Tanuló adatlapja

Becenév:Tanuló

Csatlakozott:2011-01-23 17:21:24

Utolsó belépés:2014-11-05 19:08:18

Fórum hozzászólás:41

Fórumhozzászólásai

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2013-03-05 20:44:01

  Békéscsabára keresek darálóst, darabolóst, 3,3 HA kivágott ámor akác lenne amit le kellene darálni, vagy aprítani.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2012-09-17 15:11:31

  Ez az ami nem vicces de igaz!!!

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-09-23 18:58:27

  Egy férfi bemegy a tetováló szalonba, majd közli a mesterrel, hogy egy szép piros Ferrarit szeretne a farkára tetováltatni.
  - Rendben. - mondja a mester és elkezdi rajzolni az autót, igazítja, színezi majd így szól:
  - Uram, nem akarja a kedves feleségét is behozni hozzám? Hogy teljes legyen a kép, neki meg csinálhatnék egy csinos kis garázst, és ha hazamegy biztosan be tud majd parkolni a Ferrarival.
  A férfi meghökkenve mondja:
  - Na de mit képzel, én meleg vagyok, és ezt sértésnek veszem!
  ... Elkezd hebegni a mester, jajjajj elnézést kérek nem akartam megsérteni. Csinálja tovább a kocsit majd így szól a végén:
  - Uram, ez nagyon jól sikerült. Esetleg nem kíván egy traktort csináltatni a zacsira?
  - Traktort?
  - Persze, ha elakad a Ferrarival a szarban, legyen mivel kihúzni!

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-08-22 14:11:23


  Paraszt gazda a cirkuszba

  A cirkusz járja a falvakat és egyik nagy attrakciójuk, hogy az artista a szájában lógatja a farkánál fogva a disznót és megmondja, hogy hány kiló.
  A parasztgazda így szól a fiához:
  - Gergő fiam, ugorj haza anyádért, mert ilyet még ű se látott …
  A gyerek hazarohan , majd kisvártatva vissza is jön…
  - Idesapám, gyűjjék haza, anyánk mérlegeli a postást.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-07-31 11:22:14

  Tőlem ezért nem kapsz munkát
  2011.07.27. 12:56 Jakab Andor
  12 embernek adhatnék munkát havi 248 720 Ft nettó fizetéssel, de nem adok. Elmondom miért. Szép irodában dolgozhatnál a szolgáltató cégemnek. Nem ügynökösködés, nem kamu. Komoly szakértelmet igénylő munkát kellene végezned, napi 8 órában, csak hétköznapokon. Rendesen be lennél jelentve, fizetném utánad a járulékokat. Adhatnék ilyen munkát egy tucat embernek, de nem teszem, és elmondom miért nem.

  Nőt nem alkalmaznék.

  Ennek végtelenül egyszerű oka van: a nők gyereket szülhetnek. Mielőtt felveszem, nincs jogom megkérdezni, akar-e még gyereket szülni. Ha lenne jogom megkérdezni és válaszolna, becsaphatna szándékosan, vagy időközben meggondolhatná magát.

  Természetesen semmi bajom azzal, hogy a nők gyereket szülnek. Én is így születtem, és így jött a világra az én gyerekem is. Azért nem alkalmaznék nőt, mert ha szülni megy, 3 év szabadságra menne és ezalatt nem lehet kirúgni. Ha két gyereket is szül, 6 évig.

  Persze a munkát valakinek meg kellene csinálni, ezért kénytelen lennék felvenni valakit, aki dolgozik helyette, amíg az évekig tartó szülési szabadságát tölti. De nem csak a szülési szabadsága alatt, utána sem rúghatnám ki. Amikor visszajön, kénytelen lennék azt kirúgni, aki addig helyette dolgozott. A szülésről visszaérkezett nőnek köteles lennék felemelni a fizetését az akkori szintre és rögtön kiadni az addig összegyűlt fizetett szabadságát. A munkát 2-4 hónap fizetett szabadsággal kezdené.

  50 év felettit sem alkalmaznék.

