak azért kell hogy kiírja a vényt, ő a szakirányító aki felel a gazdaság szakszerű növényvédelméért , 80 órás zöld könyvel csak akkor juttathatsz ki I.-II. kat növ. szert ha van szerződött szakirányítód vagy alkalmazott vagy cégnél(akinek szintén van )

Előzmény: Pont #5774 hozzászólásaPermetezésnél akinek permetezel kell legyen szerződéses szakirányító, a bérmunkát végzőnek szakképesítés(Pl. zöldkönyv 80órás), ezen túl minek más?

Előzmény: Gabi 07 #3473 hozzászólásaÚjat akarsz? Melyik gyártót nézted ki, könyű "kongkslide" szerűt vagy valami nehezebbet? Ha akarod gyere át farmosra nézd meg mit húzunk a 1221-.el ,meg elmondok mindent.

Előzmény: GREVEN #49091 hozzászólása


De most azóta remélem lett nálatok is mert itt nem messze tőled már biztos 20 körül lejött.smile thumbupsmile thumbup

Előzmény: VMisi #2871 hozzászólásaA Fecóé akkor jó ha ki tudsz járni megforogni vetőgéppel kombájnal, de ha fasor van pl mindklét oldalt a mezsgyén akkor menj körbe4x mindenütt ahogy a többiek is mondják.

Előzmény: Koszi. #8088 hozzászólása


Szia , a vetőtáblázat nagyjából jó, az enyém 2013-as, ha leírod hány furatos tárcsád van és olyan mint az enyém leírom melyik állításon mit szoktam. 400 körüli tlt fordulat kell így már a vákum óra zöldben lesz, táblavégnél alapjáraton sem ejti el a magot, maglesodrót meg belövöd azon a tlt fordulaton amivel vetsz. Nagyszemű kuk magot a gyári 4,5-ös tárcsával hanyagolva veti, vagy lassítani és emelni a fordulatot ez valamelyest javít, de én 5-ös furatú tárcsával vetem azokat úgy tökéletes. Sebesség 8 km körül tökéletes de 10 km -ig duzzogva elfogadható a tőtáv. Műtrágya táblázat nem jó semmire komplexet (polifoska 8-24-24, vagy hunfert-ben ugyanez a hatóanyag)nagyjából 150kg/ha a 8-ason , nagyszemű MAS 200 kg a 11-12 között , de nekem lett lassítva az adagoló fordulata 1-2 fogat a lánckeréken.

Előzmény: Sötét Paraszt #473 hozzászólásaFasza, az 2018-ban 6,3+ áfa volt zsír újan orosházán felpakolva...smile sweatdropsmile cursing

Előzmény: Sötét Paraszt #470 hozzászólása


HSA-ra vagy Cornadora?

Előzmény: Ndr #78911 hozzászólása


Finomszűrőt nézted, cserélted?

Előzmény: Mtz 550E #3456 hozzászólása


De, szép egyenesen menni és jól mutatsmile thumbup

Előzmény: Sk Laci #28356 hozzászólásaGratula hozzá, sok hibamentes ha.-tsmile thumbup Nem tartasz a rotorostól?, Én ilyen "kissebb" méretben és területre nem vállalnám be.

Előzmény: a.varga #1733 hozzászólása


Igen, szerintem az egyik legjobb..

Előzmény: Sk Laci #1717 hozzászólása


Látni fogod alul ha alánézel hogy hol lehet emelni villával ,legfeljebb stafni kell. Amúgy igen a kalodában állítva lehet szállítani, szóval bonyolultabb(szerintem).

Előzmény: Sk Laci #1715 hozzászólásaGyárilag egy hozzá készített fém kalodában emelik-szállítják (mostanában), de amúgy targoncával villahosszabbítóval mozgatható alányúlva, nyilván komolyabb targonca kell.

A héten már itt nálunk is ,( pest megye széle) max 100 liter az összes környékbeli kúton, tök mindegy hogy mibe meg hogy kis vagy nagy kútfej.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló


Putyin elrendelte: Oroszország tiltott zóna a magyar fuvarozóknak
Putyin elrendelte: Oroszország tiltott zóna a magyar fuvarozóknak
A speciális áruk fuvarozása viszont megengedett.
Nem érkezik a beígért pénz, bajban a családok
Nem érkezik a beígért pénz, bajban a családok
A kormánynak nagyon rá kellene feküdnie az EU-val megállapodásra.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

Mtz 80/82es felújított motor eladó Zala megyében
Mtz 80/82es felújított motor eladó Zala...

580.000 Ft

BIRSALMA ELADÓ
BIRSALMA ELADÓ

5 Ft

Kärcher B 95 RS Bp BC R75 Dose (2017) (0.300-183.0) Üzemóra: 461 óra
Kärcher B 95 RS Bp BC R75 Dose (2017)...

2.650.000 Ft

Case IH Farmall 110C Hi-Lo
Case IH Farmall 110C Hi-Lo

59.000 EUR

Minden jog fenntartva.
© 2022 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]