  Pedig a legtapasztaltabb szakemberekkel semmi bajom sincsen. Azért nem alkalmaznám őket, mert hamarosan védett korba lépnek. Akkor pedig hasonló csapdába esnék velük, mint a nőkkel. Védett korban lévőt nem lehet kirúgni, ezért akkor is kénytelen lennék 5 éven át fizetni a védett korú fizetését és járulékait, ha egyáltalán nem dolgozik normálisan, legalább elfogadható szinten. Nem rúghatnám ki, de mivel valakinek dolgoznia is kellene, kénytelen lennék felvenni helyette még egy embert, aki dolgozik is. Felőlem lehetnek védettek a nyugdíjazás előtt, csak akkor fel sem veszem őket.

  Csak 25-50 éves férfiakat alkalmaznék.

  Őket is nagy kockázattal jár felvenni, hiszen őket sincs jogom csak úgy kirúgni, ha bármilyen okból (nincs elég bevételem, nem vagyok elégedett a munkájával) ki akarom. Jó eséllyel beperelnek, és jó eséllyel megnyerik. De ezt a kockázatot még kezelném.

  514 000 forintomba kerülnél havonta:  Ezek 2011-es adatok, a www.nettober.com kalkulátorból származnak. Amint látod, a 248 720 Ft fizetésed a cégemnek 514 000 Ft költséggel járna. Ezt a kétszeres szorzót csak azzal úszhatnánk meg, ha kevesebb fizetést adnék. De kevesebb fizetésért nem alkalmaználak, mert szerintem aki kétszázezer forint alatt keres, nem tud normálisan megélni. Depressziós lesz, nem végzi a munkáját rendesen, csak tönkretenné a cégemet és engem is. Ezért aztán kevesebb pénzért nem vagyok hajlandó senkinek munkát adni.

  Ekkora szopatás egyébként csak Magyarországon van:  Az ábra egy Deloitte tanulmányból származik. Látod, az állam sehol máshol nem veszi el a fizetésed több, mint felét. Bosszantó, hogy több, mint ötszázezret fizetek neked havonta, de kevesebbet kapsz meg belőle a felénél. Pláne, mert semmivel jobb egészségügyi ellátást nem kapsz majd, mint aki minimálbérre van bejelentve.

  Számolnom kellene azzal is, hogy egy 35 éves embernek 25 nap szabadság jár. Ez évente több, mint 1 hónapnyi munkanap. 12 ember munkájára lenne szükségem a cégben, ehhez 13 alkalmazottat kellene foglalkoztatnom. Hiszen 1 mindig szabadságon lenne.

  Ezek miatt még adnék is munkát.

  Nagyon vállalkozó szellemű ember vagyok. Eladnám a lakásomat és bérelt lakásba költöznék. Bíznék benne, hogy az így keletkező 30 milliós tőke elég lesz. Belevágnék bátran, és ha elbuknám a pénzt (ami elég valószínű), nem siránkoznék.

  Jó szolgáltatást nyújtana a cégem, jó munka pedig nincs normális munkakörülmények nélkül. 13 embert alkalmaznék. 12 munkájára lenne szükségem, +1 lenne aki az éppen szabadságon lévő helyett dolgozik. Velem együtt az összesen tehát 14 ember 158 nm normálisan berendezett, kényelmes irodában dolgozna. Ennek ára 10 €/m2/hó bérleti díj, és 3,5 €/m2/hó üzemeltetési díj mellett 2133 €/hó lenne.

  Így alakulnának a cég költségei:

  Iroda: 580 000 Ft / hó
  Munkabérek: 13 x 514 000 Ft = 6 682 000 Ft / hó
  Egyéb költségek (könyvelés, marketing, fogyóeszközök stb): 1 000 000 Ft / hó
  Összesen: 8 262 000 Ft / hó.

  Elég rémisztő kis rezsi ugye? Ennyit kellene minden hónapban kifizetnem, tök függetlenül attól, hogy mekkora a bevételem. A jó hónapokban és a rossz hónapokban is. A nyári uborkaszezonban is, és karácsony előtt is, amikor alig dolgozunk.

  Ennyi ember átlagosan havi 1000 óra szolgáltatásnál többet nyújtani nem képes. A költségek kitermeléséhez, tehát a nullszaldóhoz 8 262 000 Ft / 1000 = 8262 Ft / óra díjszabással kellene eladni a cég szolgáltatását. De szükség van valamekkora profitra is.

  Nem vagyok kapzsi, szorít a piac is, 20% nyereség mellett döntenék. Így 9914 Ft / óra lenne a cég szolgáltatásának ára, ami kimondva 9914 Ft + ÁFA, azaz bruttó 12392 Ft. Kerekítenék (lefelé) és ennyiért hirdetném: 12 000 Ft / óra

  Ebből 2400 Ft az államé, 9600 Ft a cégé. Optimista ember vagyok. Ütne a marketing, tökéletesen bejönne a számításom, sikerülne átlagosan havi 1000 óra szolgáltatást értékesíteni. Dübörögne az üzlet, minden alkalmazottammal szerencsém lenne, mindenkinek égne a keze alatt a munka.

  Így 1000 x 9600 Ft = 9 600 000 Ft / hó lenne a cégem bevétele.

  1 338 000 Ft / hó a profit. Ebből saját magamnak 800 000 Ft bruttó fizetést tudna adni a cégem, aminek az összköltsége 1 028 000 Ft. Ebből megkapnék 497 440 Ft fizetést, majdnem az alkalmazottaim fizetésének dupláját, a cégnek pedig keletkezne 310 000 Ft adózás előtti nyeresége. Ebből kifizetnék 31 000 Ft társasági adót, illetve a helyi iparűzési adót, amely a cég bevételének 2 százaléka: azaz 192 000 Ft. A cégnek tehát megmaradna havi 87 000 Ft, ennyivel nőne a számláján a pénz.

  Tehát 497 440 forintot keresnék, de vegyük figyelembe, hogy eladtam a 30 millió forintos lakásomat, és a cégre költöttem az árát. Ezért most 100 000 forintért lakást kellene bérelnem, egyébként nem lenne hol laknom. Meghúznám magam, nagyon keveset költenék, a feleségem is keresne, egyébként is állandóan dolgoznék, időm sem lenne költekezni, az alkalmazottaimmal szemben én hétvégén is napi 10-12 órát dolgoznék.

  Így havi 300 000 forintot tudnék megspórolni, a 30 milliós befektetésem 100 hónap alatt megtérülne. 9 év alatt összegyűjteném a 30 milliót, amit a cégbe fektettem, így ebből újra vennék egy saját lakást. Onnantól már nem kellene szűkölködnöm. Nem kellene lakást bérelnem, és lakásra sem spórolni. Úgy élnék, mint egy európai.

  Sok kedvem ilyen körülmények között -remélem érthető- nincsen eladni a lakásomat és vállalkozásba fektetni a pénzt. De 4 okból biztosan nem teszem meg:

  1.A konkurencia ugyanilyen szolgáltatást végez, csak fusiban, feketén, balkáni körülmények között, 3000 forintos óradíjért. Zsebbe kéri a pénzt, így ÁFA sincs rajta. Garanciát sem kell vállalnia, hivatalosan nem is vállal semmit, semminek nincs hivatalosan semmi nyoma. Nem kell irodát bérelnie, nem kell könyvelőt alkalmaznia. Napi 5 óra munkával így kényelmesen marad a zsebében 300 000 Ft. Esze ágában sincs hozzám jönni dolgozni, mert a cégemnél nem végezhetne kontármunkát, időre be kellene járni, szigorú szakmai követelményeknek kellene megfelelni, az ügyfeleket nem csaphatná be, és ha mégis gané munkát végezne, akkor kirúgnám.
  2.A konkurencia szabályos lejárató hadjáratot indítana a cégem ellen. Pénzéhes geciládának állítanának be, hiszen nálam 12 000 Ft, ami náluk 3000 Ft. Hiába védekeznék akárhogyan, a közvélemény szemében a cégem pénzrehajtós magyaremberellenes kizsákmányoló lenne, miközben az igazi tisztességes szakemberek a töredékéért becsületesen dolgoznak ...
  3.Az alkalmazottaim közül többen csak azért jönnének hozzám dolgozni, hogy eltanulják a szakma fortélyait, és ellopják a cég ügyfeleit. Azt hazudnák az ügyfeleknek, hogy tőlük ugyanazt megkapják majd, csak fusiban, féláron. Ekkor direkt mindenféle kárt okoznának a cégemnek, hogy kirúgjam őket. Ekkor beperelnének, hogy jogtalanul rúgtam ki őket, és nyernének. Közben a cégem drágán megszerzett, de már ellopott ügyfeleinek vígan dolgoznának feketén és még nekik állna feljebb. Mindenféle fórumon híresztelnék, hogy ők dolgoztak a cégemnél, tudják mit beszélnek: nem csak kurva drága, de nagyon szar is.
  4.Mindezt hiába mondanám akárkinek, mindenki magasról tojna rá.
  Ezért nem kapsz munkát tőlem (és szerintem sok más mindezt megtapasztalt vállalkozótól sem) és ezért egyre több a munkanélküli, akik egyre kevesebbet vásárolnak és ezért egyre kevesebb ÁFA-t fizetnek. És ezért egyre kevesebb a normális cég, akik egyre kevesebb embert alkalmaznak és egyre kevesebb adót fizetnek és ezért van egyre kevesebb pénz a szociális juttatásokra, és ezért jönnek a munkatáborok.

  Én csak akkor adok majd munkát, ha:

  1.Kirúghatlak, ha akarlak.
  2.Ha az ÁFA legalább 20 százalékra (de inkább 15-re) csökken.
  3.Ha az állam a legális fizetéseknek "csak" 30 százalékát veszi majd el.
  4.Ha nem büntetik a több fizetést magasabb arányú elvonással.
  5.Ha nem a cégeket, hanem az illegális munkavállalókat üldözik.
  Amíg ezek nem változnak, tőlem nem kapsz munkát, az hétszentség. Amíg az állam mindenben a korrupciónak kedvez, nem vállalkozok semmire és nem adok munkát senkinek.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-06-30 22:18:49

  Válasz #11318. hozzászólásra

  Mi 10mm-nek is örülnénk az idén még nem sok mi eső estt itt. Körülöttünk minden falu város elázott már vagy kétszer de mire ideért a felhő kiapadt.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-06-30 11:29:31

  Tök cséplés ára, mennyi lessz az idéntud valaki, valami árat Ft/HA??

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-05-03 23:35:23

  Na ez kell még nekünk!!!!!

  A kormány roma-felzárkóztatási adó bevezetését tervezi.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-03-30 10:39:14

  Magyarország, 2005

  Falusi szín. Takaros porta az Unió magyar tartományában valahol az Alföldön. Kivonul az EU bizottság Józsi bácsihoz, hogy ellenőrizze, mit ad a disznóinak.
  Komisszár: Na, Józsi bácsi mit etetünk, mit etetünk?
  J: Hát mit, moslékot, darát, főtt krumplit. Innen kapjuk az iskolából...
  Komisszár: Micsoda?? Moslékot? Ólat bezárni, disznót kényszer vágni, támogatást megvonni!!
  Józsi bácsin végrehajtják az EU rendeleteket, amit könnyezve panaszol el Pista bácsinak, a falu másik gazdájának. Ám Pista bácsi sem kerüli el Brüsszel szemét, nála is ellenőrző látogatást tesznek.
  K: Na Pista bácsi, mitől ilyen szép a malac az ólban?
  P:(fifikás, mert már hallotta, hogy járt Józsi komája) Ezek kérem szépen csak dán premixet, amerikai szóját, brit húslisztet kapnak egy kis kukoricával. Csakis ISO tápokkal etetek!
  K: Micsoda?? Hát nem tudja, hogy a húsliszt, dögliszt etetése már a tizenötöknél is tilos volt? Nem hallott még a BSE kórról?
  P: Én kérem alássan...
  K: Kuss! Szankció, retorzió, telepbezárás!!
  Pista bácsi bánatosan meséli el Feri komájának esetét az EU bizottsággal, és siratja malackáit. Természetesen Feri koma sem ússza meg a látogatást. Feri bácsi készül.
  K: Na Feri bácsi, mit etet ezekkel a süldőkkel?
  F: Ezekkel? Semmit. Mindegyiknek adok reggel egy tízcentest, oszt azt vesznek rajta, amit akarnak!

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-03-30 10:36:06

  Pályáztatás: eljárás, melynek során állami tisztviselők jogszerűen és szabályosan állami megbízatásokhoz juttatják barátaikat és rokonaikat.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-03-30 10:35:16

  Einstein megérkezik a mennyország kapujába. Szent Péter elmondja neki, hogy mindenféle trükkökkel akarnak mindenféle emberek bejutni, bizonyítsa be, hogy ő Einstein. Einstein táblát meg krétát kér, és 10 perc alatt felvázolja a relativitáselméletet. Szent Péter beengedi. Picasso is megérkezik a mennyország kapujába. Szent Péter neki is elmondja. Ő is kér egy táblát, krétát és 5 perc alatt felvázol egy képet. Szent Péter őt is beengedi. Deutsch Tamás is megérkezik a mennyország kapujába. Szent Péter azt mondja neki:
  - Einstein és Picasso egy táblával és egy krétával bebizonyították, hogy kik ők. Kíváncsi vagyok, te hogyan fogod bebizonyítani.
  - Ki az az Einstein és ki az a Picasso?
  - Gyere be, Tomikám!

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-03-30 10:33:38

  Egy orvosnál este tízkor megcsörren a telefon.
  - Doki, mit tegyünk, a gyerek lenyelte a kotont?
  - Nyugodjanak meg, állítsák fejre a gyereket és rázogassák, amíg ki nem esik belőle. Ha így nem jön ki, adjanak neki langyos, sós vizet. Ha van valami új fejlemény, hívjanak föl.
  Öt perc múlva ismét csörög a telefon.
  - Kösz doki a tanácsot, de találtunk egy másikat.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-03-30 10:32:32

  30 éves házassági évfordulójukon a pár végiglátogatja a régi helyeket. Elhaladnak egy kerítés mellett. Feleség:
  - Drágám, csináljuk azt, amit 30 éve.
  A feleség nekidől a kerítésnek, és nagyot szeretkeznek. Férj:
  - Ez fantasztikus volt! Még sosem rángatóztál ilyen hevesen gyönyörtől.
  - 30 éve még nem volt áram a kerítésben...

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-03-27 20:58:50

  Itt tartunk!

  A miniszterelnökünk pedig szavazati jogot akar adni a gyerekek után.
  Ugye
  sejtitek kik fognak többségben szavazni a jövőben.

  ------------------------------

  Ez ma lehetséges? Hihetetlen...

  Elhallgatott jelen: több száz ... támadta meg a rendőrkapitányságot

  Úgy három héttel ezelőtt egy éjjel több száz .... megtámadta a
  Nagykátai
  Rendőrkapitányságot.

  Az előzmény az volt, hogy az egyik járőr az utcán megvert, majd
  előállított
  egy ....gyereket.
  Ezután ....ok nekirontottak a kapitányság ajtajának, be akarták
  törni,
  azért, hogy Darázs József
  rendőrt, aki előállította a ....gyereket meglincselje. Bent csupán
  három
  rendőr tartózkodott. A
  háromszáz méterre lakó rendőrkapitány Zajacz Ágnes aki korábban még az
  év
  rendőre is volt, és
  a bűnügyi vezető Veres Ferenc nem mertek bemenni a kapitányságra
  megvédeni
  kollégáikat.Az
  őrjöngő ....ok azt üvöltözték, hogy kinyírják a járőrt. A bent
  rekedt
  rendőrök a készenléti
  rendőrségtől, a Pest Megyei Főkapitányságtól könyörögtek segítségért.
  Jelenleg a Pestvidéki
  Nyomozó Ügyészség folytat vizsgálatot az ügyben. Azért írtam önnek,
  mert
  sehol nem jelent meg
  híradás az eseményről, megpróbálják eltitkolni, hogy a gyáva kapitány
  aki
  mint mondtam csupán
  300 méterre lakik a kapitányságtól, és a
  gyáva bűnügyi vezető megtarthassa székét .Az esemény megtörtént, arról
  közvetlenül a
  megtámadott kapitányság akkor szolgálatban lévő ügyeletesétől
  értesültem,
  aki 20 évig kollégám
  volt.

  Az ügyben részt vevő rendőröket is meg tudom nevezni. Kérem tegye
  lehetővé,
  hogy az esemény
  nyilvánosságra kerüljön! Azért az nem mindennapos, hogy több száz
  .... be
  akar törni egy
  kapitányságra, hogy ott rendőrt lincseljenek!

  Tisztelettel:

  Bánfalvi Zorán ny.r.ftzls.

  Küldjétek szét mindenkinek! Azért is tudja meg mindenki, hogy mi
  folyik
  ebben az országban!

  Moderálta: (3932) 2013-10-28 14:10:34

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-03-27 20:58:38

  Válasz #7503. hozzászólásra

  De, vajon ha kesztyűt kell húzni, ők is ott lesznek ahol kell, mert sajnos sok ilyen van.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-03-23 23:23:37

  Lehet találkoztatok vele de egy biztos elgondolkoztató.

  http://www.youtube.com/watch?v=2cX80z6TRc0

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-03-06 20:01:38

  Válasz #5425. hozzászólásra

  Mennyiért lehet ilyesmit venni??
  Aratásra lehet be kell szerezni egy párat, hogy nekünk is maradjon valami a kukiból.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-03-06 19:36:37

  Válasz #5416. hozzászólásra

  Hát kíváncsi vagyok nálunk ebben a földben megtudja e csinálni. Itt szikes, ott kirges amoda meg az eke marad le.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-03-04 19:54:54

  Válasz #7167. hozzászólásra

  Tudtunk, mi a jobbik, meg a rosszabbik, de sajnos ez van.
  De bízunk benne egyszer mi is eljutunk a szebb jövőhöz hisz azért csúszunk, mászunk most.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-03-04 13:15:25

  Válasz #7132. hozzászólásra

  Kárba megy a szavazata?? Akkor ne menjen a boltba vásárolni se, mert a végén úgyis lehúzza a wc-n.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-03-03 20:30:03

  Válasz #7133. hozzászólásra

  Hát így igaz valamelyik nap mondták a tv-be hogy a tévénézők nagyhatalmai között vagyunk, minden x ember rendszeresen a tv előtt ül, de ez kell nekik így tudják legjobban butítani a népet. Azt csinál amit szeret és ott a szájába rágják hogy mi a jó és mit kell tenni hogy ne keljen megmozdulni se.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-03-03 20:10:38

  Válasz #7129. hozzászólásra

  Sokan látják ezt így, csak úgy vannak vele menjen emelje fel a hangját más, rázza meg a fát majd ők összeszedik utána a gyümölcsöt. Jobb a tévén keresztül nézni mi történik és otthon rázni az öklöket hogy igen így kell, csak ne keljen odamenni mert félnek hogy milessz.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-03-03 20:04:39

  Válasz #7128. hozzászólásra

  A román forradalomkor mindenki azt mondta ideje hogy kinyílt a szemük a románoknak, bambák hogy ennyit tűrtek. Szegény nagyapám akkor annyit mondott lehet hogy bambák, de legalább összetartanak és pontot tettek az í re.
  Nálunk nem lesz összetartás és figyeljük meg, többet fogunk tűrni mint amit most ők tűrtek, mert ez a nép gyáva.
  5-10 évvel utána még mosolyogtam rajta, ma már a fejem vakarom, talán igaza volt???

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-03-02 23:13:02

  Válasz #15. hozzászólásra

  Szerintem sok árú feltöltő jelentkezne a tescóból munkaidő után segíteni. Túlórát úgy sem fizetnek nekik ha meg dolgozni kell inkább a magyar árút pakolnák és büszkébben.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-02-28 17:13:36

  Válasz #125. hozzászólásra

  Én addig megyek míg a lófeje kilátszik a tengeriből, van aki mondja nagyon törik, de aztán látják hogy nem.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-02-24 23:20:55

  Válasz #109. hozzászólásra

  Én mái napig lóval ekézek, mindig volt plusz munka is. Mostanában egyre többen kérdik vállalok e az idén ekézést mert nekik is kellene.
  Drága a vegyszer is, meg a munkadíj is.
  A termésért most adtak, de az idén már egyszer se biztos hogy adni fognak ennyit.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-02-24 14:53:06

  Válasz #7020. hozzászólásra

  Kuruc infó és a barikád a tuti az tény.
  Bár ha így halad mindegy mit olvasunk, a gyerekek után járó szavazattal kisebbségi pártból, kormánypártot csinálnak, hisz a sok gyerekkel már jóval többen vannak mint mi. (gondolom rájöttök kikre gondolok)
  Nem csak a nyugat rabszolgái leszünk, bár már most is mi tartjuk el őket, de (meddig engedjük még!?).

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-02-17 22:32:58

  Ötletet kérnék a legolcsóbb legegyszerűbb leggyorsabb kitermelésről elszállításról.
  Mindenkitől azt lehet hallani kegyetlen munka és nagyon meg kell érte dolgozni, hogy kell számolni ez megéri ez meg nem.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-02-06 21:18:45

  Válasz #449. hozzászólásra

  Feljebb fog menni az ára, a románok már érdeklődnek nagyon várják a jobb időt, nem akarják hogy a szállítással megfázzanak a malacok. Véleményem szerint jövő hónapba elején megmozdul az ár felfele.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-01-28 00:29:20

  T.Dolgozóink! Kérjük,h holnap reggel 08:15-ig mindenki adjon le 20 ml vért,és 21 g széklet-mintát! Ezen minták azért szükségesek,h megtudjuk vizsgálni,h a munka a vérében van,vagy szarik rá! Üdv: Humán Erőforrás csoport :D

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-01-27 23:35:11

  Válasz #482. hozzászólásra

  Ez így van most mindenki marhát akar tartani, ezt tudják a spekulánsok is és ezen a drága takarmányon megtermelt jószágot fillérekért veszi meg mert ennyit úgysem tud megenni a paraszt úgy vannak vele úgy is ő viszi el. Most bukik akkor meg arat.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-01-27 20:33:20

  Ha valaki rendek fűtő olajat én szívesen veszek át belőle.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-01-26 21:54:35

  Köszönöm az információkat megpróbálom kamatoztatni a tájékoztatásokat.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-01-26 13:33:22

  Válasz #240. hozzászólásra

  Nekem egy házi készítésű kazánom van a szimplex4-hez hasonló a szomszédnak bálás kazán simán darált fával fűtök zsákba és mehet a kazánra, vagy vödörrel, de most sikerült hozzájutni 4000db 30kg lisztes zsákhoz így nincs annyi szemét vele. Hívlak, ma vagy holnap.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-01-26 13:29:20

  Válasz #753. hozzászólásra

  Mivel tanulom még ezt a dolgot, így passz. mi a leg ideálisabb.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-01-25 20:56:20

  Válasz #749. hozzászólásra

  Köszi meg keresem őket.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-01-25 20:54:44

  Válasz #750. hozzászólásra

  sújra mennyi mag kell 1 ha?

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-01-25 14:19:21

  Válasz #747. hozzászólásra

  Mivel kis terület a magvalás, szárítás megoldott csak a vetőmag a gondom, jelenleg.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-01-25 14:14:11

  Válasz #238. hozzászólásra

  5-6 cm-ig van a zöme, 2-4m hosszúak ami vastagabb azt nem darálom azt már megéri darabolni.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-01-24 13:35:52

  Üdv mindenkinek érdeklődni szeretnék mint kezdő tökös jó héj nélküli olajtökmagot honnan lehet beszerezni és kb mennyibe kerül 1ha-ra való.

 • Ugrás a témához » Tanuló | 2011-01-24 13:09:09

  Üdv. mindenkinek érdeklődnék Békéscsabán vagy környékén van valakinek darálója? Van 1.6 ha (ámor,gyalog,.... akácom, ki minek ismeri) ennek a ledarálásához keresek valakit ár megjelöléssel, én több éve fűtök darált fával és nagyon meg vagyok elégedve vele. Nekem is volt egy kis teljesítményű darálom de mivel nem volt behúzó csigája nem volt elég hatékony így eladtam. KB 3-400 mázsa darált fáról lenne szó akár felesbe is benne lennék.smile cowboy

  Moderálta: (3932) 2013-11-04 14:49:59

Fórum szabályzat

Elolvasom »

// SZERVERBŐVÍTÉS //

Áprilisban közel 1 millió látogatónk volt, és folyamatosan csúcsokat dönt az Agroinform.hu látogatottásága, ezért bővítjük és továbbfejlesztjük a portált kiszolgáló szerverparkot. Kérünk, ha bármilyen lassulást, működési rendellenességet tapasztalsz a portálon, ezen a linken jelezd. Köszönjük!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]